Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz thiclyoon #39 üzenetére

  1. nem azon röhögtem, hogy könnyű vagy nem könnyű hibamentes kódot írni. azon röhögtem, hogy ne egy 31 éves cikk alapján döntsük már el, hogy milyen programozni.
  2. szeretném jelezni, hogy az, hogy egy kód hibamentes, vagy ha nem, javítják, az ugyanolyan alaptevékenysége egy szoftvergyártónak, mint hogy autónak négy kereke van, és képes kigurulni a szalonból.
  3. ne dícsérgessük már meg promotáljuk már azért egy céget, hogy az alaptevékenységét elvégzi.
  4. a hibajavítást nem helyettesíti az, hogy újabb meg újabb hitvány api réteget húznak bele a rendszerbe, ami szintén tele lehet bugokkal.

  azért is fals összehasonlítani a mostani szoftvert, programozási technikákat a 60-as évekbeli cuccokkal, mert a környezet is fejlődött (elvileg). a hatvanas években nem volt memóriavédelem, teljesen természetes volt, hogy az operációs rendszer változóit fortranban negatív tömbindexekkel módosították. Ehhez képest ma már van memóriavédelem, randomizálás, menedzselt kód, meg mindenféle erre kihegyezett programnyelv, szinte minden héten feltalálja valaki a spanyolviaszt, hogy akkor ő most kitalált egy programnyelvet, ami mentes minden hibától, stb. stb. és még mindig ott tartunk, hogy sokak szerint az okostelefon egy átjáróház, a desktop szintén, csak az nem tör be egy gépbe se, aki nagyon nem akar. 30-40 év alatt semmit nem lépett előre ez a szakma???

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák