- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheNewDawn
addikt
-
TheNewDawn
addikt
Hosszú, másra számitottam leginkább
-
TheNewDawn
addikt
válasz Corleone33 #1277 üzenetére
Nem tudom, remélem sehogy, mert én végül beadtam a derekam és aláírok, de csak kedd délelőtt, szóval jó lenne ha csak szerdán kezdődne
-
TheNewDawn
addikt
válasz krizmo_ #1268 üzenetére
" Egyszerűsítettük a regisztrációs folyamatot, hogy még gyorsabban jelentkezhess a struktúraváltó képzések utolsó szabad helyeire! Elég lesz csupán egy emailt küldened a hello@codecool.com email címre szombat délelőtt 10 óra után, és máris regisztráljuk részvételi szándékod. Az adataid így csak abban az esetben kell megadnod, ha már biztosan sikerült bejutnod a kurzusra.Kérjük, olvasd el alaposan az új folyamatot, és jelentkezz, ha a következő nettó négy hónapod egy izgalmas új szakma elsajátításával töltenéd a Codecoolnál!Mit kell tenned, ha csatlakoznál kurzusunkhoz?Maradt még néhány szabad helyünk az október 26-án induló képzéseinkre. A fennmaradó helyeket a beérkező regisztrációk sorrendjében töltjük fel, ezért ha be szeretnél jutni, érdemes gyorsan reagálni. A sorrend megállapításánál csak a szombat 10 óra után érkező leveleket vesszük figyelembe."
Nem 1 és nem 2 ilyen poszt született, de mellesleg ezúttal ismerőöms is kapott ilyen levelet, ha nem hinnéd el
Edit: lol, ebben a pillanatban jött nekem is....[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
Állitólag akik ma voltak aláírni frontendnél és codecoolnál mesélték, hogy egyik helyen még csak a 250 hely fele van megtöltve, másikon meg 162/250. És FB csopiba egyre másra irják az emberek hogy sorra kapják az üziket, hogy bár korábban visszamondták, mégis irják alá mert nem kell visszafizetni sikertelen vizsga esetén
Egyre érdekesebb ez az egész, a végén már majd a 50% ot elérteket is lasszóval fogják fogni, hiszen ha nincs meg a 250 ember mindenhol, akkor ugrik az EU támogatás -
TheNewDawn
addikt
válasz krizmo_ #1234 üzenetére
Rendben, igaz, mea culpa Egyébként félreértés ne essék, én pl a program jószándékát nem kérdőjelezem meg, annak ellenére sem, hogy lerí az egészről, hogy kezdettől fogva ugye kapkodva született, és a szervezők közben döntöttek csomó dolog kapcsán ad hoc, és igazából így kb mostanra sikerült eldönteni a feltételeket, amiket ugye májusban kellett volna még.
Szerintem ha lesz ebből 2.0 jövőre, akkor nem kizárt, sőt, remélhető hogy minden sokkal flottabbul és kiforrottabban fog menni. Addig marad részemről az SOS munkakeresés most és mellé Udemyről vett kuzusokból önszorgalomból szabadidőben programozás tanulás És majd lehet jövőre bevállalok egy ilyet, hátha akkor már rugalmasabbak lesznek és lehet pl majd napi 4 órában is, munka mellett Akik meg mégis aláírták, azoknak egy kalappal és sok sikert
-
TheNewDawn
addikt
válasz krizmo_ #1231 üzenetére
Már sokan, sokszor leírtuk, de látom 15526.ra se sikerül megérteni
NEM attól félnek sokan ( én sem) akik 80% vagy afölötti eredményt értünk el ( én special önerőből úgy hogy a vizsgára a 1.5 óra helyett 38 percem volt, ha nem így van akkor lehet 90% az összesitett eredményem nem 80) hogy nem sikerül levizsgázni és vissza kell fizetni a pénzt.
Hanem kismillió más dologgal van problémám illetve másoknak problémája a képzés elejétől kezdve, hadd ne kezdjem el sorolni. -
-
TheNewDawn
addikt
válasz Create. #1209 üzenetére
Csak mert most én is gondolkozom, hogy mégis aláirjam, mondjuk nem tudom hogyan, mert holnap reggel 9 re reménytelen felérnem Pestre.
( márpedig ezt jelöltem be mondván hogy úgysem megyek) Meg én hivatalosan nem kaptam semmi ilyen levelet, szóval honnan tudjam, hogy ez tényleg igaz-e és a Codecoolnál is így lenne ? -
TheNewDawn
addikt
Honnan gondolod ? Semmelyik képzőnél nincs állásgarancia, mi több, beszélgettem fél órán át telefonon a képzővel, és több 10+ éve pályán dolgozó informatikus ismerősökkel is, és mindenki egyértelműen megerősítette hogy önmagában ez a 4 hónap kevés lesz még ahhoz, hogy el lehessen vele juniorként helyezkedni.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Create. #1175 üzenetére
Nekem tetszene a 2. hely amire felvettek ( rendszerüzemeltető) bár csípi nagyon a szemem, hogy az elsőnek bejelölt frontendre nem vettek fel 80% al, miközben most 2. és 3. körben már 75% al is bekerülgetnek emberek, és lehet megy ez még lejjebb 70% ra is...
Nekem azzal van a bajom először is, hogy egy isten háta mögötti zsáktelepülésen lakom 250 km re Bp től, szóval kb 10 óra utazás 3X átszállással mire feljutok, és ebben a vírushelyzetben rohadtra nem szívesen buszozom 6 járaton 500 km ert egy rohadt aláírásért úgy hogy rámegy 15 ezrem, csak mert Magyarország, és nem képesek online vagy legalább közelebb megoldani.
És ugye ehhez garantáltan még fél évig munkanélkülinek kell lenni a mostani fél év után ( a mostanira fél évre is ráment már a kapcsolatom és a legjobb barátságom) ami után még mindig közel sem biztos, hogy nem hogy azonnal, hanem újabb 3. féléven belül talál munkát az ember mint rendszerüzemeltető..... Rebesgetnek infokat most újabb még erre ráépülő képzésekről, de még gondolom ott se adnának garanciát munkahelyre, ráadásul nem tudni SEMMILYEN infot arról hogy tényleg lesz-e és ha igen, milyen és mennyi ideig tart...
Summa summarum: Szívesen csinálnám, nagyon érdekel, abszolút nem félek a 2.5 milliótól, és hogy nem tudnám megcsinálni, de így mégsem írom alá.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz cinemazealot #1165 üzenetére
Ráadásul pl a codecool egészen eddig úgy küldte azt a levelet is amikor felvettek, meg azóta is az összeset, hogy ha bármi kérdésünk van, küldjük a hello@codecool.hu címre...
Aztán ma 3 nap után közölték a tájékoztatón hogy .com lett volna a helyes cím, ergo amiket küldtünk nekik arra kérdést mind, az mailer demon lett
Profizmus felsőfokon..... -
TheNewDawn
addikt
válasz cinemazealot #1108 üzenetére
Igen az a probléma, hogy most ez még fél év, és addig is kellene élni valamiből, és mi van ha elvégzem és utána mindenhol azt mondják hogy több tudás/tapasztalat kell ? Ez az elsődleges problémám...
Meg nekem ez 600 km utazás amúgy jövő héten egy nyomorék aláirás miatt, ráadásul ha elkapom ezt a szart vagy valami mást, jelen pillanatban el sem látnak a kórházban sem, mert egészségbiztositátom sincs, mióta júliusban lejárt a munkanélküli ellátás....
És gondolom a képzés idejére még ezt se fizetik ill garantálják...
Szóval nem azzal van a gondom hogy vissza kellene fizetni, ezügyben biztos vagyok magamban, hogy tudnám abszolválni ha komolyan veszem.[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
Fél órát beszéltem Codecool ügyintézővel aki amúgy nagyon készséges és segitókész volt, ezek alapján én kiszálltam.
Enyhén szólva nem biztatott arra vonatkozóan, hogy ez a 4 hónapos izé elég lesz utána rendszerüzmeltetőként hogy biztosan el tudjak helyezkedni, akár juniorként is.... -
TheNewDawn
addikt
válasz Meridian #1084 üzenetére
Részben már leírták előttem a topikban előttem, hogy sok cégnél blacklisten vannak, akik ott tanultak bármit is, meg tegnap FB csoportban pl betettek többen egy linket miszerint most keresnek még oktatókat , és bizony nincs túl magasra téve a léc hogy kiket vesznek fel
-
TheNewDawn
addikt
válasz Dark Archon #1059 üzenetére
Nyilván vakrepülés az egész, de nálam a Green Fox és a Training 360 az abszolút kizáró ok lett volna, iszonyatosan rosszakat hallottam mind a 2 helyről . Egyszerűbbnek 100% hogy egyszerűbb, a gond az az, hogy kérdés mennénk e vele valamire a munkaerőpiacon utána....
-
TheNewDawn
addikt
Jaja, hogy eddig ki hány % ot írt az kb semmit se mutat, ide a rozsdás bökőt hogy a 8000 ember jó 70-80% masszívan csalt valamilyen formában.
-
TheNewDawn
addikt
Én is kaptam levelet. 74 és 87% lot irtam, szóval 79.8% mellett a
Codecool ( elsőnek jelölt) viszont rendszerüzemeltető ( másodiknak jelölt ) re nyertem felvételt....Biztosan utolsó pillanatig fogom húzni mielőtt döntenem kell így...Nyilván frontendet jelöltem elsőnek . Ha első kettőre nem vettek volna fel ( akár képzőhelyet akár képzést tekintve) akkor biztos nem vállaltam volna, ha elsőre vettek volna fel akkor biztosan igen.... Így most tudja a fene...
-
TheNewDawn
addikt
válasz kiskeni #1022 üzenetére
Nyilván nem, viszont ide a rozsdás bökőt hogy még 1 hónapig simán nem fog elindulni....
Most megint 1-2 hétig ülni fognak rajta, hogy ki hová került be, miután az excel táblák használata gondolom meghaladja minden ottani hiperoktató képességeit Majd kiküldik az 1000 embernek, akiből vállalni fogja mondjuk 300, utána megint 1-2 hét várakozás, hogy kiküldik a maradék 700 nak is, hogy bocsi, gratula te mégis bekerültél, de csak mondjuk a 3. megjelölt helyre, akkor kiderül hogy azt inkább nem vállalja, erre még 200 nak, meg a másik 500 nak is, hogy mégse a 3. helyre kerültél be hanem az elsőre, mert 400 an visszamondták. -
TheNewDawn
addikt
Közben FB csoportból kiderült, hogy ugyan 12 óra volt papíron a határidő regisztrálni, de vígan elfogadja az azóta történt regeket is
Mo én igy szeretlek
Esküszöm ennek az lesz a vége, hogy akik utána regeltek, azok emailt nem kapnak, meg jelentkezni se tudnak, de a rendszerbe bentmaradnak hogy nem vizsgáztak, és a 2.5 millás csekk majd megy nekik -
TheNewDawn
addikt
válasz Derrewyn #884 üzenetére
Legyen így, de nálam azért ez nem olyan egyértelmű, hogy mit is lépjek, biztosan át fogom rágni még 100X hétfőig.
Annak ellenére, hogy én is munkanélküli vagyok, ráadásul közgazdászként , tapasztalattal és 40 évesen. 4 évig dolgoztam ugyanazon a helyen, ráadásul jó fizuért, és szerintem kölcsönös elégedettség mellett, mégis... Azt hittem májusban, hogy pikk-pakk menni fog a dolog, és pár hét múlva már lesz meló mint kontroller, aztán 3 hét alatt kb 15 pályázatot beadtam és 4 helyre be is hívtak, és mégsem.... Ez után kezdtem ezt május végén csinálni, és tetszett.
Olyannyira, hogy ezután próbáltam önnálóan is képezni magam, és visszavettem álláskeresésből, vizsgán pedig reménykedtem egy 90% ba, mégis csak 74 lett, szerencsére kompetenciára összeszedtem magam, ott majdnem meglett a 90, de ugye mire megyek ezzel már
Tényleg csak azon csodálkoztam Create. kapcsán hogy van aki ezért felmondani is képes, nekem azért az meredek lenne. Mindenesetre sok sikert egyébként mindenkinek, a 79.6% súlyozottammal egyébként sem hiszem, hogy sok esélyem lenne
Summa summarum: senki ellen nem szólt a hozzászólásom, tényleg, sokkal inkább annak konstatálása volt, hogy én is magabiztos voltam az évet tekintve sok mindenben, és eddig előtte be is jöttek úgy nagyjából a dolgok sok más téren is, de ebben az évben kb. semmi, pedig nem változott a hozzáállásom és az önbizalmam . ( ill mostanra sajnos igen, kb 10 év óta először a béka segge alatt van sajnos )
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
Akinek nem inge... Semmi személyeskedés nem volt benne.
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy bizony lehetnek olyanok is, sőt, néha még veled is megeshet, hogy legjobb igyekezeted ellenére sem úgy sikerül valami, ahogy gondoltad, hiába voltál magabiztos.És akinek nincs 2.5 millája annak hazárdírozás belevágni, még akkor is, és azoknak is akik egyébként full biztosak magukban, és tényleg 90% eséllyel elvégzik az egészet. Én azokról nem is beszéltem, akik nem, náluk nyilván teljesen evidens a dolog.
-
-
TheNewDawn
addikt
Nem riaszt el a 2,5 millió ? Tekintve főleg azt, hogy kompetenciában pl hibás kérdések is voltak.... Meg ugye vizsgán sok minden történhet, áramszünet, vagy csodás netszolgáltató miatt megszakad a dolog, stb...
És ha jól értelmezem, hiába csinálja valaki végig, és tart be mindent, ha nem sikerül levizsgáznia, akár 1% al is elmarad a követelményektől, akkor MINDENT behajtanak rajta... -
TheNewDawn
addikt
Nekem is éjjel jött, és a spam mappába
Hiába na okostelefonok korában lehet a levelezőrendszer is volt olyan intelligens, hogy kb belőtte, mennyit is ér ez az egész
-
TheNewDawn
addikt
Vajon lesz ebből tényleges visszajelzés pár héten belül vagy szépen majd max annak a néhány embernek, akiket kiválasztottak? ( ha egyáltalán).
-
TheNewDawn
addikt
válasz cinemazealot #713 üzenetére
+1 jó értelmiségi létemre ott szidom a kormányt agyba főbe ahol tudom ( hozzáteszem nem csak a mostanit hanem kb mindegyiket csak a mostani kb rátesz egy lapáttal mert még 3X annyi municiót adnak mint az előzőek ) de ahol kivételesen normális lépéseket tesznek ott nem fogom a jót is szidni, márpedig ilyen területek is vannak nem 1 és nem 2.
Úgyhogy nekem ez a tanfolyam hasznos volt és megérte, már így is, és kb minden új volt onnan kezdve, ahogy jöttek a Visual Studios dolgok.
Ahogy pl a magyar foci is rászolgál kb minden szidásra, de attól még mikor 1000 ből 1X produkálnak valamit ( Fradi csoportkör) akkor nem fogom szidni őket, hanem megemelem a kalapom. -
TheNewDawn
addikt
Szerintetek kb. mikorra lesz eredmény és fog kiderülni hogy ki fog támogatást kapni a képzéshez és mennyit ? És akik nem, azok is fognak kapni értesítést? Látva a ti eredményeiteket én már a 74 és a 87% os siralmas eredményemmel nemigen reménykedem.
-
TheNewDawn
addikt
Grat, nekem is kereken ennyi, 40 perc alatt. Lehet, hogy 2.ra még sikeresebben meg tudtam volna oldani, de inkább nem kockáztattam, főleg hogy szerintem 2 hibás kérdés is volt, ahol 100% hogy a jó válaszra nem kaptam pontot. Mindegy, nem panaszkodom.
Sajnos a sima tesztem csak 74% lett, azt picit elkapkodtam, ennek most örülök. Meglátjuk mire lesz elég, de nekem tetszett összegészében az egész, 40 éves vagyok és soha nem szagoltam hozzá a programozáshoz, szóval ahhoz képest szerintem nem kell szégyenkeznem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Robotporszívók
- Bluetooth hangszórók
- Spórolós topik
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- LEGO klub
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- További aktív témák...