Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdi
veterán
No azért néhány éve nekem is debian potatom volt a gépen. Igaz érdekes módon az akkori Red Hatot nem sikerült felnyomni ugyanarra a gépre.
Az Abiwordot, a kofficet én csak nagy - nagy jóindulattal nevezném irodai programcsomagnak
de lelked rajta, a Te beosztottjaid dolgozzanak azokon )Egyébként az én win XP -ém is több mint két évet ment folyamatosan éjjel és nappal (szó szerint , alig-alig kapcsoltam ki).
Fej! Tor! Potroh!
-
rdi
veterán
Nem akarok én különösebben vitatkozni, de ingyen semmi nincs az életben.
Nekem fönnt van a writer és a word is, és a word jobban tetszik.
Az ingyenes progikra a legjobb példa a FF hihetetlenül szar helyesírás ellenőrzője, aminek a kijavításához majdnem egy év kellett. (Igaz az meg nem az openoffice része volt).
Arról nem is beszélve, hogy az ingyenes fejlesztésű programok gyakran állnak le.
Igazából ma nincs is az openofficen kívül más értelmes alternatíva.Fej! Tor! Potroh!
-
rdi
veterán
válasz t72killer #12 üzenetére
Persze, hiszen a diákok ránevelése az ms officera a cég marketingjének a része. Ahogy az is,hogy az állami szférában minél többet használják.
És ez cég oldalról teljesen természetes dolog, más cégek is alkalmazzák a módszert.
Viszont most ha minden igaz törik a jég és lesznek majd szabad szoftverek is.Fej! Tor! Potroh!
-
rdi
veterán
válasz t72killer #10 üzenetére
Természetesen diákonként nem költenek ennyit. De ez nem is érdekes igazából. A fizetéssel elvileg semmit nem veszel, csak egyszeri (vagy többszörös) jogot az alkalmazásra.
Pedig az lenne az igazi, ha szoftvertámogatás is járna érte. Bár ha megveszel egy könyvet olvasni, ahhoz sem kapsz semmilyen szerzői támogatást.Fej! Tor! Potroh!
-
rdi
veterán
Nem ennyire egyszerű a helyzet. Az MS -et senki nem szereti, én sem, de azért adjuk meg a királynak ami a királyé, az ms office messze a legjobb irodai programcsomag.
Amikor még régebben egy - egy olcsóbb, esetleg open szoftwer fölvette volna a küzdelmet, rövidesen kiderült, hogy az ms formátumok kvázi szabványként működnek.
Arról nem is beszélve, hogy folyamatos fejlesztésébe nagyon sokat fektettek, a többi ilyen programcsomag meg egyszerűen elsorvadt.
Az iskola pedig leginkább az életre készít fel, ezért szerintem az ms térvesztésének először a gazdasági és államigazgatási szférában kellene csökkennie, és csak utána az iskolákban.
(Sokan meg azt mondják, hogy először az oktatásban kell változtatni)
Akik ezt mondják, azok egyszerűen ellenkampányt folytatnak. Amit szabad, csak sose felejtsük el, hogy sok program azért ingyenes, hogy "beetessék" a felhasználót, a későbbi immár fizetős programra.
Azt is célszerű lenne észrevenni, hogy pl. a Word szövegszerkesztő soha nem volt ingyenes, mégis le tudta gyűrni az összes többi hasonló programot.
Na most erre szokás mondani, hogy ez az ms nyomásgyakorló és monopolisztikus üzletpolitikájának az eredménye. Csakhogy a nyomásgyakorlás gondolom nem a 40 % lopott wordöt használót jelenti a monopolista viselkedés ellen pedig ott vannak a törvények. (Amivel élnek is az ellenfelek)
Az iskolákban amúgy tényleg az ingyenes és több munkaállomásra is telepíthető programoké a jövő, de ehhez először a közgondolkodást kell megváltoztatni. (Meg a gépeket)
Szóval régi háklim az, hogy amíg az oprendszereknek ingyeneseknek kellene lenniük, ugyanez a felhasználói programokra nem szükségszerűen igaz.
Hiszen Ti sem ingyen dolgoztok, vagy igen?Fej! Tor! Potroh!
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest