Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz bambano #10 üzenetére

  Tehát szerinted egy új biztonsági feature bejelentése csak akkor hírértékű, ha azzal a cég pozicionálható valamiféle általad deklarált "jó fiú - rossz fiú" skálán?

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • totron

  őstag

  válasz bambano #19 üzenetére

  Kisiskolási hittanon is az kapott rágót, aki amúgy bűnrossz gyerek volt, de ha néha nem balhézott, kevésbé htákonyan bomlasztott aznap, hát jutalmazva lett. Aki alapból jó volt, az sosem kapott semmit. Morálisan mélyről kell indulni, alapvetően ott is maradni, a néha értékelhető szintekre való feljövésért való hasznokat meg le kell fölözni/erénynek beállítani. Mindig is imádtam a jelenséget.

 • cog777

  senior tag

  válasz bambano #19 üzenetére

  Azert hirerteku mert a megmaradt egy szem rivalis, megnagyobb szemetdombot csinal.
  A szanaszettoredezett kugli platformjan ad hoc jelleggel foltozgato gyartok megoldasaival szemben ez legalabb probalja szukiteni a tamadasi feluletet.

  HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

 • thiclyoon

  aktív tag

  válasz bambano #19 üzenetére

  [link]

  "As anyone who has ever used a computer knows, software is seldom error-free. A statistical average for software used in critical systems (flight control, air traffic control, etc.) shows that programs average 10–12 errors for every 1,000 lines of software code. This was clearly unacceptable to NASA for use on the Space Shuttle. As a result, NASA forced one of the most stringent test and verification processes ever undertaken on IBM for the primary avionics system software.

  The result achieved by the 300 IBM programmers, analysts, engineers, and subcontractors was impressive. An analysis accomplished after the Challenger accident showed that the IBM-developed PASS software had a latent defect rate of just 0.11 errors per 1,000 lines of code—for all intents and purposes, it was considered error-free. But this remarkable achievement did not come easily or cheap. In an industry where the average line of code cost the government (at the time of the report) approximately $50 (written, documented, and tested), the Primary Avionics System Software cost NASA slightly over $1,000 per line. A total of $500 million was paid to IBM for the initial development and support of PASS."

  Természetesen nem mai dollár :) sok sikert a szemétdomb nem szőnyeg alá sepréséhez... igen, nekik ez a dolguk, de nem véletlen a fenti adat sem. Ha tudnánk, főleg ha könnyen tudnánk hibamentes kódot írni, akkor hidd el, nem szórakoztatnánk magunkat különféle bugokkal.

  [ Szerkesztve ]

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz bambano #19 üzenetére

  Tehát a szaksajtó sose számoljon be semmilyen biztonsági javításról, frissítésről, extra feature-ről, mert annak szerinted nincs hírértéke?
  Amúgy szerinted az Apple nem foltozza be az ismert biztonsági réseket? Akkor mi a rákért fizetnek milliókat a felfedezőiknek?

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • thiclyoon

  aktív tag

  válasz bambano #38 üzenetére

  én nem mondtam, hogy ne kritizáld, nyugodtan

  nem, az apple-t ugyanúgy kell megítélni (ilyen téren), mint minden más versenytársát. akár 2022 van akár 1990.

  bár erről nincs kutatásom, de szerintem az emberek az 1970 óta eltelt bő fél évszazadban nem tanultak meg hibátlanul dolgozni semmilyen területen. főleg bármely IT-hoz kapcsolódó területen, hiszen elég új még mindig

  a nasa dolgot nem ezért tettem be - bár úgy látom, ez nem ment át, úgyhogy leírom: még a nasanak SEM sikerült hibamentes kódot írnia. úgy, hogy praktikusan végtelen pénz állt rendelkezésükre. és úgy, hogy annak a kódnak a hibamentességétől sokkal több (fontosabb) minden függött, mint egy random ios hibán.

  "a unix" kódban biztosan nem találtak még hibát. mert az "egy rendes unix"

  röhögj hangosan egész nyugodtan, ha esetleg úgy gondolod hogy milyen könnyű hibamentes kódot írni, a szoftverfejlesztő ipar vár. sőt, még hibátlan kódot sem kell írnod, a nasa szintet megközelítve szerintem mesés fizetések várnak bárkire (bár biztos ennél jobban állsz, hiszen te már csak tudod hogy "a unix" az milyen "rendes")

  [ Szerkesztve ]

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog

  válasz bambano #38 üzenetére

  Nem is a Mach kernellel szokott gond lenni :D

  Mutogatni való hater díszpinty

 • cog777

  senior tag

  válasz bambano #41 üzenetére

  "szeretném jelezni, hogy az, hogy egy kód hibamentes, vagy ha nem, javítják, az ugyanolyan alaptevékenysége egy szoftvergyártónak"
  Persze, de meddig? Itt EU-ban ket ev garit kellene hogy kapj a cuccokra. Azt az alma sokkal jobban teljesiti mert sok evig tamogat egy keszuleket - onket. A tobbi droid gyarto sokszor csak tessek lassek ad 2 evet, raadasul a kiadastol szamolva es nem a megveteltol. Olyan nincs hogy kiadsz egy termeket es orokgarit adsz melle :D - persze olcso is legyen ez melle.

  " a hibajavítást nem helyettesíti az, hogy újabb meg újabb hitvány api réteget húznak bele a rendszerbe, ami szintén tele lehet bugokkal."
  Ez nem uj reteg hanem letilt dolgokat, tehat egyszerusit. Tekintsd ugy hogy a komplett x11-et letiltja a linux szerverrol - mert egy GUI felesleges tamadasi felulet egy szerveren. Igy sokkal biztonsagosabb.

  "30-40 év alatt semmit nem lépett előre ez a szakma???"
  Konkreten emlekszem hogy 30 evvel ezelott mindenki tapsolt annak, hogy sikerult grafikusan programozni az akkori VGA-t. Egy nyamvadt ablakot kirajzolni grafikusan. Persze HW fuggoen, mert masik kartyan mar nem mukodott.

  TOREDEK funkciot valositottak meg abban az idoben. Ma, ha nincsen minden integralva mindennel, akkor a kedves kusztomer elkuld a bubanatba. Mert nem kenyelmes. Masreszt egy ceg sem hajlando penztonteni es ujrairni a meglevo szutykait egy uj jobb menedzselt kodban. Egy ceg sem fog fejlesztoeveket aldozni azert hogy ott tartsanak az uj nyelvben ahol most vannak. Sajnos. De ez a mostani vilag. Kb lehulyezheted az osszes ceget, mert egyik sem csinalja meg. Ha zavar, akkor menj el pl kerteszkedni. En neha felemlegettem a kollegaimnak :D

  Evtizedek kellenek amig elterjed egy pl Rust (amit vegre lehet hasznalni a linux kerneleben is a c helyett) es szepen lassan atirjak a cuccokat.

  HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz bambano #44 üzenetére

  Sokkal rövidebben is leírhattad volna:

  "Ha Apple, akkor vááááá" :))

  "ha ennyi váltás, ilyen feltételek esetén sem bírtak rendes kódot írni"

  Definiáld légyszi, hogy mi az a "rendes". Mert ha a 100%-osan hibamentes kódot értesz alatta, akkor bizonyára ismersz több olyan mobil platformot is, ami ezt megvalósítja, ha az Apple ennyire kiverte a biztosítékot nálad.

  Illetve továbbra sem válaszoltál arra a kérdésre, hogy szerinted van-e bármilyen biztonsági javításnak vagy feature-nek egyáltalán hírértéke, mert ugye ha az Apple-nek nincs, akkor nyilván másnak sem.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

Új hozzászólás Aktív témák