Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Nem volt nehéz dolga, azt azért be kell vallani
Sectumsempra - For Enemies
-
Angel1981
veterán
Az amerikai "eplb*zi" barátom nem győzi dicsőíteni a céget és termékeit.
Biztos tudnak valamit, ezt nem vitatom, de szerintem a sznobizmus és a hájp nem kis mértékben járul hozzá a sikereikhez.... -
Oliverda
félisten
netbook hype-->tablet hype-->???
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
sunone
aktív tag
Hihetetlen teljesítmény 95%-os részesedést elérni egy olyan piacon, ahol egyedüli versenyző!
-
veterán
Viszik, mint a cukrot, az tény. Ezt nagyon tudja az Apple, le a kalappal.
Az viszont, hogy mennyit fognak eladni belőle sima spekuláció. Egész iparág épült erre, de mivel kell a hírérték, gyakran túloznak, ergo hiteltelenek már ezek a jósdák.
Meg az ilyenek: "A tabletháború megkezdődött." -> miért kell nagyot mondani? Úgy tűnik, hogy a tények már senkit nem érdekelnek, csupán annak egy felnagyított változata.
[ Szerkesztve ]
-
maláj
addikt
a tábláknak is meg van/lesz a célközönsége ugyanúgy mint a netbookoknak.
ugyanazt az utat fogja bejárni, árak normalizálódása, picit (de tényleg csak picit) erősebb hw aztán jön valami még újabb dolog.
apple bevezeti, többiek lekopizzák, stb. -
anulu
félisten
no offense, tudatlan vagyok, valaki világosítson fel pls. van valami amit sem ezeknél, sem a netbookoknál nem értek. roppant egyszerű a kérdésem:
mire jók ezek a cuccok??"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Ijk
nagyúr
Netezni, pdf-eket olvasni, levelezni, zenét hallgatni otthon a fotelben, ill. utazás esetén még filmezni. Ezeken kívül szoftverfüggő, hogy ki milyen lehetőséget lát benne. Magyarországon egyelőre viszont nem lesz slágercikk egy 150k-ról induló szórakoztató cikk, habár az iphoneból kiindulva...
Én elfogadnék egyet játszadozni, de hogy az árát nem fogom letenni az holtbiztosmoonman: nekem az okostelefonok felülete túl pici, egy 10"-os képernyő már elfogadható. Igaz ezt meg nem vágod zsebre.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
ArGab
őstag
Az olyan userekre gondoltam, akiknek még az is sok és nehéz, hogy egy előtelepített notit használjanak problémamentesen. Amikor olyanokért visszaviszik, hogy az XP-s gép után 7-es alatt nem találják meg a programokat a menüben, vagy hogy "nincs internet", mert nem találták meg az "E" betűs ikont az asztalon, stb. És sokan közülük nem is nagyon akarnak komolyabban megismerkedni a géppel, csak használni akarják azt, és az szerintem ilyeneknek sokat számít az az egyszerűség, amit egy ilyen felület nyújt.
-
vhunor
őstag
Nem váltja ki, de nagyon jól megfér mellette (ezek mindennapos példák a részemről):
- este ágyban heverészve böngészhetek, olvasgathatok bármit egy alig több mint fél kilós, teljesen néma, piszkosul jó képű panelen
- ha a párom már alszik mellettem, nem zavarom a billentyűzet állandó kopogásával
- a legtöbb megbeszélésre, tárgyalásra sokkal jobb eszköz nekem, mint egy notebook (méret, súly, "odaadom mint egy lapot" faktor
- furcsa módon, mivel nem tűnik számítógépnek, a számítógépektől idegenkedők sokkal könnyebben barátkoznak meg a használatával, családban, baráti társaságban fotókat stb. mutogatni, körbeadogatni kiváló
- sokkal inkább cipelnék magammal egy fél kilós, vékony táblát jegyzetelni és netezni, mint egy hagyományos notebook-otSzerintem ha helyén az ember helyén tudja kezelni az iPad-et, sok örömét lelheti benne.
-
nagyúr
Tud valamit az Apple...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
bambano
titán
A fő különbség egy jó tablet meg a netbook között, hogy nincs para az akksiidő miatt. Nekem van két "netbookom" (rendesen: umpc-m) meg lett egy galaxy tabom, ha nagyon megtekerem a tabot, akkor másfél, esetleg szűk két napig bírja. Ha nagyon megtekerem az umpc-t, akkor két órát tud. Az egy vicc, hogy sok umpc kikapcsolt állapotban is leszívja az akksit 4-5 nap alatt.
A tabon bökök egy gombot, tizedmásodpercek alatt feljön szunyálásból, az umpc-t meg bootoltatni kell, ha nem elég kompatibilis a hibernáláshoz...
A tab azoknak jó, akik nem akarnak lecövekelni egy munkaasztal elé, egy desktop pc-hez, hanem mozognak. Megy a plázacica twittelni a plázába, nagyi viszi a fotókat a másik nagyinak a cukrászdába, nézegetik, hogy milyen aranyos, hogy a gyerek végighányta büfizés helyett anyuka hátát... Ez az átlaguser felhasználó, akinek a mobiltelefon erre kicsi, nem is látja, nem tudja mutogatni.
Meg vannak a kocka jellegű felhasználók, akik tudják, mire jó. Nekem pl. egyrészt herótom van attól, hogy ahhoz, hogy valamit lássak az általam üzemeltetett rendszerekből, gép előtt kell ülnöm, még bevásárolni sem mozdulhatok ki. Ezzel egyrészt látom, másrészt azt az 1-2 parancsot, amivel esetleg észheztérítek egy gépet, ki tudom adni róla.
Másrészt attól van herótom, hogy a folyamatos gép előtt ülés egészségtelen, fáj(hat) az ember háta, dereka. Ami filmet meg akarok nézni, regényt el akarok olvasni, arra ez elég.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
sunone
aktív tag
a tabletek azok amiknek horror áruk van a használhatóságukhoz képest?
-
vans?
őstag
Lehet, hogy valakik szerint ez semmire nem jo, de azert a vhunor altal felsorolt dolgok nem elhanyagolhatok.. En is vennek, ha megtehetnem.
Ettol fuggetlenul eleg vicces ez a huvazzekilencvenotszazalek duma, mivel tudjuk, hany ellenfele volt...
hábm bábm
-
Ijk
nagyúr
Mondjuk az érdekes, hogy egyik topikban azt magyarázzák, hogy nem az apple találta fel a tabletet, eddig is volt, stb. Most meg azért van ekkora részesedése, mert nincs ellenfele...
Lassacskán 1 éves lesz az ipad, és nem sikerült senkinek egy épkézláb készülékkel kijönni, ami kiváló ipad alternatíva lenne. Megint az lesz, hogy az apple elviszi a piac egy jelentős részét, a többiek meg marakodhatnak a koncon. Aztán majd jönnek a szokásos megnyilvánulások, hogyan sikerül átverniük a több tízmilliós fan-tábort.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
-
Ijk
nagyúr
Valóban jónak tűnik, bár a speckóban 1024x768-as felbontást adtak meg, közben a képek alapján wide. 4/3-asnak jobban örültem volna. Viszont hangminőségben szinte biztos alázni fogja az ipadot.
Csak lassan ott tartunk hogy jön ki az ipad2bambano: pici, még a 10" is majdnem hogy kicsi. Egyébként ekkora méretbeben szerintem jobb a 4:3.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
bambano
titán
válasz #16820480 #32 üzenetére
mobilszolgáltatós konstrukcióban galaxy tabot sokkal jutányosabban tudsz venni, mint ipadet.
másrészt meg nem akkora az árkülönbség:
ipad 16g+3g: bruttó 224k
galaxy tab: 220k-ból épp kapsz vissza egy pár petákot.Akinek 4k ezen a szinten egetverő különbség, azzal nem kívánok vitatkozni. de a szolgáltatófüggetlen galaxy tab olcsóbb, mint az ipad.
-
törölt tag
nem vásárlok függőt semm telefonból, sem egyéb elektronikai termékből. de amúgy nem is az itthoni árra gondoltam, hanem hogy kint az ipad volt 500usd, illetve asszem 600, ha 3G-t is akart az ember. a galaxy tab meg 700, ráadásul kisebb is a képernyője.
de még ha azt vesszük, hogy ugyanannyi, akkor is drága szerintem borzasztóan. a kijelzőt leszámítva ez egy galaxy s lényegében, és azt meg mennyivel olcsóbban lehet már kapni. szerintem nem ér meg +100 ezret a 7"-os kijelző (és akkor arról nem is beszéltünk, hogy az sgs sem annyira olcsó azért). -
Ijk
nagyúr
Ugye most viccelsz, hogy ez a készülék ennyiért alternatíva? 7" vs.10" másfélszer akkora kijelzője van az ipadak. 4:3 vs. 16:10, ekkora méretben mérföldes előny a 4:3-nál. A samsungban TN panel van, az ipadban IPS. Egyrészt a színekben már ég és föld a különbség, másfelől az ips panelt nyugodtan forgathatod, anélkül hogy komoly színtorzulásod legyen ellenben a TN-el. Márpedig a tabletek egyik nagy előnye hogy kényem-kedvem szerint forgathatom az aktuális tartalomhoz.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Alex91
félisten
Apple iPad 16Gb WiFi + 3G: 187 500 Ft..., ja es meg a 32 GB-os is olcsobb a Samsungnal...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
bambano
titán
szeretnék már látni olyan hozzászólást, hogy igen, x ideje van egyik, y ideje másik, és ezek alapján meg az elvárásaim alapján jobb ez vagy az.
Nekem van galaxy tabom. Nem régen, de van. Én már tudom, hogy mire elég 7" 1024x600-ban. ipadem nincs, nem is tervezek venni, de ez minimálisan sem módosítja a véleményemet, hogy a tab használható, pláne az én igényeimre jó választás. Pl. meg tudom fogni egy kézben. A 10 collos ipadet meg tudod fogni rendesen egyik kezeddel?
És még azt is hozzátenném, hogy nekem ez a *HARMADIK* tablet vagy tablet jellegű saját gépem.
Szerinted viccelek? vagy más az, aki hangemberként a levegőbe beszél?
-
bambano
titán
Kinek a pap, kinek a papné. én nagyon nem szeretnék beállni abba a karámba, hogy tapsolni meg fizetni kell azért, hogy egy unix alapú rendszer multitaszkoljon, meg azért sem, hogy adatvédelmi problémáim legyenek. Ez utóbbi szemszögből a tab sem jó választás, csak egy idő után meguntam, hogy jönnek a hírek mindenféle cuccokról de a kezemben nincs semmi, kénytelen voltam kompromisszumot kötni.
Szerintem nem lassú... annyit biztosan tud, amennyit egy 1.6-os atomos netbook.
Viszont tiszteletreméltó az a hozzáállás, hogy megvettem mindkettőt, taperoltam, kipróbáltam stb. és utána döntöttem el, hogy micsoda.
#42: már a 7 collos tabot is nehéz úgy megfogni, hogy a hüvelykujjam az egyik oldalán, a többi meg a szemközti oldalán, szerintem a 10 collosat lehetetlen. Más fogás meg nem biztonságos, mert annyira azért mindegyik csúszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Asszociációs játék. :)
- Mikrotik routerek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Hiányzik a gamer érzés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux Mint
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik