- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
breed30
tag
Erre valaki
Elöre is köszönöm. -
Penge_4
veterán
válasz
#90996736 #203 üzenetére
Mint mondtam, nem rendszervinyót húztam le. Egy olyan vinyót húzta le, amin csak fájlok voltak, nem volt rá telepítve semmilyen oprendszer, vagy szoftver az adott rendszerből. Csak rámásolt fájlok. Ezért is nem értem.
De amint egy korábbi hsz-ből is kiderül VaniliásRönk-nek például a netes aktiváció nem jött össze, ami moonman szerint hülyeség, ugyanis az automata aktiváció mindig működik. -
törölt tag
ez megfogott ... (habár tényleg elég hosszan tudjátok gyepálni egymást, elismerésem mindegyik oldal kitartásáért
)
... de ez a:
" Kezdem azt hinni, hogy nálam volt a gebasz, mert pont Vista volt az, ami a hdd lehúzáskor aktivációt kért. "
dolog ... nem lehet hogy rendszervinyót húztál le és újra kellett rakni/image-elni a rendszert? Ilyen esetben valahol jogosnak érzem hogy újraaktiválást kér ...
peace
-
bobsys
veterán
ha erdekel az eula sertes akkor ott a masodik link, azzal nem serted meg
de meg mindig nemtudom mit kell otthon gpozni mi az amiert kellene egy otthoni gepre
az hogy terj at linuxra azert lenne jobb mert megszabadulnal egy rakas kinzo kerdestol es fusztraciotol
jaigen miert lenne nekem jobb? azert mert olyanokat is leirsz amihez lathatoan nem ertesz es bar szorakoztato olvasni teged de neha elveted a sulykot -
Penge_4
veterán
serti az eualt? nemtudom, de toled viccesen nez ki hogy ilyeneken aggodsz
Nézd, ha már megveszem (elvileg), akkor igenis aggódom, hogy az a x ezer HUF kidobott pénz-e az ablakon. Az EULA megsértése moonman szerint súlyos bűn, én hiszek neki. Ha én a használati szokásaim (vagy az MS korlátozásai) miatt kénytelen vagyok ezt megtenni, akkor nem látom értelmét, hogy kidobjak az ablakon x ezer HUF-ot, ha ugyanúgy súlyos bűnt követek el és még a Windows-om is visszamimősül illegálissá.
szerintem dobd ki a windowsodat es terj at linuxra
Tervezem. De ez most hogy jön ide? Neked mitől lesz attól jobb, ha én Linuxot fogok használni?
-
bobsys
veterán
enable group policy in vista home premium
nem probaltam
serti az eualt? nemtudom, de toled viccesen nez ki hogy ilyeneken aggodsz
de ha rosszul aludnal esetleg az eula sertestol (lol) akkor toltsd le a Group Policy Settings Referencet
ebben megtalalod az osszeg policy beallitast es azt hogy melyik registry kulcsot modositja
tc fizetos, olvasd el az indulo kepernyot: "Ez a program shareware, a teljeskoruen mukodo demo verziot egy honapig tesztelheted utanna regisztralnod kell". A regisztracio meg 7900 ft+afa
nem kell warezolni es nem lesz korlat a 10 kapcsolat, persze tudom a torrenten nemcsak warez van de nemhiszem hogy egesz nap 20-30 szalon nyomod az ingyenes linux disztrokat
szerintem dobd ki a windowsodat es terj at linuxra
ott azt modositasz amit akarsz semmilyen eula nem fog vissza annyi kapcsolatod lehet amennyit akarsz -
breed30
tag
Hello nekem fennt van a gépemen mind kétt verzió. Szerintettek ha letelik a tesztidöszak megvehetem? Meg menyi lenne az ára mert szerintem hogy tesztelem aval egy kis kedvezményt kaphatnék. Meg hát eleget szenved vele az ember mire rájön minden újdonságára.
Legalább a lemez árát elengedik remélem mert azt én vettem. -
Penge_4
veterán
a multkor is irtam hogy be lehet rakni vista home premium ala a group policyt ha akarod
Efölött elsiklottam valószínűleg. Ez egyébként hivatalos dolog? Tehát nem sérti az EULA-t?
A másik, hogy tudnál valami linket adni, mert a Google-ban csak olyan fórumokra akadok, ahol a válasz, hogy használj helyette registry-t.tc is fizetos - Nem fizetős, inkább donate alapon működik. Ha nem fizetsz, akkor indításkor plusz egyet kell kattintanod 1-es, 2-es vagy 3-as gombra, de így korlátlan ideig és funkcionalitásban korlátlanul használhatod. Egyébként kerestem alternatívát, de mindnek sokkal nagyobb volt az erőforrásigénye (mondjuk nagyrészük többet is tudott, de nekem ezekre nincs szükségem).
tobb mint 10 kapcsolat kell otthonra?
Igen, több. A torrent miatt állandóan telepakolja az event logot warning üzenetekkel. Írta VladimirR, hogy csökkentsem le a kapcsolatok számát, de akkor iszonyatosan belassul a feltöltés (Chello, ahol (korlátoznak) priorizálnak).
megint nem latom okat a 10 kapcsolat szukossegenek otthonra
Ahogy én sem látom annak szükségét, hogy az MS miért látja szükségét korlátozni úgy, hogy még manuálisan, hozzáértő user sem tudja magának megváltoztatni anélkül, hogy ne sértsen EULA-t, egy egyszerű registry érték átírással.
Ja, egyetlen szükséget látok. Ha rá akarja kényszeríteni a kisvállakozásokat, hogy vegyék meg a jóval drágább Server-t, a sufnituningolt desktop helyett. De tudom, ez összeesküvés-elmélet, mert nincs rá bizonyítékom. De én ennek az egynek látom realitását, amiért ezt ilyen durván korlátozza.
És ne jöjjön senki azzal, hogy mert Pistike ellenes hülyebiztos megoldás, mert ha így lenne, akkor az UAC sem lenne letiltható és az összes third-party szoftver sandboxban futna. -
sputnick
tag
Az előző hsz azon része kissé közhelyszagú volt nekem.
csak annyit szerettem volna mondani, hogy bent suliban/munkahelyen megoldani nem minden esetben lehetséges, illetve csak jelentős kompromisszumokkal.
a legtöbb helyzetet célszerű önállóan kezelni, mert általában egyedi megoldást követel. -
Inv1sus
addikt
Hát nem tudom, de nekem sikeresen kifagyott már egy ablak meg egy kérdés, pedig csak tíz perce használom a windows 7-et
A norton internet security 2009 se csipázza még ezt az op rendszert... :/. Asszem megvárom inkább míg kijön a teljes, de engem eddig annyira nem nyűgözött le...
-
adalbert1
veterán
És vajon mennyi lehet az annyi (már ha drágább lesz)?
Mire megjelenik úgy néz ki hogy sajnos kikerülök az MSDNAA-ból, így lehet hogy beruházok majd egyre (habár ha jól tudom magáncélra az MSDNAA-s szoftokat is használhatom tovább, csak az nem tiszta, hogy újra is telepíthetem-e -- tényleg, erre nincs valakinek infója, ugyanis az MSDNAA-s FAQ-ban nem igazán találtam--). -
bobsys
veterán
mar megint a gpo, a multkor is irtam hogy be lehet rakni vista home premium ala a group policyt ha akarod vagyis ez megint nem indok szerintem
de otthonra minek gpo?
tc is fizetos
tobb mint 10 kapcsolat kell otthonra? hasznalj servert, megint nem latom okat a 10 kapcsolat szukossegenek otthonra -
bobsys
veterán
válasz
sputnick #189 üzenetére
kozepsuliban meg nem volt annyira elterjedve a szamtech hogy azon kellett volna beadnom dolgokat, de felnottoktatasban es foiskolara jartam
pl: linuxot meg linux scriptelest fel-fel evig hallgattam, minden azzal kapcsolatos dolgot bent a foiskolan csinaltam, mert othhon nem volt linux es nem akartam felrakni
de emlithetnem mikor dokumentaciot csinaltam mondjuk digitalis technikabol, azt is megtudtam oldnai bent
ertem en hogy vannak mas helyzetek de nagyrest illetve akaraterovel megoldhatoak -
Penge_4
veterán
mi a toknek otthonra bitlocker ?
Akármilyen hihetetlen, én a Group Policy-n kívül szinte mindent tudok nélkülözni. Nem kell Aero, nem kell IE, nem kell WMP, nem kell Defender, nem kell Ultimate Extras (bár a magyar MUI nem hülyeség, ha mondjuk nagyritkán szüleim ülnek a gép elé), Media Center és BitLocker meg főleg nem kell.
Sőt, ha tovább megyek, olyan, már-már alappá vált dolgok sem kellenek Windows tűzfal, notepad, wordpad, MSPaint (van mindre alternatíva). Sőt, még az intézőt is tudnám nélkülözni, ha csak TC állna rendelkezésemre, úgysem használom nagyon azt sem, mivel Vistában már nem lehet mappaméret szerint sorbarendezni, így a TC az intéző minden funkcióját kiváltja.
Bár van, ami tetszik Vistában. Például árnyékmásolatok jó, hogy van. Meg a Win7-ben az a hülyebiztos profil is jó dolog lesz majd különböző third-party szoftvereket tesztelni. Örömmel vettem észre, hogy Win7-ben működik például az Aero shake normál aero skinnel is átlátszóság nélkül. Ezeket az innovációkat kiterjeszthetnék klasszikus skinre, a többit is, mint a tálcán lévő preview ablakok, vagy az aero peek (ha már a sidebart kivették a 4 gigás telepítőből, hogy kapják be).Nekem magas szintű konfigolhatóság kell, lehetőleg GUI-val, jól dokumentálva (amit a Group Policy megad, registryben meg guglizhatok, hogy mi a group policy-s megfelelője). Ezért is lettem pipa, amikor XP SP2-től és Vistában már nem lehet a half-open-t sem növelni.
Nekem egy sima lecsupaszított Windows is jó lenne, amit lehet konfigolgatni, testreszabni és felrakhatom rá azt, ami kell.
-
sputnick
tag
nem kotelezo otthon megcsinalni a hazi feladatot, meglehet azt az iskolaban is
Tenyleg nem kötekedésképpen, de ez kissé irreális. Gondolom sok referátumot, prezentációt, szakdolgozatot írtál a suliban. Nem tudom mennyire vagy képben a közép/felsőoktatásban ingyen használható gépekkel kapcsolatban, de messze hagynak kívánnivalót maguk után, mind hardver/szoftver oldalról. Másrészt otthon rendelkezésre állnak a könyveid, jegyzeteid, stb, amit tudsz használni.
hazavinni sem kotelezo a munkat - tuloranak hivjak
persze, mikor munka után vár a gyerek a napköziben, biztos annyira kötetlen az életed, hogy bennmaradhass.
nincsenek ilyen könnyen bárkire alkalmazható sablonok, mindenkinek más a helyzete, értsd meg. -
Wolverine
félisten
Már rég nem cserélek évente alaplapot, sőt, úgy igazából most semmilyen hardver cseréjére nem futná. Ez azért gáz, mert a jó öreg Barton egyrészt kezd kevés lenni, másrészt érzem, ahogy néha köhögnek egyes elemek a gépben... (no meg ki venne most OEM Vistát, amikor a Win7 upgrade csak a júliusban vagy később vásárolt esetben lesz ingyen elérhető, ha jól értettem?
)
-
FTeR
addikt
válasz
fordfairlane #182 üzenetére
sztem túlreagálod. egyébként meg ha nem lenne warez, akkor wga sem lenne...
-
FTeR
addikt
válasz
fordfairlane #182 üzenetére
telepítés közben semmit sem kér, még kulcsot sem. aktiválás után meg csak akkor köt beléd, ha alaplapot cserélsz. olyan nincs, h csak használod, aztán leáll. sőt, még aktiválás nélkül is használható marad, csak újraindulgat.
-
fordfairlane
veterán
Nem tudom, lehet, hogy egyszerűen csak öregszem, DOS 3.3 volt az első MS rendszer, amit használtam, azóta volt minden, Windows 3.0, NT 3.1, és a 4-es NT-re mondtam először, hogy ez már megéri az árát, de mikor ezeket az aktiválásos leírásokat olvasom, elmegy tőle a kedvem. Egyszerűen nem tudom megszokni még a gondolatot sem, hogy egyszer csak ott állok egy megakadt installal, és a szoftver kijelenti, hogy nekem nincs jogom őtet használni.
-
Penge_4
veterán
nem a legesszerubb csak a legkonnyebb
Miért? Mi a legegyszerűbb? Ezzel nem okozok kárt, kifizetni úgyse tudom. Ha ellopom a boltból a kaját, azzal kárt okozok.
mi nincsen az oem winben benne, milyen ficsor?
Az OEM-re értettem, hogy sarc, az Ultimate-től lefelé pedig butított Win. Bezzeg az IE még a Starterben is benne van...
-
Penge_4
veterán
ezzel szemben sp3 és vista csak az laplapot nézi. bármi mást cserélsz nme fog viszlátot mondani. viszlát != aktiváljon újra.
Ezért mondtam, hogy megint szokás szerint én vagyok a hülye, amiért nekem a HDD lehúzásnál is kérte a VISTA az aktiválást.
Viszlátot nekem csak az Enterprise mondott, pedig sokkal jobban bejött, mint az Ultimate. De hát nem jött össze...
idézem #151-etÉs még én vagyok az, aki kiragadott mondatrészletre reagál. Miért nem tudsz szöveget értelmezni?
ettől a többi még nem lesz butított (startert leszámíva), csak nem lesznek fullextrásak.
Egyébként azt bírom, hogy egyszer itt osztjátok, hogy a Win-ben lévő dolgok ingyenesek és ajándék a drága natúr Win mellé, most meg akkor miért is fizetek sokkal többet az Ultimate-ért? Mert a Hold'Em póker és a Group Policy-t fizetem meg benne? Hogyisvanezakkor?
ha általános vagy közép suliba jár, akkor még nme a saját béréből él meg.
Újfent üdvözöllek a magyar valóságban. Nagyon sok középiskolás dolgozik iskola mellett.
Egyébként megintcsak hogyisvanez? Ha anyucit-apucit pumpolja, akkor warezPistike, ha nem tudja kifizetni önerőből, akkor mocskos tolvaj?tekintettel az anyagi helyzetére úgysem fogja túllépni az oem korlátait.
Ponthogy nincs pénze a márkás termékekre, csak a Tescos hardverre, ami hamar bedöglik. Az éremnek két oldala van.
-
FTeR
addikt
válasz
fordfairlane #172 üzenetére
gyakorlatban az aktiválás úgy nézki, h ha nem teszed meg előbb, telepítés után 3 nappal feldob egy ablakot, h aktiváld és ha az online megoldást választod, akkor kis töltés után kirakja a wga emblémát és kész.*
sp-nek semmi köze az egészhez (max, annyi, h ellenörzi a wga-t), a hányszorra nemtok konkrétat, de elég soxor kell, h már csak a telefonosdi maradjon, de az meg korlátlan. licenszben annyi eltérés van, h oem-nél nézi a gépet is, dobozosnál nem.
*szerk: márha telepítésnél kiválasztod az automatikus aktiválást és kulcsot is megadtál. egyébként 120 nap.
-
FTeR
addikt
az a félelmetes, h minden modatrészre írsz emgjegyzést és mégsincs igazad.
régen úgy volt (már xp sp3 sem) hogy az 5 fő komponensből (alaplap, vga, hdd, ram és ööö hlp!) közül 3 cserét nézett és ha túllépted (mindegy, h 3 komponenst cseréltél vagy 3x cseréltél 1et) aszonta, h viszlát. ezzel szemben sp3 és vista csak az laplapot nézi. bármi mást cserélsz nme fog viszlátot mondani. viszlát != aktiváljon újra.idézem #151-et: Engem pl. roppantul taszítana a gondolat, hogy - ha olyan hardvert cserélek - évente vegyok új Windowst. Így erősen ódzkodom az OEM-től; a dobozos árát viszont semmiképpen sem tartom reálisnak.
mint írtam, ha 120-at keres, akkor már nem a csórók közé tartozik, max nehezen tartja a középosztáj látszatát.
az ultimate tele van olyan fícsörökkel, ami teljesen fölösleges egy átlag otthoni usernek, így teljesen értelmetlen kiadni érte a plusz pénzt. ettől a többi még nem lesz butított (startert leszámíva), csak nem lesznek fullextrásak.ha általános vagy közép suliba jár, akkor még nme a saját béréből él meg.
ha dobozos prémiumot akar, akkor javasolnám neki az oem-et, mert tekintettel az anyagi helyzetére úgysem fogja túllépni az oem korlátait. de mint itdézted is, ezt is írtam.
-
fordfairlane
veterán
Mennyi is egy dobozos Ultimate? A többi nem Win, hanem sarc, illetve butított Win.
Ez azért erős túlzás, nekem nincs bajom a Home Premiummal sem (úgy általában a Windowsok műszaki dolgaival nincs különösebben nagy problémám), mindent tud, amire nekem szükségem van, nekem csupán az OEM licensz kötöttsége nem tetszik, legalább is az asztali gépeimnél (notebooknál még oké, hogy alaplaphoz köti magát), meg az aktiválás okozta kényelmetlenség, az, hogy melyik licensz, melyik verzió milyen service pack, hányszor, hogyan kell/lehet aktiválni/újraaktiválni, mikor lehet neten, mikor nem, egy nagy katyvasz az egész. A VLK-s XP ugyan nem legális, de megkímél ettől az egész hercehurcától. Úgy telepítem, oda és annyiszor, ahogy csak akarom, vagy ahogy a helyzet hozza.
-
VladimirR
nagyúr
"Válaszolj, kérlek."
miert? sirva fakadsz?
ha gondolod, kerdezz meg akarkit, semmivel nem ferek hozza tobb infohoz az oldalt illetoen, mint te"Az etnikai megélhetési bűnözés, amivel fizikailag tulajdonítasz el valamit, és a szoftvermásolás nem ugyanaz, még ha jogilag annak is állítják be."
pontosan, mivel megelhetesi varezolas nincs -
moonman
titán
"megszívná ha most vásárolna OEM Windows-t."
ki mondta, hogy azonnal be kell aktiválni? 120 napig rearm-olgatja, azt csókolom."Az etnikai megélhetési bűnözés, amivel fizikailag tulajdonítasz el valamit, és a szoftvermásolás nem ugyanaz, még ha jogilag annak is állítják be."
jogrendszerben élünk, ami jogilag ugyanaz, az ugyanaz. tudom, te valami lázadó szabadságharcos vagy, csak akkor azt nem értem, miért használod még mindig azt az elnyomó Windows-t. ja meg koncertre sem jársz. meg nem veszel multitól semmit. amúgy élsz is, vagy csak ülsz a barlangban és kuporgatod a forintjaidat? -
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR #165 üzenetére
ugy, hogy zseninek szulettem
Válaszolj, kérlek.
masfelol pedig olvasd el wwenigma logout-os irasait, ott eppen nagyban fujol, mert valaki olyat nyilatkozott, hogy o azert lop, mert nem futja
Az etnikai megélhetési bűnözés, amivel fizikailag tulajdonítasz el valamit, és a szoftvermásolás nem ugyanaz, még ha jogilag annak is állítják be.
-
Foglalt név
addikt
válasz
donniedarko7 #163 üzenetére
Többet ilyet ne.
-
Penge_4
veterán
vista már csak az alaplapot nézi.
Kezdem azt hinni, hogy nálam volt a gebasz, mert pont Vista volt az, ami a hdd lehúzáskor aktivációt kért.
ha te évente alaplapot cserélsz
Csúsztatás. Nem azt írta, hogy évente cserél, hanem azt, hogy nemsokára (talán) lecseréli, így megszívná ha most vásárolna OEM Windows-t.
azt írta, h a win egy havi fizetés.
Mennyi is egy dobozos Ultimate? A többi nem Win, hanem sarc, illetve butított Win.
de diáknak van ingyen win
Felsőoktatásban, ami hála a "magyar valóságnak" szintén fizetős. Általános és középsuliban nincs ingyen Win.
vagy 120-at, de akkor már a jobban keresők közé tartozik.
És ha a dobozos Home Premium-ot akar? Mivel azt írta a legelső hsz-ében.
de ha ilyen csóró, akkor tök fölölsleges dobozost venni, mert nem fog évente gépet újítani.
Enni, rezsit fizetni és ruházkodni sem?
-
VladimirR
nagyúr
"Akkor hogyan látsz olyan statisztikai adatokat, amiket a userid kivételével senki?"
ugy, hogy zseninek szulettem
"Egyébként nem is ez volt a lényege (csak volt mibe belekötnöd), hanem az a része, hogy mást az anyagi helyzete miatt le(net)cigányozol, aztán kitörlöd a hsz-t."
egyfelol pontosan az volt a lenyeg, hogy mar megint, ezuttal sokadszor irtal baromsagot
masfelol pedig olvasd el wwenigma logout-os irasait, ott eppen nagyban fujol, mert valaki olyat nyilatkozott, hogy o azert lop, mert nem futja
erre itt wwenigma is leirja, hogy o azert lop*, mert nem futja
nm erzed az ironiat*: ertsd jol
-
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR #159 üzenetére
amig technikus voltam, addig sem volt semmivel sem tobb jogosultsagom, mint egy mezei ujoncnak, leven ez csak egy tiszteletbeli rang volt
Akkor hogyan látsz olyan statisztikai adatokat, amiket a userid kivételével senki?
Egyébként nem is ez volt a lényege (csak volt mibe belekötnöd), hanem az a része, hogy mást az anyagi helyzete miatt le(net)cigányozol, aztán kitörlöd a hsz-t.
emvy: Ennyit egy jobb koncertert is elkernek. - Nem is járok olyan koncertekre. Rablás annyit elkérni.
Egyébként nem ugyanaz, mert a koncertek a szórakoztatásomat szolgálják és saját választásból megyek el, de ha a munkám (vagy akármi) miatt rákényszerülök, hogy Windows-t használjam nem elég, hogy a piaci részesedésüket növelem, még ilyen durva összegeket fizessek érte?
-
FTeR
addikt
válasz
fordfairlane #150 üzenetére
most már én sem vennék vistát, mivel itt az rc ingyen...
vista már csak az alaplapot nézi. ha te évente alaplapot cserélsz, akkor nehezen veszem be, h nemtod kiköhögni azt a 25öst.#153
azt írta, h a win egy havi fizetés. ekkor vagy 25-et keres, ami csak vmi diák bér lehet (de diáknak van ingyen win) vagy 120-at, de akkor már a jobban keresők közé tartozik.
esetleg a dobozos home premiumra gondolhatott, az vhol a minimálbér körül mozog. de ha ilyen csóró, akkor tök fölölsleges dobozost venni, mert nem fog évente gépet újítani. -
Ahahah, kattintottam, remelve, hogy moonman, Vladimir es Penge itt lesz
-
VladimirR
nagyúr
"Hát te."
hat nem"De most mit lovagolsz ezen a témán?"
azert lovagolok a teman, mert megint olyasmirol nyilatkozol, amirol csak par eltevedt otleted van
1: kozel ket eve (kitiltasom ota) nem vagyok technikus
2: amig technikus voltam, addig sem volt semmivel sem tobb jogosultsagom, mint egy mezei ujoncnak, leven ez csak egy tiszteletbeli rang volt -
Penge_4
veterán
vicces, hogy ezt pont te kifogásolod.
Vagyis nem tudsz ellenérveket felhozni, így terelsz, majd csúsztatsz egy nagyot. Nehogy beismerd, hogy nem volt igazad, rontaná az imidzsedet.
általános és középsuliban mióta is kötelező Windows-on elkészíteni a házidat?
Nekünk például az volt. Általánosban Commenius Logo, középsuliban meg MSO.
óbazdmeg, ennyire hüje már nem lehet valaki.
Miért, mennyit keresel? (Már ha nem titok?)
és a HDD sem periféria.
De mondom lehúztam a molexről és aktiválást kér! Ezt mivel magyarázod?
-
moonman
titán
"Ezt teszem félre a hardvercserére, új ruhára...stb. Sajna több nem marad. Valamiről le kell mondani. A szoftver a legésszerűbb megoldás."
nem, nem ez."Nem kötelező a Forbes 400-as listájára sem felkerülni az összeharácsolt vagyonból, jótékonyságnak és szolidaritásnak hívják."
ugye tudod, hogy a Microsoft bevételek igen nagy százaléka megy jótékonykodásra és kutatás-fejlesztésre? a te világnézetedet pedig elbaszottul szánalmas naív üldözési mániásnak hívják. -
Penge_4
veterán
nem kell felmilla folott keresned hogy havi 600 forintod (egy doboz cigi, 2 kv stb ara) legyen egy operacios rendszerre
Van. Ezt teszem félre a hardvercserére, új ruhára...stb. Sajna több nem marad. Valamiről le kell mondani. A szoftver a legésszerűbb megoldás.
nem kotelezo otthon megcsinalni a hazi feladatot, meglehet azt az iskolaban is
hazavinni sem kotelezo a munkat - tuloranak hivjakNem kötelező a Forbes 400-as listájára sem felkerülni az összeharácsolt vagyonból, jótékonyságnak és szolidaritásnak hívják. (és ne hozza fel senki a "reklám"-alapítványokat)
-
moonman
titán
úgy értettem valami konkrétummal. tehát valami kb cikkel, vagy legalább újságcikkel, amiben ezt taglalják.
"Vagyis a hasadra csaptál és mondtál egy számot, de ezt semmi konkrétummal nem tudod alátámasztani."
vicces, hogy ezt pont te kifogásolod."Általános és középsuliban is? Mióta?"
általános és középsuliban mióta is kötelező Windows-on elkészíteni a házidat?"Neked lehet. De nem mindenki keres havonta félmilla fölött."
óbazdmeg, ennyire hüje már nem lehet valaki."Én a HDD-ről beszéltem. Aktiválva volt, majd miután lehúztam a molexről az egyik HDD-t és elindítottam a gépet kiírta, hogy a hardverváltozások miatt aktiváljam újra."
és a HDD sem periféria. -
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR #148 üzenetére
Hát te. De most mit lovagolsz ezen a témán?
FTeR: vagy szörnyen keveset keresel
Üdvözöllek a mai magyar valóságban.
nem kell technikusnak lenni, soxor lehet még szerkeszteni a kommentet, amikor már jöttek újabbak.
Az lehet, de egy technikus tud(hat)ja csak biztosan, hogy logolja-e vagy nem a szerkesztés előtti hsz-t az oldal, így esetleg rábukkan-e egy moderátor később, hogy mit szerkesztett ki a hsz-ből, vagy az 5 perces időlimit után bizonyíthatatlan lesz.
-
-
fordfairlane
veterán
Most már valószínűleg nem fogok venni Vistát, megvárom a Win 7-et. A régebbi gépemre jól jönne egy XP, de ez a pontszámításos, itt-ott aktiválós, vagy alaplaphoz kötött rendszerbe beleugrani nekem egész egyszerűen nem éri meg. Ott a VLK, meg a XP SP3 CD, felrakom, megy, pont. Egyszerű, mint a faék, bárhol, bármikor újrahúzhatom, mindenféle side-effect nélkül, ezt az egyszerűséget hiányolom az ésszerű árú bolti változatokból. Egyetlen dologra kell figyelnem, a WGA-t kell kikerülni. Supportra egyszer volt szükségem, amikor a cégnél nem sikerült egy XP-t aktiválni, egyéb problémákat megoldom én magam.
-
Penge_4
veterán
felfrissítenéd a memóriám valami konkrétummal?
Kékhalál 64 bites(!) Vistán hibás kpupdate miatt, kékhalál XP SP3 miatt bizonyos gépkonfigurációkor, volt valami ATI Catalyst összeférhetetlenség egyszer és a többi, amire már csak foszlányokban emlékszem.
az, hogy az én ismerősöm, vagy hogy a tiéd, irreleváns.
Vagyis a hasadra csaptál és mondtál egy számot, de ezt semmi konkrétummal nem tudod alátámasztani.
amíg tanulsz, megkapod.
Általános és középsuliban is? Mióta?
miután nem tanulsz, hanem dolgozol, van rá pénzed.
Neked lehet. De nem mindenki keres havonta félmilla fölött.
de egyik időszakban sem "kötelező".
Ezt mondd a főnöködnek, amikor el kell számolnod a munkával és a tanárodnak, amikor be kell adni a házifeladatot.
mert, mint említetted, kicseréltétek a videokártyát. gyk: a VGA nem periféria.
Én a HDD-ről beszéltem. Aktiválva volt, majd miután lehúztam a molexről az egyik HDD-t és elindítottam a gépet kiírta, hogy a hardverváltozások miatt aktiváljam újra.
A VGA-s eset egy másik volt és nem cserélték ki, csak drivert telepített hozzá. -
FTeR
addikt
válasz
fordfairlane #145 üzenetére
a dobozos felára kb 2,5x-es. még mindig jobban megéri venni egy oemet, majd 1-2-3 év múlva még egyet, mint egy dobozost. főleg, h 3 évente jön új win.
ha vkinek nagyon kell ms support, akkor meg csak 1x kell teljesértékű wint venni, utána már van a féláras upgrade.de messze a legjobb előtelepítve venni, akkor csak 10ezer körül mozog a felár.
-
fordfairlane
veterán
Az OEM-ek jó áron vannak, és el is gondolkoztam egy Home Premium megvételén, de véletlenül úgy adódott, hogy mindkét asztali gépemben hamarosan alaplapot fogok cserélni (illetve lehet, hogy lapot cserélek, még nem vagyok benne biztos). A dobozos felárát pedig soknak tartom.
-
floatr
veterán
válasz
VladimirR #141 üzenetére
Penge a technikus... a sötét oldalé
szerk: egyébként roppant mód nem értem egyesek szájtépését. Egy üzletben érdekelt jóember kinyilatkoztatott -- nyilván okkal -- ésakko jönnek az orkok fanyalogni. De most komolyan: miért itt fanyalognak? Vagy miért akarnak olyan rendszert használni, ami kívül esik a pénzügyi lehetőségeikan?
Én se akarok drága ótót lízingelni, mer nem fussa, aztán nem verem magamat a padlóhoz, hogy "MIÉRT?" -
FTeR
addikt
válasz
wwenigma #131 üzenetére
vagy szörnyen keveset keresel, vagy vmi berügzülés miatt a legdrágább wint akarod venni. a home premium oem tökéletesen megfelel a legtöbb embernek és azt már 25 is megkapod. nme kell dobozos ultimet-et venni 120ért.
//
nem kell technikusnak lenni, soxor lehet még szerkeszteni a kommentet, amikor már jöttek újabbak. -
moonman
titán
"Egyszer is sok, de nem egyszer volt már hasonlóra példa."
felfrissítenéd a memóriám valami konkrétummal?"Vagyis minden harmadik ismerősöd grafikus, vagy minden harmadik ismerősöd warezoló?"
vagyis minden harmadik gépen ott figyel. az, hogy az én ismerősöm, vagy hogy a tiéd, irreleváns."Nem azért legyen olcsóbb, mert elterjedt, hanem azért, mert sokaknak kötelező és erős hatással van a világgazdaságra."
amíg tanulsz, megkapod. miután nem tanulsz, hanem dolgozol, van rá pénzed. de egyik időszakban sem "kötelező"."Akkor mi a tökömért kért újraaktiválást?"
mert, mint említetted, kicseréltétek a videokártyát. gyk: a VGA nem periféria."Office előzetesek, béták, információk... Ez az MS manapság jobban szivárog, mint a anno a Titanic."
kiszivárgott, feketelistás volume licences kulcsok kb. Win2000 óta forognak közkézen. gondolom a tiéd is pont egy ilyennel megy. -
floatr
veterán
válasz
fordfairlane #136 üzenetére
Vagy kérdezzük meg a közönség véleményét a dologról
-
Penge_4
veterán
jellemzően, ja.
Még szép, hogy nem minden hónapban. Egyszer is sok, de nem egyszer volt már hasonlóra példa.
ahhoz képest minden harmadik gépen ott figyel.
Vagyis minden harmadik ismerősöd grafikus, vagy minden harmadik ismerősöd warezoló?
kit érdekel? attól, hogy valami elterjedt, rögtön legyen olcsóbb?
Te tényleg ennyire nem vagy képes az olvasott szöveg információtartalmának befogadására? Nem azért legyen olcsóbb, mert elterjedt, hanem azért, mert sokaknak kötelező és erős hatással van a világgazdaságra.
szerinted az? (súgok: perifériák nem számítanak)
Akkor mi a tökömért kért újraaktiválást?
az kiszivárgott kulcsot jelent
Office előzetesek, béták, információk... Ez az MS manapság jobban szivárog, mint a anno a Titanic.
-
floatr
veterán
Én támogatom, hogy egy ilyen igen-nagyon professzionális termék kerüljön annyiba, amivel ki lehet fejezni végre az elismerést a sok munkáért cserébe, legalább mint egy vérprofi autodesk-es termék esetében. Kérjenek érte legalább 4000-5000 dollárt alaphangon mindenki megelégedésére, és használjanak sorozatszám-nyilvántartást kőkeményen vezetett aktiválásos rendszerben, vagy hardverkulcsot, így minimálisra csökkentenék az illegális másolatokat.
Komolyan, drukkolok h így legyen.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #128 üzenetére
Tovabbi jo beszelgetest mindenkinek, 3 ejszakas 12 utan standby, mert bealszom gepeles kozben.
Vlad, figyelmeztetni sem ér? Köszönjük mélyenszántó vélemányed.
törölve aki mondja.
#132 - mivel egy ilyen kis porfészekben tengetem napjaim, sajna zavar. Nyilvánvalóan nyugat-europai fizubol nem problémáznék kiadni 2-300€ ilyenre. De ez itt, ebben a porfészekben, ez bizony egy havi fizu.
-
wwenigma
Jómunkásember
Screenshoton, user.
Kivétel erősíti a szabályt?
Saját kútfőből építkezem, a tapasztalataim nem ezt mutatják.
#123 - slic modbios esetén jo moka lenne többtíz-, százezer vásárlót visszahívni, hogy a laptop bemutatásával manuálisan ujraaktivaljak őket.
#124 - na jó, csak a te kedvedért. Alacsonyabb áron de magasabb darabszámban eladott licensz nem hozna többet a konyhára? Egyébként erről beszélek, meg kell oldani. Vegül is igy is erősödik az MS-ről kialakított pozitív vélemény...
-
moonman
titán
válasz
fordfairlane #121 üzenetére
komolyan? az egyik céges gépen egyszer történt valami gebasz és ezért "esély sincs rá", hogy valaha is oem-et vegyél? vaó.
-
moonman
titán
"Vagyis ha két HDD-mből az egyiket lehúzom a molexről (nem azt, amelyiken a rendszer bármely komponense található) az lényeges változás."
szerinted az? (súgok: perifériák nem számítanak)"Szomszédomnak is lényeges változás volt, hogy feltelepítette az Nvidia drivert, aztán újraaktiválást kért (saját szememmel láttam)."
gondolom előtte már csereberélt ezt azt és mivel ezek a modern VGA-k több eszköznek is számítanak (vga, dvi, tuner, tv-out, stb.) pont akkor érte el a kritikus pontszámot. nagyügy."A Genuine logó és az Ultimate extrákra való jogosultság azt jelenti, hogy le van tiltva az aktiválás, vagy azt, hogy mégis sikerült feltörni?"
az kiszivárgott kulcsot jelent, tehát elméletileg aktivált a rendszer. aztán majd letiltódik, ha egyszercsak feketelistás lesz a kulcs. -
moonman
titán
válasz
wwenigma #115 üzenetére
milyen név?
"Gondolom napi rendszerességgel van gyepálva, driverek, hw-csere (akár havernak teszt célból, nem új drága vásárlása), progik telepitese, néha áramszünettel történő kikapcsolás, vagy resetgombos kiütés programhiba miatt (fagyás)."
bingo. ha nem hiszed, szívesen látunk a telephelyünkön. (ez az egyik ilyen "mindenes" infós gép itt.)
-
-
moonman
titán
"MS frissítés is okozott már kékhalált"
jellemzően, ja."akik eddig fizettek becsületesen a Windows-ért és amikor felvetettem nekik a Linux kérdését, akkor hátráltak, hogy az nem, meg így meg úgy, aztán később ők mondták, hogy tévedtek, mert már tarthatatlan az MS inkorrektsége"
komolyan, a magyar népmeséket alázod lassan."Még mindig nem érted? Az Adobe egy professzionális képszerkesztő. Melyik közintézményben dolgozó kénytelen ezt használni? Melyik iskolásnak oktatják ezt? Grafikusok, stúdiók dolgoznak vele, akiknek van is rá pénzük. Erősen rétegszoftver."
ahhoz képest minden harmadik gépen ott figyel. mellesleg megintcsak: kit érdekel? attól, hogy valami elterjedt, rögtön legyen olcsóbb? -
wwenigma
Jómunkásember
Nem hasonlítom, de a tudásuk ennyi pénzért amibe most kerül akár benne is lehetne. Bár WMP-vel meg Exploderrel is szivnak eleget.
nehezemre esik elhinni - Üdv Magyarországon! Hogy kinek-hogy jön össze gépre, nehéz kérdés.... Van akinek apuci leteszi a lóvét, és 200MHz-cel nagyobb proci miatt nem jut oprencerre (heccsát), van aki pedig sokáig tervezi hogy oldja meg a havi számlák mellett a beszerzést... No, persze az utóbbi biztos nem komplett konfigot vesz, mert mire megvan a lóvé, az infláció miatt vehet belőle max egy kiflit.
-
Penge_4
veterán
amúgy meg: Mítoszok a termékaktiválásról
Ha a hardverben lényegesen eltéréseket talál, újraaktiválásra van szükség.
Vagyis ha két HDD-mből az egyiket lehúzom a molexről (nem azt, amelyiken a rendszer bármely komponense található) az lényeges változás.
Szomszédomnak is lényeges változás volt, hogy feltelepítette az Nvidia drivert, aztán újraaktiválást kért (saját szememmel láttam). Tudom, bugos, hülyék vagyunk hozzá...A termékaktiválást eddig nem sikerült feltörni. Az interneten közzétett úgynevezett "feltörés" olyan utasításokat tartalmaz, amellyel az aktiválást letiltó rendszerleíró kulcsot lehet beállítani.
Boldog tudatlanság effektus?
A Genuine logó és az Ultimate extrákra való jogosultság azt jelenti, hogy le van tiltva az aktiválás, vagy azt, hogy mégis sikerült feltörni? Csak kérdezem, téged mint szakembert.
-
moonman
titán
válasz
wwenigma #112 üzenetére
ugye nem hasonlítgatjuk egy cfos és egy avira árát - és ezzel tudását - egy Windows-éhoz?
"Szóval akkor fotoszintetizáljunk, amig nem gyulik össze a lóvé?"
hát, gépre hogy jött össze? valahogy nehezemre esik elhinni, hogy minden warezoló éhbérből élő, lepukkant lakásban lakó, zsíroskenyeret majszoló szomáliai menekült szintjén tengeti az életét. -
wwenigma
Jómunkásember
Ott egy név.
Gondolom napi rendszerességgel van gyepálva, driverek, hw-csere (akár havernak teszt célból, nem új drága vásárlása), progik telepitese, néha áramszünettel történő kikapcsolás, vagy resetgombos kiütés programhiba miatt (fagyás).
Routernek/mailszervernek/etc beteszek egy gépet szünetmentessel, fog menni amig szufla van a konnektorban.mod: #114 +1.
-
Penge_4
veterán
neked meg már nem tud nagyobb marhaság eszedbe jutni.
Persze, mert ez a megtestesült stabilitás, ahol soha nem fordulhat elő probléma. Ahogy MS frissítés is okozott már kékhalált, úgy itt is lehet gebasz, ami miatt kénytelen vagy ügyfélszolgát kérni.
miszerint a kizsákmányoló MS-től menekülve a megvilágosodás útjára lépett emberek a Linux-ban találják meg a földi paradicsomot
Nem, csak kicsit furcsa, hogy akik eddig fizettek becsületesen a Windows-ért és amikor felvetettem nekik a Linux kérdését, akkor hátráltak, hogy az nem, meg így meg úgy, aztán később ők mondták, hogy tévedtek, mert már tarthatatlan az MS inkorrektsége (amit régen istenítettek). Kicsit furcsa ez a hirtelen váltás, amiről természetesen nem az MS inkorrektsége tehet, hanem egy spontán megvilágosodás.
tényleg Linuxot-e használsz-e már?
Majd a 9.10-et (amikorra már stabil lesz az EXT4) dobom fel külön vinyóra, hogy ne kelljen NTFS-sel szórakoznom, hanem natív fájlrendszeren legyen minden, ami eddig Windows-on volt, ne csak a rendszerpartíció, de időközben folyamatosan keresgélem az alternetavákat a szoftverekre. De ez most hogy jön ide?
megkérdezhetnéd Adobe-t is, hogy miért ilyen rohadt drága a Photoshop, merthogy a magyar átlagfizetés ígymegúgy...
Még mindig nem érted? Az Adobe egy professzionális képszerkesztő. Melyik közintézményben dolgozó kénytelen ezt használni? Melyik iskolásnak oktatják ezt? Grafikusok, stúdiók dolgoznak vele, akiknek van is rá pénzük. Erősen rétegszoftver.
-
moonman
titán
válasz
wwenigma #100 üzenetére
"Nem szeretek telefonalni"
szar lehet, ha egy automata előtt is szégyellős valaki."gyakran nincs love a kartyamon"
érdekel valakit?"nem annyira atombiztos egy oprendszer sem, hogy kibirja fél-1 évig reinstall nelkül"
hogy mik vannak.
amúgy meg: Mítoszok a termékaktiválásról
-
wwenigma
Jómunkásember
azt megkérdezted tőlük, hogy Az normális, hogy zsiroskenyer es - nemis, qrva drága a zsír is már. Szóval akkor fotoszintetizáljunk, amig nem gyulik össze a lóvé? Forint/fillér felvetésem akkor ezekszerint nem érdekel, vagy csak nem kivansz allast foglalni?
általánosítottam Gondoltam, nem is vettem célzásnak. Nyilvánvaló, hogy ami ingyen van, az a legolcsóbb, viszont ebben nem kéne általánosítani. Árcsökkentés = fizetőképes tábor növelése. A jelenlegi többszörösére...
Továbbra is lennének warezhuszárok, de onnantól kezdve hogy megfizethetővé válna, egy szavuk nem lehetne. Van jonehany fizetos sw-m, Cfos 2500ft pénzért élettartam licensz, Avira 46€/3év bestbuy, etc... Aviranak vittem már vevőt, bár dollárral fizetni tavaly nyáron kibanagyon megérte... (ellenben usa-bol windozt nem tudtam venni 225*140ft jó lett volna akkor - retail HP)
#110 - köszönjük építő jellegű és mindenki számára rettentő mély információtartalmú hozzászólásod közzétételének fennforgásának tényállását. 14:30-van, főzz egy kávét és feküdj le pihenni.
#111 - érdekes kérdés, bár nyilvánvalóan ott sem a jogtiszta sw van nagyobb részarányban. Még olyan cégeknél sem, ahol a winekkel semmi probléma nincs. (feltételezem, egy részüknél tervezik megvenni, amint lesz rá lóvé, másik része viszont a fent tárgyalt warezpistike mentalitás)
-
moonman
titán
"Akkor az aktiválókód nem generálódik le valamiért."
neked meg már nem tud nagyobb marhaság eszedbe jutni."Hány olyan ember is volt, akinek a WGA is szoftverlopást detektált, aztán legális Windows-a volt? Világbotrány volt belőle, azóta is félelemmel tekint az emberek nagyrésze a WGA-ra."
volt egy ilyen hiba, ami kb 3%-át érintette a usereknek, ügyfélszolgálaton újraaktiválták, case closed. más cégeknél még soha nem fordult elő semmilyen malőr."Bírom az éles logikádat, miszerint az emberek direkt ostorozzák magukat a Linux-szal, mert skótok fizetni a megváltó MS-nek"
bírom az éles logikádat, miszerint a kizsákmányoló MS-től menekülve a megvilágosodás útjára lépett emberek a Linux-ban találják meg a földi paradicsomot és rájönnek, hogy eddig nem éltek teljes életet. és még a péniszük is megnőtt.tényleg Linuxot-e használsz-e már?
"Igen, ez tökéletesen körülírja az MS álláspontját a warez kérdésben... "
megkérdezhetnéd Adobe-t is, hogy miért ilyen rohadt drága a Photoshop, merthogy a magyar átlagfizetés ígymegúgy... -
-
wwenigma
Jómunkásember
Ha gyakran átrendezem a szobámat és a TV mozgatása után nincs kép, amit csak egy "aktiválás" után kapok vissza, az mi? Megvettem, enyém. Ha a budira akarom behurcolni naponta, had ne kelljen mar "engedelyt" kernem, hogy mukodjon ott arra a 10 percre akár!
mod: melós gép nem példa, arra nem megy friss driver, soha, se progikat nem dobalsz fel. Be van rakva, mukodik. Egyszer beallitjak, es kesz...home user azert nem ilyen.
-
-
floatr
veterán
Nekem egyre inkább úgy tűnik, ohgy ez a ms új marketing- stratégiája. Gyakorlatilag mindegy h milyen kontextusban, de gyakran beszéljenek az új winről.
-
Penge_4
veterán
ingyennél pedig sosem lesz olcsóbb. lopni kényelmesebb, morális tartás meg becsület kell a fasznak
Persze, ha annyira szűklátókörű vagy, hogy szerinted ha lejjebb vinnék az árakat és nem ragaszkodnának ezekhez a fasisztoid szabályokhoz, mint OEM, akkor csökkenne a warez. Ezt fájna belátni, mert akkor idővel talán a kiadók és a szoftvermaffia szerepe is csökkenne, meg Kínában sem foglalnának le CD/DVD hegyeket, amiket leginkább azok a szerencsétlenek szoptak be, akik nem mikroszkóppal járnak vásárolni, hogy valódi-e a hologram és hogy a DVD sarkán látható-e a nanotechnológiás eljárással belefestett Steve Ballmer arckép.
csak utána nem kéne a fórumon rinyálni, hogy ígyszar-úgyszar, hanem kussolni, mint szar a fűben.
Persze. Ezért van demokrácia, meg szólásszabadság (bocsi, egyik sincs, csak papíron...), hogy kussoljunk, ha nem tetszik a rendszer. Akkor ez most diktatúra és az MS a diktátor?
mi a franc köze van már az mvp-nek a fizetésemhez? és neked mi közöd a fizetésemhez?
Szerintem arra célzott, hogy nyilván nem asztalos, vagy bolti eladó a szakmád, aki a hobbiszámítógépezés közepette nőtte ki magát MVP-vé, hanem diplomás állásod van magas fizetéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Dell egyik vezetője úgy véli, a Windows 7 beárazása akadályt fog képezni a termék széles körű terjedésében, elfogadásában és befogadásában egyaránt.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest