Új hozzászólás Aktív témák
-
nghost
tag
szintén upc előfizetőként, most hogy 2 hónapja váltottam 120Mbit-re, kicsit csalódott vagyok. kétszer annyiért, mint korábban 1 év hűséggel, gyakorlatilag csúcsidőben kuka a szolgáltatás. és ezt a videótáras megoldásuk nem kompenzálja.
most is csak azért tudok írni, mert a korábbi cikkből emlékeztem a Google DNS-ének IPjére..
[ Szerkesztve ]
Script Kiddies Do What They Do Best: Infect Themselves / The only man who gets his work done by Friday is Robinson Crusoe..
-
Entryy
aktív tag
A dadog az finom kifejezés. Nálam konkrétan nincsen net már több mint másfél órája.Hihetetlen,hogy muszáj mobilnetet otthonra is fenntartani,ha el akarom kerülni az ilyeneket.
Egy hónapja váltottam a T röl UPCre, mert papiron ugyanazért a 10forintért sokkal többet ígért.
Viszont a Tnél az előző kettő azaz 2 évben én nem futottam bele ilyenbe.Biztos volt náluk is probléma,de engem nem érintett. A UPCnél ilyen rövidke idő alatt már sokadjára érint. ...El is felejtettem, az mennyire irónikus,hogy a neten teszik közzé: "Nincs netünk"
[ Szerkesztve ]
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "
-
nagyúr
Túlságosan függ a mai társadalom az internettől. Egy kis kiesés még nem a világvége.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
szakatsa
csendes tag
1. Ha annyira függsz a nettől, értsd meg az alapjait. A routeren beállítottam másodlagos DNS-nek a google-ét, és voila, minden flottul megy a kiesések idején is... nem nagy móka, ha zavar az 1 óra leállás, 2 perc munkával megoldható...
2. Ha munkaeszköz, biztosítsd a redundanciát! 3G router, akár feltöltős mobilnettel csodákra képes...
3. Ha ezek egyike sem érint / nem vagy rájuk hajlandó, akkor menj ki egy kicsit, és találkozz azokkal, akikkel Facebook-on találkoznál... menj ki, és nézd meg, hogy a világ nem az UTP kábelen jön...
-
szakatsa
csendes tag
Természetesen nem magyarázom meg, de komolyan... az az egymillió ember nem bírja ki egy fél órát net nélkül? Mérnök informatikus hallgató vagyok, és ilyen téren dolgozom is. Elhihetitek, a net nagyon fontos nekem, és tudom, milyen fontos másoknak. De komolyan annyira, hogy ha nincs net, 1 órán át nem tudunk mit kezdeni magunkkal? Többet használom a gépet, mint egy átlagember, sőt, elengedhetetlen kellék számomra, de a függőséget nem droggal kéne orvosolni... (Gyengébbek kedvéért: A net-függőknek nem netet kell adni...)
-
Syoke
csendes tag
Szerintem van üzleti internet ha ebből élsz. Ahol garantálják a szolgáltatás 24/7 vagy nagy kötbért fizetnek.
Én szakmunkát végzek és ha jó szerszámokkal akarok dolgozni nem gagyit vesszek. De annak ára Van.
heal
-
anulu
félisten
mondjuk nekem az a 3perc kiesés múltkor napközben, amikor a T modem vmi miatt újraindult, az is érvágás volt. igen, 3 perc. 20-30 perc napközbeni leállás számomra már az elfogadhatatlan kategória. nem a játék vagy FB miatt. hanem mert nekem munkaeszköz a net.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
DeusHun
őstag
Nem állt le a netszolgáltatás, csupán a névfeloldással vannak gondok.
Itt egy leírás, hogy hogyan lehet áthidalni a problémát: [UPC névfeloldás nem működik?][ Szerkesztve ]
Rainforest Alliance Certified signature
-
ignorant
senior tag
Lehet tudni mikor lesz ujra normal szolgaltatas?
Name resolution nem mukodik egyedul.
Halisten letfontossagu dolgok anelkul is mennek.
-
dajkopali
addikt
információink szerint DDoS miatt vannak a gondok, frissítettem a hírt
mivel a DNS-t támadják, a DNS-váltás segít a gondon - legalábbis annak, aki tudja mi ez, és hogy hogyan kell másikat beállítani[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Dr. Akula
félisten
Hogy egyeseknek milyen problémája van... Nálam meg max 10 megás (az is csak névleges) netet tud csak a szolgáltató, 20 megástól kifekszik, miközben minden faluban 120-asokat nyomnak. Ez meg itt nem is vidék, hanem a Nagy Falu.
-
xmaas
őstag
Ez nem igaz hogy ugyan azzal a tetves hibaval szarik be a halozatuk kezd elegem lenni ez mar harmadik-negyedik alkalom egy honapon belul milyen szakemberek dolgoznak naluk ha nem kepesek egy hibat helyrehozni hogy ne forduljon tobbet elo legalabbis ennyire rovid intervalumon belul 2 napja ugyan ez a story ....
-
nagyúr
Azért mert valami munkaeszköz attól még nem lesz sérthetetlen. Itt ami szóba jöhet az a kiesés időtartama és gyakorisága mivel ez egy szolgáltatás így ennek a szerződésben benne kell(ene) lennie.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
juliabrilke
veterán
Vegyétek már a fáradtságot, hogy aki segít az nem linkel, hanem a leírást másolja be.
Így "kicsit" többen elérik majd. -
rhen
senior tag
Én sajnos rányomtam a DHCP release-ra és most IP-t se kapok.
-
DeusHun
őstag
válasz juliabrilke #18 üzenetére
Ok, tehát:
Windows-nál hálózati beállításoknál adapterbeállítások módosítása, majd ott a hálózati kártyára jobb klikk, tulajdonságok, alul DNS-szerverekhez be kell írni, hogy 8.8.4.4 és 8.8.8.8 Nyomj az OK-ra, újból az OK-ra és használd.
Linux-on: /etc/resolv.conf-ba írd bele, hogy nameserver=8.8.4.4 és nameserver=8.8.8.8, mentsd és kész.Rainforest Alliance Certified signature
-
Namelesske
addikt
Ezt minimum érdemes ilyenkor megpróbálni. [link]
Ja már megírták páran. De ebbe benne van az IPV6 is
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
IreN!CuS
őstag
Ilyenkor szoktam - már elnézést - pofán röhögni azokat akik engem röhögtek anno ki amiért T-t húztam be "drágán" vagy 3-4 éve talán , és hát olyan még nem volt ,hogy ne tudtam volna netezni.(Vagy ha igen akkor szerencsésen nem vettem észre ,hogy volt kiesés)
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
DeusHun
őstag
Linux alapú az is, jelentkezz be rá SSH-n (felhasználónév és jelszó mint a webfelületen) és ott a /etc/resolv.conf-ba írd be:
nameserver=8.8.4.4
nameserver=8.8.8.8Webes kinézetét nem tudom, így nem merek biztosat írni. A gépeden lődd be, ott már akkor működni fog és rá tudsz keresni
Közben keresgéltem és ezt találtam:
1. On the Setup tab under Network Address Server Settings (DHCP) look for Static DNS 1 and Static DNS 2
2. Set Static DNS 1 to 8.8.4.4 and set Static DNS 2 to 8.8.8.8
3. Apply Settings and go to the Services tab[ Szerkesztve ]
-
veterán
Komolyan mondom tiszta VICC ez a FOS UPC!! Most már rendszeresen 2 hetente több órás leállások vannak. Nem igaz, hogy nem tudják orvosolni, ezeket a hibákat. Kabaré komolyan.
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
szabacsik
őstag
Én külső szemlélő vagyok csak hál' az égnek , de asszony viszont benne van a upc-s lehalásban távolról próbáltam segíteni neki. Most akkor nem csak a DNS szerver kötötte fel magát ? Mert nem segített neki az átállítás google DNS-re
/\____/\
-
Dr. Romano
veterán
Veszem észre. Szakadozik a net folyamatosan. Néha van egy window amikor lehet netezni 10 percig, aztán 60 percig semmi. Most pont elcsíptem egyet.
A 1221 meg azt mondja hogy túl van terhelve, kösz.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
DeusHun
őstag
válasz juliabrilke #31 üzenetére
Windows-nál nincs olyan modul vagy beállítás ami tiltaná, max ha van egy tűzfalad és azon állogattál be ilyet. De alapból nem csinál ilyet.
PS.: akinél van net nem tudja, hogy a wordpress.com-on tárolt weblapot hogyan lehet IP-vel meghívni?
[ Szerkesztve ]
-
Rover623
félisten
válasz World-Soft #35 üzenetére
Nem biztos hogy a DNS átírástól!
Fel todott csatizni az én cuccom is végre...de furán pillognak a LED-ek a routeren![ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
szabacsik
őstag
válasz World-Soft #35 üzenetére
Köszi. Nála mostanra vissza jött a net, de ettől függetlenül fejben mentve, hogy lehet egyszer segíteni fog
[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
-
tDr1v3r
veterán
És akkor sokan hülyének néztek, hogy én nem huzatom be a jól bejáratott Supra helyére az UPC-t... hát ezért nem teszem meg.
Nem érdekel hogy ki vagy mi okozza a hibát, legyen net, ennyi.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
daninet
veterán
Pécsen még most sem jó, google DNS-el megy csak. Igazából észre sem vettem, mert mindig ez van beállítva, csak nem kaptam meg a telefonra az email-t és gyanús lett.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Tikakukac
titán
Felhőbe mindent! Ja, inkább mégse
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
szabacsik
őstag
Facebook oldalukat olvasgatva egy bejegyzés mástól:
"Ma hazaérve VOLT netem. Kezdek aggódni, minden rendben?"/\____/\
-
törölt tag
Egyik barátom használ UPC netet, de eddig más dolgok miatt volt elégedetlen.
Röviden egy Youtube-s videóban van benne az amit mondott az ügyfélszolgálatnak:
http://www.youtube.com/watch?v=3W2Y6nUkLjM -
nagyúr
Hát én a 29-es körzetben vagyok és nem is keveset fizetek a netre. 8 megás, és valami 6900-et. Nem gond a leállás, nem zavar, de mikor a gép is behülyül tőle, az már erős. Amúgy meg pár hónapja volt egy kis incidensem az adott netszolgáltatóval és egy havi levelezésembe került mire kijött egy szakember. A lényeg, hogy hullámokban volt netem, hol 8, hol 0,17. Igen, jól látjátok. Na kijött a szerelő, én hazaértem a melóból és megkérdeztem hogy nálam van a baj. Nem, a karón a dobozban a kábel széthullott és hol érintkezett (volt net) hol nem. És nem akarták elhinni az ügyfélszolgálatosok mikor felhvtak bakker, hogy van e baj most. Most nincs, de volt és lett is...
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Candy
tag
Nyócban most van, emellett meg minimális kapcsolattartásra ott a mobilos trés hányinger, ami a száz meg elérése után annyira lekorlátoznak, hogy krómban alapabb weblapokat sem talál meg.
Másik:
Ha elszáll a net, akkor honnan az anyámból tudjam, hogy miért nincs net? Persze, lejátszom a szokásos ping/ipconfig/release/renew/modemrestart/routerrestart dolgot, de attól még nem biztos, hogy megtudom az okot. Mondjuk elbrontottam, mert nem IP-t pingeltem, hanem URL-t.Mondjuk a router restartja után már a link sem világított, szóval nem nagyon látott fényt az alagút végén, a DNS-t meg be fogom állítani. Viszont:
Mi van akkor, ha ügyeletben vagyok és akkor száll el a net, viszont olyan problémával hívnak, ahol komoly anyagi veszteség van, ha nincs azonnali reszponz?
Miért nem lehet a rendelkezésreálláson növelni a szerződésben? 99%-nál egy átlagos évben 87,6 órán keresztül halhat a net...ezt jobb lenne törvényileg 99,9%-ra növelni, akkor már elfogadható lenne. Persze, az én anyámat, vegyek bérelt vonalat, meg hat másik előfizetést, ha rendelkezésreállást akarok. He? Legyen működőképes szolgáltatás, maximum éjszaka menjen el fél órára, mikor karbantartanak, vagy cserélgetik az infrát. Bár azt sem nagyon hiszem, hogy mostanában, mikor live virtuális gépeket lehet klónozni, akkora gond lenne.
VAGY LEGALÁBB KÜLDJENEK EGY TETVES SMS-T, HOGY BOCS, BESZARTUNK, KÉRJÜK SZÁLLJON ÁT EGY MÁSIK SZOLGÁLTATÓBA.
Emellett meg az egy külön vicc, hogy a leállásokért cserébe videotár jár, nem pedig mondjuk egy nap ingyen. Ezért nyilván nem fogok double meg triple playre előfizetni.
Mondjuk ezért az árért a UPC korrekt, csak éppen növeszthetne egy működö ügyfszolgot, meg mondjuk tájékoztathatna push jelleggel, ne a szegény paraszt júzernek kelljen ostoroznia készülékét, ha a hiba náluk van...
wunderbike.postr.hu
-
törölt tag
Mára az ügyfél a hűségével együtt a sor legvégén van! A szolgáltatót egész addig érdekled amíg fizetsz. Ha pár napot csúszol késedelmi kamat. De ez a jobbik eset! Nekem anno az egyik szolgáltató akit nem kívánok megnevezni, egy szó, egy értesítés nélkül megszüntette a vezetékes telefonomat! Felhívtam Őket és érdeklődtem, hogy ki volt az a vadbarom? Kapcsoltak fél napon át, de érdekes módon sosem került elő az illetékes.
Majd, miután nem adtam fel a küzdelmet másnap is próbálkoztam. Benyögték, hogy az ügyfél kérése volt. He??? Mondtam nekik, hogy idézzék már, hogy hol, milyen formában mondtam le bármit is! Elkezdték keresni, majd kb. miután tízszer hallottam, hogy "Kis türelmet!", nem kaptam választ...
Annyit nyertem, hogy előtte cirka negyvenezer forintos kimenő hívásom volt. Hogy ezt lenyelték azt köszönöm nekik! Viszont mivel céges telefon volt és jól megszívattak, az már felháborító!
Úgyhogy én már nem lepődök meg semmin!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest