Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
Erről az jutott eszembe, hogy egy ismerős fújogott a kábeltévéadásokon, hogy milyen sz@r ez az SD felbontás azon a TV-n. Én meg visszakérdeztem, a DVD filmek is így néznek ki? Erre ő, nem azok sokkal szebbek.
Erre mondom neki, pedig az is SD
Nem csak a felbontás számít.
Ja és ő pont a kábeles SD adások miatt akart új tv-t venni mert állítólag a Samu új tv-je SD-ből HD-t csinál . Ha ki akarja hajintani a Pana tv-jét emiatt, majd ott fogok vigyázba állni a kukánál, az sem izgat, hogy csak HD ready[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Madwe
nagyúr
válasz E.Kaufmann #49 üzenetére
Persze, ha nem igény a nagyobb felbontás - mert mondjuk nézési táv miatt úgysem jön ki - akkor lehet össze vissza skálázni, de itt nem erről volt szó pl a régi 720p-s meg 480p-s projektorral soha sehogy nemfogsz 1080p-nyi adatot kivetíteni, tök mindegy mi a forrás. ugyanúgy igaz ez a panelekre is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz 7Heads Drago #48 üzenetére
Itt néhány méterről van szó, egy helyiségen belül. Nonszensz, hogy egy vezeték nélküli billentyűzetnek ez problémát jelentsen. Más lehetett ott a gond.
Az meg, hogy TV-n netezni, hááát... végül is én is ezt csinálom, csak rá van kötve egy számítógép is.
Az Evo Kit ötlete szerintem is jó volt, a megvalósítása (ára) viszont nagyon nem.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Miért kellene panelt cserélni? Elég ha a hardver át tudja skálázni megfelelő minőségben. Ha nem túl nagy a tv és elég távolról nézzük, amúgy se nagyon látjuk a különbséget, de ha mégis, ne kelljen már csak ezért kidobni a tv-t, jó lesz az még egy darabig.
De komolyan, egy halom régi projektor csak korlátozott felbontást tud, de a lejátszóprogramok és a GPU csont nélkül átméretezi.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
7Heads Drago
veterán
Hát ezt valahogy én is így tudom.
Ami nekem van vezetéknélküli bill. Logitech az se tudja a 10 m-t, 2-3m ahol kb jó. Sztem a túl sok elektronikai cucc is beleszól ebbe. És a legtöbben ehhez képest noname vackokat vesz hozzá.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Madwe
nagyúr
válasz 7Heads Drago #46 üzenetére
Ha a filmek felbontása s bitrátája nől, akkor eleve panelt kell cserélni.
Az okostv netezés alatt inkább a youtube app s netflix app meg spotify app s hasonlóakat értsd, ne az index olvasását (ettől függetlenül arra is millió meg egy jobb megoldás van mintsem az okostv rendszere)
Egy vezetéknélküli készülék 10m-ig szokott minimum működni, hacsak nem infra volt (nem hiszem ) szóval ott inkább a tv maga a ludas mintsem a vezetéknélküli technika.Ettől függetlenül igazad van, csak gondoltam ezekre felhívom a figyelmed.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Mi került ebben 100.000 be? Nem hiszem hogy tudásban többet kénne tudnia egy ilyenek, mint egy médialejátszónak, amik 20.000 tól indulnak. Még az apple tv is csak 50k, pedig ott valamit tudnak is.
Igen is lett volna értelme, de nem ennyiért. A tv ből kikerült volna a legnagyobb hőtermelő, és mivel alapból nincs bennük semmi hűtés, sztem sokat dobott volna az élettartamon. A másik hogy a filmek felbontása, bitrátája úgy nő, hogy ezzel már szoftveresen nem lehet bírni, csak pár évig. Az okos tv netezés meg vicc. Jópár helyen kellet már beállítani a netet a tv re is. Aztán amikor a gazda netezni akart távírányitóval jöttek a gondok. Ha vett hozzá vezeték nélküli billentyűt is, akkor már sírni lett volna kedvem. Amilyen messze kell ülni pl egy 120 cm tv től, olyan messziről a legtöbb vezeték nélküli cuccal komoly gondok vannak.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
ngabor2
nagyúr
válasz Tesztelo.hu #28 üzenetére
Valószínűleg azért állítja le a szolgáltatásokat, mert a kutya nem használta, de náluk túl sok erőforrást igényelt.
Minket a legújabb modellről pont egy bolti eladó beszélt le, mondta, inkább nézzünk egy előző szériát, mert annak sokkal jobb a képminősége, a sw meg nagyjából ugyan az, egy picit jobb hw-n. Ja, meg 100k-val olcsóbb...
Lassan eljutnak oda ezek a rendszerek, hogy normál felhasználásra már nem érdemes jobb SoC-t beletenni. Persze ha jön a VR, meg hasonló "nélkülözhetetlen" dolgok, akkor megint nem lesz elég a világ számítási kapacitása egy tévében.
-
BiP
nagyúr
válasz kriszpontaz #24 üzenetére
Én ugyanígy jártam életem első lcd tévéjével, LG 2011-es LW széria.
Úgy voltam vele, hogy ha már veszek, akkor legyen okos, legyen 3D. Arra, hogy okostévé mennyire kell, hamar rájöttem (semennyire), mert ami van rajta az vagy nem kell/hülyeség vagy nem fut rendesen, mert kevés a proci. Pár éve frissítés se jön rá.
A beépített médialejátszó pár formátumot nem kezel, és kényelmetlen, így azt is hanyagolom.
Úgyhogy egyszerűen HDMI-n rá van dugva a számítógépre, így van felokosítva
(net meg már amúgysincs rajta, az ethernet csatlakozó behalt rajta)
Leggyorsabb, legkényelmesebb, legokosabb megoldás. Nem kell másolgatni, nem kell feliratot átnevezgetni, és bár nem használható így a távirányító a navigáláshoz, de a gépet úgyis gyorsabban kezelem.
Gyakorlatilag a panel kell az egész tévéből. Még a 100Hz-esítését sem használom ki, mert utálom a szappanopera-effektet.[ Szerkesztve ]
-
gabor7th
addikt
A cég érdeke és az ár miatt eleve halott dolog volt.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Dyingsoul
veterán
Nekem pl nincs TV-m, otthon viszont van egy plazma. Na azon pont jól jött, hogy tudtam youtube-ot nézni a népbutítás helyett, de hát a google azt monta a panasonicnak, hogy kapjátok be. Ők meg nem kapták be, úgyhogy megszűnt a youtube a TV-n.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Gladiator124
csendes tag
válasz Tigerclaw #22 üzenetére
Az egyik ismerősnek van egy...
A 8 éves HD-ready plazma után szánalom képminőség és az EK alapból szaggatott a netes tartalmak lejátszásakor. Kiderült az ethernet csatoló a TV-ben lassú, a hardver elavult. Vett egy újabbat, ez most megy, de a Samu ilyen hozzáállása kissé gáz...
Sajnálom, hogy nem voltam ott mikor kitalálta, hogy megveszi.Minimális célunk a maximum....
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz kriszpontaz #29 üzenetére
Igen...jobban jár az ember ha valami olyan megoldást vesz, amibe inkább még érkeznek új appok, feature-ek, nem pedig elveszik belőle. Ilyen pl. az Apple TV, Amazon Fire stick, Fire TV, Roku, Chromecast és persze a rengeteg nevesebb és kevésbbé nevesebb androido megoldás. Sajnos nem mind érhető el nálunk...vagy az alkalmazás kínálat gyenge regionális korlátok miatt.
Egyébként a játékkonzolok is hasonlóan elbuktak, mint TV okosító/médialejátszó eszköz. Egyrészt ott is megy a butulás, másrészt rohadt sokat fogyasztanak a fenti megoldásokhoz képest.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
félisten
Hát nekem is EK kompatibilis TV-m van, 4K meg anyám kínja, de igazából nem jutott eszembe se , hogy használjam vagy megvásároljam ezt a kittet. Minek? max ha képes lenne a 3D -re utána ha frissíteném, akkor bevállalnám, de csak olcsóbban. Amúgy ezzel a kittel lenne rá esély , hogy kihozzam a 4K tv ből a 3D tudást? Vagy azt alapból a panelnek kell tudnia?
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-=RelakS=-
veterán
És azt bárki elhiszi, hogy nem szándékosan adták aranyáron a cuccot, hogy megmutassák: A népnek nem kell moduláris televízió?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Madwe
nagyúr
Persze hogy kell, csak van rá jobb megoldás. Ha az autókhoz lehetne külön venni ülést, központi rendszert stb, mert moduláris lenne s elég lenne hozza egy csatlakozó mint a hdmi, s hatalmas piaca lenne ezeknek amik olcsóbbak, akkor lenne jo a hasonlat (azt leszámítva h autónál a hely, beepitettseg, kinézet fontosabb sokkal ezek eseteben.
Van rá igény, de van rá sokkal jobb megoldás, amit cserelgethetsz olcsóbban miközben a panel megmarad (mert azt hosszabb távra veszed) s nem mellesleg ha panelt cserélsz akkor az ujjal is menni fog (+ bármilyen hdmis eszközön) szemben a samsung okos cuccaval ami csak a legdrágább Samsung tv-k nemelyikebe jo.
100kert mar a popcorn hour a400 is kijön, ami a best, vagy 4khoz az 500pro, vagy egy mede8er és egy nas is... És mindegyik korberohogo ezt szolgáltatások teren
[ Szerkesztve ]
-
zed1983
őstag
Az elgondolással nem is volt baj, 80-100k-ért hülye aki megveszi...
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
jerry311
nagyúr
A koncepció nem rossz. Sem az okos TV, sem a Samsung cserélhető vacka.
Csak a TV gyártók nagyon benézték a dolgot és botrányosan szar HW+SW párost kínáltak. Pedig legtöbbjüknek van okostelefonos tapasztalata, úgyhogy akár láthatták volna előre, hogy a hardver harmatgyenge, a UI meg sokszor kezelhetetlen. -
jerry311
nagyúr
A médialejátszó már rég megvolt, amikor a TV jött, emiatt nem is erőltettem a smart funkciókat. A másik fele, hogy ami okos TV-t kipróbáltam vásárlás előtt, az is inkább csak megerősítette, hogy meg kell tartanom a média lejátszót. Most meg, látva egy-egy okos funkció eltűnését egy újabb szoftverfrissítéssel, már kifejezetten szerencsésnek érzem magam.
-
kriszpontaz
veterán
válasz Tesztelo.hu #28 üzenetére
Ugyanezt írtam le az LG-vel kapcsolatban, tehát nem egyedi dolog. Nem azért vettem a TV-t hogy kiheréljenek belőle mindent. Pl. szívesen használtam a Ustream appot a TV-n, erre egy szoftverfrissítéssel kiherélték azt is.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Ez is egy dolog, a másik az, hogy a Samsung folyamatosan leállítja az okostévé szolgáltatásait (pl. műsorajánló, social tv, hogy csak az elmúlt fél évből szemezgessek). Azaz anno eladott nekem egy tévét különböző funkciókkal, amiken nemhogy nem fejleszt tovább, de egyenesen kiveszi a kínálatból, azaz az "okos" tévé egyre butább lesz. Ilyenkor hol lehet a vételár részét visszakérni?
Erről is lehetne egy elemző cikket írni... Csak ahol ez megjelenne, valószínűleg ott a Samsung nem hirdetne többet. -
sb
veterán
Ez hülyeség.
Az emberek 90%-ának szolgáltatás kell.Miért van egy autóban ülésfűtés? Meg rádió? Semmi köze hozzá, hogy eljuss A-ból B-be.
Ha árulnál külön TV-t (panelt), tunert, sticket, modemet, anyámkínját akkor 90% a fekete TV-t bámulná IPTV adás, Youtube meg Netflix helyett.Az árazás a hiba csak nem látjátok, hogy ugyanarról van szó. 10-20k egy stick? Ez is az, lehetett volna 10-20k. Vagy drágább, de akkor jön vele az extra és a szolgáltatás, mint egy drága stickkel ma, ugyanúgy. (Drága stick = értsd stick + előfizetéses szolgáltató)
Ez tök ugyanaz lett volna, tehát tök ugyanúgy működhetne, csak az ár nem stimmel vagy a tartalom.
-
kriszpontaz
veterán
A SOC miatt lett volna érdekes, meg az újabb szoftverek miatt, valamint hogy ne kelljen okosítót venni a készülékhez, HA!! normálisan lenne a TV szoftvere megírva.
Ehelyett beleraknak a TV-kbe (ez igaz más gyártókra is) hokkendáré kiherélt MTK procikat, és csodálkozik a vásárló, hogy 2 szoftverfrissítés után még egy YT videót sem képes a TV lejátszani.Eljátszotta az LG is ezt az adatlapomon szereplő TV-vel, és nemhogy okosodott volna, kiherélték belőle a szolgáltatások felét, és csak egy 2012 év közepi modellről beszélünk. Az "okos" TV-mből majdnem hogy mezei TV-t csináltak. A rendszer maradt Netcast, mert ugye a WebOS-t már nem bírná el az 1 magos proci, stb.stb.
Az ötlet jó lett volna, de az okosTV ott halt meg hogy se szoftver, se megfelelő hardver nincs ezekben a TV-kben. Egy alsó kategóriás android telefon lelépi ezeket nyers erőben. Ez a vicc.Most utoljára még megkapja valószínűleg a Netflix-et, amire marha kíváncsi leszek 1 éven belül nem szedik-e ki valami hülye indokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Ki volt olyan idióta, hogy vett ilyet egyáltalán? Az eleve kiderül, hogy a TV gyártók által TV-kbe, Blu-ray lejátszókba beépített "smart" megoldások labdába se rúghatnak a külsős gyártók smart boxaikkal. Eleve fapadosak, jórészt alibi megoldások és persze nulla supporttal. Ritka ha valamemelyik smart TV vagy lejátszó 1-2 frissítésnél többet kap...és azok is csak hibajavítások főként, nem funkcióbővítések. Ma már kicsivel komolyabban veszik a gyártók is, de továbbra is jobb megoldás a "buta" TV külön média/interet dobozzal és persze semmiképp sem TV gyártótól.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
E.Kaufmann
veterán
Okostv-ben még van is ráció, mint ahogy a különféle beltérik is beépültek a DVB-T -C és -S képességekkel együtt, ugyanúgy van természetes és jogos igény, hogy a netes tartalmakhoz se kelljen külön doboz, és ne is a böngészést nézzük, hanem csak a youtube-t és a fizetős videószolgáltatások tömkelegét.
nap: szerintem azokban is samu által gyártott áramkörök vannak
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
nap
addikt
Ott szúrták el, hogy nem fehér lett, középen almával.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
XuChi
addikt
Egyáltalán mi a t@kömnek kell okos TV meg okos villanykörte, meg okos hűtő, wc, péklapát.
Egyre afelé menetel az emberiség, hogy mindent helyettünk csináljanak a gépek, nekünk csak sz@rni, b@szni, hugy@zni kelljen.
-
Dr. X
aktív tag
A koncepció egyértelműen jó volt. Ha vettél egy felsőkategóriá tévét 600-700 ezerért, akkor egy ilyen kittel 2-3 év múlva frissíthetted volna. A kitűnően működő jó tévét nem akarod lecserélni, de az új okosrendszert akarod hozzá. Ez éppen évekkel ezelőtt volt egy nagy ötlet, amikor minden okosrendszer kiforratlan volt és évenként lett egyre jobb. Hiába a drága tévéd, ha két év múlva egy 150 ezres tévében is sokkal jobb az okosrendszer.
-
Madwe
nagyúr
válasz kriszpontaz #3 üzenetére
Szerintem ennek 30kért sincs értelme. Miért kell egy tvnek mindenféle szolgáltatásokat nyújtania, főleg ennyi pénzért, azt nem értem. sztem már rég be kellene látniuk, h miután a tv-k drágák s nem évente cseréljük őket, ellenben a technológia nagyon sokat s gyorsan fejlődik szolgáltatások terén (ellenben a panelokkal) ezért semmi értelme a tvkbe ilyeneket tenni. Egy tv az legyen egy nagy kijelző platform jó panellel, ne adj isten még esetleg beleférhet a coax kábel is de a tartalmat meg a szolgáltatásokat majd mi rátesszük a saját okos eszközeinkel, amik egyrészt sokkal olcsóbbak - e miatt egy tv élete során akár jópárszor is lecserélhetjük frissíthetjük őket - másrészt meg sokkal jobb az ui-juk, gyorsabbak, eleve alkalmasabbak erre a feladatra. Ez az evolution kit is annka a beismerése h a panel nem fejlődik olyan gyorsan, drága a tv s minden egyéb rohamléptékben fejlődik - csak éppen a szokásos 10-20ks ár helyett 100k, cserébe csak ezzel a tv szériával működik, de legalább nagyobb mint bármi más. Ja igen, s lehet a tv távirányítójával nyomkodni a plusz funkciókat, mert mint tudjuk az adja a legjobb ux-et. Ja várj, nem
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
Nem követték, hogy mennyit hajlandó rá szánni az ember. Túl gyorsan szalad el a technika az okostévék mellett. Ráadásul nem is igazán van arra igény, hogy a tévék egyre okosabbak legyenek. Ráadásul ha a tévében csak 1-magos, lassú SoC van, akkor hiába próbálják rajta az újabb, több magra optimalizált fw-t futtatni, csak lassú lesz.
A H6400-s tévénken pont tegnap jelent meg, hogy új verzióra frissült.
[ Szerkesztve ]
-
Trevize1987
aktív tag
Amúgy teljesen jó ötlet volt, de mi a tököm került 100e Ft-ba benne? Tényleg csak itt volt a gond. Ami picit is értelmes vagy jó lehetne a vásárlónak, azon is megpróbálják begyűjteni a lehető legtöbb zsetont. És a jó ötlet hirtelen már nem is annyira életképes.
-
-=MrLF=-
senior tag
Szerintem rájöttek, hogy egy HDMI stick egyszerűbb és olcsóbb lesz.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
leslieke
Jómunkásember
Látni lehetett, hogy bukásra van ítélve, túl drágán adták.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Feruendios
tag
Az árral volt a baj, csak gondoljunk bele van egy 5 éves Full HD TV-m még a nem okos korszakból, semmi baja miért dobjam ki és vegyek egy Okos TV-t ami szintén Full HD?
És mi lesz Okos tévékkel majd, ha kap egy verzió frissítést és használhatatlanul belassul? Dobjuk ki a TV 90%-át mert a 10%-a elavult.Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(
-
félisten
A vállalat döntése egyrészt érthető, másrészről viszont egy picit furán veszi ki magát a dolog, hiszen akik Evolution Kit kompatibilis televíziót vásároltak, azok nem erre kaptak ígéretet.
No problem, többet nem hisznek majd a Samsung marketingszövegének.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
L4mie
veterán
Az elgondolás szerintem nem rossz, csak 100k....vicces
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
.LnB
titán
Még jó, hogy nem jött be. Elég rossz lett volna ha sikeres és minden gyártó ezt csinálta volna.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
kriszpontaz
veterán
Ennek kb. max 30.000 Ft-ig van értelme, a 100k egy jó kis öngól volt. Abból már TV-t lehet venni.
-
Ispy
veterán
akik Evolution Kit kompatibilis televíziót vásároltak, azok nem erre kaptak ígéretet
Isten hozott nálam öcsém, ez a való világ...
by GZ
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Vhiktor
veterán
Volt egyáltalán aki elhitte, hogy ez működni fog?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest