Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frost Ashes
csendes tag
válasz #64791808 #59 üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled!
A User-nek minden lehetősége adott arra, hogy éljen az igonre-funkció különböző lehetőségeivel, pont. Senki sincs kötelezve a levelek olvasására..Nem is tudom hogyan merülhet fel az egyáltalán, hogy az internetet mint csatornát, összekeverjék a kézzel fogható valósággal...
Ugye mennyire más az ha mondjuk valaki a neten keresztül üzenve akarja elvágni a nyakad, vagy az ha ott áll veled szemtől szembe, késsel a kezében?
-
törölt tag
válasz Major Major #53 üzenetére
Ez nagyon, nagyon jó hasonlat. Leszámítva, hogy az éjjeli virágportpermetezés ellen nem tudsz mit tenni, de egy ilyen csúúúúúnya, csúúúúnya elvetemült zaklatás ellen ugye azt tudod, hogy letiltod, nem lépsz be, nem olvasod az üzeneteit. Magunk közt szólva: ha a neten történt a "zaklatás", az nagyságrendekkel egyszerűbb szitu, mintha telefonon lett volna mindez.
Ennyi erővel ha megyek az utcán, szembe jön velem egy mániákus depressziós és mondjuk leborít kávéval, és ráripakodok, hogy "a jó édes anyádat", és felakasztja magát, az az én hibám volt?
Tudom, hogy most annyira jó volna találni egy bűnbakot, és jól rákenni az egészet, de srácok abba kéne hagyni itt a habzó szájú erkölcsi felsőbbrendűsködő bírósdit. Rém unalmas. A szomszéd egy paraszt volt, mint tisztáztuk. De NEM ő okozta a lány halálát. Sem fizikailag, sem átvitt értelemben, sem közvetve, sem közvetlenül. A lány halálát a betegsége miatti irracionális környezetérzékelés és gondolkodás okozta. A többi duma. Csak mostanában a nyomorékokat meg a gügyéket divat lett sajnálni.
Ha szélsőségesebben akarnám kifejezni magam, akkor vannak életre valók, és vannak, akik nem azok. Szegény kislány, békében nyugodjék, de nem biztos, hogy első kategóriás volt. A szomszédot azért lehet elítélni, mert gyorsított egy picit a folyamaton.
Nem mellesleg kíváncsi volnék a szülők jellemrajzára, az elhunyt baráti körére, napi társaságára. Felelőst akartok? Most soroltam fel őket.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Én még mindíg azt mondom, hogy míg egy telefonos zaklatót nem képesek bűntetni, addig egy netest se bűntessenek. A netes dolgokat ezerszer hamarabb le lehet zárni, mint pl: telefonost.
És nem okoskodok, mivel nekem a nővérem depressziós és a volt barátja zaklatja telefonon. Senki nem tud tenni semmit különösebben, de mégsem lett öngyilkos és nem is áll szándékában...És ez amiatt van, mert van egy biztos családi háttere. Ennek a szerencsétlennek is ez kellett volna és még a mai napig élne.
-
Narxis
nagyúr
Így van, zaklatás volt, tök mindegy, hogy neten keresztül vagy sem. Alkossanak erre jogszabályt, de nehogy már egy ilyen ember megússza a büntetést csak mert töketlenek a jogalkotók Amerikában.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Khan13
senior tag
Nem tudom mit kell ezen ennyit bonyolítani és vitázni... A mai jogrendszer egyszerűen sz@r, és feleslegesen bonyolult... Tudatosan öngyilkosságba üldözött egy általan teljes mértékben ismert (tudott róla mindent) lányt. Ezért kell elítélni és kész. Pont. Mit kell ezen ennyit szórakozni? Az mellékes hogy hamis személyazonosság stb. Kit érdekel?! (Egy ilyen ügy mellett)
Aki meg nem ismeri a depressziót, az ne írjon butaságokat kérem, hanem nézzen utána hogy milyen (lehetőleg megbízható helyeken). Az hogy Ti itt sokan tudjátok hogy mit hogy kezeljetek a neten/szóban az más kérdés, mint egy súlyosan lelkibeteg embernél.
-
Major Major
senior tag
(...)így magára venni, hát... ott valami nagyon nem volt rendben.
no shit, sherlock
nem véletlenül állt a csaj kezelés alatt. és a szomszéd teljesen tisztában volt az állapotával. érdekes módon, akkor nem lenne ennyi okostojás, ha mondjuk a másik szomszédban lakó súlyosan allergiás-asztmás gyereket kínozta volna ez a nő minden éjjel virágpor bepermetezéssel, csak mert szereti hallgatni ahogy szerencsétlen fuldoklik. ugyanolyan gondatlan veszélyeztetés, valamiféle szadista-aberrált indokkal.
szavakkal is elég sokat lehet ártani, nyilván egy fórumos flame miatt nem lesz senki öngyilkos, de egy barátnak hitt személy ártó szavai bizony elérhetik ezt a hatást.mint írtam korábban, szerintem is hibás döntés a felhasználói feltételek megsértése címen elítélni Lori Drewt, viszont ez közel sem jelenti azt, hogy nem kéne elítélni. mégpedig sokkal súlyosabb vádpontok alapján.
-
leviske
veterán
Tehát, ha én most azt írom neked, hogy öld meg magad, akkor te megteszed és engem elítélnek gyilkosságért?
Baromság... Nap mint nap tesznek az emberek látva, láttatlanul olyat, hogy egy öngyilkosságra hajlamos embernek ők az utolsó csepp... Aki öngyilkos, annak saját maga a gyilkosa és legfeljebb a szerettei, akik nem voltak képesek ebből kikezel(tet)ni ... Szerintem.
(#19) Rive: Úgy tűnik sikerrel...
(#46) WonderCSabo: Ugyan már. Miért kell egy netes levelet komolyan venni? Hány éve is netezel? Gondolom már te is kaptál hideget, meleget... Mégsem ölted meg magad.
De lehet, hogy csak én látom túl rózsaszínen a dolgokat, de szerintem a net az egyik legszemélytelenebb dolog egy kommunikációban. Ha telefonos zaklatásért nem jár semmi, akkor nem értem, hogy netesért miért jár...
[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
Mojuk az eleve baromság, hogy csak a valós nevet lehetne megadni regisztrációnál, mert pl. csak az usában élő mondjuk 200000 Robert Smith közül csak az első tudna regisztrálni, a többi ha már más karaktert fűz a nevéhez, büntethető lenne.
A csaj egyértelműen lelki sérült volt, tegye fel a kezét, akit nem szivattak/húztak/idegesítettek eddigi életében, direkt. Elég csak az általános iskolűra gondolni. A mai fiatalság mintha túl érzékeny lenne az ilyesmire, ahelyett, hogy leperegne. A megszégyenítés, fizikai bántás más tészta, de hogy egy közösségi oldalon, ahol a neki szóló üzeneteket rajta kívül nem látja más, így magára venni, hát... ott valami nagyon nem volt rendben.Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
jerry311
nagyúr
[OFF]Szóval ha a szomszéd bűnös az öngyilkosságban (már ez is ellentmodás),
A magyar jog ismeri ezt is, nagyjából arról szól, hogy ha valaki segít* az öngyilkosságban vagy hagyja, hogy azt valaki megtegye akkor büntethető.* gyógyszert vagy kötelet vesz vagy mondjuk felköti a hurkot a gerendára...[/OFF]
Ha ez jogerőre emelkedik, akkor biztos lesz egy amcsi weblapom fiatal csajoknak. Az EULA-ban meg benne lesz, hogy szexuális szolgáltatást kell nyújtaniuk. Aki nem teszi azt lecsukatom. Nem tetszik? Lobbizzatok a mostani ítélet ellen, nehogy aztán véletlen a lányotok is alperes legyen.
-
GReddy
tag
A legnagyobb probléma az USA-ban szokásban levő ú.n. precedensjog. Azaz hivatkozási alapnak óhajtja az esetet az ügyész felhasználni a további hasonló eseteknél. Én azonban nem ezzel vádolnám jórészt, hanem zaklatással, és megfélemlítéssel, ami halállal végződött, illetve hagynám a hamis személyazonosságot, csak halmazati szinten említeném meg. (Ott van jelentősége, mivel a halmazati bűnügyeket külön tárgyalják, így kaphat valaki hatszoros életfogytiglant) Így is felhasználható lenne precedensértéknek. Konklúzió: Az ügyész mondjon le.. egy normális ügyésszel normálisan használható anyag lenne - lehetne a továbbiakban.
U.i.: Nem vagyok USA-ban végzett jogász, csak éltem ott egy ideig. Egészen máshogy állnak a joghoz, jogrendhez, a rendszerhez. Vagy akár a büntetett előélethez. Hogy ez jó? Elszaporodni nem fognak ez bizonyos. - weapons for all! - Písz.
Dominate the woods... The Bowhunter.
-
hemaka
nagyúr
Az a legnagyobb baj, hogy először történt ilyen eset, és erre nincsenek még normális törvények sem az USA-ban, sem nálunk, sehol sem. Ezért megy ez az egész herce-hurca már ennyi ideje.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
dajkopali
addikt
válasz WonderCSabo #46 üzenetére
EZT a vádat kérik ejteni, ami a "jogosulatlan hozzáférésben" keresi a bűnösséget, a levélben elmondják, hogy ha van törvény, amely alkalmazható, akkor tegyék meg, de ez nem az a törvény
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
WonderCSabo
félisten
Azért azt nem mondják komolyan, hogy a vádat ejtsék? Ennyi erővel bárki küldözgethet bárkinek halálos fenyegetést tartalmazó üzenetet, levelet semmi következmény nélkül.
-
einstein
senior tag
Én kötve hiszem, hogy ész nélkül használnák a precedens jogot...
Tehát ha valaki felrak egy meztelen fotót magáról és megsérti a felh. feltételeket, akkor egyből ehhez hasonló büntetést fog kapni? Ez kb. az összes többi Amerikáról szóló urban legend kategória.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Na igen, eléggé zavaros a story, de a nő vétke egyértelmű, legalábbis számomra.
Az megint más kérdés, hogy a szülők is hagyták ezt az egészet. Nem akarom őket védeni, mert ők is hibásak valamilyen szinten, de a mai felgyorsult tempójú világban eléggé kevés idő jut a gyereknevelésre, és felügyeletére.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
negyedes
addikt
Nem vagyok szakerto, nem vagyok Magyarorszagi es nem tudok mindent . Tobb helyen olvastam(nem bulvar) ezt az amerikai dolgot. Lehet, hogy rosszul tudom en is tevedhetek vagy a forrasaim is.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Rive
veterán
Zaklatás még épp belefér a történtekbe...
Tudni kene, hogy arrafele milyen hasonlo kategoria van... De itthonilag szolva SZVSZ szandekos veszelyeztetes, sulyosbito tenyezovel: a szomszed tudott a gyerek problemairol./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
negyedes
addikt
"Ez főleg azért fontos, mert az USAban precedens jog van... ha ez az ítélet jogerőre emelkedik, akkor ezek után bármikor hivatkozhatnak erre az esetre, hogy milyen súlyos dolog a felhasználási feltétel megszegése."
Igy van.Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
Először is: valóban csúnya dolog volt amit a szomszéd csinált, de nézzetek már szét akármelyik lazább fórumon vagy blogon: sokan a net nyújtotta anonimitást használják arra, hogy az elfojtott idiotizmusukat kiéljék. A zaklatásra nem tudom mi a pontos definíció, de szerintem akkor beszélhetünk erről, ha újabb és újabb csatornákon át, mindig utat keres a zaklató a célpontja felé. Tehát, ha letiltok valakit, és az újabb és újabb utat keres hozzám.
Ennyi erővel trágár mondatért lecsukhatnának, mert valakinek az érzékeny lelkét megsérti mondanivalóm és az akár öngyilkos is lehet ezért.Másodszor: a bíró alkalmatlanságáról adott bizonyságot, hogy olyan szabályozás alapján ítélte el, ami nem passzol az esethez. Ennyi erővel ha egy indulatosabb megjegyzéssel megsérti valaki a PH! szabályzatát, akkor másnap megállhat a fekete autó és viheti a börtönbe érte.
Ez főleg azért fontos, mert az USAban precedens jog van... ha ez az ítélet jogerőre emelkedik, akkor ezek után bármikor hivatkozhatnak erre az esetre, hogy milyen súlyos dolog a felhasználási feltétel megszegése.
Harmadszor: a depresszió és társai manapság divatbetegségek... az USAban nagy múltja van már annak, hogy a gyereket pszichológushoz vigyék és törődés helyett gyógyszerezzék. Egy gyógyszer sem helyettesítheti a társas kapcsolatokat és a szülői törődést. Elég kemény kritikák szokták érni a nagyon drasztikus hangulatjavítós kezeléseket, amit teljesen normálisnak állítanak be a pszichológusok. De legalább jól lehet vele keresni. Másik példa a gyerekek hiperaktivitására adott gyógyszeres kezelés.Szóval ha a szomszéd bűnös az öngyilkosságban (már ez is ellentmodás), akkor a szülőt pedig gondatlanságból elkövetett emberölésért lehet elítélni.
Zaklatás még épp belefér a történtekbe, de akkor sem a felhasználási feltételek megsértéséért kell elítélni.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Roppantul orulok, hogy a gyerekeiddel olyan konnyen megusztatok a serdulokort, de ez kozel sem altalanos. Sot.
Egy hormonoktol zsibogo serdulo meg sokszor pont a szuloi segitseget utasitja el, keruli meg elsokent. Minel szorosabb a felugyelet annal inkabb. Gyerekpszichologusok, gyogyszereszek hadai elnek meg ebbol a termeszetes jelensegbol.
Kisse murisnak tartom, hogy errol a kerdesrol ilyen tavolrol olyan hatarozott velemenye van itt mindenkinek.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Major Major
senior tag
válasz dajkopali #30 üzenetére
dajkopalinak igaza van, ez a dolog egyáltalán nem "internetes" ügy. ugyanezt a szituációt behelyezhetjük a 19. századba is, csak myspace helyett galambpostával, viaszpecsétes levéllel.
két ember kapcsolatáról van ugyanis szó. az egyik naivan a barátságot kereste, a másik (másik három) pedig alantas szándékkal, a másik fél gyengeségét, sebezhető pontjait ismerve, először a bizalmába férkőzött, majd elkezdte a lehető legfájdalmasabb módon megsebezni.
erre a dologra nincs, és nem is lehet törvény, mégpedig azért, mert nem lehet objektíven megmondani, mi az ami az egyes embernek árt, és milyen mértékben
ajánlom mindenki figyelmébe a Veszedelmes viszonyok című regényt/filmet, sok érdekes dolgot lehet megtudni az emberi aljasságról, unalomról, "szórakozásról"
a kizökkent időt jelen esetben a régi módszerrel, hideg fejjel és két erős karral lehet helyretolni -
dajkopali
addikt
tudottan beteg, kezelt gyerekről van szó, akit felügyeltek is
de el tudom képzelni, hogy:
a, a gyerek rosszabbul lesz, mert neki nem lehet MySpace-fiókja, mint minden társának, ezért a szülők inkább a felügyelt chatelés mellett döntöttek
b, a gyerek rosszabbul lesz, mert használja a MySpace-t
Kiút?? Hm?"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
negyedes
addikt
Vagy nem olyan eros a lobbi. Annyit mar megtanultam a demokracarol/jogrendszerol, hogy ha mashol nem ugy mukodk mint nalad attol meg te is jarhatsz ugy mint a masik helyen.
Erdekes ez a halaleset es az itelet is.
Precedens alatt nem azt ertem, hogy pont ilyen ugyben lesz hasonlom itelet, hanem arra, hogy ha csinalsz 1 kamu profilt azert borton jar, es ahogy a cikk cime is irja a nicknevekkel is ugyan ezt ell lehet jatszani.
Szoval eleg hezakos ez a dolog.Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Belba
őstag
válasz dajkopali #30 üzenetére
Akkor a leírásod szerint mégsem voltak a szülők azért annyira gondosak :
- a MySpace előírásai ellenére 14 éves kora előtt engedték a lányuknak a fórum használatát
- A belépő jelszót ugyan ők gépelték be, de a gyerek levelezését már nem kísérték figyelemmel! (A chaten folyó beszélgetést is lehet kontrollálni, időnként belenézek és kész!)
- "...Figyelték mit csinál..." Lehet, a szülők ezt mondták a bíróságon, de valójában mégsem figyeltek oda egy csöppet sem, ha ilyen üzeneteket kaphatott a lányuk, nyilván nem egyszer és biztosan nem 1 nap alatt...
- Bocsi, de egy depressziós állapotban levő ember sem 1 nap alatt jut el az öngyilkosság gondolatáig... Nehogymár ne lehessen észrevenni egy gyereken, hogy kétségbeesett, szorong, fél, a halál gondolatával játszik?... Észre kellett volna venniük, hogy az ominózus weboldal használata után egyre elkeseredettebb az állapota és ilyenkor lehetett volna korlátozni a használatát! Szóval, én nem tudom felmenteni a szülőket : elsősorban ők a felelősek! Ők vannak a gyerekkel, nekik kell észrevenni a lelki változásokat is, nem csak azt, ha lázas...
- Milyen kapcsolatban lehettek a szülei a gyerekkel, ha az nem hozzájuk fordult a bajával?!...< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
dajkopali
addikt
Így van
Probléma no. 1.: Lehet-e azt büntetőjogilag szankcionálni, hogy valaki csúnyán szól hozzád? Erre az ügyben megszólaló egyik felvállaltan keresztény portál azt mondja, hogy nem. Húzzuk ki az internetet az egészből, mert az nem hozott újdonságot ebben, csak annyit, hogy anonim módon lehet gyalázkodni. Mindannyian ismerjük áldozatként vagy elkövetőként az iskolai szívatásokat, cikizéseket. Itt is ez történt, "Josh" azt írta a lánynak, hogy "Kövér vagy" "Csúnya vagy", "Jobb lenne a világ nélküled". Ez a dolog a gyerekek kegyetlen világában mindennapos több ezer éve. Megesik olykor, hogy ezért egy kamasz öngyilkos lesz, de gyakoribb az életre szóló lelki hatás. De vajon ezekben az esetekben a jog eszközeivel tudunk-e, illetve kell-e fellépni?? Persze, megtörténhet, hogy az édesapa szépen beveri a mocskolódó száját - bár ez nem szokott igazi megoldást jelenteni, de bíróságra nem kerül az ügy. Speciális esetekben lehet talán...
A szülők bizony figyeltek. Például: Megan nem tudta a MySace jelszót, azt anya vagy apa gépelte be neki mindig, s figyelték, mit csinál, a 14 szülinapjára ígérték neki az önálló accountot - s ezzel ők is megsértették a MySpace EULA-t, amely csak 14 éven felüliknek engedi a tagságot. Az ominózus napon Megan még beszélgetni akart a chaten, de az anyjának el kellett menni a másik gyerekért, ezért kérte a lányt, hogy kapcsolja ki a gépet, de ő még be akarta fejezni a társalgást, ezért nem tette meg, pedig az anyja rá is telefonált, hogy kilépett-e már. Ezek után érkezett a végzetesnek bizonyult üzenet.Probléma no. 2. : Egy hackertörvény alapján ítélkezni ebben az esetben végzetes következményekkel jár. Ha van rá törvény, büntessék meg a nyilvánvalóan velejéig gonosz nőt, ha nincs, akkor nem lehet mit tenni. De ahogy a levélben meg is fogalmazták: ha ebből precendes lesz, az az internetes demokrácia - mocskos, igen, de hát a demokrácia már csak ilyen, mocskos és sok egyéni felelősségvállalással jár - végét, a korlátlan büntethetőség lehetőségét jelentheti.
[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából az eszköz /my space / nem rendeltetésszerű használatáért max pénzbüntetést kaphatna... Olyan ez, mintha a szögbelövővel ölő tag [link] a használati utasítás megsértéséért kapta volna a hét évet.
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
negyedes
addikt
Sokan el vannak tevedve. Nem az a baj, hogy eliteltek(amit nagyon helyesen csinaltak) hanem az , hogy miert iteltek el. A not a felhasznaloi feltetelek megserteseert iteltek el, nem oncsilosagra biztditasra(vagy, hogy is hivjak), nem zaklatasert, nem gondtatalnsagbol elkovetet emberolesert. Ez ITT a baj, ez precedenst teremthet. Barmikor elitelhetnek teged azert mert megsertetted a f.f.ket. Hiba nem kovettel el semmit max adamkosztumben pozoltal az egyik kepeden akkor is lecsukhatnak.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Belba
őstag
válasz #64791808 #15 üzenetére
"... Nem. Azért halt meg, mert egy lelkileg sérült, beteg ember volt..."
Nagyon érdekesen gondolkodsz, de szerintem csak azért, mert fogalmad sincs, milyen betegség a depresszió...
Meg fogsz lepődni, de a depressziós emberek nem így születtek hanem ez a betegség bárkin bármikor kitörhet! Még rajtad is!!!
Szülési depresszió, pánikbetegség, mániás depresszió...
Biztosan hallottad már ezeket a kifejezéseket és ha kicsit utána gondolsz, kiderül, hogy a te ismeretségi körödben is több ember szenvedett/szenved hasonlóban.
Olyanok, akikkel soha semmi baj nem volt, hirtelen depressziósak lesznek...Az orvosok sem tudják pontosan, mi okozza, találgatnak : nagy a gyanú, hogy sok esetben táplálkozási hiánybetegség miatt alakul ki az idegsejtek közti "érintkezési hiba".
Azt már bizonyították, hogy a szülés utáni depressziót az omega3 telítetlen zsírsavak hiánya okozza, amit ugye a magzat felél a kismama szervezetében és ha nincs kellő utánpótlás, akkor a kismama lesz ettől beteg...
Az olvasmányaim szerint a mániás depresszió kialakulásáért is ez a telítetlen zsírsav játszik nagy szerepet, amit itt Európában alacsony mértékben fogyasztunk (hidegvízi tengeri halak húsát).
Az is bizonyított, hogy a kontinensek belsejében levő országok lakói hajlamosabbak a depresszióra, mint a tengerek partja mellett élők, akik nagyobb mértékben fogyasztanak halhúst...Tudtad, hogy a mániás depresszió (bipoláris ill. kétpólusú depresszió) egy olyan szörnyű állapot, amiben a beteg egyszer "királynak", hatalmasnak, erősnek érzi magát, máskor meg egy senkinek, értéktelen nullának?... Egyszer ahhoz érez kedvet, hogy szárnyaljon (pl. a 10. emeletről!) máskor meg csak az kavarog a fejében, hogy felvágja az ereit?...
Egyik állapotáról sem tehet, az agya hol negatív gondolatokat generál, hol pozitívakat...Tudtad, hogy ez veled is előfordulhat?
Imádkozom, hogy legyen melletted majd valaki, aki segít és orvoshoz visz, mert különben bármi megtörténhet veled... Remélem, lesz melletted majd valaki, aki felismeri majd, hogy az állapotodról nem tehetsz, segítségre van szükséged!
[ Módosította: Foglalt név ]
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Rive
veterán
Egyszerűen szimpla zaklatásért, gondatlanságból elkövetett emberölésért, vagy mittomén miért (nem vagyok jogász) kell elítélni, és nem a felhasználási feltételek megsértéséért.
En is igy gondolom... Es nem igazan ertem, hogy miert hulyesegekkel nyomultak ra a dologra./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
h-yle
addikt
Látom nem értitek a lényeget. Nem arról szól a hír, hogy bűnös-e Lori mittoménki, mert ez kb. egyértelmű.
A hír arról szól, hogy ha azon a jogcímen ítélik el, amire jelenleg a bíró hajlik, akkor az milyen beláthatatlan következményekkel járna az internetes társadalom számára. Erős túlzással olyan ez, mintha megölnéd a szomszéd csirkéjét, és gyilkosságért ítélnének el.
Egyszerűen szimpla zaklatásért, gondatlanságból elkövetett emberölésért, vagy mittomén miért (nem vagyok jogász) kell elítélni, és nem a felhasználási feltételek megsértéséért.
szerk.: Látom itt még sokan 19. századi elveket vallanak, miszerint az elme betegségei nem léteznek, vagy ha léteznek akkor diliházban kezelendőek. Kívánom nektek, hogy életetek végéig ebben a hitben tudjatok élni, és soha ne legyetek rákényszerülve arra, hogy észrevegyétek azt amit a modern orvotudomány már rég észrevett. Több ismerősöm, és egy barátom is szenvedett elég dúrva depresszióban, két öngyilkosság is volt, és a fő ok a betegségen kívül a környezet hozzáállása volt.
[ Szerkesztve ]
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Peat;)
veterán
Nem értek hozzá de a depresszió nem hinném hogy az a fajta betegség (főleg ebben a leglabilisabb korban) hogy beszélnek egyet, beveszi a kék pirulát és elmúlik a dolog, hanem folyamatos kezelést igényel. Nekem az jött le hogy régebben kezelték, az incidensek alatt nem.
Egyébként meg a mai tizenévesek is simán tudnak elmebeteg módon szidalmazni másokat, nem hinném hogy az iskolában nem kapott volna, pont a betegsége miatt is (mindig a gyengéket basztatják). Akkor hol maradt a megfigyelés..
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
szvsz ebben az ügyben senki sem teljesen százas...
a gyerek sem, mert ha képes öngyilkos lenni egy általa nem is ismert embertől kapott levelek miatt, akkor megérdemli a Darwin-díjat
a nő sem, mert zaklatni egy olyat, aki amúgy sem százas csak azért mert összeveszett a lányommal, méghozzá egy ennyire idióta módon... ez szimpla elmebetegség
a lány szülei sem, amiért nem figyeltek eléggé a gyerekre... tudták, hogy beteg, jobban figyelniük kellett volna, és az első jel után nem hagyni gépezni, vagy elmagyarázni a különbséget virtualitás és valóság közt
és a nő védői sem, mert azon szórakozni, hogy milyen címszóval csukjuk le, az szimpla sz*rrágás... igaz közvetetten, de megölt valakit, kész, pont gyilkosság, 2X év múlva szabadulhat[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
floatr
veterán
Nem egy hasonló korú gyereket ismerek, akik amolyan jófajta befordulós módon koptatják le a szüleiket. Én a magam részéről úgy gondolom, hogy bár talán fogok bírni a lányaimmal, de nem véletlen, hogy ennyire sok tizenéves viselkedik így. Vannak nagyon gáz szülők, de nem ilyen sok...
Egyébként meg a myspace elvileg az ő korosztályának lett kitalálva
-
hemaka
nagyúr
válasz #64791808 #15 üzenetére
Azért degeneráltnak inkább a nőt nevezném, aki ennyi évesen ebben leli örömét, hogy a myspace-en a szomszéd lelkisérült kislányt zaklatja.
Persze mindenki a tiltást választja, vagy inkább beszáll ő is a "veszekedésbe", de én nem hasonlítom magam a kislányhoz, mert sem korban, sem szituációban nem ugyanaz a helyzet.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Belba
őstag
Én ebben az egész ügyben ott akadok meg : hol voltak a kislány szülei???
Már elnézést, lehet túl maradi vagyok, de én úgy gondolom, hogy a gyerek biztonságáért elsősorban a szülei felelősek!
Nekem is vannak gyerekeim, 6 éves koruk óta használják a számítógépet, de a kezdetektől kontrolláljuk, MIVEL játszhatnak és MILYEN weboldalakra mehetnek!
Volt ugyan email-címük kisebb korukban is, de ezt is kontroll mellett használták, azonnal feltűnt volna, ha egy idegentől kapnak levelet vagy a leveleik tartalma furcsa...Kicsi koruk óta oktatom őket : vigyázzanak a Fórumokon, sehol senkinek ne adják meg a nevüket, címüket!!!
Persze, most már 18 és 17 évesek, most már pontosan értik, mire kell vigyázniuk (szerencsére egyiket sem érdekli sem az iwiw, sem a fórumok).
Nem értem, hogy egy szülőnek hogy nem tűnik fel, ha a 13 éves kislánya egyre depressziósabb, azért ennek komoly jelei vannak! Beszélgetés alkalmával fel kell(ene) tűnnie, hogy a gyerek kétségbeesett, fél, szorong, negatív gondolatai vannak, reménytelennek látja az életét! (Nekem mindig azonnal feltűnt, ha valami aznap történt a suliban, ami bántotta valamelyik gyerekemet!)
A szülő kötelessége, hogy olyan viszonyban legyen a gyerekeivel, hogy hozzá forduljanak, ha valami bántja őket, vagy valami gondjuk van, mert a szüleikre számíthatnak!Vagy ezzel a kislánnyal nem beszélgettek a szülei?
Nem látták, hogy olyan weboldalakon tölti az idejét, ami nem neki való?A depresszió meg egy elég súlyos lelki betegség, amit kezelni kell!!!
Azt sem értem, miért nem kezeltették a szülei a kislányt? (A szomszédok tudnak a gyerek mély depressziós betegségéről, csak a szülei nem?)Szóval, én elsősorban a szülők felelősségét vizsgálnám meg ebben az ügyben : hogyan hanyagolhatták el ennyire a 13 éves gyereküket, hogy az kétségbeesésében felakasztotta magát???
Persze, másodsorban azok is büntetést érdemelnek, akik lelkileg gyötrik az embertársaikat. Sajnos ez is igaz, hogy már nem csak a felnőttek közt "divat" a mobbing (lelki gyötrés) hanem az iskolások között is...
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
törölt tag
Miatta halt meg? Igen.
Nem. Azért halt meg, mert egy lelkileg sérült, beteg ember volt. Amit a másik csinált, az tetű dolog volt, de még közvetett kiváltó oknak is kevés.
Szemet szemért? Akkor őt is zaklassa valami internetes kis******. Ennyi, mert ő sem tett többet.
Érdekes módon, ha engem MSN-en szidalmaznak (mekkora egy *** szó), akkor letiltom az illetőt, és befejeztük.
Úgyhogy alaposan el vagy tévedve.
Próbáld meg kevésbé obszcén módon kifejteni a véleményed.
[ Módosította: Foglalt név ]
-
Rive
veterán
A legtöbb depressziós ... érzelmileg könnyű manipulálni.
A helyzet az, hogy a legtobb serdulot eleg konnyu erzelmileg manipulalni. Az adott esetben a mar meglevo depresszio ketsegkivul nagyon megkonnyitette a zaklatas 'sikeret', de a zaklatas mar onmagaban minden tovabbi nelkul vezethetett volna depressziohoz - es tovabb./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
válasz Illusion1010 #4 üzenetére
"Nem tudom azt elfogadni, hogy egy embert öngyilkosságba lehet hajszolni."
Pedig de.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
hemaka
nagyúr
válasz Depression #6 üzenetére
Jó, de egy tiniről beszélünk, akinek a myspace az szent és sérthetetlen, és megörült, hogy írogat neki egy 16éves srác, aki az elején normálisnak tűnt, aztán bedurvult.
Igazából én a levelek tartalmára lennék kíváncsi, illetve az ócsároló levelek konkrét számára.
Az tény, hogy tiltás biztosan van ott is, hogy miért nem használta azt mi nem tudhatjuk, ő meg már nem fogja elmondani nekünk.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
floatr
veterán
Nyilván ha valaki öngyilkosságra hajlamos depressziós, akkor ilyen erősen tudatosan netezik, mint te.
A legtöbb depressziós (aki nem csupán unatkozik, vagy hobbiból csinálja) valóban beteg, és érzelmileg könnyű manipulálni. Durvább zaklatásért börtön jár, teljesen mindegy h mi a módszer vagy az eszköz. Talán majd ha neked lesz egy tizenéves érzelmileg ingatag/befolyásolható gyereked, akkor rájössz, mit jelent.
-
Rive
veterán
Nem tudom azt elfogadni, hogy egy embert öngyilkosságba lehet hajszolni.
Nyugtaztuk, hogy erre keptelen vagy, OK.De ugye nem feltetelezed azt, hogy ettol mar igazad is van?
-
Rive
veterán
SZVSZ kettotok kozul nem az a kislany a hulye
-
Illusion1010
senior tag
Egyetértek.
-
Depression
veterán
Senki sem köteles elolvasni azt a sok szemetet, amit kap üzenetként. Olvasás nélküli törlés nem kerül semmibe. Ha azt, amit a piacon hallok komolyan venném, és belebetegednék, akkor be kellene záratni a piacot, az ottani embereket meg börtönbe zárni? Pedig ott még letiltani sem tudok senkit.
A kislány nem depressziós volt, hanem hülye.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
hemaka
nagyúr
Egy normál embert biztosan nem, de a lány depressziós volt és emiatt hajlamosabb volt efféle cselekedetre, és ezt a nő is tudta, tehát ő a hibás véleményem szerint.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Illusion1010
senior tag
A közösségi oldalakon bárkit le lehet tiltani, ha nem akarok tőle leveleket/akármiket kapni, tehát csak egy kattintásra volt a megoldástól. (Konkrétan nem ismerem a Myspace-t, de biztos vagyok benne hogy meg van rá a lehetőség.)
Nem tudom azt elfogadni, hogy egy embert öngyilkosságba lehet hajszolni.
-
Metalfan
senior tag
válasz Illusion1010 #2 üzenetére
De valaki öngyilkosságba hajszolta... tehát a szándékosság bőven megvolt. De ez tényleg borzalom, amit csinálnak odaát... szvsz majdnem felér egy hullagyalázással
-
Illusion1010
senior tag
Öngyilkos lett, nem ölte meg senki
-
hemaka
nagyúr
Komolyan mondom már szegény lány halálából viccet csinálnak az ilyen idióta kérelmekkel, és süketeléssel. Miatta halt meg? Igen.
Akkor ítéljék el és menjen csak szépen börtönbe, mert megérdemli. Aztán majd okoskodhatnak utána is szépen az ügyészek, kitalálhatnak valami számukra is megfelelő törvényt vagy szabályozást ezzel kapcsolatban.
Kár, hogy már nincs a szemet szemért törvény, már rég megoldott lenne az ügy...crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
Új hozzászólás Aktív témák
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest