Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
Az, hogy egy blokk hogy néz ki, és hogy hány blokkot írsz egy trackre két külön dolog. De ha mutattok leírást a dologról, mármint, hogyan kell Amigás, C64-es lemezt PC-vel akár csak olvasni, akkor elhiszem. Nem véletlenül kellett az X1541 és utódai, vagy a Catweasel és társai, szerintem. A floppy controllert csak nagyon alapszinten próbáltam PC-n programozni, de nekem a doksikból úgy tűnt, lehetetlen a dolog.
Már sajnos nem emlékszem pontosan, de valami rémlik az Amiga MFM kódolásáról is, ami más volt, mint a PC-s, hogy a blitterrel egy lépésben be lehessen kódolni egy blokkot.[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
Igazából a '90-es években jött ki a kompatibilitás visszahúzó ereje, már a Pentium (vagy helyette v.mi más) is sokkal jobb proci lehetett volna, ha ledobhatta volna a béklyóit. Így 20 évre rá már teljesen mindegynek tűnik, ezért nem is vagyunk tisztában a hatásaival.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Nekem olyan SSD-m van a munkahelyi laptopban (840 EVO 250GB), még nem frissítettem a legújabb, javított FW-re (majd karácsony előtt vagy után az utolsó/első munkanapon) de azzal a masszív sebességproblémával is mindennapos irodai felhasználásra kategóriákkal gyorsabbnak érzem mint egy HDD-t...
A swap file-t ki lehet kapcsolni Windowsban, a teljes kikapcsolás szerintem legnagyobb hátránya az hogy crash esetén nem tudsz rendes dumpot csinálni, tehát ha valaki nagyon ki akarja kapcsolni, akkor is jobb inkább egy kis (1/2GB) méretben maximalizálni...
J.
-
yvsmad
őstag
A lényeg az volt, hogy a lent felsorolt technikai újdonságokért az arra fogékonyaknak lehetett lelkesedni, külön-külön is új hobbikat jelenthettek, hát még együttesen.
A bitpacák igazak, de csak vesd össze egy 1980-as Atari Pong vagy játékkonzol kocka / csillag grafikáját egy 1990-es Amigán pl a Mortal Combatéval vagy egy ray tracing demoéval. Az utóbbiba sokkal kevesebbet kellett már beleképzelni, mint a 10 évvel korábbi elődjébe.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Pont van egy ilyen ssd -m.
Kb 1 hónapja javították a hibát, a hírt most nem találom, de itt olvashatsz nagyon sok pozitív véleményt a frissítésről.
http://prohardver.hu/tema/re_lassan_olvashatok_a_regi_adatok_a_samsung_840/friss.htmlNekem is a hdd-ből lett elegem, 2-3 perc volt mire mindent betöltött, ssd vel sata2 kb 20mp.
-
Engem lenyűgözött az SSD-k teljesítménye, az, hogy egy koreai vmi dzsunkát csinált, nem befolyásol a véleményemben, de legalább tudom, miért nem fogok venni ilyen hulladékot
Nem mellesleg az SSD csak egy példa volt a fórumtársnak, miért jó, ha sok memória megléte esetén kikapcsolja a virtuális memóriát.
https://www.coreinfinity.tech
-
"jaja, ne menjünk messzire, nézzük meg, mennyivel gyorsabb a samsung 840evo a hdd-knél hint: semennyire "
Mivel nekem ezzel a Samu cuccal nincs tapasztalatom, elhiszem Neked, hogy vagy egy darabbal jártál így, vagy az egész széria tré. A saját tapasztalatom viszont azt mutatta Sandisk SSD-kel, hogy a Linux 7, Windows 7 15 mp alatt bootolt róluk, miközben HDD-ről előbbi az 1, utóbbi a 2 percet haladta meg.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Döglött Róka
veterán
Csikos valami perverz szinten szivatja magat
Az automatizacios resszel, illetve a fejleszto elkepzelte a konstans beallitasokkal meg egyet is ertek, de az irany szvsz sokkal jobb, mint regen.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest