Új hozzászólás Aktív témák
-
DJJK
csendes tag
Egy kicsit sztem el is kanyarodtunk a fő témától. Otthoni, lakossági felhasználóknak szóló internet korlátozásáról, priorizálásról volt szó eredetileg.
Áttérek T-Home optinet 80/40-re (garantált 40/20 ha jól tudom) UPC 120-ról, és kipróbálom, majd mondom a fejleményeket. Van egy olyan érzésem, hogy a garantált sávszélt bármikor el tudom érni, éjjel-nappal. Ha mégsem, akkor az sem ér valami sokat... Na de hát majd kiderül
Annyi biztos, hogy én örülök az új törvénynek, ha bevezetik. Lehet, hogy kicsit drágább lesz, de legalább nem lesz sehol sem korlát, és az a legfontosabb.
-
DJJK
csendes tag
Ez mind nagyon szép és jó, de kérdés, hogy megér-i ez a felár azért cserébe, hogy bárhol lehet a végpontja annak a vonalnak?! Ha választanom kell, hogy szervereim egy minőségi szerverteremben vannak 60k/hó áron 1 gigabites neten (vagy mint jelenleg 15k/hó 100 megás nettel), vagy saját telephelyemen ki tudja hány millióért havonta, akkor inkább a helyhez kötött szervertermet választom. Oda is ugyan úgy bemehetek szerelgetni, konfigolni... és megjegyzem ha bármi gond van a szolgáltatással, itt is azonnal ugranak. Meg valahogy a szervertermet üzemeltető cég is hozzájutott ezekhez a vonalakhoz oly módon, hogy megéri neki ilyen olcsón is adni, szóval nem hinném hogy ne lenne erre olcsóbb megoldás. És valaki írta lentebb, hogy biztos nincs cégem stb. Én viszont úgy gondolom, hogy ha egy nagy multi-céget vezetnék is, akkor sem vennék olyan szolgáltatást amiben látom, hogy messze nem éri meg az árát, és csak azért kerül annyiba, mert cégeknek adják... egyszerűen látszik hogy lehúzás az egész, és biztos van költséghatékonyabb, jobb megoldás ennél, csak meg kell találni. Szerintem pont ez a gondolkodásmód kell egy céghez, pont így tud nagyobb profitot termelni, kisebb ráfordítással.
-
DJJK
csendes tag
Egyébként ez előtt meg egy 8 megás T-home ADSL-em volt, és érdekes módon éjjel nappal jöttek lefelé a filmek.. Akkor nevezhetjük majdnem ezt is dedikált vonalnak, hisz sosem volt korlátozva... Ezek szerint akkor ezzel kurva sokat kereshetek megkérdezem már a szomszédot, hogy kell-e neki 8 megás bérelt vonal havi 1 milláért mert ha 2 megás 470, akkor a 8-ért simán jó ajánlat ez
-
DJJK
csendes tag
100-ig van dedikálva Tudom, mivel lassan gigabitesre kell növeltetnem, ugyanis 80-90Mbit/s körül van jelenleg is a kihasználtsága folyamatosan. Távoli asztalon érem el a gépet, látom a sebsséget, forgalmat, stb...
A gigabites 60e HUF/hó lesz, de ha 5 darab ilyen vonalat kérek akkor 50e/hó/1 gigabit
Nézz utána a szerver hoszting ajánlatoknak neten, Google a barátod.
-
DJJK
csendes tag
Ez egy baromság, szerverteremben üzemeltetek 2 szervert, mindkettőn külön külön 100Mbit/s-es dedikált vonalam van, és szerverenként havi kb 15 ezret fizetek, és abban benne van az áram is, a helyfoglalás, a felügyelet, a légkondi, stb... Lehet, hogy ugyan ilyen netkapcsolat a lakásomra kérve már jóval drágább lenne, de azért nem hiszem 470e/2 mega...
-
DJJK
csendes tag
Például ha nekem 120Mbit-es netem van, és mégsem használom, mondjuk hónapokig nem kapcsolom be a gépet sem, de mégis fizetem a havidíjat, akkor kötelesek lennének azt a 120 megát fenntartani a részemre, és nem kiosztani másoknak. És ha csak 10 embert bír el az az optikai szál (120Mbit/fő esetén), ami a háztömbbe érkezik, akkor csak 10 lakó kapjon internetet, akkor is ha az a 10 ember nem is használja ki teljesen amit megrendelt. Vagy vezessenek be új optikai szálat, további 10 embernek. Ha túl drága nekik, akkor drágítsák a csomag árát. Egy átlag felhasználó pedig (aki ezt nem tudja megfizetni) rendeljen 5-10 megás netet havi 10 ezerért, de akkor ő is kapja meg azt korlátlanul.
-
DJJK
csendes tag
Nekem is 120Mbites internetem van papíron, a gyakorlatban pedig 15-20Mbit, de amint elérem ezt a sebességet, megszakítják a netemet, és csak modem restart-ra jön vissza. Torrent az első 2-3 hónapban ment még valahogy, most ha elkezdek egy letöltést, akkor pár másodpercem van a kapcsolat-bontásig...
Érdekes, hogy mennyi olyan ember van, aki maga ellen beszél, ezt nem tudom megérteni.
Figyeljetek, én elhiszem hogy nem tudja kiszolgálni a hálózat azt, ha mindenki nekiáll 120 megával letöltögetni egyszerre.. de akkor miért 120Mbit??? akkor adjanak egy 10 megabites netet, de azt tudják 24/7 kiszolgálni!! Én a pénzemért azt vásárolom meg, hogy ezt a sávszélességet korlátlanul fenntartsák a részemre!Ha én 120 megás netet rendelek, akkor igen is elvárom, hogy 24/7 menjen! Ha nem képesek erre, akkor ne hazudjanak be 120 megát. Ha kell, én fizetnék tízszer ennyi pénzt is ezért a sebességért, hogy menjen rendesen, nem ragaszkodok a havi 6 ezerhez... legyen 60 ezer, de akkor kapjam meg azt a 120 megabitet éjjel-nappal folyamatosan!
Ez olyan, mintha vennél a boltban egy doboz tejfölt, és ha túl gyorsan kezdenéd el enni, akkor a felénél kifogyna belőle, mondván h túl nagy sebességgel kanalaztad.. csak arra senki nem gondol, hogy azért a tejfölért fizetni is kellett. Akkor adjanak fele akkora doboz tejfölt, ugyan azért a pénzért, de azt korlátlanul.
Tudom, kicsit idétlen példa volt, de már máshogy nem tudom elmagyarázni a sok mazoistának...
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Digitális Állampolgárság Program
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest