Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Nekem tetszik az ötlet, remélem sikerül is nekik. Az NSO probléma megmutatta, hogy mennyire primitív és múltban élő tolvaj banda, és vissza akarja vezetni a középkorba a saját nemzetét, csak azért hogy véletlenül se éljenek jobban az emberek. Ezzel előidézve, hogy a fiatalok elhagyják az országukat, majd ezt kalandvágynak nevezik. Illetve a legfontosabb, hogy majd meg is véd...
Nem tudom, ehhez képest az apple megoldása sokkal barátibb.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
BestofJAVA
tag
Mit ért politikai menekült alatt? Írástudatlanokat? Mert nem tudom, hová menekülhet manapság egy írástudó. A bolíviai követséget nem javasolnám (pedig nincs teltház).
-
jeni
félisten
A több mobil gyártó is beépíti ezt a szolgaltatást az eszközeikbe ?
Hiszen nem csak az almás mobilomon léteznek zsaroló vírusok, kémprogramok. -
BestofJAVA
tag
Az írástudatlanok pedig nyugodtan jöhetnek Európába.
-
Alogonomus
őstag
A másodvonalas kémprogramok ellen valószínűleg hasznos lesz, de az állami szinten beágyazódott NSO, NSA és többi 3-betűs ellen továbbra sem ér semmit, mert azok nagyjából az ilyen megoldásokat kifejlesztőktől kapják a fülest a nyitva hagyott, vagy egyenesen megnyitott megkerülési lehetőségekről.
-
Ja, az ilyen védelmeket szokás megkerülni
BTW hálózat felől is törhetőek eszközök, stb.Mutogatni való hater díszpinty
-
Minden ország elhárítása kémkedik. Mindegyiké. Mindegyik ország nyomozói használnak lehallgatókat, kémszoftvereket. Mindegyiké. Mindegyik ország megfigyelhet akár újságírókat is, még akkor is, ha a direkt36 újságírói azt sugallják, hogy nem. Nem bűnmentes egyik újságíró sem, nem lehet kimondani, hogy az újságírók közt egyáltalán nincs bűncselekmény, nem bűnöznek, nekik is lehet olyan körülményük, hogy valamelyiket meg kell figyelni.
Egyik ország sem fogja kiadni, hogy kit és miért figyelt meg. Ha ezeknek az állításoknak az ellenkezőjét képzeled, akkor nézz utána, hogy mennek a dolgok, de ne a direkt36-on, hanem valahol másholA bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
-
"Mindegyik ország megfigyelhet akár újságírókat is, még akkor is, ha a direkt36 újságírói azt sugallják, hogy nem."
Nem arról van szó, hogy nem tehetik meg, csak hogy kulturáltabb helyeken nem szoktak ok nélkül, pláne nem úgy, hogy valaki csak úgy azt gondolja, hogy hopp, nézzük meg, mi van a Béla telefonján." Nem bűnmentes egyik újságíró sem, "
Ez viszont így marhaság. Ha olyasmit követ el, ami miatt meg kell figyelni, akkor OK, de defaultból egy mezei oknyomozó nem indok erre.A D36 meg egy nemzetközi csoporttal együtt nyomozott Pegazus ügyben, és elég sok minden ki is derült.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
tehát az apple a jó fiú, a marketing csúcs, mert most berakott egy olyan funkciót a szoftverébe, amelyik a korábbi, saját maguk által elkövetett programozói hibák ellen véd?
mióta újsághír az, ha valaki javítja a trógerságait?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
M@cika
őstag
Az összes megfigyelő hatóság menjen szépen melegebb éghajlatra nyilván a kémprogram írókkal együtt. De ne a mi pénzünkből...
Nasit a kis fehér medvének!
-
"Nem arról van szó, hogy nem tehetik meg, csak hogy kulturáltabb helyeken nem szoktak ok nélkül, pláne nem úgy, hogy valaki csak úgy azt gondolja, hogy hopp, nézzük meg, mi van a Béla telefonján."
Igen. Amiatt van a brüsszeli bürökraták telefonján Pegasus, vagy a spanyol képviselők telefonján Pegasus és emiatt figyelte meg Angela Merkelt USA, mert ezek nem kultúrországok.
Érdekelne, hogy melyik kultúrországra gondoltál. Kína? Oroszok?"Ez viszont így marhaság. Ha olyasmit követ el, ami miatt meg kell figyelni, akkor OK, de defaultból egy mezei oknyomozó nem indok erre."
Érdekelne a biztos infód, hogy tényleg mezei oknyomozók. Tudod, tűzbe tennéd-e tényleg a kezed értük?D36 egy névtelen újság, nem nyomozott ő senkivel. Egy névtelen újságnak nincs akkora tőkéje, hogy egy ilyen nyomozást elvégezzen. A direkt36 amiatt került a képbe, mert aki felfedte a Pegasus szoftvert, ő nem akarta, hogy kiderüljön a kiléte. Nem ő akarta megszellőztetni.
Egyébként meg persze, egy napi 10.000 fős látogatással bíró weboldal, 1%-os adótámogatásból fedezte fel a pegasust. Én tökre elhittem.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
A megfigyelő hatóságok kb fél évvel ukrajna megtámadása előtt már tudtak a közelgő háborúról. A NATO is tudta. Az ilyen megfigyelő hatóságok miatt kevesebb egyébként a bűncselekmény, néha meg tudnak előzni katasztrófákat, stb.
BTW, facebookod van, rajta minden adatoddal?
-
"Igen. Amiatt van a brüsszeli bürökraták telefonján Pegasus, vagy a spanyol képviselők telefonján Pegasus "
Forrást Amúgy valamit a spanyolokról talán hallottam, de az sem biztos, hogy legális állami akció volt, tehát ezeket nem a saját titkosszolgálatuk figyelte meg (pláne nem ilyen gagyi cuccot használnának).A D36, mint mondtam, egy nemzetközi csoport tagja volt, ezt pontosan lehet tudni, hogy kikkel nyomoztak közösen.
"Érdekelne a biztos infód, hogy tényleg mezei oknyomozók. Tudod, tűzbe tennéd-e tényleg a kezed értük?"
Miért, az nemzetbiztonsági kockázat, hogy korrupciós ügyeket tárnak fel? Bár bizonyos szempontból igen.
De az elég öngól lenne, hogy mutogatják magukat public újságíróként, miközben sötét dolgokon ügyködnek[ Szerkesztve ]
-
Brussels Behind the Scenes: Opération Pegasus (brusselstimes.com) --> Brüsszeli szövetségi rendőrség is használja.
Exclusive: Senior EU officials were targeted with Israeli spyware | Reuters Brüsszeli büroktratákat is megfigyelnek vele.Tényleg csodálkozom, hogy elhiszed, hogy a direkt36, mint névtelen súlytalan újság önmagától, akár külső segítséggel ezt a munkát el tudja végezni. Tényleg, erre képtelen volt bármely más oknyomozó portál? A nemzetközi csapat elkezdett keresni egy újságírói portált, és megtalálta a direkt36-ot, akikről senki nem hallott, látogatottsága nulla (amikor találtam adatot a napi lekérdezés pár1000 volt). Valami fantasztikusak a SRÁCOK.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Ok, de hogy hogy senkit nem tartóztattak le ebből a csapatból, mert az, hogy egy állam vezetőjét megfigyelik az még ok, mert ennek évszázados hagyományai vannak, de ennek kevésbé, hogy azért szállunk rá valakire, mert tolvaj aladár az Adrián nyaralgat kenőpénzért, és pont az az újságíró fényképezi le, ez a náci Németországban, meg ma az általad emlegetett "kultúr" államokban még elmegy, mint Oroszország vagy Kína, de valahogy engem a kádár szocializmusra emlékeztetnek ezek a módszerek, valamint innen már csak egy lépés a megfélemlítés, és minden más is.
A másik, hogy Magyarországon és még Lengyelországban is nagy hagyományai vannak ennek a módszernek, az csak hab a tortán, hogy nem az állítólagos kommunista utódpárt, hanem a szittya "igazi" nemzet "összetartó" erő tette ezt, akik aztán a bűnözéstől olyan messze vannak, mint Horty Miklós a magyar csipkekészítéstől. Ja nem.Szóval értem én, csak az a szokásos magyar vezetők által előadott érvrendszer amivel épp most érveltél Te is, hogy ja de más is. Ja akkor lehet.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
"Tényleg, erre képtelen volt bármely más oknyomozó portál? "
Hát most mondod, hogy akár külső segítséggel Mivel azzal volt. Tudod, csapatmunka.
BTW a linkek tök jók, hasonlót olvastam máshol - de senki nem mondta, hogy az adott országok hatóságai használtak volna Pegasust a saját állampolgáraik ellen." akikről senki nem hallott, látogatottsága nulla (amikor találtam adatot a napi lekérdezés pár1000 volt). "
Azért azt tudod, hogy a komolyabb anyagaik nem a saját oldalukon jelennek meg?Na mindegy, asszem ez egy felesleges beszélgetés.
-
bambano
titán
válasz #54625216 #17 üzenetére
akik értő módon olvasták a hsz-emet, azok értik, hogy azt mondtam: az apple meg az apple pr-osai hiszik, hogy az, hogy végre elvégezték a munkájukat, hírértékű.
másrészt ez nem új biztonsági feature. ez a korábbról megmaradt szemétdomb szőnyeg alá seprése. nem mindenféle vicek-vacak "feature"-t kellene fejleszteni, hanem kitakarítani a kódot.
akkor lenne ez az egész hírértékű, ha valóban új biztonsági feature-t mutattak volna be, nem pedig régi hibák elfedésére törekednének.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
totron
addikt
Kisiskolási hittanon is az kapott rágót, aki amúgy bűnrossz gyerek volt, de ha néha nem balhézott, kevésbé htákonyan bomlasztott aznap, hát jutalmazva lett. Aki alapból jó volt, az sosem kapott semmit. Morálisan mélyről kell indulni, alapvetően ott is maradni, a néha értékelhető szintekre való feljövésért való hasznokat meg le kell fölözni/erénynek beállítani. Mindig is imádtam a jelenséget.
-
Ez igaz, de akkor itthon a kormányunk használta a saját államporgáraik ellen, míg máshol ezt tutira nem ők voltak
Itthon sem tudjuk, hogy ki figyelte meg az újságírókat. Azt tudjuk, hogy fel voltak telepítve a telefonokra az NSO kémszoftvere és a kormányunk használta.Brüsszelben is tudjuk, hogy a rendőrség használta és megfigyeltek valakik politikusokat.
-
cog777
senior tag
Azert hirerteku mert a megmaradt egy szem rivalis, megnagyobb szemetdombot csinal.
A szanaszettoredezett kugli platformjan ad hoc jelleggel foltozgato gyartok megoldasaival szemben ez legalabb probalja szukiteni a tamadasi feluletet.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Értem, de amikor Spanyolországban megfigyelik az ellenzéket, vagy Brüsszelben EU-s politikusokat, akkor én úgy gondolom, hogy az "oknyomozó" "újságíró" vajon honnan tudhatta, hogy a védett személy éppen hol nyaral, mikor az az információ semennyire sem nyilvános?
Te, mégis, mint állampolgár, nem gondolod, hogy gyanús, ha egy oknyomozó újságíró követni tudja bármelyik minisztert, és gondolod, ha ezt megteszi bármely újságíró bármely országban (USA, Anglia, Németek, BRÜSSZEL), akkor a titkosszolgálatok nem néznek utána, hogy hogyan sikerült neki? Tényleg, ha te vezetnéd a titkosszolgálatot, és az egyik miniszteredet egy átlagjóska újságíró meg tudja lesni nyaralásán, lefotózni, akkor nem gondolkodsz el azon, hogy a védett személyt szarul védted és nem lenne okod gyanakodni, hogy nem csak gondolt egyet és megnézte merre megy a csávó facebookon, hanem kapott egy kis segítséget valahonnan? ( a vezető politikusok minden országban védett személyek).
A spanyoloknál is hagyománya van az ellenzék megfigyelésének? Brüsszelben az uniós politkusok megfigyelésének vannak hagyományai?A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
"Itthon sem tudjuk, hogy ki figyelte meg az újságírókat."
De, mivel itthon csak 1 szolgálatnak van Pegazusa, és ezek az újságírók csak a magyar kormánynak lehetnek érdekesek
A brüsszelieket nyilván nem a magyarok, de csomó másik szervezet lehetett."A spanyoloknál is hagyománya van az ellenzék megfigyelésének? Brüsszelben az uniós politkusok megfigyelésének vannak hagyományai?"
Pont ez az, hogy nincs.A Szíjjast lefotózó csókát meg már azelőtt figyelték, hogy lefotózta volna. Nem mellesleg nem tudta, hogy kit kapott el.
Szóval a francot nemzetbiztonsági kockázat, csak a maffia parázikMutogatni való hater díszpinty
-
Tehát, mivel nálunk hagyománya van a megfigyelésnek, és a kormány bevallotta, hogy használt a titkosszolgálat Pegasust, akkor ők voltak. Mivel spanyolországban nincs hagyománya a megfigyelésnek, Franko tábornok nacionalista diktatúrája1939-től 1975-is nem végzett semmiféle megfigyelést, ellenzéki politikus, újságíró kivégzéseket, mert ezt most tagadnunk kell, így ők szentek. A belgák nem végeztek népirtást afrikában, ők is szentek, így nem ők voltak. csak a patás figyelhetett meg embereket, úgy hogy az unió nyomoz spanyolban és a belgáknál is. De persze erről elfelejtett írni a magyar sajtóorgánum, mert ez a jelen magyar politikai helyzetbe nem fért bele ( jobboldalon jelenleg védekezés történik, a bal oldal meg okádja a fost a jobbra, hogy csak és kizárólag miatta van háború és infláció, meg egyebek).
Ezek a véletlenek is gyanúsak.De hogy vissza a topikhoz, mert már masszívan a politika topikba való témákat feszegetünk, ez egy jó kezdeményezés, kár hogy nem fog érni semmit sem. Erre is lesz lyuk, ezt is megtörik majd. De legalább hamis biztonságérzetet kelt az emberekben ( mint ahogy a feketepiacon a leginkább megfigyelésbiztos telefont a titkosszolálat készítette, hogy megfigyelje a maffiát. ) Ezen ugyanúgy átjár majd a 3 betűs bármely szolgálat.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Ok, akkor ezek szerint mindenki védett személy, akárhol, akit mondjuk Te annak gondolsz. Milyen védett személy, Te honnan tudod ki az a védett személy? Én ezt eddig hülyeségnek gondolom amit írtál.
Tehát ha én tegyük fel meglátom valamelyik ilyen kiváló "hazafit", és leírom a face-n hogy itt és itt láttam tolvaj bandit akkor én is bűnöző lettem, mekkora hülyeség már az?
És ennek minden esetben utána kellene nézni? Szerinted Magyarországon a Stasi üzemel vagy mi?( a vezető politikusok minden országban védett személyek).
Ahha, akkor ugye minimum lezárják az összes Váci utcai vendéglőt lezárnak, ha egy ilyen szerintedi bohóc méltóztatik ott ebédelni? Vagy mi, ez már Bayer Zsolt szint.
A spanyoloknál is hagyománya van az ellenzék megfigyelésének? Brüsszelben az uniós politkusok megfigyelésének vannak hagyományai?
Semmilyen bizonyítékot nem mutattál még, hogy ki a fene figyelte meg őket, mert azt tudjuk, hogy a magyar újságírókat ki. Hiszen elmondták, hogy az bizony az állam volt.
Bárhogy csavarhatod ezt, nagyon nem ok, hogy ez így működik, mert elfelejtettek szólni, hogy figyelhetnek, azt értem, hogy benne van a pakliban.
A másik, hogy nem az a baj szerinted, hogy ez megtörtént, hanem ez, hogy leleplezték, jó magyar szokás szerint, nem az a baj, hogy lopott valaki, mert az az alap a magyar néplélekkel, hanem az, hogy rájöttek.
Itthon sem tudjuk, hogy ki figyelte meg az újságírókat. Azt tudjuk, hogy fel voltak telepítve a telefonokra az NSO kémszoftvere és a kormányunk használta.
Igen nem tudjuk ,vagy inkább, ha csak a Bayer show-t nézed akkor ott nem volt ok. Csak ha való világot akkor nem, érzed, hogy ennél nagyobb badarságot nem írhattál volna...
Brüsszelben is tudjuk, hogy a rendőrség használta és megfigyeltek valakik politikusokat.Erre nem volt még semmi bizonyíték.
Értem én, hogy megint azzal jössz, hogy ki mit csinált amit bizonyítani nem tudtál, de hogy otthon mekkora szarházi kóklereket gondolsz Te védett személynek azt még nem tudom, ki kapott házat a vár negyedben, vagy ki tud jobban másra mutogatni? Vagy ki tud jobban hazudozni?
Mert hát ezt sem tisztáztad még.
Ez probléma. Nálad nem mondjuk az látszódik, de mennyivel korrektebb lett volna, ha kiállnak és annyit mondanak, hogy most már úgy működünk, mint Oroszország és ennyi.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Jó, hát ha neked ez ragadt be a cache-be, akkor ez ragadt, nincs mit tenni.
@hallador : Hát nyilván ha itthon nem bizonyítható, hogy az az egy szervezet volt, akinek van Pegazusa, meg még a megbízó érdeke is, akkor ettől függetlenül Brüsszelben bizonyítható Nem érted?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
megpróbálom egy példával érzékeltetni:
tegyük fel, hogy a hűtőd kábele megsérül, ezért érintésvédelmi problémád lesz.
erre az apple féle javítás az, hogy előírja, hogy hordj kesztyűt, amikor kinyitod, meg tegyél kis piros zászlókat figyelmeztetésül a hűtőre, meg kordonozd el.
a normális megoldás meg az, hogy kicseréled a kábelt.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
thiclyoon
aktív tag
"As anyone who has ever used a computer knows, software is seldom error-free. A statistical average for software used in critical systems (flight control, air traffic control, etc.) shows that programs average 10–12 errors for every 1,000 lines of software code. This was clearly unacceptable to NASA for use on the Space Shuttle. As a result, NASA forced one of the most stringent test and verification processes ever undertaken on IBM for the primary avionics system software.
The result achieved by the 300 IBM programmers, analysts, engineers, and subcontractors was impressive. An analysis accomplished after the Challenger accident showed that the IBM-developed PASS software had a latent defect rate of just 0.11 errors per 1,000 lines of code—for all intents and purposes, it was considered error-free. But this remarkable achievement did not come easily or cheap. In an industry where the average line of code cost the government (at the time of the report) approximately $50 (written, documented, and tested), the Primary Avionics System Software cost NASA slightly over $1,000 per line. A total of $500 million was paid to IBM for the initial development and support of PASS."
Természetesen nem mai dollár sok sikert a szemétdomb nem szőnyeg alá sepréséhez... igen, nekik ez a dolguk, de nem véletlen a fenti adat sem. Ha tudnánk, főleg ha könnyen tudnánk hibamentes kódot írni, akkor hidd el, nem szórakoztatnánk magunkat különféle bugokkal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
joey04
titán
túl van ez lihegve.
-
azbest
félisten
a kényelem és a biztonság mindig egymás rovására megy. A legtöbb embernek, akit kicsi az esélye, hogy célzott támadás alá vegyék, annak jó a normál üzemmód. Akit viszont fenyeget az, hogy direktben támadják, akár fizikailag megpróbáljanak hozzáférni a telefonjához, annak egy kevésbé kényelmesen használható, de biztonságosabb üzemmódot is lehetővé tettek.
-
-
gabor7th
addikt
Üldözni kell riválisokat, elveszik a profitot.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
bambano
titán
válasz thiclyoon #32 üzenetére
értem, tehát az apple 2022-es lépését az alapján szabad vagy nem szabad kritizálni, hogy te találtál a NASA történelme archívumban egy cikket, ami a 70-es évek szintjéről szól, ezen belül egy 1989. februárjában kiadott cikkre is hivatkozik.
vagyis 2022-ben úgy kell megítélni az apple-t, mintha 1989. óta nem is telt volna el 33 év.engedd meg, hogy hangosan röhögjek.
nem, nekik nem ez a dolguk. nekik az a dolguk, hogy rendesen működő szoftvert csináljanak. és minden lehetőségük megvan rá, mert az apple cuccokban a kernel egy unix. egy rendes unix. A unix.
-
thiclyoon
aktív tag
én nem mondtam, hogy ne kritizáld, nyugodtan
nem, az apple-t ugyanúgy kell megítélni (ilyen téren), mint minden más versenytársát. akár 2022 van akár 1990.
bár erről nincs kutatásom, de szerintem az emberek az 1970 óta eltelt bő fél évszazadban nem tanultak meg hibátlanul dolgozni semmilyen területen. főleg bármely IT-hoz kapcsolódó területen, hiszen elég új még mindig
a nasa dolgot nem ezért tettem be - bár úgy látom, ez nem ment át, úgyhogy leírom: még a nasanak SEM sikerült hibamentes kódot írnia. úgy, hogy praktikusan végtelen pénz állt rendelkezésükre. és úgy, hogy annak a kódnak a hibamentességétől sokkal több (fontosabb) minden függött, mint egy random ios hibán.
"a unix" kódban biztosan nem találtak még hibát. mert az "egy rendes unix"
röhögj hangosan egész nyugodtan, ha esetleg úgy gondolod hogy milyen könnyű hibamentes kódot írni, a szoftverfejlesztő ipar vár. sőt, még hibátlan kódot sem kell írnod, a nasa szintet megközelítve szerintem mesés fizetések várnak bárkire (bár biztos ennél jobban állsz, hiszen te már csak tudod hogy "a unix" az milyen "rendes")
[ Szerkesztve ]
-
-
bambano
titán
válasz thiclyoon #39 üzenetére
1. nem azon röhögtem, hogy könnyű vagy nem könnyű hibamentes kódot írni. azon röhögtem, hogy ne egy 31 éves cikk alapján döntsük már el, hogy milyen programozni.
2. szeretném jelezni, hogy az, hogy egy kód hibamentes, vagy ha nem, javítják, az ugyanolyan alaptevékenysége egy szoftvergyártónak, mint hogy autónak négy kereke van, és képes kigurulni a szalonból.
3. ne dícsérgessük már meg promotáljuk már azért egy céget, hogy az alaptevékenységét elvégzi.
4. a hibajavítást nem helyettesíti az, hogy újabb meg újabb hitvány api réteget húznak bele a rendszerbe, ami szintén tele lehet bugokkal.azért is fals összehasonlítani a mostani szoftvert, programozási technikákat a 60-as évekbeli cuccokkal, mert a környezet is fejlődött (elvileg). a hatvanas években nem volt memóriavédelem, teljesen természetes volt, hogy az operációs rendszer változóit fortranban negatív tömbindexekkel módosították. Ehhez képest ma már van memóriavédelem, randomizálás, menedzselt kód, meg mindenféle erre kihegyezett programnyelv, szinte minden héten feltalálja valaki a spanyolviaszt, hogy akkor ő most kitalált egy programnyelvet, ami mentes minden hibától, stb. stb. és még mindig ott tartunk, hogy sokak szerint az okostelefon egy átjáróház, a desktop szintén, csak az nem tör be egy gépbe se, aki nagyon nem akar. 30-40 év alatt semmit nem lépett előre ez a szakma???
-
cog777
senior tag
"szeretném jelezni, hogy az, hogy egy kód hibamentes, vagy ha nem, javítják, az ugyanolyan alaptevékenysége egy szoftvergyártónak"
Persze, de meddig? Itt EU-ban ket ev garit kellene hogy kapj a cuccokra. Azt az alma sokkal jobban teljesiti mert sok evig tamogat egy keszuleket - onket. A tobbi droid gyarto sokszor csak tessek lassek ad 2 evet, raadasul a kiadastol szamolva es nem a megveteltol. Olyan nincs hogy kiadsz egy termeket es orokgarit adsz melle - persze olcso is legyen ez melle." a hibajavítást nem helyettesíti az, hogy újabb meg újabb hitvány api réteget húznak bele a rendszerbe, ami szintén tele lehet bugokkal."
Ez nem uj reteg hanem letilt dolgokat, tehat egyszerusit. Tekintsd ugy hogy a komplett x11-et letiltja a linux szerverrol - mert egy GUI felesleges tamadasi felulet egy szerveren. Igy sokkal biztonsagosabb."30-40 év alatt semmit nem lépett előre ez a szakma???"
Konkreten emlekszem hogy 30 evvel ezelott mindenki tapsolt annak, hogy sikerult grafikusan programozni az akkori VGA-t. Egy nyamvadt ablakot kirajzolni grafikusan. Persze HW fuggoen, mert masik kartyan mar nem mukodott.TOREDEK funkciot valositottak meg abban az idoben. Ma, ha nincsen minden integralva mindennel, akkor a kedves kusztomer elkuld a bubanatba. Mert nem kenyelmes. Masreszt egy ceg sem hajlando penztonteni es ujrairni a meglevo szutykait egy uj jobb menedzselt kodban. Egy ceg sem fog fejlesztoeveket aldozni azert hogy ott tartsanak az uj nyelvben ahol most vannak. Sajnos. De ez a mostani vilag. Kb lehulyezheted az osszes ceget, mert egyik sem csinalja meg. Ha zavar, akkor menj el pl kerteszkedni. En neha felemlegettem a kollegaimnak
Evtizedek kellenek amig elterjed egy pl Rust (amit vegre lehet hasznalni a linux kerneleben is a c helyett) es szepen lassan atirjak a cuccokat.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
""30-40 év alatt semmit nem lépett előre ez a szakma???"
Konkreten emlekszem hogy 30 evvel ezelott mindenki tapsolt annak, hogy sikerult grafikusan programozni az akkori VGA-t. "
WTF, 30 éve ilyeneket simán írtak az emberek assemblyben, X is volt már, Windows is. PC-re. Pár évvel később már én is ilyeneket írtam (30 éve még nem volt PC-m, 1-2 évvel később lett.)Attól meg, hogy minden bonyolultabb lett, még igaz az is, hogy a termékek minősége zuhanórepülésbe kezdett.
-
bambano
titán
ez a probléma a friss cuccaikon is fennáll, tehát nem kérdés, hogy két éves garival foglalkozni kell vele.
jaja, az alma sokkal jobban teljesít, hiszen nem tudtak írni egy olyan levelező programot, ami a mellékleteket helyesen kezeli. egyébként az alma nem tudott írni olyan levelező programot, ami képes megfelelően továbbítani egy levelet, amiben van csatolmány. ezek után engem minimálisan se lep meg, hogy olyan programot se tud írni, amit törni lehet üzenetek listázásakor.
nem örökgari, friss cucc.azért nem rakunk X-et szerverre, mert rendszerint nincs rajta grafikus kártya és monitor. ettől még gui lehet rajta. Az X koncepciója nem két perces történet.
az apple éppen most vált megint processzort. először toltak motorolát, ha emlékeim nem csalnak, utána powerpc-t, utána intelt, és most mennek át a saját m1/m2 cuccukra. a szoftvereiket ők írják. nem beszállítók, nem unatkozó gimnazisták, hanem ők. ha ennyi váltás, ilyen feltételek esetén sem bírtak rendes kódot írni, akkor ott velük van a baj, nem velem, hogy elvárom.
persze lehet röhögni, hogy vadiúj m1 chip, meg m2 chip, jó öreg oldschool elágazásbecslési bugok azért benne vannak... mert fontosabb volt kiadni egy m2 upgrade-t pár százalék marketing rizsáért, ahelyett, hogy rendberakták volna.
-
törölt tag
Sokkal rövidebben is leírhattad volna:
"Ha Apple, akkor vááááá"
"ha ennyi váltás, ilyen feltételek esetén sem bírtak rendes kódot írni"
Definiáld légyszi, hogy mi az a "rendes". Mert ha a 100%-osan hibamentes kódot értesz alatta, akkor bizonyára ismersz több olyan mobil platformot is, ami ezt megvalósítja, ha az Apple ennyire kiverte a biztosítékot nálad.
Illetve továbbra sem válaszoltál arra a kérdésre, hogy szerinted van-e bármilyen biztonsági javításnak vagy feature-nek egyáltalán hírértéke, mert ugye ha az Apple-nek nincs, akkor nyilván másnak sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háború Izraelben
- Küszöbön a Silent Hill 2 Remake megjelenése
- Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z FLIP 6 12GB/512GB, Silver Shadow, kártyafüggetlen, garancia, makulátlan, új állapot
- Macbook Pro 15" - 2015, 4 mag i7, 16256GB, 100 ciklusos akku, garancia (y2)
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060TI 8GB!
- MacBook Pro 16 M2 Max - 32GB RAM, 1TB SSD - 27 hónap Garancia - Patika állapotban // 100% akksi
- 2K GAMER Ryzen 5 5600 X,ASUS 6700XT,32 GB RAM,
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen