Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz zazenke #7606 üzenetére
AUTO esetében nem mindig a megfelelő kerül kiválasztásra.
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zazenke
őstag
válasz zazenke #7355 üzenetére
a megoldás hogy az appletv-n felhasználó eltávolítása az apple tv-ből majd újra ugyanazt hozzáadni manuálisan távszabályzóval . A kétlépcsős hitelesítés miatt kiküld egy ellenőrző kódot a samsung telefonomra és azt beütni és kész. most már nincs figyelmeztetés. nekem semmi baj nincs
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
válasz zazenke #7354 üzenetére
most belemntem a menübe és kiírta hogy apple Id beállításainak frissítése szükséges és kéri hogy csinájam meg iphoneról. ezt valóban nem tudom megcsinálni úgy tűnik semmiről mert beléptem pc-n a fiókba de ez sem elég neki továbbra is ott van egy piros figyelmeztetés ami egyébbként semmilyen bajt nem okoz látszólag. Az előfizetések menüjébe viszont be tudok lépni manuálisan is ott nem kell másik eszköz.
-
blakey
titán
válasz zazenke #7296 üzenetére
A távirányítók is rendelkeznek szoftverrel, így, ha valami oknál fogva összezavarodik, akkor sajnos hibás lesz a kommunikáció, ezért jó, ha újraindítható vagy gyári állapotba helyezhető, mert az esetek 90%-ban megoldás lehet, a maradék 10% egyéb anomália eredménye. Plusz a 2022-es készülékekhez járó (USB-C-s) távok hajlamosabbak a "kommunikáció vesztésére". Már többen írtak ilyen-olyan problémáról. Nekem semelyik távval nem volt gondom.
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz zazenke #7245 üzenetére
Az nem az OS-en múlik, legalábbis nem teljesen, csak részben. A Plex fejlesztői többet is kihozhatnak belőle (lsd. Infuse), ha akarnak.
-
blakey
titán
válasz zazenke #7128 üzenetére
A CEC olyan, hogy ha működik, akkor örülni kell, ha nem, akkor várni vagy írni a gyártóknak, hogy nézzenek rá. Minndig is ilyen volt és valószínűleg így is marad, mivel a gyártók néha túlgondolják a szabványt, ezért is van az, hogy nem minden esetben CEC a neve. Ami a te a TV-ddel jó, az nem jelenti azt, hogy az enyémmel is az lesz.
-
-
-
-
magicbox
senior tag
-
Multibit
nagyúr
válasz zazenke #7008 üzenetére
Így igaz. Ahogy iPhone-on is. Viszont iPad-eken még csak 7.7.1 érhető el.
A HDR10+ témához. Van egy filmem, a Mediainfo ezt írja róla:
HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, Profile 7.6, dvhe.07.06, BL+EL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2094 App 4, Version HDR10+ Profile B, HDR10+ Profile B compatibleEnnél a filmnél a képernyőn HDR10+ Adaptive jelenik meg (Apple TV Infuse Pro 7.7.2). Nálam a sima HDR filmeket HDR-nek mutatja az Infuse.
-
magicbox
senior tag
válasz zazenke #7027 üzenetére
Az NFO-ban még csak HDR se szerepel, sima 4k-s h265 WEBRIP
Argylle.2024.2160p.WEB.H265-SupermanPeacemakerWalterWhite Size: 15573M Files: 25F Date: 2024-03-05 Duration: 2 h 19 min Source: Web Encoding: H265 Bitrate: 15.5 Mb/s Audio Format: E-AC-3 (Dolby Digital Plus) Audio Rate: 640 kb/s @ 6 channels Audio Lang: English Sub count: 1 Subtitles: English
Illetve ezt a verziót már leszedték ncore-ról... de a kereső kidobja
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
blakey
titán
válasz zazenke #7027 üzenetére
a hdr10 (de tudtommal ez a sima hdr )vált át hdr10+ ra - Na ne, épp ezt írtam, ha ez így van, akkor van egy másik hiba. A HDR10-et HDR-nek jelöli, a HDR10+ megy HDR10+-nak. Ez rendben van az új 772-vel.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz zazenke #7020 üzenetére
a hdr-ek pedig hdr10+ ra alakulnak - az nagy probléma, ha így van.
-
blakey
titán
válasz zazenke #7018 üzenetére
a dv7 film az hdr ben jön - Ahhoz Kodi Omega szükséges, akár Android vagy CE alatt, ott Dolby Visionben fog megjelenni.
-
blakey
titán
válasz zazenke #7002 üzenetére
+ még egy infó a fejlesztőktől, ami a 2017/2021-es modelleket illeti:
"As I previously mentioned this will be expanded in the future, but from our point of view it didn’t make sense to hold up the release of 7.7.2 as there were many great additions which were complete and ready to go."BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz zazenke #7012 üzenetére
Azért annyi HDR10+ anyag(od) biztos nincs, szóval akár probléma is lehet, ha nem tudatos a dolog.
-
blakey
titán
válasz zazenke #7002 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy melyiket választottad, ha megfelelően működik.
Leírjuk az esetleges problémákat, de a felhasználok kb 95%-a nem foglalkozik vele, nem találkozik olyan helyzettel, stb. Megnézném, hogy a felhasználok hány százaléka tölti le tudatosan a cmv 2.9, vagy cmv 4.0-ás anyagokat. Hány százalék veszi észre, hogy enyhén zöldes az SDR kép, nem pontos a gamma görbe, problémás a HDR10 (HLG) metaadat megjelenítés, enyhén problémás a színátmenet megjelenítése. Viszont, ha nem foglalkozol ezen dolgokkal, számodra minden megfelelően működik az adott eszközön, akkor nincs értelme vadásznod a problémák után. Nálam a letöltés már nagyon ritka, de ha mégis, akkor olyat szedek le, ami mindegyik eszközömön jól működik, tehát ha DV, akkor olyan konténerben és olyan DV profilban, ami mindegyik lejátszón jó. Amikor filmet vagy sorozatot akarok nézni, akkor szórakozás céljából teszem, ilyenkor egy jó SD anyag is leköt, de ha tesztelek, akkor arra mindig célzottan figyelek, de az már majdnem munka, hiába teszem azt is szórakozásból..BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
magicbox
senior tag
válasz zazenke #6968 üzenetére
Én szerintem meg véleményt célszerű olyan eszközről írni, amit használ/tesztel is az ember. Én pld. nem nyilatkozok a ATV 2021 képességeiről, mert nincs nekem.
Használtam valamit 1,5 éve pár hétig, és onnantól kezdve folyamatosan csak negatívot írok róla, úgy, hogy nincs a tulajdonomban, nem csináltam új teszteket, nem cseréltem TV-t, nem próbáltam rajta az új Infuse-t, nem néztem meg a változásokat a streaming felületeken ésatöbbi...
Néma csendben lennék itt pld. dv8 ügyben, ha még a régi Samsung tv-m lenne, mert HDR10-et tudott maximum.
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
magicbox
senior tag
válasz zazenke #6921 üzenetére
A hdmi handshake error neked is feltűnne. Hirtelen feketére vált a tv pld, megszakad a digitális jelátvitel. A másik dolog pedig, egy mostanában divatos módszer, amit forgatásnál vagy utómunkával tesznek bele. Semmi köze nincs a lejátszóhoz. Persze, ha ugyanarról beszélünk.
-
magicbox
senior tag
válasz zazenke #6886 üzenetére
Én sem vettem észre semmi problémát, CEC hibátlanul működik. Én a Philips 806 távját gyakorlatilag nem is használom (max. akkor kell, ha valamit akarok a tv beállításaiban). A Philips táv különben ugyanolyan szépen kezeli az ATV-t is. De az ATV távja sokkal jobban kézre áll nekem.
Infuse, DV8 amyagok csak HDR-ben mennek hiba változatlanul fennáll. Gen3
-
tomp
félisten
válasz zazenke #6783 üzenetére
Nálam is volt egy időszak, hogy villogott a kép de kizárólag a beállítások menüben. Ezt amúgy már nem csinálja.
Mikor abbahagyta nem volt frissítés.
Azóta viszont volt 2x tvOS frissítés és 2x TV frissítés is. Szerencsére nem jött vissza.Nála a youtube-os villogás a DV forced miatt van.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6748 üzenetére
Ettől nem ingyenes és a legtöbb platformon meg kell venned, kivéve böngésző és ha kell a hardveres gyorsítás, akkor nem úszod meg a PMS megvételét. Egyébként az Infuse mellett a PMS is megvan véve, úh. nálam Kánaán van. Nem is értem, hogy mi a problémátok. Évek óta csak olvasom, hogy mi mennyibe kerül és ez miért jó vagy rossz.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6745 üzenetére
…azt nem tudom hogy a plex hogy tudja ingyen adni a termékét. - nem adja ingyen. Ha ingyenes Plexet használsz, akkor sok készülékre meg kell venned az alkalmazást. Ha előfizetsz, akkor ingyen jár minden platformra, szóval semmi jó nincs ingyen. Jellyfin, az ingyen van, de az nem támogatott olyan sok platformon.
-
devil-k
nagyúr
válasz zazenke #6717 üzenetére
Még egyszer felteszem a kérdést, mert nem válaszoltál rá: ha ilyen sz@r az Apple TV, akkor miért nem választasz magadnak egy kínai, androidos, olcsó boxot és használod?
Szerintem meg az a rohadt felháborító, hogy manapság minden ingyen kellene az embereknek, vagy legalább is "okosba". "Értem" én, hogy sok embernél státuszkérdés az Apple termékek birtoklása, de ne legyünk már nevetségesek.
- mozi bolondéria -
-
blakey
titán
válasz zazenke #6717 üzenetére
A lényeget nem érted, minden termék valamilyen célcsoportnak készül. Apple Tv soha nem saját tartalom fogyasztására készült. 2015-ben az Apple TV HD 4-ik generációjával történt egy olyan, hogy az Apple-ön kívül mások is fejleszthetnek olyan szoftvereket, amik az áruházból is elérhetőek, de továbbra sem támogatta a saját tartalom fogyasztását, valamint csakis rajta keresztül, az ellenőrzésük alatt kerülhet ki 1-1 szoftver. Az Infuse sikeresen átment, de ha ingyenes szoftvert akarsz, akkor ott a VLC, ha Synology NAS-od van, akkor a DS Video, ha Plexed van és akár arra fizetsz elő, akkor ott a Plex, vagy emby, Jellíyfin és még van 1-2 app, amiről nem hallottam, vagy nem jut eszembe. Mások az elvárások, nem Android TV, ahogy az Android TV sem tvOS .Nem minden ingyenes, cserébe jó. Aki évek óta használ Apple termékeket vagy OS-eket, akkor tudja, hogy mire számíthat. Android alatt is inkább megveszem az appot semmint olyat használja, ami tele van hibával. A Kodi még működik, támogatott és szerencsére vannak lehetőségek, de meddig…? Ha a helyén kezeled a dolgokat, akkor nem lesz ebből problémád, nekem nincs egyikkel sem, mindegyiknek megvan a helye, mindegyik rendszert használom.
-
tothl
addikt
válasz zazenke #6708 üzenetére
Mi az elvi kérdés ? Hogy ingyen akarsz mindent IS ?
Ha fejlesztő lennél ingyen dolgoznál ?
Írtam, hogy nekem nemrég óta van az ATV, de havi 1 sör árát biztos nem sajnálom egy olyan szoftverért amit sokat használok és amit esetleg ebből a pénzből tartanak karban fejlesztenek a jövőben is. -
blakey
titán
válasz zazenke #6708 üzenetére
Az Infuse régi, és alapból fizetős volt. Nem a tvOS volt az elsődleges, de az évek során az iOS mellett (iPhone, iPad) támogatott lett a tvOS (Apple TV), macOS (számítógépek) is. Ha így nézed, akkor a teljes ökoszisztémát lefedi és csak egyet kell fizetned. Pl. a MrMC-nél külön meg kell venned, mert csak a vásárolt platformra érvényes. Azért vannak más lejátszók is, amik egész tűrhetően működnek, de az Infuse fejlesztői legalább nyíltan foglalkoznak a dolgokkal és meghallgatják a felhasználók kéréseit, legalábbis próbálkoznak. Kevés fejlesztőnél látni az ilyen hozzáállást. Ez semminek sem a bizonyítványa, Az Apple TV nyíltan "streaming" eszköz, de nem zárták be a "kapukat", így lehet rá fejleszteni. Tehát erre a készülékre nem médialejátszóként kell tekinteni, hanem "streaming" eszközként, és annak hibátlan.
-
-
blakey
titán
válasz zazenke #6604 üzenetére
Nem feltétlenül, de fordítva is nézheted, ebben az esetben minden filmnél jónak kéne lennie.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6602 üzenetére
A csatlakozási protokoll miatt, nem megfelelően gyors a kapcsolat (lassú SMB, NFSŰ), vagy a "másik végen" lévő gép nem biztosítja a megfelelő kapcsolatot, nem olyan kapcsolat, amit az eszközök megfelelően kezelnek, stb. Vay nem úgy van beállítva az Infuse, hogy a gyorsabb kapcsolatot használja.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6537 üzenetére
Az mindegy, hogy miről megy a szerver, viszont a rendszerezés az fontos dolog. Nálam nincs semmi sem ömlesztve, minden a megfelelő helyen van. Ha nálad ömlesztve van, akkor sajnos problémák lépnek fel.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6534 üzenetére
Igen, Plex az adatbázis és minden időrendi, azaz feltöltési sorrendben jelenik meg, tehát ha most letöltök valamit és hozzáadom az adatbázishoz, akkor az lesz legelöl.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz zazenke #6489 üzenetére
A kábeleknek nem verziója, hanem sávszélessége van adott szabványon belül, ezt sokan nem értik meg. A márkás kábelnek a lényege, hogy hosszú időn át kiszolgál, mert a jó minőség révén magas a sávszélessége (persze a sávszélesség a kábelhosszal csökken). Lassan 14 éve ugyan azok a kábeleim AQ forest, de a <3m távolság miatt a ráírt 18Gbps-os többszörösét tudja bőven.
Naná, hogy megjelentek a 48-as kábelek, meg is kell élni valamibőlde ez itt off, csak megjegyzés
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz zazenke #6479 üzenetére
Valami ilyen kábelt vegyél, ezzel kevesen csalódtak: KCS-HH HDMI
"in medias res"
-
blakey
titán
válasz zazenke #6479 üzenetére
Olyan kábelt használj, amin rajta van a HDMI.org matrica.
Nekem ilyenek voltak:
Nyilván van összefüggés a kábelek minőségét illetően, de még ott az EDID, a TV, stb. Egy jó kábel nem lehet probléma, ártól függetlenül, a lényeg, hogy HDMI.org által elismert, azaz szabvány szerinti legyen[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz zazenke #6444 üzenetére
Próbaként lefotóztam ugyan azt a pillanatot mind2 videóból. Az üvegfújás nyarancs színe a CMv4.0-n kicsit erőteljesebb.
De még mindig nem értem, hogy mitől indul el ez DV-ben miközben a többi CMv4.0-s DV viszont nem...mkvtoolnixben be tudod állítani neki a megfelelő fps-t!
-
blakey
titán
válasz zazenke #6432 üzenetére
Oké, de azután el is adtam, mert meguntam, amiatt nem fogok tovább tesztelni egy másik TV-vel,, kábelekkel, stb. Mindez karácsony előtt néhány héttel. Inkább eladtam azt, ami nálam rosszul teljesített. Igaz, jóval később kábeleket és TV-t is cseréltem, de semmi nem indokolja, hogy megint kipróbáljak egy 2022-est, főleg, hogy véletlenszerűen beír 1-2 fórumozó, hogy ez vagy az nem jó a 2022-esen, míg a 2021-esén jó. Majd a 2024-esr vagy későbbire cserélek, 0 indokom lenne most a cserére.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6429 üzenetére
Addig örülj, amíg nincs problémád. Mindenféle ok nélkül csinálta, azt, amit. Volt olyan DV, ahol nem volt kép, de a felirat megjelent.
ui.: közben megjelent az Infuse 7.6.2
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz zazenke #6429 üzenetére
Itt nem az anyaggal van gond hanem magával a lejátszóval.
Nálam Philipsen csak a beállításokban villogott a kép aztán egyik napról a másikra megszűnt.
Mi változott? Passz. Én mit csináltam, hogy már nem villog? Semmit.
Ma frissítettem a tv-t. Eddig villogásmentes vele a 22-es modell. -
blakey
titán
válasz zazenke #6427 üzenetére
Nem erről van szó, nincsenek gyártási különbségek modellen belül. Garantáltan a nálad lévő lejátszóval is lenne gond ugyanazon a helyen, ugyanazokkal a komponensekkel. Nálad még nem jött elő, de ott lebeg a lehetősége, hogy előjön.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6412 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem látnál, hanem azt, hogy az Amlogic hamis TV-ledet tud csak, tehát máris "rosszabb".
-
blakey
titán
válasz zazenke #6410 üzenetére
Amlogic box csak Player-led-et tud normális minőségben, a TV-led "hamis", értelmetlen összehasonlítani
-
chatran
őstag
válasz zazenke #6401 üzenetére
Mi még az Apple TV HD-t használjuk, kissé már döcögős a menü, de a streamek még szépen mennek.
Az új TV os csinált furcsaságokat, de egy reboot nagyrészt megoldotta. Illetve törölni majd újrarakni is kellett néhány stream app-ot, Prime, Netflix stb.
Még a youtube app-ban van hiba a tapizást néha kettőnek érzékeli és ugrik egy videót. Ez a frissítés előtt még jól működött. -
Roland861010
veterán
válasz zazenke #6391 üzenetére
Én ezt használom tökéletesen teszi a dolgát.
Az audio rendszer is ezzel van összekötve és a box is tvre. -
blakey
titán
válasz zazenke #6358 üzenetére
Távoli lejátszás esetében, valamint átalakítás esetében van jelentősége a bitráta beállításának. A hamis Dolby Vision minden lejátszónál előjön, pl. az Infuse is képes rá, de, a tvOS 17 már támogatja a P8-cat, így hamarosan a Plex is tudni fogja, valamint az Infuse-ba is belekerül.
-
zazenke
őstag
válasz zazenke #6357 üzenetére
és a bitráta elállítása és jelentése nem is világos számomra mert le lehet állítani egész picire 720p alá is de a lejátszott film mégsem lesz 720 p hanem ugyanúgy tartja a minőségét .Szóval nem tudom ez mit csinál a plexnél. De mivel djnice fórumtárs felhívta a figyelmet a dv fake lejátszásra így el is engedem a plexet
-
blakey
titán
válasz zazenke #6354 üzenetére
Nem kiadási problémákra vezethető vissza, teljesen véletlenszerű és kb. mindenkinél. Nálad is volt fekete kép, épp te említetted, nos ugyanaz nálam teljesen jó volt a 2021-es modellen, Plexszel is gond nélkül működött.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6350 üzenetére
Nem csak nálunk fordult elő itt a topikban, semmit nem lehet kijelenteni, nekem (már) nincs 2022-esem és nem LG-vel csinálta, Philipsszel, pl. fekete kép mellett csak hang volt, tehát nem 1 hiba létezik a 2022-es modellel, itt is írnak róla.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6339 üzenetére
pl van itt ez a mission inpossible legujjabb nfo kodek : HEVC, Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 .. nincs képtartalom csak nagy sötétség amikor elindítom a filmet .- ez érdekes, tegnap néztem ezt a filmet, semmi probléma nem volt vele. Valamit beállítottál a lejátszón, az alkalmazásban vagy a TV-n?
#6343 tomp
Tegnap néztem ezt a filmet és nem volt vele gond, legalábbis ilyen gondom nem volt.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz zazenke #6339 üzenetére
Az új M:I film P8-ban szerintem eleve rossz.
Nálam Philips TV-n ilyen beégett és nem csak Apple TV 4K-val lejátszva hanem minden eszközről elindítva ilyen. Sőt a TV-re telepített lejátszókkal is.
Az eredeti P5-öt letöltve és az iTunes Movies-on megvásárolva viszont ilyen
Lehet a tvOS-es Plex kikészül ettől a DV-től... -
blakey
titán
válasz zazenke #6333 üzenetére
A Plex tvOS-en az egyik legjobb a többi platformhoz képest, szóval konkrétabb infót ossz meg, azaz milyen DV tartalmat nem visz és milyen tartalomnál remeg a kép. Nem hiányozhat nekik az "1 dollár", mert van lehetőség a megvételre is, akkor + funkciókat lehet aktiválni a szerveren. Apple TV-n használom a Plexet is, jól működik, az összes anyagomat viszo.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest