Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Bittorrent topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Total Commander
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz nemlehet #107 üzenetére
Ezzel azért óvatosan, mert megvonhatják tőled a refund lehetőségét. Ennek van előjele, egy ilyen üzenet. Azt nem tudja senki, hogy pontosan mire ugranak, de azt kiemelik, hogy a visszatérítés "nem a játékok kipróbálásának módja". Az EA-nél automatikusnak tűnik a refund, Steamen viszont kézzel hagyják jóvá, szóval a fene tudja mit néznek.
Ötletnek amúgy jó, csak ezért a demóért teljes árat fizetsz, ha pedig szeretnéd visszakapni a számlára a pénzt, akkor üldögélnek picit rajta. -
törölt tag
válasz Franklin #103 üzenetére
A demókat nem szokták támogatni, sokszor még az is oda van írva, hogy nem a végleges verziót tükrözi (vagyis egy majdnem végleges build alapján készült).
Gameplay videók alapján el tudom dönteni, hogy tetszik-e vagy sem, viszont azt nem tudom, hogy fog-e futni a gépen. Ilyenkor kéne legalább egy benchmarkot külön kiadni a játékhoz... -
törölt tag
A demókat én is nagyon hiányolom, bár pár játéknál meg tudom érteni, hogy miért nincs. Az addig rendben, hogy lekorlátozod a játékost, de például egy GTA V-ből nehéz lenne demózni. De az ilyen lineáris lövöldözős játékok, meg autós játékok simán működnének.
Amúgy régen főleg az Apogee adott ki shareware verziókat, nem volt akkor sem általános.Season pass-t sosem veszek, mert mindig drága. Azt szoktam nézni, hogy a játék alapból mit nyújt, és ha keveset, akkor megvárom a 70%-os akciót.
(#96) Gertrius: Az remek. Szóval hiába tudja mondjuk a videokártyám hiba nélkül dekódolni a 4K videókat, mert nem fogja engedni a kliens/app.
Az is a vásárló szívatása, hogy a megvásárolt lemezt nem játssza le a gép a másolásvédelem miatt (max. ha megveszed mellé akciós, 60 eurós áron a PowerDVD-t).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez régen is így ment, volt is ebből pár botrányosan rossz játék, mikor pár hét alatt kellett nagymértékben változtatni rajtuk. Egy példa erre a Superman 64.
Vagy ott a 3DO-ra megjelent Doom, amit egyetlen ember készített 2 hónap alatt, amihez alig kapott segítséget, és még a zene sem működött.
Pár régebbi játék -
törölt tag
Nem az extra kiadásokon van a legtöbb profit, mivel az alapkiadást jóval többen veszik meg az alacsonyabb ár miatt, így összességében abból folyik be a legtöbb pénz. A gyűjtői kiadások pedig általában még korlátozott példányszámúak is.
A fejlesztőket a kiadók kifizetik, ez rendben van (hacsak nincs egyéb megállapodás az eladások alapján), de mondjuk egy játék folytatása, az abban adott szabad kéz, az mind függ az eladásoktól is.
Indie játékok esetében ez hatványozottan igaz, ahol nincs a háttérben kiadó.(#89) Gertrius: Melyik szolgáltatásnak vannak ilyen hardveres megkötései? A HDCP-t ismerem, az elég régi, és például az analóg monitorokat ki is zárja.
Van amcsi BD filmem is, egyedül az FBI warning rész nem ugorható át, egyébként lehet viszonylag gyorsan menni a filmre. Inkább a menü tud lassú lenni a kis animációkkal. Szar dolog az eredeti lemezen olvasgatni, hogy ne kalózkodj, de másra meg nem nagyon lehet tenni, hiszen az eredetit másolják. Sajnos ez van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez viszont már a ló másik oldala. Senki sem mondta, hogy gyűjtői kiadásokat kellene venni, főleg előrendelni (mikor még nincsenek vélemények), ahogy azt sem, hogy Deluxe meg Hardened meg hasonló kiadásokat. Mondtál negatív példát, ilyen van. Meg van pozitív is. Abba a 80-120 euróba nem csak kettő gyűjtői fér bele, meg nem csak 3-4 éves játékok utólag. Szerencsére nem minden jelenik meg 50-60 eurós áron, amit tartanak is akciók nélkül.
Nyugodtan verd a pék fejéhez a rossz kenyeret, a digitális játékoddal csak azért nem teheted meg, mert nincs semmi a kezedben (meg nincs ott a "pék" előtted).
A konzolos lemezes játékokat el lehet adni, ez egy nagyon jó tulajdonságuk.
Egyébként lehet videokártyát venni, és mellette játékot is. Itt viszont már elmennénk abba az irányba, hogy kinek mi éri meg, hogy mennyire segít a fejlesztőkön 3 évvel később az 1-5 dolláros bundliban megvenni a játékot, stb. De az már más téma. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Aprósólyom #79 üzenetére
Egyetértek a mondandóddal, kivéve ott, hogy "a legtöbb ember", mert ez biztosan nincs így. A filmek, sorozatok, zenék és videojátékok a mai élet részét képezik, ha nem lehet letölteni (valamilyen hihetetlen oknál fogva), és nem akarja az illető megvenni, akkor ebből mind kiszorítja magát, miközben mások meg nem.
Kb. mintha a '80-as években mindenki az új műsorokról beszélne, meg összeülne közösen nézni a vetélkedőt, te viszont elvből nem nézel "zajládát", ezért a szomszéd szobában ülsz magadban. -
törölt tag
Azért adj ki plusz pénzt, mert nem tudod, hogy közepes film, és kíváncsi vagy Mindenkinek más a közepes film, ez ilyen.
Sajnos a trailer amúgy nem ígér, csak jeleneteket mutat be (néha még az sem mind szerepel a végső filmben). Emiatt azért ne pereld a stúdiókatA mozik (különösen manapság) érzékenyek a negatív kritikára, mert kevesen járnak a vetítésekre. Mivel a filmek heteken át mennek, így a negatív értékelésnek van hatása.
A Cinema City esetében ezt el kell fogadnod.
Így még akkor sem adják vissza a pénzt, ha Budapest szívében kitör a vulkán, és elmarad az előadás. Kapsz egy szabadjegyet, amivel mehetsz mást nézni.
Ja, és "43. A mozi területére kihelyezett promóciós anyagokon, filmekben, előzetesekben és reklámokban elhangzó és látható tartalomért a mozi nem vállal felelősséget, az ebből eredendő kárt vagy veszteséget nem térít meg". Bár ezt nyilván mindenki tudja, a mozi nem fog visszatéríteni semmit.(#40) Argos: Hehe, én is jártam már így, csak akkor voltak még páran, és ők zörögtek a zacskóval körülöttem Néha egy-egy szisszenés, mikor kinyitották a sört/kólát, hmm. Moziélmény.
(#42) -Skylake-: Igen, arról láttam már videót, amiben kissé visszaéltek ezzel a lehetőséggel. De a pénz az náluk marad.
(#44) CsabyB: Na, ezt nem tudtam. Ha neked is visszaadták volna az árát csere helyett, akkor az jó
(#47) .tnm: A példámat így nézd: ha a kávézó a város közepén van, alig van azon kívül máshol, mindenki oda jár, közösségi hely és mindenfélét adnak, akkor vissza fogsz menni. Kérsz egy másikat, az sem jó, visszakéred. Aztán rábeszélnek egy jó habosra. Az sem jó, megint visszakéred. Utána nem szolgálnak ki, a többiek meg elégedetten fogyasztanak.
Természetesen jó lenne, ha lenne a visszatérítésre is lehetőség, de nem lesz, mert a mozinak az nem jó.
-
törölt tag
A megrágott Mekis kaját nem adhatják el újra, viszont a pénzt vissza kellene adniuk, így lenne egy 200 forintért eladott burger a szemétben. A mozi sem tudja eladni a jegyet arra a filmre, ami már fél órája megy, a pénzt pedig vissza kellene fizetnie. A legtöbb moziban van egy minimális létszám, ami alatt elvben nem indítanak vetítést. Hogy ezt betartják-e, az változó. Én ültem már baráti társasággal egy amúgy üres teremben.
Úgy tűnik, csak azokra a filmekre fizetnél be, amik kifejezetten jók. De úgy igazán. Az egyszer nézős popcorn mozik, a középszerű de valamiben azért kimagasló (pl. látvány) filmek jegyára már nem éri meg.
Szerintem nem kell visszafizetniük a jegyet ha kimész, viszont a jegyek árát jócskán csökkenteni kellene. Így több ember menne moziba, és kevésbé érezné pénzkidobásnak (egy szar filmnél a 600 forintos jegy elmegy, de egy 1700 forintos már nem), így is a kukoricán meg az üdítőn szedik be a legtöbb pénzt.
Egyébként ha érdekel, nagyon könnyen találsz listákat akár fórumokon, akár cikkekben olyan filmekről, amik lassan indulnak, de megéri végigülni őket. Még az is lehet, hogy a főgonosz kiléte a 40. percben derül ki, addig rejtély minden, akkor hiába nézed 20 percig. Ezért is mondtam, hogy nem lehet ezt minden filmnél alkalmazni. -
törölt tag
Szerintem azzal a többség egyetért, hogy ha az adott játékot/filmet/akármit nem lehet legális úton megvásárolni (és nincs GOG-on sem, sehol), akkor elfogadható a letöltés, szerintem a kiadók sem ugrálnak emiatt.
Porthoszx: A megkérdezős módszer azért nem lenne jó, mert sok film lassan indul be, fel kell vezetni a cselekményt, ismertetni a szereplők motivációját, stb. Ha csak ez alapján döntene az ember, akkor az problémás lenne. Persze sok filmnél még így is működne, de akkor meg filmenként kéne ezt a megoldást engedélyezni, így meg erős a gyanúm, hogy nem sokan tennék meg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csak ameddig egy kávézóban 100-ból 3 vendégnek nem ízlik a kávé, amit már 2 éve ugyanúgy szolgálnak fel, addig a moziban mindig új film megy, és nem lehet tudni, hogy kinek hogy tetszik majd. A Mekiben sincs az, hogy veszel egy BigMacet 800 forintért (mondjuk), megeszed a negyedét, és visszakéred a 600 forintot, mert nem ízlett.
Egyébként arra a kávézóra is kíváncsi lennék, ahol többször is visszakéred a kávé árát, és még mindig kiszolgálnak -
törölt tag
Az biztos, hogy sokan csak azért néznek meg valamit, vagy próbálnak ki egy-egy játékot, mert ingyen is elérhetik. Ha nem lenne lehetőségük rá, akkor nem foglalkoznának velük.
Sokan előbb kipróbálják, és lelkiismeretük szerint később megveszik, vagy nem.
Szerintem még többen később sem veszik meg, mert ingyen van, azért miért fizessenek?Nos, ezt hogyan mérik? A névtelen kérdőívezésnél is jellemző, hogy az ember inkább azt válaszolja, amit mások helyesnek gondolnának, nem pedig azt, amit valójában tesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest