Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
Hali. Alternativ utvonalakatnem tud ez az app? Horvatba megyek, de szlovenian keresztul szeretnek, de az istenert nem tudom beallitani.
Google maps egybol hozza alternativnak azt is.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Szili17
tag
válasz Tesztelo.hu #10796 üzenetére
Hát ne mondja már minden sarkon hogy "még mindig egyenesen kell menned" nem az van hogy mindegy melyik sávban vagy sávot kell váltanod hogy jó irányba menj tovább, ahogy elsőre próbáltad leírni (sajnos rosszul), ráadásul igen, jó eséllyel jó sávban vagy és igen ha te mondjuk a külsőben mész és hallgatod hogy "tarts jobbra, tarts jobbra" nem zavarna? Mert ugye amúgy attól még hogy nem kell minden körülménytől függetlenül jobbra tartani attól még nem egy rossz szokás. Ha így teszel jó irányba mész tovább? Vagy akkor az autósok <33%-ának állítjuk a be az utasításokat? (Azért kevesebb, mert egy részük ismeri a terepet, meg látja a táblákat is.) Amúgy megsúgom van akit zavar ez a sok tarts ide tarts oda. Személy szerint engem nem ez zavar, egyébként.
Nem segít a helyzeteden hogy eddig 2-ből kétszer állítottál valótlant. Ez így vagdalkozásnak hat, hogy "nem nekem van igazam, jó akkor az is hogy..."
[link]Azért annyira nem legforgalmasabb útja, hogy van ez meg másik kettő. Fejből mondok még 10 ilyen forgalmas utat. Egész Budapest forgalmas utak halmaza.
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Szili17 #10794 üzenetére
Ja, értem, a sávarányoktól függ. És ha balra kell fordulnom, akkor sem mondja, hogy tarts balra, pedig ott csak 1-ben vagyok jó és lehetek a két jobb oldali sávban... Máshol rengeteg helyen bemondja, hogy merre kell tartani, pont Bp. egyik legforgalmasabb útján, az Üllőin nem?
-
LámaZ
addikt
válasz Tesztelo.hu #10793 üzenetére
Sávasszisztensre van szükségünk.
Ez térképfüggő - ha jól jött le nekem egy korábbi (nem biztos, hogy itt lefolytatott) vita alapján.Legyen minden jó!
-
Szili17
tag
válasz Tesztelo.hu #10793 üzenetére
Mert van benne egy kis csúsztatás. 3 sávos a Corvin negyed és a Nagyvárad tér között az Üllői út, a Corvin negyed irányában. Ebből a 3-ból a külső és a középső egyenesen megy tovább, a belső kanyarodik majd balra, illetve ebből nyílik majd egy 4. ami szintén balra kanyarodik.
Ezt írtad:
"mert a két baloldali sávból ezeken a helyeken "hirtelen" (azaz sávnyitás nélkül) kanyarodó sáv lesz"Ezért nincs ott semmi külön utasítás, mert 3-ból a 2 jobb oldali sávban jó vagy.
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
-
LámaZ
addikt
válasz junkpod #10789 üzenetére
Ha sokat jársz a környéken, lehet, hogy ez az összekötő út neked is jól jönne néha.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
válasz Tesztelo.hu #10703 üzenetére
Igen, a Kálvin téren vannak ilyenek.
Ha a Vámház körútról megy az ember az Astoria felé, akkor is a bal oldali sáv elvinne a Kecskeméti utcába.Legyen minden jó!
-
simico
aktív tag
válasz Szili17 #10788 üzenetére
Ez komoly, hogy a második alternatíva mindig nem fizetős? Nem sok értelmét látom... Pláne a bemutatott esetben, ahol pont nem a bedugult részt kerüli ki a hatalmas kerülővel. Még jó, hogy nem Ceglédig vinne el
Az általa javasolt Váci is a valóságban végig egy nagy vörös csík, ráadásul sokkal hosszabban Csak ugye a térképmegjelenítési bug (vagy feature) miatt ott éppen nem mutatja. Igen, délután kifelé a Róbert Károly a vidámparkig elég döcögős, minden nap van szeremcsém hozzá. De még így is gyorsabb mint a Váci - érdekes módon visszafele sose akar a Vácin vinni a Waze se, csak reggel befele.
Egyébként máshol is megfigyeltem ezt, hogy ugyanazon két pont között oda- és visszafele totál más útvonalon akar vinni. Például Veresegyházról a Dunakeszi alatt levő Bauhausba hétvégén szinte nulla forgalomban a teljesen logikus M3 -> M0 útvonalon vitt és ott is voltam kb negyed óra alatt, majd 20 perc múlva vissza a még mindig szinte töküres pályák helyett bevitt falunézőbe Dunakeszi -> Fót -> Csomád -> Veresegyház útvonalon ami kb 40 perc volt. Semmi értelme nem volt, persze én voltam a hülye, hogy nem néztem meg rögtön az elején, hogy merre visz. Ugyanez a múltkor tárgyalt Auqaworld, meg még pár hasonló hely.
-
Szili17
tag
válasz simico #10787 üzenetére
A 2. alternatíva mindig egy nem fizetős, az meg azt hiszem nem tud nagyon egyszerűbb lenni ennél, vagy igen?
És igen, akkor is ha engedélyezted a fizetős utakat.Amit meg sose kínál fel, az valószínűleg a vaskos piros csík miatt van a "Budapest XV." felirat mögött.
Nem tudom milyen a Róbert Károly reggel befelé, de délután kifelé az Árpád híd → M3 irányában elég gyilkos (megítélésem szerint).De persze a "miért arra visz és nem amarra" kérdésre továbbra sem tud senki válaszolni és nem is fog tudni, kivéve ha konkrétan eltoltunk valamit a térképen.
-
simico
aktív tag
Szeretem az ilyen alternatívákat Tegye fel a kezét, aki a reggeli csúcsban a világoskék útvonalat választaná. Én tuti nem. Nem tudom, hogy mostanában mennyire gáz befele a Szentendrei, de én a lila útvonalat is inkább passzolnám. A zöld jónak tűnhet, de...
Minden reggel a zöld útvonalat javasolja, érdekes módon mindig 50 perc menetidővel, mintha beragadt volna a lemez. A tényleges menetidő persze sose volt annyi, valójában mindig 60-70 perc volt ahányszor arra mentem. Amit szinte sose kínál fel induláskor alternatívaként, a simán M3 végig és Róbert Károly, az meg 50-58 perc alatt megvan.
-
fant0mi
őstag
válasz Winner_hun #10784 üzenetére
Anno volt ez igy reklamozva, de ennek semmi jelet nem tapasztaltam.
-
simico
aktív tag
válasz Winner_hun #10784 üzenetére
Én ilyet még nem tapasztaltam, pedig évek óta minden reggel és délután ugyanazon az útvonalon megyek, ami gyorsabb mint a Waze által általában javasolt... és mégse szokott arra tervezni. Nem hiszem, hogy a tervező algoritmus figyelembe venné a júzer szokásait.
-
simico
aktív tag
válasz Winner_hun #10782 üzenetére
elvileg tanul a waze
Ezt kifejtenéd? Régebben azt írták itt Sziliék, hogy a Waze nem tanul útvonalat - és a gyakorlat is azt mutatja nálam, hogy nem nagyon akarja megtanulni, hogy én minden reggel ugyanarra megyek az általa ajánlott elsődleges útvonal helyett.
Néhány éve még tök jól megtanulta, ha adott nap adott szakában mindig ugyanoda ment az ember. Például, hogy minden reggel munkahelyre, kedden délután óvodába, szerda délután uszodába, stb. De a változást már nem volt hajlandó megtanulni, legalábbis én két éve minden reggel munkahely helyett a gyerek iskolájához megyek és két éven át minden reggel ugyanúgy munkahelyre indította automatikusan a tervezést indítás után, kézzel kellett leállítanom és iskolához tervezni. Ezen csak az segített, hogy új helyre költöztünk, azaz megváltozott az "Otthon".
[ Szerkesztve ]
-
apaszka
veterán
válasz Winner_hun #10779 üzenetére
Értem.
Az idősek otthonába járok anyóshoz.......
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
SZATA
senior tag
válasz Winner_hun #10779 üzenetére
Megnéztem én is.
Most is a Jutasin vinne.
Nem tudható biztosan, de talán azért mert az magasabb rendű és a Hallén több a csomópont. -
Winner_hun
titán
válasz apaszka #10777 üzenetére
A Munkácsyval párhuzamos úton nem tervez keresztül az waze, az parkolónak van beállítva*, csak akkor tervez arra a szegmensre ha azon van az úti célod. Mégis miért vitt a Jutasi úton? Azt találta gyorsabbnak, illetve ez csak tipp, de az talán felsőbbrendű út és talán némi prioritást élvez az útvonaltervezés során.
* utcakép alapján be se lehet oda hajtani, csak engedéllyel, így átállítottam célforgalmas útra, azon keresztül biztosan nem fog tervezni a waze.
[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
noorbertt
őstag
Már egy jó ideje csak a Google maps fut, szerintem sokkal kevesebbet járat körbe és Android auto alkalmazással kompatibilis (igen ha van az autóban fejegység akkor úgy is lehet használni a wazet.) Ami hiányzik az a kamera jelzés és a sebességhatár.
-
apaszka
veterán
Most frissült a waze az áruházban.
Most jöttem haza veszprémi útról.
Nagyon furcsán tervezett. Nem is értem miért akart kerülni egy csomót?
Eddig soha sem vitt vagyis akart vinni ekkora kerülő útra?https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
veterán
válasz Winner_hun #10775 üzenetére
már megy
-
Winner_hun
titán
2 órán keresztül nem lehet piszkálni a térképet a szerkesztőben, infrastruktúra-fejlesztés megy a háttérben.
-
Szili17
tag
válasz Winner_hun #10772 üzenetére
Szerintem csak gic nem ért rá őket elbírálni.
-
Winner_hun
titán
Ma bolondgomba volt reggelire? Vagy csak napszúrást kapott a sok wazer? Olyan helykérelmek jönnek hogy csak pislogok....
-
Szili17
tag
-
SZATA
senior tag
válasz Szili17 #10769 üzenetére
Kicsit kifejtem bővebben.
A kolléga arra gondolt, hogy a kliensben a jelentés gombon belül a fényképezős ikonnal fel tudsz venni képpel ellátott új helyet. Ilyenkor a lakóház opciót kell választani, amikor a nevet kérné. Azon belül meg lehet adni a pontos címet, amit ezentúl már a házszámra kereséskor felad eredményként, és oda lehet navigálni. -
Szili17
tag
Szia!
Hát, egyrészt a szerkesztőben van egy réteg amit be lehet kapcsolni mint szerkeszthető területem. Ha ebbe beleesik (nincs kiszürkítve) akkor valószínűleg lockolva van.
(Spoiler alert, ha felveszel képet a házhoz, akkor létre fog jönni ott egy lakóház típusú hely, ha jó helyre rakod a kliensből akkor jó helyre fog vinni mint házszám. Persze ettől az útra is fel lehet venni, ha lockolva van, akkor írd meg PM-ben a permalinket a szerkesztőből (ha tudod hogy kell) és oldom neked szívesen.)[ Szerkesztve ]
-
Szili17
tag
válasz viktorhu #10766 üzenetére
Valójában igaza van, "folyamatosan" számol, tervez (nyilván nem nonstop, de T periodussal) és csak akkor dobja fel a másik útvonalat magától, ha x perccel jobb oder az eredeti kezd torlódni és veszélybe kerül az ETA, ilyenkor van az hogy "2 perccel gyorsabb útvonal" (mert az eredeti valószínűleg rosszabb lett néhánnyal).
Viszont ha te nyomkodod kézzel az útvonalakat, akkor az mindenképpen triggerel újratervezést. Itt annyi trükk van még, amit én megfigyeltem, hogy van hogy a 3 közül egyik se az az út, amin épp navigál, ha választasz egyet az útvonalak képernyőről akkor arra átvált, ha meg csak vissza gombot nyomsz, akkor megtartja ami épp aktuális. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom Androidon.
-
Tar_
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég költöztem egy új építésű társasházba, aminek a házszámát nem ismeri a Waze. Gondoltam hozzáadom, de a térképszerkesztő azt mondja hogy „Nem szerkesztheted ezt a szegmenst. Csak a bejárt területeid környékén szerkesztheted a szegmenseket.”. Ezt csak az én utcámra írja, a rá merőleges illetve párhuzamos utcák szerkeszthetőek. Mi lehet a probléma?
üdv,
Gábor -
viktorhu
veterán
válasz Tesztelo.hu #10765 üzenetére
Akkor számol újra, ha ezzel jelentős időhátrányt akadályoz meg. Valószínűleg nem akar összezavarni, ezért két perc miatt nem változtat. Csak ez akkor hátrány, ha emiatt megmarad a kerülő, pedig a kényelmesebb főúton is mehettél volna.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz viktorhu #10749 üzenetére
Amikor elindultál otthonról, nagyobb volt még a dugó az adott szakaszon. A Waze sajnos megtartja a kacskaringót akkor is, ha időközben elveszíti az előnyét, vagy akár pár perccel hosszabb is lesz az út így.
Én úgy tudom, hogy a Waze is folyamatosan újraszámolja az útvonalat néhány percenként, és ha van rövidebb időközben, akkor arra navigál (ilyenkor ki is írja, hogy hány percet nyert a korábbi útvonalhoz képest, de ilyet fél év alatt 2x ha láttam).
-
Szili17
tag
válasz Braddock #10761 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy minél több paramétert engedsz ki, annál bonyolultabb lesz az algoritmusod ami számol. Könnyebb hibázni is. Arról nem beszélve, hogy biztos lenne olyan ember aki félreérti hogy mi mit állít és akkor meg menne a "szar az egész" közben csak félrekonfigolta. Ettől is félnek a szolgáltatók és érthető okból, mindig ők a hülyék ugyebár.
De persze, egyébként igazad van, akit jobban belemélyed a dolgokba az mindig több kontrollt szeretne.
Egyébként sokmindent számol, realtime adatokat, historikusat, mennyire jellemző ott hogy hirtelen torlódik, mennyire tűnik garantálhatónak az ETA. Szóval nem ilyen 5 perc nem 5 perc a dolog. Okozhatja ez azt is hogy "nem követtem és -x perccel lett kevesebb az ETA". Igen, aztán vagy bejön vagy nem. Itt ugye mindkettőre volt fentebb példa.Igen, a BKK Waze partner, de már előtte is felkerültek a lezárások, csak azokat még kézzel szerkesztőből meg ilyesmi.
A Google át szokta venni a Waze lezárásait. Régen még írta is hogy a Waze-ből jött, mára már lespórolják, de látszik aki matat vele a Waze-ben.
-
viktorhu
veterán
válasz Braddock #10761 üzenetére
Amiről tud a google, azzal tervez, de ha nem a bkk-n keresztül történt a lezárás (rendőr, munkagép, helyi szolgáltató), arról egyik alkalmazás sem tud. A Waze-zel is belefutottam többször is váratlan lezárásba, de ott tudom jelezni, és másokat már nem visz arra, míg a google térképen ilyet nem lehet. A másik meg amit mondasz, hogy a google térképet már nem lehet szerkeszteni, mert sok trollkodásnak volt kitéve (kedvencem a Fekete Pákó utca volt), és hibát is kb. csak a hely nevéről lehet jelenteni, de ha pl. a parkolóból van egy másik kijárat is, mint amiről a google térkép tud, akkor az oda nem is fog bekerülni, ha megszakadsz, akkor sem, míg a waze-nél jelented vagy lehengerled vagy megszerkeszted, és már meg is van a dolog.
-
őstag
válasz Zolee_70 #10752 üzenetére
Valójában jobb lenne, ha mondjuk beállítható lenne hogy csak 5 perc előny esetén javasoljon másik útvonalakat. Egy perc miatt sokszor nem érdemes.
Nem hiszem, hogy ez belekerülne, mert külföldön sok országban az ilyenek használata tiltott.
A Waze viszont pontosabb térképekkel rendelkezik.
Nem értem, miért nem frissítik vele a Gmaps-et...Annak örülök, hogy egy ideje egyből belekerülnek a friss lezárások is, ahogy a W-ben régóta alap, gondolom a BKK megállapodás miatt. (
Most nem tudom, hogy ennek megfelelően tervez-e arra, vagy elkerüli-e.)És sokszor jeleztem már a térképhibákat a G-nek, de tojtak rá...
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Szili17 #10754 üzenetére
Várjál, ez nem egy érzelmi kapcsolat, hogy most megcsalom a Waze-t, ezek eszközök, amiket használunk - én mindkettőt (a google térképet leginkább csak akkor, ha gyanús a Waze útvonala, és megerősítést akarok), mások az egyiket vagy a másikat. Sőt, ott van a telefonomon a Here is, ha offline térképre lenne szükségem
Az hogy ki mit lát meg már meg még nincs meg van dugó... Szubjektív, ezen felül nem is tudod hogy ki mit lát, én sem tudom.
Az tény, hogy az android akkor is jelenti a szervernek, hogy dugóban állsz, amikor nem is navigálsz, csak nálad van a mobilod, és a haladásodból úgy ítéli meg, hogy valószínűleg autóval mész. A Waze-nek annyi adattal kell dolgoznia, amennyien épp aktuálisan aktívan használják az alkalmazást. Budapesten ezzel nagyon szerencsések vagyunk, ahogy nő a felhasználók száma, úgy lesz egyre pontosabb az ETA. Én szoktam más országokban is használni a Waze-t, ahol más alkalmazás terjedt el (pl. yandex térkép), emiatt a Waze nem kap elég adatot, de a google térkép ott is tökéletesen használható a háttérből futó jelentések miatt, hiába nem azt használják ott sem navigálásra - ott látványosabb a google erőszakosabb megoldásának az előnye, kérdés az, hogy a waze-nek miért nem adja át ezeket az adatokat, ha már egy cégről van szó úgyis.
-
viktorhu
veterán
válasz eisento #10757 üzenetére
Dugót én sem jelölök nagyon, úgyis látja a Waze, hogy lassan halad a forgalom, és ez a lényege a dolognak. Többször is jártam úgy, hogy ott volt a nagy kocsisor, jelentettem a dugót, aztán kiderült, hogy csak valami átmeneti akadály volt (valaki mondjuk nehezen parkolt be párhuzamosan, vagy kukásautó tartotta fel a sort), és a jelentés után pár másodperccel már haladtunk is szépen.
-
eisento
addikt
válasz simico #10756 üzenetére
Talan az is lehet manapsag a baj, hogy nem csak szemelyautosok hasznaljak hanem teherauto kamion (a mobil trafik miatt is) es mivel ugye nezi a progi az utoinfokat fals infok jelennek meg a wazeban, meg minel tobben hasznaljak mondjuk rosszul annal pontatlanabb lesz. Pl jo magyar szokas, hogy tenyleg sokan csak navigalasra hasznaljak de arra mar lusta hogy jeloljon is dugot balesetet stb... pedig biztos nem torne le a keze ket koppintastol...
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
simico
aktív tag
válasz Zolee_70 #10752 üzenetére
Én is kb 5-6 éve kezdem el használni és akkor még tök jól működött. Az utóbbi kb 3 évben viszont számomra egyre rosszabb, most már tízből hétszer jobban járok ha nem hallgatok rá. Időnként mintha direkt belevinne a teljesen beállt dugóba. Amennyire szuper volt régen, olyan szarnak érzem mostanában.
Többször olvastam már itt, hogy elvileg tudja és figyelembe veszi, hogy például egy kereszteződésen áthaladásnak vagy balra kanyarodásnak mennyi szokott lenni az ideje. Ha ez tényleg igaz, akkor különösen érthetetlen, hogy sok helyen miért vinne le csúcsidőben a főútról csupa jobbkezes, egy autó szélességben használható kis utcákba és onnan vissza ugyanarra főútra, hiszen elvileg tudnia kéne, hogy az összes kereszteződésben elveszt minden időelőnyt, pláne a főútra visszajutásnál (példuál 5 perc sorbanállás után már csak további percek kérdése, hogy te is ki tudj fordulni). Elég sokszor beszivatott ezzel és aki maradt a főúton* az végül jóval előttem járt.
* ki szoktam nézni egy jól felismerhető autót mögöttem vagy mellettem és nézem, hogy hozzá képest hova kerülök vissza. Vagy csak két autóval megyünk és egyikünk nem hallgat a Wazera.A másik a kanyarodó sávok. Minden nap az M3-ról az M0 -> Óceánárok -> Megyeri és/vagy tetszőleges kis utcák -> Váci úton akar bevinni a Dagályhoz. Mert baromira nem veszi figyelembe, hogy többnyire km-es sor vár a lámpánál az Óceánárokra való balra kanyarodáshoz és már itt elveszik a Waze által vélt 3-6 perc időelőny, aztán erre még rájön minimum ugyanennyi hátrány a Vácira visszamenéskor és magán a Vácin is. Ahányszor rá hallgattam, mindig 10-15 perccel később értem valójában a célhoz mint aki maradt az M3 -> Róbert Károly körút útvonalon.
Már csak azért szoktam induláskor bekapcsolni, hogy nincs-e baleset, egyébként meg megyek a fejem után, mert unom a szivatós útvonalait.[ Szerkesztve ]
-
Zolee_70
senior tag
válasz Szili17 #10754 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek, ez az előny (is) a Waze javára billenti a mérleget:
"Viszont van egy nagy előnye a Waze-nek, ami a GMapsben nem úgy tűnik hogy meglesz bármikor is. Lehet hogy hibás a térkép, de nagyon gyorsan korrigálható minden. Hibák mindenhol vannak, kérdés hogy mennyi időbe telik korrigálni? A Waze esetén napokban mérhető, sőt ha nagyképű akarok lenni akkor órákban is jól kifejezhető."
>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.
-
Szili17
tag
válasz viktorhu #10751 üzenetére
Ez amúgy szerintem elég szubjektív. Nem tudom hogy változik a Google tervezési algoritmusa, a Waze-é azért viszonylag sűrűbben. Van amikor alul becsül, van amikor felül. Nekem eddig egész jól be tudta lőni, ha ráhagyok egy 10 percet akkor abba az esetek többségében bele szoktam férni.
De ha ilyet játszunk, meg hogy "ha lesz rendőr jelentés a GMapsben akkor a Waze elbújhat". Oké, akkor ti használjátok a GMapsot, ha nektek azt tetszik, én ebből köszönöm szépen nem kérek.
Mi a Waze előnye még? Nem tudom ezt itt hogy lehetne javítani, de nem is érdekel annyira. A Waze ezt (is) jól tudja, nem hoz ilyen hülye útvonalon, ja amúgy azon kívül hogy fizikailag sem lehet megcsinálni még szabálytalan is lenne. Illetve lassabb is. Tessék akkor kezdjem szarozni a GMapsot, mert találtam egy esetet ahol nem jó?
Az hogy ki mit lát meg már meg még nincs meg van dugó... Szubjektív, ezen felül nem is tudod hogy ki mit lát, én sem tudom.Viszont van egy nagy előnye a Waze-nek, ami a GMapsben nem úgy tűnik hogy meglesz bármikor is. Lehet hogy hibás a térkép, de nagyon gyorsan korrigálható minden. Hibák mindenhol vannak, kérdés hogy mennyi időbe telik korrigálni? A Waze esetén napokban mérhető, sőt ha nagyképű akarok lenni akkor órákban is jól kifejezhető.
[ Szerkesztve ]
-
Zolee_70
senior tag
Sziasztok. Én is évek óta használom a Waze-t (6 év, Royalty Wazer, 2525 rank), de mostanában nem vagyok nagyon elégedett vele.
Megszokott munkába menős útvonalamon 2 igazi alternatíva van, be a városba (M5-Nagykőrösi út - Könyves K. krt - Rákóczi-híd - Budafoki út, vagy M5-M0-M6-Budafoki út) A kettő között kb 4 km a különbség, értelem szerűen az M0 verzió a hosszabb. A Waze rendszeresen az M0-on akar vinni. Ha az M0 ráhajtás előtt rányomok az újratervezésre, kijön, hogy a két út között 1-2 perc a különbség, amiért nem érdemes "körbe" menni. Ráadásul (kipróbáltam) ha mégis követem az utasításait, akkor jobban megszívom, mert mire odaérek, az M0 lehajtó, ill, az M6 bevezető bedugul, nemhogy 1-2 perccel hamarabb, hanem inkább 4-5 perccel később érek oda.
Összességében a Google Maps-et, mint navigációt jobbnak tartom. A Waze egyetlen előnye a jelentések, főleg a rendőr, ill. trafi. Ha ezt (is) berakják a Google-ba, a Waze lehúzhatja a rolót.
[ Szerkesztve ]
>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.
-
viktorhu
veterán
válasz Szili17 #10750 üzenetére
Ebben az a vicces, hogy honnan tudod melyik volt a gyorsabb? Ezt csak úgy lehet tesztelni hogy egyszerre ketten kétfelé mentek.
Nem értem, hogy miért kéne tesztelni.
1. opció: nem gyorsabb, hanem ugyanannyi, esetleg 1-2 perc különbséggel. De a Google szerint egyenesen, a Waze szerint meg jobbra, aztán balra, aztán jobbra, aztán megint balra, aztán egyenesen egy kis jobbkezes utcán át, ... Ilyenkor jobban járok a Google javaslatával, nem kacskaringózok feleslegesen. Nincs mit tesztelni, akkor érkeztem, amikorra a Google jósolta, és a Waze sem ajánlott gyorsabb utat, csak bonyolultabbat, sokszor idő szempontjából kockázatos kerülőkkel.
2. opció: Waze szerint forduljak balra, kacskaringózva 25 perc múlva érkezem a célhoz. Google szerint egyenesen előre, 21 perc múlva érkezem a célhoz. Megyek tovább egyenesen, Waze újrakalkulál, most már szerinte is 21 perc van hátra. Itt sincs mit tesztelni. (Esetleg ha manuálisan újratervezek, akkor a Waze is már az egyenes utat javasolja, vagy egy totál másik kacskaringózást.)
3. opció: a Waze még úgy látja, hogy dugó van az úton (ez az 1. opcióval együtt jár sokszor), a google már látja, hogy enyhült a dugó, ezért a Waze terelne, a Google meg visz egyenesen. Megyek egyenesen, Waze-en megugrik az ETA, mert szerinte belemegyek a dugóba, de a Google eta marad, és a Google szerint érkezem. (Vagy fordítva: a Google már látja a dugót, amiben épp benne állok, és terel, a Waze szerint minden rendben, menjek egyenesen, csak folyamatosan növekszik az ETA.)
-
Szili17
tag
válasz viktorhu #10739 üzenetére
Ebben az a vicces, hogy honnan tudod melyik volt a gyorsabb? Ezt csak úgy lehet tesztelni hogy egyszerre ketten kétfelé mentek.
Persze van hogy bevisz 1-2 necces helyzetbe, de én például ma kirándultam. Nem tudom a "másik nyíl egyenes úton" milyen volt, mert nem arra mentem. Azt tudom, hogy a kacifántoson 1db lámpánál kellett megállnom, a többi részt folyamatosan haladva tettem meg. Ja mondtam hogy a délutáni csúcsban? Na akkor hogy is van ez?
Olvastam már 1-2 ilyen térképhiba jelentést is (igen térképhiba ) hogy "belevitt a dugóba". Ahha, és merre akartál menni? Hát délbudáról délpestre, délután fél6-kor. Jó és merre vitt a Waze? Rákóczi híd. Jó, hát vihetett volna a Szabadság hídon is, csak az még nagyobb szívás, akkor ki a hülye?Persze szokott olyat is csinálni, hogy mész a főúton és akkor 2 sarokra menj le a mellékutcába, majd vissza. Én meg ott ülök, ahha, nope és megyek tovább egyenesen. Mert *én* döntöm el, valószínűleg nyernék vele 1 percet vagy kettőt, kivéve ha épp valaki nem tud kikanyarodni előttem. Amit nyilván nem lát a Waze. Vagy valaki parkol vagy bármi, ez benne van bárhol.
-
viktorhu
veterán
válasz Tesztelo.hu #10740 üzenetére
Több oka is lehet szerintem.
1) Nem valós idejű a forgalmi adat: mivel a dugóból nagyrészt elterelte az autósokat, amíg páran nem mennek mégis arra, nem tudja meg, hogy már enyhült a dugó. Ebben a google-nak előnye van, mert akkor is dugót figyel, amikor nem navigálsz vele, szóval többen beleviszik a dugóba, meg az adatforrása is nagyobb (szinte minden androidos telefon vs. az épp aktívan futó waze alkalmazások száma).
2) Amikor elindultál otthonról, nagyobb volt még a dugó az adott szakaszon. A Waze sajnos megtartja a kacskaringót akkor is, ha időközben elveszíti az előnyét, vagy akár pár perccel hosszabb is lesz az út így. A gyanús kacskaringókhoz közeledve újra szoktam terveztetni, sokszor akkor már nem azt az utat adja.
3) Az alternatív út gyorsabb volt, de közben mások is odamenekültek, és mivel annak kisebb az áteresztő kapacitása, néhány autóval is bedugul, mire odaérsz.
-
SZATA
senior tag
Ahogy a többiek mondják, ez nem a Waze emblémája. Inkább valami biztonsági, privacy szoftver lehet, vagy esetleg valami energiatakarékossági akármi.
Ezeket az magyarázhatja, hogy a GPS hozzáférés miatt riaszt adatbiztonsági, vagy túlzott akkuhasználati szempontból.
Nem tudsz csinálni pár képernyőképet, ami közül az egyiken talán jól látszana az ikon!? Akkor egyértelmű lenne.
Ahogy nézem, a security és az app lock progiknak pont hasonló ikonjuk van ehhez.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Ez nem a Waze ikonja
Szerintem csinálj egy gyári visszaállítást a telefonon és előbb csak a Waze -t telepítsd fel mert lehet valami alkalmazás bekavar ? különben gyári Rom van a telefonon ? mert ha nem az is gond lehet !
De ez melyik Nexus ? nekem Moto G (GPE edition) tökéletesen működik !
Szerk.
Mai frissítés jó lett, végre van profilképem és a GPS is mintha stabilabb lenne
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
keszo
őstag
válasz Winner_hun #10742 üzenetére
Pedig ez csak akkor van amikor a vazze megy, és az óra is a vazze-t dobja értesítőnek.
Attila
-
keszo
őstag
Szia!
Most lett idő újból foglalkozni a dologgal
itt a videó
remélem elég egyértelmű a problémám
Amit a háttérben lehet hallani az a telefonhoz párosított óra hangja, mert állandóan dobálja az értesítőket.
Ezen csak az segít ha bontom a bluetooth kapcsolatot.Attila
-
viktorhu
veterán
válasz havri1 #10737 üzenetére
Ezért szoktam sokszor párhuzamosan használni a waze-t és a google térképet. Ha túl bonyolult kacskaringókat betervez a waze, akkor ránézek a google-re is, hogy tényleg kell-e. Ma is elvitt volna a Waze kirándulni jobbkezes kis utcákba, amik aztán bedugulnak hamar az oda terelt autók miatt a kis áteresztőkapacitásuk miatt, a google meg nyílegyenesen előre rövidebb időt adott, így maradtam az egyenes úton, és jól tettem.
-
havri1
félisten
Ma mentem megint Népligetbe, és ismét elvitt volna kis utcákon, cél 08:43 tervek szerint.
Útvonal Szte-Bp. 11-es, krt, Népliget. Amikor a vácin nem kanyarodtam jobbra, amerre vitt volna, újratervezett a krt-on. Tervezett érkezés 08:39. Beértem 08:35-re.[ Szerkesztve ]
havri
-
Szili17
tag
válasz fant0mi #10735 üzenetére
De azt írta hogy a korábbi verziókkal sem volt jó.
Esetleg azt próbáld meg, hogy felteszed a mostani verziót, majd androidból törlöd az adatait és elindítod megint. Hátha."Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
beef
őstag
A legutóbbi frissítés óta egy öreg Nexus-on, nem jelenik meg a térkép, csak fekete üresség látszik.
Minden más működik, látszik (menük, sebesség, keresés, stb.).
Útvonalat is tervez, de amit jelez ott, hogy milyen riasztások vannak, azokat nem mutatja meg a "Jelentések előtted" fül alatt.
Próbáltam újra telepíteni, nem segített, kerestem korábbi verziókat, úgy sem. -
keszo
őstag
Sziasztok
Nem tudom volt-e már szó, vagy találkozott más is ezzel a problémával.
Ha elindítom az alkalmazást navigál rendesen, de azt látom a telefon értesítősávjában hogy a jele folyamatosan felvillan. ( durván fél másodpercenként)Hogy lehet ezt kikapcsolni vagy mit kell benne állítani hogy ez megszűnjön.
Köszönöm a segítséget előre is
Attila
-
Winner_hun
titán
válasz plömplöm #10727 üzenetére
Azzal nálam se megy. Próbáld ki a legfrisebb chrome-ot, azzal biztosan menni fog. Február óta portable chroma-mal nyúzom a szerkesztőt mert a firefoxot nem vagyok hajlandó frissíteni, kiegészítők nélkül sokat romlik a böngészési élmény.
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
válasz Winner_hun #10726 üzenetére
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
válasz Winner_hun #10720 üzenetére
a firefox esr-re még lehetne azt mondani, hogy régi, 52.8.0 32b, de az edge is az lenne?
mivel mindkét böngészővel azt adja vissza, hogy https://www.waze.com/500.html, így inkább hiszek valami központi mókolásbanAll systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
w333
félisten
-
Winner_hun
titán
A dashboard 14-e óta nem frissült (itt lehet ellenőrizni) - INTL-ben vagyunk, a Points Update tartozik ide. Ha ez frissül is, lehet kell neki még utána fél nap mire minden normálisan jelenik meg.
Profilkép úgy rémlik nekem se egyből jelent meg, várj türelemmel.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
plömplöm
őstag
válasz havri1 #10715 üzenetére
kellett volna csináljak egy screenshot, most hogy kérdezted és újra megnéztem, a -1 helyett van 41363 pontom...
nem hangulat, (ez a mood?), azzal még sosem csináltam semmit és nem is fogok szerintem.
a https://www.waze.com/hu/editor nekem most éppen "We're sorry, but something went wrong.", azaz mintha kendácsolnának éppen az elvtársak...
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
w333
félisten
válasz havri1 #10715 üzenetére
Hangulatot még nem tudok választani ... 160km kell azt írja !
Rendes profilkép kéne, de valamiért nem rakja be !
Ezt létrehozza (ProfileIgameFinal) de profilkép még sincs !
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz havri1 #10712 üzenetére
Köszi meg is van, itt már látszik a megtett távolságok !
Beta mennyivel jobb ? érdemes azt használni ?
Valaki írta hogy régebbi verzióval nem melegedett ennyire mint most !
Profilkép beállításra még most sem jöttem rá hogyan kell !
Vagy beállítom aztán egyszer csak majd lesz profilkép is ... nem értem !
Belső memóriába létrehoz egy ProfileImageFinal fájlt de még sincs profilkép !
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
-
w333
félisten
Sziasztok 2 kérdésem lenne hátha tud valaki segíteni !
1. Profilképet hogyan lehet berakni ? Beillesztem majd kilépek (Változások elmentése ? Igen) aztán még sincs ott a profilkép !
2. Ezzel a durva merüléssel és forrósodással lehet valamit kezdeni ?
Szerk.
Ezt most találtam ... ez h*lye, mentem már több mint 150km -t mióta telepítettem !
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz Winner_hun #10705 üzenetére
Mikor? Mit tudsz?
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Szili17
tag
válasz sharp4 #10708 üzenetére
Erre még mindig csak ugyanazt tudjuk válaszolni:
Be van állítva a menetrendnek megfelelően a korlátozás (tehát amikor zárva kéne lennie), az hogy ezt a MÁV nem tartja és zárva tartják akkor is, amikor tervezetten nem kéne lezárva lennie azzal nyilvánvalóan nem tudunk mit csinálni.Amikor arra vitt, majd újratervezett, hogy menj vissza a Róbert Károlyra, akkor érzésem szerint egy ilyenbe futottál bele, a korlátozás aktív lett, ezért keresett másik útvonalat. Ettől függetlenül nyilván nem tilthatjuk le, hisz járható út (időnként) egyébként már így sincs túlpriorizálva, de attól függetlenül is vagy pont megnyitják és tudsz menni vagy nem. Ez más vasúti átjáróban is probléma, csak itt élesebben kijön.
-
sharp4
őstag
válasz Faterkam #10707 üzenetére
Állandó jelleggel a Rákosrendezői vasútiátjáron akar átvinni, ahol 24 órából 20 órán keresztül le van engedve a sorompó. Ilyen esetekre kitalálhatnának egy megoldást. Ha elfelejtem, hogy másfelé menjek, akkor én is szobrozom ott...
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
Faterkam
addikt
Tegnap a délutáni csúcsba mentem volna az Árpád fejedelemről a Bosnyák tér mellé. Útvonal, Árpád híd, Róbert Károly krt, Thököly, Bosnyák tér. Erre a Teve u.-nál levisz, Szegedi út, és a síneken a Szőnyi út felé mennénk. Mondanom se kell a sorompóknál álltam 15 percet vagy többet, mert nem nyitották fel. Erre visszavisz a Róbert Károlyra. Inkább maradtam volna ott :/
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
apaszka
veterán
válasz Winner_hun #10705 üzenetére
✌
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
apaszka
veterán
válasz Tesztelo.hu #10703 üzenetére
Szerintem a sávaszisztens itt nem lesz soha.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Pesten az Üllői úton mentem befelé a Kálvin térre, és szerintem nem lenne hasztalan, ha pl. a Nagyvárad tér és a Corvin negyed előtt bemondaná a Waze, hogy tarts jobbra, mert a két baloldali sávból ezeken a helyeken "hirtelen" (azaz sávnyitás nélkül) kanyarodó sáv lesz, és nagyobb forgalomban (azaz mindig ) csúnyán meg lehet szívni, ha valaki ott ragad, miközben egyenesen menne tovább. Sávinfó hiányában sokat segítene.
[ Szerkesztve ]
-
ezmivolt
tag
Lehet, hogy kissé láma a kérdés, de a fájl méretnek lehet köze a program gyorsaságához? Ha igen, akkor lehetséges, hogy a korábbi kisebb verziók gyorsabbak és nekem jobban megfelelnek, ha nincs szükségem az újabb, extra szolgáltatásokra?
-
Winner_hun
titán
válasz junkpod #10700 üzenetére
Ok, akkor jól gondoltam eredetileg 4-500 méterrel előre jelez a waze a lámpával kapcsolatban. Frissült a térkép, már nem kéne értesítenie.
Ha bármi gondod van akkor útvonalat, honna-hova, útirányt, köztes célt stb... írd meg, könnyebb úgy felderíteni a problémát mert mint esetedben is, nem biztos hogy pont ott van a probléma ahova gondolod.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest