Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  tehát az apple a jó fiú, a marketing csúcs, mert most berakott egy olyan funkciót a szoftverébe, amelyik a korábbi, saját maguk által elkövetett programozói hibák ellen véd?
  mióta újsághír az, ha valaki javítja a trógerságait?

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz #54625216 #17 üzenetére

  akik értő módon olvasták a hsz-emet, azok értik, hogy azt mondtam: az apple meg az apple pr-osai hiszik, hogy az, hogy végre elvégezték a munkájukat, hírértékű.

  másrészt ez nem új biztonsági feature. ez a korábbról megmaradt szemétdomb szőnyeg alá seprése. nem mindenféle vicek-vacak "feature"-t kellene fejleszteni, hanem kitakarítani a kódot.

  akkor lenne ez az egész hírértékű, ha valóban új biztonsági feature-t mutattak volna be, nem pedig régi hibák elfedésére törekednének.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz cog777 #22 üzenetére

  megpróbálom egy példával érzékeltetni:
  tegyük fel, hogy a hűtőd kábele megsérül, ezért érintésvédelmi problémád lesz.
  erre az apple féle javítás az, hogy előírja, hogy hordj kesztyűt, amikor kinyitod, meg tegyél kis piros zászlókat figyelmeztetésül a hűtőre, meg kordonozd el.
  a normális megoldás meg az, hogy kicseréled a kábelt.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz thiclyoon #32 üzenetére

  értem, tehát az apple 2022-es lépését az alapján szabad vagy nem szabad kritizálni, hogy te találtál a NASA történelme archívumban egy cikket, ami a 70-es évek szintjéről szól, ezen belül egy 1989. februárjában kiadott cikkre is hivatkozik.
  vagyis 2022-ben úgy kell megítélni az apple-t, mintha 1989. óta nem is telt volna el 33 év.

  engedd meg, hogy hangosan röhögjek.

  nem, nekik nem ez a dolguk. nekik az a dolguk, hogy rendesen működő szoftvert csináljanak. és minden lehetőségük megvan rá, mert az apple cuccokban a kernel egy unix. egy rendes unix. A unix.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz thiclyoon #39 üzenetére

  1. nem azon röhögtem, hogy könnyű vagy nem könnyű hibamentes kódot írni. azon röhögtem, hogy ne egy 31 éves cikk alapján döntsük már el, hogy milyen programozni.
  2. szeretném jelezni, hogy az, hogy egy kód hibamentes, vagy ha nem, javítják, az ugyanolyan alaptevékenysége egy szoftvergyártónak, mint hogy autónak négy kereke van, és képes kigurulni a szalonból.
  3. ne dícsérgessük már meg promotáljuk már azért egy céget, hogy az alaptevékenységét elvégzi.
  4. a hibajavítást nem helyettesíti az, hogy újabb meg újabb hitvány api réteget húznak bele a rendszerbe, ami szintén tele lehet bugokkal.

  azért is fals összehasonlítani a mostani szoftvert, programozási technikákat a 60-as évekbeli cuccokkal, mert a környezet is fejlődött (elvileg). a hatvanas években nem volt memóriavédelem, teljesen természetes volt, hogy az operációs rendszer változóit fortranban negatív tömbindexekkel módosították. Ehhez képest ma már van memóriavédelem, randomizálás, menedzselt kód, meg mindenféle erre kihegyezett programnyelv, szinte minden héten feltalálja valaki a spanyolviaszt, hogy akkor ő most kitalált egy programnyelvet, ami mentes minden hibától, stb. stb. és még mindig ott tartunk, hogy sokak szerint az okostelefon egy átjáróház, a desktop szintén, csak az nem tör be egy gépbe se, aki nagyon nem akar. 30-40 év alatt semmit nem lépett előre ez a szakma???

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz cog777 #42 üzenetére

  ez a probléma a friss cuccaikon is fennáll, tehát nem kérdés, hogy két éves garival foglalkozni kell vele.
  jaja, az alma sokkal jobban teljesít, hiszen nem tudtak írni egy olyan levelező programot, ami a mellékleteket helyesen kezeli. egyébként az alma nem tudott írni olyan levelező programot, ami képes megfelelően továbbítani egy levelet, amiben van csatolmány. ezek után engem minimálisan se lep meg, hogy olyan programot se tud írni, amit törni lehet üzenetek listázásakor.
  nem örökgari, friss cucc.

  azért nem rakunk X-et szerverre, mert rendszerint nincs rajta grafikus kártya és monitor. ettől még gui lehet rajta. Az X koncepciója nem két perces történet.

  az apple éppen most vált megint processzort. először toltak motorolát, ha emlékeim nem csalnak, utána powerpc-t, utána intelt, és most mennek át a saját m1/m2 cuccukra. a szoftvereiket ők írják. nem beszállítók, nem unatkozó gimnazisták, hanem ők. ha ennyi váltás, ilyen feltételek esetén sem bírtak rendes kódot írni, akkor ott velük van a baj, nem velem, hogy elvárom.

  persze lehet röhögni, hogy vadiúj m1 chip, meg m2 chip, jó öreg oldschool elágazásbecslési bugok azért benne vannak... mert fontosabb volt kiadni egy m2 upgrade-t pár százalék marketing rizsáért, ahelyett, hogy rendberakták volna.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák