- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
3.Aragorn
addikt
válasz cinemazealot #1793 üzenetére
Nincs, de legfeljebb 10 000 lehet, mert annyi volt a férőhely a képzésre.
-
L0g0sz
csendes újonc
válasz cinemazealot #1736 üzenetére
Frankó, köszönöm szépen a részletes választ Mr. Cinemazealot!
- Még "csirke" vagyok a fejlesztésben, és korábban bár megírták, de tényleg kell ennyire erős gép a fejlesztéshez, Backend (Java, IDE, JUnit, távlati cél persze amit írtál, pl.: NAS ~1 év).
- 1,5-2 évig nem szeretnék újra "berhelni" [alktrészeket/teszteket nézegetni, Benneteket fárasztani (ezzel), végre megtalálja az ember, akkor nincs sehol sem, újratervezés, beszerzés, telepítés/driver szivatás/beállítás/önszivatás, és egyéb időigényes dolgok...]
- Nem játékra kellene (már sajnos), bár van itt egy dobozos Asus GT 730 (nem 4K-s), talán kettő, nem tudom kompatibilis-e egy (nem mai milliós tételű) munkaállomással, ha nagyon akarná látni az ember grafikusan, se legyen annyira rossz.
- Ha abban tudnál segíteni, h. a 2010-es kiadású 4-6 magosakkal (10-12 szál), csak a Cache 3 12 MB -a többi kicsi- érdemes-e foglalkozni (70-120 e HUF), vagy az már sokat ment 7/24-ben, és a 2022/1 félévre már kevés lesz?
- Home PC közül, Ryzen 5 5600X-et, msi Tomahawk Max-ot, és 2*8 GB, DDR4, 3600-ost néztem (->+2 év!).[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
addikt
válasz cinemazealot #1664 üzenetére
Végülis, pont ezt írtam le, csak magyarul...
-
nagyúr
válasz cinemazealot #1664 üzenetére
-
addikt
válasz cinemazealot #1531 üzenetére
Az oktatásról tuti nem lehet, de annyit csak lehet mondani, hogy lett-e munkája vagy sem.
-
nagyúr
válasz cinemazealot #1196 üzenetére
Emlékszem olyan pillanatokra, amikor kezembe vettem egy új telefont, és 5 perc alatt resetelt a kezemben.
Alapvetően szeretek mindent a rendeltetésének nem megfelelően használni, megkeresni a határait, hekkelni, exploitokat keresni, aztán így gyorsan előjönnek a hibák. Tesztelőként pont ilyeneket kell csinálni, nem?[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz cinemazealot #1181 üzenetére
Akire ő gondol, az a manuális tesztelő, azt akár egy főiskolás diákmunkában is csinálhatja. Az automata tesztelő kódol, saját kóddal automatizál, ráadásul képesnek kell lennie arra is, hogy megértse mások kódját.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
krizmo_
addikt
válasz cinemazealot #1181 üzenetére
Mindkét szakmára van rálátásom, (én is végeztem már tesztelést) és mindkettő vonzott, de nekem a tesztelő nem ad elég tudást, nyilván mindig vannak kivételek, én is tudok nagy tudású tesztelőről (egyről), de ez nem változtat azon, hogy a nagy többség nem ilyen. Fizetés szempontjából a fejlesztők jobban keresnek, nagyobb tudást igényel a fejlesztői munkakör.
Frontend és backend együtt dolgozik, úgy általában, a tesztelő az ő munkájukban keresi a hibát, úgy mint egy felhasználó, nem megy le kódszintre, és csak annyit tud elmondani mik a felszíni hibák, vagy megjelenési gondok, de a fejlesztőnek kell visszafejteni, hogy mi eredményezi azt a hibát, amit ő mondott... Nagyon konyhanyelven így tudnám megfogalmazni a fejlesztő és a tesztelő munkakört.[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz cinemazealot #1165 üzenetére
Ráadásul pl a codecool egészen eddig úgy küldte azt a levelet is amikor felvettek, meg azóta is az összeset, hogy ha bármi kérdésünk van, küldjük a hello@codecool.hu címre...
Aztán ma 3 nap után közölték a tájékoztatón hogy .com lett volna a helyes cím, ergo amiket küldtünk nekik arra kérdést mind, az mailer demon lett
Profizmus felsőfokon..... -
TheNewDawn
addikt
válasz cinemazealot #1108 üzenetére
Igen az a probléma, hogy most ez még fél év, és addig is kellene élni valamiből, és mi van ha elvégzem és utána mindenhol azt mondják hogy több tudás/tapasztalat kell ? Ez az elsődleges problémám...
Meg nekem ez 600 km utazás amúgy jövő héten egy nyomorék aláirás miatt, ráadásul ha elkapom ezt a szart vagy valami mást, jelen pillanatban el sem látnak a kórházban sem, mert egészségbiztositátom sincs, mióta júliusban lejárt a munkanélküli ellátás....
És gondolom a képzés idejére még ezt se fizetik ill garantálják...
Szóval nem azzal van a gondom hogy vissza kellene fizetni, ezügyben biztos vagyok magamban, hogy tudnám abszolválni ha komolyan veszem.[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz cinemazealot #713 üzenetére
+1 jó értelmiségi létemre ott szidom a kormányt agyba főbe ahol tudom ( hozzáteszem nem csak a mostanit hanem kb mindegyiket csak a mostani kb rátesz egy lapáttal mert még 3X annyi municiót adnak mint az előzőek ) de ahol kivételesen normális lépéseket tesznek ott nem fogom a jót is szidni, márpedig ilyen területek is vannak nem 1 és nem 2.
Úgyhogy nekem ez a tanfolyam hasznos volt és megérte, már így is, és kb minden új volt onnan kezdve, ahogy jöttek a Visual Studios dolgok.
Ahogy pl a magyar foci is rászolgál kb minden szidásra, de attól még mikor 1000 ből 1X produkálnak valamit ( Fradi csoportkör) akkor nem fogom szidni őket, hanem megemelem a kalapom. -
kiskeni
aktív tag
válasz cinemazealot #553 üzenetére
Én előtte is mikor úgy elő-előkerült a téma a W3Schools-t nézegettem, mert jól felépített oldalnak tűnt tele hasznos infóval. Ezek szerint nem tévedtem sokat, a tanfolyamban is javarészt ezt az oldalt linkelték plusz infó forrásként, te is ezt ajánlod.
Mellesleg, online játékok amihez webfejlesztés kell? Máris felcsigázott az ötlet. Amúgy is inkább esport játékokkal (már ha erre gondolsz online alatt) szeretnék a jövőben majd foglalkozni, remélem valahogy elbotorkálok odáig.
Ami pedig a mentor dolgot illeti, nem vagyok egy kapkodó idegbeteg, én magamnak mindenképp megadnám az 5 évet minimum. Lehet, hogy hamarabb szerzek hasznosítható tudást, amivel esetleg segíthetek egy kezdőnek, de szeretek biztosra menni.
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
nagyúr
válasz cinemazealot #553 üzenetére
Online játék készítéséhez ajánlom a https://p5js.org/ oldalt, aki még nem ismerné. Remekül lehet használni a tanfolyamon tanultakat és igényes játékokat lehet vele készíteni.
-
kiskeni
aktív tag
válasz cinemazealot #549 üzenetére
1. Nekem tetszett a tanfolyam témája. Az első pár témakört csak átnyálazás-szerűen daráltam, ugyanis a gondolkodásmód adott (szerintem), HTML-t pedig régen tanultam középsuliban, így azzal újat nem mondott a tananyag. Számomra a CSS-től kezdve lett új a téma és még ha nagyon sietősen is (idő szűkében), de megcsináltam és élveztem. Ahhoz képest amiket olvastam, hogy kinek hogy ment számomra nagyon gördülékeny volt a tanulás, egyedül a Back-end része okozott némi fejtörést (a kérdésekre azért tudtam válaszolni, de itt-ott elcsúsztam a gondolatmeneten és nem igazán értettem meg). Hogy részletezzem is, az adatok frissítésével voltak gondjaim, nem igazán ment úgy, mint ahogy bemutatták, a szerverről nem igazán akart eljutni az adat az oldalra, illetve az oldalon keresztül sem igazán úgy tudtam frissíteni a szerver adatait, ahogy azt kellett volna. A Bootstrap is néha furán működött (ez most csak a gombok kapcsán jut eszembe, amivel frissíted/felviszed az adatot), az ikon hol összeesett volt, hol nem. Meg a többi hasonló furcsaságok. Kicsit visszább lapozva a témakörökben, a JS-nél is itt-ott nehézkesen láttam át összetettebb js-fájl esetén a függvényeket, mikor függvény a függvényben van, ez hivatkozik arra, amaz arra, elég zavaros volt olykor. Kis gyakorlással persze ez korrigálható, de nekem a kései kezdésem miatt nem volt időm a gyakorlásra sajnos... Egyedül itt hibáztam és ezt bánom is.
2. Szinte végig az járt a fejemben, hogy miket lehet ezzel létrehozni. Nem akartam annyira előre tekinteni, mivel ugye még végig kell járni ezt előbb, de azért eljátszadoztam a gondolattal, hogy egy-két weboldalt (akár teszt jelleggel) összerakok, csak hát a gyakorlás... Konkrét ötletem úgy nem született (bevételt biztosító ötletre gondolok), csak szabadidőt jól kitöltő gyakorlófeladatok jártak a fejemben. Na jó, de, egy kósza ötlet azért akadt, tesóm akart (vagy még mindig akar) egy időben webshop-ot csinálni, ahhoz ezzel a képzéssel el tudnám készíteni a weboldalt akár, de ez ugye nem teljesen az én ötletem (inkább amolyan közös-szerű, nagyobb részben az övé).
3. Na ez az, amire nehezen tudok válaszolni. Nem a webfejlesztésben képzeltem el magamat soha, de ugye ez volt az egyetlen, amit valaha tanultam iskolában (mégha eléggé érintőlegesen is). Nem megvetem ezt a szakirányt, ugyanis szívesen dolgoznék ebben is, de azért a szívem mégis inkább a programok készítése felé húz (netán egyszer játékfejlesztés, nem egyéniben értelemszerűen, hanem valamelyik játékgyártó cégnél). Merőben más irány, tudom, de most nem erre van lehetőség és úgy vagyok vele, hogy meg kell ragadni ami van. Aztán majd ki tudja, idővel lehet át tudok nyargalni az eredetileg eltervezett irányba is.
4. Ha elakadnék és látnám, hogy nincs erre semmilyen csoport ami kifejezetten az Újratervezéses hallgatók segítésével foglalkozna, akkor létrehoznék egyet, hogy összegyűljön a közösség egy helyre. Ugye mentor kizárt, az nem lennék most még, de ha már meglenne a tudás, szívesen vállalnám mások segítését ahogy az időmből kitelik. Reálisan látom magamat úgy gondolom, így bizton állíthatom, hogy mentorkodni még egy jó 5 évig tuti nem fogok. Inkább maradok témakereső, hallgató.
Ui.: bocs a terjedelemért[ Szerkesztve ]
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
nagyúr
válasz cinemazealot #545 üzenetére
Végre valaki, aki ugyanúgy látja a dolgokat, mint én.
-
addikt
válasz cinemazealot #547 üzenetére
Azt megtudják mondani egy facebook csoportban, vagy bármelyik fórumon.
-
addikt
válasz cinemazealot #545 üzenetére
Ne haragudj, de aki meg akart ismerkedni ezzel, az eddig is megtehette ingyen. Tele van a net az ilyen dolgokkal ingyen.
-
nagyúr
válasz cinemazealot #466 üzenetére
Valóban, bármilyen címről küldhetsz emailt, de ha a
Reply-To:
cím is ugyanaz, semmit sem nyersz vele, ha arra a címre válaszolok, ehhez valahogy el kell terelned az adatokat vagy úgy, hogy a levélen belül van egy külső hivatkozás, ami egy scam oldalra visz, vagy aReply-To:
fejléccel lehet trükközni, bízva abban, hogy a válaszoló nem ellenőrzi, hogy más címre megy a levél, mint ahonnan kapta. Jelen esetben egyik sem áll fenn, direkt ellenőriztem, ezért csak megkérdeztem, mert furcsa volt az egész, de így, hogy másnak is küldtek ilyen levelet, már nyugodtabban válaszoltam rá."Már csak azért is, mert e-mailben ily' módon személyes adatokat bekérni nagyon nem profi (ezt a téma ismerőjének/oktatójának ugyancsak illene tudnia)."
Az is lehet, hogy ez volt a kompetenciavizsga: aki volt olyan hülye, hogy visszaküldte az adatokat, az meg is bukott.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
addikt
válasz cinemazealot #468 üzenetére
...Sokan kaptak ilyen e-mailt... Ha kapsz te is, majd nézz utána.
-
krizmo_
addikt
válasz cinemazealot #466 üzenetére
Jelen estere írtam, és nem általában. Csak egy hivatalos e-mail címről küldik a leveleket. Szóval, ez így igaz.
-
krizmo_
addikt
válasz cinemazealot #191 üzenetére
Üdv,
Kell regisztrálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest