Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"A C2 szint azt jelenti, hogy az ember egy iskolázott angol szintjén, tehát gyakorlatilag anyanyelvi szinten tud angolul. (Nyilván más nyelvekre is igaz ez, nem csak az angolra.
)"
Ezt már több helyről is hallottam, de szerintem alapvetően nem igaz. Úgy értem, hogy nincs az a mennyiségű utólagos nyelvtanulás, ami ugyanazt a tudásszintet tudná nyújtani amit az otthon töltött 7 év alatt anyanyelvi beszélőként elsajátítasz. Én Romániában élek, 20+ éve beszélek románul, érettségiztem románból, románul végeztem az egyetemet, stb. Ennek ellenére követek el néha olyan banális nyelvtani hibákat, amiket egy román anyanyelvű személy sosem követne el. Persze kell beszélgessünk vagy 30 percet ahhoz, hogy becsússzon egy hiba, de idővel becsúszik. Száz szónak is egy a vége: az anyanyelvi szint szerintem egyszerűen elérhetetlen ha az ember nem gyerekként tanulja meg a nyelvet
Új hozzászólás Aktív témák
it A Duolingo nyelvoktatási platform minőségével néhány év alatt nagy tekintélyt és népszerűséget vívott ki magának. Új kezdeményezésüket azonban nemcsak szakmai kifogások érhetik, de a pozícióban lévő lobbi sem fogja hagyni magát.
- PlayStation 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magisk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest