Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Cook
csendes tag
Kitöltöttem, 87% lett. Szerintem is volt pár kérdés, amire a rendszer nem fogadta el a helyes választ.
Egyébként, hogy ez a teszt mennyiben méri egy leendő webfejlesztő vagy üzemeltető, esetleg tesztelő kompetenciáját, azt nem tudtam kisilabizálni, mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy lesz a továbbiakban.
Elképzelhetőnek tartjátok, hogy valakit az életkora miatt ne válasszanak be a továbbjutók közé? Közeledem az 50-hez, bár addig még van pár évem...
A záróvizsga 96%-os lett, a kompetencia 87%.
Van még korban hozzám hasonló, aki elindult a tanfolyamon?
Mindenik embernek a lelkében dal van, És a saját lelkét hallja minden dalban, És akinek szép a lelkében az ének, Az hallja a mások énekét is szépnek. /Babits Mihály/
-
nagyúr
Hát, fura egy pali vagy...
Gipsz jakab, aki egyébként már 10éve ebben dolgozik. Mert sajnos rengetegen vannak olyanok, akiknek ez a munkája már és csak azért is regisztrált.
v.s.
Van egy webmester oklevelemÉs most, hogy munkanélküli leszek
v.s.
Én egyetemen az 5. félévnél vagyokIlyen a fasorba se kell egy webfejlesztőnek
A fenét nem, a programozás (a webfejlesztés is, ha dinamikus weboldalakról van szó) legnagyobb része algoritmusok gyártásáról szól, meg mások kódjának értelmezéséről... -
kiskeni
aktív tag
válasz Derrewyn #566 üzenetére
Wait, what?!?!?! Azt a
k**va,ezt kajak megcsinálták az emberek? LoL, áldom az eszemet, hogy nem találtam rá (csak utólag, a vizsga legvégén és be sem léptem, nem is követem) arra a FB csoportra. No nem mintha amúgy en bloc kértem volna segítséget valaha is bárkitől a felkészülés során, sosem éreztem szükségességét, mivel egymagam is értelmezni tudtam a tananyagot, amiben pedig nem voltam biztos, abban pedig a linkeket (és egyéb forrásokat) vettem elő.Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
kiskeni
aktív tag
Ha tényleg Studicore-hoz hasonlóak a kérdések, akkor szerintem jó vagyok. Messzemenő következtetéseket szerény 7db kérdésből nem akarok levonni, de 95% (95.xx) szerintem tök jó.
De azért csak-csak nehezebbek lesznek a kérdések, nem? Mármint itt olvasva a hsz-eket, sokatok megjegyezte, hogy izzasztó volt a tesztsor. Viszont ha hasonlóak a Studicore-os kérdésekhez, akkor annyira csak nem nehezek mégsem, nem?
Amúgy én a holnapi napot választottam vizsgára, azért nem tudok még semmit, de ez gondolom eléggé levágósKét rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
addikt
De tartom magam hozzá, hogy ez nem kompetencia teszt. Én egyetemen az 5. félévnél vagyok és megvan az összes matek tantárgyam elsőre. Ilyen a fasorba se kell egy webfejlesztőnek pl. De egy adatbázissal foglalkozónak se. Én levelező mellett akarom ezt csinálni, mert az egyetemen elég elavult már a technikai rész és szépen kiegészítené. Van egy webmester oklevelem (saját pénzből finanszíroztam) is ezt csináltam vizsgára: [link] . És most, hogy munkanélküli leszek (Nem ilyen területen dolgoztam) októbertől szerettem volna itt fejleszteni magam. Mindent meg kell ragadni egy junior szinthez, mert se az egyetem, se egy oklevél nem elég hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Most írta facebook csoportban egy matek szakos tanár, hogy volt hibás feladat. Reméljük csak egy...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
Hát nincs türelmem még egyszer nekifutni. A szöveges feladatok nem hiszem, hogy jobbak lesznek, sőt, lehet, hogy még több hibás kérdést kapok... A grafikus feladatok közül meg most is jó volt mind. Az angol is szerintem 100% lett.
A százalékba nem számít vajon bele az idő is?p.s.:
aki tudja, hogy ki nem hazudik, légyszi írja meg nekem privátban, mert megöl a kíváncsiság.nem kell, basszus, most jöttem rá...[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz Dark Archon #583 üzenetére
Ez vicc kategória gyerekek.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
addikt
-
nagyúr
válasz Dark Archon #583 üzenetére
És ha másodszorra rosszabb lesz?
-
nagyúr
válasz Dark Archon #579 üzenetére
Harmadszorra? Akkor tényleg újra lehet kezdeni?
-
addikt
-
nagyúr
Nekem is 81% lett, de a pontszám alapján nem lett volna annyi... És ott van a folytatás gomb, kéken világít, szerintem újra tudnám kezdeni, de nem merem megnyomni. Bepróbálja valaki, akinek kevés pontja lett?
Nálam is volt legalább két kérdés, amire teljesen biztos, hogy jó választ adtam és nem fogadta el.
-
Narxis
nagyúr
-
addikt
Az angol kérdések közt is szándékos szívatás volt a lényeg. Az "in case" mióta != "if"-fel?
Harmadszorra azért összehoztam 61%-ot, aztán kész. Persze a letölthető oklevélen nem ez van, biztos én zártam be rosszul a programot.
Az ilyen, ha ez hazudik, ha amaz nem mond igazat kérdésekkel is tele volt a
töhócipőm.[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
addikt
A virágos egyértelmű volt, szerintem azt te rontottad el
krizmo_: hát az előzőnél nekem a 60%-a hálózatos kérdés volt. De tuti itt is a nehezeket kaptam. Hazaérek megcsinálom megint. Hátha könnyebbet dob.jah, printscreen gombot a legvégén nyomjatok, amikor kiírja a százalékot meg az utolsó kérdésnél isszerintem. Mert ha nektek is 0.%-ot ír majd az oklevél, akkor bukó.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Gyerekek az egy dolog, hogy nehéz volt a másik, hogy megint úgy éreztem a jó válaszra nem kapok pontot. A másik problémám, hogy legalább 2 kérdésnél szerintem a megfogalmazás is hibás volt. Asszem a ki gyűjtött több virágot-nál elcsúcsoszott valami a központozással és így viszont kétértelmű lett. Viszont kedvet kaptam ilyen feladatokat csinálni. Van valamilyen könyv amiben ilyen feladatgyűjtemények vannak? Szerintem poén, bánom, hogy semmit nem készültem rá annak ellenére, hogy úgyse csinálom tovább ezt a képzést. Ja, 50% lett. Ez van, sose voltam jó matekból. Ja és az angol az simán volt egy erős középszint szvsz, abból lehetett volna több, hogy javítson a végeredményen.
-
Spec
őstag
Kombinatorika? Húú, az már régen volt.... Ilyesmi, hogy faktoriális, permutáció, kombináció, vagy nem ennyire konkrét dolog?
Vagy inkább, ilyesmi hogy van egy zsákban 11 piros golyó, meg 5 kék, meg 8 zöld, mennyit kell minimum kivenni belőle, hogy legyen közte legalább egy fekete?"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Slotyo
csendes tag
Sziasztok!
Szerintem is kicsit nehéz volt, de azért 81% talán jó lesz valamire.
Volt olyan kérdés, ami inkább IQ tesztben vagy pszichológusnál szokott előfordulni.
Aki gyakorolna még gyorsan, ilyesmire számítson:
https://www.studicore.hu/teszt/
Az angol egy része alap, de az ucssó kérdés elég hosszúra sikeredett.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nagyon nehéz. Ennek pl semmi köze egy webfejlesztőhöz. Ráadásul szerintem hibás is van benne vagy az én logikám kaki. 54%-lett nekem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dark Archon #564 üzenetére
Például?
-
Derrewyn
senior tag
Amúgy az is ultragáz, hogy jó magyar szokás szerint a jelentkezők egy része úgy véli jó dolog discordon közösen megoldani a tesztet.
Augusztus elején még nem néztem az FB csoportot, de az sem kizárt, hogy akkor is ez volt a módszer.
Nem értem, hogy mit gondol, aki így tesz. A munkahelyen majd kiről fog puskázni? -
addikt
Kib***tt egy szívatós kérdések vannak...
-
krizmo_
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Corleone33
senior tag
"A teszt kitöltésének nincs sikerességi küszöbe, az elért százalék fog a későbbiekben számítani"
friss infó
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
krizmo_
addikt
Sok szerencsét azoknak, akiknek ma lesz a kompetencia tesztjük!
Ügyesen és mindent bele! -
kiskeni
aktív tag
válasz cinemazealot #553 üzenetére
Én előtte is mikor úgy elő-előkerült a téma a W3Schools-t nézegettem, mert jól felépített oldalnak tűnt tele hasznos infóval. Ezek szerint nem tévedtem sokat, a tanfolyamban is javarészt ezt az oldalt linkelték plusz infó forrásként, te is ezt ajánlod.
Mellesleg, online játékok amihez webfejlesztés kell? Máris felcsigázott az ötlet. Amúgy is inkább esport játékokkal (már ha erre gondolsz online alatt) szeretnék a jövőben majd foglalkozni, remélem valahogy elbotorkálok odáig.
Ami pedig a mentor dolgot illeti, nem vagyok egy kapkodó idegbeteg, én magamnak mindenképp megadnám az 5 évet minimum. Lehet, hogy hamarabb szerzek hasznosítható tudást, amivel esetleg segíthetek egy kezdőnek, de szeretek biztosra menni.
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
nagyúr
válasz cinemazealot #553 üzenetére
Online játék készítéséhez ajánlom a https://p5js.org/ oldalt, aki még nem ismerné. Remekül lehet használni a tanfolyamon tanultakat és igényes játékokat lehet vele készíteni.
-
cinemazealot
addikt
Köszönöm a részletes választ, ilyen terjedelemre gondoltam én is.
Néhány gyors gondolat:
1. A CSS-t egyszer kell megérteni, utána minden egyértelmű lesz. Az osztályokban specifikált tulajdonságok szintaktikáját nem kell bemagolni, de jó, ha tudod, hol lehet keresni (én a w3schools.com-ot szoktam nézegetni, itt van JS is). A JS kicsit összetettebb, de kellő mennyiségű gyakorlással azt is jól át lehet látni.
2. Tök mindegy, kié az ötlet, ha tudjátok egymást inspirálni és támogatni (testvéred ötletekkel és igényekkel, Te a technikai megvalósítással), máris jó az irány!
3. Léteznek online játékok is, aminek az alapja a webfejlesztés. Én is éppen egy ilyenbe tervezek belevágni.
4. Nyilván sok minden függ a Te tempódtól is, de szerintem nem kell ahhoz 5 év, hogy más kezdők mentorává válj. Ha egy témában egy kicsivel is több tapasztalatod van, máris tudsz nekik segíteni. -
kiskeni
aktív tag
válasz cinemazealot #549 üzenetére
1. Nekem tetszett a tanfolyam témája. Az első pár témakört csak átnyálazás-szerűen daráltam, ugyanis a gondolkodásmód adott (szerintem), HTML-t pedig régen tanultam középsuliban, így azzal újat nem mondott a tananyag. Számomra a CSS-től kezdve lett új a téma és még ha nagyon sietősen is (idő szűkében), de megcsináltam és élveztem. Ahhoz képest amiket olvastam, hogy kinek hogy ment számomra nagyon gördülékeny volt a tanulás, egyedül a Back-end része okozott némi fejtörést (a kérdésekre azért tudtam válaszolni, de itt-ott elcsúsztam a gondolatmeneten és nem igazán értettem meg). Hogy részletezzem is, az adatok frissítésével voltak gondjaim, nem igazán ment úgy, mint ahogy bemutatták, a szerverről nem igazán akart eljutni az adat az oldalra, illetve az oldalon keresztül sem igazán úgy tudtam frissíteni a szerver adatait, ahogy azt kellett volna. A Bootstrap is néha furán működött (ez most csak a gombok kapcsán jut eszembe, amivel frissíted/felviszed az adatot), az ikon hol összeesett volt, hol nem. Meg a többi hasonló furcsaságok. Kicsit visszább lapozva a témakörökben, a JS-nél is itt-ott nehézkesen láttam át összetettebb js-fájl esetén a függvényeket, mikor függvény a függvényben van, ez hivatkozik arra, amaz arra, elég zavaros volt olykor. Kis gyakorlással persze ez korrigálható, de nekem a kései kezdésem miatt nem volt időm a gyakorlásra sajnos... Egyedül itt hibáztam és ezt bánom is.
2. Szinte végig az járt a fejemben, hogy miket lehet ezzel létrehozni. Nem akartam annyira előre tekinteni, mivel ugye még végig kell járni ezt előbb, de azért eljátszadoztam a gondolattal, hogy egy-két weboldalt (akár teszt jelleggel) összerakok, csak hát a gyakorlás... Konkrét ötletem úgy nem született (bevételt biztosító ötletre gondolok), csak szabadidőt jól kitöltő gyakorlófeladatok jártak a fejemben. Na jó, de, egy kósza ötlet azért akadt, tesóm akart (vagy még mindig akar) egy időben webshop-ot csinálni, ahhoz ezzel a képzéssel el tudnám készíteni a weboldalt akár, de ez ugye nem teljesen az én ötletem (inkább amolyan közös-szerű, nagyobb részben az övé).
3. Na ez az, amire nehezen tudok válaszolni. Nem a webfejlesztésben képzeltem el magamat soha, de ugye ez volt az egyetlen, amit valaha tanultam iskolában (mégha eléggé érintőlegesen is). Nem megvetem ezt a szakirányt, ugyanis szívesen dolgoznék ebben is, de azért a szívem mégis inkább a programok készítése felé húz (netán egyszer játékfejlesztés, nem egyéniben értelemszerűen, hanem valamelyik játékgyártó cégnél). Merőben más irány, tudom, de most nem erre van lehetőség és úgy vagyok vele, hogy meg kell ragadni ami van. Aztán majd ki tudja, idővel lehet át tudok nyargalni az eredetileg eltervezett irányba is.
4. Ha elakadnék és látnám, hogy nincs erre semmilyen csoport ami kifejezetten az Újratervezéses hallgatók segítésével foglalkozna, akkor létrehoznék egyet, hogy összegyűljön a közösség egy helyre. Ugye mentor kizárt, az nem lennék most még, de ha már meglenne a tudás, szívesen vállalnám mások segítését ahogy az időmből kitelik. Reálisan látom magamat úgy gondolom, így bizton állíthatom, hogy mentorkodni még egy jó 5 évig tuti nem fogok. Inkább maradok témakereső, hallgató.
Ui.: bocs a terjedelemért[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Nekem a kompetencia teszt se volt bomba meglepetés mert fizetős képzéseknél láttam, hogy van ilyen, rögtön az elején, gondolom ott mivel fizetsz csak az a cél, hogy azokat szűrjék akiknek abszolút nem való a programozás itt viszont fordítva lesz, azokat szűrik akik a legjobbak és ők kapják majd az állami támogatást aztán, hogy honnantól számít valaki legjobbnak és milyen számítás alapján az ugye hétpecsétes titok.
-
nagyúr
válasz cinemazealot #545 üzenetére
Végre valaki, aki ugyanúgy látja a dolgokat, mint én.
-
cinemazealot
addikt
Mint amilyen ez is. Vagy a téma FB csoportja. Azé a témáé, ami ugyancsak egy ilyen ingyenes iránymutatás. És ha ez az egész tanfolyamosdi meg is marad az iránymutatás szintjén, már azzal is előrébb jutott az, aki végig csinálta.
A fenti mondandóm lényege is csak ennyi lett volna: aki eddig eljutott, ne torpanjon meg amiatt, hogy szigorodik a követelmény! Az irány adott, önállóan is lehet folytatni, néha hatékonyabban is, mint kézen fogva.
De akkor álljon itt néhány kérdés a tanfolyamon részt vevőkhöz:
1. Tetszett-e a tanfolyam témája? Inkább nyűgnek, szükséges rossznak érezted, vagy jó érzéssel töltött el, amikor megoldottál egy feladatot?
2. Inspirált-e a tanfolyam témája bármilyen önálló projektre, legyen az akár egy egyszerű programocska, vagy egy komolyabb üzleti vállalkozás szoftveres alapja? Született-e bármilyen olyan ötleted, amivel szívesen foglalkoznál, ha kapnál némi segítséget?
3. Érezted-e úgy, hogy hasznos volt a tananyag, de ha Rajtad múlna, akkor valószínűleg kicsit más irányban folytatnád? Ha igen, mi volt ez az irány?
4. Ha úgy érzed, hogy a további megmérettetéseken már fennakadnál (akár tudás, akár idő, akár pénz hiányában), részt vennél-e egy közösségi önfejlesztő "szak"kör kialakításában és működésében? Ha igen, milyen szerepben vennél részt benne (hallgató, témakereső, mentor, topikgazda...)?A kérdésekre bővebben is ki lehet fejteni a válaszokat. Ha a nyilvánosság nem szimpi, örömmel fogadok válaszokat privátban is.
-
addikt
válasz cinemazealot #547 üzenetére
Azt megtudják mondani egy facebook csoportban, vagy bármelyik fórumon.
-
addikt
válasz cinemazealot #545 üzenetére
Ne haragudj, de aki meg akart ismerkedni ezzel, az eddig is megtehette ingyen. Tele van a net az ilyen dolgokkal ingyen.
-
cinemazealot
addikt
Tegyük fel, hogy ez az egész képzés úgy indul, hogy aki nem tud angolul, azt rögtön kizárják. Aztán folytatódik egy kompetencia teszttel, ahol egy újabb komolyabb szeletet szórnak ki. És végül jönne az a tanfolyam, amin most a többség már túl van. Vajon hány ember jutott volna el odáig, hogy megismerhesse ezt a területet?
Ezzel szemben most, elmondható, hogy 8871 ember túl van egy olyan alapozón, ami legalább halovány fogalmat adott arról, hogy mi ez az egész. Illetve ami alapján az érintettek el tud(hat)ják dönteni, hogy érdekelheti-e őket ez a fajta tevékenység hosszabb távon, napi 8-10-12 órában vagy sem. A szervezés hanyagsága és a kommunikáció kritikán aluli mivolta alól természetesen nincs mentség. A szervezők PR-osa valószínűleg ennek ellenére megkapja a vállveregetést a majd' tízezres emberszám miatt. Más kérdés, hogy ez annak a majd' tízezernek most fájhat.
Viszont azt is szem előtt kell tartani, hogy a hasonló jellegű képzésekre mára egy komplett iparág épült ki (nem véletlenül), amiért az erre szakosodott cégek (zöldróka, hűvöskód stb.) iszonyú pénzeket kérnek el. De még az onnan kijövő emberek sem lesznek mindenhatóak, csupán a szakmának egy szűk szeletével fognak megismerkedni, ráadásul ha sikeresen is végzik el a tanfolyamot, dedikált munkakörbe lesznek csak beletenyésztve (szándékosan fogalmazok ilyen rondán). Ahhoz, hogy az ember amolyan általános és szinte bárhol eladható tudásra tegyen szert, nagyon komoly önfejlesztő munkát kell végeznie, gyakorlatilag non-stop. Hiszen ez az a szakma, ami állandóan, gyakorlatilag napról-napra változik, fejlődik. A munkaidő sokszor nem napi 8 óra pötyögésből áll, hanem azon túl is állandó agyalással, tanulással, hobbi projektekkel való kísérletezésekkel telik, máskülönben óhatatlanul lemaradsz.
Összefoglalva: akár bekerülsz, akár lemorzsolódsz, már most birtokában vagy egy szemléletnek, amit meg kell becsülnöd. Viszont kizárólag Rajtad múlik, hogy ezt továbbfejleszted-e vagy sem. Tök mindegy, hogy ezt egy tanfolyam keretein belül teszed, ami majd papírt ad a kezedbe, vagy autodidakta módon fejlődsz tovább abban, amit most megtanultál. Az önképzés úgysem maradhat el. Szerencsére ma már egyre több munkahely ismerte fel azt, hogy nem a papírt kell nézni, hanem a delikvens képességeit. A tanfolyam hasznos, de nem kizárólagos lehetősége annak, hogy kifejlessze Benned azt, ami iránt érdeklődsz. Azt általában úgyis Te magad ismered fel magadtól.
-
kiskeni
aktív tag
Kormánykommunikáció ide vagy oda, azt azért lehetett sejteni, hogy az angol nyelv elengedhetetlen eleme lesz a képzésnek. De ja, szerintem is okádék ami megy (és ez nem a kötelező fikázás, csak nem tudom már hova szépíteni).
-
Narxis
nagyúr
+1
Erről beszéltem feljebb és ugyanúgy nem érti a srác a problémát. Neki ez csak panaszkodás.
Amúgy tényleg jobb lett volna mondjuk az első 1-2 héten a regisztráció után egy kompetencia teszt aztán valahogy akkor máshogy csapódik le az emberben a dolog. Nekem az angol nem probléma és tudom is, hogy az informatika nyelve az angol de ez nem azt jelenti, hogy mindenki tudja és tisztán emlékszem, hogy nem volt leírva semmikor, sehol egészen a vizsga utánig amikor már belengették a kompetencia tesztet, sőt akkor is még csak facebook csoportban beszéltek erről. Egész egyszerűen akkora egyes ez a szervezés és kommunikáció mint a ház! Lehet a kompetencia teszt után meg közlik, hogy oké akkor lesz egy személyes vagy skype interjú és így a végtelenségig lehet húzni az egészet. Ha valakinek ez rendben van az köpjön egyet a magasba és álljon alá.
-
Corleone33
senior tag
végeztem egyetemet és ott érdekesmód nem utolsó pillanatban módosítgattak feltételeket mint itt.
A problémám nekem nem a kompetenciateszttel van, se nem azzal hogy a legjobbak kerülnek be. Tudod mi a problémám?
Az hogy mindezeket nem közölték már előre! Nem egészen korrekt ilyen meglehetősen fontos infókat a képzés utolsó fázisára hagyni.
És még mindig nem világos számomra, ha ennyire erőltetni akarják ezt a kompetenciateszt vonalat, nem lett volna egyszerűbb rögtön kezdéskor csináltatni egyet?
De has szerinted ez az összevissza tájékoztatás (vagy amikor az esetek jórészében nulla infó vagy uccsó pillanatban elénk löknek valami információmorzsát ) így teljesen normális és elfogadható, akkor nincs több kérdésem.
UI: EU-s pályázati pénzekből könnyű jófejnek lenni, főleg ha nagy eséllyel itt is haveri cégeket beszerveztek a buliba
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
őstag
válasz Dark Archon #540 üzenetére
+1
-
addikt
Ajándékot? Miután tönkretették a gazdaságot? Miután loptak-csaltak-hazudtak? Ez nem az a topik, de rendesen felb@szod az agyam. Milliárdokat vernek el a semmire, és amikor valami többé-kevésbé hasznosat csinálnának, kiderül, hogy ugyanolyan ad-hoc jellegű lóf@sz esti fénnyel.
-
shadow21
újonc
Sima szakiskolai/alapfokú képzéssel rendelkező akinek még érettségije sincs az most kitörölheti a seggét az alapozó képzéssel... Magyarország jobban teljesít...
(Igen régen b@sztam tanulni sz@rtam az egészre ezen akartam most változtatni, de sajnos itthon úgy látom erre nincs lehetőség normális keretek között.) -
addikt
Csak hogy itt nem az van amiről te beszélsz. Itt folyamatosan újabb követelményeket építenek be, amiről szó se volt. Egyetemen meg tudod miből kell teljesíteni, sőt a sok éves felvi pontokból tudhatod is, hogy kb mennyit kell teljesítened.
és igen, ez felháborító, hogy mondjuk egy család apa/anya 2hónapot munka mellett rászánt és a kompetencia vizsgán meg elbukik (jobb helyeken a kompetenciádat mérik előbb fel). Főleg, ha esti képzés nem is lesz esetlegesen, mert valljuk be emiatt fel nem fog mondani senki.
Egy szóval ez fejetlenség amit csinálnak.
Igen, nekik ez szórakozás, nevetnek rajta egyet kb. Csak azt nem nézik, hogy mástól meg szépen elveszik a lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Corleone33 #534 üzenetére
Ööö... Hallottatok már főiskolai, egyetemi felvételiről? Ott sincs előre megállapított, fix ponthatár, ott húzzák meg, ahol betelnek az államilag finanszírozott helyek.
Hogy egyesek mekkora drámát csinálnak ebből! Mintha alanyi jogon járna mindenkinek az ingyentanfolyam.
Állambácsi tett egy gesztust, adott ajándékot: mindenki beleköt minden létező apró részletébe. (Ajándék lónak ne nézd a fogát közmondás megvan?)
Ez nem jár, ez egy lehetőség. Aki megugorja a szintet, annak jár. Akinek nincs logikája, nem tud angolul (a számítástechnika nyelve az angol, már 40 éve is az volt), arra minek locsolni az állami pénzt, amikor úgyse tudja végigcsinálni?Create: hivatásos programozók miért csinálnák ezt (a.k.a. "elveszik más elől a helyet"? Szórakozásból?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én most biztos nem tudnám elkezdeni a tanulást főiskola + munka mellett, akkor gondolom jobb ha ki sem töltöm a 2. tesztet. Nem szeretném más elől elvenni a lehetőséget.
-
addikt
Gipsz jakab, aki egyébként már 10éve ebben dolgozik. Mert sajnos rengetegen vannak olyanok, akiknek ez a munkája már és csak azért is regisztrált.
-
Corleone33
senior tag
Ez nekem se
Rohadtul unszimpatikus hogy hiába írtad meg jól a zárót, még így is előfordulhat hogy pár pont híján kiesel mert pl Gipsz Jakab egy százalékkal jobban teljesített
Az meg a pláne hogy nem ez volt az eredeti kiírásban
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Mi kell az állami programozóképzéshez? Vérnyomáscsökkentő, logika, angol nyelv [link]
-
nagyúr
- jelenleg is el lehet indítani a lezárt tananyagokat és teszteket a böngésző előzményeiből
- a záróvizsga ugyanígy indítható az előzményekből
- a tesztkérdések URL-jében manipulálhatóak a paraméterek, így a tanulási idő mennyisége is, az esetlegesen megjelenő menük elérhetősége is... stb.
Úgy gondolom, hogy Neked nincs félnivalód a kompetencia teszttől.
-
Narxis
nagyúr
Azért ez nem ilyen egyszerű szvsz. Heti hány óra oktatás lesz? Milyen formában? Tananyagot is külön lehet számlázni. Ha valaki tudja akkor számolgassa de kár ezen görcsölni.
-
addikt
Most én államilag finanszírozott pti levelező szakon vagyok, akkor én nem vehetek részt ebben vagy az más tészta?
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Passz. Ehhez tudni kellene, hogy hány fő kaphat állami támogatást. Nagyon nem mindegy, hogy a 8871 főből 100, 1000 vagy 5000 kaphat. Nagyjából azt mondanám, hogy aki mindkét vizsgán összehoz legalább 90%-ot az hátra dőlhet de az se egy nagy tragédia ha kb. 80% körül vagy. Józan paraszti ész alapján azt mondanám, hogy a kompetencia teszt fontosabb de ez csak találgatás. Én már lemondtam erről a tanfolyamról mert dolgozni akarok, nem lehetek fél évet vagy többet fizetés nélkül. Tesztet megcsinálom azért, kíváncsiságból.
-
Dr Cook
csendes tag
Részlet a GINOP-6.2.8-VEKOP-20-2020-00001 az „Egyes szakmák digitális tananyagfejlesztése, struktúraváltást támogató informatikai képzések” című ajánlattételi felhívásból
1. A képzési támogatás alanyai
A kiemelt projekt keretében a célcsoporttal szembeni elvárások:
- Az ingyenes alapozó képzésen („Újratervezés program”) részt vett, és sikeres záróvizsgát tett, azt követően pedig kompetencia- és tudásmérésen jó eredménnyel szerepelt, és ezek összesített eredménye alapján kiválasztott résztvevők.
- E képzési programmal párhuzamosan nem vesz részt hazai vagy európai uniós forrásból
megvalósuló digitális kompetenciafejlesztésre irányuló informatikai vagy egyéb képzést biztosító, támogatott képzésben,- Legalább középfokú (érettségi) végzettséggel kell rendelkeznie, valamint angol nyelv KER A1 nyelvvizsga, vagy azzal egyenértékű nyelvismeret szükséges,
- A képzésben résztvevőnek rendelkeznie kell számítógéppel és internet hozzáféréssel.
- Célcsoportba tartozó EGT-állampolgár a képzési programba bevonható, amennyiben a
célcsoportra vonatkozó, jelen felhívásban meghatározott egyéb feltételeknek megfelel és lakóhelye, illetve bejelentett tartózkodási helye az Észak-magyarországi, Észak-alföldi, Dél-alföldi, Középdunántúli, Nyugat-dunántúli, Dél-dunántúli, Közép-magyarországi régiók valamelyikében található3. A támogatható képzések
A program keretében az alábbi ismeretszerzési formák támogathatók:
Alapszintű képzési formák:
- Java programozó
- Webfejlesztő-frontend
- Tesztelő
- ÜzemeltetőA képzések kontaktórás vagy távolléti oktatásban valósíthatók meg
Konzultációs lehetőséget szükséges biztosítani a célcsoportnak
Maximum 12 hónapos képzés támogathatóGyártóspecifikus/egyéb haladó szintű képzések kerülnek megvalósításra:
- Vállalati backend fejlesztő
- Automata tesztelő
- Adatbázis üzemeltető
- Full stack fejlesztő
- Data Engineer
- Devops üzemeltető
- Beágyazott fejlesztő
- Desktop alkalmazás fejlesztő
Egy fő maximum egy alapozó, és egy gyártóspecifikus/egyéb haladó szintű képzésen vehet részt. A gyártóspecifikus /egyéb haladó szintű képzésen való részvétel feltétele egy alapképzés elvégzése.[ Szerkesztve ]
Mindenik embernek a lelkében dal van, És a saját lelkét hallja minden dalban, És akinek szép a lelkében az ének, Az hallja a mások énekét is szépnek. /Babits Mihály/
-
Trenew
tag
Skacok! Valahogy felkéne hívni a figyelmét a médiának erre a gyalázatra! Valaki tud egy jó csatornát ehez? Mondjuk rtlklub?
Gamertag: Trenew24HUN
-
Dr Cook
csendes tag
Ma én is megkaptam a meghívót a kompetencia tesztre, meglátjuk mit találtak ki nekünk.
Azt nem annyira értem, hogy logikai tesztet az üzemeltetési tanfolyamhoz miért csináltatnak. Üzemeltetői állásinterjún még nem találkoztam logikai tesztekkel, programozóin bevett szokás.
[ Szerkesztve ]
-
Dr Cook
csendes tag
https://prohardver.hu/tema/ujratervezes_program/hsz_1-200.html
2020-09-10 13:28:35 (#67) Dr CookSziasztok!
Sajnos magam is elkeseredtem az "Újratervezés" program körül zajló eseményeken, a korrektség hiányán, a mismásoláson.
A technikai megvalósítás is elkeserítő, rengeteg hibával rendelkezik a rendszer, hogy csak néhányat említsek belőle:
- jelenleg is el lehet indítani a lezárt tananyagokat és teszteket a böngésző előzményeiből
- a záróvizsga ugyanígy indítható az előzményekből
- a tesztkérdések URL-jében manipulálhatóak a paraméterek, így a tanulási idő mennyisége is, az esetlegesen megjelenő menük elérhetősége is... stb.
Az Újratervezés program záróvizsgáján és a kompetencia teszten is sikeresen végző tanulók közül kik és milyen kritériumok alapján választják majd ki a továbbjutókat?
Életkor? Elért eredmények? Vagy esetleg egyéb adatbázisból (aktából) választják majd a "nyerteseket"?
Ez a mondat is elég beszédes:
A kompetenciamérésre jelentkezőknek tudniuk kell, hogy a tervezett államilag támogatott képzések szoros munkarendben folynak, napi több órás elfoglaltsággal, akár mentorálással és azt követő egyéni tanulással járnak, tehát munka mellett nehezen végezhetők.
Forrás: https://ujratervezes.nive.hu/hirek/lezarult-az-ujratervezes-program-8-hetes-alapozo-kepzese
-
Mercutio_
félisten
Picit se látszik, hogy 1 konkrét cégre van kiírva megjelenéstől 4 nap beadás, 2. napig kérdésfeltevés
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
kiskeni
aktív tag
És most tulajdonképpen melyik vizsga eredménye számít jobban? Ha teszem azt valaki 80-85% körülit hozott össze az alapozó képzésen, akkor mennyire kell szuperálnia a kompetenciateszten? Vagy inkább csak a kompetenciateszt számít (amin eldől, hogy hülye vagy-e), az alapozó képzést pedig tényleg csak egy "ha átmegy, akkor jöhet tovább és bizonyíthat" dolognak szánták, amivel eldől, hogy egyáltalán adnak-e esélyt a bejutásra?
Mert ahogy én értelmezem, az 1. teszt olyasmi lehetett, hogy csak megismertetnek fogalmakkal hogy ne legyél annyira elveszett ha oda kerülsz, de közel sem volt az a céljuk, hogy te ennyiből perfekt megtanuld a webfejlesztést, így feltételezem annyira nem veszik ezt figyelembe, csak annyi számít hogy megvan-e. Azt ugyebár tudásban később kikupálnak, a lényeg az, hogy meggyőződjenek róla, hogy érdemes-e téged felvenni 100% támogatással, vág-e annyira az eszed, tudsz-e elfogadható szinten angolul, amit ugye a kompetenciateszt el is árul. Ezen csalni nem igazán lehet, nem úgy, mint az alapozó képzésen.
-
Narxis
nagyúr
válasz Corleone33 #508 üzenetére
Kemények lesznek ha célod a 100%-os állami támogatás. Fizetősre szerintem beengedik a többséget.
-
krizmo_
addikt
Újabb haladás:
GINOP-6.2.8 kiemelt projekt ajánlattételi felhívás -
Narxis
nagyúr
Most kaptam e-mailben.
"A kompetenciamérés teszt 32 db logikai és 8 db angol nyelvi kérdést fog tartalmazni, és kitöltésére 90 perc áll rendelkezésedre.
Kérjük, a teszt kitöltésének idejére teremtsd meg a szükséges informatikai környezetet magadnak.
A meghívó elfogadásához kattints a levél alján található linkre, és kövesd a képernyőn megjelenő belépési instrukciókat.
A meghívó linkjére kattintva előfordulhat, hogy a "A meghívó nem található" hibaüzenettel szembesül, ebben az esetben zárja be az oldalt, majd pár perc múlva próbálja meg újra megnyitni a meghívó végén található regisztrációs linket!""As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
kiskeni
aktív tag
válasz Dark Archon #504 üzenetére
Igen, nekem is olyasmi rémlik, hogy a tanév kezdetével akarták elindítani a tanfolyamot, ahhoz képest eltelt már fél hónap a tanévből, azt sehol semmi (de, kompetencia teszt most szerdán/csütörtökön).
-
addikt
-
Narxis
nagyúr
"A kompetenciamérésre rendelkezésre álló idő 90 perc, a tesztek logikai és angol nyelvi kérdéseket tartalmaznak."
Ez kicsit ellentmondásos azzal, hogy nem elvárt de ajánlott.
"Az államtitkár elmondása szerint a 8 hetes informatikai alapozó ingyenes képzést többek között azoknak ajánlják, akik a vírusjárvány miatt munka nélkül maradtak, idejük szabadult fel, vagy fontolgatják az informatikai pályára lépést."
Egy államtitkár azt mond amit akar de leírva ez van és az amire ő mondta az az alapozó képzésre vonatkozik, nyilván senkit se érdekel az alapozó képzés mert az csak szűrés, a valódi piacképes tudást azután lehet megszerezni.
A kompetenciamérésre jelentkezőknek tudniuk kell, hogy a tervezett államilag támogatott képzések szoros munkarendben folynak, napi több órás elfoglaltsággal, akár mentorálással és azt követő egyéni tanulással járnak, tehát munka mellett nehezen végezhetők.Tényleg én se értem mert minden az utolsó pillanatban derül ki.
#502 én nem mondtam, hogy munkanélkülinek kell lenned azt fentebb dudikpal elvtárs erőltette. Valóban nincs megtiltva, hogy munka mellett végezd de amit fentebb már idéztem utalnak rá, hogy nehezen végezhető. Lehet, hogy részmunkaidő mellett menni fog de semmit nem tudni, hogy hol és hogyan és kötött időben lesz-e a képzés. Na ennyit a hiteles tájékoztatásról.
-
róland
veterán
Logikailag a munka mellett nehezen végezhető != munkanélkülinek kell lennivel. (Az pedig nem szerepel a z általad linkelt anyagban, hogy munka mellett "egyáltalán nem végezhető".)
Azért a vizsga sikeressége sok tényezőtől függ. Nem hiszem, hogy ez így szerepelne a pályázati anyagban. (Általában az szokott szerepelni, ha önhibádból nem vizsgázol, akkor követelhetik a támogatás visszatérítését. Gyakorlatban voltam már államilag finanszírozott képzés részvevője: a képzést és az első vizsga díját fizette az állam, ha az első vizsga sikertelen volt, akkor tanulóként köteles voltam a 2. vizsgát megpróbálni és annak díját már magam kifizetni. Ha ez sem sikerült, akkor az államnak nem volt követelése a tanuló felé.)Dark Archon (#500): Leginkább nem volt tájékoztatás. (Ez engem is bosszant mindig.) De így legalább állami (minisztériumi, szervezői) részről nem írkáltak össze-vissza mindent. Az egyes sajtótermékekben az újságírók már inkább formálták saját kényükre.kedvükre az információkat. (Sugalltak gondolatokat az olvasóiknak.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
nagyúr
Részletek a topikhoz tartozó cikkből:
a felnőttképzésre május 22-e 12 óráig bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, rendelkezik saját számítógéppel, interneteléréssel. Angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás.
Az államtitkár elmondása szerint a 8 hetes informatikai alapozó ingyenes képzést többek között azoknak ajánlják, akik a vírusjárvány miatt munka nélkül maradtak, idejük szabadult fel, vagy fontolgatják az informatikai pályára lépést.
Igazából egyik kiemelt rész sem cáfolja azokat, amiket kifogásolsz, ugyanis eddig kizárólag a felnőttképzésről volt szó, a majdani IT képzésről semmi konkrétumot nem írtak eddig. Érhető, hogy menet közben tervezték meg a folytatást, mivel normál esetben egy ilyen képzést tananyaggal, technikai feltételekkel együtt nem 2 hónap alatt szokás megtervezni.
György László jelezte: a kurzus záróvizsgával zárul, amelynek sikeres teljesítése egyben lehetőséget ad arra, hogy 100 százalékos állami támogatással lehessen tovább tanulni majd a programban elérhető IT-képzések egyikén. -> sehol nem írta, hogy garantálja, hogy a záróvizsgával részt vehetsz a majdani képzésen, csak a(z egyik) feltétele lesz.
Tényleg nem értem ezt a zúgolódást.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- GoPro 7 Black Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest