Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
A javíthatóság régóta probléma több más ágazatban is. Garanciális időben még részben megértem a ragaszkodást (habár had döntsem el én, hogy kell-e nekem a garancia), de utána már nem (főleg, amikor nincs most azonnal, de rögtön szervizes). Régen az aratáskor kint állt a műhelykocsi a szerelővel, ha gond volt javított (nagyon ritka volt, hogy javíthatatlan volt helyben, az esetek többségében 1 órán belül mehetett is tovább). Most gyökeret ver a gép és vársz fél-egy napot legalább.
A nem csak JD gépeket is fel lehet vértezni nyomkövető, helyzet/állapot jelentő rendszerekkel. Nem egy-két gazdaság van, akik az új gépek mellett a mai napig használják a régi technikákat, csak már látják egymást ők is távolról.
#13 dolon75 - ahogy Postas99 kolléga is írta, egy adat kevés. De több adattal sem feltétlenül lesz jó a dolog. Lehet algoritmusokkal játszani és valahol kell is, de a jó adat a betakarításkor érkezik meg.
Létezik már olyan rendszer, amivel a tárolót, a táblát vagy akár az úton lévő anyagot lehet figyelni. Eső, nedvesség- és páratartalom, tömeg és szinte bármi figyelhető. Kérdés, hogy mit akarunk belőle és hogyan számolni.#21 moma - "Szerintem az adat gyűjtéssel az aggodalmat az jelentheti, hogy a gazda földjének hatékony megműveléséhez szükséges tudás nem a gazdánál lesz." - ha azokra gondolsz, akik előtte sosem műveltek földet, csak gyorstalpalón elvégeztek szép tanfolyamokat (pl. hogy be tudjanak jelentkezni földalapú támogatásért), akkor igen. Azonban a jó ("öreg") gazda ismeri a területét, a környékét és az időjárást.
Read only...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- AutoCAD
- iPhone topik
- EAFC 25
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- HPE StoreEasy 1450/DL60 Gen 9 + egyéb apróságok
- XPS 9720 17" 4K+ érintő i7-12700H RTX 3060 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP-DELL-ACER 4-6-7-8-9. Gen. Számítógépek + 1 év Garancia + Számla!!!
- ASUS PRIME X670-P WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest