Új hozzászólás Aktív témák

• róland

veterán

válasz rt06 #135 üzenetére

Pár éve rendszeresen használok dual-boot rendszert, s eddig semmi problémám nem volt a GRUB-bal.

Driverek: Tény, hogy korábban az Atheros wifi eszközökkel elég sok gond volt, megoldatlan volt a kezelésük. A mai termékeik Out of the Box működnek. Előtte - a netbookos korszak kezdetétől - egy Ralink wifis MSI Wind U100-at használtam, s nem volt wifi problémám. Nyomtatók. Gyártói válogatják, hogy milyen támogatást adnak Linuxhoz. (Én Epson multifunkciós tintasugarast használok, amihez van gyári meghajtó és támogatás. Ők még Androidhoz is kínálnak drivert, s ma már minden gépemmel wifi-n keresztül érem el az Epson multifunkcióst.) nVidia és AMD (ATi) VGA-k is gond nélkül működnek. Gyári AMD drivert egyedül a Team Fortress 2 miatt tettem fel Linuxra. (Persze a vacakul megírt gyári telepítő miatt az első kernelfrissítést követően kellett egy kis után-olvasás, hogy hogyan állítsam helyre a rendszert. De kb. 2 óra múlva már frissített AMD driverrel ment a gép.)

A meghajtók hiányáért ne a Linuxot okold, arról a gyártók tehetnek. Ellenben van egy olyan közösség mögötte, akik igyekeznek a gyártók hiányosságait pótolni.

S mielőtt Linux-térítőnek bélyegzel, hozzáteszem, hogy felhasználóként a Windows8-at is szívesen használom. Nekem tetszik a csempés koncepciójuk. (Jelen hozzászólást Windows 7-en írom, s használok még Windows XP-t is.)

Új hozzászólás Aktív témák