Új hozzászólás Aktív témák

  • klari164

    csendes tag

    válasz biker #2145 üzenetére

    Elhiszem amit írsz, mindig tanul az ember. Mi ennyire nem mentünk bele, de köszi az infót, legalább ezt is tudjuk.

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2146 üzenetére

    Szia Évi! Igen, jobban vagyok, de egy kicsit visszább kell vennem a ténykedésekből. Szépen eltudok végezni, csak kevesebb dolgot kell még bevállalnom. Amit küldtél linket háttámaszt, hasonló van a barátnőmnek is, de mégse teljesen ilyen. Írja Biker, hogy nem sok mindent ér, akkor én sem foglalkozok vele. Olyan dologért, amiről nem hallok jót, nem adok ki pénzt. Lehet, hogy a barátnőm elfogultságból mondta, hogy jó és neki egyébként is jó a dereka. Lehet, hogy tényleg jobb saját magunknak megcsinálni szivacsból. Ezért jó ez az oldal, mert kapjuk a jó tanácsokat! Legyen szép napod.

  • formasu

    tag

    válasz klari164 #2152 üzenetére

    Sziasztok!
    Ez egy jó háttámasz autóba, de székre is:
    [link]
    Ne az árra figyelj, meg lehet venni olcsóbban is!

    A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

  • #41079296

    törölt tag

    válasz formasu #2153 üzenetére

    Sziasztok!
    Ilyet használok én is a vezetéshez. Jó érzés hogy ott van mögöttem, ha elbitangol oldalra, hiányérzetem van. Meg kell szokni hogy beszálláskor igazgatni kell a helyére. Csodálkozom hogy nem készült még olyan üléshuzat amibe ez bele van varrva.

  • graver40

    csendes tag

    válasz #41079296 #2154 üzenetére

    Én azon csodálkozom, hogy tudják, milyen lenne pl. a jó szék, mégse olyanokat gyártanak, használnak a munkahelyeken, stb. Amikor már baj van, akkor jön rá az ember, és akkor keres megoldásokat.
    Köszi a linket, nem is olyan vészes árban.

    Ki hogy van?
    Nem tudom, mi jött rám megint, már reggel elég rendesen vizesednek a lábaim, a jobb erősebben zsibbad, mint szokott, és minden bajom lett. Vacak a közérzetem, munkába jövet meg kellett látogatnom egy nyilvános wc-t a pályaudvaron, azóta szédelgek, és vacak a közérzetem. :F Pedig még haza is kell jutni majd valahogy... De legalább nem fáj, ez is valami.
    Mindenkinek fájdalommentes napot kívánok!

  • klari164

    csendes tag

    válasz formasu #2153 üzenetére

    Szia! Köszi a segítséget, látom neten rendelhető. Nem fogok az árán vacakolni, mert ha jó és ajánljátok , megveszem. Minden tanács nagyon hasznos, főleg ami könnyít, segít rajtunk. Köszi még egyszer. További szép napot kívánok.

  • klari164

    csendes tag

    válasz biker #2143 üzenetére

    Szia Biker! Nem bírtam ki,este felhívtam a lányomat. Teljesen igazad van, mivel megcsináltak nála egy csomó vizsgálatot, és a titán és az arany nem tartozik abba a csoportba, amit nem bír. Tehát Neked volt igazad és ezer bocsi. Én kavartam össze a dolgokat, de beismerem tévedtem. Amit piercingként beraktak neki, mint orvosi fémet, az rozsdamentes acél volt. Megkövetlek. :K

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #2148 üzenetére

    Szia Stieve! Nagyon jó olvasni, hogy alakulsz, csak túl leszünk a fájdalmasabb műtét utáni időszakon. Majd erősödik a szervezeted és napról-napra jobban leszel. A Diclac letétele után én nem éreztem a hiányát, mert szedtem a Tramadolort és az Aflamint. A mai napig szedem őket, hol együtt, hol csak a Tramadolort. Attól függ, mennyire fáj. Jó jel, hogy bírod a sétát és utána se volt fájdalmad. Tényleg sok türelem és idő kell a gyógyuláshoz, de biztosan jobb lesz utána. Legalábbis remélem. Az infúzió is segített biztosan. Vigyázz magadra és gyógyulgassál.

  • biker

    nagyúr

    válasz klari164 #2157 üzenetére

    :B elpirulok, na... :B

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2155 üzenetére

    Szia Évi! Egy kicsit lazítok, addig felnéztem ide a fórumra és olvasom, hogy nem vagy jól.Sajnálom, hogy nem jó a közérzeted. A lábam meg a derekam, ma nekem is jobban fájt, mint szokott, de annak tudtam be, hogy tegnap délután elég sokat ültem a konyhán. Nem szedtél össze valami vírust? Bár múltkor is írtál ilyen jellegű problémáról.Nagyon kellemetlen dolog, főleg mikor sietsz munkába. Nem normális dolog az sem, hogy annyira vizesednek a lábaid. Van baj.Kitartást még a hét 2 munkanapjára, vigyázz magadra.

  • klari164

    csendes tag

    Sziasztok! Hogy bírjátok ezt a szürke időt? Nagyon el van csendesedve az oldal.

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #2162 üzenetére

    Szia, Klári!
    A magam részéről én itthon vagyok, mert a kisebbik megbetegedett. Reggel lázasan ébredt. Úgy hogy lehet, én se véletlen voltam rosszul tegnap, vagy én hoztam haza valami nyavalyát, vagy a gyerek a suliból. Majd meglátjuk, hogy alakulunk a hétvégén.
    Te hogy vagy?

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2163 üzenetére

    Szia Évi! Akkor meg van a rossz közérzeted oka. Ez ,az ősztől-tavaszig időjárás sajna sok betegség időszaka. Nekem is sokat voltak betegek a gyerekek ebben az időszakban, na meg elég volt ha ősz elején közösségbe kerültek. Milyen érdekes dolog ez, ahogy felnőtté váltak, elmaradtak ezek a betegségek. Persze erősödött az immunrendszerük. Tegnap nagy csend volt itt, többször is felnéztem, mivel tegnap úgy döntött a derekam, hogy kiharcol egy kis pihenést. Nagyon be volt durranva, a gyógyszerek se akartak segíteni.Nem tudom, hogy az a szürke idő okozta, vagy csak egyszerűen fájt. De egyébként általában jól vagyok, csak estére szokott megfájdulni. Ma reggel már jobb volt, de a bal lábam teljesen zsibbadt. Na de majd lesz valahogy, próbálom pozitívan felfogni a dolgokat. Neked, hogy van a derekad, meg a lábad? Vizesedik még? Legyen szép napod.

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #2164 üzenetére

    Szia, Klári!
    Igen, ez a nyirkos idő - még ha nincs is hideg - kedvez a baciknak. A gyerek láza lement szerencsére, de látszik, hogy még nincs teljesen rendben. Azért ahogy nőnek, egyre kevesebbet betegek a gyerekek szerencsére, valóban erősödnek idővel. Én is érzem a torkom, de legalább a gyomrom jobb. Igaz, hogy nem is merek mindent megenni, egy kis diétát tartok, az nem árthat. Bár elég szépen lefogytam a gerincmizéria miatt, egy kicsit még nyugodtan fogyhatok. Ha itthon vagyok, nem vizesedik annyira a lábam, de hát többet tudom pihentetni is.
    Sajnálom, hogy ennyire fájsz, talán megerőltetted magad egy kicsit? Estére az én derekam is elfárad, reggel jobban megy minden.
    Jobbulást kívánok, és sok türelmet!

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2165 üzenetére

    Örülök neki, hogy legalább a gyomrod jobb. Sok vitamin!!!! Ilyenkor kell feltölteni a szervezetet, mert jönnek a bacis idők és erősíteni kell a szervezetet. Nem tudom mit csináltam rosszul, vagy az is lehet, hogy 2 és 1/2 hónaposan még természetes a fájdalom. Nem tudom, de sokszor nem jó se feküdni, se ülni, se állni. Bár délben hallottam, hogy hideg front jön hétvégén. Mindig az időre fogjuk, mert így könnyebb a lelkünknek. Hét közepén még jó idő volt és már akkor is megkínzott, főleg reggel és este. De az időjárás változásban is sok igazság van. Majd 27-én kiderül mit mond az orvosom. Megszenvedi mindenki a magáét, nem könnyű senkinek. Kellemes, szép hétvégét kívánok és gyógyuljatok meg minél hamarabb!

  • #41079296

    törölt tag

    Sziasztok!

    Három hónap a műtét óta. A nyílallások deréktájon enyhülnek. Az éjjeli és a reggeli ágyból felkelések fájnak. A mozgásra enyhülnek. Mindkét talp külső fele a simításra már olyan égető érzést ad. Ez is érzéketlen volt. Bal vádli erősödik, de jelenleg a súlymegtartást tudja az emelést még nem. Lépéskor már egy kicsit rá tud nyomni az ellépéskor. Jobb vádlierő nulla. Bőr érzéketlenség masszívan a Jobb farpofa közepétől a térdhajlatig. Ez gyakorlatilag nem változott a műtét óta, Egyre többen csöpögtetik a megérzésüket hogy ez nem nagyon fog változni. Ugyanezen láb izom funkciói is erősen korlátozottak és szintén nem nagyon változik. Lépéskor a lábujjak reflexszerűen bekarmolnak. A gyógytornásszal odáig jutottunk hogy azt csináljam amit megtanultam. Fel is írtam le is rajzoltam pálcikaemberkékkel minden gyakorlatot. Ha kérdésem van csak akkor hívom. Ma elvitt egy Mckenzie tanfolyam keretében az előadás végén egy vizsgálatra, amit a Holland előadó szakember végzett. A diagnózis megegyezik a saját véleményemmel is az idegi blokkolás terén. Kérdéses hogy ez visszajön-e. Ő sem kecsegtetett nagy változással. Azt mondta ne adjam fel a futást. Rendkívül erős ingert jelent a nagy fizikai igénybevétel, és ez mindenképp esélyt ad az idegek regenerálódásához.
    A nyilalló fájdalmas nyilallásokra a következőket mondja. A fájdalomra az ember igyekszik többet feküdni olyan pózban amiben csökken a fájdalom. A műtét után a heggesedés, ebben a passzív állandó fekvő állapotban úgy néz ki mint a pamutgombolyag. A rostok nem struktúrában, szálirányban a csigolyával hanem összevissza gombolyagosan fejlődnek ki a kikanalazott porc és a perem helyén. Erre az a megoldás hogy a hajlításokkal fel kell szakítani és a folyamatos csigolya mozgás rendezi a szöveteket olyan struktúrába hogy ne tülemkedjen rá az idegre. Tehát most óránként előre hajlás, állásból vagy székből tízszer és egy hátrafeszítés. Ma csináltam először ezt reggel óta és határozottan enyhül a tünet. Könnyebben hajlik a gerinc. Jó érzés ez a mozgás. (Nem vagyok vasalva). Egy másik gyakorlatot is mutatott. Oldalt kell egy lépésre állni a falhoz. Alkart nekitámasztani oldalt a falhoz, csípőt megtámasztani a jobb tenyérrel és nyomni a fal felé. A csípőt mozdítani a fal felé és vissza az egyenesig. Ezt is tízszer. Ezek a gyakorlatok mobiliziláják a csigolyát. Kezdetkor fáj aztán a tizedik felé csökken. Azt mondja ha csak nem bénít a fájdalom, annak ellenére csinálni kell. Akkor lehet abbahagyni ezeket a hajlításokat ha elmúlt a fájdalom és a korlátolt mozgás. Azt is mondta hogyha ülő munkát végzek álljak fel időnként és hajlítsak hátra hogy a csigolyák a határolt szélső helyzetben egyensúlyban legyenek. Eddig jutottam a témában a mai nap. Terv? Megpróbálok alternatív megoldásokat keresni az idegregenerálódás gyorsítására. Akkupunktúrával próbálkozott valamelyikőtök? :F
    Jobbulás, békés hétvégét. Óvatosan a porszívózással. ;]

    [ Szerkesztve ]

  • klari164

    csendes tag

    válasz #41079296 #2167 üzenetére

    Szia! Nahát, Te aztán nem tétlenkedsz. De így is van rendjén. Nagyszerű dolog, hogy ilyen összeköttetésed van és megosztod a többiekkel. A torna az nagyon jó műtét után. Nálunk csak egy baj van, ebben a városban a fürdőben és a reumatológián, tehát 2 helyen is vannak gyógytornászok és mégis , hogy is fogalmazzam, olyan "puha, semmi" a gyógytorna. Nem sokat érő. Mikor másodszor műtöttek, az internetről töltöttem le Norbi tréninget, persze a kímélő típusúból és azt csináltam minden nap. Mikor harmadjára műtöttek szintén ezt a tréninget vettem elő és nyomtam. Persze nem ettől csúszott el a csigolya. :( Jó volt a mozgás és legalább tartottam a súlyomat. De most nem tudom, hogy mit kellene csinálnom, de ezt a tréninget egy ideig elvetettem.Nézelődtem a neten, próbálgatok egy-két tornát, de némelyik olyan kombináció, amiben nehezített gyakorlatok is vannak és azt persze nem bírom. Jó volna egy olyan torna összeállítás, amit végig lehetne csinálni és nem kellene pihenni addig, amíg a nehezebb részek vannak. Nem értem miért nem lehet a kórházakban venni pl. CD-én vagy DVD-én gyógytorna felvételeket? Én is rákérdeztem, mert van olyan kórház, ahol felkínálják, hogy vegyél. Nem mindegy, hogy mire műtöttek, ezt Te is jelzed, Így gondolom a gyakorlatokban is van eltérés. A porszívózásról csak annyit, hogy egyenes gerinccel és egy kézzel porszívózok és csak magam felé húzom. Sokkal lassabb, de legalább megtudom csinálni. Sok más egyéb házimunkát is át kell szervezni, mert nem szeretnék ötödjére is műtőasztalra kerülni. De a tétlenség az megőrjít. Nagyon szeretek tésztát csinálni és a héten már azt is csináltam. Persze van tészta nyújtóm. Ezeket mind sikernek élem meg és mikor nagyon szenvedek este, mindig arra gondolok, hogy egy lépést megint tettem előre. :K Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek.

  • formasu

    tag

    válasz klari164 #2168 üzenetére

    Szia! Tudnod kell, hogy én műtve nem voltam, de az LIV-V között két kialakult sérvet is kimutatott az MR, és fölötte is vannak protrusio-k, kitüremkedések.
    Nagyon rosszul voltam 2-3 hónapig. Volt, hogy az ágyból sem tudtam felkelni, és aludni sem tudtam a fájdalomtól. Szedtem szteroid tablettát, más tablettát, izomlazítót, fájdalomcsillapítót....
    Aug-szeptemberre javultam annyira, hogy nehezen, de kocsiba tudtam ülni, és el tudtam menni egyéni McKenzie gyógytornára. /Állítólag a sima gyógytorna nem kimondottan hatékony a gerinceseknek/ Tízszer voltam ott, a kórházban, és javultam észrevehetően. Otthon folytattam naponta, és egy idő után azt vettem észre, hogy nem romlok, de nem is javulok tovább.
    Ekkor felkerestem egy kórház "Fájdalomklinikáján" a Főorvost. Ő megvizsgált, megnézte az MRI-ről készült CD-t, és néhány perc múlva már a gerincembe, nem mellé! is szúrt injekciót, amiben szteroid is volt. Egy hétig elfelejtettem, hogy fájt valami, és utána jóval gyengébben, de visszajött a kisugárzó fájás a bal csípőmbe, és a bal vádlimba. Három hét múlva megismételte a gerincbe az injekciót. Utána négy nap múlva el tudtam menni unokáimmal Egerbe 5 napot, és az utolsó nap végig tudtam sétálni Szilvásváradról a Szalajka völgyben a vízesésig, és vissza, /ez legalább 4-5 Km volt/ és utána még vezettem 150 Km-t haza. Néhány nap múlva megvizsgált a doki, és már "csak" a gerinc mellé adott 4 injekciót. Ez két hete volt.
    A második injekció után hetente 2x, 3x úszom egy-egy órát, háton, és mellen felváltva / Ez kb 1300 m/ és naponta kétszer is használom a denevérpadot, kicsi szögben. /talán 30 fok körül, 10-15 percig/ Az úszás, és a denevérpad használata után azt érzem, hogy jobban vagyok. /Hozzá tartozik, hogy azt is akarom érezni!/ Most ott tartok, hogy akár egész nap fenn tudok lenni, a kisugárzó fájdalmaim megszűntek, és "csak" a gerincemben, a 4-5 csigolyák környékén érzek kisebb, elviselhető fájdalmat, amikor már sokat fent vagyok. Feltűnt, hogy amikor a kisugárzó fájdalmaim voltak, akkor a gerincem itt egyáltalán nem fájt. Ezt csak mostanában érzem, miután a fájó kisugárzás megszűnni látszik!
    Ennek a dokinak köszönhetően felcsillant a reménysugár, hátha megúszom a műtétet, amit az utóbbi időben már többször felajánlottak.

    A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

  • klari164

    csendes tag

    válasz formasu #2169 üzenetére

    Szia! A gyógytornával kezdve, én se hiszek benne. Nem azt mondom, hogy rossz, de annyit azért nem segít, persze azért én is szoktam tornászni,mert nem akarom, hogy elgyengüljenek a hátizmok. De írtam, hogy amit itt a reumán csináltunk, az semmi volt. Ezért gondoltam, hogy keresek magamnak az interneten. A denevérpadot "személyesen" nem ismerem, de egyre több jót hallok róla. Nem tudom, hogy csavarozás után, lehet-e majd használni idővel? Vannak ismerőseim, sőt a főnököm is használja és nagyon szereti. Az üléstől Neki is fáj a dereka és otthon lóg a padon. Én is nagyon szerettem nagyokat sétálni, de ez még sajnos nem akar menni. De majd idővel ez is rendeződik. 27-én én is megyek az orvosomhoz, kíváncsi leszek rá, hogy mit mond? Vannak olyan tüneteim amik erősebbek lettek, mint műtét előtt volt. Sajna tényleg igaz, minél többet műtenek, annál rosszabb az eredmény. De! Én gyógyulni akarok és nem hagyom el magam, próbálok mindent szép lassan megcsinálni. Párszor műtöttek, mindig "makacsul" meggyógyultam, mert akartam. Írod,hogy az unokákkal sétáltál. Már én is nagyon várom, hogy jöjjön, de a gyerekek még nem akarnak. Szeretném még felemelni,szeretnék szaladni utána, ezért is fontos, hogy felépüljek. Mindent megteszek érte, próbálom leküzdeni a fájdalmat és egy bizonyos fokig együtt élni vele. Remélem, hogy segít az injekció és elmúlnak a fájdalmaid, vagy legalábbis csökkenek. Kívánom, hogy sokáig tudjál sétálni az unokáiddal!

  • graver40

    csendes tag

    Sziasztok!
    Ki, hogy van? Hűvösödött az idő, és nyirkos, esős lett. Nem visel meg titeket?
    Ma már dolgoztam újra. Nem mondhatnám, hogy hú, de jól viseltem. Nem a munkát hanem a stresszt, ami megint rám jött. Nem nagyon tudok ezzel mit kezdeni, csak bízni benne, hogy idővel jobb lesz. A lábam is bedagadt megint, de legalább a derekam nem fájt, estig. Most eléggé sajog a bal oldalam. Azért a gyógytornát megcsináltam lelkiismeretesen. Nekem az első műtét után is jó volt, most is remélem, hogy használni fog. Csak hát lelkileg padlóra tesz ez az egész...
    Klári, remélem, megvagy, teszel-veszel, és nem fáj túlságosan.
    Mindenkinek kitartást, jobbulást kívánok.

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2171 üzenetére

    Szia Évi! Most éppen 1 óra 30-kor ébredtem fel arra, hogy alig birok megfordulni, annyira fáj a derekam. Aztán már jött az, hogy feküdni se bírtam, így 2-kor felkeltem. A szemeimet alig bírom nyitva tartani, de nem enged a derekam aludni. :((( Legalább válaszolok a kérdésedre. Tegnap kókuszcsigát sütöttem, ami elég babra munka, lehet, hogy az adott neki, mert görnyedtem az asztal fölött. Műtét óta még nem sütöttem, csak olyan gyors sütiket csináltam, mint az emeletes élvezet, stb. Tudod ami gyorsan készen van. De az is lehet, hogy mondják a lehűlést és azt érzem. Kinéztem és esik az eső is. De inkább a tegnapi napra gondolok. Neked nem fáj? Na a stresszel nem igazán tudsz mit kezdeni, az mindig van, de ahogy írod, Neked a félelemtől lehet, hogy egyedül jössz-mész. Egyedül én is csak egyszer voltam a TESCO-ban, akkor is rám szóltak a parkolásért. :( De hosszabb távon még nem voltam egyedül. Anyumék most mentek kezelésre Mátraderecskére,a MOFETTA Széndioxid Gyógygázfürdõbe és mondta ott az orvos, hogy a gerinc betegségre is nagyon jó hatással van a kezelés. Ez is 15 kezelésből áll, de 1 nap felvehetsz 2 kezelést is. Hétvégén is van. Valamit csak meg kell próbálni, mert amit felvettem infúziós kezelést 1-2 hete , az nem sokat lendített. Persze azért mindennel elvégzek, amivel tudok, de a fájdalmak és a zsibbadás nem múlik el. Beveszem a gyógyszereket és mikor kezd hatni, már csinálok valamit. Mozogni muszáj és gyógyulni is, csak ez a fránya fájdalom ne lenne. Fájdalom és stressz mentes napot kívánok.

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #2172 üzenetére

    Szia, Klári!
    Az a hajnali 2 nagyon korán van! Sajnálom, hogy ennyire rossz, még aludni se hagy a derekad. Kaptál infúziókat, és mégis ilyen? Biztos a sütéssel járó görnyedés tett be neki, én még nem mertem ilyesmivel próbálkozni, mert ha derékból előre dőlök, az ellen tiltakozik a derekam. De amúgy nem fáj, vagy csak olykor sajog a bal oldal. A jobb lábam továbbra is vacak, zsibbad, és gyenge még mindig. De ezzel már ki is lennék békülve, csak ne lennék idegroncs. Felment a vérnyomásom is, pedig alapból alacsony, és időnként majd kiugrik a szívem, légszomj, hányinger, ami kell... Hétfő éjjel 3-kor keltem én is, de emiatt. Tegnap este már hulla voltam, így bírtam aludni, ma egy kicsit "zombi" üzemmódban vagyok. Nehéz így utazgatni, de muszáj a sok betegállomány után, és attól is tartok, hogy ha nem tudom leküzdeni, akkor a végén majd ki se merek menni a lakásból? Na, ezt nem akarnám, tehát próbálom most túlélni így a napokat, majd csak jobb lesz.
    Te nem tervezel valami gyógyfürdőt? Lehet, neked is jó lenne. Igazad van, mozogni muszáj, mert csak attól erősödik az ember. Szívből kívánom, hogy idővel csökkenjenek a fájdalmaid. Nekem meg már az is segít valamicskét, hogy itt megdumáljuk kicsit a dolgokat. :)
    Igen, mondják a hideget, remélem, átvészeljük. Jobbulást!

  • Malacka

    csendes tag

    Sziasztok!
    Hogy itt mennyi minden történt ilyen rövid idő alatt....

    Mindenkinek jobbulást kívánok!!!!

    Velem is sok minden történt, továbbra is műtételkerülésen vagyok és nem kevés energiát fektetek az ügybe.
    Képzeljétek olyan dolog történt velem ami számomra illetve a dokiim szerint is kisebb csoda.
    Visszatért - részlegesen a talpreflexem! :R :R :R
    Mindez úgy, hogy a 2, MR-em rosszabb lett!
    (bár ennek is sejtem az okát.Egyszerűen az, hogy az 1.MR nél még nem voltam olyan rosszul, majd a 2.MR nél már túl voltam a betegség pár hónapján és épülgettem fel, de a két MR között valószínű volt egy még rosszabb állapot- amikor nem is tudtam járni.)
    Még a műtét esetnén is azt mondták, hogy nem fog visszajönni.Teljesen nulla volt.Pár hete volt legelőbb - 5 hónapig nem volt- és a háziorvosom is meglepődött, azóta többen is megvizsgáltak és valóban van reakció.

    [ Szerkesztve ]

    passz...

  • Malacka

    csendes tag

    Röviden rólam:
    2014
    Március sugárzó fájdalmak,
    Május 1-20 között teljes járásképtelenség!
    Kórház azonnali műtét, aztán 1 lépés miatt hétfőig haladék - műtét megúszása
    Hétfőre sok,nehéz lépés gyakorlás -konyha,fürdő- óránként kapaszkodva -> javulás miatt még 1 hét haladék
    Aztán már a lábujjhegyen is ment -> gyógytorna, műtét elhalasztva.
    Tovább javulás bizonyos állapotig.
    Visszaesés- kocsitolás miatt.
    1 hét alatt sokkal gyorsabb javulás.

    Kiegészítés képen heti 3 hátúszás.

    Amúgy jártam Én is mindenhol a talpmasszástól a siófoki gericesig. Áttörő javulást nem hozott semmi.
    Meg merem kockáztatni, hogy a gyógytorna+hátuszás melletti összes dolog felesleges pénzkidobás volt.
    Ami több 100.000 forint volt :((
    Persze ha nem csinálom végig Én sem tudom meg.

    Most közel élhető állapotban vagyok és sikerült végre fizikoterápiát is kapni meg egy kis infúziót.
    Aztán Mckenzie lesz még.

    Még amit Én sejtek, hogy a gyógytorna, ha folyamatos és új gyakorlatokkal bővül talán teljes gyógyulást is eredményezhet.
    Ezért is várom a Mckenzie-t, hogy saját magam tovább tudjak itthon tornázni - a jelenlegi tornám mellett.

    Azt kívánom mindenkinek hogy jelenlegi állapotomnál rosszabbul soha ne legyen senki és többségünk már meg lenne elégedve ;)
    Persze bőven lenne még mit nekem is fejlődni, és Én sem tudom meddig sikerül,de remélem jó úton járok.

    Remélem egyszer még valaha is tudok csákánnyal odakint árkot ásni, mert szeretnék a garázsba egy kábelt elvezetni.Mondhatom, hogy életcélommá vált. :U

    Szerintetek sikerülhet nekünk ez?Akár műtéttel akár anélkül?

    [ Szerkesztve ]

    passz...

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2173 üzenetére

    Szia Évi! Ma már többet hagyott aludni, 3 óra 40-ig. De egy fokkal jobb. Szerintem is a sütés volt a hibás, illetve a görnyedés. De már kidolgoztam fejben arra is más megoldást. :K Egyébként érdekes, mert mialatt sütöttem, nem fájt különösebben az előre hajlástól, csak este és éjszaka. Na mindegy átszervezem ezt is, de nem áll meg az élet. Sajnos ilyen áron jövünk rá, hogy mit bírunk és mit nem és, hogy, hogy tudjuk átrendezni a bevett szokásokat. Sajnálom, hogy ilyen gondokkal küzdesz, de a pánikbetegség nagyon rossz. Szó szerint pánikolsz, nem kellene orvoshoz fordulni segítségért? Nálam már elmúlt a félelem, hogy ha egyedül vagyok mi lesz? De tényleg nagyon-nagyon rossz. Szakember segítsége kellene Évi. Ha sokáig így megy, teljesen ki fogsz készülni. Kérj segítséget!!!! Nem játék. De tervezek gyógyfürdőt itthon is,na meg tavasszal Zsóryba akarunk menni a férjemmel, egy kezelésre. Télen nem mehetünk, mert van egy kutyusunk, meg egy cicánk, és azokra télen nagyon szoktam figyelni. Meleg étel, víz, stb. A gyerekek meg csak rohannak, nincs idő semmire, nyilván a munka, meg a háztartás minden idejüket kitölti. Ezért télen itthon járok kezelésre, van minden, és tavaszon megyünk. Neked van ilyen terved? Legyen szép és fájdalom mentes napod!

  • klari164

    csendes tag

    válasz Malacka #2175 üzenetére

    Szia! Na Neked is meg volt a saját kálváriád. Olyan sokat hallok, olvasok a Mckenzie gyógytornáról. Hol lehet azután érdeklődni? Nálunk nem foglalkoznak ezzel, csak sima gyógytornával. Annak örülök, hogy sikerült elkerülnöd a műtétet, mert nem olyan jó dolog. Reméljük, ez így is marad. Igaz, az ember mindent kipróbál, csak segítsen, sokszor ha fogat összeszorítva is, de nagy pénzeket adunk ki, a remélt gyógyulásért. Nem róhatja fel senki, mert mindent meg kell próbálni, ha csak egy hajszálnyi remény is van. A csákányozás az már keményebb dió. Szerintem ( de csak én mondom ), nem kellene erőltetni, mert aztán megterheled, kijöhet a sérv, kiszakadhat. hú, én félnék tőle. De ezt persze mindenki maga tudja és érzi. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni a betegségről, ha egy kicsit könnyebben vagyunk. Ha már ennyire megszenvedted ezt a gerinc dolgot, nem kellene kísérletezned, mert elég egy rossz mozdulat. A férjem életerős, nagy darab ember, aki bírta a fizikai megterhelést, Ő csinált a házunkon mindent. Aztán Neki is bedurrant a dereka, kiszakadt sérv, műtét, stb. Műtét után még bírt magával egy ideig, de aztán, mivel Ő férfi, megtudja csinálni a keményebb melót is itthon, mondván a munkahelyén nem végez fizikai munkát, ezért itthon kiélheti magát. Igen. Meg is történt a baj. Azóta szenved, alig alszik Ő is, rettenetesen szenved. Orvoshoz persze nem megy el, mert félti a munkahelyét és még mellette 51 éves. Hová kell betegen, ennyi évesen? De akkor mikor "legénykedett" hiába könyörögtem , hogy ne emelgessen, ne erőltesse a gerincét. Van két vejünk segítenének, de nem. Az nem jó, ahogy Ők csinálják, meg mire elmondja mit akar, addigra megcsinálja. Ezt csak azért írtam le, hogy ne csinálj butaságot, mert a gerinced már jelzett, hogy beteg és könnyen lehet, hogy nagyobb bajt csinálsz magadnak. El kell fogadni, hogy nem tudunk mindent megcsinálni, vannak korlátjaink. Tudom, hogy ez nehéz, de nincs más választás. Vigyázz magadra és szerintem felejtsd el a csákányt! :K

  • formasu

    tag

    válasz Malacka #2175 üzenetére

    Sziasztok!
    Úgy látom, hasonló az állapotunk Malackával. /a 2169-ben leírtam/ Én jártam a McKenzie egyéni gyógytornára. Klári kérdezte, hol van ilyen. Nekem az ideggyógyász írta fel, de a reumás is felírhatja. Kórházakban van ilyen egyéni torna, és az "SZTK" rendelőkben is. Ezek a nem fizetősek. Fizetősben gyógytornászok csinálják, de az elég "húzós". Egy ismerősömnek óránként 6000 Ft volt maszekban.
    Én becsülettel végigcsináltam a 10 egyéni tornát, és otthon is folytattam. Javultam is tőle, de csak egy szintig! Tovább már nem javultam....., a kisugárzás, fájdalom csökkent, de nem szűnt meg.
    A sokadik dokiváltás segített, mint írtam, és azon belül is a gerincbe kapott "epidurális" injekciók. Utána 2x kéthetenként kaptam "Facet" blokádokat a Th11-12-nél. /Ezt nem értem, hogy mi, de használt/ Elég sokat szenvedtem, mire ide eljutottam. A McKenzie tornát már abba hagytam, mert a doki nem kimondottan preferálta, de a hetenkénti 2x-3x egy óra úszásra azt mondta, hogy folytassam, és a naponta 2x15' lógást a denevérpadon is.
    Mindkettő használ, jó, úgy érzem utána.
    Dg: Hernia disci L4
    Discopathia lumbalis
    Ischialgia 1.s
    Fájdalomcsillapítót már több hete nem szedek, a kisugárzó fájdalmak megszűntek a bal vádlinál, és utána egy-két héttel a bal csípőnél is. Időnként középen, a gerincnél érzem kicsit. Csak ékpárnán, vagy térdeplő széken ülök, autóban használom a deréktámaszt. Mindjárt kettőt vettem belőle, a másik ülésre is. Feleségem az első út után megjegyezte, hogy mennyivel jobb érzés így ülni az autóban.
    Minden igyekezetem arra irányul, hogy a műtétet elkerüljem.
    Fájdalommentes napokat kívánok mindenkinek!

    A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #2176 üzenetére

    Szia, Klári!
    Örülök, hogy egy kicsit többet tudtál aludni. Milyen módszert dolgoztál ki a sütésre? Jól jöhet még karácsony előtt. Az embernek találékonynak kell lenni. Én pl. a mosogatást oldom meg úgy, hogy kicsit rogyasztok, és a térdemet megtámasztom a szekrényen, így egyenes derékkal tudok mosogatni, nem kell végig előre dőlve dolgoznom (mert túl magas vagyok a pulthoz). A kisebbik gyerek már rég tudja, hogy anya nem veszi fel, erre az a "trükk", hogy leülök, lefelé billentem a térdem, ő ráül, és aztán emelem a térdem, ő meg beljebb csúszik, és hopp, máris ölben van. :)
    Igen, tudom, hogy pánikolok, volt már rá példa régebben is. Ha valami komolyabb stressz ér, a nehéz helyzetet viszonylag higgadtan átvészelem, de utána előfordul, hogy hónapok múlva, amikor elvileg semmi bajom, hirtelen rám törnek ezek a rosszullétek. Sok éve, első alkalommal szörnyű volt, mert nem tudtam, mi lehet. Azóta már nagyjából tudom, mi a helyzet, de azért nem kellemes. Igyekszem saját erőből leküzdeni, ha egyszer úgy érzem, hogy nem megy, akkor tényleg szakemberhez megyek. Most már jobb valamivel, remélem, hogy túl leszek rajta megint.
    Én nem tervezem a gyógyfürdőt, mert családostul igen költséges lenne, egyedül meg nem megyek. Van nem túl messze egy termálfürdő, annak alkalomszerű meglátogatása van csak a tervek között.
    Egyre hűl a levegő, de legalább már süt a nap. Remélem, ma nem sok fájdalmad lesz.

  • graver40

    csendes tag

    válasz Malacka #2175 üzenetére

    Szia, Malacka!
    Nem semmi, mennyi energiát és pénzt öltél ebbe bele, de legalább az előbbinek van eredménye. Na igen, az alternatív módszereknek az a hátulütőjük, hogy csak utólag derül ki, hogy hatásosak-e amikor már egy csomó pénzt és időt ráfordított az ember. Amikor előjönnek a problémák, valahogy hirtelen mindenkinek lesz egy vagy több ismerősének az ismerőse, aki valamelyik "csodás" módszerrel meggyógyult...
    Örülök, hogy viszonylag jól vagy már, és nem kellett műteni. Remélem, még tovább javulsz, de szerintem a csákányozást felejtsd el. Egyetértek abban Klárival, hogy azért tudnunk kell, hol a határ, és még ha jól is érezzük magunkat, nem szabad elbíznunk magunkat. Azért a fájdalom, a mozgáskorlátozottság egy jelzés, hogy valami már nincs rendben a gerinccel. Sajnos nem is fiatalodunk, tehát nem várhatjuk el már a szervezetünktől, hogy ugyanazt bírja, mint suhanc korunkban.

  • klari164

    csendes tag

    Sziasztok! Ezt nem hiszem el! Szóltak a Gerincgyógyászati Központból, hogy ne menjek 27-én kontrollra, mert nem lesz az orvosom. 2015. Február 12. ez a legújabb időpontom. A műtétre 5 hónappal. Mindenesetre kértem a Reumára időpontot kezelésekre és itt legalább december 1-re kaptam. Megpróbálom a fürdős kezelést hátha segít. Ez a hideg,nyirkos idő teljesen lelök a lábamról, pedig már örültem, hogy jobban vagyok. De a bal oldalam nagyon hasogat és fáj a bal lábam, mikor rálépek. Ti, hogy vagytok? Szép napot mindenkinek!

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2179 üzenetére

    Szia Évi! Nekem a konyhán, szétnyithatós asztalom van. Mivel ketten maradtunk, kipróbáltam összecsukva, hogy elég-e kettőnknek? Elég és rászorít sütéskor, hogy ne pakoljak annyira szét, így nem kell hajolgatnom az asztal felett. Amit lehet ülve csinálok, pl.gyúrni, kenni,szeletelni, hajtogatni,stb. ülve is lehet, főleg, hogy rá van kényszerítve az ember. Sokat könnyíthetünk magunkon ha egy-két tevékenységet átszervezünk. Muszáj, mert néhány házimunka nehéz, a vasalás, porszívózás.Sorolhatnám. A mosogatás nem okoz gondot, mert alacsonyabb vagyok, de én a fejemmel támaszkodok a szekrényhez, így kényelmesebb. A fogmosás szintén rogyasztott térdekkel működik. Apró trükkök, de sokat könnyít a dolgokon. A konyhára vettem nyeles lapátot, amit viccesen, "rokkant lapátnak" nevezek és már itt is jobb a helyzet. Ezelőtt kinevettem volna ezeket a dolgokat, de ma már véresen komolyan veszem. Kímélem magamat, de azért csinálom is dolgomat. Két konyhánk van és én a kisebbikbe vonultam ki, mert ott nem kell annyit szaladgálni, mivel minden közelebb van. Oda a férjem csinált egy magasabb, hosszú asztalt, kényelmesebb főzni, berakni.A másik konyhában meg sütök és ott van az étkezőrész is. Így éljük a kis életünket, átszervezve sok mindent. Hévízre én is azért nem mentem el, mert magam nem akartam, pedig a műtét után lévő hatodik héten lehetett volna intézni. Valika írta, hogy Neki nagyon jó, ennek őszintén örülök. De egyedül rossz ilyen helyre menni, na és kb. 3 hét. Ahhoz messze van, hogy hétvégente haza járjon az ember, mert az igen költséges. Így én is itthon veszem fel a kezeléseket, szerencsére van gyógyfürdő, mozgásszervi betegségekre jó. Valahogy majd csak lesz, februárig talán jobban is leszek és jövőre mehetnék én is dolgozni. Kellemes hétvégét kívánok.

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2179 üzenetére

    Elfelejtettem, hétvégén pogácsát sütöttem. Ülve összedolgoztam, ez csak a gerincnek kényelmes, aztán, mikor megkelt állva kinyújtottam, és ülve szaggattam ki. Szintén ülve lekentem tojással, a tepsit magam mellé tettem és csak bele kellett pakolni, szintén ülve. De ha állva gyúrod össze, akkor se terheled annyira a gerincet, mert a szaggatástól kezdve már tudsz ülni. Nekem bejött. :K

  • Malacka

    csendes tag

    válasz klari164 #2177 üzenetére

    :(

    Kár pedig olyan jól hangzott volna.... férjedet megértem!Ha ilyen alkat az ember, akkor nagy büntetés, hogy nem tud, illetve nem csinálhat semmit.
    Amúgy nekem is ki van szakadva.

    passz...

  • Malacka

    csendes tag

    válasz formasu #2178 üzenetére

    Nagyon örülök!
    További jó gyógyulást neked.
    Azt mondjuk nem értem, hogy a tornát miért kellett abbahagynod.Szerintem az ilyen torna semmiképpen nem árthat!

    passz...

  • Malacka

    csendes tag

    válasz graver40 #2180 üzenetére

    Most az injekció alatt kérdezgettem az infúziós nővéreket, illetve a fizikós kezelőt.Ők azért már évek óta csak ilyen betegekkel foglalkoznak.
    Megkérdeztem, hogy nem csak városi legenda-e az, hogy van pár olyan eset akinek "eltünt" a sérve.
    Magyarul teljesen felszívódott mondjuk 1-2 év alatt és pl MR-en nem találtak semmit.

    Azt mondták, hogy nem legenda, valóban volt már rá eset akiknek sikerült elérni ezt.

    Jó hallani az ilyeneket és az embert lelkileg nyugtatja...

    passz...

  • biker

    nagyúr

    Hát nálam annyi a fejlődés, hogy kb 3 hónapja egyre jobban zsibbad a bal combom külső fele, és nem tudom mi a megoldás
    Mindkét műtét a jobb oldalon volt, de van egy protrúzió a bal l4 magasságban, remélem nem az durvul
    Persze reumatológus szerint nem gond, mert nem izület, idegsebész szerint nem műtéti, kihez menjek? Neurológia?

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

  • formasu

    tag

    válasz biker #2187 üzenetére

    Én a helyedben megpróbálnék felkeresni egy "Fájdalomklinikát", ahol ilyen problémát "epidurális" injekcióval, és "blokád" injekciókkal gyógyítanak hatékonyan!
    Ez csak az én véleményem.

    A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

  • graver40

    csendes tag

    Sziasztok!
    Hogy van mindenki? Durván hűl az idő, remélem, nem viseli meg a sorstársakat túlságosan.
    Részemről a mozgás egész jól megy (kopp-kopp), zsibbadás, vizesedés maradt, a rosszulléteket úgy, ahogy legyűröm, bár pénteken alig értem haza, mert rámjött a szapora... Csak hogy ne unatkozzam.
    Remélem, még egy darabig megússzuk a csúszós időt.
    Mindenkinek kitartást, jobbulást kívánok!

  • biker

    nagyúr

    válasz formasu #2188 üzenetére

    ok, de nem fáj, zsibbad :(

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

  • klari164

    csendes tag

    válasz biker #2190 üzenetére

    Szia! Én se akarok okoskodni, de a dokinak tudnia kellene, hogy valami nyomja az idegszálat, azért zsibbad. A neurológián nem tudom, hogy mit tudnak vele kezdeni, legfeljebb megnézik a reflexeket, azzal meg nem sokra mész. Mikor csináltak utoljára MR-t? Inkább oda kellene elküldenie az idegsebésznek, mielőtt nagyobb baj nem lesz belőle. A zsibbadás az mindenféle képen intőjel.

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #2189 üzenetére

    Szia Évi! Én magam részéről nagyon érzem ezt az időt. Fájok rendesen. Ma elmentem a lányommal sétálni, de már haza nehezen ment a séta. Megint jött a "gömb" a talpamba, na és a fájdalom a gerincben és a bal lábamban. Előre rettegek a téltől, mert ez még semmi, mi lesz télen? Jó olvasni, hogy jobban vagy. Persze az állapotunk nagyon hullámzó. Vannak jobb, könnyebb napok és vannak az elviselhetetlenek. Nem értem, hogy miért nem ajánlottak fel egy másik orvost, hogy kontrollra eltudtam volna menni. Februárig várjak. :( Már vártam, hogy beszélhessek az orvosommal. Nincs helyettesítő orvos? Látom Biker is szenved rendesen. Nagyon rossz ez a zsibbadás Egyszerűen hihetetlen, hogy a mai világban nem tudnak velünk mit kezdeni. Neki is két műtétje volt, komolyabban kellene venni a dolgot az orvosoknak. Legyen szép napod.

  • biker

    nagyúr

    válasz klari164 #2191 üzenetére

    én csináltattam magamnak nyáron, onnan tudom mi van, ennyi
    reumatológus szerint minek szórom a pénzt

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

  • formasu

    tag

    válasz biker #2190 üzenetére

    Értem én! Van, hogy fáj, van, hogy zsibbad, és van, hogy mindkettő!
    Írtam, hogy "szerintem"! Ha akarod, megfogadod, természetesen nem kötelező! Én segíteni akartam.

    A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

  • biker

    nagyúr

    válasz formasu #2195 üzenetére

    Persze, értem, csak én sokszor itt vívódom, bevegyek e egy fájdalomcsillapítót, mikor alig fáj, csak zsibbad.

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

  • formasu

    tag

    válasz biker #2196 üzenetére

    Gondoltam, a sok fájás, vagy nem kielégítő gyógyulás után egy próbát megérhet! Lényeg, hogy olyat kellene keresni, aki ad be epidurális szteroidos injekciót, és van gyakorlata is benne. Nekem segített, sokat, hátha közületek is valakinek jó lenne.

    A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

  • nemethkitti

    csendes tag

    válasz Malacka #2186 üzenetére

    Szia. Én olyan esetröl tudok, hogy a kiszakadt sérv elmozdult olyan irányba, h panaszmentes a beteg.

  • Malacka

    csendes tag

    válasz graver40 #2189 üzenetére

    Én nem panaszkodom.Tegnap 10 órát dolgoztam, ma mondjuk csak kb 4-5 órát.Holnap megint kicsit több lesz.Igyekeznék csak napi 5-7 órát dolgozni, de hajt mindenki nagyon.

    Sejtem, hogy az infúzió dobott rajtam ekkorát.Mondjuk a fizikót is elkezdtem már párhuzamosan.
    Illetve itthon a gyógytorna.

    A heti 3 úszás heti egyre ment vissza (vasárnap este 19től...), mert a többi mellett nincs időm.
    De jó volna több idő erre is.

    Akiknek jobban fáj -> Nem próbáltátok az infúziót?

    passz...

Új hozzászólás Aktív témák