- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"neked van lehetőséged erre, viszont én eben a pillanatban otthagylak, ráadásul akár hűségidőn belül is": nem fogok sírni, ha otthagy egy olyan user, akinek a szolgáltatása fajlagosan sokkal többe kerül.
egyébként a kommentjeidből nem tűnt fel, hogy távközlési szolgáltatónál dolgozol, mert a szakértelmet meg a szolgáltatói attitűdöt agresszióval pótoltad, de emlékszem, hogy konkrétan megírtad ezt. ezért se értem sokszor, hogy miről beszélsz.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
hogy jön a társasházi díjszabás a bixes árakhoz? te elkezdtél kamuzni, hogy mennyibe kerül a bix, erre hoztam hivatalos árakat, most meg terelsz a társasházi díjszabással? te sem magyar anyanyelvű vagy?
A társasházi díjszabás nem attól függ, hogy vidék vagy főváros, hanem attól, hogy van-e az épületben digi vagy nincs. de ezt te is tudod, csak néha megfeledkezel róla.
"Neked kéne már kifejteni ezeket a tételeket,": olvasgasd a topicot. nem akarok szóismétlésbe keveredni.
"Szóval várjuk a kalkulációból kimaradt tételeket, ami után nem fizet senki.": senki nem mondta, hogy olyan tételek vannak a kalkulációban, ami után nem fizet senki. Azt mondtam, hogy olyan tételek vannak, amelyeket nem az fizet ki, akinél a profit képződik. Ha velem akarsz vitatkozni, szorítkozz azokra az állításokra, amiket tettem, és hagyd a fenébe az álmodozásaidat.
A dwdm-ről meg annyit: elég kevés lakásba megy közvetlenül üveg. Én pl. koaxot tolok a lakásba, annak meg hiába magyarázom, hogy dchard szerint végtelen a saját kapacitása, csak nem akarja elhinni nekem, de ha akarod, kocsiba ülök és beszélek mégegyszer a fejével. De az adsl-ről is mondhatnám ugyanezt, ha olyanom lenne, csak nincs. És akkor nem beszéltünk még arról, hogy a végberendezés cseréje sem csak úgy leesik az égből.
Például múlt pénteken pakoltam újabb kártyákat az egyik dobozomba, hogy jobban tudjanak guglizni az előfizetők. Azt ki fizeti ki nekem? Ha nem lenne tecső, várhattam volna vele még 2-3 évet, addigra megtérült volna az előző beszerzés. szerintem teljesen normális ötlet, hogy az ilyen kényszerfejlesztésekbe szálljon bele az, aki a hasznát bezsebeli. fenntartva azt a korábbi állításomat, hogy jelenleg nem tudok jó megoldást a hogyanra.
-
"Vagy hogy mit csináltak a kezdetek kezdetén bezedett 13.000 Forintos havidíjjal a 384/64-es ADSL-ért, miközben ugyanebből az infrastruktúrából szedik ki a pénzt a mai napig. És még számos ilyen példát tudnék mondani."
Nyaralót építettek a Bahamákon.
Ez az ország már csak ilyen...Mutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
A bix tagság költsége nem hiedelmeken alapszik, kint van a webjükön. Ezek alapján egy 1G-s bix link költsége töredéke annak, amit egy normális, de ennél lényegesen kisebb kapacitásért kifizetsz vidéken. Nekem valami azt sugallja, hogy a közismerten magas magyar árak se vágnák falhoz a guglit, az amcsi árak meg biztosan nem. Egy csatlakozásért 500 dodó/hónap, szabad szemmel nem látható tétel a gugli szintjén.
A google, például észak-amerikában, saját magának szolgáltat. következésképp olcsóbb.
"Elég jól látszik, hogy itt mindenki fizet és meg is kapja az ezért járó ellentételezést": itt max. az látszik, hogy a teóriádat cáfoló költségeket egyszerűen kifelejted a mérlegből.
figyi, az lenne a kérésem, legközelebb akkor írj nekem ebben a topicban, amikor kifejted, hogy miért jó az, ha rajtad veri le az isp a költségek növekedését és miért nem jó, ha máson.
-
opr
nagyúr
Ugyan ez jutott eszembe nekem is.
Ilyen alapon meg fizessen az ISP a google/faszbúk/bárkinek, mert ők fizetik a programozókat, a grafikusokat meg a stb népeket, nameg ugye a netért is fizetnek nem is keveset.
De a lényeg, hogy ez azért marhaság, mert a keresletet a nagy cégek generálják, nélkülük szart se érne a nagy sávszél.
Szóval ez egy szimbiózis, lehet jobb lenne nem belepiszkálni...(Rossz példa, dd jobb nem jutott eszembe: Ilyen alapon az útépítő cég szabadon megvámolhasson mindnekit, aki végigmegy az úton, merthogy nélküle nem tudna úgy végig menni...)
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
bambano
titán
Nem mondtam, hogy nem érdekel, azt mondtam, hogy bár az ötletben van logika, kivitelezhetetlennek tartom jelenleg.
"Te a végfelhasználóra vagyis rám fogod hárítani az előfizetői díjban az összes költséget": de lehet, hogy én inkább a guglira hárítanám, nem rád.
"A jelenlegi szolgáltatómnál elég jelentős az árkülömbség a két csomag között, szóval de: én sokkal kevesebbet fizetnék, ha csomagot váltanák.": már csak azt kellene bizonyítanod, hogyha beütne itt ez a krach, ugyanazt a csomagstruktúrát ajánlaná a szolgáltatód. Szerintem meg hirtelen átfaragnák az összes csomagjukat, minek eredményeképpen te ugyanannyiért vagy többért vacakabb szolgáltatást kapnál.
grammatikanáci: még annyit, hogy az előfizetői díj nem lehet olcsóbb.
-
bambano
titán
Megint autós hasonlat, mert rohadtul nem akarjátok érteni.
Mondjuk Debrecenből a Déli pu-hoz akarsz menni. Akkor használod Debrecen MJV közigazgatási határain belül a városi úthálózatot, használod Hajdú-Bihar megye közútjait és használsz két autópályát is. Majd beérsz Pestre, ahol fővárosi illetőségű utakat használsz kb. a dunán átkeléssel bezárólag, majd a kerület saját útjain eljutsz a pályaudvarra.Ha a google a pályaudvaron lakna, akkor ő a kerületi utakért fizetne, max. a fővárosi utakért. A debreceni utakra tesz magasról. Engem, mint vidéki isp szakemberét, minimálisan sem érdekel, hogy hogy bótolja le a gugli az amcsi forgalmát, az se érdekel, hogy a transzatlanti linkekkel mit csinál, engem az érdekel, hogy a páneurópai gerincek popjától, vagy egyszerűsítsünk: a bixtől ide, vidékre mennyiért jut el a bit és itt, vidéken nekem mennyibe kerül a saját szerverszobámtól eljutni az előfizető pcjéig.
Tehát mégegyszer: a fenét se érdekli, mit bótolnak a tengerentúl meg a tengeren a guglival. Engem az érdekel, hogy innen csajágaröcsögéről pestig mennyiért jutok el és mennyibe kerül a helyi hálózatom fenntartása, bővítése.
Kérdés még, hogy hogy képzelik a fizetést: csak a gerinc szolgáltatónak adnak, vagy a last mile szolgáltatónak is?
Szóval hiába erőlködsz, a felvázolt megoldás nekem, mint isp-nek akár jó is lehetne, neked, mint endusernek saját érdekeiddel homlokegyenest ellenkezik. Aki enduserként ennek ujjong, az simán idióta. sajnálom.
-
bambano
titán
a telkók nem a reklámbevételből akarnak részesedni, hanem szeretnék azt az elvet ráerőltetni a tecsőre, hogy ahol a bevétel képződik, ott részesedni kell a költségekből is.
az internet szolgáltatásban az utolsó mérföld birtokosa a király, a többiek csak kibicelnek. ez van srácok.
-
bambano
titán
a google meg a netflix nem fizet a sávszélességért, max. a kapcsolat első szakaszáért.
pepita: a szolgáltatók nem tudnak drágábban eladni csomagokat.ha a telco megemeli az árakat, te, kedves user, obizni fogsz. soha életemben nem láttam még embereket, akik a saját érdekeik ellen kampányolnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Drón topik
- Milyen routert?
- Horgász topik
- Path of Exile 2
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla