Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phix
tag
No, képzeljétek el, hogy - bár nem örülök neki - a sors úgy hozta, hogy Vodafone-előfizető leszek, úgyhogy voltam náluk szerződést kötni. A lényeg természetesen, amiért ezt ebbe a topikba beírom, hogy bizony nem volt igazolvány-fénymásolgatás!
(Fasyrt kedvéért: nem, sajtóigazolvány-villantás sem volt. Egyszerűen csak nem járultam hozzá a fénymásoláshoz.)[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
borg315
aktív tag
lol, jo otlet bevallom nekem kenyelmetlen lenne a vegen azt mondani h megse. sor mogottem, ugyfelszolgalatos leizzasztva.. de ha vki telleg venni akar egyet, es elerheto kozelben van 2 telefonbolt is (h ha megis kell neki akkor megvehesse a masikban, ha az egyikben mar nagyon utaljak , akkor sztem fain otlet lenne megjatszani
-
borg315
aktív tag
válasz DarthGerilla #12 üzenetére
imo nem sokban..
-
DarthGerilla
csendes tag
én csak azt nem értem hogy ha egy bankban másolják le a személyit az miért másabb mintha a telefonosok...???
nincs,mer' töröltették...
-
Phix
tag
Kopik.
Szóval, nem tudom, biztos ki tudnék találni ezerféle csúnya visszaélést, ha venném a fáradságot - de most nem veszem.
A lényeg, hogy ne másolgassanak semmit, amihez kurvára semmi közük.[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
sleve
tag
Milyen hátrányom származik abból ha lefénymásolják a személyimet?
A tudás hatalom, a tudatlanság áldás.
-
Phix
tag
Megint csak két malomban őrlünk.
Nincs szükség rá, hogy más papírokat dugjanak az orrod alá, és ezt nem is várja senki. A szerződéskötéshez szükséges adatközlés az eddig is szokásos nyomtatványokon valósul meg, rögzítik a gépben is, satöbbi. Az adatok és a személyazonosság ellenőrzésére az ügyintéző elkérheti a személyi igazolványt. Meggyőződhet az adatok helyességéről, összevetheti a fényképet a fizimiskáddal, majd, ha mindent rendben talált, megköthetitek a szerződést.
Nincs új okmány - és másolat sincs.[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
bazs
aktív tag
Nem tudom, hogy pl a voda boltjai milyen módon működnek (szerződéses partner; frencsájz esetleg saját üzlet)
Az első két esetben ha akarnának se dughatnának eléd más papírokat mint amit a nagy testvér előír, nem is tudnának mert valami központi rendszerből nyomtatják a papírokat.
A harmadik esetben valószínü ugyanez lenne a helyzet és továbbirányítanának a Pesi központba, ahol valamelyik igazgató esetleg kivenné a szerződésedből ezt a pontot.
A végeredmény utánjárás+szívás+nem biztos, hogy sikerül=senkinek sem éri megPont most fogyott el...
-
PrinczA
őstag
Aki egy telefon miatt rabigaba hajtja a nyakat az meg is erdemli!!!
[Szerkesztve] -
Phix
tag
Oké, én állom a próbát!
Mindketten bemegyünk egy Vodafone üzletbe - a cél: anélkül megvásárolni egy telefont, hogy hagynád, hogy lemásolják a személyidet. Akinek hamarabb sikerül, az a nyertes. Az IT.news pedig beszámol az eseményről.
(Persze nem kell valóban megvenni a telefont, a lényeg, hogy hajlandóak legyenek eladni személyi-másolat nélkül.)
Benne vagy? ;)
Egyébként szerintem félreértettél egy dolgot: nem én kötelezem a mobilszolgáltatót bármire is, hanem a hatályos magyar jog.
Illetve ebben a konkrét esetben a hatályos jog kimond bizonyos feltételeket, amelyek megléte esetén - a megfelelő módon - kezelhető a személyes adat. A törvényből kiderül - és Péterfalvi indoklása ezt érthetően be is mutatja -, hogy a személyi igazolványról készített másolat nem szolgálja az adatkezelés törvényben rögzített céljait. Természetesen Te még ezután is hozzájárulhatsz az adataid olyan módon történő kezeléséhez, ahogy azt a szolgáltató szeretné, hiszen az adatszolgáltatás önkéntes is lehet, ezt is kimondja a törvény. Viszont, ha önkéntesen nem járulsz hozzá, akkor nem követelhető rajtad, ez a lényeg. Úgyszintén nem köthető bizonyos akciós ajánlatok igénybevételének feltételéül, hiszen ebben az esetben is sérül az önkéntesség elve.
Péterfalvinak épp az a feladata, hogy tisztában legyen a jogszabállyal, és ha egy cég vagy szolgáltató (vagy épp a kormány - gondoljunk csak az ombudsmannak a kormány sms-kampányával kapcsolatos állásfoglalására) saját maga akarja megszabni, hogy neki mit szabad és mit nem, akkor szóljon, hogy ácsi.
Az pedig hatalmas tévedés, hogy ha a Voda saját szerződése felhatalmazza a Vodát valamire, akkor ha Te azt aláírod, akkor ott vége az ügynek. Illetve, ha valóban aláírod, akkor tényleg így van, de itt a lényeg épp az, hogy nem kell aláírnod.
Az önbizalomról: nézd, egy vitában vagy igazad van vagy nincs, az esélyed normális esetben alapvetően ettől függ. De ha önbizalmad nincs, akkor lehet akármekkora igazad, az esélyed mindenképpen 0.[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
borg315
aktív tag
muhahaha, bocsi, de vagy alairod a telko szerzodeset, vagy nem, nem _kotelezheted_ oket, h elfogadjak a felteteledet. es torveny nem tiltja ezt - ha pld. a vodas szerzodes - amit vagy alairsz, vagy nincs telefon - felhatalmazza a vodat, h kezelje a szemelyes adataidat, pld. szemelyi igazolvanyod masolatat. hehe. ki van ez talalva..
persze ha vennek telefont vodanal, szolj es megyek rohogni ahogy rezzenestelen arccal elhajtanak
amugy bocs, nem bantani akarlak, csak sztem 0 eselyed van, de onbizalmad annak nagyobb ;) csak hat ez a toke ellen kicsit keves..
ps. de ha pereled oket akkor is szolj ;)
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
érdemes lenne betenni egy linket az állásfoglalásra: Bővebben: link
-
Phix
tag
Nemnemnemnemnem... ezt felejtsük el, ez a birkafogyasztóvagyoksemmijogomsemmihez-megközelítés.
Ha azt mondják a boltban, ''nincs másolat - nem adunk telefont'', akkor jön az adatvédelmi ombudsman nyilatkozatára hivatkozás – kinyomtatott IT.news-oldal lobogtatása: +2D6 sebzés közelharcban –, ízlés szerint a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény Bővebben: link megemlítése, amely az 5.§ (2) bek.-ben kimondja az adatkezelés célhoz kötöttségét mint feltételt. Ha nem használ – ezt erősen kétlem –, akkor udvarias érdeklődés az illetékes felügyeleti szervek elérhetőségéről (jól láthatóan ki kell függeszteni a vásárlótérben). Bolt bezárva. Valóban hasznos tanács. ;)[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
borg315
aktív tag
jo vicc. ha ellenallok, nem vehetem meg a telefont, kor bezarva. hasznos tanacs.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest