Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
antikomcsi
veterán
-
antikomcsi
veterán
válasz VladimirR #279 üzenetére
Már ne is haragudj, de részemről pl. nem lélektani határról van szó, hanem megfizethetőségi határról.
Az igaz, hogy az internet nekem is luxus cikk otthon, viszont mára már szükségünk van rá már csak a kapcsolattartás végett is, és pl., hogy Veled eszmét cseréljek.
8-10K megfizethető lenne érte, és szerintem sokan meg is vennék. Persze a 30K is megfizethető, ha nem a Te fizetésedből kell eltartanod, magad mellett a feleséged, és a gyerekedet is. Ami a hatalmas családival egészül ki. 5.-én kapok fizut, 2 ezer forint figyel a tárcámban.
Nem olyan könnyű ám mindenkinek, de hidd el én kifizetném a vistát. Már arra is gondoltam veszekl egy gépet vistával, aztán a gépet eladom vistálanul.
-
antikomcsi
veterán
válasz wwenigma #269 üzenetére
Nos igen, 10K-t megérne szerintem is, és azt már mindenki könnyebben megvenné akár új géppel együtt.
Mitöbb, ha lenne cégem oda nem sajnálnám a 40-50K-t sem egy példányért, hisz évekig lehet dolgozni vele. Ami ugye ráadásul ennyi idő alatt az árát is visszahozza.
Mégis, szerintem a cégek töbsége tört op rendszert használ. Ezt tartom inkább gáznak, mert a tisztelt tulajok egy este elbuliznak 50-100K-t, de egy legális op rendszerre nem futja.
Én viszont nem tehetem meg, hogy 40K-t kiadjak, ha megtehetném, nem haboznék.
-
antikomcsi
veterán
válasz #64791808 #256 üzenetére
Igazán köszönöm a felvilágosítást, bár én azóta is használom. Ha megszűnik az oktatói jogviszony akkor vissza kéne adni a licenszet? És akkor visszafizetik a díjat is? Mert nem ingyé adták ám.
Azért mert én csak 3K-t fizettem a windózért az nem annyi volt, mert az állam fizette a különbözetet.
Az az állam amelyik miatt hó végén 1 hétig üres a hűtőm. Max pár turó rudi van benne a gyereknek, mert inkább azt veszem meg az utolsó forintokon, mint magamnak bármit.
Ez viszont akkor drága szoftver bérlés lenne, ez csak arra jó, hogy pár cég megint megszedje magát.
Szívesen vennék én üzletben is op rendszert, de nem engedhetem meg magamnak sajnos.
Ha adnák a home premiumot 6-8K-ért, szerintem nagyobb bevétel lenne belőle, mint most, mert jóval több fogyna. -
antikomcsi
veterán
válasz VladimirR #247 üzenetére
Amit mi kértünk az otthoni felhasználásra volt, és nem frissítés, vagy csak termék kulcs volt, hanem kaptunk komplet xp telepítő cd-t, és office 2003 prof telepítő cd-t is.
Elnézést, hogy annyira nem értek hozzá, régen volt már és nem tudom, hogyan működött a dolog, de azért annyira nem kéne nekem esni, mert próbáltam beszerezni eredeti windowst, annak ellenére, hogy le is tölthettem volna kb. 20 perc alatt.
-
antikomcsi
veterán
Tudtommal nem az. Az ő operációs rendszere, annyi a kikötés, hogy csak egy gépre szabad telepíteni. Az nem feltétel, hogy senki más nem használhatja a gépet. Neki jó lett volna a sima internetről letölthető is, én mondtam, hogy ennyi pénzt megér.
Másrészt, lehet, hogy már változott a jogszabály de ez úgy volt, ha veszel egy operációs rendszert azt Te használhatod, de ha meguntad, akkor teljes egészében el kell távolítani a gépedről és eladhatod.
Annyi a megkötés, hogy csupán egyszer szabad tovább értékesíteni. Ha valaki vesz egy jogtiszta oprendszert, ő még eladhatja Neked, de Te már nem adhatod tovább!
-
antikomcsi
veterán
Nekem még xp-m van, pár éve sikerült vennem, 3000.- és pár száz forint volt officeal együtt.
Egy felsőoktatásban tanuló ismerősőm nevére ugyan de meg lett véve, akkor volt ez a tiszta szoftver program.Most megvenném a vistát is, akár 8-9K-ért, ha valaki tud erre lehetőséget valahogy, és megosztaná velem azt megköszönném. Sajnos viszont 10K-nál többet nem tudok nélkülözni, és nem is tartom otthonra értékarányosnak.
Ha ilyen van valahol azt megveszem, de addig marad az xp.
Lehetne egy ilyen HomeOS program is az MS Mo. részéről, ahol az igazoltan "rászoruló" családok megvásárolhattnák nálluk az operációs rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adam Audio A4V + Sub8, stúdió, desktop hangfalszett
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 12GB/256GB, Kártyafüggetlen, Dual Sim / Gari
- HP ProDesk 400 G4 DM
- Egyedi Gamer PC eladó! Ryzen 5 3600/GTX 1080/16GB RAM 3200MHZ/MSI B450/256GB SSD+500GB HDD
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest