- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
atkamano
csendes tag
Vicces, a céges fészbúknak ugyanaz az adminja, mint az enyémnek, talán nem leszek olyan hülye, hogy megszüntetem az admin jogosultságomat.
Biztonsági okokra hivatkozva nem adtam senkinek sem admin hozzáférést
Kis cég/"pokoli operátor"A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi.
-
azbest
félisten
válasz WonderCSabo #28 üzenetére
Mi a különbség, hogy admin vagyok, vagy admin jogom van?
Mondjuk hogy el tudom venni magamtól az olvasási jogot egy saját dokumentumon, de azt vissza is adhatom magamnak. Míg más felhasználó dokumentumánál ez nem így működik.
[ Szerkesztve ]
-
Debians
tag
/me röhög mint állat)) sok hülye aki a f@szbúkon lóg... megérdemli... köztudott, hogy milyen a biztonsága...
Egyszer a Windows és a DRM is elbukik... csak idő kérdése. És tudod, hogy mennyi IP cím van még? S hány openproxy?
-
tildy
nagyúr
Gondolom ugy erted adminok, meg egy superadmin.
Mondjuk nem ertem, miert nem eleg szerkesztoi jog a tobbieknek."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Fejlesztoi szemmel nezve a Facebook oldalain tobbfele tipikus jogosultsagkezelesi problema is talalhato. Volt olyan, talan valamelyik korabbi Emergency House-s csajnak a profilja ha rakerestel a standard semmi infot nem mutato oldalt mutatta. Azonban ha valahol megosztott valami kepet, es valaki netan azt tovabb osztotta, akkor kvazi hatul, a kiskapun keresztul be tudtal menni, es megnezni az albumait.
Nagyon rajuk ferne mar egy ujitas is, masreszt biztonsagi resek betomese, stb...
A programozas mondjuk mar csak ilyen, tokeletes, hibatlan program nincs, de torekedni kell arra, hogy minnel kevesebb hiba legyen.
A sercurity a legalapabb dolog, amire figyelni kell!!!!
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
moli.hu
őstag
Tehát tudjon moderálni meg a page nevében üzenőfalon publikálni
magyarul legyen szerkeszto.
egy admin azert admin, mert teljes jogosultsaga van, mindent meg tud csinalni, sot, altalaban minden jogosultsagellenorzesen a kivetelben van.
ha valakinek ez tul sok jog, kulon kell aljogosultsagokat letrehozni es osztani. -
törölt tag
mindennapi fészbúk buktánkat add meg nekünk... és szabadíts is meg... tőle.
-
marihonalja
csendes tag
2 év múlva a fácse is az iviv sorsára fog jutni, így megy ez, csak divat az egész.
-
Sanya
nagyúr
AZ ITcafe egyszerűen megszűnt? csak mert az IT világában rengeteg érdekes dolog történik nap mint nap, csak itt nem szerzünk róla tudomást
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
majkel
tag
válasz WonderCSabo #28 üzenetére
Igen, de nem mindegy, hogy teljes jogú admin, vagy korlátozott jogú admin. Ez utóbbit kéne felvenni a pages rendszerben a repertoárba. Tehát tudjon moderálni meg a page nevében üzenőfalon publikálni, de ne tudjon más adminok jogaiba meg a page működésébe belebabrálni. Vagy éppen tetszőlegesen vegyíteni, hogy milyen jogok illessék meg. Ezt egy akármilyen valamire való fórum vagy portál is tudja.
Azért a Facebook sokszor tud faék egyszerűséggel működni.
-
Namelesske
addikt
Már megint a napi 1 facebook hír korszakát éljük?
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
PetX
aktív tag
válasz WonderCSabo #25 üzenetére
Igen, és értelmezésem szerint, nekik nem admin jogokat osztottak, hanem konkrétan mindenki admin lett. Jól értem?
Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
PetX
aktív tag
Baromi egyszerű, a létrehozó "az" admin, a többiek csak admin jogot kapnak.
Tehát, a különféle jogok elvételéhez, adásához, szükséges "az" admin. Ha valakinek így sem felel meg mert nincs rá ideje, az ne foglalkozzon ilyesmivel. Adja át a helyet vki másnak.Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
senior tag
Egyszerű a megoldás: ne adj admin jogot másnak!
essexboy
-
kpal
nagyúr
ez érdekes....
-
dabadab
titán
válasz Csakénvagyok #16 üzenetére
A jelentős különbség ott van, hogy a PH-nál a nagyfejesek közvetlenül hozzáférnek az adatbázishoz, így aztán én hiába bannolnám Parcit, egy szimpla SQL paranccsal visszarakná magát, egy másikkal meg kirakna engem. Facebooknál viszont a cégtulajdonos nem fér hozza a fb adatbázisából, így ha a vicces kedvű segédadmin kirakja, akkor nem tud semmit sem csinálni.
DRM is theft
-
moli.hu
őstag
minden normalis rendszeren az admin tud jogosultsagot osztani, marpedig ebbe az is beletartozik, hogy mas adminok jogat elveszi. ha ez nem lenne, kepzeld el mi lenne, ha egy kirugott alkalmazott volt az adott targy letrehozoja, ezert nem lehetne tole elvenni az admin jogot. azt csinalhatna amit akarna, de meg raadasul orokke is.
a felhasznalo felelosege a jogosultsagok karbantartasa, ezt nem a programozonak kell szabalyoznia. a kirugas tenyenek kozlese elott el kell venni a jogokat. hisz kit erdekel egy facebook-valami, ha a kirugott alkalmazott inkabb bejelentkezik az ftp-re, tolti a vallalati titkokat le pendrive-ra.
a letrehozo jogosultsag-allitasanak lehetosegenek elvetelenek nincs semmi ertelme, se elmeleti, hisz szembemegy a logikaval, se gyakorlati, hisz nem igy kell megoldani a jogosultsagkezelest, ez ahhoz keves.
[ Szerkesztve ]
-
dajkopali
addikt
nem kell tudnia, ugyanis nincs külön admin password, mindenki a sajátját használja - próbáld ki
ha bejelentkezik, akkor a saját fiókjából tud törölni, csak a saját jelszavát kell használnia - de ez benne van a videóban is
épp ez a gáz, a közösen menedzselt fiók esetében a létrehozó jogait is tudja módosítani[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
big-J
őstag
nem értem hogy a kinevezett admin honnan tudná az admin passwordot ? amit be kell írni törlés elöt ?
-
Nemtom, a galériám FB oldalán "admins" van, és úgy tűnik, másoknak is tudok adni jogokat, de nem próbáltam még.
Mondjuk tök nyúbi voltam FB-n, amikor csináltam, de nem hinném, hogy céges oldalam van, mert az gondolom fizetős.@bambano : Szerintem neked nem kell mesélni, hogy az egy panellakásba bejelentett 3db kétemberes cégeknél mik mennek Pont a FB adminjaikra figyelnek
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
majdnem offtopic:
hány olyan magyar vállalat van, aki nem követi az adminisztrátorai változását...
némelyek ezek közül még többszöri felszólításra sem teszik meg...
sima ügy lenne magyar cég(ek) honlapját eltéríteni legálisan.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ntomka
nagyúr
... szög a koporsóba.
ツ Headphones on - World off
-
WonderCSabo
félisten
Gáz, gáz, nagyon gáz.
-
Hm, meredek. Szerencsére én a saját oldalam FB page-ére nem veszek fel senkit...
Mutogatni való hater díszpinty
-
Jaj, meglepődtem...
https://www.coreinfinity.tech
-
moli.hu
őstag
na, ez szerintem marhara nem bug.
persze, a mukodes nem stimmel a leirtakkal, javitani kell a manual-t.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Horgász topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- További aktív témák...