Új hozzászólás Aktív témák

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #2048 üzenetére

    Szia Stieve! :( Most látod, úgy jártál mint én. Nem lett volna szabad ekkorát sétálni. Beleestél Te is abba a csapdába, hogy jobban vagy egy picit, akkor még gyerünk. Gondolom, hogy nagy fájdalmaid vannak, ismerős. Most az a lényeg, hogy kipihentesd a gerincet és csak óvatosan a sétával. Ne sokat üljél, azt sem szabad. Tudod, csak mikor kajálsz. A kórházban a gyógytornász erre külön kitért. Csak csodálkoztam, hogy ennyire megy a séta, nagyon becsapós. Én kevesebbet sétáltam, mégis kiütött. Napokig alig bírtam mozdulni. Egyébként is nehezen gyógyulunk, a vasat is szokni kell. Ráadásul pont rossz idők is jönnek, kifogtuk rendesen. Ez a hideg, nyirkos idő ami jön télen, letaglóz minden műtött beteget és ráadásul, még friss a műtétünk. Nagyon kell vigyázni, nekem is hiába papolt a család, hogy sok lesz a séta. Majd én érzem. Ja, és igazuk lett. Pihenj amennyit csak lehet, de azért óvatosan sétálgass egy keveset. Nekem a dokim, úgy fogalmazott: Ha szomjas vagyok keljek fel és ne engedjem, hogy ágyba hozzák a vizet. Addig is mozgok. Vigyázz magadra és gyógyulgassál! Bármi van csak írjál, jó, hogy itt kitudjuk panaszkodni magunkat. :K

  • klari164

    csendes tag

    válasz #41079296 #2047 üzenetére

    Szia! Te sem tétlenkedtél, sikerült bekerülni ebbe a táborba. Sajnos. :( Nagyon csalós dolog ez a gerinc betegség, mert miután túl vagy a műtéten és jobban vagy, elfelejted, hogy milyen sérülékenyek vagyunk. Úgy látom sokan belesétáltunk ebbe a csapdába. Sokszor hallom, ha már egyszer műtötték, soha nem lesz a régi. Mennyire igaz. Van 1-2 ismerősöm, akinek teljesen rendbe jött a dereka, de ezek a kivételes esetek közé tartoznak. Jóval többen vagyunk, akinek kiújul, vagy nem sikerül a műtét. Többen is írtátok már, hogy kispárnát tesztek a derekatok alá. Engem ma is 3 órakor ébresztett és fel kellett kelnem. Kifogom próbálni, ezt a párnás dolgot. Mit veszíthetek, legfeljebb nem segít. Nagyon remélem, hogy beválik Neked is a gerincpad, sok jót hallottam már róla. Nekem a munkatársaim közül is volt aki használta a padot. Nagyon dicsérte. Remélem Neked is csak jót tesz. Sok sikert kívánok!

  • klari164

    csendes tag

    Sziasztok! De nagy a csend. Hogy vagytok? Minden rendeben? Én eléggé érzem a derekam és a bal lábam továbbra is zsibbad. Kipróbáltam a kispárnát és tényleg működik. De leginkább az a jó, ha fekszek és feltudom rakni a lábaimat magasabbra. Párnákat rakok alá. Úgy valamennyire elviselhető, de ha lábra állok, viszem a követ a derekamon és hasogat a bal oldalamra. Szép napot kívánok mindenkinek.

  • Stieve

    csendes tag

    Sziasztok!

    Én megyek vissza a kórházba délután. Üvöltök a fájdalomtól, egyedül nem is bírok felkelni, teljesen kivagyok. Ha nagyobb levegőt veszek, már az is fáj. Az orvosom látni akar, megnézi nem mozdult-e el valami, amit nem gondolna. Azt mondja nagyon sok esetben műtét után 7-8 nappal ideggyök gyulladás lép fel, szerinte ez lehet nálam is. Elmondása szerint keményebb tüneteket produkálhat mint ami műtét előtt volt.
    Drukkoljatok, hogy ne mechanikai, azaz csavar probléma legyen...
    Gyógyuljatok!!!

  • #41079296

    törölt tag

    válasz enerdzsájzer #2049 üzenetére

    Szia! Köszönöm, igen a gépszíj okán a szélsőségeken tapasztalok. A padot torna után gondoltam minden esetben, átmozgatás és a feltolások után. A műtét előtt volt nálam egy kölcsönben, de nagyon nem jött be akkor. Most csak óvatosan.

  • #41079296

    törölt tag

    válasz Stieve #2054 üzenetére

    Szia! Veled vagyunk. Nekem nincs csavar de van mikor csak csillapítással tudom elviselni. A gyógytornászom is feladta, fél hogy bajt okoz nekem. Aztán egyszer csak enyhül, mint most is. Ilyenkor kicsit a parranoiám sem nyomaszt. Biztonság képen azért én elkezdtem félretenni egy önköltséges MR árát. Ha vacakolnának, legyen lapom amit az asztalra tehetek. Drukkolok hogy ne legyen komplikáció. Kitartást!

  • #41079296

    törölt tag

    válasz klari164 #2053 üzenetére

    Szia Klári! Nekem is együtt van a párna a derekam alatt és a térdhajlatban is. Így laptop is jobban kézre áll. :K . Nappali üzemmódban a hátam is alaposan feltámasztom, ügyelve hogy a farcsont ne billentse hátra a medencém. Ezt támasztja meg a derékpárna. De van hogy így is érzékeny. Akkor emelem a térdhajlat magasságot két párnára, vagy a gyógytornás nagy gumilabdára teszem a lábam. De az is sokat segített hogy az ágyra raktam egy majd később egy második szivacsmatracot. Így a farcsont besüpped és megmarad az optimálís ív az alsó gerincszakaszon. Nekem most nem megy az oldalfekvés mert fáj, de sokaknak segít ha a két comb között is van párna így a térdek közti távolság megegyezik a csípőével és nem veszíti azt.

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #2054 üzenetére

    Feltétlenül írd meg, hogy mi újság. Az ideg gyulladás nagyon brutális, azt mondják tényleg őrült fájdalommal jár. Nagyon drukkolok, hogy "csak" ez legyen a bajod. Reméljük, hogy a csavarral nem történt semmi. Istenem, hát nem elég szenvedés volt ami műtét előtt és utána volt????? :( Nagyon meg kell szenvedni ezt a csavar témát. Úgy látom ezzel itt mindenki így van. Nagyon sajnálom, hogy ennyit szenvedsz, de bízzunk benne, hogy ezután már jobb lesz. Este megint felnézek, hogy írtál-e? Szorítok Neked.

  • klari164

    csendes tag

    válasz #41079296 #2057 üzenetére

    Szia! Igazad van a fekvést illetően, mindenkinek más jön be. Azért is jó ezt itt megbeszélni, mert így egymástól is sok információt gyűjthetünk be. Én tudok hason feküdni, de akkor az egyik lábamat a kinyújtott lábam sípcsontjához kell rakni. Se feljebb, se lentebb. Nekem nagyon nehezen megy az oldalra fordulás, ha háton fekszek, mert egyszerűen nem bírom megemelni a csípőmet. Nem beszélve az éjszakáról, mikor megpihen a derekam. Mikor ki kell menni WC-re, neki megyek mindennek, mert gyengék a lábaim, nem akarnak megtartani. Persze egy idő után "bejáródnak". De akkor meg olyan, mintha gömb alakú lenne a talpam, biztos ismerős érzés. Ráadásul, olyan mintha érezném a csavarokat, szúr, hasogat. Kellemetlen érzés. Na de majd csak gyógyulunk, ha lassan is.

  • para2014

    csendes tag

    Sziasztok! Szegény stieve jól meg járta,remélem nem lesz komolyabb baja!! :U Sajnos neki is elkel fogadni azt hogy a csavarok után más kép mennek a dolgok,és végtelen türelem kel a gyógyuláshoz.Talán egy kicsit hamar akart talpra állni.Ma én is ki merészkedtem a komfort zónámból,egy nagy be vásárlás az egyik üzletbe,hát a végén már igen csak furcsán álltam meg mentem.Pedig már öt hete műtöttek,de terhelni nem igazán tudom.A sérv műtét után ilyenkor már teljesen jól voltam,igaz a mondás minél többször műtik annál nehezebben áll talpra.Na meg a csavarok az külön müfaj :K Megint nyirkosabbra fordul az idő így lesz gondunk!

  • para2014

    csendes tag

    válasz enerdzsájzer #2049 üzenetére

    enerdzsájzer! Nem haragudtál meg ugye a múltkori pálinka emlegetése miatt :F Én csak vicceltem,egy kis humor a sok baj között.Bocs :R

  • para2014

    csendes tag

    válasz klari164 #2053 üzenetére

    Szia klári! Mi van a fej fájásoddal? Nem említetted,remélem el múlt?

  • graver40

    csendes tag

    válasz Stieve #2054 üzenetére

    Szegény Stieve! Sajnálom, hogy ilyen vacakul vagy. A doki igazat mondott, nekem volt begyulladva az ideggyök, hát brutális valóban. Két gyereket szültem, de azt mondtam az orvosnak, hogy inkább szülnék még egyet, mert az is "kellemesebb" volt. Sajnos nem lehetett vele mást csinálni, csak feküdni, és nyelni a bogyókat, türelemmel megvárni, hogy lehúzódjon a gyulladás. Ja, ami még segített, az a jegelés, naponta ötször, hatszor 5-10 percre a keresztcsontra, én fagyasztott zöldborsót használtam... De még ne próbáld ezt, amíg nem derül ki, mi a probléma, és hát te csavarozva is vagy. Jobbulást kívánok, és szurkolok, hogy ne legyen nagyobb gond.

    Klári, a zsibbadt lábamon én is úgy érzem, mintha domború lenne a talpam, fura érzés, az biztos. Fájdalmam szerencsére nem sok, néha érzem, mintha be lenne akadva valami a derekamban a bal oldalon. Viszont nehezen indulok bárhová, mert annyira bennem van a majré. Pedig pénteken gyógytornász Pesten, hétfőn meg munka.
    Szereztem egy kemény matracot, ezt még szokni kell, mert majdnem olyan, mintha a padlón feküdnék. Lehet, hogy egy fedőmatrac jó lenne még rá?

    Futóka, üdv a klubban, hát az se semmi, amin te keresztül mentél. Denevérpadot nem használtam még, másik fórumon azt írták, hogy addig használ, amíg rajta vagy, de ki kell próbálni, hátha.

    Mindenkinek jobbulást kívánok, erőt, türelmet ehhez az egészhez.

  • klari164

    csendes tag

    válasz para2014 #2062 üzenetére

    Szia Rózsa! Ma egy kicsit könnyebb napom volt,de próbálok vigyázni. A bal oldalamba hasít, ha talpra állok. De muszáj. Ma már egy kézzel porszívózni próbáltam, de csak lassan. Nem igazán tetszett a dolog a derekamnak, de vettem be gyógyszert. Nem bírom már a tétlenséget és elég sokszor neki kell dőlni. De ma kevesebbet feküdtem, aminek most érzem az eredményét. Nem tudom mi lehet Stiev-vel, mert még nem írt semmit. Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy mit mond az orvosa. A bevásárlással is vigyázzál, mert elég sok sétával, guggolással jár.

  • Stieve

    csendes tag

    Sziasztok!

    Ami biztos, hogy a csavarok nem mozdultak, nem törtek el. A doki nem is nagyon beszélt gyulladásról, inkább azt próbálta magyarázni nekem, hogy túl feszes, stresszes vagyok és blokkolnak, feszülnek az izmaim. Ez oké, és el is fogadom, de azt nem, hogy ettől romlott volna az állapotom másfél nap alatt. Mindenestre diclacot szednem kell most még 1 hétig, de megtudtam, hogy azért nem szereti már ezt szedetni kórház után, mert gátolja, elnyújtja a csontosodás idejét. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a kórházban dupla adag fájdalomcsillapítót kaptam mint amit itthonra felírtak. Egyelőre ennyi, most már csak azt kéne tudnom mennyi ideig fog így fájni, mert egyelőre rosszabb mint volt, és ezt biztos nem bírom sokáig...
    Gyógyuljatok!!!!

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #2066 üzenetére

    Szia Stieve! Annak nagyon örülök, hogy a csavarnak nem történt baja, annak nem, hogy nagy fájdalmaid vannak. Érdekes ez, nekem is 2-3 hét után lett minden rosszabb. A stressz az igaz, hogy piszkálja, de hogy attól lennének ilyen fájdalmaid? Nem tudom. Látod engem már lassan 2 hónapja műtöttek és ma hajnalban is ahogy fordultam meg, olyan éleset hasított a bal oldalamba, hogy szinte "kivágódtam"az ágyból. Este is nehezen hagyott elaludni, így még nagyon kómás vagyok. A Tiéd meg még friss műtét. Én magam részéről azt tapasztalom, hogy soha semmi nem ütött még így ki, mint ez a csavarozás. Pedig betartottam amit csak tudta,, na meg a fájdalom is rákényszerített. Nekem a zárómra ráírta az orvosom, hogy mit és mennyit szedtem és itthon, azt folytattam tovább. A Diclacot és kiírta és mind beszedtem. Írt ki még 100mg-os Tramadolort és mondta, hogy szedjek ha kell még Paracetamol tablettát. Kellett is.Ezek se tudták teljesen elnyomni a fájdalmat, de azért elviselhetőbbé tették. Most már csak a Tramadolort szedem, de abból még napi 4 szemet. Neked nem írta ki a záródra, hogy mit alkalmazott? Nem adta oda a kiírt recepteket? Akkor adták ide, mikor a véralvadás gátló injekció receptjét is. Nagyon vigyázz magadra, pihenjél sokat, mert most az kell.

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2063 üzenetére

    Szia Évi! Úgy elvoltál mát tűnve, hogy arra gondoltam, hogy beállt a derekad. Érdekes érzés ez a dombrú talp. Úgy szoktam mondani, hogy hintaló lábam van. Sajnos ez annyira nem vicces, de mit tegyünk? Elhiszem, hogy félsz egyedül nekiindulni, mert ezzel én is így vagyok. Olyan fura dolgokat produkál a derekam, amit eddig nem csinált. Recseg-ropog. Lehet, hogy már olajozni kellene? Nekem is a bal oldalamba hasogat és mintha ott nyomná valami. Kellemetlen és akkor ráadásul, hátul a combom bal oldala, a vádlim bal oldala, a bokám bal oldala és a talpam teljesen zsibbadt, érzéketlen. Ez normális?Azért annak örülök :C , hogy nem sok fájdalmad van. Reméljük, hogy ez így is marad. Vigyázz magadra és kitartást.

  • nemethkitti

    csendes tag

    Sziasztok! Valaki tudna abban segìteni, hogy idàig a sérvemtől a bal oldalam fájt, bal lábba sugárzott ki, most pár napja jobb oldal jobb láb. Valami ötllet mi ez?

  • #41079296

    törölt tag

    válasz nemethkitti #2069 üzenetére

    Szia! Az idegi fájdalom két okból lehetséges. A gerinccsatornából kilépő ideggyökök (bal-jobb) nyomás alatt van, vagy közvetlenűl a gerincvelőt nyomja középen. A pihenés, torna, mozgás hatására visszahúzódva, majd Kijöhet a sérv megint. Elképzelhető központi a sérved és hol egyik hol másik oldalon irritál jobban. Nekem először csak az ideget nyomta jobb oldalon, aztán a gerincvelőt is, de ekkor már mindkét oldalra sugárzott, front stb. határára hol egyik, hol másik oldalon, de alapjában mindkét oldalt irritálja. Nem zsibbad? A központi nyomás inkontinenciát is mutathat, mint nekem is. MR. Volt már?

  • nemethkitti

    csendes tag

    válasz #41079296 #2070 üzenetére

    Nem zsibbadok, MR megvolt már tavaly.Kb 1.5 éve barátkozom a kiújjult kiszakadt sérvemmel. :-) csak most nem tetszik h ezt csinálja.

  • enerdzsájzer

    tag

    válasz Stieve #2066 üzenetére

    Érdekes jelenség ez a hazaérkezés utáni állapotromlás. Nekem is volt. Egy hónapig járókeret. Türelem, türelem, türelem és még több türelem jó sok kitartással. Ne kattogj azon hogy fáj. Nagyon nehéz az biztos... de próbálkozni kell. Nálam ez úgy ment hogy jó vastagon belőttem magam, beraktam egy teljesen semleges unalmas filmet, vagy lazítós zenét huszonharmadjára, aztán lazítás. Mivel a fájdalomra semmi sem hatott, nem láttam értelmét hogy azon pörögjek hogy fáj és hogy szűnjön már meg. Elképzeltem hogy a fájdalom egy nagy tó és én a felszínen lebegek és együtt hullámzok a fájdalommal. Kicsit elvontnak hangzik tudom, de nálam ez működött/működik. :) Jó nagy adag akaraterő és józan ész kell hozzá. :) Józan ész... :D bedrogozva vízen hullámozni... ;) :D

    Nem árt vitaminokat szedni, immunerősítő cuccokat, keveset sokszor és jó kaját enni és elegendő vizet inni. És sétálgatni de ne hegynek kilométereket. Bent a lakásba oda vissza, többször keveseket, torna amennyi jólesik, az a gyakorlat amitől meg fáj ne erőltesd! Szerintem :)
    Kitartás és jobbulást!

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #2068 üzenetére

    Szia, Klári!
    Nem tűntem ám el, olvastam mindig, csak írni nem volt érkezésem. Szerencsére nem a derekam miatt. Matracvadászaton voltunk, meg a lánykám szülinapját ünnepeltük, ilyenek.
    Neked a bal oldalad fájt a műtét előtt is? Nekem a jobb, az a lábam zsibbad most is (hintaló). A fájdalmak inkább a másik, a bal oldalon jönnek azóta, a jobb ritkán sajog. Talán azért, mert az ember a fájós oldalt önkéntelenül kíméli, és a műtét után is sokkal gyengébb volt a jobb lábam sokáig, így nyilván a balt terheltem. Talán az okozza, hogy most a bal oldal vacakol. Illetve érdekes, mert a gyógytorna némelyik gyakorlatánál, pl. amikor be kell húzni a jobb térdem hashoz, van, hogy nyilall a bal oldalam közben a derekam. Tehát van valami "kereszthatás" is, gondolom. Majd holnap megkérdezem a gyógytornászt, délelőtt megyek.

    Stieve, örülök, hogy a csavarok rendben vannak. Remélem, a fájdalmad is enyhülni fog, kitartás!

    Szép napot, a lehető legkevesebb fájdalmat mindenkinek!

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2073 üzenetére

    Szia Évi! Nekem a bal lábam zsibbadt műtét előtt is. De most nagyobb területen van lezsibbadva. Ezért nem értem. De olvasgattam 1-2 dolgot és emlegeti az ilyen esetekben az ideg roncsolódást is. Csak azt nem értem, hogy műtét után 1-2 napig rendben volt és utána visszaállt a zsibbadás. Akkor lett csinálva egy röntgen és megnyugodott az orvos, hogy a csavarok jól állnak. Én még ettől nem nyugszok meg, mert továbbra is panaszaim vannak. Még abban reménykedek, hogy egy idő után elmúlik. Abban bízok, hogy a gerinc mellett, minden meglett piszkálva és idő kell a javuláshoz. De a hasogató érzés is nyugtalanít. Na majd egyszer csak, jó lesz minden. Bárcsak úgy ébrednénk fel egy reggel, hogy nem fáj semmink sem. Na és sikerült jó matracot venni? További szép napot kívánok.

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #2074 üzenetére

    Klári, nekem azt mondták, hogy a zsibbadás múlik el legkésőbb. Akár hónapokig is tarthat, egy év után viszont véglegesnek tekintik. Nekem ugyanúgy zsibbad, mint műtét előtt, 1-2 nap szünet sem volt. Idáig szedtem rá a Milgammát, amit ajánlanak, de arany áron van, és szerintem semmit se használ. Úgy hogy nem veszek többet. Ha akar, elmúlik magától. Most már úgy vagyok vele, ha múlik, akkor jó, ha marad, az nem jó, de együtt tudok vele élni. Csak ne fájjon sehol, és tudjak mozogni, dolgozni.
    Megértem, hogy nem vagy nyugodt, de látod, engem már három hónapja műtöttek csavar nélkül, és még mindig nem az igazi, akkor csavarokkal gondolom még lassabb a felépülés. Rengeteg türelem kell, de néha nagyon nehéz türelmesnek lenni.
    Igen, korábban írtam, hogy megvan a matrac. Három réteg latex, vagy mi, és két réteg kókusz, ettől aztán majdnem olyan kemény, mint a beton. Még meg kell szoknom, de lekopogom, eddig még nem ébredtem összetörve, vagy ilyesmi.

  • #41079296

    törölt tag

    válasz nemethkitti #2071 üzenetére

    Amíg nem zsibbad, nincs bőr érzéketlenség és izomtúnus, erő vesztés addig el kell kerülni a műtétet. Olvashatod, küszködünk öléggé. Nem mondom hogy nincs tanítás a fájdalomban pl. az alázatot elég jól lehet gyakorolni mikor négykézláb eltorzult arccal kúszik az ember a wc-re bénán, mint a fóka. Aztán mire odaér az is bizonytalan hogy ottmitörténik. :W . Torna, minden nap, hátizom, hasizom. És a McKenzie tornából a feltolások csípőből. Fekvőtámasz, levegő max beszívás hasba, addíg míg feltolod magad. Csípő nem emelkedik. Fent lassan kifúj. Ilyenkor a csípő előre mozdul és ráfeszít a feltolásra. Mikor elfogyott a levegő akkor lassan leengeded. Ebből tízet, és ezt naponta nyolcszor tízszer, vagy óránként egész nap. Ha tompán fáj közben az még nem gond. Míg nem nyilal erősen. Ha ezt a gyakorlatot tudod csinálni akkor ez a legjobb arra hogy a sérvet visszakényszerítsd a helyére. Ha még nincs annyira kint hogy megtámassza a csigolyát. akkor fáj erősen, mert akkor az idegre is ráfeszül a feltolás. Ezt én napi szinten csinálom folyamatosan és vannak napok amikor abba kell hagynom. Rápihenek és pár nap után megint tudom csinálni. Nálam ez most tíz hetes műtét után, és a hegesedést igyekszem bent tartani a csigolya síkjában ezzel a gyakorlattal.
    Jobbulást.

  • nemethkitti

    csendes tag

    válasz #41079296 #2076 üzenetére

    Tudom miröl beszélsz az első maga volt a pokol :( de ez a sérvem más, lassan már 1.5 éve ki van szakadva és köszönöm egész jól vagyok. A műtétre igyekszem nem gondolni elzárkózunk tőle nagyon. Holnap kipròbàlom azt a gyakorlatot :-) bármire vevő vagyok. Neked is jobbulást!

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2075 üzenetére

    Szia Évi! Én is olvastam erről a zsibbadásról. Sajnálom, hogy ennyire meggyötör Téged is ez a betegség. Engem 2001-ben műtöttek először,aztán, 2003-ban és 2005-ben, de nagyon gyorsan talpra álltam. Ezért fogadom ezt most nehezen el. Biztos, hogy van benne olyasmi is, hogy egy fiatal szervezet hamarabb felépül. Az első műtétem után igaz, hogy 7 napot voltam még bent a kórházba műtétet követően, addig adták a különböző injekciókat ( fájdalomcsillapító, izomlazító, B1 vitamin, stb. ). Fogalmam sincs, hogy volt-e köze a felépüléshez, de a korom biztosan számított. Remélem Neked is használt ez a 2-3 hét pihenő, egy kicsit lazított a derekad, már amennyire,a házimunka mellett lehet. Ma én is kimegyek a piacra, valamit nézni kellene a temetőkbe, de nagyon félek a sétától, meg a tömegtől. Bevásárláskor is mindig úgy megyek, hogy kerülök mindenkit, mert félek, hogy löknek rajtam egyet, vagy a kocsit belém tolják. Volt már rá eset. Nincs ráírva a homlokunkra, hogy mi a bajunk. Volt már olyan is aki mondta, hogy nem is látszik rajtam, hogy hányszor műtöttek. Az ég szerelmére, hordjunk táblát magunkkal? Intéztem rokkant parkolási kártyát 1 hónapja, minden gond nélkül megadták. Kimentem a TESCO-ba, beálltam a rokkant parkolóba és oda jött egy férfi, hogy talán nem látom a kijelölt felfestést???? Mondtam Neki, persze, hogy látom, ott van az ablakban a kártya, azt viszont maga nem látja. Megkérdezte, hogy mennyiért vettem? Mondtam neki, hogy 4 gerincműtétért. Ennyibe került, se több, se kevesebb. Nagyon zavarba jött és ez is azt mondta. "Ne haragudjon, de nem látszik magán, nem gondolta". Kívánom, hogy kényelmes legyen a matrac a derekadnak és fájdalom mentes szép napot kívánok. :R

  • klari164

    csendes tag

    válasz para2014 #2062 üzenetére

    Szia Rózsa! Mi van Veled? Nem sokára mész kontrollra vissza. Hétfőn, igaz? Tudasd velünk, hogy mit mondott az orvosod. Szép napot Neked.

  • Stieve

    csendes tag

    Sziasztok!

    Na én bent fekszem a kórházban, még este be kellett jönnöm, doki azt mondta ne várjunk vele. Már mozdulat nélkül is fájt, sőt a sebem begörcsölt és olyankor azt hittem végem.
    Este kaptam infúziót meg nyugtatót, attól sokkal jobban lettem de csak hajnalig. Most vettek vért vizeletet hátha valami gyulladás. Remélem csak ennyi lesz és nem kell felnyitni...
    Gyógyuljatok!!

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #2080 üzenetére

    Szia Stieve! Nagyon ledöbbentem a hírre, de ott tényleg jó kezekben vagy. Sajnos ezt kell mondjam. Jó döntés volt az orvos részéről, mert így legalább a vizsgálatokat helyben eltudják végezni. Nem lesz semmi baj, nagyon drukkolunk Neked. Gondolom infúziós kezelést is fogsz kapni, amiben minden szükséges anyag benne van. Lehet ha nem mutat ki semmit a labor, csinálnak egy CT vizsgálatot is. Legalábbis így gondolom. Tájékoztassál, hogy mit mondanak és mi történik? Nagyon szorítok Érted és minden jót kívánok! Nem lesz semmi baj, sokan szorítunk Érted! :K

  • biker

    nagyúr

    válasz Stieve #2080 üzenetére

    ember... kitartást.

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #2078 üzenetére

    Szia, Klári!

    Az imént jöttem meg a gyógytornáról. Elég jól ment, de szépen ki is sétáltam magam, mert Bp.-en, és itthon is kellett gyalogolnom. Hazafelé már nem volt valami kellemes, de kibírható. Minél jobban terhelem a jobb lábam, annál jobban, feljebb zsibbad.
    A gyógytornász azt mondta különben, hogy ha továbbra is jönnek nyilallások, akkor beszéljek a dokival, aki műtött. De reménykedem, hogy idővel jobb lesz. Ő a félkemény matracot javasolja, hát jó, hogy szereztem egy keményet... Na, majd meglátom, ha nem lesz vele probléma, akkor marad.
    Hát igen, nincs ráírva a homlokunkra, hogy valami bajunk van. Nekem is azt szokták mondani, hogy már milyen szépen megyek, hogy mit érzek közben, azt nem tudják. Ez durva, hogy a parkolóban reklamált az a pasi. Amíg nincs tolószékben az ember, addig nincs baja..?
    Nekem szokták mondani, hogy nem csoda, hogy 4 éve könnyebben épültem fel, mert fiatalabb voltam. Lehet, hogy igaz, de ettől még zavar. Rám fért ez a pár hét még, most tartok ott időben, mint 4 éve, amikor visszamentem dolgozni.
    Klári, vigyázz magadra, ha mégy a piacra, de nem lesz semmi baj, remélem. Nincs valaki, aki elkísérne? Velem a gyógytornára jött most a fiam, ez főleg a lelkemnek használt, mert nem magammal voltam elfoglalva. :)

  • graver40

    csendes tag

    válasz Stieve #2080 üzenetére

    Nahát, Stieve! Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy, hogy be kellett menni a kórházba. De legalább ott jó kezekben vagy, az infúzió is biztos segít valamennyit. Remélem, csak átmeneti ez a visszaesés, és nem sokára megint hazamehetsz. Drukkolok neked, hogy szűnjön a fájdalom. Kitartást, jobbulást!

  • Stieve

    csendes tag

    Sziasztok!

    Hát nincsenek jó híreim. Vagyis, ahogy vesszük. Csináltak kontrasztanyagos CT-t amin minden a legnagyobb rendben van. Csavarok a helyén, idegi érintettség nincs. Vér vizelet vizsgálat teljesen negatív, semmilyen gyulladás nincs. Fájdalom meg van, olyannyira, hogy a seb alatti izom görcsbe rándul és összecsinálom magam. Ez lehet mozgásra is de jöhet magától is. Gyakorlatilag felállni nem bírok, mert rögtön jön a fájdalom és görcs.
    Itt tartok most, nagyon el vagyok kenődve, az orvosok nem sok mindent tudnak hozzátenni ehhez, nem értik...
    Gyógyuljatok!!!

  • #41079296

    törölt tag

    A műtét utáni napokban hetekben volt egy olyan jelenség hogy mindkét, vagy néha csak az egyik lábamban néhány percenkét úgy 3-10 impulzus szerű elég fájdalmas "jel sorozat" cikázik az egész lábamban. Azt figyeltem meg hogy éjjel kettő és a pirkadat között jellemzően. Korábban görcsbe is rántotta a lábam. Most az írás közben is annyira fáj hogy ne hagyjon aludni. Olyan mintha az idegen valamiféle tesztprogram futna. Legalábbis ilyesmi magyarázatot adtam magamnak. Most jellemzően a jobb lábam izmai vannak határozott idegi blokk alatt, tehát mintha a gyógytorna semmit sem érne, míg a bal határozottan javul, erősödik.

    Stieve! Nekem is volt ilyen. Volt hogy mozdulatra de teljesen nyugalmi, fájdalommentes állapotban is a merev csomós hátizom fájdalomba nyilalta az ideget. Két hete, azaz a műtét kilencedik hetén, szegény gyógytornászom is "feladta" mert annyira visszaestem hogy nem mert gyakorlatoztatni. Pedig nekem a medence feltolások, lábemelések 50-100-as ismétlésszámmal 1kg-os tépőzáras súllyal a lábamon mentek. Azóta beszéltem a sebészemmel. Ha nem elviselhetetlen és a készletemmel tudom csillapítani (Apranax, izomlazító és Sirdalud fájdalomcs.) akkor legyek türelmes. Most vannak napok amikor teljesen tünetmentes vagyok relatíve és gond nélkül csinálom a tornát meg a sétákat, de kiszámíthatatlanul vannak napok mikor teljesen képtelen vagyok tornázni. Így aztán időpontot sem tudok megbeszélni a gyógytornászommal. Csinálom magam. Azt figyeltem meg hogy ezek az idegi irritációk valahogy összefüggnek az időjárással, hold fázissal, de még a villámokkal is. Nah fél négy :C Lassan jön a napocska
    Jobbulást, Az első hat hét mindenképp kritikus idő. Nem lehet meggyőző állításokat kijelenteni.
    Nyugodt, fájdalommentes hétvégét mindnyájatoknak!

  • klari164

    csendes tag

    válasz #41079296 #2086 üzenetére

    Szia! Akkor nagyon egy cipőben járok, mert először engem is 1 órakor ébresztett, de akkor még 50 perc múlva visszakínlódtam magam álomországba. Onnantól kezdve, mint nyúl a bokorban, már féltem De nem alaptalanul. 3 óra 20-kor már jött is az elmaradhatatlan fájdalom, hasogatás. Megfigyeltem, nálam ez 2-3 óra körül szokott lenni. Most egy kicsit megzavarodott, mert előtte és utána csinálta a fesztivált. Miért pont ez az időszak tetszik neki? Nekem pont fordítva van, a jobb javul, mert az is gyenge volt, de a bal, ami előtte is fájt, zsibbadt, most határozottan rosszabb. Azt se mondhatom, hogy nem mozgok, mert sokat mozgolódok, sokkal kevesebbet fekszek. Na és én is úgy voltam mint Stieve, műtét után 2-3 héttel kezdődtek el a bajok. Én is csinálgatom a gyógytornát, de néha olyan éles fájdalom löket jön, hogy azt hiszi az ember, fel se tud állni. Holnap leszek 2 hónapos, de még érdemi javulást, nem érzek, kivétel a jobb lábamat, de félő, hogy most megint az kapja a terhelést. Próbálok nem türelmetlen lenni, lelkileg feldolgozni, de ez nem úgy működik, egy örökmozgó egyénnél. Te elég sokat sportolsz, ahogy írod, még ha a gerinced végett is teszed, de most a Te írásodból is kiérezhető, hogy néha bizony fogy a türelem. Szerintem ezt nem kell szégyelleni, mert csak annak szégyen, aki bármiben is rájátszik. Szép napot kívánok Neked!

    Előbb figyeltem az időjárás jelentést, melegedni fog ai idő. Lehet, hogy a meleget is megérezzük, nem csak a hideget? :N

    [ Szerkesztve ]

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #2085 üzenetére

    Szia Stieve! Szinte érthetetlen, mi történik Veled. Ráadásul még az orvos se nagyon tud hozzá szólni. Nem lehet, hogy meghúztad az izmokat,vagy megfáztak? Persze én nem akarok orvost játszani, eszembe sincs, csak felmerült mint lehetőség. Én tegnap már gerincmelegítő övet vettem fel, mert éreztem, hogy fázik és az öv határozottan jó volt neki. Gondolom kapsz infúziót, meg gyógyszereket és csak remélem, hogy áttudod aludni az éjszakát és addig szűnnek a fájdalmaid a gyógyszerektől. Biztosan megbeszéli az orvosod a többi orvossal és együtt azért többet tudnak. Ott vannak nagy nevű professzorok is, akinek kikérik a véleményét, tanácsát. Nem gondolnám, hogy magadra hagynak ilyen kínok között. Gondolatban Veled vagyunk . Nagyon vigyázz magadra és írjál!!!!! Már az is segít, ha megoszthatod másokkal, legalábbis lelkileg. :K Minden jót kívánok!

  • #41079296

    törölt tag

    válasz klari164 #2087 üzenetére

    Szia Remélem azóta vissza aludtál. Nekem úgy tűnik abbahagyta. Beengedem a hajnal fagyos illatát a szobába és szürcsölök mellé egy kávét az ágyban, attól visszaalszom biztosan. :R . Türelem játék ez a felépülés nagyon. Óriási a tapasztalat benne. Az átértékelés ideje. A kis lépéseké. A kis dolgok öröméé.
    Üdv
    Zoli

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2083 üzenetére

    Szia Évi! Megjártam a piacot, a kisebbik lányommal mentem. Szerencsére közel laknak és az utóbbi időben, eljár velem sétálni is. Így nem kell már annyira félnem, hogy mi lesz ha..... Úgy van, ahogy írtad, a lelkednek is jó. Egyébként a lányom minden nap hazajön, meglátogat, sokat segít. Nem tudom, hogy fogom ezt meghálálni. Ma jön a temető!! Megmondtam a családnak én lefogom most rövidíteni, csak oda megyek ahová nagyon muszáj. A többiekért majd gyújtok itthon egy gyertyát és tiszta lesz a lelkem. Nagyon félek tőle, mert az egyik temetőben, föld utak vannak, ami teli van hepehupával. Na majd csak óvatosan.Reméljük, hogy nem kell beszélned a dokiddal, szépen elmaradnak a nyilallások. Hátha segít a torna. A matrac szerintem beválik, nekünk kemény matracunk van és nagyon jó. Először kényelmetlen volt, nehezen szoktuk meg, de ha tönkre megy, ilyet fogunk venni. De látod Évi, ha fáj, akkor nem számít milyen matracon fekszünk, akkor is fáj.De bízzunk benne, hogy Nektek is befog válni, csak meg kell szokni. Vigyázz magadra, mert hétfőn, megint jön a munka. Szép hétvégét kívánok.

    Aki ma megy temetőbe, csak óvatosan, mert biztos nagy lesz a forgalom, vigyázzatok nagyon magatokra! Szép napo kívánok mindenkinek! :K

  • klari164

    csendes tag

    válasz #41079296 #2089 üzenetére

    Szia! Én már ilyenkor nem bírok vissza aludni. Kijövök egy másik szobába, de itt puha az ágy és nem lehet elaludni rajta :) . Én is kávézok, legalább ennyi örömünk legyen.Az szent igaz, hogy türelem játék, de azt nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz. Igen, az átértékelés is teljesen igaz! Nekem megszűnt a gyors munka, semmi nem sürgős, csak szépen lassan. Olyan lettem mint egy lassított film. De teszem a dolgom, bár dupla időbe telik, de nem érdekel, lényeg, hogy befejezzem amit elkezdtem. Olyan a kertem, mint egy kisebb dzsungel, de tudom, hogy nem bírom csinálni és nem érdekel. Pedig mindig nagyon adtam a kertemre, ne legyen benne fű, szép tiszta, rendezett legyen. Aki jön hozzám, tudja, hogy mi a bajom és csak legyintenek, mikor szabadkozok. De őszintén, tényleg nem érdekel, amit még nem tudok megcsinálni. Majd jövőre, ha eljutok odáig. De nagyon szeretnék! Pihizzél még, mert még mindig korán van. Szia: Klári.

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #2090 üzenetére

    Szia, Klári! Örülök, hogy sikeresen megjártad a piacot. :) Ugye, hogy ha valaki elkíséri az embert, mennyivel bátrabb. Mert ha érdemileg nem is tud segíteni, de a lelki támogatás sokat számít. Kéne nekem is valaki a munkába is az utazáshoz. :)
    Mi ma nem megyünk temetőbe, majd csak holnap, hátha a tömeg nagyját elkerüljük. Nem hinném, hogy a halottainkról való megemlékezés dátumhoz lenne kötve. Csak óvatosan a hepehupákon majd!
    Sokan mondják, hogy jót tesz nekik a kemény matrac - ezek szerint nektek is - úgy hogy remélem, nekem is beválik. Azért akarok rá szerezni egy vékony fedőréteget, hogy egy kicsit kellemesebb legyen. Egyébként jókat alszom rajta, bár ma reggel mióta felkeltem, szúr-nyom egy pont a jobb oldalon a derekamban, de csak, amikor a jobb lábamra lépek. Ülve, fekve nem. Érdekes, mert inkább a bal oldalon, átellenben szokott fájni. Mivel nálunk még mindig köd van, lehet, ez a nyirkos idő okozza. Nem vészes, inkább kellemetlen.
    Mielőtt múltkor itthon kellett maradnom, inkább a jobb lábam tiltakozott a melóval járó mászkálás ellen, a derekam egész jól bírta. Most meg a lábam van rendben (leszámítva a zsibbadást), és a derekam vacakol.
    De ne nyavalyogjak, én legalább aludni tudok.
    Fájdalommentes napot kívánok mindenkinek!

  • graver40

    csendes tag

    válasz Stieve #2085 üzenetére

    Stieve, nagyon sajnálom, hogy ilyen fájdalmaid vannak. Furcsa, hogy nem találják az okát. De valóban, az legalább biztató, hogy a CT mindent rendben talált. Talán a gyógyszerek, amit adnak segítenek. Nem tudok mást mondani, mint hogy tarts ki, bár el tudom képzelni, mennyire megvisel lelkileg is ez a dolog. Továbbra is szorítok, hogy javuljon az állapotod.

  • #41079296

    törölt tag

    válasz klari164 #2091 üzenetére

    Nekem is van kertem Klári. És mivel az előző műtétem óta vegetáriánus koszton vagyok, a kert az élet. Most hogy már tilos az ásó, átállok valamiféle mélymulcsos, permakultúrás kertművelésre. Azt mondják az a lustáknak való :F . Lassított felvétel vagyok én is. Van egy olyan sport ami igazán nekünk való.

    https://www.youtube.com/watch?v=Tcfzw0iGU3A

    Évekkel ezelőtt jártam egy ilyen edzésre, csak akkor még túlságosan izgága voltam. :)) . Azt gondoltam akkor még, hogy ez nem valami "pasis". Azóta sokat változott a világ. Ma már annak is örülök ha nem dőlök le a gumilabdáról.
    A sors megmutatja hogy változnunk kell. Alkalmazkodnunk a testi korlátainkhoz és azzal élni tovább.

    Békés Vasárnapot, gyógyulást!

  • klari164

    csendes tag

    válasz #41079296 #2094 üzenetére

    Tai Chi! :K Nekem az nagyon tetszik, tényleg nekünk való. Na igen, az ásót messzire dobd el. Én nem adtam fel, tavasszal szeretnék veteményezni. Szeretem nézni, mikor bújnak ki a kis növények és tudom, hogy az én munkám. Ősszel szoktuk felásatni a kertet, de most várunk márciusig, hogy mi lesz a derekammal. Én nagyon bízom benne, hogy tudok ültetni 1-2 dolgot és szöszöghetek a virágos kertemmel is. Nagyon akarom! Minden évben csinálom, így nagyon hiányozna. A hússal én se vagyok jó viszonyban, de ritkán megeszem. Néha kell, érzem, hogy kívánja a szervezet. Azt mondják, hogy jó egy húsmentes hónapot beiktatni, állítólag jó az ízületeknek. Egyfajta méregtelenítés. Magam részéről már próbáltam, de nem éreztem semmit, lehet, hogy azért, mert tényleg alig eszek húst. De megfőzöm, mert a család megölne. :DD . Kellemes estét kívánok!

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #2085 üzenetére

    Szia Stieve! Mi van Veled, hogy vagy? Kórházban vagy még? Nem adsz magadról infót.

  • Stieve

    csendes tag

    válasz klari164 #2096 üzenetére

    Sziasztok!

    Igen bent vagyok még a kórházban. Sokkal jobban vagyok de sajnos még nem értem el azt a szintet ahogy a múltkor hazamentem. Minden nap kapok infúziót, ami sokat dob rajtam, de igazából nem nagyon tudjuk, hogy mitől lettem rosszabbul. Vagyis van 2 lehetőség amit holnap vitatok meg a Dokival. Az egyik, hogy esetleg a följebb lévő szegmentum okoz tüneteket, a másik pedig hogy otthon megerőltettem magam. Még nem mondtam de nekem nincs ágyam, hanem 2db 20cm-es matrac van egymásra téve a földre. Az ugye 40cm de ha rajta ülsz még annyi sem. Na én minden egyes alkalommal onnan keltem fel és mostmár elképzelhetőnek tartom, hogy ezt nem bírtam...
    Itt bent majdnem 70cm az ágy magassága, sokkal könnyebb felállni...
    Lényeg, hogy most jobban vagyok, reggel szokott még kicsit görcsölni, meg járáskor néha beszúrkál de amúgy megvagyok...
    Gyógyuljatok!!!

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #2097 üzenetére

    Szia! Örülök, hogy jelentkeztél és, hogy segít az infúzió. :C Nem tudom, hogy az alacsony matrac okozza-e a gondot? Az igazság az, hogy az tényleg elég lent van és onnét felállni, nem lehet könnyű. Na meg ha még rádobtál egy lapát erőltetést......... De bízzunk benne, hogy megoldódik a gond és fájdalom. 5 napig kapsz infúziót? Írod, hogy esetleg még a a följebb lévő szegmentum okozhat gondot. Azzal is baj van? Vigyázz magadra és nem lesz semmi baj. Szorítunk Neked!!!!!! :K

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #2097 üzenetére

    Szia! Nem bírtam ki, este lemértem az ágyunk magasságát. 34cm magas.Hagyományos franciaágy, de ezt úgy csináltattuk egy közel lévő kis faluban. Kemény matraccal és én nagyon megszoktam. Egyszer itt aludt az anyukám, illetve aludt volna, mert Neki kimondottan kemény volt. Meg kell szokni. Az idegsebész javasolta, hogy ha tudjuk , cseréljük le az ágyat, kemény matracúra. Szombat-vasárnap alig volt fájdalmam, pedig volt séta a temetőkben, délután pedig palacsintát sütöttem. Ma megint 1 óra 20-kor ébresztett a fájdalom és ilyenkor fel kell kelnem, mert nem bírok feküdni. 27-én megyek vissza kontrollra, kíváncsi leszek, mit mond a dokim a derekamra, meg a szédülésre. Neked az sem tett jót, hogy az első napokban 1 km sétát tettél. Megterhelő volt még az a frissen műtött gerincednek. Kíváncsi vagyok, hogy a dokid mit mond. Hétfő reggel mindig szokott megbeszélésük lenni és ha tanácstalan, megkérdezi a többi orvos véleményét. Feltétlenül írd meg, hogy mit mond. Bocsi ha turkálok a dolgaidban, de úgy érzem, hogy ebből mindenki tanulhat. Kellemes, szép napot kívánok, amennyire csak lehet! :K

  • klari164

    csendes tag

    Sziasztok! Ti érzitek, hogy front jön? Én azt hittem, hogy a hideg frontra érzékeny a műtött terület. :( Szép napot mindenkinek.

Új hozzászólás Aktív témák