Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
Szánalmas boszorkányüldözés.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
ddekany
veterán
Lehet, hogy jelszó nélküli a Wi-Fi AP-je? Nem is tudom jelenleg hol mi a törvény, de mintha itthon akkor ő lenne felelősségre vonható. (Mert mért nem állította be... hogy micccsoda, azt se tudja mi az a WPA? ).
-
dajkopali
addikt
igen, ez is egy érdekes része a történetnek - már ha igaz ez a wifihack feltevés
de az is igaz, hogy bár ez a trend, néhány év múlva mindenhol lesz rá szabály, jelenleg még csak néhány országban vonható valaki felelősségre azért, hogy nem védte le jelszóval a wifijét (és hogy még bonyolultabb legyen: ekkor sem illegális letöltésért, hanem "csak" azért, hogy ezt lehetővé tette felelőtlenségével)[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
hajaj, ezek az analógiák, már sokszor szó esett róla, hogy félrevezetnek
a német döntésről itt írtunk
ebből látható, hogy közreműködőként jelentősen enyhébben büntetnek, de azért mégis, emögött nyilván a biztonságtudatosság növelésének a célja vanp.s. ha már hasonlat: inkább olyan ez,mint hogy azok, akiknek van fegyverviselési engedélyük, nem hagyhatják megtöltve ott a pisztolyt egy kocsmaasztalon, mert egy hülye elkezd vele lövöldözni vagy elmegy bankot rabolni - de persze ez is analógia, ez sem stimmel teljesen
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ahhoz, hogy mindenkit a titkosított wifire szoktassanak, az is kellene, hogy elmagyarázza valaki egy 54 éves közgáztanárnak pl., hogy mi a fene az a wifi, milyen titkosítások vannak, milyen lehetőségeket rejt a nyílt wifi a kalózoknak. Erre viszont nincs példa.
Ez is a szokásos történet: büntetni jobban tudunk, mint nevelni. A helyében én is mennék Brüsszelbe rögvest. Agyrém ez a francia törvény. Egy darab nagy halat sem fognak így elkapni.
-
Polllen
nagyúr
Nevelő célzattal nem büntetni kell, hanem oktatni és figyelmet felhívni...
Jelen esetben a példával nincs semmi gond, ugyanis mindkét esetben nem kellő gondosságoddal lehetőséget biztosítottál a törvénysértésre/bűncselekményre...
Nem mellesleg a linkelt cikk a másik nagy baromság... Ezzel kb. kimondták, h az internetet csak rossz dologra lehet használni és eszedbe ne jusson jóarcoskodni vele...
Rühellem az ilyen indirekt intézkedéseket, amivel csak engem próbálnak meg korlátozni, ahelyett, h a valódi megoldáson dolgoznának.
-
dajkopali
addikt
csak az elejére reagálva: a német döntésből én azt is kiolvasom, hogy arra kívánják rászorítani az embereket, hogy a jelszóvédettséget beállító szakemberekkel telepíttessék a wifit - ahogy írták is, ellenőrzésre nem kötelezik a felhasználót, inkább csak azt szeretnék elérni, hogy legalább a beszereléskor védve legyen a rendszer - ezzel persze a szolgáltatói iparágat is arra terelik, hogy egy ilyen szereléskor rendesen csinálják, védjék le
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
Ezzel csak az a baj, hogy pl. a Diginél egyáltalán nem támogatott a router. Olyannyira hogy ha a modemre rákötöd nincs net. MAC címet kell klónozni és csak utána lesz, és ehhez nem nyújt semmilyen támogatást a digi sőt ha rossz a neted és bemondod véletlenül hogy van routered akkor nem is foglalkoznak veled... Nem tiltják a routert, de egyáltalán nem nyújtanak támogatást a routerhez.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
5h4rK
tag
Nem a Digi -t akarom vedeni, mert fogalmam sincs, hogy milyen szolgaltato ( habar eddig inkabb jokat hallottam rola ), de: amikor te bekottetted akkor sztem elkertek a a MAC cimet. Tehat: tok mind1, hogy te epp a routeren akarod megosztani vagy csak egy masik gepbe dugni, nem fog mukodni.
-
buherton
őstag
válasz dajkopali #10 üzenetére
De ez csak a modemes netnél van. Ha jól tudom akkor a LAN-os netnél minden gond nélkül rá lehet kötni. Majdnem az egész Teréz kötút nincs LAN-os net, mert a kiépítés csak a Nyugatinál van .
(#11) 5h4r Én is csak jókat tudok a digiről mondani! 4/1-esre fizettünk elő de a valóságban 8/2, ami csak esténként megy le 4/1 környékére hálózat karbantartás miatt. Ping is nagyon jó, és eddig mindig volt net. Egyedül ez ami fura. A modem csak a gép MAC addressével rendelkező eszközzel hajlandó kommunikálni, emiatt kell klónozni a routeren belül. A modemben semmilyen MAC-et nem adott meg, csak a digi hálózatot hozta létre.
(#13) Hiftu: Koaxxal . Fentebb írtam miért.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Hiftu
senior tag
Hogyan csatlakozol a DigiNetre?
Nekem a routeren van PPPoverEthernet.
A router tárcsáz be, mindenki aki a belső hálón lóg az kap netet.Szerk: közben látom válaszoltál..
[ Szerkesztve ]
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Warrax
csendes tag
Csak a mihez tartás végett: a Diginél a modemes neten mac address szűrés van. Tehát, ha olyan eszközt raksz a modem mögé, aminek a fizikai címét nem ismerik, akkor nem lesz neted, legyen az laptop, router, vagy kenyérpirító.
LAN-on azért nincs ilyen, mert ott login/jelszó párossal azonosítod magad.
Wir sind die Borg. Deaktivieren sie ihre Schutzschilde und ergeben sie sich. Wir werden ihre biologischen und technologischen Charakteristika den unsrigen hinzufügen. Ihre Kultur wird sich anpassen und uns dienen. Wiederstand ist zwecklos.
-
Depression
veterán
Nem értem. Miért kellene felakasztani azt a csóri tanárt?
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Illusion1010
senior tag
Fel kell hívni a DIGI-t, regisztráltatod a router MAC címét, és máris meg van oldva a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
hohoo
senior tag
Ezt soha sem értettem hogy miért a modemre csatlakoztatott cucc maccíméhez kötik, mikor a modemnek is van egy mac címe, és logikus hogy az az állandó és arra kéne. trénél a kábelmodem maccíméből derül ki a jogosultság, aztán tök mindegy milyen eszközt kötsz rá.
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
hunbi
tag
Ha már hasonlat: olyan mintha a kocsma asztalán felejteném a telefonomat, és aztán telefonbetyárkodnának vele.
Két lényeges különbség van a tiédhez képest: nem engedélyhez kötött és veszélyes eszköz hanyag kezeléséről van szó, illetve a következménye sem sérülés / halott hanem az, hogy valakinek esetleg felb@szták az agyát meg keletkezett 100 forint kár. -
dajkopali
addikt
válasz Depression #15 üzenetére
ez egy utalás, erre a híres magyar filmre
-
-
-
Zeratul
addikt
válasz Illusion1010 #16 üzenetére
Nem egyszerűbb a rooterban beállítani a MAC címet?
-
bambano
titán
válasz Alchemist #24 üzenetére
egész pontosan: ha nincs feljelentés kocsilopás miatt, akkor a tulajé a sár.
(#25) Zeratul: de, egyszerűbbnek *látszik*. majd amikor eladják településen belül egymásnak a routert és/vagy a pc-t, akkor indul a kavarodás.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
nagysandor88
tag
Ott kezdődik a probléma, hogy ha olyan lenne a közbiztonság, hogy a kocsimat otthagyom járó motorral az utcán és az ott is marad, akkor hajlandó lennék felnézni a hatóságokra. De így... Na ezzel kellene foglalkozni, nem a milliárdos bevételű kiadók "aprópénzlopásaival", ami nagyrészt a rendszer hibáinak következménye. A médiák irreálisan drágák, aminek okai pl.: a kiadók (nem hinném, hogy az előadók) kapzsisága, nyereségvágya; valamint a sok ingyenélő (mint korábban kiderült lopós, sikkasztós) jogvédők eltartása és hasonló finomságok. Ezt már mondjuk sokan leírták előttem is sok más topikban.
A hírhez pedig annyit, hogy szurkolok a tanár úrnak.
Általában telóról írok, így gyakran elgépelek dolgokat, találd ki mit akarok! #### Kedvenc hirdetéstípusom: Eladó laptop, Ár megegyezés szerint Aztán álmodd meg mit adna el és mennyiért!?
-
Razim K.
tag
Így van , Nagy Sanyinak van igaza !!!
-
MageRG
addikt
válasz nagysandor88 #30 üzenetére
Jaja - ez már elég régi sirám.
Inkább azt nem értem, hogy jutott át ez a baromság a törvényhozáson egy nyugati demokráciában.
Nem voltak hatástanulmányok? Bizonyították a társadalmi hasznosságát? EU -joggal való összeférhetőségét?
Civil szervezetek nem verték az asztal éjjel-nappal?Még így utólag is vagy 100 helyen támadható, hogy megéri-e az államnak a HADOPI bármilyen szinten...
Egyébként van egy egyszerű és rosszmájú magyarázatom a fenti kérdésekre:
magyar származású a miniszterelnök..."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Polllen
nagyúr
válasz Alchemist #24 üzenetére
és ha bebizonyosodik, h nem te tetted, megbüntetnek, amiért nem zártad be a kocsit...(ez volt a példa lényege. )
Amúgy ezek a példák soha sem lesznek 100%-sak, de vagy meglátod a mögöttes tartalmat, vagy csak azt mondod, áh ez csak két vonal egymáson, semmi köze egy betűhöz...(hja hogy egy x )
Meg példa nélkül is nonszensznek tartom mindkét esetet.
[ Szerkesztve ]
-
dajkopali
addikt
sorban
hatástanulmányok? a szerzői jogi ügyekben vagy nincsenek, vagy a jogvédők rendelik meg őket, a független tanulmányokról pedig nem vesznek tudomást a döntéshozók
társadalmi hasznosság: csak a jogtulajdonosok véleménye érvényesül, ami abban áll, hogy a torrent miatt meghal a kreatív ipar és munkahelyek trilliói szűnnek meg
EU: az uniós testületek jó néhányszor nevezték elfogadhatatlannak az ilyen szabályozást, ám Sarkozy és kormánya magasról tett erre
civil szervezetek: de verték az asztalt, mint állat, de nem ők ülnek a törvényhozásban, hanem mamelukok
egyébként elsőre még a francia alkotmánybíróság is visszadobta a törvényt, ám a változtatások után már átment"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
-
BonFire
veterán
Kivétel az a két-három ember, akit mégiscsak ez alapján fognak elítélni. Ők nem fognak röhögni, függetlenül attól, hogy igazságos, vagy igazságtalan a dolog. Ha egy bíró egy létező és legitim törvény alapján elítéli őket, akkor az jogerős lesz, akkor is, ha a fél világnak égnek fog állni az összes haja szála tőle.
Ez a baj.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
arnyekxxx
veterán
PR telecom kábeles netnél is azzal a MAC -el engednek fel a hálózatra amelyik gép a rendszer kiépitésekor be volt dugva és a routert nem támogatják, amikor elment a net és hibajelentettem, az ügyfélszolga azt mondta, hogy küldenek szerelőt de ha nem csak az a gép van rákötve a netre hanem véletlenül router is, akkor a szerelő hozzá se nyul és kiszámlázzák a kiszállást.
-
Kelvin
őstag
A Francia Idegenlégió /Légion étrangère/ újra népszerű lesz, de most nem szökésben lévő gyilkosok és erőszaktevők lesznek az önkéntesek, hanem a torrentezők
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Agyasima
őstag
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
törölt tag
Kicsit visszatérve az oktatás szálra:
az állam addig nem tehet felelőssé engem azért, hogy a titkosítatlan wifi-men keresztül valaki más tölt le, míg fel nem hívta a figyelmemet, hogy ezt hogyan tehetem meg. A német törekvés is mintha erről szólna először.A letöltés abbahagyására való felszólítás pedig nem erről szól.
-
lgb
tag
Jobbat mondok: egy ismerosom azt se tudta, hogy van wifi routere. Ahogy o meseli, "az internet az csak ugy jon, mint a mobilon a terero, nem? vagy minek az a sok doboz ami ott a szoba sarkaban? en nem tudom". Persze nyilvan megcsinalta neki valami ismeros anno, stb, de a kabelmodem es kornyeke szamara "szent es megkozelithetetlen terulet", ahol csak "dobozok" vannak, es nem tudja melyik mire valo ...
[ Szerkesztve ]
-
rainmen
aktív tag
Titkosítatlan wifi?
T-home nett van, a router elején egy nyomógombbal. Ha laptopozok, bekapcsolom, ha végeztem, kikapcsolom. Ha valaki rácsatlakozik, feltöri a kódolást és le akar tölteni valamit az jól kösse fel a gatyáját. Sokára fog lejönni... -
Nowhereman
őstag
Az SG.hu-n volt, hogy ha jól emlékszem 12,5
millióIP-t azonosítottak be, mint torrentezőt! Mondjuk, Franciaországban 65 millió csóka van, most minden ötödiket - ebben benne van a csecsemő, a csőlakó és matuzsálem is! - előveszik valami IP-s marhaság miatt?
Angliába is volt már korábban rengeteg ilyen feljelentés, az hagyján, hogy sokuknak még netje se volt, de volt aki már két éve a temetőben nyugodott mikor állítólag ezt meg azt letöltött.
Nekem már a sztálini szovjetunió hangulata jut erről eszembe: ott se kellett elkövetni semmit, elég, hogyha csak lehetőség lett volna hozzá...
mint ahogy ez se semmi...Utánam a kondenzcsik!
-
Depression
veterán
A csókának tényleg fogalma sincs az illegális letöltésről. Azzal véndi magát, hogy otthon sem volt akkor.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Pontosan. Objektív felelősség.- Az autó tulaja fizet, ha nem tudja bizonyítani, hogy nem ő vezette a gépkocsit.
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyomtató topik
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Total Commander
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest