Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Én ugyan nem vagyok Apple fan, de amikor írtam, az sejlett fel, hogy az a szürke név kicsit Apple-ös beütésű.
(Meg eszembe jutott az Apple vs. Samsung ügy, néhány készülék erejéig.)
Az MS OS-ei nem Apple-ösök, de azt sem lehet elmondani, hogy olyan igazán kifinomult stílusuk lenne...
-
dezz
nagyúr
Az eredeti nagy kép linkelését inkább kiszedetném a helyedben...
"Gyerekek", a logó nem csak arról szól, hogy mennyi idő volt megtervezni. Hanem hogy milyen logó is legyen, milyen legyen az egész arculat, a stílus, mit sugalljon, stb. Ezen kívül valószínűleg egy rakás terv született, amiből a fejesek és ilyen-olyan tanácsadóik választották ki a nekik leginkább tetszőeket.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
válasz kiskaktusz #191 üzenetére
Jó. Csak ezt miért nem tetted offba?
-
dezz
nagyúr
"Ott a kereső, beírod a nevét, enter és már indul is, nem kell kotorászni sehol sem."
Erre már válszoltam.
"XP-n is lassú mire előanimálja."
Valahol át lehet állítani, hogy gyorsabban tegye (akár az animációt is ki lehet kapcsolni, de az előtűnés sebességét is be lehet állítani).
"Persze, ha a klasszikus felületet használod, akkor nem, de az meg szimplán ocsmány"
Isten ments! No de nem is az alap kéket, az is ocsmány. (Hanem az ezüstöt, lekicsinyített borderekkel, stb. Ez így már valamennyire kultúrált.)
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Bocs, hogy nem vagyok naprakész Win8-ból. Korábban nézegettem már ilyeneket, de erre mintha nem tértek volna ki. (Amúgy teljesen jó nekem angolul is.) Csak arra lettem volna kíváncsi, ha már szóba került, hogy keresnem kell-e még alternatív appmenü/taskbar programot. Úgy tűnik, igen.
-
dezz
nagyúr
Mi alapján nyomuljak, ha egyszer 80 programikonom van a Gyorsindítóban?
Ez a Win8 start screen valami billentyűkombinációra ugrik elő? Amúgy nem nagyon hiányzik, hogy állandóan bevillantsam a szemem elé teljes képernyőre. Nem tartom jó ötletnek, hogy a "desktop edition"-be is bekerült ez a tabletes/okostelós görgetős választósdi. Na jó, azt hiszem, ideje keresnem valami alternatív tálca/appmenü programot. Remélem, fut majd 7/8-on is.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
válasz r3dsnake #158 üzenetére
Ja, megzavartál az előző hsz-eddel.
(#152) hunfatal: "Vagy utálja, ha több tized secet kell várni, hogy előjöjjön a tálca, amikor kell valami."
Ez jó vicc volt. Bár nem tudom, 7-en és 8-on mennyi idő alatt ugrik elő, XP-n egy pillanat.
"Egyébként meg ott a kereső, nem kell ikonhalmot használni"
Ez is. Biztos gyorsabb így keresgélni (főleg, ha éppe nem is jut az eszembe a program neve), mint egy pillanat alatt kiválasztani az ismerős ikont. (Ezért én minden fontosabb programot beteszek a Gyorsindításba, de annak is van egy határa.)
(#162) FTeR: Ahamm, értem. Azt hittem, win8-on is van valamilyen "classic mode". Nincs? Na jó, a metróval kapcsolatos kérdéseket majd talán a win8 topikban.
-
dezz
nagyúr
Az arculatváltás összefügg a Win8-cal. Én pedig arra reagáltam, mennyire forradalmiak bizonyos változások (vagy azok hiánya). Szép, hogy új logó van, de a talán a "tartalom" terén sem kellene szarvashibákat elkövetni...
(#139) GoodSpeed: Pfff... Tehát ez még a 8-ban sem változott (és akkor nyilván a 7-ben sem)... Azért ez megdöbbentő. Amíg csak pár mappa között kell válogatni, nincs probléma (bár úgy is snassz), de ha többtíz... Na az már káosz. Pedig csak annyit kellene csinálni, hogy a telepítő kiválasztja a legrelevánsabbnak tűnő ikont és leváltja vele az adott mappa-ikont. (Ha ez így nem megy, mert sokszor rossz ikont választ ki magától, akkor max. kötelezni kellett volna az újabb programok készítőit, hogy jelöljék meg a fő-ikont.) Manuálisan meg lehet csinálni, de ki a fene fog nekiállni lecserélgetni? Az ilyenekből látszik, hogy mennyire figyel oda egy cég az apró, de fontos dolgokra - a külsőségek mellett.
(#145) r3dsnake: A lényeg az ömlesztett egyen-mappa-ikon hegyek voltak.
-
dezz
nagyúr
válasz #41133696 #131 üzenetére
Ahh, köszi, akkor megnyugodtam. És mi a helyzet a Programok almenüvel? Mert ami az XP-ben van, az az ömlesztett egyen-mappa-ikon hegy, az nagyon gáz.
(#133) FTeR: Épp ez volt a kérdés, hogy a 8-ban (és 7-ben) megmaradtak-e ezek a lehetőségek. Ha nem, az nekem elég lett volna arra, hogy ne váltsak, még a 7-re sem. CAD-nál elég sokat számít az a 20-30 sor, hogy kellőképpen idegesítsen, ha állandóan ott bámulhattam volna a tálcát. Azért kérdeztem rá, mert nem láttam még olyan screenshotot, amin ne lett volna ott. Azért hihetetlen, hogy 1000000-ból 999999 ember nem keresi vagy találja meg az auto hide-t.
-
dezz
nagyúr
válasz raziel01 #125 üzenetére
Amúgy szerintem sem olyan rossz. A másik mellette már olyan régies.
(Kérdés, meddig tart ez a stílus-irányzat.)(#127) tomtyi: Az a cég klasszikus zenei CD-ket ad ki mostanság. Ahhoz (valamennyire) illik az a logó.
(#129) GoodSpeed: És a 7-ben?
"Illetve nálam egyébként sem szokott sem elrejtődni sem áthelyeződni a tálca, maradni szokott a helyén"
Én meg nem értem azokat, akik nem akarják kihasználni azt a helyet... Egyébként nem féltek, hogy beleég a szemetekbe?
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Azt hiszem, ilyenek lesznek a BKV buszok is... Ezek összeesküdtek!
(#121) tomtyi: És jól mennek még a gramofonok!?
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
válasz #41133696 #117 üzenetére
Én még XP-n vagyok (okokat most hagyjuk). De előbb-utóbb bekövetkezik a váltás. Három kérdésem lenne az 1-3. ponthoz: 1. azért ugye meghagyták a "Tálca automatikus elrejtése" funkciót? Kell a fenének, hogy egyfolytában elfoglaljon 20-30 sort... 2. én alulról a bal oldalra helyezem az egészet, valahogy ott jobb helye van. 3. A programok almenüben még mindig egyen mappa-ikonok hada látható? (Így aztán, ha sok program között keresünk valamit, nem elég csak rápillantani, hanem szépen végig kell nézni a neveket. Brrr...)
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
"A legrövidebb életű a vállalati logók közül az 1980-ban bevezetett változat volt"
Pedig az még mindig sokkal jobban nézett ki, mint a '82-es:
Hihetetlen, hogy ezt képesek voltak 5 évig hagyni...
(#7) Lenry: Pedig de, van ötlet... A név halványítása az Apple-t "idézi". Csak hát a kifinomultabb sílus megmarad ezen a szinten...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest