Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz dragon1993 #37 üzenetére
M6-oson sok helyen hálózat sincs
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
GeorgeV
aktív tag
Csopakon már régóta van Telekom 4G, de a térerő elég harmatos (1 pálca). Budapestre menet a net szinte használhatatlan az autópályán.
-
1-2 éve Győrből hazakocsikáztunk Bp-re, és az M1-es autópályán 95%-ban volt 3g, mivel végig Rádió1-et hallgattuk, csak a domboknál váltott 2G-re. Ja és T-s hálózatról van szó. Országhatár átlépése után még jó sokáig van edge/gprs hálózat (kb. 5 km).
(#3) haddent
Hát még jó hogy föld alatt nincs térerő, az ablak és a szellőző kevés. Metrókban is csak 2g volt sokáig, de az is csak azért, mert levezették oda.
-
C4mp3r
addikt
en visszaalltam ikon 200-rol mozaik xs-re, mert siofok-pecs vonalon hasznalnam a mobilnetet a buszon, de persze amint elhagyom siofok hatarat eltunik az lte/3g es edge vagy gprs kapcsolat van, de van, hogy terero sincs. ha beer a busz tamasiba vagy dombovarra ott par percig van, ha elhagyjuk ezeket a telepuleseket megint megszunik. itthon van wifi, pecsett van wifi, amikor meg kellene, akkor nincs lefedettseg. anyatokat. kulon vicces, hogy pecsett a jakabhegyen tobbszor szakadt mar meg hivasom, mert annyira gyenge a terero. reszemrol a telekom lehuzhatja magat
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
Örvendetes de itt nálunk én a normális 3g nek is örülnék már...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
dragon1993
őstag
A korlátozott mobilnetet csak emailezésre használom kb, de ha mégis kéne valami akkor meg opera mini.
A teszt kedvéért betöltettem vele az Origo-t asztali módban, a felső ~10 cikk képekkel gyorsan bejött az alatta levő dolgokra kellett inkább várni.
Az oldal 1 mb volt alapból az opera mini ezt 110kb-ra tömörítette.Nem mondom,hogy élvezetes, de ha muszáj akkor elmegy.
M6-oson vezetve sokszor mobilnet sincs nem, hogy 3G (T-Mobile)
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Stauffenberg #30 üzenetére
ez tiszta sor, én az elkaszálásra értettem.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Stauffenberg
nagyúr
-
legenda
vannak 1, 3 és 5 gigabyte lte adatkeretes bővítős csomagok, nem is annyira vészes áron (1290, 2290 és 3090 ft), ezek nem csak egy napig tartanak mobilon.
Stauffenberg; a politikát rühellem, nem is nézem a dolgokat arról az oldalról, de biztos minden okkal történt, más kérdés, hogy ez kinek jó...
bárhová is megyünk nyaralni, vagy csak egy hosszú hétvégére az országban, előtte biztos megnézem a szolgáltatóm ottani lefedettségét és mobilinternetes hálózati milyenségét, mert bizony anyagi érdekeltségem is, néha egy elmulasztott telefonhívás vagy késői e-mail válasz, és már ugrott is a jó maszek.dragon1993; mobilos nézetben még talán elmegy lekorlátozott sebességgel - bizonyos böngészőkkel - a ph...stb, de amúgy biztos felejtős, illetve kínlódás.
-
-
Littoral
aktív tag
válasz lionhearted #26 üzenetére
De úgy tűnik, hogy a ház sem mindenhol árnyékol.
-
-
Littoral
aktív tag
Igen, hát vannak olyan érdekes megoldások a lefedettségi térképen (mindhárom szolgáltatónál), ahol a települések lakott területeit gondosan kikerülve szolgáltatnak a náluk lévő hálózatból. Ezt soha nem értettem: miért jó az, ha a lakatlan területeket tökéletesen lefedik, a lakóterületek kezdetén pedig szemmel láthatóan (és tapasztalhatóan) elfogy a kraft.
A mi településünk is ilyen volt, annál a Vodafone ügyeskedett ilyen módon. -
Stauffenberg
nagyúr
Ezért lett volna jó, ha a frekvenciákra kiírt tendert nem kaszálják el (az okokat nem fejtegetem, arra ott a Politika topik), mert sokat javított volna mindhárom szolgálató helyzetén az alacsonyabb frekvencia. Nagyobb terület fedhető le vele és arra jó lett volna, hogy legalább az előző generációs hálózatok arányain javítsanak. Meg emlékszem még, hogy mindhárom szolgáltatónál milyen infrastrukturális fejlesztések voltak beütemezve, de ahogy bevezette a kormány a telekommunikációs ágazati különadót, mindenki szépen befarolt és leállított mindent.
Nem akarok én mindent a szolgáltatók nyakába varrni, csak tényleg van olyan, hogy a lefedettségi térképről komplett települések hiányoznak. Ezen bármilyen gazdasági helyzetben illene javítani, legalább elégséges szolgáltatás nyújtani.
A falu ahova pihenni járunk az olyan mintha egy hatalmas Faraday-kalitkában létezne. A falu határát jelző táblát átlépve egyszerűen egy pillanat alatt eltűnik minden kapcsolat, onnantól elérhetetlen vagy. Volt, hogy kaptam lecseszést a főnökömtől. Visszatértem az egyhetes szabadságról és közölte, hogy tiszteletben tartja a pihenésem, de nem kellett volna egy egész álló hétre kikapcsolni a telefonom, mert nem találták az egyik doksit és csak két percig kellettem volna. De az is vicces, mikor a falu melletti mezőkre mész ki, akkor zsír a térerő, ha a falu melletti tóra mész ki horgászni, akkor meg már a 3G/HSDPA is full vigyorral hasít, de elég csak 1-2 km-t kerékpároznod vissza a faluba és kész, csutkára elvágták megint. Pedig ez egy majdnem 4000 fős település. A környező falvak sem sokkal kisebbek és ott is ez van. Nem egy eldugott tanyavilágról van szó, a környék összlakossága kiad egy közepes várost.
-
Taybore
aktív tag
Jobb lenne, ha a 3G lenne több helyen elérhető, mint a 4G. Én ki is kapcsoltam, mert folyton azon szórakozott a telefonom, hogy váltogatott 4G/3G között, mert - mint a mesében - hol volt, hol nem volt. 1 nap alatt merült az akksim. Most csak 3G-re engedem föl, 3 napig bírja. Párom szüleinél viszont e-maileket se tudok olvasni, nemhogy DropBox-ról képeket mutogatni nekik, vagy Maps-et használni.
-
PistiSan
addikt
Nekem telefon vásárláshoz ajánlottak 4G netet olyan telefonhoz ami nem 4G képes, bár mondtam az eladónak hogy itt nincs kiépítve a hálózat, 3G is ritkán van csak, illetve ha ki is lenne építve a 4G akkor kb 1 nap alatt felhasználnám a nevetséges adatforgalmi korlátot.
Meg vagyok elégedve a 2G-vel, apró korlátlan mobilnet mellett, amit ha belassítanak sem érezni számottevő különbséget.
Bőven meg lehet nézni vele akármit amire szükségem van, persze tudom... lassú, de sokkal jobb mint a semmit amikor valami plusz infóra van szükséged! -
AndrewBR
senior tag
Most jöttünk haza a Balcsiról. Nemesvitán voltunk (Keszthely és Tapolca között) de valamiért nem jól muzsikált a T net... konkrétan 1 hétig csak kínlódtam vele...
A.
-
legenda
válasz Stauffenberg #15 üzenetére
vidék problémás, és nagyon félő, hogy bizonyos helyeken sokáig az is marad még, bár ha a szolgáltatói oldalról nézném - de nem teszem, mert csak előfizetőjük vagyok, meghatározott elvárásokkal -, akkor részint "érthető" a dolog.
rühellem, ha például a szülői házba utazva csak gprs van - gyakran melléklet nélküli e-mail letöltésére is alkalmatlan -, és néhol keresni kell a térerőt - ez sajnos mindegyik szolgáltatóra igaz ott -, bár évente általában csak két alkalommal vagyunk ott néhány napot, de az a környék olyan, sajnos...
a balaton tekintetében nekem aránylag jók a tapasztalataim, bár csak nyaranta töltünk el ott úgy 1.5 hetet, de azt minden nyáron, és már több, mint tíz éve, alaposan körbejárva a tavat.VoidXs; dobj rá bővítőt, ha épp szükséges, törthavi számlázású, de a teljes adatkeretet adják, 1 gigától már elég jó az ár/érték arány.
[ Szerkesztve ]
-
Lomha 8V
addikt
Pofátlanságnak tartom, hogy egy olyan fontos nagyvárosban, mint az én lakhelyem, még csak nem is beszélnek róla, hogy egyáltalán bevezetik valamikor.
-
VoidXs
nagyúr
Nekem csak alkalmanként kell böngészésre ez a 30 megás csomag, az általában egy nap alatt elmegy, olyankor iTunes Radiot hallgatok. És itt lepődtem meg: 32 kbit mellett rövid puffer után simán megy tovább a streamelt zene. A jól optimalizált oldalak (pl. PH) sokkal gyorsabban betöltenek, mint EDGE-en, akkuszivatás olyankor történik, ha a weboldal egy rakás értelmetlen kódot akar az arcodba dobni, pl. Facebook, meg a hasonló "nagy" oldalak, ezért a 4G-től megszokott 60-90 msec alatti betöltésből lesz 5-6 másodperc.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem akarom egy pillanatig sem lehúzni a 4G/LTE előnyeit, nem is állítottam olyat, hogy azt ne fejlesszék, legyen helyette inkább mindenhol 2G/3G.
Csak sajnos annak nem sok értelmét látom, hogy a nagyvárosokban ott a 4G és ha lelépsz vidékre, akkor az meg tele van sötét foltokkal, ahol nem csak 4G, de még az ősöreg, régi hálózatok sem találhatók meg, még nyomokban sem. Csak annyi lenne az elvárasom, hogy 2G/3G legyen mindenhol, ha nem is az erdő kellős közepén, három heggyel körülvett pacsirtamezőn, de legalább egy falu méretű településen az Alföld síkjának közepén ne kelljen már attól szenvedni, hogy teljesen nulla a térerő.
Tök jó a 4G, szépen épül a hazai hálózat, de... hát na, nem írom le ezredszer is.
(#13) madgie: Volt már rá példa, hogy nekem tökéletesen jó térerőm volt, de a barátnőm Vodás csodahálózata meg egyszerűen eltűnt egy feketelyukban. A Voda lefedettsége sem 100%, de összességében a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy náluk ritkábban bújik el teljesen.
Példának okáért a Balaton is ilyen. Én hétvégén jöttem haza Balatonfüredről, egy hétig voltunk lent. A most megjelent 4G-ből nem sokat érzékeltem, de azt igen, hogy a Tagore-sétányra, illetve Balatonra néző, tetőtéri szobánkban alaposan küzdött a 2G-vel is.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
nem, nem szívja le, de még ha úgy le is csökkenne az üzemidő a 3g szintjére, akkor is egál, de nincs és nem is lesz lekorlátozva, szóval még az esetleges hibalehetőség sem lenne adott.
32/32 kilobit/sec lekorlátozott sebességen a legtöbb böngésző kidob, időtúllépésre hivatkozik, szóval még a böngészés sem fog menni...
aki gyors hálózaton lekorlátozott sebességgel kínlódik, azt én amúgy sem veszem alapul, hiszen nem ideális helyzet/állapot, akkor már le is kapcsolhatja a telefonját 4g, de még 3g hálóról is a leglomhábbra, elég oda az edge is - gprs a leglomhább, de azt most hagyjuk.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #2 üzenetére
A megyénkben (sötét-szabolcs) számtalan helyen még térerő sincs Vodafone-nal, nemhogy országos 3G...
-
legenda
válasz Stauffenberg #7 üzenetére
nem csak a sebesség az eltérés, a legtöbb mobiltelefon esetén sokkal jobb az akkumulátoros üzemidő, ha lte/4g hálózaton lóg, a 3g jobban eszi az akkumulátort, és számomra ez is fontos szempont, inkább az, mint a gyorsabb sebesség és jobb válaszidő, ezért is örülök, hogy van olyan hely is, ahol korábban csak edge volt, 3g nem, utóbbi azóta sem, lte/4g viszont már igen.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
Szép nagy kamu. Márián még mindig EDGE van, néhol még térerő sincs. Egyedül Keszthelyen és a környékén van 4G.
[ Szerkesztve ]
-
Így van, frekvencia elrendezés. Normális 800-900as sávok nélkül nem lehet nagy lefedettségű 3g/4g hálózatot építeni (hacsak nem méterenként építenek adótornyot, ami lássuk be, hogy nem elvárható). És arról, hogy évek óta nem volt egy normális tender a sávokra vonatkozóan, az lehet nem a szolgáltató hibája. Én emlékszem, amikor fél évig minden feljavult, sokkal jobb lefedettség volt, csak aztán megsemmisült az a tender, mert meg lett vétózva...
Szerintem azzal semmi gond nem lenne, hogy ha a sűrűbben lakott területen, az amúgy is sűrűbb 1800+mhzes cellákat inkább 4gre építik, mint 3ra, a 800/900at pedig 3gre, és így alakul ki az a bizonyos 4g foltokban.
Tegnap még működött...
-
kcsa
veterán
válasz Stauffenberg #7 üzenetére
Én sem így gondolom.
De vodafone esetében ugye nincs 4G, ellenben cserében gyakorlatilag országos a HSDPA hálózat, a többi szolgáltatónál foltszerűen 4G, de 3G távolról sem országos - ennek a gyökere ugye a frekvenciák elrendezésében keresendő.A véleményem csak arra vonatkozott, hogy jelen körülmények között inkább egy korrekt országos 3G mint egy foltszerű 4G+3G
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én nem gondolom, hogy vagy-vagy reláció van a 3G és a 4G/LTE között. Tök jó, hogy fejlődik a
következőaktuális generáció Magyarországon is, egyszer talán valami gyakorlati haszna is lesz (jelenleg csak annyi, hogy a mobilra optimalizált Index.hu nem 0,8 hanem 0,3 másodperc alatt töltődik be). Viszont mindenképpen érdemes lenne elérni, hogy mindenhol legyen legalább valamilyen ALAPSZOLGÁLTATÁS, ami most 2G, 3G, HSDPA vagy akármi más, az mindegy. De az nagyon gáz mikor használhatatlanul lecsökken a térerő. -
gghrtz
őstag
Ha lejár a hűségem a T-ről én is váltok Vodára. Ez katasztrófa. Ezért fizetek, hogy ne tudjam használni normálisan?! (azért fizettem erre elő, mert 2400 volt a 2GB, most már 3-at kapok, de akkor is... )
-
haddent
addikt
válasz Stauffenberg #2 üzenetére
Szerintem pont olyan trágya mind a 3 szolgáltató. Budapest, egyetem, -1 szint (de óriási ablakok meg szellőzök, bejárat, tehát nem bunker. Nulla térerő vodafone, tmobile, telenor. Akkor legalább legyen meg a lehetőség az LTE -re
Viszont a plázákban kiváló max térerő LTE van. Nagyszerű, ott WiFi is van úgyis -
Stauffenberg
nagyúr
Dicséretes, de az előző generációk lefedettségére is érdemes volna odafigyelni. Vidéki kis falvakban gyakran nullához közeli a térerőm. A páromnak van egy hétvégi háza egy nem is túl eldugott faluban egy vasúti fővonal (Budapest - Szolnok) mentén. Ott a Telekom és Telenor lefedettség kereken nulla, zéró, nyista, semmi. Amikor lemegyünk egy hétre pihenni, akkor a telefonom még segélyhívás indítására sem alkalmas, olyan mintha teljesen ki lenne kapcsolva minden hálózati funkció.
Lehet szidni a Vodafone-t, hogy nincs 4G meg LTE, de amíg náluk voltam ilyen soha nem fordult elő. Sőt elég sokat túrázunk szerte az országban (borospince látogatások, túrázás a természetben, falu látogatások, stb), párom még mindig Vodás, neki mindenhol kifogástalan a térereje, míg az én telefonom elég sűrűn esik ki a hálózatból (nem a készülékkel vagy beállításaival van a gond).
Most azt persze letojom, hogy esetleg a mobilnetem sebessége lassú, de az már bosszant ha annyira nulla a térerőm, hogy hívást sem tudok kezdeményezni. A legszebb mikor a vidéki házban vagyunk, bevásárlás, fagyizás, vendéglőzés alatt használom a bankkártyám és ugye értesítő SMS-t nem kapok hálózat hiányában, majd amikor jövök haza és elhagyjuk a falut, akkor hirtelen kapok 8-10 új SMS-t a banktól, hogy ekkor meg ekkor használtam a bankkártyám. Szuper.
(#1) gghrtz: Ne is mond, tavaly mentem fotózni a kecskeméti repülőnapra. Nem tudtam előre, hogy ki lesz táblázva, hogy melyik lehajtón kell lejönni az autópályáról, gondoltam indítok egy Google Maps-et és megnézem (ofc. nem én vezettem), de katasztrofálisan nulla volt a kapcsolat. Nálam is visszaváltott GPRS/EDGE hálózatra, ami helyenként hol megszakadt, hol pedig alig csordogált 6-8 kbps sebességgel. Amikor meguntam elkértem nagybátyám Vodás telefonját és megosztottam róla a netet, azon persze pörgött hibátlanul a 3G.
[ Szerkesztve ]
-
gghrtz
őstag
Hétvégén voltunk Siófokon, és unokatesómnak néha LTE-re váltott a hálózat. Az más kérdés, hogy a 3G igen harmatos volt, a parton nekem csak és kizárólag 2G volt. (Kecskemét - Siófok útvonalon pedig katasztrófálisan szar volt a 3G lefedettség) (Persze mindenhol ilyen szar.. Még jó, hogy MOBILinternet.. )
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch
- Facebook és Messenger
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest