Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- Vírusirtó topic
- Synology NAS
- Google Chrome
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szili17
tag
válasz <Adamsky> #9497 üzenetére
Azért lássuk be, hogy nem ez az optimális megoldás.
Ha zavaró mértékű a dolog, akkor az a jó, ha megtalálják az okát. Van 1-2 dolog ami nincs benne a 3-as verzióban ami a mostaniakban már igen és azért elég hasznos. (Legalábbis én szeretem.)
No meg meddig tartható fenn ez az állapot? Látjátok a WP kliens is van hogy működik, de már egyre jobban hullik darabokra, én már bottal se piszkálnám meg egy WP-n a Waze klienst. De lehet csak nekem vannak ilyen nagy igényeim."Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz junkpod #9496 üzenetére
Látom még mindig ez a "késés" dolog a fő probléma. Akinél tetten érhető, nem akarná esetleg kipróbálni a régi 3-as verzióval? Én még most is ezt használom, és nem igazán tapasztalok az itt elhangzottakhoz hasonlót.
-
miauut
tag
Nem tudom, biztos bennem van a hiba, de nálam nem késik. Pont akkor van a nyíl hegye a kereszteződésnél, amikor az autó odaér.
Nokia7710>HtcUniversal>HtcKaiser>Samsungi900>Htcx7510>SExperiax10>Galaxy Note>PF2>Honor6>Honor9>Honor 20>Xiaomi 11 Note
-
twi452
senior tag
Hello olvasom itt ezt a késés dolgot.. én kb két hetente használom a waze-t egy egész napos utazás alatt végig meg elvétve ha Bp-en oda megyek amit nem ismerek és múlt héten én is észrevettem ezt a jelenséget.
Eddig nem volt ilyen az elmúlt 3 évben amikor használtam ez biztosNálam oneplus 5 van és korábban minden rendben volt úgyhogy én a hardveres hibát kizárnám + a here wego olyan mint előtte volt.
Nem fikázás, szeretem a waze-t de valami történt vele.
[ Szerkesztve ]
-
Szili17
tag
válasz canniball #9483 üzenetére
A késés meg az újratervezés letérésnél két külön dolog.
Szerintem nem változott egyik sem. Persze nyilván előbbi befolyásolja kicsit utóbbit, de szerintem jó hogy nem tervezget újra amikor cikázik a helyadat, én ezt pl pont szeretem a Waze-ben."Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
fant0mi
őstag
Nem lehet keves a szerver. En mindig kaptam poziciot, utvonalat. Az hogy le van maradva a pozicio, az sem szerveroldali hianyossag, nincs koze hozza.
A poziciot az app a gps daemontol kapja. Ugyanazt a poziciot tudja szolgaltatni minden heymeghatarozast hasznalo appnak. Parhuzamosan futtatva egy masik navigacioval szepen latszik a lemaradas. A nyers adatok feldolgozasaval van valami baj.Apaszka ird be a Waze keresojebe, hogy ##@rawgps
Sarga nyil fogja mutatni a nyers gps poziciot a kek nyil mellett. Azt is meg kene figyelni, hogy a sarga nyil mennyire van elmaradva a valosagtol vagy mondjuk a gmapstol.[ Szerkesztve ]
-
apaszka
veterán
válasz canniball #9483 üzenetére
Jó ideig azt hittem készülék hiba. De mikor az iGO, vagy a Google lett elindítva , egyből rendben volt a helyzetem.
Aztán újra a waze segítségét kértem, de sajnos még akarta.
Így mással mentünk tovább. Google valamiért simán működött.Csak ez miatt gondoltam egy tesztre.
Ma suli után újra teszt...https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
canniball
nagyúr
válasz Szili17 #9475 üzenetére
Ez a késés korábban is megvolt? Úgy rémlik hogy nemrég amikor nem arra mentem amerre szerette volna akkor pikk-pakk újratervezett, mostanában pedig mintha kicsit lassabban menne neki; de lehet csal az emlékezetem.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
TomBond
aktív tag
válasz Sanyi.mTs #9477 üzenetére
Nálam akkor csinálja ezt, ha ki van hangosítva bluetootson keresztül. Ezt úgy küszöbölöm ki, hogy bekapcsolom a zenelejátszót, és zenét hallgatok közben.
Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
Sanyi.mTs
addikt
4.32.0.3-s verziót használom, telefon hangszórón keresztül. Nektek is leharapja az elejét az utasításnak?
Pl.: múlva fordulj balra. Ránézek és még van 700 méter a kanyarig. És ezt többször eljátsza, mióta kijött ez a változat -
Szili17
tag
válasz apaszka #9474 üzenetére
Vannak. Apaszkának igaza van, a Waze késik kicsit. És a kicsi most egy ilyen "gumiszabály" megfogalmazás.
Én már úgy-ahogy hozzászoktam, de időnként nagyon kell figyelni ha sűrűn vannak a keresztutcák és ismeretlen helyen vagyok.
Most volt egy kis gond ahol iOS-en sokkal durvábban késett. Androidon szerintem még elviselhető, nem jó, de elviselhető. (Apaszka videója magáért beszél véleményem szerint.) Köszi hogy megcsináltad!"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
apaszka
veterán
Nexus 6p 64 gigás telefon.
Nincs vacak SD kártya , még lehetőség sem.
Nincs más partició. Egy helyről egyszerre fut.
De ismétlem a tesztet mint mondtam.Kedvenc navigációm a waze de tény szerintem, hogy vannak vele gondok ilyen téren.
.........[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
viktorhu
veterán
válasz Winner_hun #9471 üzenetére
Igen, ez reprodukálható. A gps hiba a kanyar eltévesztése volna, vagy álló helyzetben azt hinné, hogy bekanyarodtál volna, vagy átdobna másik utcába. Ez viszont olyan, hogy párhuzamosan megy a waze és a Google maps, és a Google élőben mutatja, ahogy fordulsz, a Waze meg még közeledik a kanyarhoz.
-
LámaZ
addikt
válasz apaszka #9469 üzenetére
Ez annyira hihetetlennek hangzik, hogy ugyanazon a telefonon a waze rosszabbul működjön, mint a többi gps navigátor. Én nem is hiszem el. :-)
Még egyszer leírom:
- Nézd meg az alkalmazás engedélyeit
- Nézd meg a helymeghatározás beállításaitApropó, a waze és az a másik navigátor ugyanarra a tárhelyre van feltelepítve?
Nem az lehet, hogy a waze valami régi, ócska, lassú SD-kártyára került, és ott nyammog?Legyen minden jó!
-
apaszka
veterán
És ha egy telefonon fut 2 navigáció egyszerre és mindig a waze késik?
De a feleségem Note 3 ján is ugyan ez a helyzet.
A waze késik a Google navigációjához képest is.Míg a másik befordul a kereszteződésbe, a waze csak megközelíti!
Holnap újra megyek a fővárosba, újra megcsinálom ha kell a tesztett.
De itt falun nincs nagy épület és itt is így működik!Holnap, vagy vasárnap itt Mór belfaluban is megcsinálom.
Sajnos igaznsk tűnik.
De ezt csak Nexus 6p, és egy Note széria telefonon tudom gyors tesztelni. Aztán ha végre jönnek egyszerre a fiúk, akkor 4 különböző telefon egyszerre jöhet.De ugye mind más adottsággal rendelkezik.
A pontosabb az mit csináltam nemrég!
Egy telefon egy időben futtat két navigációt!Ott késett. De a másik nagy navigációval is tesztelem majd.
Abból is van legális fullllll.https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
LámaZ
addikt
válasz fant0mi #9464 üzenetére
A legjobb GPS-vétel a snapdargonos csippel szerelt mobileszközökben van. Táblagépeknél, PNA-knál az MStar is jó. MTK haloványabb e téren.
Emellett, a víz-, ütés- és porálló készülékek GPS-jel vétele is problémás lett, mert megvastagították a tokot, és arra nem gondoltak a botcsinálta mérnökök, hogy emiatt az elektromágneses jelek vétele rosszabb lesz. (Na, ezért kellene bottal elverni az ilyen mérnököket, de valszeg már csak a nyomukat üthetjük bottal. :-) )Legyen minden jó!
-
Szili17
tag
válasz Oldman2 #9465 üzenetére
Igen, akkor ez elveszett a korábbi hsz-emben:
Az Attila út Tópart felőli vége végig egyirányú volt a Waze-ben.
Te meg ugye írtad hogy közvetlenül a Rákóczin által valóban az, de azt megkerülve mehetsz a másik irányba is. Na ez a Waze-ben nem így volt, de tegnap segítségeddel javítottam."Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
Szili17
tag
válasz Oldman2 #9460 üzenetére
Köszi, csak tutira akartam menni az egyirányú utcával.
Sajnos ez ilyen, néha belefutsz a rosszba. A jó oldala az, hogy tudod hogy ott nem lesz utána ilyen, hisz javítjuk hamar, csak szólni kell."Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
Oldman2
veterán
válasz Szili17 #9459 üzenetére
Köszi a gyors supportot, ahogy leírtam, a Tópart utcán át szabályosan megközelíthető a Táncsics Mihály utca.
A két jelzett szakaszból, a második kétirányú, ezen keresztül lehet eljutni a Táncsicsra.
A másik a Tópart utca irányából csak kerékpárral engedélyezett, egyébként behajtani Tilos. Ellenkező irányból úgy vélem egyirányú az Attila utca.
Mint megírtam, volt más út a célhoz, ami rövidebb, tisztább, szárazabb érzés lett volna számomra.
A kocsim úgy nézett ki utána, mintha egy traktor pörgő kerekekkel rángatott volna ki egy felázott mező közepéről. 2x kellett lemosni, mire lekerült minden sár az alvázról és az első sárvédőről.
-
Szili17
tag
válasz Oldman2 #9457 üzenetére
Szia, gyorsabb kör:
"Miért erre vitt a Waze?": Azt mi sem tudjuk biztosan, találgatni lehet, főleg így utólag hogy te láttad a helyszínt is meg a Waze-t is élőben.
"Miért vitt arra, mikor a földutak ki vannak kapcsolva?": Ha nincs más út oda, ahol a célod van, akkor muszáj neki.Miért arra vitt amerre:
Nos hirtelen 3 lehetőség látszik:
- Határ út felől, de ez azt mondtad le volt zárva.
- Kicsit északabbra ott az Attila út, ámde ez egyirányú a Rákóczi Ferenc felé elég hosszan. (Legalábbis a Waze-ben.) Na most a le leírásod alapján ez vagy nem igaz, vagy bementél szemben az egyirányúba.
De ha nézted a térképet/szerkesztőt ezt ki kellett szúrnod.
- Még északabbra az Attila út felől le lehet térni az Attila útra, csak ott meg van egy kivéve célforgalom szakasz. Na azon se fog átvinni.
→ Maradt a földút.Kérdés: Elmondásod alapján ez itt, de minimum ez kétirányú. Ez igaz? Mert akkor ez a válasz arra, hogy hogy lehet elkerülni hogy más is megszívja.
Illetve ha meg tudod mondani hol/miért van lezárva a Határ út, az is segítség. Köszi!"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
LámaZ
addikt
válasz Faterkam #9452 üzenetére
Bogarászd át a Beállítások→Alkalmazásokban a waze engedélyeit, beállításait, emellett a Beállítások→Helymeghatározást állítsd nagyon pontosra. Ha rútolt a készülék, akkor a system/etc könyvtárban a gps.conf fájlt szerkeszd át így:
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
# vagy ezek:
# NTP_SERVER=0.hu.pool.ntp.org
# NTP_SERVER=1.hu.pool.ntp.org
# NTP_SERVER=2.hu.pool.ntp.org
# NTP_SERVER=3.hu.pool.ntp.org
# vagy ezek:
# NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
# NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
# NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
# NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
DEBUG_LEVEL=0
INTERMEDIATE_POS=1
ACCURACY_THRES=5000
REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC=1
ENABLE_WIPER=1
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7275
# Például:
SUPL_TLS_HOST="lbs .geo.t-mobile.com"
# semmi esetre sem FQDN
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCert
CURRENT_CARRIER=common
DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE
DEFAULT_USER_PLANE=TRUEEsetleg nézz be a GPS-vétel javítása fórumba is!
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Oldman2
veterán
válasz eisento #9456 üzenetére
Köszi a hozzászólást. Nem jártam még azon a részen, a cél utca teljesen új volt számomra.
Szolnok felől a Rákóczi Ferenc úton vezetett kifelé ami később Várkonyi út lesz, majd a Határ útnál akar jobbra beküldeni.
Mivel az láthatóan le van most zárva, továbbmentem, majd a Nefelejcs út, Gazdász úton vitt volna tovább. A Gazdász út felénél visszafordultam, mert a kocsi megfeneklett volna a sárban (szerintem egy traktor is), így elindultam visszafelé a Várkonyi úton, és el is jutottam az említett Tóth és fiainál lévő bejárathoz (ez szerintem az Attila út), ez valóban abból az irányból Behajtani tilos.
Mentem tovább és következő utcába (Tópart utca) befordultam, a végén balra, majd jobbra és ismét balra ott is voltam a Táncsics Mihály utcában.
A kérdés az, hogy miért nem erre vitt elsőre is a Waze?
Most megnéztem, a beállításokban, a Földutak nincsenek engedélyezve. Amerre vitt, annak 90%-a földút volt, a Waze adatbázisában is az.
-
eisento
addikt
válasz Oldman2 #9455 üzenetére
az mit jelent, hogy a susnyasba? a horgaszto fele vitt? mert a toth es fiainal levo ut az behajtani tilos a fout felol
vegulis merre mentel? bar en a tancsis mihaly utat a hobbi telkes reszre gondolom... de meg nem voltam arra.
szerk: most nezem gmapsot, ha az attila uton vitt volna akkor elvileg csak jobbra lefordulsz es ott is a tancsics,,, kerdes, hogy nincs-e vmi behajtani tilos tabla ott is.
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
Oldman2
veterán
Ma Szolnokról, Tószegre a Táncsics Mihály útra kellett volna mennem, és mint az utólag bebizonyosodott, kicsit túlzott önbizalommal a Waze-re bíztam magamat.
Úgy elvitt a susnyásba, hogy csak na!
Kérdés: a jelenlegi teljesen hibás Útvonaltervezést, a térkép szerkesztésével lehet-e valahogy befolyásolni?
Hogyan lehet mások jövőbeli szívását megakadályozni? A susnyásból való kikecmergést követően önállóan sikeresen megtaláltam a címet, és ha azon vitt volna elsőre is a Waze, időben, rövidebb útvonalon és szívás nélkül megérkeztem volna.
Most, megnézve a Térképszerkesztőt, nem tudok rájönni miért arra vitt, amerre...
-
eisento
addikt
-
Faterkam
addikt
Global Redmi 3s Prime, eddig nem volt gondja (nem MTK-s). Ua teló, ua mobilnet. Igaz, a Waze-t nem rég használom, eddig Google térkép volt.
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
LámaZ
addikt
-
Faterkam
addikt
Ma Kőbányáról jöttem be a városba, néha elvesztette a jelet, és nem tudta, hogy épp hol vagyok, aztán tök egyenes út előttem, jelzi is, hogy előre, aztán pár mp után menjek jobbra, megint jobbra. Ez Waze vagy GPS hiba?
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
fant0mi
őstag
Reggel megneztem mi a helyzet a vaci uti tesconal. A gmaps fotohoz kepest annyi a kulonbseg, hogy a parkolo ovezet vege tablahoz a villanyoszlopra pluszban felszereltek egy "kotelezo haladasi irany egyenesen es jobbra" tablat.
Ennek igy sok ertelme nincs, de sejtheto, hogy mi volt a cel, es hogy melyik tabla az ujabb, csak akkor miert nem szereltek le a regi tablat (miert nem modositottak az utburkolati jelet, meg a lampaban a nyilazast).[ Szerkesztve ]
-
apaszka
veterán
Üdv!
Lógtam nektek kis tesztel!
A fiam Dániába nemt a barátnő miatt így magam tudtam ma rögzíteni!
Ez egy telefon és azonos ídőben van!
Nincs vita,a Waze elmarad a konkurenstől sajnos!
A pozició a google-val azonos! A Waze mindíg késik!
[link]https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
tyielow
aktív tag
Köszi a választ.
2.) Direkt figyeltem, már van ott egy előre - és jobbra köt.hal. irány tábla is. Bár tény, hogy így nem egyértelmű, mert két tábla van...
3.) azért nem nehéz balra kikanyarodni, mert ott ki van rajzolva egy autónyi hely a sávok közt, így rendesen be lehet sorolni. De tény, hogy nem olyan egyszerű. Valszeg ez lesz a gond
4.) igen, a logós célpont volt...YouTube: toty1ka
-
SZATA
senior tag
válasz tyielow #9441 üzenetére
1. Sokan panaszkodnak rá, de én még nem találkoztam vele.
2. Igen lehet és szoktak is (khm. ), de szerintem nem szabad. Én – bár nem friss a kép – most is erre az állapotra emlékszem.
3. Ha a "körbe" a piros útvonalra gondolsz, az azért van, mert ott az a balos be van állítva veszélyes manővernek és ha nálad ez az opció be van kapcsolva, akkor kerüli, ha csak teheti. Ritkán járok arra, de nem olyan egyszerű kikanyarodni ott.
4. Ha madár logós célpontot választottál, akkor az promós Google találat lehet, ami – küzdelmeink ellenére – sokszor pontatlan. A waze-es hely a főbejárathoz visz. Az meg ugye nem meglepő, hogy ha egyszer rossz helyre vitt, akkor az előzményekből választva újra oda fog vinni.
-
LámaZ
addikt
-
tyielow
aktív tag
Sziasztok! Amióta az új S8-cal tolom a Wazet, felfedeztem pár furcsaságot. De lehet, hogy nem készülékfüggő, sőt
1.) A pozíciómat pontosan követi az app, de kb. fixen 20-25 méterrel hátrébb jelez a térképen... néha zavaró, ha egy számomra idegen vidéki városban vagyok, ami nem megszokott terep...
2.) Screenshot Itt jobbra le lehet fordulni simán a TESCO parkolóba, mégis körbe akart vinni, kétszer is. Igazából két kötelező haladási irány tábla van. Egyik csak egyenesen enged (tehát érthető, hogy mit akar), viszont van előtte/mögötte nem emlékszem 1-2 méterrel egy másik kötelező haladási irányt jelző tábla: előre ÉS jobbra. És igen, simán be lehet fordulni jobbra
3.) Másik eset
Homoktövisről ráfordulok balra a külső szilágyira, majd onnan szinte egyből jobbra Dunakeszi irányába. Múltkor körbe akart vinni...
4.) 1x beírtam célnak, hogy Auchan Dunakeszi. Ha jól figyeltem, a hátsó buszállomáshoz akart vinni konkrétan, ami nem gond. Csak épp a parkolókhoz beérve, az üzletházat É-ÉK irányból akarta megkerülni. Csak arra épp ki van téve, hogy mindkét irányból behajtani tilos, kivéve áruszállítás A célt ugye elmenti, már madaras logóval is jelzi. Kövi alkalommal rányomva ugyanezen útvonalon akart vinni hátra...Várom a szakértői véleményt
YouTube: toty1ka
-
HofiZoli
senior tag
Bulgáriába utaztam, szerbia nem eu-s, magyar határon terveztettem vele, mobilnet kikapcs, átvezetett szerbián, két megállással, és bulgáriában mobilnet vissza. Ha a térképcsempéről nem térsz le, nagyon messze nem hagyod el a tervezett utat, akkor újra is tervez és jól
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
Szili17
tag
Illetve arra figyelj, hogy ha megtervezed internetkapcsolattal, majd útközben letérsz valahol akkor kénytelen lesz újratervezni. És fog is. Net nélkül, offilne, a telefon (mert amúgy nem a telefon csinálja az útvonaltervet, hanem a szerver). Ami tud csúnya dolgokat, szóval nem ajánlanám ezt az opciót.
Egyébként annyi adatot szerencsére nem forgalmaz. Én 117 MB-nál járok a hónapban. De ebben benne van hogy én az átlagosnál többször húztam le a térképcsempéket 0-ról. (és igen mobilnetről útközben, mert belefér az adatkeretbe és lusta vagyok otthon szórakozni ezzel wifiről)
[ Szerkesztve ]
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
Winner_hun
titán
Mentés közben hiba történt
Javaslat Próbáld újra későbbTöbbször is ezt kaptam már hely lakóházzá alakítása során. Van amiket át lehet alakítani, de van, amit nem. Mi lehet a hiba?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Arcképgyáros
"Szerencsére ennek ellenére is van rá mód, hogy internetkapcsolat nélkül is tudjuk használni az alkalmazást. Még otthon, internetkapcsolat mellett tervezzük meg a Waze segítségével az utazásunkat. Amíg az alkalmazást nem zárjuk be, a Waze tárolni fogja az útvonalat és a szükséges információkat. Fontos megjegyezni, hogy internet nélkül természetesen a forgalmi adatok nem fognak frissülni, így előfordulhat, hogy dugóba fogunk keveredni."
-
air
nagyúr
Erősítsétek meg, vagy cáfoljátok, kérlek, hogy a Waze nem működik offline!
El sem indul net nékül, vagy ha indulás után veszem el a netet, akkor nem keres és nem tervez net nélkül.
Köszi.
Nálam legalábbis így működik.
De van egy fórum tag, aki állítja, működik offline.
Ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy elindítja, keres, tervez, navigál és közben kapcsolja ki a netet, akkor esetleg nem áll meg.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
fant0mi
őstag
1./
Kizarolag allo helyzetben dobalja fel ezeket a nagy meretu figyelmezteteseket, s amint elindulsz, mar el is tunteti magatol. Egyebkent nem feltetlen a vissza gombra kell ilyenkor kattintani, hanem ezen ablak melle barhova az elszurkitett terkepreszre tapintva is eltunik ez a nagymeretu ablak.2./
Nem, nem lehet a szineket varialni. Van ket szinsema, de az sem modositja a vezerloelemeket, csak a terkep szineit.3./
Amig nem tervez meg egy utat (a talalatok beadasanal meg nem tervezi meg, csak a ket koordinatapont tavolsagat tudja), addig nem is tudja, hogy autoval milyen messze van. De most gondold el, hogy egy ilyen gyorstalalati listara, ha meg mindegyikhez utat is kene terveznie, akkor mennyi ideig tartana osszeallitania a listat, korrekt tavolsagokkal, idokkel. A te eseted olyan, hogy kb 1% az esely ra, hogy a kozeli az valojaban sokkal tavolabbi. Javaslom nezni a talalatokat terkepen is. Jozan esszel at tudod ertekelni.[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
Ha van itt bennfentes:
Eléggé zavaró, hogy értesítést kapok egy eseményről, megköszönöm, és csak nem akar eltűnni a kijelzőről, amelyet elborít, így nem látom, hogy merre navigálok.
Ilyenkor, ha épp megtehetem, az okostelefonon megnyomom a visszalépés gombot, de ugye ez nem mindig ajánlott, mert akár balesetveszélyes is lehet.Amit még szóvá tennék: az új verzióban, igo-szerűen a bal felső sarokban látható a következő egy vagy két manőver. Jó nagy fekete keretben. Nem lehetne azt kevésbé zavaró színnel keretezni? - amúgy az is sokat elvesz a képernyőből.
Még egy dolog:
Csepel délebbre beírtam, hogy bevásárlóközpont és neki a Campona van legközelebb. Persze, de csak légvonalban, mert nincs ott híd, és a Csepel Plaza közelebb van. Ez persze csak akkor derül ki, ha már kiválasztottad a célpontot, a keresőlistában még nem jó a közelségi sorrend, és a kilométerek száma sem.
Nem is tudtam, hogy a waze repülőutakat is tervez. :-)[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Faterkam
addikt
válasz Szili17 #9427 üzenetére
Na ez az, a Ponty u-ba már egyszer szórakozott velem, ezt kitárgyaltuk akkor. Nekem a két összeomlás fura, nem szokott ilyet! Teló, net ua!
-
Szili17
tag
válasz Winner_hun #9421 üzenetére
Majd meglátjuk. Ráérsz izgulni ha használni lehet majd nálunk is.
(Spoiler alert: Én sem tudom mit lehet vele, majd meglátjuk.)(#9426) Faterkam:
Volt net meg minden tutin? Mert az még lehet gáz ha úgy tervez hogy van valami grimbusza erőforrás oldalról. Különösen gyanús ez amiatt, hogy utána hirtelen jó lett. (Néha van gond a lezárásokkal, de az tipikusan napszakokat érintő dolog és nem "ebben a percben pont rossz volt".)
Mondom ezt úgy, hogy ott rendben vannak felvéve a lezárások, a múlt héten megnéztem és beállítottam ahogy kell.(#9419) zeon.hu:
Szerinted ez az egész topic meg úgy magában ez a post micsoda? Szerintem kommunikáció. Tudsz róla hogy jöhetsz ha szeretnél. Mi kell még?"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
Faterkam
addikt
Na megint jó napja volt a Waze-nak. A Szalag u-ból a Ponty utcán vitt volna le a Fő u-ba. Csak az most lefelé van lezárva! 2x összeomlott, (fekete kép), aztán a 3. indításra már azt jelölte, hogy lezárt út. És felvitt a Hunyadi J. útra (helyesen)
-
SZATA
senior tag
válasz Winner_hun #9423 üzenetére
Junction Boxnak hívják. Arra jó, hogy precízebb beállítást enged a kanyarodási szabályokban és jobban figyeli az azonos szegmensen különböző irányokban továbbhaladók eltérő átlagsebességét.
MasterMind (9124):
Ez az új fekvő elrendezés és nem lehet visszaállítani a régit. Jobb a helykihasználás a kijelzőn így jobban látható a térkép.[ Szerkesztve ]
-
MasterMind
tag
Üdv Nektek!
A legutolsó indításomnál olyannal találkoztam, hogy az iránymutató jelzések wide módban bal felső sarokba kerültek amolyan táblaként a szokásos fenti vékonyabb sáv helyett. Így a pozícióm helye kicsit jobbra tolódott középről.
Ezt hogyan lehet vissza csinálni? Remélem érthetően írtam miről van szó.
Köszönöm -
Winner_hun
titán
Ez mit jelöl, mire jó?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
fant0mi
őstag
válasz zeon.hu #9419 üzenetére
Nincs ezzel problema szerintem, mert a bejegyzesek olvashatok fb regisztracio nelkul is. Legfeljebb nem tud az illeto kommentelni.
De egyebkent a magyar internet penetracio jo resze fb-ozik. Ennel tobb emberhez egyszerre mas uton nem is lehet mashogy eljutni. A fb uzenofalat meg embeddelni kell a honlapba es kesz. -
junkpod
veterán
Na engem is utolért a térkép késes a legutóbbi frissítéssel, stabilan 10-20 métert késik. Sorra nézem félre a fordulókat.
Ezelőtt kikapcsolt képernyővel csak hanggal is tudtam használni, most képpel is gáz.Box's don't touch!
-
SZATA
senior tag
2017. november 24-én újra lesz Waze Cafe 17-től 20 óráig.
Helyszín: Firpo Burger - Budapest IX., Izabella utca 36-38.
Jelentkezz be a facebookon!
-
Debilon
addikt
ha egy út "szintjét" lejjebb szeretném tenni, mert olyan a minősége (töredezett betonlapok), hogy a tervezésnél ne akarjon arra vinni, az megoldható/elfogadott?
van itt nálunk egy ilyen útszakasz, amerre egy ideje valamiért folyton irányítana, de simább és gyorsabb nem arrafelé menni
arra gondolok, hogy a jelenlegi "út/utca" úttípus helyett az "offroad/nincs karbantartott"-ra állítanám, mert ugyan járható, de jóformán az ott lakókon kívül ritka amikor bárki is használná
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
stewe780
őstag
válasz eisento #9399 üzenetére
Nálam ugyanaz! FR után visszapakolgattam a programokat, waze nem hajlandó magyarul kiírni semmit. Bármely más nyelvváltás működik, de a magyar esetében angolul ír. Ez van. Én nem tudtam vele kezdeni semmit, volt reinstall, cache törlés, nyelvváltás ide-oda, de csak angolul hajlandó kommunikálni a magyar esetében. (Csilla szépen magyarul beszél hozzám, csak a felületi szövegek vannak angolul.) Ja és nexus 5x a teló.
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
Szili17
tag
válasz Winner_hun #9403 üzenetére
Kérdezted az OK Waze-t. Mondtam hogy az lenne a lényege hogy kevesebbet kelljen nyomkodni a telefont.
Más: Egyszer valakivel beszéltük, hogy a Google néha odahazudik találatokat a Waze keresőbe (találati listába). Itt egy példa:
http://bfy.tw/F429
Akit érdekel próbálja ki, még a találat nevének is Biatorbágyot ír, majd mikor rányomsz akkor hopp Törökbálint.
És akkor a Waze a szar, nem a keresőmotor (jelen esetben Google). Nem mindig, de van ilyen is.[ Szerkesztve ]
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Winner_hun #9407 üzenetére
iPhone-on nekem is előjött ez párszor. Én programhibának mondanám, mert 1 hónapja még nem jelentkezett ilyen, mostanában meg 2x.
⭐ Stella
-
Winner_hun
titán
Program vagy készülék hiba ha elindítom a waze-t és nem kezd el GPS-t keresni? Ha kilépek belőle és újra elindítom akkor már keres. Ha másik programmal elkezdem kerestetni a GPS jelet akkor onnantól jó.
Olyan, mintha nem kapcsolná be a GPS-t► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
junkpod
veterán
válasz Winner_hun #9405 üzenetére
Igen, az az.
A kék nyíl irányába mentem a piros csiknal game over.A földút ki volt kapcsolva, mindig. De mivel a végcél kb 20m földúton érhető csak el, gondolom bármilyen földút jó lett volna neki, csak közben mezőgazdász barátaink konkrétan beszantottak a foldutat. Az eredeti cél a régió játékbolt melletti földúton egy Kft volt.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Szili17
tag
válasz junkpod #9398 üzenetére
Azt mondd el kérlek pontosan hol volt ez és akkor megnézzük van-e térképhiba.
Ha nincs akkor vicces debreceni wazerek vannak, meg vicces Waze routing algorithm amihez debrecennek semmi köze.Winner_hun: Nincsmit, csak lusta voltam és azért írtam a térképhibába.
Elvileg handsfree kéne legyen vele a Waze, de mivel nálunk még nem elérhető nem izgatom még magam vele túlzottan."Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- EA Sports WRC '23
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest