-
IT café
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTibxx
aktív tag
válasz Donki Hóte #11960 üzenetére
Próbáld ki az ehhez fejlesztett galaxy expert raw app-ot! Sokkal jobb a kép háttérfeldolgozás mint a gyári szoftverrel. (igaz, kizárólag raw-ban használtam, pc dolgoztam ki a fotókat)
-
veterán
Egy szóval nem mondtam, hogy rossz lenne az S21U kamerája, azt viszont állítom, hogy bőven vannak jobbak nála. A kamerák szenzorai, az objektív optikája elég jó, az talán nem sokban marad el a korszerűbb telefonok kamerájának hardverétől. Sajnos a szoftver viszont már nem olyan jó. Nem véletlen, hogy a BlackMagic cég kameraszoftverével sokkal jobb videók készíthetők, mint a gyári videó szoftverrel, de az csak videóra van, fénykép készítésére nincs az S21U telefonhoz 3rd party szoftver
Mindenki szubjektíven értékeli a telefon kameráját, akinek megfelel, az örüljön neki
Nekem nem jó, mert összhasonlítom más telefon által készített fényképekkel és látom, hogy a világ már túllépett azon a szinten, amit az S21U nyújt.
Ugyanott, ugyanakkor, ugyanolyan fényviszonyok között készített fényképek közepéből kinagyított részleteket fogok mutatni. Az etalon egy Canon 80D DSLR fényképezőgéppel készített kép közepéből cropolt kép:
A következő szint egy Motorola Edge50 Ultra telefonnal készített kép közepe:
És akkor az S21U telefonnal készített kép:
Azért ez láthatóan elmarad a másik mobiltelefonnal készített képtől
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz Donki Hóte #11955 üzenetére
Ezt honnan veszed?
Még S21U és S24U között sincsenek egetverő különbségek kamera ügyileg. Pedig S21 exi S24 SD.
Videóban már van jelentős javulás de az se SOC hanem inkább szoftvernek köszönhető.
Mikor megvettem S24 sokat tesztelgettem fényképezést/videózást. S21 ben is rengeteg tartalék lenne még, csak normális szoftvert nem készít hozzá Samsung. Páromnak vettem egy A55 öt ami felső közép kategória már. Nem rossz már ott se a kamera de azért S21 köröket ver rá.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
sixpak
nagyúr
válasz Donki Hóte #11957 üzenetére
Én szívesen elcserélném a SD-os S23 Ultrám kameráját az Exynos S21 Ultrára.
Mindkettő megvan, évek óta.
Éjszakai videóba pl. az S21U agyonveri, megeszi és kiszarja reggelire az S23 Ultrát...https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
veterán
Nem értelek, mi volt itt a flame
Hogy a Snapdragonos procival szerelt verzió kamerája jobb? Ezerszer megerősített információ.
Vagy hogy egy jobb mai középkategóriás telefon kamerája jobb képet csinál, mint az S21U kamerája? Bizony, ez is így van
Azt írtam, hogy ha talál Snapdragonos verziót, akkor vegyen olyat. Arról nem írtam semmit, hogy ha csak Exynosos verziót talál, akkor mit csináljon, de ha kiemelten fontos a vevőnek a jó kamera, akkor kitalálhatja, hogy mire akarok célozni
-
doooo
veterán
válasz Donki Hóte #11955 üzenetére
Nem tudom, hogy egy négy éves mobil topicjában miért kell még most is flamelni ilyen abszolút hamis dolgokkal, de mindegy. Nem fogunk vitázni rajta, már csak azért is, mert esélytelen Snapist találnia itt bárkinek is.
-
veterán
válasz Sasskent #11953 üzenetére
Ha találsz olyat, akkor Snapdragon procival szerelt verziót vegyél (bár az nálunk olyan ritka, mint a fehér holló házaspár).
Az gyorsabb, gördülékenyebb a használata és a kamerája is érzékelhetően jobb
A nálunk elterjedt verzió Exynos procival van szerelve, ennek a kamerája mai szemmel nézve már nem csúcskategória, sok mai középkategóriás telefon kamerája jobb
-
Sasskent
csendes tag
Sziasztok, ha vennék használtan Samsung S21 Ultra 5g készüléket, mire figyeljek?
Lejjebb írjátok, hogy sok a hardverhibás, lencsehibás kamera, ezt hogyan tudom kiszűrni?
Nem volt még a kezemben S21 Ultra, elsősorban a kamerás képességei miatt venném meg.
Esetleg ügyeljek-e szériaazonosítóra, van-e kerülendő széria?
Van esetleg lefuttatható teszt?
Ennyi év után milyen hibák szoktak előjönni, melyek nem tesztelhetők?
[ Szerkesztve ]
-
palesz53
senior tag
Kijött a decemberi patch.
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
zoli978
tag
válasz Donki Hóte #11944 üzenetére
Nincs rajta fólia
-
veterán
-
zoli978
tag
válasz Donki Hóte #11941 üzenetére
Hát olyan tokba volt ami védi a lencséket Nilkin tokba, próbáltam pucolni de nem lett tőle jó.
-
veterán
-
zoli978
tag
Sziasztok mostanában ilyen képeket csinál a telefon, minden feny forrásnal ilyen akarhogy zoomolok ugyanez valakinek valami ötlet? Ha hardveres a gond akkor búcsúzók a telefontól az elmúlt 1 évben 2x volt már szervizbe, 3. alkalommal már nem adom be hiába garis.
-
Grecky
senior tag
Ez mondjuk érdekes az új frissítést követően.
Hardveraprós hirdetéseim-> https://tinyurl.com/Grecky82
-
palesz53
senior tag
Végre megszületett a novemberi frissítés!
(Mondjuk most már lehetett volna mondjuk dec. 10.-ig egy decemberit kiadni ehelyett.)vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
kemdom
tag
Ó, ez így érthető.
Nálam pont fordítva történik: az élőkép felvételeket nem bírom 60Hz-en nézni, viszont a digitális (/animált) tartalomnál (animációs film, játék, sima animációk) a 60Hz-nél lejjebb nem tudok menni."Ez olyan, mintha éhes lennék, és az a korszakalkotó ötletem támadna, hogy egyek..." -by Bog || iPhone 15 Pro Max “Kék titán” 256GB - AirPods Pro 2 - MacBook Air M3 15"
-
kemdom
tag
Amúgy (abszolút elfogult videosznob nézőpont) miért használsz 60FPS felvételt? Mármint a kérdésem arra irányul, mit veszel fel vele, miért hasznos a konvencionális, filmszerű 24-30FPS-hez képest?
Nekem mostanában a 24 és 30 között váltakozik a preferenciám, ha otthon videózok (fiam fordulásai, első kúszás, első etetése rendes étellel, ezek mind "természetesebbnek" tűnnek 24FPS-en), maximum akciódúsabb dolgokat veszek fel 48-60FPS-ben (autók, amiket elkapok az utcán, sportfelvételek, stb.), az akciómódot meg sajnos észre sem vettem a 2,5-3 évben, amíg az S21 Ultrát használtam."Ez olyan, mintha éhes lennék, és az a korszakalkotó ötletem támadna, hogy egyek..." -by Bog || iPhone 15 Pro Max “Kék titán” 256GB - AirPods Pro 2 - MacBook Air M3 15"
-
doooo
veterán
Próbáld meg, szerintem abszolút jó az is.
(Én az FHD 60-at szívesen használnám néha, de a hülye közösségi médiák nem tudják kellően feldolgozni őket, ha mondjuk sztoriba akarnám kirakni, és így random akadozik, laggol (holott a mobilon véletlenül sem laggol), tehát jobb a 30 arra is.) -
ACE-
addikt
Na akkor itt van a kutya elásva... Igen én mindig 4K60fps, engem a 30fps zavar, a mai időkben meg nem csinálok 4K-nál kisebb felbontású videót... tárhely igazából szintén nem nagy dolog a mai időkben...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
doooo
veterán
Várjunk csak... most látom, hogy egyetlen esetben valóban úgy működik, ahogy mondod, ha UHD (4K) 60FPS videót csinál az ember.
Akkor te is mindig ilyet csinálsz? Mert ha igen, csak vátsd át UHD 30FPS-re vagy FHD 60FPS-re, és meg van oldva.Ne haragudj, ez egyáltalán fel sem merült bennem eddig, mert én sosem abban videózok, túl sok tárhelyet foglal.
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Szerintem ez nálam kezdettől így van, eddig úgy gondoltam hogy ez valami technikai dolog hogy felvétel közben nem lehet optikát váltani, mert megakad...
Annyit megtennél, hogy csinálnál egy KÉPERNYŐMENTÉS VIDEÓ-t, hogy nálad hogyan működik? Nehogy aztán én legyek a hülye... Gondolom látszania kéne ahogy váltja a kamerát? Vagy a videó képernyőnél felvétel közben ugyanúgy ott van a 1, 2, 3x, 10x gomb?Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
doooo
veterán
Vagy esetleg tölts le valami másik kamera-appot... de ebben nem tudok segíteni, hogy melyik megbízható, stb. Lehet, hogy egy minimális összegbe is kerülnek a jobbak, bár ha 1-2 ezer forintért cserébe megszabadulhatsz a problémától...
Nekem a Manual Camera van meg, az egyszer ingyenes volt (most nem tudom mennyi). Arra volt jó régebben, hogy RAW képeket sajtoljon ki azokból a kamerákból, amikből másképp nem lehetett, de most már haszontalan ilyen szempontból is. Azzal videózni is lehet. -
-
ACE-
addikt
Nem... az adott optikával zoomol digitálisan... ja és videófelvétel KÖZBEN nincs is ikon, csak a felvétel ELŐTT lehet választani, közben már csak a csúszka van. Az "automatikus objektívváltás" be voplt kapcsolva, most kikapcsoltam, de ugyanaz...
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Ahogy felettem is írják. Vagy akár a hagyományos, két-ujjas, zoomolós mozdulattal.
Muszáj lenne átváltania, mindig is átváltott.
De amúgy van a Camera Assistant nevű, hivatalos/gyári bővítmény (letölthető Galaxy Storeból), ott van egy opció, hogy "automatikus objektívváltás", ezt kapcsold ki. -
ACE-
addikt
Az megoldhatatlan a telefonnál, hogy zoom közben átváltson arra a kamerára, amelyik épp megfelelő? Tökjó a 10x-es optika, de szart sem ér, ha nem azzal kezdem el a videózást, de a megállítás nem mindig opció...
-
veterán
válasz laczkaba #11914 üzenetére
S21U ra nem csak 1 év biztonsági. Még megkapta android 15-öt is.
Párom jelenleg parhuzamosan használja a volt S21U-mat és A55 5G-t lassan 3 hónapja. Elmondása szerint majdcsak 1 szinten vannak.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
laczkaba
aktív tag
Adódott olyan lehetőségem,hogy az ultrát eltudnám cserélni Samsung A55-re,és kapnék mellé egy Samsung galaxy watch 6-ot.Mindkettő bontatlan dobozos,gyári garanciás.Ami mellette szól a 4 év verzió váltás,5 év biztonsági frissítés.Az ultra 2,8 éves,és erre már csak 1 év biztonsági jön.Szerintetek bevállalható?
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok!
Ha az előlapi kamerát nyitnám meg, ez az üzenet fogad : kamera hiba!. Gondolom ez hardveres probléma ugye ? Valaki találkozott már ezzel ? Megéri javítattni ? Hátsó kamerák hibátlanul működnek
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
ACE-
addikt
Nem tudja valaki, nem találtam infót erre vonatkozóan, a telefon el tud látni párhuzamosan két eSIM-et is? Vagy egy eSIM mellé már csak egy fizikai nanoSIM választható másodiknak?
-
Rambi
tag
Sziazstok, napok óta asszony s21 és az én s21u telón nem működnek megfelelően az appok, nem töltenek be.(pl. otp mobilbank, spotify, simple) Tapasztalt iylet más is?
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Búcsúzom a csoporttól.
Inkább aktív olvasó voltam, mintsem író tag, de gyakran követtem a történéseket, szerencsére mindig naprakészen tudtam tartani így az eszközt.Az S21 Ultra nagy kedvenc volt, mindenki elképedve nézte milyen zoom-ra képes, a ceruzát is sokszor tudtam még a munkában is alkalmazni.
Az android megjelenése óta a zöldrobotos tábort erősítettem, de az elmúlt időszakban sok, hozzám közelálló emberke iOS-re váltott. A pozitív véleményüket látva -, illetve azt, hogy a kisméretű iPhone is megkapta a type-C-t, az AOD-ot, az 5x kamerát - gondoltam, hogy én is kipróbálom a másik oldalt. Az idő meg majd eldönti, hogy jól váltottam-e.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
KTibxx
aktív tag
Jómagam is tökéletesen megfelelőnek érzem a 21U-t, főként miután ismét kijelző fólia nélkül használom! Végre ismét szép a kijelző, az újjlenyomat olvasó pedig megtáltosodott Amúgy a 2-3 nap simán megvan (némi odafigyeléssel) az új akkuval.
-
laczkaba
aktív tag
Sziasztok.Jelenlegi CS verzióm:SAOMC_SM-G998B-OXM-TMH-14-0003 TMH/TMHTMH/EUX/TMH.Rá tehetem az XEH firmwaret?Knoxot nem fogja bántani?
-
balint18
csendes tag
Októberi biztonsági csomag elérhető
-
veterán
válasz CartmanLand0 #11901 üzenetére
Valamennyit számít tanulási időszak, de nem számottevő.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Szuper állapotú Samsung S21 Ultra 5G 256GB
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB Kártyafüggetlen
- Megkímélt Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen, fekete színben, garanciával!
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest