- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueMerle
veterán
válasz Jim Tonic #98 üzenetére
Pontosan. Fogalmam sincs. Tudod, én egy barlangban élek, egy távoli kis falu szélén a netet is lajtos kocsival hozzák.
Leírtam a véleményem lehet vele egyetérteni meg nem is. Azt is leírtam hogy világos számomra is hogy ez egy biztonsági kockázat, csupán, CSUPÁN!!!!!! felvettetem azt is hogy annak a valószinüsége hogy ilyen módon lopjanak el adatokat, csekély. Ez az én velényem, egyetérteni vele nem kell. De azért elég ..... (tetszés szerint illessz be ide valami csúnyát ) dolog, már bocs, hogy ezelapján itélkezel rólam úgy hogy fogalmad sincs róla ki vagyok, mi vagyok, mit dolgozom, mihez van közöm és mihez nincs. Befejeztem. A kövezést meg a köpködést be lehet fejezni.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
"a realitások talaján maradva: ez hiba és javítani kell, ahogy az összes biztonsági rést is"
Egyetértek, az android iszonyat gyorsan került piacvezető pozícióba, mindemellett egyre több ember intézi okostelón az ügyeit (netbankolás, email) - így nem csoda, hogy rácuppantak a rosszfiúk.
Engem eléggé aggaszt a szoftvergyártók hozzáállása, még mindig az az érzésem, hogy mellőzött terület a mobil OS az asztali rendszerekhez képest.
A biztonságtechnikai szakikra meg tessék odafigyelni, nem eltussolni a problémát (ezt gyártótól függetlenül írom).
Fentebb írtátok a rootolás szükségességét. Mit is csináljon az ember ilyen esetben?
#98: Alappélda a problémára: az ember turistáskodik, és emailt akar nézni, esetleg a marketről kell neki egy naviprogram. Nyilván nem fog adatroamingolni, és máris veszélynek van kitéve. Wardriving és társai pedig igenis léteznek.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kokyt
senior tag
"igaz, nem windows 7-tel, hanem xp-vel, laptopon"
Root-ot és főzött romot neki is. jah.. ez nem az
Mindegy is, a lényeg, hogy fontos azért a friss OS.(#95) jerry311:
+1
nincs hiba != kis valószínűség
Ez csupán annyit jelent, hogy ha statisztikailag kevesen jutnak szopóágra. De jutnak.
Bármilyen OS-ről is van szó, két lehetőség van az ilyen hibákról szóló híreknél: fel lehet kapni őket, szajkózni, így talán a rossz sajtóvisszhang hatására gyártói oldalról is hamarabb generálódik igény frissítésre, vagy elbagatellizáljuk, nem lesz igény, és frissítés sem. Mi is esne jobban az android tábornak?[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
"a rossz sajtóvisszhang hatására gyártói oldalról is hamarabb generálódik igény frissítésre, vagy elbagatellizáljuk, nem lesz igény, és frissítés sem. Mi is esne jobban az android tábornak?"
Mint remélhetőleg 1 héten belül SGS-2 tulajdonos mondom, természetesen a frissítés!! Ergo címlapra azokkal a hibákkal, a hekkerek uis tudni fognak róluk, akkor tudjon a felhasználó is. Sajnos a secuniának nincs még Android 2.x részlege
-
blueMerle
veterán
-
nagyúr
válasz Jim Tonic #98 üzenetére
Átfogalmazás miatt hibás lett: a gondolatmented
#103: nem azért írtam, hogy megbántódj tőle, de mi továbbra is csak feltörekvő országok vagyunk. Egészen más az élet Londonban, New Yorkban, Tokióban, technolázban égnek, és mindenhol interneteznek. Nálunk csak most indul ez.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
djsilas
tag
válasz blueMerle #79 üzenetére
Véleményem szerint nem egy IT biztonsági ember szemével nézed a problémát, így próbálok más példát mondani:
1, elég csekély a valószínűsége, hogy függöny felrakás közben leesel és kitöröd a nyakad.
2, annak mi az esélye, hogy egy cunami elmossa a környékedet. Elköltözöl más városba és ott is elmos egy cunami!
Mégis megtörténtek...[ Módosította: dajkopali ]
-
vtechun
veterán
Es szerinted fontos vezeto, uzletember mind BB-t hasznal? Nagyreszuk maximum akkor, ha 2 telefonja is van... BB csak a levelezgetesre hasznalhato igazan... Minden mas erosen nyogvenyelos vele egy androidhoz, vagy egy iphone-hoz kepest..
A problema tenyleg nem elbagatellizalhato, viszont komoly ember szerintem nem hasznal free wifit vagy igyekszik azon is https-en hasznalni olyan dolgokat, ahol authentikalas van, ill. erzekenyebb adatok lehetnek. Van mobilnetem, esetleg ha haverhez megyek es wifire csatlakozok, akkor is jelszavas wifire.
-
Morden24
nagyúr
Minden mas
Relatíve érdekelne, hogy mire van szüksége biztonságos kommunikációs csatornákon és szervezőfunkciókon kívül az említett fontos vezetőnek. Ami hirtelen eszembe jut, az az irodai programcsomag megléte, de speciel sem a BBOS, sem az Android lehetőségeit nem ismerem ilyen téren behatóan.
Ezen kívül milyen előnnyel szolgálhat egy Android telefon az említett fontos vezetőnek? Live backgrounddal?
Amúgy teljesen igazad van, komoly ember tényleg nem használ ilyet, de szerinted az a sokmillió Android mind-mind komoly embereknek lett eladva? Pont nekik kéne a legjobban figyelniük az ilyesmire, kiindulva a felhasználói bázisukból.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
danih
veterán
Szerintem te nem sok cégvezetővel, politikussal szoktál találkozni.
Én gyakran tárgyalok, és egyet elárulok: nem az android, de még nem is az iphone dominál ezen személyeknél, hanem a blackberry.
Hidd el, megvan az oka annak, hogy bizonyos arab országok be akarják (vagy akarták) tiltani. -
t72killer
titán
válasz Morden24 #119 üzenetére
Az alap berry sem atombiztos. Amikor Obama meg akarta tartani az eredeti berryjét, kész cirkusz volt belőle az NSA-nél. Végül megtarthatta, úgy, hogy a szakik csináltak rá neki egy külön OS-t (ja, és nyakoncsípték az egyik szolgáltató alkalmazottját, hogy beleolvas az elnök kommunikációjába, ezután jött a személyre szabott rendszer).
A sokmillió emberből egy-kettőnek ugyanolyan sokk, ha megcsapolják a netbankját, mintha egy cégvezető elveszít egy tervrajzot.
A mobil office megoldások eléggé gyerekcipőben járnak még minden platformon, gondolom sok meló lépést tartani a változó formátumokkal (office 2003->2010-es doksik).
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
[ Szerkesztve ]
-
Misály
addikt
-
t72killer
titán
És az, hogy valakik másik telefonnal látták, miért is jogosítja fel az alkalmazottat, hogy egy kormánytag dolgaiba KÉRDEZÉS NÉLKÜL belenézzen? Nyilván nem ok nélkül rúgták ki a dolgozókat, különben nagy balhé lett vna belőle.
Végülis mind1, a lényeg az, hogy a rendszernek van/pontosabban VOLT gyenge pontja. Egy biztonságos rendszerben olyan nincs, hogy 3. fél hozzáfér a kommunikációhoz, legyen az szolgáltató, hatóság vagy kínai titkosszolgálat.
-
KAMI/ACEMCP
tag
"A Google-nak szerintük a tokenek érvényességi idejét is csökkentenie kellene, valamint azt is meg kéne oldaniuk, hogy a rendszer a http-s kapcsolatokról érkező kéréseket ne fogadja el."
URL rewrite http -> https?
KAMI
-
Wind-Storm
őstag
Nem szeretjük a nyílt wlan hálózatokat
-
t72killer
titán
válasz KAMI/ACEMCP #131 üzenetére
"URL rewrite http -> https?" Ez cs akkor működik, ha az adott oldal el is érhető https porton, kipróbáltam, pl a PH! lapcsalád nem. Marad a rendszerszintű SSH-tunneling.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest