Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Polllen
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #50 üzenetére
Ha nem tudod bizonyítani... A francia példa esetében szó sincs erről...
Ez a gond - többek között.
-
TESCO-Zsömle
titán
Pontosan. Objektív felelősség.- Az autó tulaja fizet, ha nem tudja bizonyítani, hogy nem ő vezette a gépkocsit.
-
Depression
veterán
A csókának tényleg fogalma sincs az illegális letöltésről. Azzal véndi magát, hogy otthon sem volt akkor.
-
Nowhereman
őstag
Az SG.hu-n volt, hogy ha jól emlékszem 12,5
millióIP-t azonosítottak be, mint torrentezőt! Mondjuk, Franciaországban 65 millió csóka van, most minden ötödiket - ebben benne van a csecsemő, a csőlakó és matuzsálem is! - előveszik valami IP-s marhaság miatt?
Angliába is volt már korábban rengeteg ilyen feljelentés, az hagyján, hogy sokuknak még netje se volt, de volt aki már két éve a temetőben nyugodott mikor állítólag ezt meg azt letöltött.
Nekem már a sztálini szovjetunió hangulata jut erről eszembe: ott se kellett elkövetni semmit, elég, hogyha csak lehetőség lett volna hozzá...
mint ahogy ez se semmi... -
rainmen
aktív tag
Titkosítatlan wifi?
T-home nett van, a router elején egy nyomógombbal. Ha laptopozok, bekapcsolom, ha végeztem, kikapcsolom. Ha valaki rácsatlakozik, feltöri a kódolást és le akar tölteni valamit az jól kösse fel a gatyáját. Sokára fog lejönni... -
lgb
tag
Jobbat mondok: egy ismerosom azt se tudta, hogy van wifi routere. Ahogy o meseli, "az internet az csak ugy jon, mint a mobilon a terero, nem? vagy minek az a sok doboz ami ott a szoba sarkaban? en nem tudom". Persze nyilvan megcsinalta neki valami ismeros anno, stb, de a kabelmodem es kornyeke szamara "szent es megkozelithetetlen terulet", ahol csak "dobozok" vannak, es nem tudja melyik mire valo ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kicsit visszatérve az oktatás szálra:
az állam addig nem tehet felelőssé engem azért, hogy a titkosítatlan wifi-men keresztül valaki más tölt le, míg fel nem hívta a figyelmemet, hogy ezt hogyan tehetem meg. A német törekvés is mintha erről szólna először.A letöltés abbahagyására való felszólítás pedig nem erről szól.
-
Agyasima
őstag
-
Kelvin
őstag
A Francia Idegenlégió /Légion étrangère/ újra népszerű lesz, de most nem szökésben lévő gyilkosok és erőszaktevők lesznek az önkéntesek, hanem a torrentezők
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
PR telecom kábeles netnél is azzal a MAC -el engednek fel a hálózatra amelyik gép a rendszer kiépitésekor be volt dugva és a routert nem támogatják, amikor elment a net és hibajelentettem, az ügyfélszolga azt mondta, hogy küldenek szerelőt de ha nem csak az a gép van rákötve a netre hanem véletlenül router is, akkor a szerelő hozzá se nyul és kiszámlázzák a kiszállást.
-
BonFire
veterán
Kivétel az a két-három ember, akit mégiscsak ez alapján fognak elítélni. Ők nem fognak röhögni, függetlenül attól, hogy igazságos, vagy igazságtalan a dolog. Ha egy bíró egy létező és legitim törvény alapján elítéli őket, akkor az jogerős lesz, akkor is, ha a fél világnak égnek fog állni az összes haja szála tőle.
Ez a baj.
-
-
dajkopali
addikt
sorban
hatástanulmányok? a szerzői jogi ügyekben vagy nincsenek, vagy a jogvédők rendelik meg őket, a független tanulmányokról pedig nem vesznek tudomást a döntéshozók
társadalmi hasznosság: csak a jogtulajdonosok véleménye érvényesül, ami abban áll, hogy a torrent miatt meghal a kreatív ipar és munkahelyek trilliói szűnnek meg
EU: az uniós testületek jó néhányszor nevezték elfogadhatatlannak az ilyen szabályozást, ám Sarkozy és kormánya magasról tett erre
civil szervezetek: de verték az asztalt, mint állat, de nem ők ülnek a törvényhozásban, hanem mamelukok
egyébként elsőre még a francia alkotmánybíróság is visszadobta a törvényt, ám a változtatások után már átment -
Polllen
nagyúr
válasz
Alchemist #24 üzenetére
és ha bebizonyosodik, h nem te tetted, megbüntetnek, amiért nem zártad be a kocsit...(ez volt a példa lényege.
)
Amúgy ezek a példák soha sem lesznek 100%-sak, de vagy meglátod a mögöttes tartalmat, vagy csak azt mondod, áh ez csak két vonal egymáson, semmi köze egy betűhöz...(hja hogy egy x
)
Meg példa nélkül is nonszensznek tartom mindkét esetet.
[ Szerkesztve ]
-
MageRG
addikt
válasz
nagysandor88 #30 üzenetére
Jaja - ez már elég régi sirám.
Inkább azt nem értem, hogy jutott át ez a baromság a törvényhozáson egy nyugati demokráciában.
Nem voltak hatástanulmányok? Bizonyították a társadalmi hasznosságát? EU -joggal való összeférhetőségét?
Civil szervezetek nem verték az asztal éjjel-nappal?Még így utólag is vagy 100 helyen támadható, hogy megéri-e az államnak a HADOPI bármilyen szinten...
Egyébként van egy egyszerű és rosszmájú magyarázatom a fenti kérdésekre:
magyar származású a miniszterelnök... -
Razim K.
tag
Így van , Nagy Sanyinak van igaza !!!
-
nagysandor88
tag
Ott kezdődik a probléma, hogy ha olyan lenne a közbiztonság, hogy a kocsimat otthagyom járó motorral az utcán és az ott is marad, akkor hajlandó lennék felnézni a hatóságokra. De így... Na ezzel kellene foglalkozni, nem a milliárdos bevételű kiadók "aprópénzlopásaival", ami nagyrészt a rendszer hibáinak következménye. A médiák irreálisan drágák, aminek okai pl.: a kiadók (nem hinném, hogy az előadók) kapzsisága, nyereségvágya; valamint a sok ingyenélő (mint korábban kiderült lopós, sikkasztós) jogvédők eltartása és hasonló finomságok. Ezt már mondjuk sokan leírták előttem is sok más topikban.
A hírhez pedig annyit, hogy szurkolok a tanár úrnak.
-
Zeratul
addikt
válasz
Illusion1010 #16 üzenetére
Nem egyszerűbb a rooterban beállítani a MAC címet?
-
dajkopali
addikt
válasz
Depression #15 üzenetére
ez egy utalás, erre a híres magyar filmre
-
hunbi
tag
Ha már hasonlat: olyan mintha a kocsma asztalán felejteném a telefonomat, és aztán telefonbetyárkodnának vele.
Két lényeges különbség van a tiédhez képest: nem engedélyhez kötött és veszélyes eszköz hanyag kezeléséről van szó, illetve a következménye sem sérülés / halott hanem az, hogy valakinek esetleg felb@szták az agyát meg keletkezett 100 forint kár. -
hohoo
senior tag
-
Illusion1010
senior tag
Fel kell hívni a DIGI-t, regisztráltatod a router MAC címét, és máris meg van oldva a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
Nem értem. Miért kellene felakasztani azt a csóri tanárt?
-
Warrax
csendes tag
Csak a mihez tartás végett: a Diginél a modemes neten mac address szűrés van. Tehát, ha olyan eszközt raksz a modem mögé, aminek a fizikai címét nem ismerik, akkor nem lesz neted, legyen az laptop, router, vagy kenyérpirító.
LAN-on azért nincs ilyen, mert ott login/jelszó párossal azonosítod magad.
-
válasz
dajkopali #10 üzenetére
De ez csak a modemes netnél van. Ha jól tudom akkor a LAN-os netnél minden gond nélkül rá lehet kötni. Majdnem az egész Teréz kötút nincs LAN-os net, mert a kiépítés csak a Nyugatinál van
.
(#11) 5h4r Én is csak jókat tudok a digiről mondani! 4/1-esre fizettünk elő de a valóságban 8/2, ami csak esténként megy le 4/1 környékére hálózat karbantartás miatt. Ping is nagyon jó, és eddig mindig volt net. Egyedül ez ami fura. A modem csak a gép MAC addressével rendelkező eszközzel hajlandó kommunikálni, emiatt kell klónozni a routeren belül. A modemben semmilyen MAC-et nem adott meg, csak a digi hálózatot hozta létre.
(#13) Hiftu: Koaxxal
. Fentebb írtam miért.
[ Szerkesztve ]
-
5h4rK
tag
Nem a Digi -t akarom vedeni, mert fogalmam sincs, hogy milyen szolgaltato ( habar eddig inkabb jokat hallottam rola ), de: amikor te bekottetted akkor sztem elkertek a a MAC cimet. Tehat: tok mind1, hogy te epp a routeren akarod megosztani vagy csak egy masik gepbe dugni, nem fog mukodni.
-
Ezzel csak az a baj, hogy pl. a Diginél egyáltalán nem támogatott a router. Olyannyira hogy ha a modemre rákötöd nincs net. MAC címet kell klónozni és csak utána lesz, és ehhez nem nyújt semmilyen támogatást a digi sőt ha rossz a neted és bemondod véletlenül hogy van routered akkor nem is foglalkoznak veled... Nem tiltják a routert, de egyáltalán nem nyújtanak támogatást a routerhez.
-
dajkopali
addikt
csak az elejére reagálva: a német döntésből én azt is kiolvasom, hogy arra kívánják rászorítani az embereket, hogy a jelszóvédettséget beállító szakemberekkel telepíttessék a wifit - ahogy írták is, ellenőrzésre nem kötelezik a felhasználót, inkább csak azt szeretnék elérni, hogy legalább a beszereléskor védve legyen a rendszer - ezzel persze a szolgáltatói iparágat is arra terelik, hogy egy ilyen szereléskor rendesen csinálják, védjék le
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Nevelő célzattal nem büntetni kell, hanem oktatni és figyelmet felhívni...
Jelen esetben a példával nincs semmi gond, ugyanis mindkét esetben nem kellő gondosságoddal lehetőséget biztosítottál a törvénysértésre/bűncselekményre...
Nem mellesleg a linkelt cikk a másik nagy baromság...
Ezzel kb. kimondták, h az internetet csak rossz dologra lehet használni és eszedbe ne jusson jóarcoskodni vele...
Rühellem az ilyen indirekt intézkedéseket, amivel csak engem próbálnak meg korlátozni, ahelyett, h a valódi megoldáson dolgoznának.
-
Ahhoz, hogy mindenkit a titkosított wifire szoktassanak, az is kellene, hogy elmagyarázza valaki egy 54 éves közgáztanárnak pl., hogy mi a fene az a wifi, milyen titkosítások vannak, milyen lehetőségeket rejt a nyílt wifi a kalózoknak. Erre viszont nincs példa.
Ez is a szokásos történet: büntetni jobban tudunk, mint nevelni. A helyében én is mennék Brüsszelbe rögvest. Agyrém ez a francia törvény. Egy darab nagy halat sem fognak így elkapni.
-
dajkopali
addikt
hajaj, ezek az analógiák, már sokszor szó esett róla, hogy félrevezetnek
a német döntésről itt írtunk
ebből látható, hogy közreműködőként jelentősen enyhébben büntetnek, de azért mégis, emögött nyilván a biztonságtudatosság növelésének a célja vanp.s. ha már hasonlat: inkább olyan ez,mint hogy azok, akiknek van fegyverviselési engedélyük, nem hagyhatják megtöltve ott a pisztolyt egy kocsmaasztalon, mert egy hülye elkezd vele lövöldözni vagy elmegy bankot rabolni
- de persze ez is analógia, ez sem stimmel teljesen
[ Szerkesztve ]
-
dajkopali
addikt
igen, ez is egy érdekes része a történetnek - már ha igaz ez a wifihack feltevés
de az is igaz, hogy bár ez a trend, néhány év múlva mindenhol lesz rá szabály, jelenleg még csak néhány országban vonható valaki felelősségre azért, hogy nem védte le jelszóval a wifijét (és hogy még bonyolultabb legyen: ekkor sem illegális letöltésért, hanem "csak" azért, hogy ezt lehetővé tette felelőtlenségével)[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Lehet, hogy jelszó nélküli a Wi-Fi AP-je? Nem is tudom jelenleg hol mi a törvény, de mintha itthon akkor ő lenne felelősségre vonható. (Mert mért nem állította be... hogy micccsoda, azt se tudja mi az a WPA?
).
-
Polllen
nagyúr
Szánalmas boszorkányüldözés.
Új hozzászólás Aktív témák
it Egyre inkább úgy tűnik, hogy iszonyatos blamázs lesz a francia kalózellenes törvény gyakorlati alkalmazása.
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest