- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecow
aktív tag
Ügyes próbálkozás. Nem, például a hivatalos (nem fejlesztői) blogban sem. Például a mocskos google által az emberek arcába sugárzott reklámokon sem, például a hivatalos letöltő oldalon sem. Az IT lapoknak meg kell a klikkszám, ezt ne varjuk már a google nyakába.
Egyszer megtaníthatnátok erre a ránézésre, hallomásból verziószámozásra amit csináltok, kb mintha Gyurcsók távgyógyító csodalódoktort hallanám.
Te mivel támasztod alá, hogy a chrome esetében ez a marketing központi része? Ja értem, csak úgy mert te látod. Én az IE esetében rögtön ezzel kezdeném. Ha jól megnézed látsz ott pár 8-ast.Arról nem is beszélve, ha egy felhasználó feltelepített egy korábbi verziót, és nem bújja a fent említett hírfolyamokat, akkor kb észre sem vette, hogy változott a verzió szám. Maximum a UI változást veszi észre.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
moonman
titán
-
Fecow
aktív tag
Milyen kár, hogy nem szólsz hozzá a verziószámozáshoz, hiszen elég ütős érv, és nem is ezer éve lerágott csont. Mellesleg az IT lapokon kívül, meg a fejlesztői blogokon kívül sehol nem hangoztatják, hogy ez a 6-os chrome, ellentétben az IE-vel pl. ahol ez a marketing központi része, szóval tényleg most már...
Nyergeld meg a nagyot
-
Narxis
nagyúr
Ez a Speed Dial állati jó, mármint, hogy ennyire testreszabható... beállítottam egy szép háttérképet neki, nagyon "eyecandy"...
(#43) hack69: de most komolyan... aki ilyeneken kiakad, hogy customazible auto upgrade vagy proper installation path az menjen el hangyázni mert valószínűleg rengeteg szabad ideje van... átlag user felrakja és használja nem ilyeneken rágódik.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
hack69
aktív tag
Ha nem érintőképernyőn használod (ha támogatja), akkor annak semmi értelme, így meg olyan, mint egy mobil böngésző, gördítés nélkül.
De népszerű lett Steve Jobs mondása valakinél. Mondjuk legutóbb elég vad hülyeségeket összehordott az öreg BOBO, de példáúl Az iPhone 4 bemutatója elég kultúrált volt, a wifi dologtól eltekintve, de az technikai probléma volt.
[ Szerkesztve ]
-
fene_vad
senior tag
ha tenyszeruen nezed, tenyleg igaza van. Persze ez a masik oldalon mar azonnal flamekent cimkezett.
A reszesedes meg tenyleg nem tema. Ha a Google egy darab szart reklamozna ekkora elannal, azt is tobben hasznalnak mint az Operat. Vagy mint a KMPlayert. Vagy mint a Foxit Readert, stbstb.[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Fire and forget alapon bármilyen könyvtár betöltheti a temp szerepet, mert hogy onnét nem szedi ki semmi. De ezen is kár rugózni, mert kb akkora szerepet tölt be ez a funkció, hogy mindenki szinte az ajtó rugdossa rá a fejlesztőcsapatra. De százezerszer mondom el, de hinned kell nekem: n.e.h.a.s.z.n.á.l.d. mert nem tud a te fejlettségi szintedig felérni, ez egy ilyen kis szar, not worth it.
(Lehet h ott tévedsz el, hogy úgy tűnik, mintha lenne temp könyvtár, meg hozzá api támogatás, de valamiért azok a szaros állományok mindig ottragadnak)
(#38) EarL 007
Mindig ez van. Ha van egy topic, amiben elő lehet az operát rángatni, akkor megjelenik, és "bebizonyítja" h az opera arra is sokkaljobbabb mindennél. Már csak egy kis piaci részesedést kéne belefejleszteni, és tökéletes lenne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem speciel erre a topikra gondoltam, hanem általában, akármilyen böngészős hír megjelenik, jössz és isteníted az Operát (akár burkoltan is) és ha kell még az élő fába is belekötsz, csakhogy védd az Operát... Holott az Opera, IE, Fx, Chrome, stb. csak böngészők és ennyi, mindegyik egy a sok közül.
-
Penge_4
veterán
"Később aztán a naív jóember rájöhet arra, hogy ilyen a legjobbabb-mer-elterjedtebbebb oprencerben nincsen is."
He? Tényleg jó, meg akarok nyitni egy tetves PDF-et vagy Office doksit rendszerből (igen, rendszerből!), aztán még döntsem el, hogy hova töltsem, vagy belerakja az alapértelmezett letöltési mappába, ahonnan később manuálisan törölhetem, pedig csak meg akarom nézni, nem archiválni évekre.
A torrent dettó. Jobb helyen klikk és felugrik a kliens választó ablaka, itt meg még azt is döntsd el hova mented, majd törölheted azt is, mert automatikusan generál a kliens egy másikat, mert annak (ellentétben ezen csodálatos Google termékkel) van temp mappája).
Milyen OS-ben nincs? Windows-ban van, Linuxban van, az OSX meg azon túl, hogy nem érdekel nem mondanám elterjedtnek.
(#35) EarL 007: Idézd már be kérlek azt a részt, ahol megemlítettem a topicban elkövetett hozzászólásaimban a norvég böngésző nevét.
Egyszerűen csak beírtam a véleményemet, ahogy az előttem szóló 30 ember is, csak kakukktojásnak számított a sok "Chrome a legrulezebb, Firefox szarfoslassú" között.
-
ntomka
nagyúr
Azt még nem, de megkérdezheted tőle, hogy miért nem reagál az egérrántásaidra.
ツ Headphones on - World off
-
floatr
veterán
Must have feature list for one-bit users. Milyen kár, hogy ebben nincsen olyan antennagate-szerű kapaszkodó, amivel a frusztrált opera júzerek kiélhetnék magukat...
szerk.: Ebben a listában amúgy az egyetlen dolog, ami első blikkre valóban hiányozhat, az a temp download. Később aztán a naív jóember rájöhet arra, hogy ilyen a legjobbabb-mer-elterjedtebbebb oprencerben nincsen is.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"egyszerűsítették az Omnibox működését"
Hogyan? Már a Google találja ki azt is, milyen oldalt szeretnél meglátogatni?
(#12) x123456: Nem védett. Egyszerűen nincs, mert nincs rá szüksége a Chrome felhasználóknak, teljesen más a filozófia...
-
törölt tag
Nem úgy volt, hogy lesz a 6-osban AeroPeek ?
-
ntomka
nagyúr
Kulcsos menü > Beállítások > A Motorháztető alatt fül > Letöltések > Itt találsz egy pipát, ami megoldja a gondod
-
DraXoN
addikt
Még egy új funkció, hogy ez a verzió már linuxon a fordított gomb elrendezés (a tálca nagyítás bezárás gombok) esetén a saját gombjait is a rendszer gombjainak helyéhez és sorrendéhez igazítja.. nem marad jobb oldalon és "eredeti" sorrendben (valahogy jobb szeretem a gombokat bal oldalt.. bár fene se érti, de mostanában olyan fura windows elé ülni és keresni a bezárás gombot rajtuk )
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Kashim
őstag
Én is megrögzött FF-es voltam, de miután már az őrületbe kergetett a lassú indulásával és az új hotmail-es bugjával, inkább áttértem Chrome-ra. Pedig a 4-es FF bétákat is próbálgattam, de borzalmasan lassan indul, 5x elindítom Chrome-ot mialatt beszenvedi magát FF. Pedig nincs egy szar gépem... Na mindegy, nekem Chrome-ból leginkább a könyvjelző panel hiányzik, kényelmesebb onnan pötyögni, miközben az oldalt nézed, mint állandóan azt a hülye úszómenüt nyitogatni. Meg az hiányzik még, hogy a képeket húzással ki lehessen menteni, linkeket is furán nyitja meg néha új ablakban. Letöltéseknél nem találtam olyan opciót hogy kérdezzen rá hova töltse, mindig csak egy helyre megy szó nélkül.
Amúgy tud valaki olyan addont amivel több gyakran látogatott vagy kedvenc weboldal miniatűrje jelenik meg a főoldalon? Láttam párat, de valami igényesebb jobb lenne. Az alap változat nagyon tetszik, de nem értem miért csak ilyen keveset engedélyeztek, simán kiférne még alulra egy csomó. Megoldhatták volna aszerint mekkora felbontásba nézi az ember, vagy mekkorára van megnyitva Chrome. -
ntomka
nagyúr
válasz JetiRulez #10 üzenetére
Ő az importálást mutogatja neked, nem tűnt fel? Bemész a kulcsos menübe > könyvjelzőkezelő > rendezés legördülő menü > itt megtalálod amit keresel. Amúgy exportálás van benne jó ideje...
Szerk.: Látom már írták előttem.
(#21) x123456: Mert szerinted minden böngészőnek ugyanolyannak kell lennie?
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
most feltettem az 5-ös után ezt a 6-osat és tényleg érezhető a gyorsulás, már csak a PH oldala is hamarabb bejön, nem tudom másnál ez hogy megy.
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a könyvjelzők mostmár mehetnek több sorba is vagy maradt a régi felállás, hogy megjelenik egy pici nyíl aztán neked kell lenyitni!? Vagy valahogy rá lehet bírni az előzőre?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Paarthurnax
senior tag
Az enyem meg nem talalja a frissitest, lehet a Mac-es verzio csuszik kicsit? Beleraktak vegre a shortcut-ot az alul megjeleno letoltesi lista bezarasara? Ez az egyetlen dolog amit idegesit...
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
RootRulez
félisten
Na mire feltettem és beoptimalizáltam magamnak a Bétát, kijön ez, hátha megmaradnak a beállítások.
Egyébként én megrögzött FF-os vagyok, de eza Chrome tetszik valami miatt, az Opera pl nem adta, mikor kipróbáltam "a világ leggyorsabb böngészőjét" De ez a chrome testszik, persze ettől függetlenül még mindig a FF az alapértelmezett böngészőm.
mod:
Feltettem és mintha a beta gyorsabb lett volna...[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Fecow
aktív tag
Nem akarlak meggyőzni, mert látom te mindenképp lenyitni akarod, de nem értem a problémád. Tehát vannak az oldalak amiket megakarsz nézni, és aztán menni a következőre, ugyanabban a tabban.
Most mindenféle hotkey nélkül, így lehet ezt csinálni chromban:
1 Belekattittasz az omnibox-ba .
2 Elkezded gépelni, általában már az első 1-2 betű után kiegészíti a kivánt oldalra (hacsak nem használsz nagyon sok hasonló című oldalt, akkor ugye az első különbözésig kell írni).
3 Enter
4 Miután elolvastad GOTO 1Nem tudom ez mitől bonyolultabb, mint lenyitni egy listát és abban kiválasztani egérrel egy címet. (oké azt meg tudod csinálni billentyűzet nélkül).
Ha meg nagyon gyakran nézegeted ezeket az oldalakat akkor bookmark, vagy a new tab page-en ott van a 8 leggyakoribb.
Nyergeld meg a nagyot
-
amadeus11
senior tag
Flame on ...
FIGHT !!!!There is a star
-
x123456
aktív tag
De épp ez az, hogy nem akarok sem gépelni, sem új tabot nyitni!
Sűrűn csinálok olyat, hogy kinyitok egy oldalt, megnézem, aztán tovább a következőre, ugyanabban az ablakban/ugyanazon a tabon.
Ezt a régebbi browserekkel meg tudom csinálni, a Chrome és a safari nem tudják.
mondjuk már az is zavar, amit a FF művel, mert nem a history-t mutogatja, hanem valami statisztika alapján kigyűjtött címeket... -
x123456
aktív tag
Valamit nem értek: a chrome-ban miért nincs olyan lehetőség, mint pl. FF v. IE-ben, hogy az URL mellé kattintva ad egy listát a korábban meglátogatott oldalakról?
Ugyanezt hiányoltam a safari-ból is... újabb védett dolog, amiért fizetni kellene valakinek? -
floatr
veterán
válasz DeltaPower #3 üzenetére
Annyi volt, ennyi lett. Emelték a tétet.
Pali: ez a cikk eléggé befásult jellegűre sikeredett. Legalább rágugliztál volna h "what's new..." és pár pontban írtál volna róla. De ez így elég sovi, legközelebb mehet a címoldalon egy dobozba a jobb oldalra, hogy "Megjelent a chrome új verziója [link]"
(#6) luw2win nemtom mit hogyan csinálsz vele, de nekem igen aktív használat mellett 800 MiB helyet foglal a profil könyvtára úgy, hogy épp egy éve használom alapértelmezettként.
[ Szerkesztve ]
-
luw2win
őstag
Igazából akkor vágtam ki a chrome-t amikor észrevettem h a kb 30 könyvjelzőm meg az előzmények több mitn 4 gigát foglaltak a c meghajtón egy rejtett mappába...
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Narxis
nagyúr
Egyik legjobb böngésző. Másik a Firefox...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
JetiRulez
őstag
Frissítve.
Látom sűrítették a menürendszert. Egy kicsivel áttekinthetőbb.
A könyvjelzőkezelővel csinálhatnának már valamit. Nagyon hiányzik az exportálás."Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
DeltaPower
addikt
1337 dollár jobban hangzott volna.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
zoo8800
veterán
A Chrome csak akkor frissül automatikusan, ha a Google Updater fel van telepítve, ugye?
rip and tear, until it is done
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- AI a játékokban és azon túl
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...