Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoldhandRent
őstag
válasz #95462144 #13 üzenetére
ezt úgy képzeld el, hogy füles nélkül állsz az utcán (vagy stúdióban élőben hallgatod, ahogy felveszik a zenét) és fültől (kagylótól) függően ugyan az a hang másképpen fog hangzani. máshogy esik be a hanghullám a hallójáratba minden fülkagylóról.
ezt próbálja meg optimalizálni, hogy helyben érezd magad
(próbáld ki, hogy szembe állsz egy hangforrással, és a tenyered nyitva a füled elé teszed merőlegesen a nézési (a hangforrás) irányával. tök mást (tompább hangokat) fogsz hallani)
az megint más kérdés, hogy a belső fül kinek milyenplusz:
így tud a SONY (vagyis ezzel próbálkozik) a TV-ből (a hangszóró minőségét most ne vagyük számításba), tehát szemből érkező hangokat olyanná alakítani, mintha a hátad mögül (vagy jobbról balról fentről lentről - tehát térhatásban) érkeznének
csak el kell torzítani az alap hangot annak megfelően, hogy honnan kéne érkezni a hangullámoknak[ Szerkesztve ]
-
-
GoldhandRent
őstag
válasz #95462144 #22 üzenetére
az élőben stúdióban hallgatás hol soundbar ?
a következő zenélésednél javaslom, hogy kezdj el forogni 3 méterre az egyik előadótól, és figyeld meg a hangváltozást
szerinted mégis honnan a francból tudod, ha mögötted, vagy előtted beszélnek ? mert meg tudod különböztetni (gyerekként megtanultad) a FÜLKAGYLÓDnak köszönhetően, hogy honnan jön a hang... előről tisztább, hátulról kevésbé
bedugósnál ökölszabály szerint adják a térhangzást, itt meg próbálják természetessé tenni, mégpedig a te saját egyedi fülkagylód szerint
amit enélkül hallgatsz, az nyers, amit ezzel a megoldással, az a valósághoz szeretne közelíteni -> mintha ott lennél ÉLŐBEN
amit te írtál fentebb, az meg a füled hibáit igyekszik kiküszöbölni, mintha az optikai audiokábelt egyenesen az agyadra dugnád rá (torzításmentes, nyers a hangszerből, vagy bármi hangforrásból kijövő jelek, jelszintek)amiről itt szó van, hogy agybadugós optikán keresztül vagy élőben hallgatsz-e valamit
nyers vs természetesén nem próbáltam, nem is fogom, csak fizikailag írtam le. fizikailag ez lehetséges. pont.
[ Szerkesztve ]
-
-
GoldhandRent
őstag
válasz #95462144 #24 üzenetére
de nem arról szól
ez egy fülbedugós szar, ami azt szeretné elérni, hogy úgy halljad a zenét vagy bármit, mintha szemben állnál vele pucér füllel. ennyi
nem írta sehol senki, hogy a süket is hallani fog veleértem amit te írsz, de az más ebből a LIDAR-os szempontból
a te dolgod, az ki szeretné kompenzálni a két belsőfüled közötti difit, és téged akar a hangszerré varázsolni. ha fél füledre siket vagy, akkor az élő koncerten is siket leszel fél fülre
valaki azt szereti, ha eggyé válik a hangszerrel, valaki meg az élő zenét -> erre szeretne megoldást kínálni ez a liadros szara hab a tortán az lenne, ha azt IS tudná, amit te írtál. hogy mindkét füledből azonos jelszinteket kapjon az agyad
természetes térhatás és tökéletes hallás - írok is nekik
mégegyszer: természete térhatás, amit baba korod óta tanulsz
próbáld majd ki mindenképp, lehet meglepődsz[ Szerkesztve ]
-
-
GoldhandRent
őstag
-
GoldhandRent
őstag
válasz Quentin Ruby #242 üzenetére
szerintem a 3uTools tudhatja
én is csak tegnap töltöttem le, iPhone 13ProMax topikból
eddig az ipadem dugtam rá, és megmondta hány töltési ciklus van az akkubanegy próbát megérhet
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Gitáros topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- 200 megapixeles zoomkameráját demonstrálja a Vivo X200 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen