- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Úgy lehet azonos frekvencián, hogy sem a műhold, sem a polarizáció nem ugyanaz...
Azért nagyon brutál adatok ezek, amiket itt látni lehet, 33MHz analóg sávszélesség brrr, 27 MSps a digitálison... Nagy pazarlás ez...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
lehet, hogy a frekvencia-spektrum széles, csak hely nincs benne, illetve mindennek szabott helye van. Nem rakhatsz akármit akárhova, a tv-k vételi képessége is korlátozott.
Nem értem, az adsl hogy jön ide. Annak is kötött frekvenciakiosztása van.
-
bambano
titán
válasz deathtania #57 üzenetére
Az nem szociális érzékenység kérdése, hogy rá lehet-e tenni ugyanarra a frekvenciára egy analóg csatornát meg egy digitális transzport streamet egyszerre: nem lehet rátenni.
Ergo az, hogy egymás mellett menjen minden, nem működik és itt hiába gondolsz könnyes szemmel a tanyasi kisnyugdíjasokra.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
deathtania
senior tag
nekem legfőképpen a megvalósítással van gondom. normális esetben szerintem hagyhattak volna egy kb 10éves időszakot, amíg mehetett volna a két történet egymás mellett, hogy folyamatosan át tudjon mindenki állni a digitális műsorszórásra.
ehhez képest megint az van, hogy sietünk Európába, 2-3év alatt átállunk, az ország lakossága meg oldja meg, ahogy akarja. Ha eddig kibírták, hogy 3adás 3sáv volt, akkor most pluszminusz 5-6 év nem osztana vagy szorozna, mert sajnos vidéken (jómagam is ott lakom, és látom az ottani helyzetet) nem mindenki engedheti meg magának, hogy hirtelen még ha csak 15k forintot is kiadjon. A sok kisnyugdíjas, akik így is napról-napra élnek, és sokszor a gyógyszereiket nem tudják kifizetni, hogy a fenébe fognak egy komplett rendszert (mert ugye antenna is kell ám a történethez meg egy rakat kábel) berakatni magukhoz. Vagy csak említsem meg az észak-keleti-keleti országrészek mély szegénységben élő lakosságát, ahol rengeteg faluban a kultúra egyetlen közvetítője a televízió volt, de hamarosan már ez a lehetőség sem marad nekik.
Ez szerintem nem a technika kérdése, hanem egy enyhe szociális érzékenységé, mert baromi jó, hogy "Európában vagyunk, és megyünk Európába", csak sajnos a társadalmunk nincs "európai" szinten. -
eziskamu
addikt
válasz deathtania #55 üzenetére
Eddig használatban volt 3 frekvencia 3 műsorhoz. Most két frekvencia elég 10-nél több csatornához. Aki nem látja ebben az értelmet, az te vagy, meg a nyugdíjasok. Az, hogy magyarosan kezdtek neki, megint más kérdés.
Az is rendben, hogy MPEG4-et választottuk, bár lehet megérte volna 1-2 évet kikunyizni, hogy a DVB-T2-t, bár az már talán nem jár annyi előnnyel, mint az MPEG2-helyett MPEG4-et választani.
Én is láttam már Set Top Boxot 15-ért is (Sagem) bár minőségét nem tudom, és kártyát nem tudott fogadni, de mivel nincs benne mozgó alkatrész, és kevés anyag kell egy ilyen cuccba, ezért ha még jobban beindul a dolog tán még lemegy 10-ig (és talán alá) is az áruk.
Én azt mondom, ha ez a rendszer úgy legalább 15 évig maradhat, hogy közben használhatók maradnak a mai eszközök (max extra funkciókat nem tudunk elérni), akkor már megérte, csak nehogy 4-5 év múlva meg azt mondják, hogy mégis inkább DVB-T2, és vehetünk új cuccokat (nem tudom a ma Mo.-n kapható eszközök mennyire ismerik) . -
deathtania
senior tag
"A hatóság felmérései szerint jelenleg mintegy 800-820 ezer háztartásban, vagyis a magyar lakosság hozzávetőleg egyötödénél elsődleges a szoba- vagy tetőantennás földfelszíni vételi mód. Ezek a háztartások a digitális átállás elsődleges érintettjei"
számoljunk kicsit utána!
a MindigTV honlapján elérhető forgalmazók árait lessük csak meg egy kicsit.
1db set top box ára újonnan átlag cca. 15-40E HUF között változik, persze vannak drágábbak is (ez pl egy középkategóriás).
ha van 800ezer háztartás, ahol venni kell minimum 1db set top boxot, ha nem akarnak TV-t cserélni (ha TV-t cserélnek, még nagyobb összegek cserélnek gazdát).
számoljunk mondjuk 25000HUF átlaggal egy set top boxért, és mindjárt kapunk egy 20 milliárd forintos összeget, ami valamilyen módon a készülékgyártók zsebébe fog vándorolni.
Ennek áfa tartalma 5milliárd forint, ami azért szép bevétel a büdzsének is. Emellett számoljunk azokkal az emberekkel, akik meg fogják venni a havi 699HUFos csomagot, ami után 175HUF/db/hó áfát azonnal leszednek (mondjuk ha 200ezer háztastási megrendelővel számolunk, akkor is havonta közel 35 milliós áfa bevétel) És igen, eddig ingyen volt a TV, de ugye nem lehet visszahozni hogy fizessenek érte az emberek, hát oldjuk meg másként ...[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
válasz deathtania #52 üzenetére
A másik, attól még, hogy itt megy előttünk a Fibernet légkábele, mi se vezettük be, mert valamin spórolni is kéne. Valszeg csak veszünk majd egy dekódert, és ami jön, jön, ami fizetős, meg nem fog.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz deathtania #52 üzenetére
"így most akkor van értelme ennek az egész hercehurcának?"
Lsd #14, a frekvenciák felszabadítása.
Legközelebb előbb olvass és csak utána írj.
DRM is theft
-
deathtania
senior tag
a legjobb az egészben, hogy azokon a területeken, városokban, ahol kábel TV van, és ANALÓG koax kábelen jön a jel, ezután is úgy fog jönni, mivel a szolgáltató a digitális jelet szépen visszaalakítja analóggá, hogy ne kelljen mindenkinek TV-t váltania a következő 10 évben.
így most akkor van értelme ennek az egész hercehurcának? a set top boxok is mire jók? hogy a digitális jelet átalakítsák analóggá Pista bácsinak a falun.szvsz inkább a digitális adást kellene simán csak elérhetővé tenni annak, akinek igénye van rá, a többieket meg nem szivatni ilyen marhaságokkal, hogy lekapcsolják az analóg sugárzást.
-
azbest
félisten
persze hogy ez lenne a jobb... de sajnos megtapasztalhattuk az előző két kereskedelmi adóknál már, hogy mi a felállás:
kinek érné meg hogy felkerüljön egy kereskedelmi adó:
- nézőkkinek nem éri meg, hogy felkerüljön a dvb-t hálózatra egy kereskedelmi csatorna:
- kábeltv és műholdas tv szolgáltatók (bár részükről biztos az is jó ha ingyen sugározhatják, bár előfizetőszám csökkenést is jelenthet)
- kereskedelmi csatorna (más üzleti modell, nagyobb verseny és kockázat mellett kisebb haszon)kinek mindegy:
- antenna hungária (hisz ígyis-úgyis megvan a pénze)Per pillanat szerintem kevesebb ellenállásba ütközne, ha külföldi fta csatornákat tennének fel... viszont a lakosság jelentős része nem beszélni nyelveket és ezért nekik nem tetszene. Meg amúgyis vicc hogy magyar ker csatornák nem tudnak érvényesülni a magyar piacon.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Aki a kódolt adókat sérelmezi, az elfelejt egy fontos részletet a helyzetből.
Nem emlékeztek mi volt, amikor az Atv és Hírtv felkerült? Ultimátumot kaptak a csatornák a kábeltv szolgáltatóktól: ha szabadon fogható lesz az adó, akkor nem fognak fizetni érte a kábelesek.
(Egyébként érthető ez az álláspont)Van egy bevált üzleti modellje a csatornáknak: a kábelesek fizetnek a castornákank azért, hogy feltehessék őket a csomagjukba. A dvb-t esetén az ingyenes csatornáknál pont fordítva van: a csatornák fizetnek azért hogy fenn legyenek és a reklámok bevételéből kell mindent kigazdálkodni.
Szerintetek melyik csatorna választja azt, hogy eldobja az eddigi bevételeit, sőt még ő fizet a sugárzásért... Reklámok jelenleg is vannak, ennél többet nem nagyon tehetnek adásba... miből fizetnék a sugárzás díját?
Fejlődés pedig előbb utóbb szükséges... csak azért nem lehet leragadni egy elavult technológiánál, mert van aki nem akar vagy nem tud váltani.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Peter Kiss #47 üzenetére
Nektek pont van/lesz, Komádiból fogják adni, amikor elindul...
-
Peter Kiss
őstag
A részemről bekaphatják. Nálunk pont nincs (Hajdú-Bihar megye déli része), az analóg is szarul jön. Előbb oldják meg, hogy mindenhol elérhető legyen.
-
pH03N1xM
tag
Nekem tetszik a digitalis valtas, azota neha nezek is TV-t, ellentetben az analoggal. Nekem szerencsem van, mivel szobaantennaval is jo volt a vetel, de raktam fel egy tetoanntennat, igy most jon az osszes osztrak digitalis tv is, tokeletesen. m1 HD nagyon korrekt (projektorral vetitem ki), a tobbi magyar szinte hidegen hagy. Ha nincs kedvem projektorozni, akkor ott a dvb-t kartya a laptopomban (2 eves laptop, mar akkor szeria volt benne) es siman lehet nezni ugy is. Szoval ideje a valtasnak, nem kell megakadni a regi analognal.
Ja, osztrakok sokkal korrektebben nyomjak azert, sok a DD es tobbnyelvu adas, ServusTV-n vannak 3D adasok, ingyen kuldtek hozza 3D szemuveget is.SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
lorenzen
aktív tag
"mondjuk ingyenesbe berakhatnák a viasat3-at "
Szerintem a Viasat3 még pénzért sem hajlandó visszajönni Magyarországra.
Nem régen sikerült elzavarni (nem csak) őket külföldre, az egyik híresen-hírhedt testületnek(#44) Kopi31415:
Ezért írtam le. (A hozzászólások egy része információ hiányról tanúskodik.)[ Szerkesztve ]
Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
lorenzen
aktív tag
Pontosítsunk:
Az ingyenesen, tehát előfizetés nélkül fogható csatornák száma bővül az analóghoz képest.
Az előfizetési díj nélküli kínálat jelenleg 7 tévécsatornát tartalmaz, ebben megtalálható az RTL Klub és a TV2 kereskedelmi csatornák SD felbontásban, valamint a közszolgálati m1 HD, m2 HD, Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD formátumú programjai, tesztjelleggel pedig az Euronews programja érhető el angol, német és francia nyelven. Elérhető továbbá tesztjelleggel három rádiócsatorna, a Magyar Rádió MR1 Kossuth, MR2 Petőfi és MR3 Bartók Rádió adása előfizetési díj nélkül.Elindul egy előfizetéses csomag.
National Geographic, AXN, Film+, Cool, SportKlub, Disney Channel, FEM3, Hír TV, ATV és a Private Spice.
Csatornákat lehet nézni díjfizetés ellenében.
Előfizetésenként maximum 3 darab stb/PC használatára van lehetőség. A 2. és 3. kártya használatáért némi felárat kell fizetni a havidíjon felül.A vételhez szükséges berendezések fogyasztói ára jelentősen csökkent az utóbbi időben. Az átállás befejezéséig további jelentős árcsökkenés várható. Amennyiben még ekkor sem engedheti meg magának egy család, lehetősége van államilag támogatott konstrukcióban részletfizetésre megvásárolni egy készüléket.
Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
bambano
titán
nekem 8, hogy itthon, személy szerint nekem min szolgáltatnak, most van analóg meg digitális digi-m is. nem ez a vita alapja.
A vita alapja az, hogy azoknál a kábeltv szolgáltatóknál, ahol melózom, időnként felmerül, hogy digitálisra kellene váltani, utánaszámolnak és az derül ki, hogy nem éri meg.
Ehhez persze nyilvánvalóan kell az is, hogy az analóg rendszer ne trógermódon legyen összerakva, ahol film helyett ugráló színes foltokat látni csak. De egy jó analóg kábeltv hálózat esetén nincs minőség alapú hajtóerő.
-
Narxis
nagyúr
Én nagyon ügyesen fogom megoldani ezt, méghozzá úgy, hogy nem fizetek elő TV-re semmilyen módon. Marad az internetem, azon minden elérhető ami nekem kell.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
shev7
veterán
orulni lehet, csak erdemes atgondolni, hogy ez egyeseknek olyan kiadast fog jelenteni ami nem igazan terul meg. Akkor viszont ok jogosan kivanjak az egeszet a fenebe....
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
őstag
válasz #65675776 #31 üzenetére
Ha a részletekbe akarunk belemenni akkor igen, ez áll mögötte, hogy tft-n az analóg jel eredendően rossz, és épp emiatt hangsúlyoztam ki hogy én pedig tft-n nézem, tehát én igen is jobbnak látom.
Én szerencsés helyen lakom és hibátlan a jel a pár cm*cm hozzá adott antennával is (pedig szerencsére olyan tunert vettem amire ráköthető átalakító nélkül a szabvány csatlakozón át bármilyen antenna), nem blokkosodik összehasonlítva analóggal.
Ennek utána én egy 21"-os ibm crt monitoron is jobbnak éreztem a dvb-t jelét mint az analóg sugárzás képét, több tunerrel is kipróbálva. Majd mivel nem láttam értelmét megtartani a ki nem használt analóg tunert, eladtam a kombó tunerem és vettem csak dvb-t tunert.
Hangminőséggel sincs érdekes mód különösebb gondom. A zajosságot tekintve igazad lehet, bár egy sima tv adás minőségénél ez nekem kevésbé tűnik fel. Nekem az analóg is zajos volt Viszont nekem a dinamika jobbnak tűnik analóghoz képest. Összehasonlítva thomeos iptv-vel (szomszéd szobában) is megnyeri a versenyt, bár ez elsősorban azért mert érthetetlen módon túl sokat spórolnak ott a hangminőségen.
-
törölt tag
Az eziskamunak írt válaszodra: a probléma ezen esetben nem a sugárzott jel minősége, hanem az alkalmazott megjelenítő. TFT-n az analog sugárzott jel eredendően rossz, CRT-n meg nem. Jó minőségű CRT monitoron is egyértelműen gyengébb képminősége van az SD DVB-T-nek, a HD is csak a nagyobb felbontás miatt tűnik jobbnak. Analog jel nem szokott blokkosodni, a nálunk sugárzott SD DVB jelek viszont igencsak sűrűn. (Analog sugárzáson csak azért szokott előfordulni, mert a jelforrás már digitális, és kókány.)
A hangminőség meg megint visszalépés szerintem. Folyamatosan hallatszik benne a kvantálási zaj és a modulációs torzítás. Analog jelnél nem. A digitális jeleknek ráadásul a dinamikája is érezhetően kisebb. Mindezt lehet hallani egy értelmesebb tuner és hangeszközök esetén. Átlag TV-n nyilván nem, de azok soha sem a minőséget képviselték.
-
őstag
@shev7: Elnézést hogy én alapvetően örülök az átállásnak, annak ellenére hogy most leesik így a Joshi barát nézetsége mert a célközönség egy része nem fogja tudni nézni. Majd igyekszem neked szimpatikus álláspontot foglalni a témában.
@Kopi31415: Szabadság erős korlátozása? Ez egy szabad ország. Ha akarsz, elköltözöl, ha akarsz igénybe veszel valami fizetős szolgáltatót, stb. Mi korlátoz téged ebben?
@eziskamu: Nem kérlek, én látom hogy jobb minőségű. Nem értem mi alapján degradálod le az ítélőképességem és jelented ki hogy én csak hiszem hogy jobb, nem látom. Próbáltad már valaha is összehasonlítani a kettőt crt tvtől újabb megjelenítőn?
-
törölt tag
Tipikusan olyan ez is, amikor mindenből szándékosan téves következtetéseket vonnak le.
Pl:
"Why would eight year veterans of Middle Eastern warfare (with Iran 1980-1988) behave this way?"A kiemelés a lényeg. Azért ugyanis, mert már a tökük ki volt a háborúzással, pláne ilyen hosszan. A II. vh végén is a nyugaton harcoló német katonák többsége vigyorogva adta meg magát a nyugati szövetségeseknek, ugyanis már elegük lett az egészből. Tipikusan csak a fiatalok harcoltak majdnem lelkesen, akik frissen kerültek ki a frontra. De nyilván akkor is már a HAARP miatt volt az egész, kár, hogy akkor még sehol sem volt digitális TV.
De egyébként is olyan baromságok merülnek fel a témában. mint hogy: "Egy kívülálló számára már az is elgondolkodtató lehet, hogy vajon miért érdeklődik az amerikai hadsereg az északi fény iránt?" Mondjuk mert zavarhatja a navigációt a sarkkörön... Ami ugye a hidegháborúban egy fő közlekedési útvonala lett volna a csapásmérő bombázókötelékeknek. Ezek és úgy általában a SAC által végzett Északi-sarki kutatások nélkül ma lényegében semmit sem tudnánk ennek és az északi pólusnak a viselkedéséről, a sarkköri mágneses navigációról... Tulajdonképpen már az is gyanús, hogy miért érdeklődött anno a hadsereg a repülőgépek iránt. Biztosan a polgári lakosságot akarták manipulálni azokkal is. Az ellenség és a navigáció meg kit érdekel...
Kopi31415: Anno a PAL-ra való átálláskor sokkal többen kényszerültek a TV-jük cseréjére... Aztán mikor PAL szabványon belül történt váltás, akkor is sokan nem tudtak TV-zni, akkor is cserélni kellett. Persze akkor nem volt mindennek ekkora sajtóvisszhangja.
[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
Te csak hiszed, hogy jobb minőségben, bár már nem zajos, most meg a TV2-RTL úgy blokkosodik gyors mozgásoknál, mint a fene, az M1 HD esetén a HD gyakran arra elég, hogy most mégjobban láthassuk, milyen szar műszaki színvonalon állnak/álltak.
De mindezek ellenére mondom támogatom, mert hátha lesz jobb is, és legalább van pár bónusz csati. -
törölt tag
lehet, hogy minöségben jobb lesz, de azért a szabadságunkat erösen korlátozni fogják, amíg midnen tv nem lesz alkalmas önállóan kezelni a dvb- különbözö formáit, s esetleg megérjük, hogy a szolgáltatók nem nálunk akarják a dekódolást megoldani, hanem a mostani rendszernek megfelelöen kívül a lakáson. Mert jelenleg kábeltv-nél is egy bejövö kábelt annyi irányba oszthatsz szét, amennyire jólesik, ezután már veheted a boxokat...
-
shev7
veterán
azert azoknak a nagy resze akinek csak foldi sugarzasra telik 50 centi koruli tv-n nezi az adasokat. Ott mindegy, hogy analog vagy digitalis, sd vagy hd. Viszont az nem mindegy, hogy mostantol ha nezni akarja nem tudja...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
őstag
"Ezek olyan paraméterek, amik a kutyát nem érdeklik."
Úgy érted: kutyát se -> téged nem? Ne általánosítsunk abból, hogy téged valami nem érdekel, onnantól kezdve senki mást se.
"Az számít, hogy most milyen szolgáltatást kapsz milyen költségszinten és az átállás után milyen szolgáltatás lesz milyen pénzért."
Én egyelőre ingyen fogom azt a pár csatornát amit esetleg nézek hetente - kéthetente 1x, és jobb minőségben. Vagy már ez se elég?
-
WonderCSabo
félisten
Na és akkor már normális erősségű lesz a jel, vagy megint csak tetőantennával lehet fogni?
-
bambano
titán
Ezek olyan paraméterek, amik a kutyát nem érdeklik.
Az számít, hogy most milyen szolgáltatást kapsz milyen költségszinten és az átállás után milyen szolgáltatás lesz milyen pénzért.És ebben nagy vonalakban sincs benne az, hogy milyen szolgáltatást *lehetne* adni azzal a technológiával, hanem kizárólag az van benne, hogy milyen szolgáltatást *akarnak igénybe venni* azzal a technológiával. Ez utóbbi kérdésben a dvbt átállás pontosan ugyanakkora bukta lesz, mint ahogy a dab már most megbukott.
-
őstag
Rosszul gondolod. Tv-khez kell csak, pc-hez elég dvb-t képes tuner.
Set top box száma meg nem limitált, ám előfizetéses tartalmak csak ott lesznek, ahova a kártya bedugásra kerül.
De előtte célszerű ellenőrizni a dvb-t sugárzás kellő jelszintjét pc-n egy olcsó / kölcsön tunerrel, a meglepetések elkerülése végett. -
Sifre
senior tag
Otthon most per pill. van 3 analóg TV, meg 2 analóg PCI-s tuner kártya. Most ugye a lakásba bejövő antenna szét van dobva 5 felé.
Jól gondolom, hogy a digitális átállás után vennünk kell 5 set-top boxot, ha továbbra is szeretnénk mindent használni? Előfizetésenként hány set-top box megengedett?
-
kételkedem
addikt
-
őstag
Ennek az egész ráerőltetésnek az oka hogy a felhasználható frekvenciasávok igen szűkek, és a sok évtizeddel ezelőtt kialakított televíziós sugárzás számára szánt sáv ma igen komoly pazarlásnak tűnik...mert az is.
Persze ez egy átlag usert egyáltalán nem érdekli, de ma amikor már mindenki vezeték nélkül akar villámgyorsan küldeni mindent nem megoldható hogy ne legyenek korszerűsítve bizonyos régi szabványok.
Így EU eldöntötte, ezt meg kell lépni, és jó is így. Amíg ma egy frekvencián egy adó megy analóg módon, addig digitálisan sok-sok mbites hd adások többsége elfér ott. De még az sd is jobb minőségű mint az analóg. -
ClioRS
őstag
Nem értem, hogy miért kell az új és jobb ellen hadakoznotok.....
-
Penge_4
veterán
"Ez az erőltetett átállás baromi nagy üzlet valaki(k)nek."
Eddig ez ingyen volt, most már ez sem lesz. Mi lesz a következő? Az oxigén? Az is csak idő kérdése, ha rájönnek, hogyan vonják el egy területről úgy, hogy a környező területen megmaradjon, akkor azért is vagy fizetsz, vagy megdöglesz...
Ha tovább akarok menni, a HAARP-os elmélet sem túl megnyugtató...
-
bambano
titán
Szerintem adólekapcsolás alatt nem azt értik, hogy legyakják az analóg rtl-t, majd 3 hónap múlva legyakják a tv2-t. Szerintem azt értik alatta, hogy egyik időpontban legyakják Komádit, és akkor Debrecen és Békéscsaba között finító, másik időpontban legyakják Tokajt, és akkor Északkelet-Magyarország finító.
de lehet, hogy tévedek...
-
őstag
Én például kifejezetten örülök a digitális sugárzásnak, mert nagyságrendekkel jobb a képe monitoron (így tft / lcd tvken is).
Másik, kevésbé ismert dolog, hogy interlace-t a vevő oldali eszközök intézik. Viszont egy bob eljárást alkalmazva 50fps-el hasítanak a sport műsorok is, amiket szinte kizárólag nézek.
Az előny kb ki is merült ebben részemről. -
kételkedem
addikt
Még akkor is rosszul járnak, ha pl set top box-al foghatnák az adást. Nemhogy új tv-re, set top boxra sem akarnak/tudnak költeni. Sajnos minden változásnak vannak vesztesei, ennek is lesznek.
HD minőségű m1-re és társaira nekem sincs szükségem, a 16:9-es képarány pedig kimondottan zavar a hagyományos 72cm-es crt tévén nézve.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
eziskamu
addikt
Én a digitális tévézés mellett vagyok, de ugye itthon semmit se tudnak rendesen megcsinálni. Nagyobb, érthetőbb, és kevésbé butyuta reklámok és hiradások kellenének, hogy többen tudják meg az átállás részleteit és műszaki feltételeit. Ez is marhaság, hogy fokozatos leállás, mármint körzetenként. Fokozatos az lenne, hogy egyik 2 hónapban már nincs RTL másik 2 hónapban már nincs TV2 és utánna lekapcsolják az M1-et is. (RTL - TV2 felcserélhető, vagy akár egyszerre, de M1 még legyen)
Ja és 2011 második felénél előbb nem is szabadna kezdeni, de inkább 2012-ben[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Annak a 800 ezer háztartásnak, akik most is gyenge analóg antennákkal érik el a közszolgálati tv-t (melyik az? ) sem a lépcsőzetes, sem az előretervezett, sem a semmilyen kikapcsolás nem megnyugtató.
Akiknek évekkel a digi meg az upc tányéros tv után is még mindig kis antennája van, annak nincs szüksége hd m1-re meg 10-20 csatornára, nekik ez megfelel. A digitális áttéréssel ők rosszul járnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest