- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Merevlemez felügyelet SMART (S.M.A.R.T.) segítségével - www.hdsentinel.com
- Synology NAS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mozilla Firefox
- Mikrotik routerek
- Milyen routert?
- Linux Mint
- OpenWRT topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz bugizozi #111 üzenetére
A menetrendek.hu-t kiegészíti, a Gmail-t valóban nem. Sajnos ahogy elnézem csak magával a domainnel egészíti ki, tehát ha átirányít például a www-s változatra, akkor nem.
Ugyanúgy a gmail.com-ra sem, mivel a teljes domain a mail.google.com lenne.
Ez így elég hülyén van megoldva. Annyira nem figyeltem meg Firefoxban ezt a funkciót, mivel Operát használok és ott pont ugyanolyan, mint Chrome-ban (tehát már a g betűnél kiegészít gmail.com-ra és így tovább.
-
Penge_4
veterán
válasz bugizozi #106 üzenetére
"természetesen megértem azokat akik ezt nem érzik mert 4 magos gépük van 4 giga rammal, akkor nekem is mindegy lenne"
Hidd el, próbáltam már 6 giga rammal Core i7 procival, azzal is ugyanolyan lassú az FF indulási sebessége. Pontosabban nem ugyanolyan lassú, de arányaiban még felével sem tart kevesebb ideig, mint amennyivel ütősebb a vas.
Ebből a szempontból még az Opera is sokkal jobb (ami tele van beépített fícsörökkel), mint a Firefox, ez még hidegindításnál le is győzte a Chrome-ot a Tom's Hardware-es teszten.
A FF-en csak az SSD segít.
"amikor elkezdem a címsorba gépelni pl hogy hardverapro.hu, akkor már az első két betű után ott van egyből hogy hardverapro a legfelső sorban"
Ez már beépített funkció az Operában és a Firefoxban is. (FF-ben ha jól tudom be kell kapcsolni utólag).
Egyébként nekem is egyik kedvencem ez a fícsör.
-
Penge_4
veterán
Úgy bírom, amikor IT fórumon azzal jönnek, hogy az átlagfelhasználónak mire van szüksége.
Pedig mondd, egy fullHD monitoron nem lenne hasznos, ha beírnál egy kulcsszót és egy enterrel 3 keresőn (mondjuk Google, Yahoo és Bing) keresne osztott MDI ablakokban?
Vagy ilyen oldal van, mondok mást: Feliratkereső, ami 5 oldalon keres egy kattintással.Bookmarklettel most is megoldható, de itt azon van a hangsúly, hogy ilyeneket miért vettek ki alapból?
-
Penge_4
veterán
válasz julius666 #77 üzenetére
"Inkább éppen hogy a chrometól lenyúlt cuccokat pluszba beleépítették, nem kiszedtek dolgokat."
1-2 fícsört igen. Például volt SuperSearch is, hogy beírtál egy keresőszót és MDI ablakos elrendezésben egymás mellett megjelentek az eredmények.
És még egy jópár cucc.
"nem azt mondtam hogy mindent a chrome talált ki, sőt, de pl a felületet illetve a tabkezelést (rögzíthető alkalmazástabok - lásd FF4)."
Küldjek képernyőmentést 8.0-s Operáról, amiben favicon méretűre kicsinyítem a tabokat? Ez egy skin tulajdonság, amit a Chrome one-click formába öntött.
A felülre helyezett füleket pedig már kitárgyaltuk. Épp most nézem, hogy egy csomó médialejátszó már évekkel ezelőtt módosította a Windows ablakkeretet.
De legyen. Ők voltak az elsők, de nem volt benne semmi innováció.
-
Penge_4
veterán
válasz Sweet Lou 6 #66 üzenetére
Köszi, hogy megválaszoltad helyettem, pontosan erre céloztam vele. (csak mert régebben fikáztak, hogy pár snapshot borult 1-2 triviális hülyeségen)
(#68) ntomka: Nem is erről van szó, hanem a mentalitásról. Operában kijavítják, Chrome-ban pedig kikapcsolják.
Ha már hack69 szóba hozta az iPhone-t, akkor egy példával szemléltetném: Ha az iPhone 4 antennája szar, akkor az iPhone 5-ben már nem lesz antenna, mert ami nincs az nem lehet szar.
De ezt már sokszor letárgyaltuk, hogy nem az a bajom a Google-val, hogy hülyének nézi a felhasználókat és fapados kezelőfelületet tesz eléjük (attól függetlenül, hogy az IE-ben és a FF-ben sem zavarja össze a táblázatban szereplő 10 fícsör egyiküket sem), mert hát sajnos nap, mint nap találkozom hasonlókkal, hanem hogy nem ad advanced lehetőséget. És itt a lehetőségen van a hangsúly. Nem szeretném, ha a többség miatt ez lenne a mentalitás, mert a tény az tény, vannak divatdiktátorok az informatikában és a Chrome is ilyen a böngészők között. És pár nagyobb befolyással rendelkező cég baromsága más szoftverekre is befolyással van.
Belátom, hogy a többség igényét kell szem előtt tartani, azt viszont nem látom be, hogy egy kisebbség igényét miért kell elvenni, tönkretenni és ellehetetleníteni minden téren.
Mellesleg épp valamikor pár hete kérdezte tőlem egy átlagfelhasználó, hogy nem-e tudom miért ugrál neki a szeme a Firefoxtól, mert régen nem ugrált, most meg mikor tekeri az oldalt megfájdul tőle a feje. Bekapcsoltam neki a Smooth Scroll-t és megköszönte, mert éppen erre gondolt, csak nem tudta, hogy mi az. Erről ennyit...
-
Penge_4
veterán
Jé, tetszik ez a Chrome-féle bugkezelés. Ami nem működik kapcsold ki, (animált PNG), ami ki van kapcsolva az nem fagyaszt.
-
Penge_4
veterán
"Később aztán a naív jóember rájöhet arra, hogy ilyen a legjobbabb-mer-elterjedtebbebb oprencerben nincsen is."
He? Tényleg jó, meg akarok nyitni egy tetves PDF-et vagy Office doksit rendszerből (igen, rendszerből!), aztán még döntsem el, hogy hova töltsem, vagy belerakja az alapértelmezett letöltési mappába, ahonnan később manuálisan törölhetem, pedig csak meg akarom nézni, nem archiválni évekre.
A torrent dettó. Jobb helyen klikk és felugrik a kliens választó ablaka, itt meg még azt is döntsd el hova mented, majd törölheted azt is, mert automatikusan generál a kliens egy másikat, mert annak (ellentétben ezen csodálatos Google termékkel) van temp mappája).
Milyen OS-ben nincs? Windows-ban van, Linuxban van, az OSX meg azon túl, hogy nem érdekel nem mondanám elterjedtnek.
(#35) EarL 007: Idézd már be kérlek azt a részt, ahol megemlítettem a topicban elkövetett hozzászólásaimban a norvég böngésző nevét.
Egyszerűen csak beírtam a véleményemet, ahogy az előttem szóló 30 ember is, csak kakukktojásnak számított a sok "Chrome a legrulezebb, Firefox szarfoslassú" között.
-
Penge_4
veterán
"egyszerűsítették az Omnibox működését"
Hogyan? Már a Google találja ki azt is, milyen oldalt szeretnél meglátogatni?
(#12) x123456: Nem védett. Egyszerűen nincs, mert nincs rá szüksége a Chrome felhasználóknak, teljesen más a filozófia...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest