Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
Sziasztok.
Hátha kapok némi segítséget.Régebb óta van problémám derekammal, időnként sokáig jó aztán mint tavaly is, majd fél évet szívtam vele míg rendbejött.
Annyira nehezen javult, hogy kicsit tovább mentem izomlazító-fájdalomcsillapító kombónál.
Volt rtg. és
spondylosis lumbalis
Elvileg.
Most egész tűrhetőre javultam, de kaptam gyógytornára beutalót.
Viszont csak március 26-tól... Kösz vitya...Szóval pár olyan gyakorlatot ami biztos nem okoz problémát tudtok addig is ajánlani? Elvileg a lenti gerinc melletti izomzatot kellene erősíteni.. Elég ez az infó?
Köszi.
-
szlibud
tag
válasz
formasu #3597 üzenetére
Én is rég voltam szerencsére, engem ugyan műtöttek 2013-ban, de nem sikerült túl jól, aztán ugye javasoltad ezt a Te főorvosodat, és neki köszönhetem, hogy azóta többé kevésbé jó vagyok és mindent tudok csinálni amit előtte is.
Én csak "kis" injekciót kaptam úgy fél évente-évente erzem h kéne megint, de most már egesz rég voltam. Párszor már a szar térdemet is helyreinjekcióztaMeg 1x teniszkönyököm lett és azt is.
Nem tudom mit csinálnék ha Ő nem lenne... -
Bogyi007
veterán
Akkor egy saját tapasztalat, bő fél éve gyógytornásznál sem jártam, a fájdalomcsillapítókat és az izomlazítót is dobtam és egy rövid ideig tartó munkahelyen árú-összekészítőként egy "békás" krokodilemelő és egy raklap kombóval 27000 kg súlyt pakoltam 2 nap alatt össze fájdalom nélkül.
Ergo én is jól vagyok.
Azért itthon szoktam tornázgatni.
-
formasu
tag
Üdv! Én is régen voltam itt. A helyzetem annyival jobb, hogy én nem voltam műtve. A legnagyobb sérvem az L4-L5 között van, már kb. 10 éve. Az elején talán egy hónapig még mozdulni az ágyban is nehéz, és fájdalmas volt. Több dokinál is jártam, és amikor valamelyik azt mondta, hogy "műtét" kell, ott hagytam. Ez néhányszor megismétlődöt..
Talán egy fél év múlva, egy kollégámat kezelte egy nagyon profi doki, egy főorvos, és én is kértem időpontot hozzá. Ő az MR felvételekből azt mondta, hogy olyan helyen van a probléma, hogy nagyon veszélyes lenne műteni. Kaptam tőle a gerinc csatornába egy nagy injekciót. Úgy mentem el egy óra múlva, mintha semmi bajom nem lenne. Ezt megismételte talán 1-2 hónap múlva, és nem láttuk egymást talán két évig. Azóta összesen talán 4 ilyen nagy injekciót kaptam, és több kicsit a gerinc köré. Gyakorlatilag 10 éve fájdalom mentesen, vagy minimális fájdalommal aktívan élem a napjaimat, télen járok síelni is, egy szezonban többször is.
Azért írtam, hogy legyen "ellenpélda" is, műtét nélkül 10 éve. -
tylerddd
veterán
Üdv! 2007-ben műtöttek porckorongsérvvel. A rehab minden előírását betartva azóta néhány alkalmi fájdalomtól eltekintve nagyon jól elvagyok. Néhány hete viszont ESWL-es vesekőzúzásra kellett mennem, jobb oldalon, ahol kiszakadt a sérv anno. A kezelés után 1-2 nappal elkezdett fájni a derekam, ami elmúlt azóta, de a jobb lábfejem zsibbad. Nem mondom, hogy elviselhetetlen, de zavaró és félek, hogy a zúzástól van. Volt ott ugyanis egy nénike is, akinek a sarkantyúját zúzták. Na most ha ilyen csontkinövést lehet vele kezelni, akkor a gerincnél miért ne "piszkálhatná" meg a dolgokat?! Hallott már valaki hasonlóról? Az urológus szerint semmi köze hozzá, holnap beszélek a háziorvosommal, hogy mit mond, merre menjek május 16-ig, amikorra újabb zúzást írtak ki, mert nem ment el a kő.
-
iker55
csendes tag
válasz
egykettő #3592 üzenetére
Szia!
Először is hogy vagy? Van e változás valamiben? Lehet ez sajnos költőinek tűnő kérdés, épp tőlem
Igaz, minden eset más és más. Nem is elkeseríteni akartalak, igaz, őszintén mondom biztatni sem. Velem már mindkettő megtörtént. Túrót nem ért.
Amit nagyon fontosnak tartok. Haza ne menj, semmi pénzért ilyen állapotban. Fogadd el a rehabot, és ha kell maradj inkább 3 hónapot, mint egyet sem.
Meg fogom indokolni miért írom ezt, de sajnos megint nem vagyok otthon, nincs gép a közelemben. Teló meg nem alkalmas a hosszú levél írásra. Megkérdezhetem mennyi idős vagy? Illetve hogy dolgoztál e még?
Legtöbb mondandóm elég személyes, így azt csak gépről akarom megírni. Pénteken utazom haza, hétvégén írok, csak adjál valami magán elérhetőségét. Illetve emailomra írjál, azt hiszem már megírtam.
De itt van újra. maxi.magdikukacgmailpontcom
Addig is kitartást és épülgess -
egykettő
aktív tag
Szia,
írok mert érdekel, hogy te azóta hová jutottál, bár igazából minden eset más és más. Nekem a sebész azt mondta hogy a legutóbbi hozzám hasonlónak 9 hónap volt a teljes regeneráció. Utána megkérdeztem a kórházi pszichológust, hogy hazudhate a doki és azt mondta nem hazudhate, de olyan lehet hogy csak annyi infót mond el az állapotomról amennyit akkor tudnom kell.
-
iker55
csendes tag
válasz
egykettő #3590 üzenetére
Kedves "egykettő" !
Végtelen sajnálom, és együtt érzek veled a történtek miatt.
Azért írok, mert 12 évvel ezelőtt nagyon hasonlóan jártam
a gerincsérv műtét után /LIII-LIV/. Akkor léptem be erre a fórumra is. Elkeseredésemben, kétségbeesve kerestem bárkit, bármit
aki/ami segíthetett volna. Akkor itt nem volt senki, aki
hasonló rossz helyzetben lett volna.
Most én itt lehetek neked, természetesen csak, ha szükségét
érzed némi gyakorlati, "kivitelezési" tapasztalatnak.
Tolakodó semmiképpen nem szeretnék lenni. Teljesen rád bízom a döntést.
Az email címem: maxi.magdi@gmail.comÜdvözlettel, Magdi
/bocs, ha helyesírási vagy más hibát találsz, de telefonról írok/ -
egykettő
aktív tag
Sziasztok,
Sajnos csatlakozom a klubbhoz. Két hete szombaton kiszakadt a sérvem (L4-L5), még aznap műteni kellett mert megnyomta a cauda rostokat. Az alsó végtagok hátsó része lebénult/legyengült, azóta napról napra erősödik kicsit, a bénult izmok ha minimálisan is de elkezdenek mozogni lassan. Hólyagkatéterem van, mert nem tudtam teljesen kiüríteni, de ami nagyon aggasztó hogy székletet sem tudok üríteni egyszerűen nem bírom kitolni, ez valami szörnyű, beöntésekkel próbálkoznak több kevesebb sikerrel...
Nektek volt már hasonló?
A dokik nyugtatnak, hogy nagyon lassan de vissza fognak jönni az érzékek.
Nem tudom olvassa még valaki ezt a a topikot de hátha. -
mexel
veterán
Nagyon köszi, megnézem és ma lehet ki is próbálom.
-
válasz
MaxxDamage #3585 üzenetére
Elő is kerestem, nagy nehezen meg találtam, ez volna az: (remélem hasznos lehet ez is)
-
Szia!
Remélem ez hasznos lesz, bárkinek is. (kértem kórházban a gyógytornásztól és ezt küldte még tavaly) [link]
/volt könyv szerű is, de az ilyen rendszerváltás előtti régi verzió volt, amit le fényképezhettem, azok rajzzal, ábrával vannak, majd előkeresem ha igény van rá és feltöltőm a képeket GDrivera/
-
Simi2018
csendes tag
Sziasztok!
"Előkerültem" én is ismét itt. Ha vki emlékszik rám esetleg. 2018.07.05-én műtöttek sérvre, bal lábfej bénulás, vizelettartás gondok, több mint fél év orvosi próbálkozások után műtöttek, mikor már összecsuklottam. Mindent próbáltam, próbáltattak az orvosok, fizikoterápia, torna, injekciók, smr henger. Semmi nem használt. Amit a fél év hátrahagyott: rendkívül hosszú tünet megszűnés műtétet követően. Persze műtét napjától tudtam járni, mozogni, viszont zsibbadások, feszülés, lüktetés több mint 2 év kellett hogy elmúljanak.6 hét kontroll után rehabilitációs kezelésre jártam, fürdő, masszőr, torna, ott mondta a reumatológus doktornő hogy az idegek fognak felejteni utoljára, mivel nagyon sokáig volt kompresszió alatt, nem is tudja miért húzták a műtétemet. Én sem. Most már teljesen tökéletes vagyok, igaz emeléseket mai napig "ésszel" csinálom. Egyenes derék stb. Volt időszak mikor itt a fórumon "vitáztam" sorstársakkal a műtétről. Én most is azt mondom, állítom: NE tartson senki a műtéttől, a halogatás csak nyújtani fogja a felépülést. Ami még fontos véleményem szerint: TORNA.TORNA,TORNA....Ne legyetek "lusták", szánjatok rá heti 2 alkalmat kb 20-25 percet alkalmanként. És ami fontos sztem még, mivel nekem is kulcsfontosságú volt a sérv kialakulásában: A STRESSZ!!! Nincs az a dolog ami megérjen annyit hogy állandó feszültség miatt ilyen fizikai betegség kialakuljon. Tanuljátok meg a stressz kezelését, véleményem szerint kis türelemmel, önfegyelemmel minden gond "magától" megoldódik.
Nagyon jó egészséget kívánok mindenkinek, vigyázzatok magatokra, mert mindenkiből csak EGY van!! -
mexel
veterán
Sziasztok! Sajnos csapattag lettem én is. Gyógytornával kapcsolatban lenne kérdésem. Tud valaki tornagyakorlat leírásokat amiket itthon végezhetek mély hátizom erősítésre?
A gyógytornán próbálom megjegyezni de az nem nagyon megy, felvenni nemengedik, leírást kaptam de csak pár gyakorlatról, kellene változatosabb is.
ha esetleg van valakinek akár hagfelvételes, vagy leírt, vagy tud linket azt megköszönném. -
graver40
csendes tag
Sziasztok! MR vizsgálatra kéne mennem, mert nagyon úgy néz ki, hogy "megnyertem" a harmadik sérvet is (lumbális).
Újbuda Medical Centernél van valakinek tapasztalata? Nyitott gépük van.
Köszönöm előre is. -
ant7517
csendes tag
Hát, igazából nem nyugtat meg, azért még szeretnék úgy ahogy normális életet élni . Bár meglepo módon ugye ma vagyok 14 napos, 2 órát fozocskeztem , 1 órat sétáltam 2 órat vártam a másik dokira, és teljesen fájdalom csillapito nélkül vagyok 4. Napja. Nem azt mondom hogy nem éreztem de ennyi terhelés nem volt problémás, így nem tunik vészesnek .
-
ant7517
csendes tag
Elnézést a kései valaszert de addig nem akartam írni ameddig nincs szakvélemény. Ma lett, tehát a kisizuleti nyulvanyt úgymond megszuntettek, így féloldalas lett a gerincem. A szakember nem kívánta véleményezni , de mondjuk úgy hogy igaz fogalmazott hogy nem szokott ilyen törtenni, ellenben régen normális volt ez az eljárás és van akinek nem okozott gondot így bármi lehet a jövőben.
Kb ennyi, végülis nincs gond, vagyis van mert nem örülök hogy egy magán szolgáltatónál ilyen lehetséges, bár az ügyfél kezelésük is eléggé az alja, de ez már mas téma
-
Norberto008
tag
Nekem a fúróval betaláltak a durazsákba, utána a jobb lábam egyből lebénult.. Inkább fája nekem is mint ez
-
biker
nagyúr
válasz
ant7517 #3570 üzenetére
"Sajnos az orvossal nem tudok beszélni mert amikor szóltam neki akkor a nem csináltam semmit et hajtogatta, majd a zarojelentesbol kiderült hogy komplikáció miatt szetvagta a kisizuleti nyulvanyomat így nagy eséllyel újabb műtét elé nézek ahol már kivasaljak a gerincemet."
Bocs, de ez butaság, vagy nagyon félreértettél valamit. mikrodiszkektómia esetén (kis feltárásból végzett műtét) mindig lefaragják a kisizületi nyúlványt, mivel máshogy nem férnek hozzá a területhez. Az összes izom és szalag leválasztásra kerül a csigolyákról. Csak laparoszkópos és lézeres esetben nem nyúlnak, de ekkor utólag sem tudnak faragni.
Ami egyedül igaz, hogy ha két egymás feletti kisizületi nyúlvány is sérült, (pl nekem L4-L5 és L5-Si is operált) akkor ha újra panaszok lépnek fel, és instabilitás merül fel, akkor nem lehet normál műtéttel megoldani, csak a fixálás jöhet szóba.
De nem az orvos hibája mert levágta a......Ha a másik oldalon van most gond, lehet hogy átterhelsz a másik oldalra, rosszul mozdultál, gyulladásban van, stb Olyan is van akinek a láb panaszai rosszabbak eleinte.
10 nap szinte semmi, eleve kb 4-5 napig bent voltál, most otthon ágynyugalom kellene, kis sétákkal, fekvő mozgató gyógytorna, gyulladáscsökkentők és még nyugodtan fájdalom csillapító és izomlazító, ne húzza el a másik oldali egészséges izom a sérült műtött oldali izmokat. -
ant7517
csendes tag
Sziasztok,
Akit műtöttek , le tudja írni hogy a műtét után mi fájt mi nem és hogyan javult ?10 napja műtöttek, de azóta a másik lábamban van kisugarzo fájdalom.
Sajnos az orvossal nem tudok beszélni mert amikor szóltam neki akkor a nem csináltam semmit et hajtogatta, majd a zarojelentesbol kiderült hogy komplikáció miatt szetvagta a kisizuleti nyulvanyomat így nagy eséllyel újabb műtét elé nézek ahol már kivasaljak a gerincemet.
Szóval most para van hogy mi történt velem, infó semmi csak várok , és rohadtul fáj az a lábam ami panaszmentes volt. Ja meg a derekam.
-
Fuvaros
senior tag
Denevérpadot használjatok orvosok helyett
-
Simi2018
csendes tag
Sziasztok! 2,5 éve műtöttek, kb 1,5 éve voltam itt. Csak azt tudom mondani: JÓL vagyok. És tény. Persze senkit ne szeretnék megbántani, de itt annyira "hozzáértők" vannak. már kijelenthetem. A gyógyulásom abszolult NEM az itteni praktikák, csoda ketyeréknek ,varázsló ötleteknek tudhatom be. Nekem is bénulás, vizelettartási problémák voltak műtét előtt. ( Mielőtt vki kioktat hogy nem volt nagy gondom). Kezdettől fogva magam alakítottam a napjaimat m( otthoni nyújtásokkal fekve, apró mozdulatokkal. még több, rengeteg sétával 2-3 hétig, ezután kerékpározás, heti 2-3 alkalommal esti torna, reggeli ágyól kelés előtt minden alkalommal kinyújtások az izmoknak,hátnak.. Zsibbadásom, lábfejem lüktetése 1,5 évig volt meg. jelen pillanatban is előfordul lábujjaimba hasgató fájás. DEEE!! Mindenki maga találja meg mit, mennyit bír, és türelemmel, kitartással építse, erősítse magát, ne a sok sok itteni "professzor", kuruzslóra hallgasson. Én is majdnem beleestem az itteni okos tanácsok fergetegébe, sokszor pénzkido bással járó kezelésekbe. Ja és azóta bányában dolgozom!!!!!!
-
ImACeltic
őstag
Üdv!
Nekem nem gerincsérvem volt, hanem köldök, de lenne egy kérdésem és nem találtam erre élő topikot.
Ismerősök kérdezték a minap, hogy ment a diéta? Én meg néztem hülyén. Elvileg diétáznom kellett volna a köldöksérv műtét után? Mert nekem ezt sem az orvos, sem más ápoló, stb nem mondta a kórházban való létem alatt.
-
updog
őstag
Jobbulást, kitartást mindenkinek!
Én most épp kínlódok hogy mit csináljak, mert a refluxom miatt alá kéne polcolnom a fejemet, a nyakam miatt pedig pont nem jó a párna... egyelőre választhatok hogy reggel ne tudjak mozdulni amikor felkelek, vagy inkább egész nap kaparjon a torkom a gyomorsav miatt és néha fuldokolva riadok emiatt éjjel...
-
biker
nagyúr
Kellemes karácsonyi ünnepeket és derékfájásmentes boldog új évet mindenkinek!
Remélem mindenki jól van, azért nem írogat
Én mondjuk kevésbé, itt a hideg, itt a szél, és az évvégi hajrá kifárasztott, de küzdök... -
Stieve
csendes tag
Sziasztok!
Benéztem, még én is élek meg a csavarjaim is
Jól vagytok?
Meséljetek ki hogy van, mi fáj, hol fáj..?Üdv.!
Stieve -
formasu
tag
Üdv mindenkinek!
Már úgy látom, hogy "meghalt" ez a topik.
Az is lehet, hogy mindenkinek a gerince meggyógyult a koronavírus félelmünkben.
Jó egészséget kívánok! -
Nagy vicc a mostani Magyar Egészségügy!
II. Fokú Orvosszakértői Vizsgálat eredménye (Győrben)
Vissza vettek amit korábban I. Fokon adtak és csak a Baleseti Járadék %-a van meg.... Az orvos a kormányért van, nem a betegekért?
Fellebbezés csak jogi/peres úton lehetséges. Vicc kategória.
Semmi "baleseti, Veszelyes, Erős fizikai, stb.." korlátozás nincs megszabva. Így vállalja a felelosseget? -
biker
nagyúr
nekem ez vált be
[link] -
Bogyi007
veterán
válasz
inf3rno #3549 üzenetére
Én anno ilyet kaptam ajándékba.
Amióta megkaptam nincs nyaki fájdalmam reggel... -
inf3rno
nagyúr
No nekem a nyaki gerinc problémám elég sokat javult attól a nagyon egyszerű változtatástól, hogy párna nélkül alszom. A tünetek nyaki fájdalom, remegés, izomrángások voltak, szinte mindegyik teljesen megszűnt, fájdalmat érzek minimálisat és egy nagyon kicsi remegés van még, de ennyi belefér. A fő probléma, hogy egész nap a gép előtt görnyedek, a párna csak annyiban járult hozzá, hogy este sem tudtam kipihenni ezt az előre dőlő kényszertartást. Igazából világ életemben párna nélkül aludtam, egyedül a refluxom miatt kezdtem el használni, de eléggé visszaütött...
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MaxxDamage #3543 üzenetére
Nekem is olyan 70 körül volt, abból a lencsék 60, a keret 10 lehetett, hasonló dioptria. A 300 azért erős túlzás szerintem. Itt a legdrágább lencsével se jönne ki annyira.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MaxxDamage #3540 üzenetére
Ja, úgy értettem. Nem olcsó egy multifokális.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MaxxDamage #3538 üzenetére
Van nekem is, de kint van a kocsiban. Este szoktam használni vezetéshez, ha meg nem kint tartom, akkor tutira elfelejtem. Kellene vennem egy másikat bentre.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MaxxDamage #3536 üzenetére
Szerintem az állandó görnyedés a számítógép előtt, ami okozza. Nálam is az van, és minél rosszabb a szemem, annál közelebb hajolok a monitorhoz, ami még tovább ront rajta...
-
válasz
inf3rno #3535 üzenetére
Ilyen az élet sajnos! /vagy mi magunk tesszük ilyenné!?
/
Azt hallom, hogy már a fiatalok (20 év+) körében is tapasztalható jelenség (probléma) az ami korábban 60+ körében jött elő (derék, csípő, gerinc, stb... problémák)
Na ez a durva!
Elvileg a (nem) "megfelelő" táplálkozásnak is lehet köze ennek kialakulásához... -
-
válasz
inf3rno #3531 üzenetére
Mindenről van orvosi dokumentum. (van pár mappányi)
Eleve ilyen vizsgálat ott külön nincs, meg hetek (folyamatos munka) után jön elő.
Így voltam a baleset után is. Úgy éreztem jól vagyok és egy idő után nem voltam jól és 3-4x is voltam (hónapokat) táppénzen és 2 év táppénz lett a vége. /1 év sima és 1 év baleseti/
Az előtt volt 6 hó baleseti táppénz és 2-3x 2-3 hónap /táppénz jogosultságom teljesen kimerítve - sokat kéne dolgoznom, hogy újra táppénzre mehessek.../Ezen felül van gerinc, csípő, derék problémám is (ezek is orvosi dokumentációval hitelesítve - kórház) a porcok (ujjak, könyök, váll, derék, nyak, térd, lábfej... minden ropog) meg még van ez az.
Kezelések semmit sem érnek, itthon is minden nap tornát kell alkalmaznom (kórházi kezelésen amit kaptam, megtanították) -
inf3rno
nagyúr
válasz
MaxxDamage #3530 üzenetére
Ezek kijönnek a vizsgálatoknál is? Ha csak terhelésre jönnek elő, akkor lehet, hogy nem is látják az orvosok. Lehet eleve terhelten kellene odamenned, de akkor meg elfelejtenéd, hogy hova tartasz.
Nehéz probléma.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MaxxDamage #3528 üzenetére
Nem tudom, ezen max átképzés segíthetne, ha ennyire nem akarnak felvenni. Esetleg valami irodai munkára nem gondoltál?
-
válasz
inf3rno #3527 üzenetére
Én szeretek előre gondolkodni (szinte mindenbe)
Ma voltam ismét kormányablaknál (Okmányiroda) is és rehabnál is.
Eleve nem tudok elhelyezkedni, mert üzemorvos nem vállalja (egyik sem) a (teljes) felelősséget, a korlátozás amit ír, meg eleve bukó munka szempontjából (legyen az bármi is)
Az adataim / lapom (önéletrajz) meg nem küldik körbe a rendszerbe (munkaadók) mert ha 1x körbe megy teljesen és nincs semmi lehetőség, akkor eleve következő körbe esély sincs, így megint magam alatt vágom a fát. Voltam ezidáig 15-20 munkahelyen biztos, mindenhol az üzemorvos adta be a döfést, interjúk, egyebek rendben. És mennyien járunk hasonló (vagy rosszabb) cipőben!
Szóval nem egyszerű ez... -
inf3rno
nagyúr
válasz
MaxxDamage #3526 üzenetére
Felesleges ennyire előre gondolkodni, előbb vagy utóbb megadják. Sok sikert hozzá!
-
-
Eastman
addikt
Hol a kakukktojás?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MaxxDamage #3520 üzenetére
Szerintem is csináld. Ha nem vagy észnél simán lehúznak a hivatalnokok...
-
válasz
#40993792 #3521 üzenetére
Köszönöm!
Én magam kértem a komplex felülvizsgálatot (munkaképesség megállapítás - vagy mi volt az), baleseti fokozat az nem lett változtatva (idén volt a felülvizsgálat, ahol már 4 éve biztos nem kellett meg jelennem), pedig romlott az állapotom (agyi sérülésből eredő egészségkárosodásom az ugyanaz a CT vizsgálatok szerint - a testi "károsodás" viszont változott ami egyben a baleset következménye is lehet, sőt biztos) és látták is, mivel küldtem az orvosi/kórházi dokukat (2 évente kell).
Majd kiderül ennek mi lesz az eredménye és akár fellebbezek. /bár annak nem tudom mi a menete, majd az okmányirodába csak elmondják/ -
válasz
Simi2018 #3519 üzenetére
Esetemben sajnos nem csak egy üzemorvos adta ezt (vagy hasonló) véleményt.
Eleve baleseti járadékos vagyok, most rehabos is leszek.
Vicc az egész... a "komplex" felülvizsgálat úgy zajlott, hogy bementem ahova hívtak és mondták.. jó kap 10+% és mehet dolgozni (rehabosként) és a %-os egészségkárosodást így állapítják meg? WTF?!?Okmányirodába meg azt mondták, hogy csak a korábbi agysérülés/agykárosodás amire 50-60%-ot kellene (kellett volna) kapnom.
Lehet ezt megfellebbezem (dokura még várok)... még 1x sem tettem, most megteszem.
-
Simi2018
csendes tag
válasz
MaxxDamage #3518 üzenetére
Üzemorvos engemet is kivágott mikor műtét után mentem vissza dolgozni....
-
válasz
Bogyi007 #3516 üzenetére
Szia!
Én most jól megvagyok.
Második kezelés most jár le (10x elektro, mágnes, masszázs, gyógytorna) és csípőim amik kicsit fájnak, gerinc/derék az elég jó.Otthon is kell csinálni a tornát és kordában tartható a "fájdalom"
Közben meg be kellett adnom az okmányirodába a komplex felülvizsgálatra a kérelmem (csak baleseti járulékos vagyok és dolgozni akarnék, de nem vesznek fel sehova, mert üzemorvos nem igen engedi) korábbi agysérülés, agykárosodás, agyi vérrög eredménye: koncentráció, memória, fáradékonyság...Azt kellene megtudni már csak, hogy a korábbi baleseti járadék (egészségügyi csökkenés %-a) miként megtámadható
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Simi2018 #3515 üzenetére
Köszi! Vettem közben, sérvre tényleg nem valami hatékony, de segít edzés után ellazítani az izmokat, kiszedni a csomókat, úgyhogy más szempontból hasznos. A használata azért nem jön intuitívan, nekem is ismerős mondta el hogyan kell, mert az átlag csak nekiáll görgetni, ami nem sokat ér.
-
Bogyi007
veterán
Sziasztok!
Ennyire alszik ez a topic vagy mi van?
Hogy vagytok? -
inf3rno
nagyúr
SMR hengert próbált itt már valaki? Lehet kapni olyanokat is, amiken gerinc kivágás van, de általában azt írják, hogy az L környékét jobb nem masszírozni SMR hengerrel, mert ronthat a sérven. Nem tudom, hogy ez a kivágásosakra is igaz e. Igazából azt se tudom milyen hengert vegyek, mert sportra is kellene vádlit és combot masszírozni meg hátra is jó lenne valami, és nem túl nagy a keret.
-
formasu
tag
válasz
inf3rno #3509 üzenetére
Egyetértek veled! Az is igaz, hogy a sérv az injekció után is megmarad /talán kicsit visszahúzódik, nem tudom, hogy mi történik vele/ de a fájdalom csökken. Mivel mindkét módszernél a gerinccsatornáról van szó, az injekciónak is van kockázata, a műtétnek is van kockázata, /gondolom, a műtét kockázata sokkal nagyobb/ ezért hasonlóan, mint a műtétnél a lehető legjobb orvost célszerű kiválasztani.
Belegondolok, már nem is négy, hanem öt éve lesz augusztusban, hogy kaptam először ezt az injekciót. Nem tudom, meddig leszek viszonylag jól vele, de nekem ez az öt év is "ajándék" volt. /Hallottam olyanról, hogy öt év alatt kétszer is műteni kellett./ Kérdésemre az orvosom azt mondta /MRI alapján/, hogy a sérv nálam olyan rossz helyen van, hogy nem lehet jól hozzáférni, szerinte meg sem lehetne műteni biztonságosan. -
Bogyi007
veterán
válasz
formasu #3503 üzenetére
Bogyi megműtette a már kiszakadt és bénulást okozó porckorong-sérvét, ami után a fájdalma és a bénulás is azóta megszünt, és azóta kíméletesebben dolgozik, igen eljár a kezelésekre is amiért napi szintre lebontva - ha van masszázs és vízitorna és tangentor is - akkor fizet összesen a fürdőbelepőt is beleszámolva 1500 forintot ha meg csak száraz torna van akkor meg 700 forintot.
Amúgy a fürdőbelépő a "mezei" vevőnek 2500 forint.Nos biztos vagy abban hogy rossz ez számomra?! Én nem...
A torna hasznos, a többi meg aktív pihenés és kvázi wellness és az útiköltséget is el tudom számoltatni akár... -
Simi2018
csendes tag
Injekció után a sérv nem fog eltűnni. És van aki csak habzsolja az életet, semmi komoly munka. fizikai munkánál lehetne injekciózni, semmit sem használna.
-
formasu
tag
válasz
inf3rno #3499 üzenetére
"Tehát összefoglalva érdemesebb egy kockázatos műtétet bevállalni mielőtt kipróbálnál bármit, ami esetleg segíthet, és kevésbé kockázatos." ezt írtad.
Én viszont nem ezt mondom, hanem: mindent kipróbálok, csak ne kelljen műtétre menni.
Vegyük Bogyi007 példáját, és az enyémet.
Mindkettőnknek kb. hasonlóan, 4 éve lett sérvünk, és mindkettőnknek az azonnali műtétet javasolták. Bogyi megműttette magát, vállalva a műtéttel, és utána járó fájdalmakat, gyógytornákat, tornákat, fürdői kezeléseket, stb. néhány hónapig, és azóta is minden évben. /Az ezekkel járó költségekről most nem is beszélek/
Én nem műttettem meg magam, hanem kerestem egy "nagyon profi" orvost, aki adott néhány injekciót 4 éve, és azóta talán még kétszer. Az injekció után 1 órával fájdalommentes voltam, nem járok fürdőbe, nem tornázom, nem gyógytornázom, nem járok rehabilitációs programokra, stb. Négy éve, az első injekció után egy héttel végig vezettem Szilvásváradra, végig sétáltam oda-vissza ott a 2x5 Km-t fájdalom nélkül. /Két héttel korábban még 10 métert nem tudtam egyfolytában menni!/ Minden nap lábon vagyok, járok kirándulni, járok külföldre, járok évente többször síelni Ausztriába.
Nem akarom senkinek megmondani a "tutit". Ezek után mindenki döntse el maga, hogy mit választ... -
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tekintettel a nagy érdeklődésre, megköszönve a sok együtt érző hozzászólást, és bátorítva a leendő...
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Monitor hiba topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest