Új hozzászólás Aktív témák

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1949 üzenetére

    Én is felvettem a tornát telefonra, de olyan rossz minőségű lett, hogy használhatatlan. De ez nem baj, mert töltöttem le a netről ( kezdőknek ) tornát és amit tudok csinálok, ami nehezebb nem erőltetem. Nekem nem 6 hét múlva kell kontrollra mennem, hanem majd nem 3 hónap múlva. Szeptember 2-án műtöttek és november 27-én kell mennem. Én is sétáltam egy jót itt a környéken, utána kivasaltam és bepakoltam a mosógépet. Visszatérve a tornához, nem tudtam, hogy a kontroll után lesz ez a 3 hónapos torna. Szolnokon, ahol eddig műtöttek nem volt ilyen. Látod ebből is látszik, hogy különbözőek a kórházak is. A biciklizés, ha engedi már az orvos használd ki, ha úgy érzed, hogy bírod. Az megint megmozgatja az izmokat. Jó sétálást kívánok! :B

  • para2014

    csendes tag

    válasz graver40 #1949 üzenetére

    Szia Évi! A gerincsérv műtét után nekem is volt torna sor,sőt már másnap jött a gyógytornász és tornázni kellet igaz hanyatt fekve az ágyban.Most is vártam miután meg szabadítottak a katétertől meg ki vették a csövet a hátamból.De semmi kérdeztem a dokit és azt mondta 6 hétig nincs torna,sétálhatok,ülhetek,de hajlás csavaró derék mozdulat nincs.Ez a csavaros buli más mint a sérv műtét.Sajnos más lesz az élet útána is lesz olyan mozdulat amit többet nem tudunk meg csinálni. :U Tornáz minden reggel fel kelés előtt,,főleg a nyújtó gyakór latokat ez öt perc,ne hagy ki :K Te még nyújthatsz Így el kerülheted a vasa bulit.Vannak nagyon jó nyújtó padok ezek a denevér padok.Én is szerettem volna de mire meg tudtam hogy létezik már késő volt azt kérdezték a titánt akarom nyújtani?Tudom egy anyának nincs idő,de erre muszáj!!

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #1951 üzenetére

    Megjöttem. Elkeserítő azért egy kicsit, hogy egy héttel ezelőtt jobban mozogtam, mint most.
    Na, nyilván akkor a csavarozós témánál másként van a torna, meg a kontroll is, sima műtétnél így megy, ahogy írtam. Egyébként kórházanként elég nagy különbségek vannak tényleg, gerinces fórumokon több beteg is írta, hogy mindenféle gyógytorna nélkül engedték ki őket, vissza se kellett menni tornára.
    Mivel valószínűleg hétfőn mennem kell valahogy dolgozni, addig inkább nem kockáztatok a bringával, majd megpróbálkozom vele az ünnep, meg a szabadság alatt.

    Rózsa, valóban, a műtét másnapján jött a gyógytornász, és csak torna után lehetett felkelni. Reggel nem szoktam tornázni, mert mindig sietni kell, de majd megpróbálok legalább pár perc nyújtást beiktatni valahogy.
    Valahol van egy anatómiai párnám, lehet, előveszem én is, mert a nyakam is szokott recsegni-ropogni mostanában.

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1954 üzenetére

    Szia Évi! Átnéztem a zárójelentést, sajna csak annyi van benne, hogy amit a kórházban csináltunk tornát, azt folytassam. Van olyan lehetőség is, hogy mozgásszervi műtétek után, házhoz megy a gyógytornász, de ezt a házi dokidnál lehet kérvényezni. Kb.28000-en lakunk itt, sajna nem tudják megoldani. Pedig ez is járna. Van egy ismerősöm, csípőprotézist ültettek be Neki. Hiába kérték nem ment ki a gyógytornász. Na akkor bement a férje a dokihoz és délután már tornásztatták is a feleségét. Az a baj, hogy annyi mindent nem mondanak el ami jár nekünk. Ezt a Hévízi dolgot is a nővérke mondta kötözés közben ( zsebében 1000Ft-tal ), hogy van ilyen lehetőség. Az orvos egy szóval se említette. Úgy csinálnak, mintha Ők finanszíroznák. Kértem a dokitól igazolást, hogy beteg vagyok, mert akkor vissza tudom igényelni az adó kedvezményt. Csak lesett rám, hogy Ő még erről nem hallott, de azért leírta. Persze nem fogadták el, így november 27-én, viszem a forma nyomtatványt amit adott az adóhatóság. De kijelentették, hogy minden kórházban van ilyen. A doki meg nem látott még ilyet. Hihetetlen. Ha úgy érzed Évi, hogy nem tenne jót a bicajozás, ne erőltesd, ne hogy ráfázzál. Én meg se kérdeztem, hogy mikortól kerékpározhatok. Bár lassan úgyis tél jön, nem akarok elcsúszni, de tavasztól megyek, mert szeretek nagyon bicajozni. Olvastam valahol, hogy a nyereg legyen lentebb a kormánynál, hogy ne görnyedjen a gerinc, egyenes maradjon. Rózsa szavaival mondva ott is "királynői tartást" felvenni. Legyen szép napod, bár esőt mond és sajna tényleg látni a radarképen, hogy úgy néz ki felénk tart.

  • klari164

    csendes tag

    válasz para2014 #1953 üzenetére

    Szia Rózsa! Mink is hasonlóan jártunk a gyógytornásszal. Műtét másnapján mikor vissza vittek minket az őrzőből a szobánkba, jött a gyógytornász. Egy kicsit tornásztunk, utána talpra álltunk és segédeszközzel sétáltunk a folyosón. Én gyorsan letettem, mert feszítette a derekamat, ahogy rá kellett könyökölni. Na mindegy. Másnap szintén jött, de akkor mondta, hogy ma van utoljára, mert szabira megy. Így gyorsan bekapcsoltam a telefont, mondtam is Neki, hogy felveszem, de olyan halkan beszélt, hogy nem lett jó a felvétel. A denevér padról én is hallottam és nagyon dicsérik. Sajna ez már nem nekünk való. Én a főnökömtől hallottam róla, de addigra már késő volt nekem is. Ő személyesen is használja, mert a sok üléstől sokat fáj a dereka. Otthon ráfekszik és utána fejjel lefelé lógatja magát. Aki tudja még használni, annak érdemes megvennie. :K Egyébként, hogy vagy már? Valamelyik nap Te se álltál a helyzet magaslatán .Szép napot Neked.

  • para2014

    csendes tag

    válasz klari164 #1956 üzenetére

    Szia Klári! Sajnos nagyon nagy a vissza esésem,közdők a vassal van egy állandó hő emelkedésem.Éjszaka le fővök,rósz a közérzetem.Az ülés is egyre nehezebb,percek alatt úgy el zsibbad a lábam fel álláskor kapaszkodni kell mert nem tart meg.Zsibbadás volt a műtét előtt is meg részleges bénulás a láb fejnél.De ez most más és teljesen térdig zsibbad,és utánna idétlen is.Remélem nem valami új hülyeség mert a türelmem véges. :W A vassal való harc másik tünete a hátamon ahol van a vas olyan mintha csalán kiütésem lenne,meg a derekamtól lefele mind két lábam végig borzalmasan viszket.A bőr teljesen ki van száradva hiába krémezem.Már babaolajjal kenem,de így is borzalom. :U A tornáról csak annyit én a csavarok után nem tornázhattam,a sérv után igen de most nem lehet 6 hétig.Ha végig olvastad a gerinces.hu-t abban benne van mit tettek az izommal,és annak vissza kel tapadni ezért nem enged a doki tornázni most még.És megint fájdalom csillapított kellet enni,ez nem tetszik mert azt hittem vége a fájdalomnak. :F Küldtem privátba is.Üdv!

  • graver40

    csendes tag

    Sziasztok!
    Látom, Klári, te megint korán keltél.
    Erről az igazolásról, amiről írsz, még én se hallottam. Arról, hogy járna gyógyfürdő időnként, arról igen, de nem nagyon tudnám igénybe venni. Sajnos sok helyen gond ez a kijáró gyógytornász, sokaknak lenne szükségük rá pedig. Az OGK-ban legalább van lehetőség bemenni gyógytornászhoz, az enyém a kezébe fogta a telefont, úgy magyarázott, így remekül hallani a felvételen.
    Mégse megyek hétfőn melózni, a doki nem írt ki. Azt mondta, azon a héten úgyis csak három munkanap lenne, utána meg szabira megyek, rám fog férni még az a két hét. Ez anyagilag nem a legjobb, de tudom, hogy ő jót akar nekem. Igyekszem még erősödni ez alatt az idő alatt.
    A bringám pont jó, mert hagyományos kerékpár, tehát a kormány magasabban van, nem úgy, mint ezeknél a montain bike-oknál - azok eddig se voltak szimpatikusak, hogy görnyedni kell. Majd ha érzek elég bátorságot, megpróbálom. :)

    Rózsa, nagyon sajnálom, hogy nem vagy jól. Az a hőemelkedés aggasztó, és gondolom, hogy a többi tünet is elkeserít. Nem tudom, mit lehetne ilyenkor tenni, de nagyon remélem, hogy jobban leszel. Hét végére már jobb időt mondanak, hátha az is segít egy picit.
    Mindenkinek fájdalommentes napot kívánok!

  • Stieve

    csendes tag

    Sziasztok!

    Képzeljétek, kaptam ma egy telefont, hogy vasárnap be kell feküdnöm, hétfőn műtenek...
    Elég gyorsan ment.
    Gondoljatok rám, majd jelentkezem amint tudok...
    Jobbulást mindenkinek!!!

  • graver40

    csendes tag

    válasz Stieve #1959 üzenetére

    Szia, Stieve!
    Ez tényleg gyorsan ment. Nem lesz időd parázni. Szorítok neked, hogy minden jól menjen, és hamar lábra állhass. Ahogy tudsz, írj, várjuk a híreket.

  • klari164

    csendes tag

    válasz para2014 #1957 üzenetére

    Szia Rózsa! Én múltkor voltam így 2-3 hetes műtötten, amikor rosszabb lett az állapotom, mint mikor hazajöttem a kórházból.Nekem is nagyon viszketett a seb és környéke, nem tudtam mit csináljak vele. A lábra állással szintén így voltam, görbebottal húztam fel magamat és azzal mentem ki a fürdőszobába, mert a bal lábamba éles fájdalom volt és nem tartott meg. Azóta is ott van még a görbebot, mert tegnap este is majd nem ott tartottam, de azért már jobban bírt a lábam. Az ágyból felkelés még sokszor gondot okoz, felkönyökölni, utána szinte fellökni magadat, hogy fel tudjál ülni. Szörnyű. Én is szedem a fájdalomcsillapítót, most is azon gondolkodom venni kellene be, de már nem merek, mert estére is kell gondolnom. Neked nincs olyan érzésed, mintha egy nagy követ cipelnél, egy friss égő seben? Elméletileg ezek az anyagok amiket belénk raktak, szövetbarátok. Nekem a csigolyák közé nem fém távtartót tettek, hanem ( PEEK ) speciális műanyagot. Persze a csavarok fémek. De sokszor mintha érezném őket. Körömvirág krémmel még nem próbálkoztál? Vagy meg kellene kérdezni a gyógyszertárban, hogy mit ajánlanak rá.

  • klari164

    csendes tag

    válasz para2014 #1957 üzenetére

    A rossz közérzet nekem is meg van, tudod írtam a sok szédülésről is. Ma délelőtt is néztem lefelé és mondtam a férjemnek, mindjárt rosszul leszek. Van olyan szédülés, hogy enyhe hányinger is jön vele. Ezért kérdeztem, hogy valakinek van-e hasonló baja. De érdekes, mert akkor van mikor fordítom a fejemet. Meg elönt a víz, ahogy Te is írod.Szerintem ez a szervezet gyengeségétől van. Igen, átböngésztem az oldalt amit küldtél. :K

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1958 üzenetére

    Szia Évi! Igen megint kidobott az ágy 4 órakor. Úgy látszik nem tűr meg, az utóbbi héten. :W Ezt az igazolást amiről írtam, az az orvos adja ki, aki műtött. Mivel mozgásszervi betegséged van, csak jelezned kell. Sógorom cukros és Ő is kapja a szakorvosától az igazolást. Más baja nincs, semmire nem műtötték. Az igazolás neve: IGAZOLÁS a súlyos fogyatékosság minősítéséről. Ezt az adóhatóságtól is kérheted, mert látod, az én orvosomnak nincs ilyen papírja. Tudom, hogy mindenki pénzből él, de az orvosodnak igaza van. Rázódj egy kicsit helyre. Ez az idő, úgyis megvisel. Na meg majd a nyirkos tél. Én már rettegek tőle, mert eddig is megkínzott, most meg "friss" műtéttel megyek neki. Pihend ki magadat, mert csak újabb problémákat okozol a gerincednek. Na meg ez az idő, külön jó. Gondolom mindenkit megkínoz cefetül. Legyen szép napod, amennyire csak lehet.

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #1959 üzenetére

    Szia Stieve! Tényleg gyorsan ment, legalább nem kell idegeskedned tovább, na és persze túl leszel rajta. Nagyon fogunk szorítani Neked, lélekben Veled leszünk. Engem is kedden műtöttek, szintén ott, és szombaton haza engedtek. Legyél jó fiú, műtét után sétálj annyit amennyit csak bírsz, mert nálunk a nővérkék figyelték és jegyzetelték, ki hogyan mozgott és mennyit. Nagyon fontos a mozgás, napról napra jobban fog menni. Természetesen tudom, hogy nem lesz könnyű, de muszáj erősödnöd. A csomagot ne felejtsd el, amit írtam, hogy viszik majd az őrzőbe. De elfogják mondani. Nagyon-nagyon szorítok, minden rendben lesz, ne aggódj, ott jó kezekben leszel. Feltétlenül jelezzél, ha már tudsz nekünk írni. Minden jót kívánok és fel a fejjel!

  • para2014

    csendes tag

    válasz Stieve #1959 üzenetére

    Szia! Örülök hogy neked nem kel a hosszú várakozással birkózni,a fájdalom mellet az volt még a pokol :K Áprilisban kaptam injekciót a gerincembe,majd egy hét infúziós kúra ekkor mondta hogy csavarozni kéne.Kaptam három hónapot hogy gondolkozzak rajta.Júliusban rá bólintottam mert már nagyon fájt,és szeptember 23-án műtött.Szorítok neked, és van pár tanácsom ha gondolod fogad meg. :K Vigyél rostos levet de szűrtet,lehetőleg savanykásabbat ez este amikor már ihatsz nagyon jó lesz,és bróbálj meg sokat inni folyadékot mert másnap amikor fel állítanak akkor nem szédülsz.Vigyél szőlő cukrot ezt könnyen fekve is meg eszed pár szem helyre teszi a vér cukrot,hiszen egész nap nem ettél.Én nem vagyok cukros,de segít.Meg még egy fontos! sok embernek az altatás után van problémája a torkával,ezt a tubus okozza főleg egy hosszú altatás alatt.Sajnos ez bizony hosszú lesz nekem majd hat órás volt.A tantum-verdének van gáz mentes sprayje az nagyon jó! Én este be raktam a hűtőbe és mikor észhez tértem már kértem és használtam,nem is volt gond.Mert ha köhögni kel az borzalom lesz!!!

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #1963 üzenetére

    Köszi, Klári! De tulajdonképpen mire is jó ez az igazolás?
    A telet én se várom, nem hiányzik a hideg, meg a csúszkálás. A korábbi műtétem ősszel volt, és novemberben mentem a gyerekért - akkor még az oviba -, miután ónos eső esett. Hát nem voltam éppen nyugodt...
    Remélem, a hétvégére megint jobb idő lesz, mert a mai elég lehangoló. A derekam is húz, de már eldöntöttem magamban, hogy ez még belefér, nincs nyavalygás, nincs parázás, lesz ez jobb is - még talán én vagyok a legfittebb itten, egy szavam se lehet... :K

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1966 üzenetére

    Szia Évi! Ez a papír arra jó, hogy havonta kevesebb adót vonnak le Tőled, mert beteg vagy. Tavaly havi 4.900Ft volt. Magyarul minden hónapban ennyivel kapsz többet, vagy következő évben egyszerre igényelhetsz vissza 58800Ft-ot. Ha az orvosod tavalyi évre visszamenőleg igazolja a betegségedet, azt is visszakérheted. 5 évre visszamenőleg kérheted vissza. De csak szakorvos, a mi esetünkben az aki operált, töltheti ki. Ha van rokkantsági járadékod, akkor nem kell kérni, elég a határozat.

    Remélem beérünk a fittség terén.Nekem ma reggel közel se volt olyan rossz állapotban a derekam mint tegnap. Na de melegedést mond. Hétfőn-kedden megint kapaszkodhatunk, hideg frontot mond. Össze-vissza váltogatják egymást.

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #1967 üzenetére

    Klári, köszi a felvilágosítást. Majd még utánakérdezek ennek az igazolásnak, hogy esetemben jár-e? Mert ha járna valami, akkor nem vagyok beteg, de például biztosítóval meg úgy jártam, hogy éppen azért nem fizet, mert beteg vagyok. Konkrétan még tavaly kötöttem a bankommal számlavédelmi biztosítást, ami elvileg akkor fizet, ha 60 napot meghaladóan van az ember táppénzen, vagy munka nélkül. Nyilván én akkor úgy gondoltam, hogy a 4 éve operált porckorongsérvemet meggyógyították, és nem sejtettem, hogy most egy másik porckorong majd megadja magát. Benyújtottam az igényemet a biztosítónál, mire ők csípőből elutasítottak azzal, hogy korábbról meglévő betegségemből adódik a mostani hosszú betegállomány. Ezek szerint gyógyíthatatlan beteg vagyok, csak eddig nem tudtam róla...
    Örülök Klári, hogy ma jobb napod van. :) Nekem egy kicsit vacakabb mint tegnap, pedig jó idő van megint. De majd csak javul ez.
    Kellemes napot!

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1968 üzenetére

    Szia Évi! Én nem tudom, miért van ez, egyik pillanatban jól érzem magam,aztán hirtelen beáll a derekam. Délelőtt ledőltem szusszanni egyet és alig bírtam felállni. Mintha kést forgatnának a bal oldalamba és lábamba. Ha lábra állok hihetetlenül fáj. Semmi megterhelőt nem csináltam és egyszerre csak meglett a baj. Nem hiszem, hogy ennek így kell lennie. Már egy marék fájdalomcsillapítót vettem, de csak 2-3 órát segített. Most 5-6 óráig ki kellene bírnom. Szakad rólam a víz, az is rohamokba jön rám. Nappal is meg éjszaka is. Hiába eszem a hashajtót, a zabpelyhet, nem bírok wc-re se menni. Most hozattam keserűsót, holnap reggel azzal kezdek. Én is annyira szeretnék már gyógyulni és mikor elkiabálom, hogy jobban vagyok, mindig bosszút áll a derekam. Pedig Isten látja lelkem, nem hagyom el magamat. Sajnálom. hogy Te is szenvedsz, mert ez borzasztó érzés. Az adókedvezményt mindenképpen próbáld meg. Beszéld meg a dokiddal, hogy Te erről nem tudtál és adja meg visszamenőleg a műtétedig., ami 4 éve volt. Most itt a másik sérved, beteg vagy. Ha megadja a dokid visszamenőleg, 4 évet igényelhetsz vissza. Az azért nem kevés pénz. Érdemes megpróbálni. Csak olyan papírt kérjél az adóhatóságtól, amilyet leírtam. Tudni fogják, miről van szó. Tiszta szívből kívánom, hogy sikerüljön, mert a mai világban minden fillérre szükségünk van. Pihenjél és kellemes, fájdalom mentes hétvégét kívánok.

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #1969 üzenetére

    Sajnálom, Klári, hogy ennyire nem vagy jól, és fájdalmaid vannak. Sajnos vannak ilyen hullámvölgyek (remélem, csak az), és ezek nagyon elkeserítőek. Fekve is olyan rossz? Én tudom, hogy nem hagyod el magad, akik ebben a cipőben járnak, épp elég fájdalmat viseltek/viselnek el, nem ok nélkül "nyavalyognak".
    Nekem is elegem van már a pihenésből, mennék, csinálnám, élném az életem normálisan - ahogy mindannyian. Tettem-vettem, amit lehetett ma is, de most egy kicsit pihenek, mert érzem, hogy kell. Megpróbálom majd azt az adókedvezményt intézni, tényleg nem lenne rossz.
    Remélem, jobban leszel, szívből kívánom!

  • Gerinctelen

    csendes tag

    válasz klari164 #1969 üzenetére

    Kedves Klári !
    Szeretném fel hívni rá a figyelmed , ha széklet problémád van és hashajtót szedsz , nagyon fontos hogy vegyél be mellé nórmaflórt is , és ha sok fájdalom csillapítót szedsz akkor feltétlen szedjél mellé gyomor kímélőt is ...
    Miért kell hashajtót szedned?

  • Gerinctelen

    csendes tag

    Most egy párnapig van időm olvasni és írni is , mert kényszerpihenőn vagyok , kicsit bedurrantak az izmaim .
    Hétfőn fiziko , vizsgálat , és majd akkor tudom meg hogyan tovább. Nem vagyok ideges biztosan minden ok lesz mert nincsenek fájdalmaim , csak izomláz.. , viszont a lábam szépen működik , görbül a hátam , nem nagyon de érzem .. próbálgatom az ülést is , sajnos az még nem megy :(

    Nagyon együtt érzek mindenkivel , akinek a mostani idő nehézséget okoz , én is megérzem . Nem használok fájdalom csillapítót , csak izom lazítót és árnika krémet, persze műtét után én is szedtem nekem a rubofen és a woltaler doló lágy kapszula jött be .. Tudom mindenki másképp működik és más hat rá..
    Nagyon vigyázzatok magatokra ! Kellemesebb napokat!

  • para2014

    csendes tag

    válasz klari164 #1970 üzenetére

    Szia! meg vagyok csak kicsit magam alatt,nem a fájdalom meg a vissza esés miatt.A gerinces.hu végén van a sikeres gyógyulás feltételei közt egy rész a stresszről.Ha nem tudok változtatni akkor nem volt értelme ennek az egésznek,pedig tudod a poklokat jártuk meg a fájdalommal.Döbbenten olvastam hogy közel 50%-ban a stresszes élet felelős azért hogy instabilak lesznek a csigolyák.Ha nem tudok változtatni akkor újra baj lesz,és lehet hogy már ez is ront az állapotomon.De esélyem sincs változtatni! :(

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1971 üzenetére

    Szia Évi! Sajnos nem egyedül vagyok ezzel a problémával. Nagyon megszenvedjük a dolgokat. Ma jött a nagyobbik lányom, kiporszívózott, én meg szépen letörölgettem. Mindig próbálok csinálni valamit. Tegnap függönyt szegtem be, az akasztókat, meg fekve varrtam fel.De meglett. Én örök-mozgó voltam mindig, tettem-vettem, de ez most padlóra küld. Ma délután sírtam egy nagyot és egy kicsit könnyítettem magamon. Nehezen emésszük meg, hogy ami eddig ment, most nem sikerül.Tudom, hogy ezzel mi asszonyok így vagyunk. Nehezen értjük meg a visszaesést. Most jöttünk haza, sétáltunk ebben a szép időben, de a derekam erősen tiltakozott ellene. A hét közepétől erős lehűlést mond, jó napok várnak ránk. Pihenj is sokat Évi, mert nem bírsz majd dolgozni.Szép estét kívánok!

  • klari164

    csendes tag

    válasz para2014 #1974 üzenetére

    Szia Rózsa! Én is olvastam, meg azt is, hogy az összecsavarozott rész felett is nagy a valószínűsége, hogy szétcsúszhat, mivel azokra a csigolyákra esik a terhelés, Nagyon kell vigyázni. Persze, hogy magad alatt vagy, én is. Pont előbb írtam, hogy délután kijött belőlem minden. Mint egy vulkán egyszer csak kitörtem, és csak sírtam sokáig. A tehetetlenség, hogy mindenki körbe akar ugrálni, azt nagyon nem szeretem és ma besokalltam. Egy kicsit meg is könnyebbültem. Vigyázz magadra és pihenjél sokat.

  • enerdzsájzer

    tag

    válasz para2014 #1974 üzenetére

    Stresszmentes...... hogy? Maga a betegség nem kicsi stresszel jár, pláne ha még az embernek belerondít az életébe is. Ördögi kör, beteg, fáj, korlátoz sok mindenbe ----> stressz ----> beteg, fáj, korlátoz...---->stressz. Aki emiatt nem stresszes, azt fakírnak meg jóginak hívják. Erre még jön a hétköznapi amúgy is szar élettel járó stressz. Természetesen küzdeni kell, de ez nyilván nem úgy megy hogy gondolok egyet és hopp, minden rendben... ja de van ilyen... azt meg fél liter házinak hívják... :U :)
    Volt most alkalmam tökpárlatot kóstolni. Háááát érdekes ízvilág és furcsa hatása van ;) A meggy borzasztó volt, az eper szörnyű (a hatása is), a barack túl gyümölcsös mintha szesszel felöntött jogobella lenne. Pedig nem pancsoldából voltak. Természetesen nem romlik rám a pálinka, :D de nagyapámnak van igaza, a szilva nyomába semmi sem érhet. :) Szép időnk volt, a diót vertem le ma és gereblyéztem hosszú nyelűvel amivel nem kell görnyedni, a család szedte, kicsit sétáltam, aztán elég is volt. Bőven. Így estére azért kezd beleállni a fene rendesen. Csak ne nyiszogna mánmegin...

  • enerdzsájzer

    tag

    válasz klari164 #1975 üzenetére

    Kell egy kis megkönnyebbülés. Velem is megesett a legutóbbi műtét után kb. másfél évvel, miután tudatosult bennem hogy ezt megszívtam és örülhetek neki ha még tíz-húsz év múlva ezen a szinten vegetálhatok és nem lesz rosszabb.

  • klari164

    csendes tag

    válasz enerdzsájzer #1978 üzenetére

    Szia! Negyedszer műtöttek, de így még nem voltam padlón se érzelmileg,se fizikailag. Úgy érzem, hogy zsák utcában vagyok és csak várom a csodát. Nem szoktam ilyen tutyi-mutyi lenni.A családom nem igen látott még sírni, de tegnap szegények kaptak egy kis ízelítőt. Nem akar a helyzetem előre menni, tudom, hogy türelem, meg idő. De nekem még nem volt ilyen tapasztalatom. Minden műtétem után hamar talpra álltam, ami most nem megy. Több fájdalomcsillapítót szedek, mint műtét előtt, szinte rendszeresen korán ébredek ( ma is 2 óra.50, tegnap 2 óra 05-kor ) , úgy érzem magam, mint egy holdkóros. Már rendesen félek az éjszakától, hogy mikor ébredek fel.Szerintem ez a stressztől van,amiről Rózsa is írt. Teljesen igazad van, nem lehet stressz mentesen élni, pláne ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy várnánk. 7 hete műtöttek, azért nagyobb előrelépésre számítottam. Persze nem vagyok naiv, tudtam, hogy nem fogok tudni cigánykerekezni, de ettől többet vártam. Az előre lépést és nem hátra felét. Na mindegy. Ma szorítsunk Stievnek, mert ma lesz szegény műtétje, szorítsunk neki, hogy ne járjon így. Szép napot kívánok!

  • klari164

    csendes tag

    válasz Gerinctelen #1973 üzenetére

    Szia Vali! Jó olvasni, hogy fokozatosan kezdesz talpra állni. Az izmok gyengék, nyilván ezért durrantak be. De fogsz erősödni, ez már látszik a folyamatból. Ha kényszer pihenőn vagy, akkor próbálj egy kicsit lazítani. Látom, azért Te erősebb vagy, vennék át Tőled egy kis optimizmust, mert azt most elvesztettem útközben valahol. Lehet, hogy ez az idő is kikészít, mert egyik nap szinte nyár van, aztán berobban a hideg front. Most is érzem, mert már nem bírtam feküdni. Ma biztos jó napja lesz mindenkinek, mert szerdára már 11 fokot mond, mára még 20 fok körülit. Ez is bekavarhat, már erre is gondoltam. Megnéztem neten, ezt az Árnika krémet, nem szoksz hozzá? Én jártam úgy, hogy pl. használtam az Inno reumát és pár nap múlva semmi változás nem történt. még a bőrömet se bizsergette meg. Aztán vettünk másféle krémeket is de semmi.

  • enerdzsájzer

    tag

    válasz klari164 #1979 üzenetére

    Ha még nem próbáltad írass a dokiddal nyugtatót vagy altatót, ez mással nem megy. De csak óvatosan mert hozzá és rászoksz. Mostanában voltam túl a sokadik több hónapig tartó nemalváson, most egy kicsit jobban megy. Váltogatom, kombinálom a bogyókat (sokszor olyanokat szedek együtt, amiket nem lehetne és rásegítek egy kis hangulatjavító népi gyógymóddal is). Nagyon fontos az alvás meg a pihenés, mindenképpen próbálj tenni érte hogy menjen. Azért is nehéz aludni mert az ilyen örökmozgók szervezete nem erre van beállítva hogy naphosszat fekszik és éjszaka meg aludni kellene, mert fizikailag is el kellene fáradni ahhoz és ez most nincs meg. Milyen jókat is tudtam aludni egy jó hosszú fárasztó nap után.... Ez ilyen. Nekem az elalvás megy nehezen, 1-2 óra körül még a plafont nézem, 4-5-kor meg fenn vagyok, de a köztes időszakból sincs semmi nemhogy normális alvás. Most kicsit jobb mert bogyót váltottam.

  • enerdzsájzer

    tag

    Nagyon fázósak a lábaim. Nagyon furcsa, de elől a combom normál meleg, míg hátul a fenekem, combom, vádlim és a lábfejem általában jéghideg. Akkor is ha mozgok és akkor is ha 40 fokos kánikulában melegítőgatyában sétálok. Ilyenkor már dupla nadrág, dupla zokni, bent a meleg lakásban is pokróccal takarózom mert fázok.
    Jön a tél érdemes melegen tartani az ember lábait, még bent is, ha ki kell menni meg pláne. Biztosan jól fog esni nektek is.

  • graver40

    csendes tag

    Sziasztok!
    Hehe, stresszmentes élet... Mondjuk sejtettem, hogy rossz vége lesz, csak azt nem hogy így. Nekem főleg a sok utazás a melóhelyre a stressz - utálok tömegközlekedni - és az, hogy korán zár az óvoda, iskola nálunk (4-kor), ezért állandó probléma, hogy ki menjen a gyerekért. Nincs nagyszülő, senki, akit igénybe tudnék venni erre, párommal mindketten úgy dolgozunk, hogy csak 6 után érünk haza. Annyit meg nem keresünk, hogy meg tudnánk fizetni valakit. Gyakran magukban vannak a gyerekek délután, és ezért folyton aggódom. Lehet, másnak ez bagatellnek tűnik, de nekem bizony ezek a dolgok tartották/tartják fenn a stresszt. Elköltözni nem tudunk, munkahelyet se váltani, mert örülök, hogy van munkánk. Tehát nem tudok oly mértékben változtatni az életemen, hogy ne legyen stressz (innen nézve nem csoda, hogy megint a műtőasztalra kerültem, annak ellenére, hogy vigyáztam magamra). S igen, a betegség is rátesz egy lapáttal, mert emiatt is kikészül az ember idegileg, plusz pl. nálam csak fokozza a munkába járás terhét, mert így még azon is idegelhetek, hogy odaérek-e, illetve haza tudok-e majd jönni...

    Klári, nem csodálom, hogy sírtál, szerintem nincs olyan közöttünk, aki ne akadt volna még ki. Legalább egy kicsit kiadtál a feszültségből. Én is megtanulhattam volna már a korábbi műtétnél, hogy rengeteg türelem kell, de mégse megy néha. A segítséget fogadd csak el, mert most szükség van rá. Majd ha jobban leszel - mert bízom benne, hogy így lesz -, majd kevésbé lesz rá szükség, akkor majd egyre több mindent csinálhatsz magad. Azt észre vettem különben, hogy ha idegelek, jobban fájnak a dolgok, nyilván jobban befeszülnek az izmok. Lehet, hogy enerdzsájzernek van igaza, és az alkohol segítene lazulni. :) Módjával, persze, gyógyszerekkel meg pláne. Voltunk esküvőn, félve mentem, nem tudtam, hogy bírom majd. Eleinte vacak is volt, de aztán ittam egy kis bort, és azt vettem észre, hogy sokkal jobban érzem magam. Gondolom, lazított rajtam egy kicsit az alkohol. Mondjuk melóba érdekes lenne...

    Jobbulást mindenkinek, Stieve-nek meg egy nagy kalappal!

  • klari164

    csendes tag

    válasz enerdzsájzer #1981 üzenetére

    Szia! Szedek Xanaxot, este meg altatót, mégis ez van. Abban sok igazság van, hogy nem fáradunk el és éjszaka ezért sem alszunk. Hajnalban olvastam a neten egy érdekes cikket. Tudod mit ír? "A krónikus gerincbetegek 57%-a, krónikus alvászavarban szenved." Ez szép. Ezért nem tudtál Te se hónapokig aludni. Nekem is hidegek a lábaim, mindig fázik. Szerintem az idegszálak miatt van. Persze ez csak találgatás. De már én is elővettem a téli zoknijaimat. Csütörtökre 10 fokot mond, szükség lesz rá.

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1983 üzenetére

    Szia Évi! Tökéletesen megértem, hogy mivel jár a gyereknevelés. Mi is magunkra voltunk hagyva a férjemmel. Táppénzen 1 percet nem voltam a gyerekekkel, mert valahogy, megoldottuk a férjemmel. Nálunk is sokat voltak egyedül, de dolgozni kellett. Ennyit a stressz mentes életről. Amit írtál arról, hogy az idegességtől fáj a gerinc, az igaz. Én nem hittem el mikor egyik kolléganőm mondta, de aztán figyeltem magam és tényleg igaz. Sokan mondják, hogy a dolgok a fejben dőlnek el. Ezt annyira bírom. Főleg amikor az illető, azt sem tudja, hogy hol van a gerince. Bár ennek örülnie kellene, erre ossza az észt. Ezt a legkönnyebb mondani,amikor azt se tudja, hogy min megyünk keresztül. Egyébként egészségetekre az itókát. :C

  • Gerinctelen

    csendes tag

    válasz klari164 #1980 üzenetére

    Kedves Klári ! Ebben igazad van , hogy optimista vagyok , az első perctől kezdve .. nem féltem az optimizmusom , szívesen megosztanám , ha tudnám hogy kell ! ? :)
    Igazából az árnika krémtől semmi bizsergést nem érzek , csak azt veszem észre, hogy elmúltak a panaszok. :)Nem vettem észre , hogy annyira hozzá szoktam volna , igazából én nem használom állandóan , csak akkor kenem magam, ha merevednek az izmaim , vagy görcsölök, ahol erősen csipkelődő, vagy viszkető érzést érzek .

    Tegnap este a barátaim , megajándékoztak egy színházi előadással, nagyon boldog voltam , még azt is elintézték, hogy olyan helyem legyen , hogy állhassak :) Végig is álltam az előadást, nagyon vidám darab volt sokat nevettünk, úgy telt el a három óra , észre sem vettem , minden panasz nélkül. Azt nem állítom , hogy ma nem vagyok fáradt , de így is megérte ..
    Mindenkinek szép és panasz mentes estét!

  • para2014

    csendes tag

    válasz enerdzsájzer #1977 üzenetére

    Szia! enerdzsájzer!Annyit emlegeted a házi páleszt,komolyan mondom rá szokom akkor végre rózsaszinbe látom a világot ;] .Ami lássuk be elég sötét.Örülök hogy te már ilyen dió szedő,verő formában vagy,csak óvatosan! Azt írod nyiszog a derekad,az enyém meg újra ropog meg kattan nem arról volt szó hogy ez meg szűnik? Amikor a funkcionális gerinc röntgenen voltam és ilyen hangokat adott ki a hölgy döbbenten kérdezte ugye ez nem a gerince volt? De igen!!!Ha már merev akkor miért ropog megint?? :F

  • para2014

    csendes tag

    Sziasztok! Szegény Stiveve azóta a vasasok oldalát erősíti!! Remélem minden rendbe van vele! :K Kicsit utána néztem ennek stressz dolognak :( Van egy ősi ösztönünk ami úgy működik hogy ha veszélyt érez a testünk a hát izmok meg feszülnek.Gondolom az ős ember vagy futott vagy támadt.Lehet hogy nekünk is ezt kéne tenni. ;] A stresszt ugyan így veszélyként érzékeli a szervezetünk és az izmok feszülnek,és meddig?,amíg stresszelűnk! Ha ez huzamosan tart akkor az izom nem a csigolyákat segíti és azok újra instabilak lesznek.Na mit szóltok ehhez!! Na ez után úgy kel vele bánni mint az az ember aki hasmenésre való gyógyszer helyet nyugtatót ett,-igaz hogy még mindig megy a hasam de kit érdekel!!-Mindenkinek jobbulást!

  • Stieve

    csendes tag

    Sziasztok!

    Őrzőben vagyok, fáj a seb, meg a katéter kikészít viszont élek!
    Az orvosom nagyon magabiztos volt utána, azt mondta jól sikerült és megtalálta a probléma gyökerét.
    Mindenkinek jobbulást!
    Majd írok ha már könnyebb kicsit...

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #1989 üzenetére

    Szia Stieve! Rengeteget gondoltam tegnap. Rád és reméltem, hogy nincs semmi gond. A nehezén túl vagy. A seb persze, hogy fáj, még "friss, ropogós". Nagyon sok folyadékot igyál, ha kell , ha nem, mert gyenge leszel, szédülni fogsz .Nem fogsz tudni sétálni. Na vigyázz magadra. Sokat gondolunk Rád.

  • klari164

    csendes tag

    válasz para2014 #1988 üzenetére

    Szia Rózsa! Vigasztalásul, az én derekam is recseg, még a család is csak les. Nem tudom mi ez? Stieve nekem is sokat eszemben volt, szegény most is biztos szenved. De majd túl lesz rajta és ha sikerült mint írta, majd jobb lesz. Azon gondolkozom amit a stresszről írtál. Lehet, hogy valakit csak meg kellene kergetni? Akkor meg a terheléstől lesz instabil a gerinc. A viccet félre téve, én is utána néztem és sok jót nem ír róla. Olyan mint a sérv. Itt kiveszik, kiújul máshol. Sajnos nekem is van rá esélyem, mert a kórházi röntgen kimutatta, hogy a L.IV. ÉS L.III. között is be van szűkülve. Na és ezután csúszhat el. Nem is tudom mi lenne a jobb az alkohol vagy valakit elkapni és jól elkalapálni? Szép és fájdalom mentes napot kívánok Nektek! :R

  • klari164

    csendes tag

    válasz Gerinctelen #1986 üzenetére

    Szia Vali! Nagyon örülök, hogy kitudtál kapcsolódni. Azért 3 órát végig állni, az se semmi a gerincnek. Na de nem lett belőle baj gondolom. Nagyon kell a kikapcsolódás. Én imádok olvasni, így tv-ét nem nagyon nézek. De most azt figyeltük meg a párommal, hogy még az se érdekel. Tényleg ki kellene kapcsolódni, de túlzottan nagy lehetőségünk nincs. Még nem bírok annyit menni, gyógyfürdőbe még nem mehetek,na és jön a hideg. Gondolom ezt nem is kell mondani, mindenki érzi a derekában. 9 fokokat beszél, tegnap nálunk 23 fok volt. Ma reggel tudatosan csak 1 fájdalomcsillapítót vettem be, hátha elég volna az is, mert már kezdek begubancolódni a sok gyógyszertől. Nem baj majd nov. 27-én mindenre fény derül, a kontroll vizsgálaton. A barátnőm, aki szintén "vasas", mondja, hogy nagyon lassú gyógyulási folyamatú a felépülés. Hogy van már a bedurrant izomzatod? Gondolom ez az idő még rátesz egy lapáttal. Vigyázz magadra és pihenjél, hogy minél hamarabb folytatni lehessen a kezelést, mert Te már elindultál egy bizonyos "pozitív" úton. Az esős idő ellenére, legyen szép napod.

  • graver40

    csendes tag

    Sziasztok!
    Nahát, megvan Stieve is! Örülök, hogy túl vagy a műtéten, és hogy jókat mondott a doki. Lesz ez majd jobb is, a katétert is hamar kiveszik. (Legalábbis nálam másnap kivették.) Nem sokára sétálni fogsz! :)

    Olvasom a dolgokat a stresszről, és már nem is csodálkozom, hogy csak 4 évet bírt a gerincem. Ma nekem is rosszabb kicsit, hazafelé a suliból nyilallt a bal oldalam, de az időjárásra fogom, és csak azért is...

    Klári, én is imádok olvasni, de mióta bajom van, nem tudok, legfeljebb egy-egy novellát néha. Egyszerűen nem tudok odafigyelni. Tévét se nagyon nézek, leginkább a neten lógok. Még a műtét előtt szereztem be használtan egy olcsó laptopot, ezt fekve is tudom használni.
    Azt észrevettétek, hogy ha az embernek ilyen baja van, akkor azért is minden leesik? Mondjuk nem hajolok le értük, hanem guggolok, szerencsére még bírja a térdem.

    Vali, az nem semmi, végigállni egy színházi előadást! Nem vállalnám, pedig nagyon szeretem a színházat. Kedves volt a barátaidtól, hogy megleptek ezzel. Remélem, már jobbak az izmaid, és lassan folytathatod a rehabot.
    Fájdalommentes napot kívánok mindenkinek!

    [ Szerkesztve ]

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1993 üzenetére

    Szia Évi! Akkor nem vagyok egyedül, azzal, hogy szinte semmi se érdekel. Szombaton voltam könyvtárban, de nem megy a dolog. Nem csoda, hogy fájdalmad van, ez igazán "gyilkos" idő számunkra. Nekem is folyton kiesik a kezemből minden, meg ami éppen kellene az lent van a szekrényben aljában. :W . Most olvastam, hogy a citromfű tea nyugtató, stressz oldó, stb. hatású. Nagyon sok jót írnak róla. Mindjárt kimegyek a kertbe és főzök teát belőle. Most mit veszíthetek? Majd beszámolok, hogy milyen hatása van, 6 hétig lehet inni minden nap. Kipróbálom. Szinte mindenre jó. Na jó a gerincet nem említik. :B . De arra ma igen csak több pihenés vár, mert ég fáj rendesen. Az ágyból alig bírtam felkelni, pedig jó kemény ágyunk van. Tényleg, ha hátatokra fekszel, Neked nem fáj, mert én elég nehezen viselem.Ha oda nyúlok is érzékeny a seb alatt és környéke. De gondolom idővel ez is jobb lesz. Szép napot kívánok, kevés fájdalommal! :R

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #1989 üzenetére

    Szia Stieve! Remélem jobban vagy egy kicsit és tudsz lassan sétálgatni. Nem tudom a Ti osztályotokon használjátok-e a gurulós járókeretet? Nekem nagyon jó volt, mert egy ilyen műtét után gyenge az ember és azon könyökölve, jó volt sétálni. Gondolom már kivették a katétert és megkönnyebbültél. A vérsavó tököt ha minden rendben lesz a sebeddel, reggel kötözéskor kiveszik. Az is könnyít rajtad, mert én mindig ráfeküdtem. Egyszer meg könyököltem fel az ágyban és a csőre könyököltem,hát nem volt kellemes érzés.De majd meglátod, hogy minden nappal jobb lesz. Én a negyediken voltam Te hanyadikon vagy? Vigyázz magadra és jobb éjszakát kívánok, mint az előző volt.

  • Gerinctelen

    csendes tag

    válasz Stieve #1989 üzenetére

    Stieve ! hurráááá , gratulálok a mműtétsikeréhez! Kitartást a regenerálódáshoz, és sok sikert a rehabilitációhoz! :)

  • Stieve

    csendes tag

    Sziasztok!

    Hát, fájok fájok mit ne mondjak. Nyomom a köröket a kerettel azzal nincs is gond. Alig várom hogy a két csövet kivegyék mert már nagyon utálom! Ahogy járkálok a medencémnél fáj eléggé. Remélem az majd múlni fog. Bizakodó vagyok, mindent megteszek, hogy jó legyen csak egyelőre nem tudom mi a szint, mit kéne teljesítenem. Ami bazira nem megy, az az ágyban hanyat fekve popsi emelés. Na azt nem bírom, de remélem csak azért mert akkor terhelem legjobban a sebet...
    Köszönöm nektek, hogy szorítottatok!
    Gyógyuljatok!!!

  • graver40

    csendes tag

    válasz Stieve #1997 üzenetére

    Szia, Stieve!
    Örülök, hogy már fent vagy, és mászkálsz a kerettel. Nem sokára nem lesz szükséged rá, és biztos jobban érzed majd magad, ha kiveszik a csövet is. Hááát, nekem is elég kellemetlen volt, amikor a sok infúziótól pisilni kellett, hozták az ágytálat, és popsit megemelve rá kellett küzdeni magam... Fiúknak ezt a dolgot intézni valamivel könnyebb. :) Gondolom, a csavarozással jobban szétbarmolják ott a dolgokat, ezért fájsz. De kitartás, amikor én bent voltam, beszélgettem egy betegtárssal, akit pár nappal előtte csavaroztak, ráadásul még farigcsáltak is a gerincén valamit, de meg nem mondtam volna, olyan jól mozgott már.
    Jobbulást kívánok!

    Mindenkinek sok erőt a rossz idő elviseléséhez, itt legalábbis elég vacak a helyzet. Az hagyján lenne, hogy szakad az eső, de mellé erős szél is van, azt se tudtam, mit adjak a gyerekre, hogy ne ázzon el a suliba menet. Ráadásul ma ünneplőznek, ebéd utánig van csak suli, tehát mehetek korábban érte, utána meg újra vissza, mert jelenésem van a dokinál, aki ma délután rendel. Szóval mászkálhatok egy csomót. Ahhoz képest, hogy milyen idő van, még nem is tiltakozik annyira a gerincem.

  • Stieve

    csendes tag

    Kivették a csöveket a hátamból! Nem volt kellemes de micsoda megkönnyebbülés! Most tornáztunk az előbb és miután elment a gyógytornász, járókeret nélkül fel tudtam állni...
    Nagyon jó érzés volt!
    Gyógyuljatok!!

Új hozzászólás Aktív témák