Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Csak az állam nem támogatja az oktatást, pedig neki lenne ez az első számú feladata.
-
csiby222
aktív tag
Nekem miért van olyan érzésem, hogy ezeket a másolókat becsapják majd egy sarokba és úgyse fog vele senki se nyomtatni/másolni pláne nem felhőből.
-
Béééla
őstag
Gizi néni örül ha egyáltalán ki tudja nyomtatni a feladatlapot és nem kell "mindenféle eldugott helyen" keresgélni a beállításokat.
Pár éve láttam hogy kinyomtattak valamit, kihibajavítózták a szöveget helyenként és majd oda kell behelyettesíteni, összevágták egy lapra és ez lett a feladatlap.
Ezek után minek ruhába öltözött majmoknak számítógépet adni? A hetedikes diák előbb megcsinálja mint Gizi néni.
Egyetemen oké, még középiskolában is rácsapnak a diák kezére, még akkor is ha csak rá mert nézni a "jobb" fénymásolóra. Nálunk az egyetlen színes és egyben tényleg használhatóan okos Xerox gépet betolták a gazdaságis irodájába hogy még véletlenül se használhassa senki se, még a tanárok se. Cserébe a könyvtárba egy olyan matuzsálemet toltak be hogy nem volt rajta hálózat így csak a mellette levő gépről lehetett LPT porton nyomtatni.Nem csak pénzkérdés.
@sztanozs
Szerintem a mai vállalkozások nagy része nem engedhet meg magának "biztonságos" infrastruktúrát, ezért mindenképp más kezében vannak az adatok:
Bélabá kezében
Nana, én rendszeresen csináltam biztonsági mentéseket a suliban -
zsolti1debre
tag
Eredekes hir volt,koszi.
-
zizidor
őstag
Azt látom, hogy sokan nem értik a "felhő" fogalmát. Üzleti használatra természetesen nem a Google Drive való, hanem Private Cloud, ahol még a felhős szolgáltató sem fér hozzá az adatokhoz, csak a kódolt példányokat tárolják.
-
sztanozs
veterán
válasz
Feketelaszlo #10 üzenetére
Nem tablet ez, csak egy 5-7 colos (rezisztív - egyujjas) érintőképernyő - ami a jelenlegi tableteket másoló felhasználói felülettel rendelkezik.
-
Feketelaszlo
senior tag
Csak az nem derült ki számomra, hogy mi is akar lenni ez a Connectkey technológia. A marketingoldalról sem. Mert azt még én sem akarom elhinni, hogy 2017-ben egy nyomtatóba épített táblagépet akar modernizációként eladni a világ egykoron vezető nyomtatós cége (pláne amennyiért gondolom, hogy el akarják adni).
-
sztanozs
veterán
Szerintem a mai vállalkozások nagy része nem engedhet meg magának "biztonságos" infrastruktúrát, ezért mindenképp más kezében vannak az adatok:
Jóisten kezében - munkaállomásokon, munkacsoportban, esetleg egy darab központi szerveren, mentés és adminisztráció nélkül
Bélabá kezében - valamilyen megbízott rendszergazda felügyeletében (esetleg nem is a cég telephelyén), a cég számára érdektelen környzetben
Gonosznagycég kezében - valamelyik megosztott infrastruktúra szolgáltatnál (akár infra nélkül valamilyen as a Service)Szóval a kis csóri cég eldönti, hogy a fentiek közül kiben lehet megbízni és baj esetén ki tud legnagyobb valószínűséggel majd érdemben segíteni.
-
Lenry
félisten
na nem mintha valaha is gyerekeket engednének egy iskolai fénymásoló közelébe...
az meg talán nem annyira az ördögtől való, ha Gizi néni, hetedikes matematikatanárnő ki tudja nyomtatni közvetlenül a Google Drive-ból a feladatlapokat.
szóval szerintem hangyányit túlreagálod ezt a dolgot a jelen témában
-
gabor7th
addikt
-
Silεncε
őstag
Hát akkor ezek szerint én hülye vagyok, ugyanis nap mint nap használom a felhőt, és még nem láttam sehol vissza a képeim a neten meg a gyíkemberek se vittek el... Azért néha kicsit gondolkozzál már, mielőtt kommentelsz...
Vannak igazságok abban, amit mondasz, de a túlzott paranoia szintén nem egészséges...
-
gabor7th
addikt
"A ConnectKey technológiára épülő A3-as és A4-es modellek okos funkcióknak köszönhetően, a bevezető képzést nyújtó szakemberek segítségével a tanárok megismerhetik a mobil- és a felhőalapú munkavégzés előnyeit, menetét is, hiszen a berendezések rendelkeznek kapcsolattal a felhő-adattárokhoz, mint a Dropbox, az Office 365, vagy a Google Drive." Azt hiszik a gyerekek hülyék és nekik sikerül majd beadni a felhőt.
-
sztanozs
veterán
Ezt a cikket biztos nem itcafe szerző írta...
Persze, a nyitó hozzászólás nem lehet offtopik!
update:
Kivel kötötték a megállapodást, milyen megállapodást kötöttek, melyik iskolákba kerülnek az eszközök és miért is nagy szám az, hogy 20 multifunkciós nyomtatót kiraknak 20 iskolába?Felhőalapú technológia? Viharfelhő, legfeljebb (mi szülők meg majd gyűjthetjük tovább a pénzt a tonerre, meg a másolópapírra).
Új hozzászólás Aktív témák
it A napokban kötött megállapodás alapján negyvenegy, ConnectKey technológiájú multifunkciós Xerox berendezést helyeznek üzembe húsz iskolában.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Dark Souls sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- 14" Dell Latitude laptopok: 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest