Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
Mindig így volt. Soha sem értettem mitől volt nagy neve, olyan justin bieberes hype féle lehett. Mindig is gagyi volt, nem csak supportban, bullhitben (fatality brutalghettoblaster X64434 omgwtf, republik of géjmörsz elnevezések) viszont tény hogy erős.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
PrinczA
őstag
"Az ASUS routerei esetében kicsit nagyobb a gond, a cég ugyanis a hiba feltárását követően fél évig nem foglalkozott a biztonsági lyuk befoltozásával, ..."
Ha már a "nagy" nevű gyártók is ilyet teszenk, azaz nem tesznek, mit vegyen az ember?
Ezt ne -
kikinda2
tag
Én is ilyen routert vettem. A gyári firmware nagyon tetszett és eszem ágában nem volt rá megbízhatatlan forrásból származó szoftvert felrakni. A probléma az ASUS szupportjával kezdődött, ill. azzal, hogy nincs szupport csak egy "automatikus üzenet". Lexarják a vevőt magasról. Tehát az én routeremen is azóta orosz firmware döcög ami mellesleg lehet, hogy beépített kaput tartalmaz, de legalább nem működik xarul.
-
Apollyon
Korrektor
A cikkben viszont jelszó nélküli belépésről volt szó, mármint hogy a router kb kompletten authorization nélkül beenged.
A BIOS-os mókát vágom. Routeres mesterjelszóról nem hallottam.. gondolom nem admin - adminadmin
Ha átállítom a routerben a jelszót, akkor ezt már nem csak a hardveres resettel lehet kiütni? Egy mondhatni biztonsági eszközön miért van mesterjelszó?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Vladi
nagyúr
ázusz monnyonle!
Nekem a 60 ezer forintos média lejátszóm szopatott hosszába, keresztbe ahogy akart. A szoftver rajta egy okádék, mikor rájöttem, hogy ízekre kéne szednem, hogy műkdöjön, az életkedvem is elment.
il sole non sorge più ad Est!
-
Apollyon
Korrektor
Jah ezt tudom, csak nem jól fogalmaztam
Arra gondoltam, hogy ha default firm is van az eszközön, és lejelszavazom, akkor ne tudjanak már rá csak úgy belépni...
Ha a hardcore crackereket nem is, de a kezdőbbeket legalább zárja már ki...Természetesen tudom hogy nincs feltörhetetlen védelem, maximum meg lehet hosszabbítani a betöréshez szükséges időt.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
"Az FTP-szerver beállításoknál gyárilag alapértelmezettként engedélyezett a névtelen bejelentkezés (!), és az otthoni hálózatot, így az arra kötött eszközök távoli elérését is lehetővé AiCloud használatához szükséges felhasználónév és jelszó kódolatlan plain text formátumban került eltárolásra (!!) egy olyan fájlban, amihez bejelentkezés nélkül is hozzá lehetett férni (!!!)."
Erre gondoltam például, nem openwrt szintű biztonságra
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
RawrRr
tag
"ne legyenek biztonsági hibák semmilyen szinten a gyári firmwarrel sem"
Ez az ami képtelenség, mert nem létezik 100%-os biztonságú rendszer, és soha nem is fog. Csak Tomato / Openwrt esetében nem kell ötvenszer írni a fejlesztőknek, hogy csinálják már meg végre valahára, és akkor is szarnak rá. Illetve nem csak pár ember foglalkozik a firmware-el hanem több száz, sokszor több ezer.
[ Szerkesztve ]
Eladó Lenovo A660 -> http://goo.gl/A4vitG (Garanciális, kártyafüggetlen)
-
törölt tag
Kiraly. Teszem is vissza a Tomato-t.
-
Apollyon
Korrektor
Ahhoz kellene tudni hogy akik ilyen árkategóriában vesznek routert vajon mire használják és mit kezdenek vele. Az OpenWRT szellemisége pl az, hogy hozzuk ki a lehető legtöbbet a hardverből - egyszerűen.
Viszont szerintem teljesen elvárható, hogy egy 30K+ árazású routerben ne legyenek biztonsági hibák semmilyen szinten a gyári firmwarrel sem.
-
Apollyon
Korrektor
Azért abban sem vagyok biztos hogy aki sokat költ ilyen termékre, az is tisztában van a dolgokkal. Az hogy valakinek sok pénze van, vagy többet szán egy routerre, nem egyenesen arányos azzal hogy ért is hozzá.
Itt persze szerencsés helyzetben lehetünk, mert egy IT oldalon vagyunk ahol értesülünk az ilyenekről (már amikor). De nem mindenki olvas PH!-t sem, ahogy nézem, az ASUS meg nem hinném hogy elkezdte bombázni a vásárlóit emailekkel, hogy jujj, gond van az Ön által vásárolt eszköz firmjével
-
RawrRr
tag
Igen, ez igaz, de nem ilyen 30.000Ft + os árszegmensben. Aki ilyet vesz, az okkal veszi és az tisztában van azzal, hogy 3rd firmware az olyan a gyárihoz képest, mint a lovaskocsi az Infinity-hez képest. Pont ezért nem használ gyári firmwaret az eszközön.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Igen, ez lenne a követendő példa.
Viszont a vásárló közönség túlnyomó része bizony úgy fogja leélni az életét, hogy élete során még csak soha nem is fog hallani arról, hogy egyáltalán létezik olyan, hogy OpenWRT vagy DD stb.Megveszik az eszközt és használni akarják, mindenféle mókolgatás nélkül. Ezért kéne a gyártónak alapból biztonságosabb, meg egyáltalán nem bugos firmwareket tenni a termékeikre.
-
legenda
nem feltétlenül, az emberek jelentős része gyári firmware verzióval használja.
trance89; ne fogadnék rá nagyobb összegben, hogy openwrt alatt egyáltalán nincs ilyen - vagy hasonló, esetleg más jellegű - hibalehetőség...
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
nagyúr
És ha nem? Én is vennék ilyet és tuti nem indulnék neki egy openwrt rendszerrel... Mostani routerem is majd egy 20-as volt és még is gyári van rajta. Nekem jó így, de az is lehet hogy openwrt-vel többet tudna, vagy ilyenek.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
RawrRr
tag
Aki ennyiért vesz routert, az hidd el a beüzemelést követő 15 percen belül felrak rá egy 3rd firmwaret.
Én egyedül azt nem értem, hogy miért bajlódnak a gyártók a saját firmware-el ilyen árszegmensben? Ott van a Tomato - Openwrt . Csinálnának rá egy alapszintűt, azt meg a nép tovább dolgozná és ennyi. Marketingben is jól hangzana a "With Tomato" szlogen
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
tipikus asus, ex-cisco minőség...
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
nagyúr
Csak nem mindenki fog egy, mondjuk 35 ezres routernél, neki állni openwrt felrakni, főleg ha nem is ért hozzá. Szóval ennél a routernél sem azok lennének a célközönség, hogy vásárlás után egy openwrt-t felheggesztenek a hardverra.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
őstag
Elég nevetséges, hogy egy ekkora hibát fél évbe telt javítania az Asus-nak egy olyan router-nél, ami több mint 35 ezer forintba kerül.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
nagyúr
az teljesen jól érthető. az és kötőszóként egy új tagmondat kezdetét jelzi, nem felsorolást, vagy halmozott mondatrészt.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
sh4d0w
félisten
"...Az FTP-szerver beállításoknál gyárilag alapértelmezettként engedélyezett a névtelen bejelentkezés (!), és az otthoni hálózatot,..."
Ez csak nekem értelmetlen?
Egyébként meg ilyen amatőr balfasságokat elkövetni, mint amit ASUS-éknak sikerült...
https://www.coreinfinity.tech
-
Seangaijin
aktív tag
Már ez a hír volt egyszer, nem?
YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest