Hirdetés
- Windows 10
- Mozilla Thunderbird
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Videó stream letöltése
- OpenMediaVault
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Windows 11
- Mikrotik routerek
-
IT café
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerwade
senior tag
-
csadi0011
őstag
válasz
Degeczi #32136 üzenetére
Az elején már látható az írásomból, hogy én is tudom, hogy nem kimondottan hasznos eszköz forrasztásra. De nem is az lesz a lényege, hanem hogy derüljön rajta egyet az, aki kapja. És, ha használni szeretné, akkor tudni fogja, hogy mennyit várjon tőle, mert nem céleszközként lesz adva.
Itt inkább fel kellett volna hívnotok mások figyelmét arról, hogy ezzel a termékkel, aki szemez, az ne számítson rá, hogy értelmeset forrasztani fog vele. Ehelyett én vagyok a barom, aki szar ajándékot vesz. És ne vegyem magamra? -
csadi0011
őstag
válasz
Degeczi #32131 üzenetére
Mint mondtam, ajándék. Az ajándéknak nem mindig a funkcionalitás a lényege, hanem az érzés, amit keltünk vele. De akkor is van funkciója... És bármikor jól jöhet egy powerbankkal, ha egyszerű forrasztásokat kell végeznünk tiszta felületen.
De máglyára velem, hogy megvettem.
-
válasz
Degeczi #31609 üzenetére
Laca1212 Ha tényleg nincs kártya hozzárendelve és egyenlegről vásárolsz, akkor neked a Forint beállítás a jó a BG-n, mert ha $-ban vásárolsz minden $-on a konverzióval 12-14 Forintot veszítesz.
Részben igaz, amit írsz. Amit kérdezett az nem volt pontos. A BG abban a devizában küldi át a PP-nek a vételárat amit a felhasználó beállított.
A fizetés konkrétan a következőek szerint történhet:
(A paypal magyar forintos reg, magyar banki kártya, ha van hozzárendelve)
1. Forint beállítás és forintos BG fizetési kérelem jön, ha van az egyenlegen annyi pénz, leveszi onnan, ha nincs és van kártya akkor forintos kártya terhelés.
2. $ beállítás és dolláros BG fizetési kérelem jön
a) egyenlegen van forint, a PP konverzióval leszedi az összeget
b) nincs az egyenlegen, de van kártya
ba) PP konverzióval leszedi az összeget, mert a kártyához az az alap konverzió
bb) a kártyához a saját banki konverzió beállítva, a banki konverzióval veszi le az összeget -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Degeczi #31476 üzenetére
Azért ott találod meg, mert itt egy eladó van a Banggood, ez nem eBay, hogy ők a felületet biztosítják és eladók vannak, hanem a BG maga az "eladó".
Másnak sem jött meg ma a BlitzWolf kábel? Én vártam, de ehelyett csak a ArtsCow-ról jött meg az egérpad, ami ajándék szóval ki sem bontottam.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Degeczi #31340 üzenetére
Ó, egyem a szívüket drága kínai elvtársaknak: elrontották a LED-s karácsonyfa összeszerelési leírását!
A B panelhoz azt írják, "R2 R4 R6 resistance has different mounting position" - de persze, h máshol vannak fizikailag, nem egyforma a két panel, azzal nincs gond, hanem valójában a panel szitázása rossz! (vagy a leírás szerinti LED-beültetési sorrend - de a végeredmény ugyanaz)
Az A panelon
- R2: 2k, ami a piros LED-ekhez tartozik
- R4: 1k, a narancsságra LED-ekhez
- R6: 330 a zöld LED-ekhezA B panelon azonban
- R2 a zöld LED-ekhez tartozik
- R4 a pirosakhoz
- R6 a sárgákhoz
ezért ennek megfelelően más értékeket kell ide beültetni!Így persze, h túl kis fényerővel világítottak a zöldek a B panelon...
Persze nem volt nehéz utólag sem kicserélni ezeket az ellenállásokat, van elég hely, de egyszerűbb lett volna, ha jó leírást készítenek.
-
choco01
addikt
válasz
Degeczi #28309 üzenetére
Szóval akkor a rendelgetésnél, ne a 45 euróra, hanem a 22 euróra hagyatkozzak?
Mert eddig én csak ilyen max 1-2 ezres cuccokat rendeltem, most a héten rendeltem 8 ezer körül sapkát, meg ezt a két pendrivet, de teljesen úgy voltam vele hogy a 45 eurót kell figyelembe vennem.. -
tthom
senior tag
válasz
Degeczi #28047 üzenetére
Nekünk DT8260-as van, sikerült kifogni egy rel. pontosat, lázmérésre használjuk.. A második az sajnos már nem mér ennyire pontosan. Most rendeltem egy DT300-ast, hátha ismét szerencsénk lesz. Ha az ember talál egy pontosat, akkor arra tök jó, hogy éjjel odamegy a kölyökhöz és két pillanat alatt látja, hogy feljebb, vagy lentebb ment a láza.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Degeczi #26864 üzenetére
de tesztelésre tökéletes. Ha van ez és ráadásul ingyen, akkor minek vegyen feleslegesen egy kütyüt?
És az eredeti problémafelvetéshez visszatérve:
Ezzel mennyire hatékonyan tudnám letesztelni, az usb kábeleim minőségét?
Mivel a kint lévő töltőkábelek nagyrésze micro USB-s így mehet a telefonos megoldás.
-
maestro87
őstag
válasz
Degeczi #24294 üzenetére
Akkor miért van az, hogy a selfie botnál működik minden, másnál meg nem? Mintha csak azoknál működne amire nincs nagy igény. Ha 20 ezren lennének ugyanazon az oldalon akkor egyszer nekem is be kellene töltődnie rendesen de nem teszi.
Amúgy az arduino modul is 1 dollárral olcsóbb az app-ban. Most akkor kérjek refundot és rendeljem meg onnan?
Másról van valami ami olcsóbb lenne még ott?
-
axlfsi
veterán
válasz
Degeczi #23171 üzenetére
Nekem van vagy negy ilyenem is es sorra az a problema allt elo veluk, hogy az also resz kilazul (ugyanis, nem egyben van, hanem kulon van a felso resze es az also, ami az uveget tartja meg (ha erted mire gondolok).
Ime, egy kep, bejelolet, hogy mi az, ami(ben) meglazul az aluminium es onnantol kezdve egyszeruen nem tudom mar vissza szoritani es izeg-mozog az egesz...
Lehet, ha leszedem es kalapaccsal ugyesen, jo helyre csapkodok parat, visszaszorul, de csak ideiglenes lesz ... meg kellene forrasztani aluminium heggesztovel par helyen es tokeletes lenne (csak nekem nincs es annyira nem fontos, hogy ezert heggesztohoz vigyem
).
-
maestro87
őstag
válasz
Degeczi #22530 üzenetére
Kicsit régi hozzászólásra reagáltál, olyannyira hogy azóta már el is adtam a töltőt, most készülök egy okosabbat venni.
Amúgy az eneloop nekem egyáltalán nem melegedett, csak a régebbi gagyi aksik. Még meg is jegyeztem, hogy ez milyen fasza aksi, hogy nem melegszik úgy mint a másik. És az alja sem melegedett nekem ilyen vészesen. Nekem szőnyegre téve is max. csak 40 fok lehetett, de inkább kevesebb. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Degeczi #18846 üzenetére
Kihangsúlyoztam, hogy magánvélemény. Nekem ez az úri dilim, nem kötelező követni a gondolatmenetet, nem is kardoskodok mellette.
Nekem megfelelne ez az sk. varrós megoldás, mert csak annyira kellene, hogy a kormányzár ne nyomja meg a műanyagot, viszont egy kormányvédő pont a belső íven nem véd, így nekem ez tőkéletes lenne, ha esztétikusan meg lehetne csinálni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Degeczi #18840 üzenetére
én személy szerint úgy vagyok vele (és nem tartom ezt követendő példának, nettó magánvélemény), hogy
1) köszönöm, nekem senki ne vegye le a kormányomat, mert aztán ha valamit elcsesz a visszakötésnél és nem nyílik a légzsák szükség esetén, akkor cseszhetem az esztétikát
2) köszönöm, nekem senki ne vágjon bele a kormányba, tudtommal bőrözéskor belevágnak valamiért a kormány anyagába is. ha nem vágnak bele akkor is goto 1)
3) eladáskor le szeretném szedni a bőrözést, mert egy utólag bőrözött kormányról senki nem hiszi el, hogy nem kerülték meg vele a földet kétszer, lásd 2) ezt nem tehetem meg -
JDMKid
tag
válasz
Degeczi #18210 üzenetére
A japán (meg a svájci) órák közül szinte mindegyik rendelkezik legalább 48 órás járástartalékkal, amit 8-10 óra viselés után el is érnek.
Az olcsóbb kínaiaknál lehet hogy csak 24 óra van, azokat annyira nem ismerem.(#18247) KL48
Az órások általában kínai órák javításával nem szeretnek foglalkozni. -
mepet
addikt
válasz
Degeczi #17759 üzenetére
Itt egy régebbi, nagyon érdekes írás a témában:
DIRTY TUESDAY: Chinese Shipping Apocalypse -
maestro87
őstag
válasz
Degeczi #17727 üzenetére
Nekem be van állítva a kártyámra 6000Ft-os limit, ha azt ellopják (jön az sms), akkor tudni fogom, hogy jelszót meg minden mást kell változtatnom. Azért 6000Ft, mert lusta vagyok mindig átállítani és ha ellopják, legalább az lesz a tanulópénz.
De szerintem ha csinálnak egy bankkártya nélküli paypal fiókot, akkor no para és mehetnek az 1centes vásárlások.
-
axlfsi
veterán
válasz
Degeczi #17706 üzenetére
Nem vagyok biztonsagszakerto, sem programozo, de errol mar szerintem egyszer irtam en is korabban. Nem a banggood appba integralt fizetesi modrol van szo, hogy behivna egy ssl paypal-t, hanem az app-ban, amikor fizetnek, akkor benyitja (meghivja) a PayPal appot es abban fizetek (ugyanugy, mint amior weben is fizetnel es atiranyit a PayPal oldalara. Na, csak itt nem iranyit at masik oldalra, hanem masik app-ba, elvegzed a fizetest es bezarod a PayPal appot (ugyanugy kell jelszot megadni, stb)).
Szerintem nem nagyobb a kockazat, mint amikor gep elott ulve, webdoldalak hivjak meg a PP-t es ugy fizetsz. Szeirntem.
Szerk.: Csak(!) a banggood alkalmazason kivul tudsz fizetni. Gondolom, ha nincs fent a PP app, akkor egy bongeszobol nyitja meg a PP oldalat. ... de aki vasarolgat es fizetget PP-lal, miert ne tenne fel a PP alkalmazast?!
Tegyetek fel es nezzetek meg. Tejesen biztonsagos imho.
-
htc07
addikt
válasz
Degeczi #17696 üzenetére
ja, azt hittem valós veszély
ebbe ne menjünk nagyon bele, megértem az aggodalmad, de ennél szerintem nagyobb veszélyek is vannak az internetes vásárlásban. Aki pedig nem gondoskodik a pénzügyei biztonságának rendszeres felülvizsgálatáról (akár token, akár rendszeres jelszómódosítás), az könnyen meglepődhet, akár ismeretlen forrású kínai alkalmazásokat használ, akár nem.
Egyébként sem illdomos olyan kártyát használni ilyen célokra, amire a kosztpénzt kapod.
Ha meg nagyon akarják, úgy is meg tudják szerezni, lásd ssl heartbleed. Ki tudja, hány ilyen kiskapu létezik még a mindennapi protokollokban.
-
htc07
addikt
válasz
Degeczi #17692 üzenetére
véletlenül nem nyílik ki, bár kilopni belőle könnyebb az fix, de nekem sosem volt ilyen gondom vele, 5-6 rendelésem volt már tőle szerintem legalább.
egy időben tűzőgéppel is nyomott rá egyet, nem tudom szokott-e még, de ha odaírod rendeléshez, szerintem megteszi.
a paypal részt magyarázd meg nekem is.
-
spidersoft
senior tag
válasz
Degeczi #17596 üzenetére
Ez a kábel dolog nem mindig egyértelmű... pl. a Sony A200-amhoz (DSLR fotómasina) olyan drótot adtak, hogy a külső átmérője ø2,8mm, ráírva 26/28AWG van (gondolom 28 az adat érpár, 26 a táp), ami 133,9/212,9mOhm/m-t jelent, ha a drót rézből készült (1m kábel ugye kétszer ennyi, mert 5V-on odamegy az áram, testen meg visszagyün). A kábelt magára kéri a mágnes, úgyhogy nincs kicsukva, hogy vasból van... (jó, lehet csak az árnyékolása vas... de ezt nem írja a kábel, hogy ő árnyékolt lenne, így szerintem nem is az). Az LG P500 telefonom kábele is 28AWG, cserébe nem húzza a mágnes és ø4mm vastag (annak ellenére, hogy ugyanolyan vastag ér van benne). Külső 2.5" winyótokom kábelén 28AWG/1P and 24AWG/2C díszeleg, remélhetőleg itt is a táp kapta a vastagabb, 24AWG-s ereket, mágnest nem érdekli, ø5mm. A Genius gamepadem kábele se mágneses, 28AWG van benne, ø4mm. Ebayes IDE/SATA to USB rádugós "rack" (kinézetre ilyesmi) : 28AWG/1P+24AWG/2C ø4,8mm, átlátszó burkolatú árnyékolt kábel, mágnes kicsit érdeklődik iránta, de nem cuppanósan.
Ehhez képest akinek van "márkás" töltőkábele és felfedezni vél rajta feliratokat, az kérem ossza meg velünk is
-
axlfsi
veterán
válasz
Degeczi #16163 üzenetére
Apropo pontossag: Tizenöt milliárd év alatt egy másodpercet sem téved egy új atomóra
Csak kar, hogy semmi ertelme, hiszen - ha addig valami csoda folytan nem tekezik velunk egy, a Foldi elet teljes pusztulasat eloidezo aszteroida - kb. 5 Mrd es mulva ugyis megsulunk, hiszen elfogy a Napbol a hidrogen es Voros Oriassa valik, azt Hello -
-
spidersoft
senior tag
válasz
Degeczi #15340 üzenetére
Ez a lazító csávó teafilter tényleg nyálas, de valóban szeretnek a műanyagokból hő hatására mindenféle dolgok kiszabadulni... sőt, még elméletileg élelmiszer tárolására alkalmas műanyagból szobahőmérsékleten is: palackozott vízben ha marad egy kevés, és ha már (vagy eleve) nem bubis, akkor 1-2 nap múlva érezni rajta a jóféle műanyagszagot
Rávettem magam és rendeltem bombillát... hatosával adják aliexpressen kb. 3000-ért... oszt így nem kell filterezni, meg tojásozni, meg nagy felületen, jól kiázik a tea, meg benne hagyhatom az előző zöld teát és egyszerűen adhatok hozzá kis újat, hogy lefőzzem még egyszer, meg ilyenek. Ha megérkezik majd írok róla, hogy milyen.
-
spidersoft
senior tag
válasz
Degeczi #15162 üzenetére
Nem lenne elég ebből a 10W-osból 4db egy *szobába*? Mittomén 80x80cm-es négyzet sarkaiba elhelyezve
Nem tudom, hogy az ilyen 10W-os melegfehéreknek mennyire jó a spektruma (tudnak már egész jó spektrumú LED-et gyártani, de hogy ezek mennyire olyanok?...), de 40W LED már elég lehet egy szobára... modern szoba berendezései közé kis átalakítással be is illene
Esetleg hogy véletlen belenézés esetén ne legyen a júzer szeme badpixeles, az előlapi üveget meg lehetne picit homokszórni.
-
Gépötty
senior tag
válasz
Degeczi #15096 üzenetére
Basszus, tényleg igazad lehet, hogy nem is kell foglalkoznunk vele, mert csak hosszabb idő után válik zavaróvá a pontatlanság, és még akkor sem kell az utolsó utáni pillanatra időzíteni a busz/vonat/repülőhöz való indulást, és nem lesz gond. Most, hogy kicsit jobban belegondoltam, csak a megszokás miatt tűnt soknak, digitális eszközökhöz vagyok szokva, és ugye ott ilyen szintű pontatlanság megengedhetetlen. Meg ugye tizen- MHz nagyságrendű órajellel az lenne feladat, hogy ilyet produkáljon az ember
Ezennel vissza is szívom az első hozzászólásom, ennek fényében tényleg nem sok ennyi pontatlanság!(#15097) Silent77
Lustaság fél egészség!
Mentségemre szóljon, hogy sokkal inkább díszítőelem, ha az időt akarom tudni, a monitor jobb alsó sarkát nézem -
Gépötty
senior tag
válasz
Degeczi #15092 üzenetére
Én lusta vagyok a falról levenni az órát, inkább levonok/hozzáadok a jelzett értékhez egyet
Pár hete cseréltem elemet benne, egyúttal beállítottam aktuálisan, meg letöröltem róla a port. Most jó lesz a következő elemcseréig
Bár abban lehet valami, hogy csak így kiszámolva tűnik soknak ez a pontatlanság, mert amúgy fogalmam sincs, mennyit szokott késni sietni, azaz a gyakorlatban tök mindegy. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
Degeczi #15005 üzenetére
Az euróval szemben sem jobb, szinte már 1:1-be lehet váltani.
Érdekesség: kerestem erősítőhöz szép alu dobozt (~3kg). eBay-en találtam is, 50€-ra jött volna ki. Szívtam a fogam, de végül rászántam magam. Na ekkora az eladó az árát felvitte 95$-ra, plusz elrmlott a dollár árfolyama is. Alin ugyaz az a doboz 68$ postával együtt, de DHL-el küldené (28$ lenne a posta). Írtam neki, hogy nem lehetne-e standart chine shipping, mert DHL-el úgy is bekérik a számlát, na meg nem is kell nekem holnap utánra. Írta, hogy persze, lehet, de drágább lenne, mint a DHL.
-
RBJ
addikt
válasz
Degeczi #14946 üzenetére
tán a tokom, tököm khmm variációra gondoltál? Viccen kívül elsőre majdnem azt írtam. (OFF)(/OFF)
Más téma. Jött egy levél, hogy refund rendben a meg nem jött januári rendelésre. De nem értem, hogy miért két részletben akarja.
Dear Betyarka
Thanks for the message and sorry for the delaying response.
Sorry for this issue, as you paid the order via coins and paypal, so we will refund two parts for you, is it ok?Thanks & Best regards
Hana
Új hozzászólás Aktív témák
lo Be szeretnék mutatni néhány olcsó kínai terméket, melyeket megrendeltem. De megéri-e megvenni őket?
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest