Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
Ha jól rémlik, a traffic bar csak akkor működik, ha az online barátok számát jelző kis ikon nincs fixre bekapcsolva, (a többi térkép vezértővel együtt tűnik el, jelenik meg.)
(#12781) zeon.hu:
Elvileg szól is, ha matrica hozzáadásával csökkenteni lehet a menetidőn, de ilyen hosszabb utaknál lehet, hogy "nincs rá erőforrása". Egyébként ha nem Románián keresztül mész, akkor lehet, hogy semmi köze a matricának hozzá, csak éppen most sikerült a tervezés. Próbáld meg újra kivenni. -
SZATA
senior tag
válasz Digger #12658 üzenetére
Az M35 valóban fizetős, és ez be is van állítva a térképen.
Magyarországon nem kell a fizetőkapus utak és az autópályák engedélyezése kapcsolóhoz nyúlni, a lényeg a matricák hozzáadásán és elvételén (lejárt) van.
Bővebben: waze.hu cikk | fb.com/waze.hu poszt
-
SZATA
senior tag
válasz Donki Hóte #12563 üzenetére
Ahogy mondták előttem, tényleg nincs ilyen, de ha Dórát választod útitársként, ő kevesebbet beszél a körforgóknál.
-
SZATA
senior tag
válasz Winner_hun #11610 üzenetére
Kizárt dolog!
Neked sincs, vazze?! -
SZATA
senior tag
Jövő pénteken (19-e) Waze Café lesz 17 órától dél-Budán.
-
-
SZATA
senior tag
válasz goblin1983 #11204 üzenetére
Ha tudod merre akarsz menni, akkor minek a navigáció?
-
-
SZATA
senior tag
válasz viktorhu #11127 üzenetére
Eddig probléma volt vele?
Miért nem kapcsoltad ki a fizetős utak kerülését?(#11126) Mikamaka:
Elnézést, ha most egy világ omlik össze benned, de enpluszegyedszer is leírom, a kliens verzió és az útvonaltervezésnek (szinte) semmi köze egymáshoz.A szinte szócska csak azért került az előző mondatomba, mert a kliensben lévő beállítások (autó típus, fizetős kerülés, matrica, stb.) természetesen befolyásolják a tervezett útvonalat, de egyébként független a klienstől.
-
SZATA
senior tag
válasz N_Johnny #10931 üzenetére
Egyszerű a magyarázat, és szerintem logikus is.
Minél hosszabb az útvonal, annál inkább kihagyja a tervezésből az alacsonyabb rendű utakat az útvonal középső részén. Természetesen ez az elejére és a végére nem vonatkozik, a kiindulási és célpont környékén.
Egyébként az, hogy hol visz keresztül Budapesten, nem csak forgalom - és jelen esetben a kiindulási pont - függvénye. Simán elképzelhető, hogy két különböző felhasználót azonos pontok között, azonos időpontban és beállításokkal más útvonalon visz. Terheléselosztás.
[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
Jövő pénteken, 22-én lesz Waze Cafe.
Jöhet bárki, gyertek!
-
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
válasz Winner_hun #10779 üzenetére
Megnéztem én is.
Most is a Jutasin vinne.
Nem tudható biztosan, de talán azért mert az magasabb rendű és a Hallén több a csomópont. -
SZATA
senior tag
válasz Szili17 #10769 üzenetére
Kicsit kifejtem bővebben.
A kolléga arra gondolt, hogy a kliensben a jelentés gombon belül a fényképezős ikonnal fel tudsz venni képpel ellátott új helyet. Ilyenkor a lakóház opciót kell választani, amikor a nevet kérné. Azon belül meg lehet adni a pontos címet, amit ezentúl már a házszámra kereséskor felad eredményként, és oda lehet navigálni. -
SZATA
senior tag
Ahogy a többiek mondják, ez nem a Waze emblémája. Inkább valami biztonsági, privacy szoftver lehet, vagy esetleg valami energiatakarékossági akármi.
Ezeket az magyarázhatja, hogy a GPS hozzáférés miatt riaszt adatbiztonsági, vagy túlzott akkuhasználati szempontból.
Nem tudsz csinálni pár képernyőképet, ami közül az egyiken talán jól látszana az ikon!? Akkor egyértelmű lenne.
Ahogy nézem, a security és az app lock progiknak pont hasonló ikonjuk van ehhez.[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
válasz Faterkam #10522 üzenetére
Nem cáfoltam, hogy egyenesen meddig látni, meg hogy az az egyszerűbb útvonal. Attól még ott lehetne dugó.
Zolee_70:
Találkoztak már ilyen hibával, csak nem tudom mi lett a megoldás. Ahhoz lehet esetleg köze, hogy lezárt képernyővel nincs engedélyezve a GPS a telefonodon.[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
válasz Winner_hun #10439 üzenetére
@Tesztelo.hu
Próbálj meg egy manuális térképfrissítést. Kijelző / adatforgalom menü -
SZATA
senior tag
válasz intensa_man #10400 üzenetére
Javítva!
-
SZATA
senior tag
válasz viktorhu #10379 üzenetére
Akkor passz. Dk-n a Nádas útra kanyarodásnál a bal irányra be van állítva a "bonyolult manőver", de az téged nem kellett volna befolyásoljon, mert gondolom jobbra mentél.
Az M0 alatt szokott lenni dugó, a fenti kihajtás miatt, de ha éppen nem volt, akkor lehet csak "beragadt" valami. -
SZATA
senior tag
válasz viktorhu #10367 üzenetére
Kicsit vissza lehet venni! Nem akarom fényezni az embert, (megteszi maga ) de nem keveset dolgozott a lokalizációs csapat (önkéntes, közösségi alapon), hogy az egész ökoszisztéma (igen, nem csak az app van a világon) minden sztringje rövid időn belül le legyen fordítva.
Ráadásul a fordítás napról napra finomítják/juk (WMCS). Például, ha valamilyen szöveg nem fér ki, vagy máshol, máshogy használják fel az adott sztringet, illetve idomítják a felhasználói szokásokhoz, mert ahogy már szó volt róla, nagyon eltérőek a közlekedés viszonyok szituációk, még Európán belül is.
Az esetek 99 százalékában teljes mértékben ragaszkodnak a eredeti jelentéshez, azonban ha ez az itthoni helyzethez nem passzol, vagy Ti, felhasználók nem találjátok logikusnak mert nem jól, nem úgy használjátok ahogyan az szánták a központban, akkor előfordulnak ilyen eltérések.Egyébként meg Love & Peace!
-
SZATA
senior tag
válasz leslieke #10300 üzenetére
Leírok pár módszert, hogy lehet javítni.
1. Megírod ide, és egy lelkes szerkesző megcsinálja. - Most ez történt.
2. Megnyitod a hely adatlapját kereséssel, majd a három pontos menüben,
a. a szerkesztést választod - hátránya, hogy nem tudsz alternatív nevet (pl. keresőszó) megadni, mint most az ANTSZ
b. a hiba jelentése pontot választva leírod a problémád.
+1. Ha éppen a környéken jársz, dobsz előtte, körülötte a jelentés menüpontból egy térképhiba jelentést és (vagy mikor rákérdeznek mi a gond, vagy a jelentéskor) leírod a problémádat.Pontvadászok!
Itt látszik a táblázatban, hogy mikor frissültek a pontok (és a térkép).
Természetesen csak az adott időpontban már feltöltésre, feldolgozásra került (szerkesztőben látható) utazásokért számol pontot. -
SZATA
senior tag
válasz Tesztelo.hu #10186 üzenetére
Talán mert az magasabb rendű utca, és a XV. utcából lassabbnak érzékelte a jobbra kanyarodást. Lehet, neked épp' szerencséd volt ott.
-
SZATA
senior tag
Péntek kora este Waze Cafe lesz Budapesten a XVII. kerültetben.
Várunk mindenkit szeretettel!
fb event -
SZATA
senior tag
válasz Winner_hun #9770 üzenetére
Igen, ez is lehet egy megoldás.
(#9772) junkpod:
Volt akik arra is panaszkodtak, hogy a kék nyíl nem követi elég szorosan a sárgát. -
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
válasz ArthurShelby #9733 üzenetére
Szia!
Nincs ilyen. Nem az appban vannak benne a hirdetések, az csak a keretet adja hozzá - mellesleg elég régóta. A hirdetéseket a szerver küldi, attól függően, ki milyen megjelenésért fizet éppen.
Azért van mostanában több reklám, mert a növekvő népszerűségével párhuzamosan a hirdetők is jobban megismerik, több fantáziát látnak benne. -
SZATA
senior tag
válasz Winner_hun #9729 üzenetére
Nincs, teljesen külön dolog.
-
SZATA
senior tag
Van egy ilyen webes beállítási lehetőség is, ha valakit érdekel.
Értesítések (push üzenetek).
-
SZATA
senior tag
Javasolt cél: Be kell lépni a weben (asztali, és nem mobilos nézetben) és a névre vagy a mellette lévő fogaskerékre kattintva feljön a dashboard.ott ki lehet kapcsolni egy jelölőnégyzettel.
[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
válasz Juditta_56 #9686 üzenetére
Szia!
Ha az appon belül választasz - szintén wazer - személyt az ÉVI küldésre, az nem SMS-en keresztül fog menni, hanem popup üzeneten/értesítésben. Tehát az app fog (kellene) jelezzen a címzettnél, hogy ilyen érkezett.
Így gondoltad, így szeretted volna?
Ki fogom próbálni, hogy most megy-e, de 4 hete még rendesen működött.
-
SZATA
senior tag
válasz tyielow #9441 üzenetére
1. Sokan panaszkodnak rá, de én még nem találkoztam vele.
2. Igen lehet és szoktak is (khm. ), de szerintem nem szabad. Én – bár nem friss a kép – most is erre az állapotra emlékszem.
3. Ha a "körbe" a piros útvonalra gondolsz, az azért van, mert ott az a balos be van állítva veszélyes manővernek és ha nálad ez az opció be van kapcsolva, akkor kerüli, ha csak teheti. Ritkán járok arra, de nem olyan egyszerű kikanyarodni ott.
4. Ha madár logós célpontot választottál, akkor az promós Google találat lehet, ami – küzdelmeink ellenére – sokszor pontatlan. A waze-es hely a főbejárathoz visz. Az meg ugye nem meglepő, hogy ha egyszer rossz helyre vitt, akkor az előzményekből választva újra oda fog vinni.
-
SZATA
senior tag
válasz Winner_hun #9423 üzenetére
Junction Boxnak hívják. Arra jó, hogy precízebb beállítást enged a kanyarodási szabályokban és jobban figyeli az azonos szegmensen különböző irányokban továbbhaladók eltérő átlagsebességét.
MasterMind (9124):
Ez az új fekvő elrendezés és nem lehet visszaállítani a régit. Jobb a helykihasználás a kijelzőn így jobban látható a térkép.[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
2017. november 24-én újra lesz Waze Cafe 17-től 20 óráig.
Helyszín: Firpo Burger - Budapest IX., Izabella utca 36-38.
Jelentkezz be a facebookon!
-
SZATA
senior tag
válasz Winner_hun #9394 üzenetére
Igen, lehet, de csak a szerkesztőből. A jobb oldali panelen van a More options. Azt választva megjelennek a részletesebb opciók, ahol be lehet kapcsolni a lezárt hibák megjelenítését is.
-
SZATA
senior tag
válasz <Adamsky> #9340 üzenetére
Szerintem nem "fejlesztés" hanem Android irányelvek szerinti programozás - ha jól tudom. Miért, pl. a fb app cuccaihoz hozzáférsz root nélkül?
Úgy gondolom, ez a te adataidnak a biztonságát is szolgálja.
Reklámok már elég régóta vannak többféle formában, de régió és igény függő, hol melyiket nyomatják.
[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
válasz <Adamsky> #9319 üzenetére
Már nem megy mivel talán Android 5.x felett az új kliens a belső védett tárhelyre pakolja a cuccait és root nélkül nem férni hozzá.
(#9321) sharp4 és apaszka (#9320): Nekem még nem hiányolt semmilyen szervert. Ha tudtok, majd lőjetek róla egy képet.
(#9323) zeon.hu: Nincs, de a CC-n be tudod küldeni javaslatként.
(#9324) Winner_hun: Ha túl közel zoomolsz, időnként el szokott tűnni, de egyébként működik.
(#9326) Winner_hun és air (#9325): Még folyamatban van a helyfüggő telefonszámok felvitele a rendszerbe.
-
SZATA
senior tag
válasz Braddock #9306 üzenetére
Szia!
Szeptember végén lett megfordítva a haladási irány valamilyen felújítás, útmunkálat miatt.
Voltál arra és tényleg visszaállt a régi rend?
(#9304) havri1:
Csak hogy ugyanarra gondolunk-e... Ha be van klikkelve (zöld) a beállításokban a fizetősök kerülése, akkor újratervezéskor sem vihet olyan útra. Ha nincs, de te induláskor manuálisan kiválasztottál az alternatívák közül egy nem fizetőset, akkor esetleg az újrainduláskor rávihet. A fizetős utat egyébként mindig jelzi az útvonal összesítőben egy piros sorompós ikonnal.
Melyik verzió volt nálad?[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
válasz junkpod #9163 üzenetére
Az összes közelgő, vagy aktuális eseményt pedig a https://www.waze.com/hu/events oldalon lehet megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
válasz apaszka #9145 üzenetére
Felvettem a lezárásokat. Esemény is készült róla. Ezen az oldalon meg fog jelenni. Lehet osztani is.
Ha valami változás, vagy hiba van, itt jelezheted.[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
válasz jerry311 #9088 üzenetére
Jópofa vagy!
1. Ahogy mondták előttem, valóban kis eséllyel van szerkesztési területünk Angliában. FYI: Mindenki csak ott szerkeszthet a megszerzett szinten, ahol 3 hónapon és X mérföldön belül járt, vagy kapott dedikált területet (AM).
2. GMaps linkkel csak kiszúrsz velünk, ha meg is tudnám megcsinálni.
Megoldás – Level 1: Livemap link, ahonnan egyből át is tudok ugorni az editorba. Level 2: a fenti linken a kívánt helyen bal klikk, probléma jelentése.[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
Szeptember 29. pénteken lesz Waze Cafe.
-
SZATA
senior tag
válasz Winner_hun #9036 üzenetére
Csináljuk, de lehet, hogy csak holnapra sikerül. :/
-
SZATA
senior tag
válasz Winner_hun #9033 üzenetére
Észrevettem már, intézem.
A másik lezárást személyesen is láttad, vagy csak az UR-t (hibajelentés) tolmácsolod? Egyébként már az egyik magas szintű szerkesztő foglalkozott/ik vele.
-
SZATA
senior tag
válasz Winner_hun #9031 üzenetére
Sajnos nem lehet. Így ha beküld egy kezdő 10 rossz frissítést, és mindet elutasítjuk, nem fogja tudni miért lett letiltva a helyszerkesztésről.
-
SZATA
senior tag
válasz merqree #9024 üzenetére
Kellene nyitni egy ticketet a help centerben a felhasználóneveddel, időponttal, helyszínnel.
-
SZATA
senior tag
válasz fant0mi #9021 üzenetére
Pontosan. A korlátozás nem rossz, csak lassú. Pont olyan lassú amíg érvényre jut, mint a kanyarodás tiltás, így annak nincs értelme. Ráadásul a megnyitáskor is ugyanannyit kell várni. Szóval jobb az azonnali zárás, tehát egy helyet vagy egy linket szeretnék kérni.
Update: Nem csalt a megérzésem, elsőre megtaláltam. Én tettem rá a múlt héten is zárást, csak a BKK infó csak arra a hétre terjedt ki. Zárom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest