Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz Oldman2 #2099 üzenetére
írta woodworm, hogy nem a legfrisebb, többet nem tudok róla, ezt woodworm forgatta az általa preferált módosításokkal. De igen egy sima build, amit ti is csináltok a prometheussal, csak van egy pár módosítás a konfigjában, ahogy a 900 mhz is csak egy sor a konfig fájlba.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
válasz Szabadh #2097 üzenetére
Nem, a trx az egy image. a configot csak azért rakta be hogy látni lehessen miket változtatott. A prometheus script egy ilyen image-t készít majd rak fel, amikor használod. most ezt woodworm megosztotta. Amit elvileg lehet webes felületen is frissíteni, de ebben megerősítést kérek a proci módosítás annyiban kimerül, hogy az uboot módosítva van 880 mhz helyett 900 mhz-re emelve. a wifi tuning meg ha jól értem annyi, hogy 4-es verziójú mtk drivereket használt konfig alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
Akkor ahogy ígértem, itt vannak a friss buildek. Changelog sajnos angol lett, mert néha megosztom a buildet Lede fórumon is.[link]
Röviden:
GCC 7.3 toolchain, binutils 2.30 (legfrisebb jelenleg), kernel és target optimalizációk Stabilitás és teljesítmény növelés érdekében. (TR-nél érezhető különbség van) (-O3 -march=1004kc -mdsp -mmt -mno-mips16) (dir 860 esetében -Os az -O3 helyett a túl kevés hely miatt)MT76 (2018-02-27) /mac80211 frissítés
9092-VPN: kulcs generálás felkészítve az easy-rsa v3-hoz.
9092-RSS: új oldal támogatás a bh személyében, kép/id feldolgozó lecserélve tmdb-re.
9092-FORMAT: Frissítettük a formázó oldalt immárGPT particiós táblát hoz létre vagyis a 2.2 TB-nál nagyobb lemezeket is megformázza.Végre ez a build már helyesen hozza létre a tűzfal szabályokat.
LuCI színeit átvariáltuk alapból, egy parancsot kell lefuttatni és minden a régi, ha nem tetszene.
router host nevét a router board nevére írtam át. (openwrt helyett)
Transmissionhoz a hozzá adtam azt a webfelületet, ami padavanba is van, nálunk eddig csak mentésként lehetett feltenni.
kb másfél hete tesztelem két eszközön eddig nem tapasztalok se wifi problémát, se újraindulásokat. TR sebesség tényleg jobb olyan 60mbps a vége 1 perces átlagot vizsgálva.
[ Szerkesztve ]
-
A214
aktív tag
Sziasztok,
Milyen switchel érdemes bővíteni?
Ezt néztem :[link] -
woodworm
veterán
válasz Oldman2 #2091 üzenetére
Nem a legfrissebb, még nem volt időm újat forgatni, de kipróbálhatod ezt. Egy kicsit felpörgettem a procit és a wifit. Érdemes más régiót is kipróbálni, pl. usa, csak arra vigyázz, ne adj meg nálunk nem használatos frekvenciákat.
Ha már padavan rajta, akkor az admin felületen lehet frissíteni újabbra.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
-
Oldman2
veterán
válasz Szoszo94 #2086 üzenetére
Most ezek vannak beállítva:
Radio Channel: 12
Extension Channel: 8
Region Code: Europe (1-13)A Router mellett most -29 dBm a jelerősség, ha kimegyek a konyhába, leesik -66 -ra.
Ha átváltok az 1+5 Channel-re, -25 dBm, majd -65.
Közben látom, hogy az 5GHz-es sávot is mutatja, az is hasonlón viselkedik.
A többi környéken lévő AP az 5-6-7 csatornákon van.
Milyen környezet? Mire gondolsz?
WAN oldalon Digi PPPoE, LAN oldalon egy 8 portos Gigabites Switch-en 3 eszköz, WiFi-n mindkét sáv bekapcsolva.
-
Szoszo94
őstag
válasz plussuni #2084 üzenetére
Szia.
Nem olvastad el rendesen a leírást. Ajánlom fusd át még egyszer, és kezd újra az egészet, ugyanis rossz router van kiválasztva...(Zyxel Keenetic Giga 3 ha jól látom)
Ha nem akarod, hogy tégla legyen a 3G-ből (persze ha azod van), akkor szóról szóra, pontról pontra kövesd a bejegyzést.Szerencséd, hogy okos volt a szkript és észrevette, hogy nem stimmel a konfig
Oldman2:
Próbálj csatornát váltani, 1-2-3-ra. Milyen környezetben van használva az eszköz? Érdemes lenne ránézni Androidos telefonnal egy wifi checker appal, hogy melyik csatornák vannak szabadon, vagy hol a legkevesebb a "szennyezés".[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
cyborg84
csendes tag
Sziasztok!
Milyen a router hatótávja? -
Oldman2
veterán
Kicsit keresnem kellett, hogy az előlapi kék/fehér LED-et ki tudjam kapcsolni, de végül meglett!
Az állítólag nem kellően biztonságos WPS funkciót lehet-e átmenetileg aktiválni Padavan alatt?
-
Szoszo94
őstag
válasz Oldman2 #2078 üzenetére
1, Szoszo94-nél maradjunk, a Szasza kissé nőies, köszi
2, Prometheus script rá fog kérdezni úgyis, hogy szeretnél-e mentést, akkor y-t kell nyomni. Aztán hibát fog írni (egy partíciót nem tud lementeni, nem kell törődni vele, az a partíció még nem létezik), újból meg fogja kérdezni ugyan annál a pontnál a backupot és akkor n-t nyomsz, mert már van backup.Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Oldman2
veterán
szasza94 fenti leírásában külön ki van emelve, hogy
"0. Lépésként BACKUP! Legyen egy mentés a gyári rendszerről, ha valami gond adódna...köszönöm woodworm-nak, hogy szólt! Ha hibát dob a backup, nem kell megilyedni, tovább kell lépni és folytatni a következő lépésekkel:"
Itt a webes felületről elindítható "Backup router configuration, reflash or reset router can be used to restore."
menüpontból indítható Backupra gondoltatok? -
avena71
tag
válasz szaboi6512 #2067 üzenetére
Igen,már LEDE volt rajta,aztán visszatettem a gyárit,majd developer fw,most pedig menne fel a padavan.
-
Oldman2
veterán
válasz bodzasfanta #2073 üzenetére
Köszi, ezt már a "Köles" alól írom.
Frissebb gyári firmware-t jelez.
Most 2.24.312
Frissítés: 2.26.203Ha Padavan-t akarok rá kell frissítenem? Vagy tök mindegy?
@bodzasfanta
Ez esetben biztosan 3G-s eszközöm van!
[ Szerkesztve ]
-
bodzasfanta
csendes tag
válasz Oldman2 #2069 üzenetére
A 3G-n az USB port kék szinű és a LAN/WAN portokon van zöld/sárga LED
Lásd hivatalos oldal https://www.mi.com/miwifi3g/specs/
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
válasz szaboi6512 #2070 üzenetére
Tudom, de még be kell izzítani.
Az eddigi leírásokban pont az nincs kivesézve, hogy mi a teendő egy zsír új cuccal...
:-)Most dokumentálom, a dolgot screenshotokkal tűzdelve.
A Mi Wi-Fi access point-ja megvan, csak nem tudom ha az éles Routerből kihúzom a WAN kábelt, leáll-e a belső háló?
A nejem TV-t néz épp.
-
-
aicon
senior tag
-
Oldman2
veterán
A link innen volt, úgyhogy gondolom... (Russian Online Store)
Nekem az Alin van egy tracking number, azt beillesztve a DHL oldalon, látom a teljes trackinget.
-
bl4ze
veterán
Urak, továbbra is kérdezném, hogy van itt valaki aki Érd / Budaörs / Diósd / Törökbálint zónából aki fel tudna tenni egy Padavan-t egy 3G-re?
Vagy esetleg Budapest XI vagy XXII.ker.... Dél-Buda : az is megoldható részemre. (eljutás)
Ma rendeltem meg, nagyjából 2 hét amire megjön. Előre is köszönöm, ha van itt segítőkész emberke, egy ajánlatot már kaptam, (AMIT NAGYON KÖSZÖNÖK!) de nehéz lenne megoldanom oda eljutni....
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
aicon
senior tag
Nem nagyon akar összejönni az OpenVPN owrt alatt (legfrisebb snapshot).
Bármit csinálok csak tcp-n tudnak a kliensek kapcsolódni, udp-nem.
Már az összes fellelhető írást átnyálaztam ami elérhető, valami tűzfal gondja lesz, nem jelez vissza a kliensnek udp-n, tcp-igen.
Ez alapján csináltam, tűzfal, szerver kliens beállítások
Ez a hiba lenne, a megoldásokat sorra ellenőriztem, de nem akarózik.
Ha a router mögött levő nas-ra (OMW) telepítem és forwardolom a portot akkor megy simán.
Egyelőre hagyom...
Csak kíváncsi lettem volna mit bír ez az eszköz.======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
Boby8709
csendes tag
válasz stifi82 #2043 üzenetére
Meg tudjuk oldani, ha nem jutsz dűlőre. Most a hosszú hétvégén több időm lesz, akkor meg tudjuk oldani, csak írj egy pm-et és megbeszéljük.
De nem olyan nehéz ez.
A dev romot felraktad a routerre? Az az első lépés
leírás alapján:
1. dev rom penre átnevezve, ahogy leírásban van. flash, majd újra be kell állítani a routert mobila appal
2. ssh penre és azt is fel flashelni. ez után kell ellenőrizni puttyval, hogy működik-e az ssh elérés
3. prometheusos mahinálás, padavan forgatás
4. padavan flashelése -
pn4hvq
senior tag
válasz stifi82 #2050 üzenetére
A leírásban itt tartasz:
"Ha minden rendben, egy ARE U OK feliratot kell kapjunk. Zárjuk be a programot és válasszuk le a pendriveot.Van SSH elérés, innentől kezdve már szinte csak a gépen dolgozunk."
Az, hogy nem putty-ot, hanem más programot használtál, lényegtelen. Annyi derült ki, hogy a router ssh-n elérhető és jó a jelszavad a root felhasználóhoz.
Kövesd a leírás folytatását .
-
pn4hvq
senior tag
válasz stifi82 #2045 üzenetére
A jobb felső sarokban lévő Authentication-hez írd be: root
Ehhez fogja kérni majd az SSH fájl letöltésénél látott jelszót.
Ha akkor is refused lesz a kapcsolódás, próbaként formázd meg újra a pendrive-ot FAT32-re, mert lehet, hogy nem sikerült feltelepíteni az ssh-t. Én anno 4 órát szívtam ezzel, mire utoljára megformáztam a vadonatúj pendrive-ot, amit a Windows előtte és utána is FAT32-esként ismert fel, azonban az ssh-t nem lehetett feltenni róla a formázás előtt. -
FingR86
őstag
nem teljesen ide vágó téma, de van vkinek tippje?
egyik ismerősöm vett egy sima 3-as routert (gyári firm). van otthon csillió wifis eszköz, kb 16 megy fel egyszerre.
van közte mobil, tab, kaputelefon, ip kamera.és hipp-hopp úgy behal a router, hogy csak az áramtalanítás segít rajta.
ki lett próbálva helyette egy openwrt-s tp-link-el is, és annál is ugyanez a jelenség.bárkinek vmi tipp?
más kérdés: a sima 3-as verzió padevanosításához is jó ez a leírás, nem különböznek a lépések?
[ Szerkesztve ]
-
Boby8709
csendes tag
válasz stifi82 #2039 üzenetére
Olvastam itt a fórumban, hogy megfigyelhető wifi jel erősödés is, de nem nagyon tudok nyilatkozni arról, hogy a gyárihoz képest mennyivel jobb a padavan, mert én nem használtam a gyárit 5 percig sem Egyből raktam fel a padavant.
HDD nálam viszi a torrenteket meg ketten lógunk rajta párommal gond nélkül. Pont a héten volt hogy kicsit elkezdett akadni nála amit nézett film, de ment a le/fel töltés, én néztem egy 1080p filmet meg ő is 720p-ben nézett valamit..........akkor már 5-10 percenként be akadt neki egy kicsit. -
Headless
őstag
Kimondta, hogy kell windows, vagy okostelefon?
Igazából csak egy böngésző/ssh hozzáférés kell. Persze egyszerűbb, ha a böngésző tud fordítani. Meg telefonnal könnyebb párosítani az eszközt mi fiókhoz, de megoldható böngészőben is valahogy biztos, csak több krixkraxot kell megfejtened.
-
F34R
nagyúr
Sracok, Lede-t hogy lehet majd felrakni (nem windowsom van, es nincs smartphone-m sem) ilyenkor lehetetlen lesz lecserlni a Xiaomi gyari firmware-t?
-
stifi82
aktív tag
válasz Boby8709 #2033 üzenetére
Ez így már nem jön be fent van az azonosítom a többi kínai szöveg és csak alul tudok 3 dologra katíntani meg fennt az azonosítomnál de azokkal sem töltödik le semmi sajnos ez a letöltös felület nem jön még be. Bedugtam fat32 formázot pendrivet telefon eléri film az nagyon be akad rajta zenét fogjuk rá lejátsza. Most már az iphone alkalmazása is kezeli nagyon tetszik hogy látom ki. van fennt milyen sebeség mennyit töltött le a gyerek meg nem tanul akkor 1 gombnyomás aztán pápá internet.
[ Szerkesztve ]
-
stifi82
aktív tag
válasz Boby8709 #2031 üzenetére
Ott akadtam el hogy amit a pendrivra pakolok azt honnét és hogyan szedem le. Tanulmányozván a leírást a vmware fent van meg a kiegészítő is nyomtam 4es gombot. Linkeltem be azt a kínai oldalt előrébb azon nem tudok túljutni mert a leírásban azt olvasom hogy ott kell letölteni az "ssh-t" amik megy a pendrivra és az a lépés nem megy.
-
Boby8709
csendes tag
válasz stifi82 #2030 üzenetére
hol akadtál el? SSH letöltésnél a linkeket figyelni kell, hogy https legyen előtte, de ssh felrakás előtt, developer romot kell felraknod téma indító írás alapján, ill a leírás alján linkelt tlala féle hsz alapján.
Egyébként elrontani nem tudod mert amíg ssh hozzáférés nincs addig prohmeteus nem tud vele semmit kezdeni.......mármint nem tudja felpakolni a forgatott padavant -
stifi82
aktív tag
válasz Boby8709 #2029 üzenetére
Az ssh azért olvasom a leírást hogy hogy kell feltenni a padavant amit a pendrivere kell másolni de azzal most sem bírok azon a kínai oldalon tudtok segíteni hogy hogyan szedem le vagy van valami más megoldás rá. VMWare fent van meg az a prohmeteusos cucc is ott elvileg a letöltés meg is volt csak nem mertem tovább nyomni mert ez a pendrivos lépés kimaradt mert nincsen meg az a fájl.
-
Boby8709
csendes tag
válasz stifi82 #2028 üzenetére
HDD-hez mindenképpen jobb a padavan vagy lede. Torrent, hálózati megosztás, távoli elérés, miniDLNA.........Nyilván attól függ mit szeretnél a HDD-vel kezdeni, de jobban jársz fw cserével. Egyébként is azt tervezted nem? Egyébként miért kellet az SSH?
Pinget sima speedtest.net is írja ha jól emlékszem. -
stifi82
aktív tag
válasz Boby8709 #2027 üzenetére
Megjött az asszony ide azzal a telefonnal most már be tudtam menni van net jupidu . Bevoltam tojva androiddal ment iphonnal nem akart menni. Most akkor küzdök tovább még a külső hdd szeretném rátenni gondolom ahhoz kell a padavan vagy másképp is megy? A t homos routeren meg nyomjak ki a wifit igaz? Pinget hogy tudok mérni?
[ Szerkesztve ]
-
Boby8709
csendes tag
válasz stifi82 #2026 üzenetére
Be vagy gondolom jelentkezve Mi accountal.....? És ha rámész a Go to Wi-Fi Settings-re az magának a telefonnak a beállításaira dob át?
már nem nagyon emlékszem ű, de nálam droidon nem volt semmi probléma......Mi app leszed, felrak, bejelentkez és ha jól emlékszem volt valami olyasmi hogy add router, hozzáadta fiókomhoz, beállítottam és működött.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Urak, van itt valaki aki Érd / Budaörs / Diósd / Törökbálint és fel tudna tenni egy Padavan-t egy 3G-re?
Vagy esetleg Budapest XI vagy XXII.ker....
-
Boby8709
csendes tag
válasz stifi82 #2020 üzenetére
igen a mobil app az angol. Azért is azt javasoltam. Nem kell semmi extrát beállítani, csak hogy működjön és kész. Értelemszerűen pár tapicskolás mobilon és menni fog. utána meg a routeren keresztüli nettel mész ssh-ért.
SSH letöltésnél ha nem megy akkor hiányzik a linkből a https azt kézzel be kell írni és működni fog[ Szerkesztve ]
-
pripus
csendes tag
Találkoztatok már olyannal hogy az UserID-hoz tartozó ssh fájlt nem tudjátok letölteni?
http://d.miwifi.com/rom/ssh?userId=xxxxxxxxxxxxxxxxx
Megnyitom, azonosítom magam, és a "webhely nem elérhető" (kipróbálva 2 hálózatból is, több böngészőből)
-
stifi82
aktív tag
Kérem szépen megjött a router rendeltem március 7én ma jött meg innét[link]
Akkor 32,37euro volt ebben az árban benne van az eu dugó is. Kellene segítség hogy merre induljak telok látják a hálózatot igazából anyira kellene hogy letitkosítsam a wifit ne ezen logjon mindenki a társasházban mert nem valami fickos. Meg jó lenne rádugni a külső vinyot is ebben kellene a segítségetek. Ehez kell a padaván? Sopron környékén esetleg valaki aki tudna ebben segíteni? -
zsuzsy0078
csendes tag
NTFS-re én is csak 8-17 MB/s közöttivel tudok a routerre dugott lemezre (WD EZRX30...) írni (képek a lassabb, videók a gyorsabbak). A keret visszajelző ledecskéje nem pislákol folyamatosan. A router processzora nem bírja szuszal a fájlrendszer miatt:
Ugyanazokat a fájlokat 2-2,5-szeres sebességgel írom egy másik, lassabb notilemezre, amit a padavan aidisk fülén keresztül formáztam ext4-re.
Az olvasás az ext4-es lemezről a 80 MB/s sebességig jön össze a nagyobb fájloknál.
Az ext4-es lemez sebességével elégedett voltam (laptopban sem tudott sokkal többet), így ott nem nézegettem a szűk keresztmetszetet.
Windowsos felhasználónak szívás lehet az ext4, pont a napokban húztam le egy lemezt és nem tudtam olvasni windows alól. Gugli adott pár javaslatot olyan programokra, amivel lehetett volna, de azok közül egyet sem próbáltam. -
pripus
csendes tag
Sziasztok,
Padavan után is lehet használni az Mi Wifi appot?
Mik a padavanról a tapasztalatok? Hozz (a plusz funkciókon kívül) teljesítmény javulást is?
köszi
-
Brandynew
őstag
Most pont elfogyott a 9 ezer Ft-os áron eBay-ről... figyelni kell, hátha kerül fel megint, vagy van több eladónál is 10 ezer Ft körül. Nyilván csak olyantól szabad venni, akinek 99% fölött van az értékelése és figyelni, hogy a "3G" verzió legyen, ne a sima "3"-as.
Ez most a legolcsóbb eBay-en: https://www.ebay.com/itm/New-Xiaomi-Mi-WiFi-Router-3G-1167Mbps-Wireless-Network-Device-RJ45-USB-3-0/292481498426
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Urak, hol lehet most a legjobb áron megvenni a Xiaomi 3G-t ? (külföld, belföld)
Egy Digi-s ZTE ONT-ot cserélnék le, illetve rakatnék bridge-be mert meguntam a limitált tudását, illetve az új telefonom sem annyira barát vele.... Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest