Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnyblaze
aktív tag
atjott a lenyeg latom.egyebkent hidd el ha keresel havi 9-10k-t nem megterhelo.foleg ha ketten es it teruleten vagytok, elni meg valahol kell sajnos(mindenhol).akkor legyen nemet orszag,hatha kicsit jobban at sikerul latni.en azt gondolom hogy kezdok keresnek ilyen osszegeket.nem 5-10 ev utan...munka tapasztalatrol volt szo es annak jogos jutalmarol.
egyebkent ha mar itt tartunk sokszor van anyagi tamogatas egy nagyobb osszegben ha mondjuk masik allamban van a munka es el kell koltoznod.illetve bonusz,ha valakit be ajanlasz es felveszik.10 ezer kornyeki juttatasokrol beszelunk mindket esetben.
jo etvagyat kivanok az almahoz es kortehez.es jo munkat."don't fulfill her desire, just up away and retire"
-
kraftxld
félisten
válasz johnyblaze #91 üzenetére
CA-ban meg full ingyen van az albi / lakhatás almát körtével.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
johnyblaze
aktív tag
nem reg erre lettem figyelmes.
Senior product manager
"5-10 éves szoftverfejlesztési projektekben, szállítói oldalon szerzett munkatapasztalat, amiből
Legalább 3 év egyedi szoftverfejlesztési projektvezető / scrum master tapasztalat
Vagy legalább 3 év szervezeti vezető tapasztalat: 5+ fős IT csapat vezetése szoftverfejlesztési területen. "
brutto fiz
970000 - 1400000 Ftkepzeld el hogy 5-10 evet raaldoztal az eletedbol a tudasod is meg van.es mindezek tudataban elmesz ide hogy aztan sajat magad szopasd? ja es el varnak angol nyelven szerzett tapasztalatot.ergo mashol ugyanazert a munkaert 5x ennyit kapsz legalabb.erdekes..
nalunk egy ilyenert (CA) kb evi 125k $ jar kozepatlagban.valoszinuleg ugyanezert a tudasert.
nagyon nem mindegy hol vagy...szomoru."don't fulfill her desire, just up away and retire"
-
csibe1
addikt
válasz Krugszvele #14 üzenetére
"És az összes windows-linux-ios-android-tablet-telefon-pc-konzol-tévé-mosógép a kisujjában van, mindenre azonnal tudja a választ."
Nem figyeltél eléggé: mindenre is azonnal tudja a választ.
A másik, hogy még azelőtt tudja a választ, mielőtt feltennék a kérdést!" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Somatom
veterán
Kamionozok Németországban. Szerda délután kezdek, szerda délután végzek. Nem akarok belemenni a szabályok részleteibe. A normál nap az 13 óra munkaidő, 11 óra pihenő. Hétvége az 45 óra pihenő. Életemben összesen fél évet dolgoztam h-p 8-16 beosztásban. Nem bírtam, totál mókuskeréknek éreztem. Van olyan szakmám, amivel talán jobban keresnék, de abban a beosztásban nekem nem menne. Meg, zárt helyen lennék, ahol szintén nem érezném jól magam.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
-
PuMbA
titán
Jaja, összességében több szabadidőm nincs, de azért teljesen más a 23 óra, mint a délután 17 óra az elvégezhető dolgokat figyelembe véve
A mostani melóhelyem egyébként 50 percre van és nyáron a korán bejárás, télen a kicsit később bejárás nekem a megfelelő, mert nagyrészt a nap határozza meg az alvásomat. Nyáron kevesebbet alszok, már 5:30-kor felébredek, hiába van a szoba sötételve, mert a testem jelzi, hogy felkelt a nap. Télen többet alszok és 7:30-ig fel se kelek, néha 8-ig, mert akkor lesz világos.
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
Jó de feltételezem akkor ha nem is sokkal de azért korábban fekszel este mint az átlag, hogy meglegyen neked is az átlagos ~8 órányi alvás kb.
szerk.
- közben látom meg is válaszoltad ezt szóval akkor technikailag nincs "több" szabadidőd neked se, csak eltoltva - vagyis helyesebben mondva - előrehozva csinálod a munkaidőd de ettől még nem lesz több szabad felhasználású időd
- nyilván ha a konkrét munkahely távolságban közel van, az sokat segít[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Embertől függ. Én vidékről jöttem fel Budapestre, ahol korán kelnek az emberek. Már kiskoromban az iskolába reggel 7-kor bent voltam, pedig 8-kor kezdődtek az órák és addig elvoltunk a többiekkel Én reggel bírok a legjobban haladni a munkával és koncentrálni, 14 óra után folyamatosan esik a teljesítményem. Természetesen este hamarabb fekszek, mint a többség, hogy reggel fel tudjak kelni így az alvás rovására nem megy.
Egyébként kétszer volt olyan melóhelyem, ami csak 15-20 percre volt, szóval az is megoldás. Találkoztam olyan emberekkel akik hozzájuk történő távolság alapján választanak.
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
reggel 7-re? na ja, ahhoz (átlag ~45p-1órás bejutási idővel) 6kor indulni kéne, 5kor kelni hozzá.. stb.. sok sikert, nekem az korai.
Annak nincs értelme, hogy több a szabadidőd ha cserébe kevesebbet alszol, mert feltételezem a többlet szabadidőt "aktív" tevékenységgel töltöd és nem alvással.
Tehát technikailag a korai bemenetel még rosszabb is hosszútávon egészség szempontjából.
Meg sokan reggel még "fel se ébrednek", 10-11 körül indul be a koncentrációs képesség (példa egyetemi órák, stb. sok kutatás van erről) -
-
MODERÁTOR
Nagyon szar IT munkahelyek lehetnek ezek. Nalunk kotetlen munkarend van, a 8 orad legyen meg azt kesz. Azt, hogy ezt 6-14-ig hozod ossze vagy 10-18-ig az a munkavallalora van bizva. Tulora meg kulon engedelyes, evente talan 1x.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Qtya123
őstag
"Kevés embert ismerek Budapesten bármilyen irodai munkakörben, aki 18 óra előtt végezne, illetve más IT-s munkahelyen ennél csak rosszabbakat tapasztaltam"
Sajnos. Bár azért csak nem ez az általános, ha már 15.55-kor igen szép dugók kezdenek kialakulni.
Az én nézetemben ez már közelít a modern kori rabszolgaság kimaxolásához. Az egyszerűen nem normális, hogy az ember a 30 napból 22-23 napon hazaesik este 18.30-19.00-ra aztán van kb 4 órád arra, hogy egyél, tisztálkodj, sportolj, szórakozz, kikapcsolódj, családdal/feleséggel foglalkozz, ügyet intézz (ja ez utóbbit ne, mert minden zárva van, ilyenekhez szabadságot vegyél ki, vagy ha szerencsésebb vagy, akkor el tudsz kéretőzni).
Tudom az élet nem habostorta, vannak akik nem is nagyon ugrálhatnak és lehet én vagyok rosszul bekötve, de ez nonszensz.
Ha már mindenképpen H-P munka, akkor szerintem a még elviselhető maximum a 8-16.00[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
Kevés embert ismerek Budapesten bármilyen irodai munkakörben, aki 18 óra előtt végezne, illetve más IT-s munkahelyen ennél csak rosszabbakat tapasztaltam.
Mondjuk jelenlegi munkahelyemen 9-nél jóval később érek be és jóval később is fejezem be, mint 18, órában is többet dolgozok, mint a Morgan Stanleynél dolgoztam. Legalábbis most nyáron, mert februárban elkezdtem tanulni levelezőn, és ott nem kérdés, hogy mikor menni kell, akkor menni kell, illetve bemegyek 7-re, fél 8-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Erre pont panaszkodott is haver, hogy eléggé a 9-18 van erőltetve, miközben ő szívesebben dolgozna minden nap reggel 7-től mondjuk.
Gondolom ez a nemzetközi kommunikáció miatt van így.Mindenesetre véleményem szerint elég nagy szívás heti 5 nap este 6-kor végezni. Még HO esetén sem jut túl sok idő utána az embernek magára, nem ám még akkor ha 18.00 után még haza is kell utazni mondjuk egy 30-45 percet...
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz #54625216 #64 üzenetére
Amúgy amit írtam, az valós életből vett tapasztalaton alapul.
Simán, ez érződik is és ebből a szempontból élvezettel szoktam olvasni soraidat. Mégis végül szinte mindig egy álomvilágbéli konklúzió kerekedik, ami inkább egy vágy kivetülése szerintem, csakhogy nem jelzed az átmenetet a rideg valóság és a kívánás között (talán magadban, magad felé sem). Úgyhogy ez egy kontraszt.hogy ha felismered a mintát
Igen, de hova? Az emberséggel rendszerint szembenállásban van a fennmaradási/üzleti érdek, így viszont csak kompromisszumos műfajról lehet beszélni, nincs léleknyalogatás és buksisimi, termelés van. Ez a baj ezzel, hogy éleslátás mellett is ugyanabban a rendszerben lépdelsz, némi különbségekkel, de azért a lényeg ugyanaz és ugyanazt is adja.ne kerüljön pszichológiai nyomás alá.
Ez egy ideális állapot. Függ a vezetéstől, közvetlen főnöktől, beállítottságtól, egyéni stresszkezeléstől/személyiségtípustól, önismerettől: van-e levezető/önmagvalósító hobbija, tevékenysége a munkán kívül. Volt fentebb erre egy jó példa, vagyis hogy a munkakörtől is erősen függ, van, ahol nem tudsz kikapcsolni és nem saját "hibából" fakadóan és itt nem a projektek feszítettségére gondolok, hanem a szabadság hatékonytalanságára. Ez egy sokkomponenses történet és a kommunikáció valóban kell hozzá, hogy zsonglőrködni lehessen ezekkel a komponensekkel. Ettől viszont távol van az, mikor a cél a hazudozásba fordulás elkerülése. Így aztán saját hatáskörben való kezelést, illetve szerencsés és önismereten alapuló munkahelyválasztást látom érdemi pontnak, a többi vagy van vagy nincs, de leginkább nincs, még ha a munkáltatói menedzsment jegyzi is a jelenséget.mert nem állítottam be mindennaposnak a jelenséget
Nem bábozok, nekem a végéből ez jött le, lásd a kontrasztos részt. Kifejted elemeiben a köznapi valóságot, majd jön egy idealizált lezárás. A végkicsengés melyik szerinted?mi a rák köze van
Sok és ha ezt nem látod, nem vagy elég idős ahhoz, hogy lásd azt, amit nem látsz.viszont tényleg lerakhatod az egeret a munkaidő végeztével
Lényeges pont. Teljesen más fénytörésbe kerül egy erősen határidős terület, mintha ezt érdemben nem tehetnéd meg. -
törölt tag
"Ezt számos céggel közölhetnéd."
Arra van a piaci verseny, hogy kihulljon a férgese. Ha a cég nem ismeri fel a saját érdekeit, az legyen a tulajdonosok baja. Egyéni szinten annyit tudsz tenni, hogy ha felismered a mintát, akkor időben lelépsz."Megint elméleti futamokat írsz."
Mert még mikor? Amúgy amit írtam, az valós életből vett tapasztalaton alapul.
"A munkakultúra alapvetően nem azt jelenti, hogy a dolgozó minden rezdülését leköveti a munkáltató és óvja az egyént"
Nyilván, mivel első sorban az egyén felelőssége a saját egészsége, a cégnek annyi benne a szerepe, hogy ne kényszerítsen a munkavállalókra lehetetlen elvárásokat és a kommunikáció nem menjen át hazudozásba. Értsd: ha valaki a munkaidő végeztével befejezi a munkát, akkor abból se hivatalosan, se informálisan ne legyen hátránya, ne kerüljön pszichológiai nyomás alá."Ilyen vagy olyan okból kiemelt szektorok kulcsfiguráinál esetleg, de de ne állítsuk már be mindennaposnak a jelenséget."
Szalmabábozol, mert nem állítottam be mindennaposnak a jelenséget, csak leírtam, hogy van, ahol figyelnek a dolgozók mentális egészségére és hogy miért veszélyes a cégre nézve is, ha fű alatt túlhajtják az embereket.
"Egy fiatalember vagy, nem igaz?"
Az életkoromnak (meg úgy általában a személyemnek) mégis mi a rák köze van az általam leírtak igazságtartalmához?
VFX területen dolgozom, ahol nagyon durva határidőkkel néha teljesen lehetetlen feladatokat kell megoldani. Gyakran már az álláshirdetéseket is úgy adják fel, hogy 3 hónapos projekt, napi 10 óra munka, hétvégén 1 szabadnap. Ez a projektek természetéből adódik, aki ezen a területen dolgozik, az megszokta.
De még a VFX cégeknél is ügyelnek rá, hogy ne dolgozzál "off the record", mert a következő projektet is annak fényében vállalják, hogy mennyi hivatalos munkaórával ment le az előző, ezért nagyon fontos, hogy a valóságot fedjék a számok.
Persze nem jár a nyomodban a vállalati pszichiáter, hogy minden rendben van-e (bár van nálunk konzultáns, ha szükséged lenne rá), viszont tényleg lerakhatod az egeret a munkaidő végeztével akkor is, ha még bőven lenne mit csinálni a jeleneten, mert nem akarják, hogy a már a vége hajrá előtt random kidőljenek az emberek. -
Somatom
veterán
Ez nem úgy van, hogy:
"Hurrá! Hát nyaraltál!
Hurrá! Jót buliztál!
Egy kicsit kimerültél. Ez látszik a szemeden,
De kipihened majd a munkahelyeden."Én a melós kéthetemben tudom a legjobban kipihenni magam. Otthon mindíg van vmi eksön, de a kinti két hétvégém az totál nyugi. Méghogy fülkében nem lehet pihenni!
-
Qtya123
őstag
Az nagy előny, ha nem kell a munkára gondolni. Leteszi az ember a lantot és onnantól nem várja meg a munka, hanem más folytatja.
Anno 4 évig dolgoztam olyan munkakörben, ahol megvárt a munka. Nem volt egy nyugodt szabadságom sem, mert mielőtt megkezdtem a szabit, kvázi előre kellett dolgoznom, hogy fussa ki magát a feladat, amíg szabin vagyok. Utána meg visszatérve rám szakadt a sok feladat, mert nem az volt, hogy addig viszi más. Nem is lehetett ilyen a feladat jellegéből adódóan. Tehát szabi utáni első nap már úgy lefáradtam, mintha nem is pihentem volna előtte.
Plusz a szabi alatt is eszembe jutott, hogy de szívás lesz, mikor vége.
Akkor lett elég és léptem, mikor azon kaptam magam, hogy lebegek a tengerben fekve, nézem a felhőket és az jut eszembe, hogy ennek mindjárt vége és mennyi feladat gyűlt össze a munkahelyen ez alatt a két hét alatt. -
totron
addikt
válasz Alteran-IT #5 üzenetére
Nem az, hogy rögtön, hanem soha. Az attitűdrendszer bevésett különbségeiről nem is szólva. Egy vendéglátósból milyen gyakran válik érdemi _programozó_? Ne vicceljünk már. Bicskanyitogató, hogy milyen természetességgel tolja a bulvárt szeretett lapcsaládunk, a világban sajnos alapjárati elemként terjesztett fogyasztói plafonszaggatásokra ráültetve. Ez egy marketing írás, aki ezt nem látja át, az mondjon le (fel). A Fox egy iskola, ez az érdeke, amit látunk, nem tényleges és értő munkavégzők képzése. Ha átmennék demagógba, akkor meg kezdhetném, hogy aláássák a szakma tekintélyét/ázsióját/jóhírét, de még az értelmét is. Igazi áldás...
(#39) i400, mi a posztod és ez milyen cselekményeket takar a mindennapokban?
(#58) kpbendeguz, csak fel kell fogni, hogy senkinek sem érdeke (a cégnek sem), ha a mentális egészségétől teszi függővé (értsd: kiszámíthatatlanná) a projekt sikerét.
Ezt számos céggel közölhetnéd. Megint elméleti futamokat írsz. A munkakultúra alapvetően nem azt jelenti, hogy a dolgozó minden rezdülését leköveti a munkáltató és óvja az egyént. Ilyen vagy olyan okból kiemelt szektorok kulcsfiguráinál esetleg, de de ne állítsuk már be mindennaposnak a jelenséget. Egy fiatalember vagy, nem igaz?[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Huszon évig voltam vállalkozó. Ha nem termelné a szervezetem a "leszarom anyagot", már idegroncs lennék. De, így is elegem lett. Csak azt sajnálom, hogy nem korábban kezdtem bele a mostani melómba. Hét év után is élvezem, hogy ha vége a két hét melónak, akkor a másik két hétben tényleg szabad vagyok. Nem csörög a teló munka ügyben, még gondolnom sem kell rá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erre a nagyobb cégeknél ma már figyelnek, alkalmaznak mental health asszisztenseket és külön tanítják, hogyan engedd el a melót amint lejár a munkaidőd.
Valójában a cégnek sem jó, ha fizetetlen túlórában önként szopatod magad, mert úgy a számokban nem látszik, hogy egy adott feladatra valójában mennyi időt és pénz megy el és rossz adatokkal terveznek.Ahol meg elvárják, hogy belerokkanj a melóba, onnan pénztől függetlenül el kell jönni akkor is, ha amúgy bírnád az iramot, mert maga a cég rendszer szinten van elcseszve és nincs igazán jövője.
Jellemzően ugyanis nem a top menedzsment találja ki, hogy dolgozzon mindenki 12 órában 8 órányi pénzért, csak irreális elvárásokat kérnek számon a középvezetőktől, akik az alattuk lévők szipolyozásával próbálnak ennek megfelelni, a top menedzsment meg ebből annyit lát, hogy hát minden oké, hiszen elkészült a projekt határidőre és költségkereten belül. Így viszont a valós információ áramlás helyett össznépi hazudozás zajlik, és az egész vállalatirányítás elszakad a valóságtól. Ez a nagy szervezeteknél valamennyire természetes folyamat, csak a jobb helyeken van rá apparátus, ami monitorozza a folyamatokat és időben meghúzza a vészféket, ha hasonló anomáliákat tapasztal.Azaz lehet fasza az a pénz, csak az embernek meg kell tanulnia moderálnia magát, hogy ne adjon bele többet, mint amennyiért megfizetik. Ettől még lehet és kell is lelkesen, becsülettel és keményen dolgozni, csak fel kell fogni, hogy senkinek sem érdeke (a cégnek sem), ha a mentális egészségétől teszi függővé (értsd: kiszámíthatatlanná) a projekt sikerét.
-
Qtya123
őstag
Van egy haverom a Morgan Stanley-nél informatikus. Jól keres, de nem egyszer van az, hogy többet dolgozik, mint a kötelező napi óra, mert épp egy problémát próbál megoldani.
Mondta, hogy sokszor még a zuhany alatt is agyal, hogy mit, hogyan, miként.Egyszer már meg is rogyott mentálisan kicsit, mindig pörög az agya, aztán volt két hónap amikor zombi lett, aztán kijött belőle.
Így nézve már nem is annyira fasza az a pénz. De nyilván különbözőek vagyunk, Te vagy én felakasztanánk magunkat úgy a 2. órában, ő meg attól tenné ezt, amit Te vagy én csinálunk.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz Alteran-IT #46 üzenetére
Szerdán megyek legközelebb melózni. Megkérdezhetem, hogy van-e felvétel.
-
DS39
nagyúr
válasz Aprósólyom #2 üzenetére
Pontosan. Én a laptopot lecsukom, monitor, egér, bill., és dolgozom.
15 colos gagyi kijelzőt nézze a bánat. -
törölt tag
válasz Aprósólyom #27 üzenetére
Pythonnal kezdj, majd ha idővel érdekel, hogy ténylegesen mi történik a gépben és miért, akkor c++.
Minden másnak akkor érdemes nekiállni, ha már konkrét elképzelésed van, hogy mire akarsz specializálódni és utánanéztél, hogy azon a területen mit használnak. Ezen a szinten már amúgy is több időt fogsz eltölteni az API-k megismerésével, mint magával a nyelvvel. (Értsd: ha mondjuk Unityvel akarsz játékot fejleszteni, de addig csak pythonoztál, akkor sokkal kevesebb fejfájást fog okozni az átállás C#-ra, mint magának a Unity-nek a kiismerése.) -
Somatom
veterán
Srácok! Benéztem valamit? Egy netes bérkalkulátorba bepötyögtem a bruttó egy misit és 665 ezer nettót dobott ki. Ez cirka 1600 Euró. A melóhelyemen a dobozpakoló raktáros srácok keresnek ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez igaz.
Nem tudom mi a szakmád, de akkor most képzeld el, hogy holnaptól autószerelő akarsz lenni. A szakma alapjait sem ismered, és megkapod feladatnak az első nap végén, hogy cseréld ki az AC pumpát egy Opel Astrán. Ehhez kb elmondják van AC pumpa és az üzemanyag továbbításáért felelős. Ha senkinek nem megy az osztályban, akkor elmondják fizikailag hol keresd és milyen szerszára lesz szükséged.
Kb ez láttuk a szociális végzettségű lány esetében, mikor programozónak készült.Ami azért kicsit más, minthogy van egy tapasztalatod és neked kell az új dolgoknak utána járni.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz Flashback #33 üzenetére
Ez tapasztalat?
Egy barátom felesége kb 5 éve "tanult" náluk. Akkor kb az volt, hogy folyamatosan nézte a youtube videokat, hogy meg tudja csinálni a feladatot. A mentorok kb csak akkor segítettek ha senki nem boldogult vele. A mentorok egy-egy alkalom során 2-3 órában ledarálták az anyagot kb olyan szinten, mintha mindenki szakmabeli lenne több éves programozói háttérrel.
Én adtam kölcsön neki az algoritmus könyvemet, hogy legalább az alap algoritmusokkal megismerkedjen, és legalább a feladatot fel tudja bontani részekre.[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
megnézném a Python-t is
-
Flashback
addikt
A tanulni valót elötte átbeszélik, aztán van egy összeszedett anyaghalmaz amit ellenörzött több mentor. Ebben persze lehet indiai youtube videó is. A lényeg hogy érthetö és teljesíthetö a feladat.
Aztän pedig van ellenörzés és átbeszélés.
Nem gondolnám hogy ez rossz megközelítés.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
addikt
Vajon a képzés még mindig úgy működik náluk, hogy indiai youtube videókat kell nézni hozzá, hogy megértse az ember hogy is kellene a kiadott feladatot megoldani?
-
Reggie0
félisten
válasz Aprósólyom #6 üzenetére
Nem feltetlen kell eros matek. Nagyon sok programozo nem algoritmusokat fejleszt, hanem interfeszeket, felhasznaloi feluleteket, stb..
-
Flashback
addikt
C#, Java.
Bele is lehet rögtön ugrani de egy kis OOP alapokat tanulni kell hogy értsd hogy mi a logika benne hogy kell egy komplexebb programot felépíteni osztályokból, típusokból.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
johnyblaze
aktív tag
az IT nem csak programozasbol all.pm,ux,ui stb.
nemtudom magyarorszagon mik a viszonyok,viszont a havi 1 millio ezekkel szerintem realis.bar nalunk egy junior level 50-75 $ atlagban,orankent.ennek megfeleloen eleg realisnak erzem az emlitett egy milliot.foleg 3 ev tapasztalattal ami mar inkabb senior.ettol fuggetlenul,szakterulete valogatja."don't fulfill her desire, just up away and retire"
-
siposz
aktív tag
Én a C#-ot mondanám, de elfogult vagyok.
-
Aprósólyom
addikt
Teszem azt, szabadidőmben kipróbálnám magam, mindenféle előképzettség nélkül. Melyik programozási nyelvvel lenne értelme ismerkedni? C++? Régebben emlékeim szerint mindig ezzel kezdték.
Vagy valami más nyel, amivel kicsit hamarabb lehet látványos eredményt is elérni, hogy fennmaradjon a motiváció?Jevons paradox
-
Flashback
addikt
A jobb Bootcampek (kb kettő ilyen van az országban) három-négy körös szűrést csinálnak. Van benne logikai, minta felismerés, angol rész, folyamat ábra alkotás stb... Nekik sem éri meg olyan emberre fordítani az időt aki nem rátermett.
Az oktatás közben vannak vizsgák, figyelik a motivációt, a jelenlétét, fejlődést. A csapatokban Agile szerűen megy a fejlesztés kb a második feladattól. Soft skill trainingek is vannak. A végén pedig itt is lehet szakosodni.
Aki ilyen helyről kikerül jó eséllyel tud beilleszkedni egy modern céges arhitektúrába és kb érteni is fogja mi a feladat, mit várnak el.Sajnos vannak a rossz Bootcampek ahol meg csak a pénzt szedik be. Innen valószínűbb hogy kevésbé sikeres emberek kerülnek ki.
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Yeffy
veterán
-
spirit007
senior tag
válasz Runner_fxr #12 üzenetére
Ehhez matematikus agy kell.
Részben.
A "jó" programozóhoz kell még szövegértés, logikus gondolkodás, józan paraszti ész, mérnöki látásmód, intuició stb. stb.
...valamint nem árt ha a szakmája a hobbija -
siposz
aktív tag
Na akkor egy ellenvélemény.
Én meg diplomás programozóként dolgozok egy gyorstalpalós fejlesztővel, és pozitívak a tapasztalatok. Meg interjúztattam is párat.
Ellene:
Az algoritmikus alapok nem túl erősek, a matek se. @#6Aprósólyom Rengeteg olyan programozós meló van, ahol el lehet boldogulni matek nélkül.Mellette:
Egy nagy valag pénzbe kerül a tanfolyam, amit ki kell perkálni. Tényleg komolyan kell gondolni, hogy a szakmába akarnak dolgozni, és ez ad egyfajta motivációt.Megjegyzés: a szakmához kell ugye affinitás, ez vagy megvan, vagy nincs, és semilyen képzéssel nem elérhető. Akinek megvan, az gyorstalpalón is lehet iparban értéket termelő programozó, akiben nincs, az meg egy rendes egyetemi képzés után se.
-
Ptech
addikt
Nincs gond a PR cikkel, csak jelezni kellene egy
(*)
-al legalább, nem? -
fanti
addikt
Ez a cikk úgy hülyeség, ahogy van.
-
Alteran-IT
őstag
Mint ahogy Qtya123 is írta, az hogy keveset fizet, másrészt ha te elég top vagy a szakmádban, akkor számíthatsz rá, hogy az állami szférában a hozzáértés az gyakorlatilag 0, mert ott rokonok, haverok, meg egyéb hülyék szoktak lenni (persze a legnagyobb hülyék általában a főnökök, akik ugye hasonlókat alkalmaznak), így ha kitűnsz azzal, hogy te érted is amit csinálsz, akkor hamar elkezdenek kicsinálni, illetve egyéb okokkal is bármikor egyik percről a másikra véget érhet az állásod, lásd legutóbbi példát, az OMSZ két vezetőjét, különösebb indok nélkül azonnal menesztették őket, kb. ennyire biztos, "jól" fizető munkahely az állami szféra (mondjuk a vezetőknek, illetve a haveroknak általában az is).
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Hát, ha beszálltam volna annó az internetbe
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
d@vee
őstag
válasz toto2700reg #15 üzenetére
Akkor kérdezem, ha ketten is ennyit írtok mindenféle konkrétum nélkül. Mi a rossz benne? Nekem nincs vele tapasztalatom, ezért érdekelne a válasz.
Ja
-
Qtya123
őstag
válasz Runner_fxr #12 üzenetére
Én is azt tanultam, 3 évet főiskolán. Lediplomáztam, de már 1.5 év után tudtam, hogy nem lennék jó programozó.
Egy erősen átlagos szintet talán hoznék, de semmi kedvem nem lenne benen dolgozni. Ez pedig azt jelentené, hogy rövidtávon ki is égnék benne, plusz rohadtul nem lenne motivációm fejlődni.
Nem minden a pénz. -
Krugszvele
senior tag
Nekem a kedvencem az, hogy ha valaki megtudja, hogy valaki "fejlesztő" vagy "programozó" akkor az onnantól hekker. És az összes windows-linux-ios-android-tablet-telefon-pc-konzol-tévé-mosógép a kisujjában van, mindenre azonnal tudja a választ.
-
thesound
addikt
Nálunk volt 6 fő aki így váltott és jött a céghez fejleszteni. Fel év alatt 4 visszament az eredeti vendéglátós szakmájába, 2 csak úgy felszívódott. PR cikk.
Azért ez nem úgy megy, hogy elvégez valaki egy ilyet és pár év múlva bruttó misi. Nem mondom hogy nem jöhet össze, de rengeteg "feltétele" van a sikerességnek amellett, hogy valaki végigül egy ilyet. Ez arra jó, hogy szóbaállnak veled a cégek.[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
Runner_fxr
Ármester
A programozásra születni kell, ez nem úgy megy, hogy xy pincér, eladó stb kitalálja, hogy programozó lesz. Ha nincs meg hozzá a tehetség, b@szhatja. Ehhez matematikus agy kell. Az, hogy elvégez valaki egy gyorstalpaló programozó tanfolyamot, semmit nem jelent. Én is tanultam programozást, 1 év kellett hozzá, hogy rájöjjek, nagyon nem nekem való. Persze el tudtam volna végezni a 2 éves tanfolyamot, de soha nem lettem volna jó programozó.
-
Qtya123
őstag
Mostanában egyre jobban elárasztja az internetet az, hogy válts munkát, legyél programozó és dől a lé.
Úgy érzem el akarják hitetni az emberekkel, hogy hipp-hopp váltasz és kész és azt, hogy kb bárki megteheti, bárkinek alternatíva. És valóban sok teljesen más munkakörben dolgozó ember mondja, na akkor én programozni fogok majd nettó 1 millióért.Valahogy kimarad mindig ebből az egészből, hogy egyrészt ehhez kell egyfajta gondolkodásmód, hogy jól menjen, másrészt folyamatosan képeznie kell magát az embernek. Úgy tűnhet, hogy csak ülsz HO-ban és nyomkodod a billentyűzetet, de ez nem könnyű kenyér.
Ha annyira egyszerű lenne, akkor nem lennének ilyen magasak a fizetések. Oké hiány van, de pusztán ez alapján egy cég sem fog kifizetni milliós fizetést arra, hogy ki tudod íratni, hello world.Továbbá én úgy gondolom ebben jó és fejlődő az lehet csak igazán, akit tényleg érdekel, tényleg szeretni és nem úgy lett programozó, hogy na csinálom én ezt a programozást, mert húú de jól fizet.
-
cs1964
csendes tag
Senki nem kapja meg az a pénzt aki most fejezte be. Angol + német vagy valami más nyelv és tudjon mondjuk Java, Angular, SQL, Pl/SQL Oracle vagy más adatbázis, GIT stb. Akkor van esélye. De nem hiszem hogy aki egy gyorstalpalón végzett az megkapja mindjárt. Elmegy valahova dolgozni x összegért és 1 év után lép továb továb és tán eléri majd azt a fizetést. Állami szférát meg kerülje el messze
-
flexxx2
őstag
Szerintem is erősen sántít ez a cikk, reklámszagúnak érzem,
És az, hogy sokan kiégés miatt váltanak IT-ra, hangosan röhögtem, szerintem meg inkább a kiégés miatt váltanak emberek az IT-ról másra. -
Aprósólyom
addikt
Valami ilyesmit képzeltem el én is.... Rokonságban van egy programozó és a munkahely váltásánál ment a munkaidő utáni matektanulás, csak mert egyszerűen területet váltott.
Na mármost aki egész életében nem volt túl erős a reál tárgyakból, hirtelen egy nagy váltással autodidakta módon jól felszedi magát matekból....
Vagy ma már a programozási feladatok nagyobb részéhez nem szükséges erős matek?
Most őszintén kérdezem és úgy, hogy sejthetitek a hozzászólásaimból, hogy nyilvánvalóan nem IT szakirányon végeztem.#5 Alteran-IT: Ahogy írod, szerintem sok más, szinten minden szakterületre igaz az, hogy csak kevesen jók. Elindít valaki egy életpályát és csak menet közben jön rá vagy vallja be magának, hogy vagy kiégett vagy sose akarta csinálni igazán. Ezért menet közben nincs semmi ami motiválja a munkavégzést vagy ha kellene benne fejlődni arra végképp nincs motiváció és lemarad. (igaz ez építőiparra is nem csak az olyan gyorsan változó területekre mint az IT. Bár a változás tempója nyilván különböző)
Jevons paradox
-
Alteran-IT
őstag
Hát igen, kb. annyi értelme van ennek is, mint a cikknek, semmi.
Amúgy a monitoros részre visszatérve, én vagy magasabban használnám a monitort laptop esetén, vagy nem laptopot használnék, mert ugyan azt nézni úgy, hogy a laptop takar is ...#2 Aprósólyom: Azért írtam azt amit, hogy a cikknek is kb. semmi értelme sincs. Plusz ilyen területekről történő váltásnál azért nem hiszem hogy a készségek, illetve a képességek is ott lennének rögtön, hogy ennyit kapjanak, bár lehet a nagy munkaerő kereslet miatt hajlandók ennyit fizetni a nagyobb cégek, de meg is látszik ezen a munkaerő politika esetén a szakmai hiányosság, sok dolgot olyan gyengén viteleznek ki és ahhoz képest még is annyian dolgoznak rajta és annyit, hogy röhej, persze nem minden esetben igaz, de a legtöbben igen.
Valahogy a legtöbb szinten azt látom a társadalomban, hogy egy-egy munkára/munkakörre túl sok a kevésbé hozzáértő ember, akiknek a munkáját egy-egy profibb ember elvégezné egymaga, gyakran még jóval gyorsabban is, hiszen nem lenne szükség megbeszélésekre, egyeztetésekre, szervezkedésre stb... -
dabadab
titán
Ez azért megér némi komoly csillagozást: az, aki tényleg ért hozzá és tényleg három évet dolgozott úgy, hogy értette, hogy mit csinál, az megkaphatja. Csak éppen egyáltalán nem biztos, hogy aki pincérkedésről nyergel át, az eljut erre a szintre, függetlenül attól, hogy hány évig dolgozik a szakmában (illetve náluk elég komoly esély van arra, hogy problémát fog okozni az elhelyezkedés meg a munkahely megtartása).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
MODERÁTOR
válasz Aprósólyom #2 üzenetére
3 évnyi C# tudással sztem megadják a br 1m-t.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Aprósólyom
addikt
#1 bhonti: Mondjuk én tuti nem erőltetném a szemem egy 12" monitorral...
Valaki erősítse vagy cáfolja már meg, hogy humán szakról vagy vendéglátásból átnyargalók egy röpke 2-3 éves átképzés után 3 évnyi munkatapasztalattal elérik/elérhetik a közel 1M bruttó fizut és hogy az ország melyik régiójában és milyen IT területen, mert kicsit túlzónak érződnek az információk.
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
bhonti
aktív tag
Nemtom, ha én monitort kötök 1 laptopra, akkor nem ugyanazt a képet nézem rajta, de biztos érdemes.
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Garmin topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Path of Exile 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Asszociációs játék. :)
- DIGI Mobil
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest