Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz
kisger13 #1978 üzenetére
Megpróbáltad, amit írtam?
Egyelőre működjön stabilan a flashelés, utána jöhet az átpartícionálás.
Mert így egyelőre kicsit körülményes a restore, ha valami gebasz van. Persze unsecured adb-vel el lehet lenni.Fogalmam sincs, mi az a BMTPOOL, alig találok róla valamit. Annyit találtam, hogy vagy FAT, vagy BMTPOOL, az egyik hossza mindig 0. De egyébként lövésem sincs.
-
ksanc
őstag
válasz
kisger13 #1967 üzenetére
Na, ez már érdekesebb. A Flash Tool számolgat is ezek szerint valamit, nem csak vakon nyomja a scatterből az adatokat. Hiába írsz a scatterba a BMTPOOL-nál 0x0-t, az 0x15... lesz mindenképpen valamiért, a telón viszont 0x0 van, ezért nem stimmel. Próbáld meg átírni mondjuk 0x1200000-ra. Érzésem szerint akkor is a FAT-al lesz gondja, mégpedig hosszabbnak akarja 300000-al.
Ha viszont kiveszed a BMTPOOL-t, akkor A FAT mérete neki pont azzal a 1500000-al lesz nagyobb, vagyis 0x142800000 az új mérete.
Hát, megpróbálhatod a FAT szekcióba beírni ezt az értéket, a törölt BMPTOOL mellett, de tartok tőle, hogy ezzel egyéb problémái lesznek. Mindenesetre amig nem akarod ezeket a partíciókat írni, addig biztosan nem oszt, nem szoroz. -
ksanc
őstag
válasz
kisger13 #1959 üzenetére
Biztos, hogy betöltöd a módosított scatter fájlt a flash tool-ba??
Mert akkor muszáj, hogy minimum a log üzenet megváltozzon. Most kipróbáltam az enyémen, bár ugye nekem 6582 van. Érdekes dolgokat tapasztaltam
Átírtam a 15-öt 16-ra, így utólag nagyobbat írni elég hülyeség, de a lényeg, hogy bármit változtatsz, akkor máshogyan KELL viselkednie a dolgoknak.
A LOGO-val próbálkoztam, azt írtam fel.
A 5.1343.1-es verzió kiírta a PMT changed üzenetet - A FAT partícióra, de a logban méretinfók nélkül.
És nálam a BMTPOOL partition_size: 0x1500000, a FAT pedig 0. Ja, a nullás méretet 0x0 alakban kell megadni, tehát ne 0x00000... legyen.Aztán kipróbáltam a 3.1344.0.212 verzióval is, ez nem jelzett PMT problémát (ez érdekes), gond nélkül felírta. (Mellesleg sikerült az userdata-t is felülírni (mint a factory reset), mert nem látszott az ablakban az utolsó sor így ott bennemaradt a pipa
Csodálkoztam is, hogy pár száz bájt felírása miért tart olyan sokáig
A 3-as verzióknál erre is figyelni kell!)Szóval biztosan a módosított scatter fájlt használod?
-
ksanc
őstag
válasz
kisger13 #1942 üzenetére
Vagy ugyanott a partition_size: 0x1500000 értéket átírod partition_size: 0x0000000-ra.
A preloaderrel kapcsolatban Cappa említ egy cikkében hasonló problémát, ezt majd ő jobban tudja.
A BMTPOOL-al kapcsolatban nem sokat találtam, nálad a dumchar_info-ban 0 nagyságú partícióval szerepel, viszont a #1927-es hozzászólásodban már 1500000 van. Az az infó honnan van?
Valami olyasmi említést is találtam, hogy amennyiben nincs FAT szekció, akkor használja a BMTPOOL-t. -
ksanc
őstag
válasz
kisger13 #1942 üzenetére
A format-ot felejtsd el, hacsak nincs meg az ÖSSZES partíciód imagefájlja.
A preloadert az hanyagold szerintem, nincs szükség se formatra, se firmware upgrade-re. Egyébként vagy a mentés nem sikerült, vagy mókolni kell rajta.
Elég érdekes, a bmtpool-al van gondja:
03/26/2015 22:52:26.079 FlashTool[3848][4848][D]: APCore::DLOnlyCommand::CheckPMTLayoutChange(): PMT changed for <BMTPOOL>: addr<0xffff00a8>-->addr<0xffff00a8>, len<0x0>-->len<0x1500000>(..\..\qt_flash_tool\Cmd\DLOnlyCommand.cpp,69)
Erről nem sokat tudok, de megpróbálhatod a scatterből kitörölni. Az utolsó blokk a fájlban, szedd ki az egészet.
-
ksanc
őstag
válasz
kisger13 #1940 üzenetére
Szia!
Nincs fastboot.exe fájlod. Tedd be az adb mellé. Remélhetőleg jó a verzió, így hirtelen.
Ez a PMT dolog azért érdekes, mert a saját telód mentése, annak a kiosztása, nem tudom, miért rinyál.
Ha egy új fw-ben más a kiosztás (jellemzően, ezért is hívják így), akkor kell a firmware upgrade. Ilyenkor újrapartícionálja a Flash Tool a teljes belső tárat, ehhez minden fájl kell, ha bármelyik pipát kiveszed, visszaugrik Download módba.Valamiért már nem egyezik a mentésben és a telódon lévő kiosztás.
A (Win7 alatt biztosan) c:/ProgramData/SP_FT_Logs mappában van részletes log, abból talán valami kiderül.Az, hogy nincs End Address, természetes, mert nincs kiválasztva fájl. Nincs a Cache és az Userdata mellett sem.
-
ksanc
őstag
Ez egy kis bug Carliv recoveryjében
Ha megnézed, fent a szöveg nem fér ki, kilóg kétoldalt. Na az a kód, ami ezt kezeli, kiakad és újraindul a recovery. Sajnos semmit sem tudsz tenni, a forráskódban kell sortörést csinálni az érintett szövegeknél és újrafordítani.
Egyébként jellemzően kilépésnél vannak gondok, akkor ellenőrzi a root jog, vagy a gyári recovery visszaállító meglétét, és felajánlja a javítást. Mint itt is.Már van 2.7- es verziója? Na majd írok neki, hogy inkább a bugokat javítsa
-
ksanc
őstag
válasz
cappa72 #1790 üzenetére
A csak emulált belső sd-vel rendelkező mod recovery az csak CM11-es fordítókörnyezettel fordított CWM-mel lehetséges
Azokban már alapban trükközik a mentés során? Ez szerintem kizárólag programozásfüggő, nem környezet, de nem ismerem konkrétan.
Mert ugye az alapprobléma az, hogy a belső SD a /data partíción van, így önmagába kellene menteni külső SD kártya híjján. -
ksanc
őstag
válasz
maLacc86 #1776 üzenetére
Elég egy mikrorepedés, egy, már eleve gyengébb smd forrasztási pont az alaplapon és leejtés után vagy miatt pont ez van.
Megpróbálhatod visszaküldeni, de egy-két hónap, míg bármi lesz belőle, ha lenyelik is.
Javítani sehol sem fogják, mivel ilyesmit csak próba-szerencse alapon lehet megpróbálni, semmilyen garanciával.
Én egy hasonló tüneteket produkáló alaplapot próbáltam javítani, a legjobb eredmény az ugyanez volt. De most már el sem indul -
ksanc
őstag
A scatter fájlban a kezdőcímek nem stimmelnek! Akkor az az fw és scatter nem a jelenleg a telódon lévő romodhoz való.
Az image-fájlok mérete most nem számít.
Valamit keversz, Flash Tool-al biztosan nem csináltál mentést. Vagy rossz kezdőcímmel olvasta vissza. Ugyebár itt nem használja a scatter fájlt, te írod be a kezdőcímet és a méretet. -
ksanc
őstag
válasz
tomxx91 #1761 üzenetére
Nem. A probléma az, hogy a telód most olyan, mint egy számítógép, aminek kitörölték a BIOS flash ic-jének tartalmát. Bekapcsolod és semmi, mivel nincs szoftver, ami el tudna indulni. Vagyis SEMMILYEN módszer nem működhet hardveres beavatkozás nélkül.
Asztali gépen egyszerűen beraksz egy másik, típusnak megfelelő bios ic-t és kész (nagyjából), a telón viszont ez nem külön ic-ben van, hanem egyben a tárral. Ez az a bizonyos 4,8,16,32 GB stb. ROM.Valahogy vissza kellene írni a preloadert. Csakhogy ez kizárólag úgy megy, ha rá tudsz csatlakozni az alaplapon fizikailag a processzorra és a flash IC-re, ehhez kellenek ezek a Test Pontok. És még kellene az illesztő-égető elektronika, a szoftver ami ezt megcsinálja, na meg a preloader fájl, amit visszaírsz.
Az utóbbit még csak-csak beszerzed egy működő telóról, a többit nem. Ez még "brandebb" telókon is ritka, nemhogy ezeken a fake cuccokon.
A sufnigyártó laborját kivéve ezt senki sem fogja neked megcsinálni. Lehet, még ők sem, ha a flash eeprom felprogramozva kerül az alaplapokra.
Szóval gyakorlatilag eladhatod alkatrésznek, mert ebből telefon nem lesz. -
ksanc
őstag
válasz
voroscsepel #1727 üzenetére
Firmware Upgrade módban ezt sem lehet kivenni, vagyis mindenképpen felülíródik.
A linkelt romok BIZTOSAN a W450-hez valók, szóval mehet.
Egyébként úgy megyünk biztosra, hogy a felteendő firmware-ben kicseréljük a preloader_stb.bin fájlt egy olyanra, ami a telón van jelenleg is és biztosan jó. -
ksanc
őstag
válasz
voroscsepel #1723 üzenetére
A Firmware upgrade a teljes rendszer cseréjét jelenti, akkor nem lehet pipákat kivenni. Ezért írtam, hogy nem emlékszem már, hogy a p9-es android feltehető-e simán a p7-re vagy egy teljes firmware upgrade kell. Pedig én csináltam
Needromon vannak cuccok:
Ezt felrakhatod simán, P7-ről P9-re fog frissíteni.
Innen tudsz gyári stock firmware-t letölteni, a 20131212-i a P7-es, abból elég csak az android-ot felraknod
innen az én általam mókoltakat tudod letölteni, ezek csak firmware upgrade opcióval mennek fel.Közben írtál
Nem, amit linkeltél az nem megy fel fw upgrade nélkül. -
ksanc
őstag
válasz
voroscsepel #1721 üzenetére
Huh, hirtelen nem értettem, miről is van szó, ez a topik Cappáé és nem is ez a témája
Igen, az megoldja, ha tényleg egy fájlrendszerhibás systemről van szó.
Még P7-es baseband-ed van? Needromon talán van fent ilyen régi stock rom, akkor elég csak a system-et (android) lecserélni Flash Tool-al és megmaradnak az adataid is.
Újabb verzió (Firmware upgrade) után nem szerencsés a régi data-t visszatenni, ha ilyet tervezel, bár már nem emlékszem, hogy ugyanaz a kernele volt-e a p7 és p9-es baseband-es fw-nek... -
ksanc
őstag
válasz
Ati19621229 #1687 üzenetére
Nekem az nem világos, hogy jön ide a TWRP. Carliv recovery-jei CWM alapúak.
-
ksanc
őstag
válasz
csabika222 #1663 üzenetére
Nincs újabb rom a készülékedre, a portoltaknak meg mindegyiknek van nyűgje.
A fagyogat mit jelent? Lehet, hogy nem kéne felrakni rá mindent, amit csak látsz
Ha meg alapból fagyogat, akkor jó lesz az asztal lába alá, ha billegne...És tényleg ne itt kérdezgesd ezeket, egyáltalán nem erről szól ez a topik.
-
ksanc
őstag
Hát tud ezt-azt, az biztos
Csak érdekességképpen leírom ide is, mert rajtam kívül szerintem más nem futott ebbe bele:
Amikor megjött a kafa w450-esem (), kis ismerkedés után nekiálltam rootolni. Ment is, de a system-et semmilyen módon nem volt hajlandó írhatóként újracsatolni. Egy-két pillanatra ment, aztán visszaállt read-only-ra. Sok szenvedés után kínomban néztem egy logot sima dmesg-el és lőn: ott figyelt, hogy hibás a fájlrendszer és ellenőrizni kéne, ezért újracsatolja csak olvasható módban.
Fogtam az egészet, kibontottam, felcsatoltam linux alatt, ellenőriztem és valóban, hibákat talált. Javítás után visszaírtam a javított system.img-t és máris működött a csatolás.
Gyárilag (vagy ki tudja...) hibás volt a fájlrendszer, vagy - de ezt nagyon kétlem - a rootolás során sérült meg.
Azóta sem találkoztam soha hasonlóval, bármit is műveltem a system-el. -
ksanc
őstag
Csak jótanács, mert később, vagy egyéb matatásnál tuti, hogy gondod lesz belőle: ne használj sehol olyan útvonalat és fájlneveket, amiben különleges karakter van, pl. itt a &.
Persze, hogy nem engedi mountolni és semmit, nincs root jog. $ a prompt mindenhol...
Én egy nem jól rootolt kitKat-nál jártam így, su-ra nem volt hibaüzi, de # prompt sem...
-
ksanc
őstag
válasz
include777 #1432 üzenetére
Maga az egyszerűség nem feltétel, mert sokaknak az Sp is sok.
Pedig ott csak egy drivert kell telepíteni. Linuxnál meg számolgathatod a blokkon belüli kezdőcímeket. Az adb telepítése, beállítása sem éppen alapművelet.
-
ksanc
őstag
válasz
include777 #1430 üzenetére
Nem gondolnám, hogy bármi negatív is vagy
A fastboot-os módszerrel nem nagyon foglalkoztam, mtk-n nem igazán tudok róla, hogy működne. De nem is érdekel, jobban szeretem a Flash Tool-t.
Cappa gyárt hozzá neked recovery-t
igaz, de csak ha elvállalja.El szokta
Mondanám, hogy gyárthatok hozzá én is, de Cappa-nak jóval nagyobb a tapasztalata, én látatlanban nem nagyon vágok dolgokat.
Meg én kísérletezős vagyok, olyan recovery-t akarnék ami dalol és fütyül is, de kész még jövőre sem lenneMivel a droid linux alapú, van-e értelme, vagy jobb-e, biztonságosabb-e a frissítése egy telefonnak linux alól ?
Az, hogy magának az androidnak linux alapjai vannak, az a frissítés szempontjából nem igazán számít.
Sőt, én linux alatt nem is ismerek egyszerű és pláne biztonságos módszert. -
ksanc
őstag
válasz
cappa72 #1428 üzenetére
Szia include777!
Csak kis kiegészítés:
Az 1.04-et csak firmware upgrade módban tudod felrakni.
Nem szokás gyárilag rootolni és CWM recovery-t tolni a telóra, szóval az már valami buhera, de mivel nem működik rendesen, felejtsd el.Az 1.04 hivatalos firmware ehhez a típushoz? Akkor tedd fel és Cappa gyárt hozzá neked recovery-t
A Firmware upgrade törli, átpartícionálja és formázza a flash-t, ergo mindent újra kell pakolni (de az nvram az IMEI adatokkal pl érintetlen marad!).
Ezért van, hogy ha kiveszed a pipát bárhonnan, átugrik download módba,kimarad a formázás és nem fog működni rendesen az új rom.
Az én W450-es telómnál is az újabb firmware-k más kiosztást használnak, nem kompatibilis a régivel. Csak Firmware upgrade módban lehet felrakni a régi telókra, ha máshogy próbálod, gond lesz.
És a régi kernelt használó recovery-k sem működnek az új rom-al, vagyis hiába hemzseg a net a recovery-ktől, kellett gyártani egy újat az új kernellel.3. van-e különbség abd-n keresztüli flash és sp flash download között ?
Elég sok. Mégis hogyan próbáltad adb-vel feltolni a recovery-t? Fastboot módban? Az nem fog menni.
Működő rendszer kell hozzá, normál módon. Lehet ugyan olyan recovery-t is mókolni, hogy az alatt is teljes értékűen tudod használni az adb-t, de itt nem erről van szó -
ksanc
őstag
válasz
poffsoft #1273 üzenetére
ALPS gyártmány, köze nincs a ZTE-hez, speckókban sem.
Az, hogy mi van ráfirkálva, teljesen lényegtelen. Mit tesznek bele, az a lényeg. A W450-em is Star, meg HK, és az is ALPS.
Az ALPS egy alaplap gyártó (szerintem).
Köze sincs a specifikációhoz?? MT6572 (az összes sallanggal), 512MB ram, 4GB belső SD, stb, minden stimmel. Kell egy scatter fájl hozzá, és bármilyen 6572-es platformra való kernel fel fog menni rá, aminek ugyanaz a kiosztása. Szerintem, de majd ha nagyon ráérek, kipróbálom a W450-en.
Nem a komplett boot.img, csak a kernel!Mellesleg más mód nincs, ha másik kernelt szeretnél. Vagy szerzel egy 6572-es platform forráskódot, plusz egy komplett device tree-t a telódhoz és lehet fordítani
Jó lenne egy válasz arra, hogy az eredeti ebr fájlokkal is hülyeségeket írt ki?
-
ksanc
őstag
válasz
cappa72 #1278 üzenetére
(emmc@xyxyxxy csatolási pontokkal).
Itt van egy másik, ami "hagyományos" mount-okat tartalmaz,Csak annyit, hogy a recovery forrásában kizárólag a csatolt elnevezések vannak (system, data, cache stb.)
Tehát annak tökmindegy. Sőt, ha teljes egészében hiányzik az etc/recovery.fstab fájl (öhm, volt mikor kimaradt a forrásból), akkor is elindul a recovery maga, csak dobálja az üziket, hogy semmit sem talál
Ha gyökérben lévő fstab fájlban szerepelnek a emmc@ formájú bejegyzések, akkor nyugodtan lehet használni a recovery.fstab-n is, az teljesen mindegy. A w450-nél pl. megycsináltam így is, úgy is, teljesen jól működött.
Vagy valami ilyesmi...
-
ksanc
őstag
válasz
poffsoft #1271 üzenetére
Nem biztos, hogy az a pár átírogatás elég lesz.
Ezeket néztétek már? Needrom V987
Az "eredeti" kernelt, boot.img-t hagynám a fenébe. Első körben felraknék egy hasonló telóhoz való boot.img-t. Mondjuk a ZTE 818-ét.
Az MT6572 az kétmagos proci, ugye, szóval négyből két mag mindig aludni fog -
ksanc
őstag
válasz
poffsoft #1267 üzenetére
Szia!
Mit jelent a gyárilag hekkelt kernel?
Forrás nélkül nem lehet mit csinálni, de nem is hiszem, hogy kellene.
A linken szereplő adatokat te töltötted fel?
Elég érdekes, hogy az OS hardver az 6572 a CPU meg 6589... Ezekből úgy tűnik, hogy totál rossz /system van rajta. Vagy kernel... Szóval az is kérdéses, hogy valójában mi van ebben a telóban. A legbiztosabb szétkapni és megnézni a panelt
A belső 4GB-al (3,617) mi a gond? Az a beépített SD teljes mérete.Átpartícionálhatod (gondolom a /data javára, személy szerint én nem tartom jó ötletnek egyébként), attól még össz. ennyit fog mutatni. A Beállítások/Tárhely mit mutat?
Vagy nem 4GB van benne? -
ksanc
őstag
Más.
Megnéztem ezt a MIUI-t, hogy mi is ez.
Felraktam a W450-re a hozzá portolt verziót, frissítettem a legújabb, 4.5.9-re.Mi a jó ebben? Nem igazán fogott meg. Meg fagyogat, de az lehet azért van, mert portoltam az újabb kernelre
Biztosan ízlések és pofonok dolog ez is
Vagy az benne a pozitív, hogy folyamatosan fejlesztik, míg a gyári (pláne kínai) firmware-k meg úgy vannak, ahogy, oszt kész? -
ksanc
őstag
Na itt van:
-
ksanc
őstag
válasz
ZeUS2140 #1257 üzenetére
Ez már buherált system, rootolt és hozzá vannak adva a google alkalmazások. Mert alapból a g610-en nincsenek. Ezeket te csináltad? A root-ot gondolom igen.
A needromos verziók (csak a vége) sorra: B127, B133, B145, B910, B914.
A te verziód viszont B138És találtam még párat. Hogy mennyi van ezekből
És basszus, meg is találtam a neten rákeresve és letöltésnél átirányít a Huawei egyik letöltőszerverére! Szóval fent van az összes, de a hivatalos oldalról nem elérhető egyik sem, hogy pukkadjanak meg.
Holnap majd letöltöm és az abban levő recovery a tuti neked. Ha nem sikerül addig az upgrade.
-
ksanc
őstag
Már megint floodolok
Ha nem jönne be a hangerő+- nyomkodós módszer:
Megnéztem az összes (5 féle) recovery-t, mindegyikben más kernel. Ezek közül az egyiknek menni KELL
Már nem tudom, melyiket linkeltem korábban... Próbáld ki mindent -
ksanc
őstag
válasz
ZeUS2140 #1251 üzenetére
Egyébként próbáltad úgy felrakni az update.app-ot, hogy felmásolod ugye az SD kártya gyökerébe, aztán úgy kapcsolod be a telót, hogy nyomva tartod a hangerő le és fel gombokat EGYSZERRE? Azt írja, ez a teló upgrade módja és ez szerintem a bootloaderből megy vagyis független a recoverytől. Talán.
-
ksanc
őstag
válasz
ZeUS2140 #1251 üzenetére
Igen, ha a Flash Tool-al készült mentés a zsíreredeti rendszerről készült, akkor gáz van, mert az a recovery már nem a gyári.
Hát, az update.app-ból elvileg tudok csinálni flash Tool-os Firmware Upgrade-t, de nagyon be kell azonosítani a fájlokat. A pl. a boot, recovery, system, logo ezek oké, de az mbr, ebr1, ebr2 fájlokban nem vagyok biztos. Az pedig elég fontos.
-
ksanc
őstag
válasz
ZeUS2140 #1247 üzenetére
Hát, nagyjából leírtam már
Nem fognak működni, mert mindegyik mod rom update.zip-es telepítő, ami nem bántja a partíciókisztásokat. Csakhogy a tied nem stimmel, mert más a kerneled, így a partíciókisztás is, ezért nem működnek. Cappa a saját kerneleddel és kiosztással készítette a recovery-t, az persze, hogy megy. De amit fel akarsz tenni vele, az már mást használna.
Az mondjuk érdekes, hogy a logó bejön, hiszem akkor valamit csak talál.Abban tévedtem úgy tűnik, hogy pont hogy nem túl új, hanem túl régi az FW a telódon.
Vagy Flash Tool-al, Firmware Upgrade módon feltehető fullos cucc kell, vagy ELŐSZÖR frissítened kell a rendszeredet a legfrissebb gyári firmware-re. Mert úgy tűnik, a modokat már erre az alapra készítették.
Utána már menni fog az erre készített (nem Cappa által) CWM recovery és azzal a többi rom telepítése. Amiknek mennie is kell...Viszont a frissítéshez (update.app) meg az eredeti recovery kell, ami neked már nincs...
Az update.app egyébként egy full firmware, boot, recovery, mbr, ebr, stb., minden benne van, tehát teljes upgrade.Ha ezzel a recovery-vel sem tudod felrakni a hivatalos frissítést (update.app) akkor passz, nincs több ötletem egyelőre
-
ksanc
őstag
Na ha minden igaz, megtaláltam a lementett boot.img alapján a telódon lévő romot. Még régi verzió. Akkor lehet, hogy pont fordítva van a dolog, azért nem működnek a modok, mert régi a firmware-d?
Ha nincs meg az eredeti recovery-d, akkor itt van:
u00-ás a telód, ezzel a recovery-vel fel fog menni az upgrade.
-
ksanc
őstag
Na, lejárt az időlimit a szerkesztéshez
Szóval a Huawei oldalán nincs hivatalos letöltés a G610-hez.
Az általad korábban feltöltött mentésben a két recovery ugyanaz és nem az eredeti. A needromos upgrade fájlokhoz az eredeti recovery kellene.
Biztos, hogy neked az u00 verziójú telód van? -
ksanc
őstag
válasz
ZeUS2140 #1243 üzenetére
Mit értesz official alatt? Mondjuk a needromon ezekből az utolsót?
-
ksanc
őstag
válasz
ZeUS2140 #1241 üzenetére
Na most visszanéztem és látom, hogy a Flash tool kiírta neked, hogy layout has changed.
És ajánlja a firmware upgrade-t.
Ezek szerint valamelyik romot így raktad már fel, az módosította a kiosztásokat. A régit szintén csak firmware upgrade módban tudod visszatenni, persze csak ha megvan hozzá minden szükséges fájl. -
ksanc
őstag
válasz
ZeUS2140 #1239 üzenetére
Fel is menne, csak nem indul el
Vissza kellene tenni az eredeti rendszert és megnézni a kernelverziót.
Ahogy írtam: ha újabb kernel van rajta, lehet kiköpött tökugyanaz a teló, akkor sem fog működni semmilyen, a régebbi kernelre épülő mod rom. Márpedig ha mondjuk egy-két hónapja vetted és azon már újabb kernel van, akkor elég valószínű, hogy még nem igazítottak hozzá semmilyen modot, hiába is próbálkozol akármelyikkel.
Ezért kérdeztem, hogy mikor vetted a telót. -
-
ksanc
őstag
válasz
ZeUS2140 #1229 üzenetére
Üdv!
Kellene a telódról az EREDETI boot és recovery image. Meg linkek, hogy mit akartál feltenni
Az a baj a MIUI-val, hogy CWM-es a telepítője. Ha már sikerült egy bármilyen műkődő CWM-et feleszkábálni akkor bármilyen miui-t fel tudsz tenni. Csak nem biztos, hogy működik. A gond a szokásos: a kínaiak szó nélkül változtatnak firmware-n, hardware-n... -
ksanc
őstag
Itt válaszolok a privátra, mert ez többeket érinthet.
Szerintem ugyanaz a helyzet, mint a W450-el.
A te telód gyárilag újabb kernellel jött ki, ami egészen más partíciókiosztást használ, ezért nem működött rajta semmilyen recovery, hiába totál ugyanaz a típus és minden azonosító ( a kernelt kivéve).
És azért kezdett el működni mégis a portolt recovery, mert Cappa az eredeti boot-ból beletette az újabb kernelt.Két megoldás van:
1. szerzel egy előző teljes firmware-t és downgradeled a teljes telót. Ekkor mindent fogsz tudni használni, ami ehhez a telóhoz készült, csak ki tudja, mit javítottak, frissítettek az újabb firmware-ben, azokat bukod.
2. minden egyes romban, recoveryben, amit ki akarsz próbálni, kicseréled az újabb kernelre az abban lévőt
Romnál ez a boot.img-t, recovery-nél meg értelemszerűen a recovery.img buherálását jelenti.Windows alatt _ezzel_ tudod kibontani és újra összepakolni ezeket.
Mindegy, melyik verzió, a v2-ben a nem-MTK-s dolgok módosultak.
Nem XP-ben rendszergazdai jogosultsággal kell futtatni a parancsort!Ugye van mentésed az eredeti állapotról? Lehetne belőle csinálni egy rendes firmware upgrade-t. Ha még nincs...
-
ksanc
őstag
Ez egy CWM-ből felrakható cucc, úgy látom.
A .zip-en belül a system/build.prop fájl tartalmát hasonlítsd össze a tieddel.Nem más a ROM csere, lehet csinálni nyugodtan. Az elhalálozás akkor esélyes, ha valaki valami totál más készülékre való romot akar felerőltetni, mert pl. tetszik neki az abban lévő háttér...
Hasonló készülékeknél azért nem valószínű, hogy elfüstöl.Persze a kínaiak nem sűrűn adnak ki hivatalos romot és szó nélkül változtatnak. A W450-nél is az új rom-ban más a kernel, mások a partíciók. Elindul a teló akkor is, ha csak a kernelt cseréled ki és a partíciók maradnak a régiek, de ezt csak abból tudod, hogy pc-re dugva megjelennek meghajtók, de egyébként se kép, se hang, mivel nincs System sem
-
ksanc
őstag
... persze ehhez csinálnom kell egyet a W450 felirat nélkül
Cappa, egy kérdés: a Droid Tools-al mentett nvram.bin-ben benne van az imei is, vagy csak a baseband?
Az egyik XDA fórumon nyavalyog valaki, hogy küldjenek már neki egy nvram.bin-t, mert az övében (C30 teló) nem kezeli a 850-es 3G-t és neki az kellene.
Nem tudom, hogy miért gondolja, hogy menni fog... -
ksanc
őstag
Hát az a helyzet, hogy nem egy hiba van a forráskódban...
Kijavítottam párat, tesztelni kéne:Carliv Touch Recovery 2.3 - W450 - ksanciv0.3
450x854-es felbontásra optimalizált, elvileg bármelyik CWM recoverybe be lehet buherálni, ki kell cserélni a teljes res mappát illetve az sbin/recovery-t az ebben lévővel.
-
ksanc
őstag
Tévedtem. Egyikben sem megy az Advanced backup to internal sd.
Ha valakinek van Carliv Touch Recoveryje, nézze már meg legyen szíves, hogy nála működik-e!
Teljes backup az megy.
Tehát Advanced Backup/Recovery -> Advanced Backup to internal sd kellene.Köszi!
-
ksanc
őstag
Hát vannak hibák
Most már ment/visszaállít sdkártyáról és belső sd-ről is.
Most MD5 ellenőrző összeget nem tud számolniSajnos nem tudok írni az XDA fórumra, nincs 10 hozzászólásom. Egyet írtam valamikor az egyik topicba, azóta sehova sem tudok
-
ksanc
őstag
Fenébe, szenvedek a 2.3-as CTR-vel. Carliv változtatott a módszerén a forrásban és a belső SD kártyára (EMMC) való mentés nem működik, nem találja a partíciót. Nem mintha az ember gyakran mentene a belső SD-re
De érdekel, mi hibás.
Az érdekes az, hogy ha a totál eredeti cuccokat fordítom, akkor sem. Pedig a 2.1-nél gond nélkül ment.7 napja van kint a forrás, tud esetleg valaki mindenben jól működő 2.3-as Carliv touch recoveryről?
-
ksanc
őstag
Mit jelent az, hogy másik rom? Komplett firmware, mindennel, vagy csak egyes részek?
Ha nem működik, nem a telódhoz való.
Nem érdemes kísérletezgetni, mert durva esetben hidegre teheti a telót egy nem rávaló rom a driverek miatt. Legalább is olvastam ilyet.
Egy ismeretlen romból én csak a systemet (android) raknám fel először. A kernelt a boot és a recovery tartalmazza. -
ksanc
őstag
válasz
cappa72 #1205 üzenetére
Nem hiszem, mert akkor a bootloader kell, hogy ellenőrizzen, de ezt nem tartom valószínűnek. Ezt úgy lehetne megnézni, hogy a boot image-t módosítani kell valami jelentéktelen dologban, majd visszaírni. Ha bármi is ellenőriz, akkor a teló nem fog elindulni sem
De kínai telónál ezt kizártnak tartom. A Motorola csinált ilyesmit, de az más tészta.Szerintem egyszerűen nem jó a recovery. Ezzel a cserélt kernellel meg majd kiderül. Ezzel legalább egy pillanatra meg kell jelennie valaminek.
-
-
ksanc
őstag
Megpróbáltam végigkövetni az eseményeket
Amiket eredetileg elküldtél fájlokat, abban a recovery.img és a g610-u00-recovery.img az tökéletesen ugyanazok (vagyis sikerült felrakni), egy berhelt reco, ami nem működik, vagyis nem a telódhoz való, akárhol is találtad. Cappa persze ez(ek) alapján csinálta az újat, ami ugye szintén nem megy.
Nekem akkor indul újra a recovery helyett egy idő után, ha elszúrok valamit, vagyis biztosan nem klappol a küldött reco a telódhoz.
Az eredeti recovery nincs meg?Én valami olyasmit találtam, hogy az MTK 6589 nem támogatja a fastboot-ot, vagyis a hangerő le+power nem is fog működni.
-
ksanc
őstag
válasz
fotosjani #1152 üzenetére
Háát, mindenki az elsőkézből való infókra vár. Úgy tűnik, hogy se GPS, se Bluetooth.
Hiába írják, hogy ezek integrálva vannak a prociba. Az infók között sincs. Nekem is volt olyan változat még valamelyik régebbi MTK-ból, amelyik nem tudta pl. a 3G-t, pedig rengeteg más ugyanolyan procival szerelt teló tudta.
A forgalmazó pedig csak forgalmazó, azt árulja, amit hozzávágnak a gyártótól.
Akárhogy is, én várnék ezzel. -
-
ksanc
őstag
válasz
rstwingo #1129 üzenetére
Az, hogy álló, vagy fekvő, az orientáció kérdése.
Egyébként mindenhol állónak mutatják:
Az nagyon gáz, hogy azt a bizonyos három billentyűt a rendes képernyőre rajzolja ki... A leghülyébb megoldás szerintem. Részemről már az is gáz, hogy nem fizikai billentyűk ezek, de ma már nem gyártanak ilyet
Nem szabadna elszineződnie, az a szivárvány mód, akkor kapcsol be-vagy ki, ha végighúzod a menün az ujjadat és így legalább 5-ször váltasz menüpontot.A touch recovery valószínűleg felejtős ehhez a valamihez.
-
ksanc
őstag
-
ksanc
őstag
Naggggyon jó!
A generált átírja a készüléktípust, pontosabban ilyen általános infókat ad meg. Ahogy Cappa írta, ez teljes firmware frissítésnél lehet gond, de én nem félek attól, hogy ezekre a telókra hivatalos firmware frissítés jönne bármikor isMég a data és a system mentéseket kéne megnézni. Ha nincs rajta különösebben fontos adat, akkor a legtutibb teszt, ha csinálsz backupot, majd egy factory resetet, aztán recovery-t.
Egyébként az MTK telók elég univerzálisak. Carliv oldalán minden felbontásra van egy recovery, gyakorlatilag kiválasztod a sajátodét, letöltöd, szétbontod, újra összerakod a saját kerneleddel és majdnem biztos, hogy működni fog.
-
ksanc
őstag
Akkor örülünk.
Öööö, hát igen, rengeteg szöveg van benne, csak a főmenüt csináltam meg, hogy egyáltalán működik-e.Backup-ot tudsz vele csinálni? Írtam, hogy működnie kell, de hogy a helyes partíciókat látja-e, az más kérdés.
Csinálj egy backupot és ha egyáltalán lefutott, akkor tedd fel valahova a boot és recovery.img fájlokat, megnézzük, azt szedte-e le, amit kellett.
Ha jó, akkor ennyit az eredeti /etc/recovery.fstab fájlról. Úgy tűnik, az az előző gányolásból maradt a kici kínaiaknál a romban, nem foglalkoznak vele, mert nem érdekes.Összehasonlítottam a két recovery.fstab fájlt, ugyanazok, csak az enyém emmc@, a generált pedig emmcblk0px formát használ. Ez utóbbi a tuti, de az fstab-ban meg az emmc@ szerepel, szóval az is tuti.
Gyakorlatilag szabványos a kiosztás, ezért lehet simán generálni hozzá CWM recoveryt.
Vagy valami ilyesmiAkkro érdekel valakit magyar nyelvű recovery? Milyen font legyen?
-
ksanc
őstag
Tényleg csak teszt. Még a w450 szerepel a szövegben és a képernyőről is ki fog lógni. Ha elindul...
-
ksanc
őstag
válasz
cappa72 #1092 üzenetére
mert a recovery nem partíció, hanem a blokkeszköz egy szakasza,
Hoppá, bocsánat, igen. Csak már mennem kéne a melóhelyre hülyeségekkel foglalkozni, pedig most ezt csinálnám szívesenMég a recovery.fstab-ot sem kell átírni, az emmc@ formának is működnie kell.
Én megpróbálnám ezt felrakni:
Ennek legalább el kellene indulnia.
Más: A csináld magad... topikodba írtam, hogy létezik boot és recovery img kicsomagoló, újrapakoló cucc windows alá is:
Boot/Recovery repack utils for WINDOWS
Működik win7 alatt is, most próbáltam, csak a parancssort rendszergazdai jogokkal kell futtatni.
-
ksanc
őstag
válasz
cappa72 #1090 üzenetére
Ott a cat /proc/mtd kimenet (és a cat /proc/partitions még segíthet) írja le.
Jaja, használtam a régi telóimon. Azt akartam ezzel írni, hogy az tuti mtd/yaffs.
És a scriptekben sincs fájlrendszer választás, mtd és yaffs csatolás van és jóéccakát.A boot.img-ben is is ott figyel a ro.mount.fs=EXT4, a scriptekben is megvan az ennek megfelelő csatolás, vagyis biztos, hogy nem mtd.
Ráadásul az fstab fájl az tökéletesen ugyanaz, mint pl. nálam a w450-nél a működő recoveryben. Gyakorlatilag az etc/recovery.fstab is ugyanaz, a partíciókat kell csak az infók alapján átírni. Pl. nálam a system az a mmcblk0p5, a cuboton pedig mmcblk0p4.
Szerintem működnie kell.
Egyébkén ha csak a partíciók nem stimmelnek, akkor annyi történik, hogy pl. a Carliv recoverynél alul csak egy csík látszik, aztán egy idő után (nálam ha kihúzom az usb kábelt) megjelenik a recovery, csak kiírkálja, hogy semmit sem tudott csatolni
A dd-t azt sejtettem, csak a szintaxisban és az értékekben nem voltam biztos. És mivel egy partíción van pl. a preload-al, nem szeretném valami félreírás miatt gyalulni azt is
-
ksanc
őstag
válasz
cappa72 #1088 üzenetére
Nekem van egy régebbi, valóban mtd partíciós (nincs is benne belső SD) telóm, na annak mások is a scriptjei.
És nincs dumpchar sem.A factory_init.rc-re gondolsz?
Abban mindenféle fájlrendszerhez megvannak az initek, a default.prop-ban szereplő ro.mount.fs property alapján dönti el, hogyan csatol. Márpedig ennél a telónál az ext4...
Erős a gyanúm, hogy az eredeti recoverykben az etc/recovery.fstab csak dísz, köze nincs semmihez. A /sbin/recovery bináris csinál mindent.Ja és egy láma kérdés
: linux alól hogy a fenébe flasheled vissza pl. a recovery.img-t? A fastboot módszer nem működik. Most mindig vissza kell lépkednem a vindózba.
-
ksanc
őstag
válasz
cappa72 #1075 üzenetére
Nehogy azt gondold, hogy én annyira vágom. 15 év tapasztalat, gugli+leírások na meg nagy adag józan paraszti ész. Pl. találtam font header készítő python progit is, szóval olyan karakterkészletet rakok a recovery-be, amilyen tetszik
De rengeteg mindenről gőzöm sincs.Például írtad, hogy nem tudsz portolni a Cubot GT90-hez, mert yaffs-t használ. Hát az eredeti recovery.fstab-ban valóban mtd/yaffs rendszer van, viszont a működő rendszerből származó info fájlokban már emmc és ext4. Ezek alapján ha átírod a recovery.fstab-ot, akkor nem fog ugyanúgy működni? Az eredeti fstab-an ugye egyébként is érdekes csatolási pontok vannak.
-
ksanc
őstag
Na most már kiakadt az agyam, nem tudok gondolkodni.
Nem simán font kérdése, persze, hanem hogy a forráskódba én írhatok utf-kódolású karaktereket, de fordításnál már nem tudja értelmezni ugye, ezért két üres karakter jelenik meg helyette.
Kitől tudnék én tanácsot kérni? -
ksanc
őstag
Na kérem, mondhatom, megizzadtam, de megszületett ez első pre-alpha magyar nyelvű CWM.
Sajnos a 2.2-es verzió forrása nincs még fent Carliv oldalán. Legalább is én nem találtam.
A fontot kell még beállítani (ötlet?), direkt nem írtam át.
Utólag annyira nem bonyolult a dolog, de ez mindennel így van...
Talán írok a folyamatról egy blogot, már ha rajtam kívül érdekel ez bárkit is.
Új hozzászólás Aktív témák
lo PH! Kollégák!Mivel elegendően sok már az MTK657x sorozatú készülék, sokszor és sokan emlegetik a CWM-met.Frissítés...
- Hegesztés topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Nintendo Switch
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Milyen TV-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest