A Xerox segít modernizálni magyar iskolákat

A napokban kötött megállapodás alapján negyvenegy, ConnectKey technológiájú multifunkciós Xerox berendezést helyeznek üzembe húsz iskolában.

A vállalat közleményben jelentette be, hogy felmérve az igényeket és az elvárásokat, a Xerox a kisebb munkacsoportokra szabott berendezéseit helyezik ki a Pest megyei iskolákba. Az eszközök célja továbbra is az alapvető nyomtatási és másolási feladatok ellátása lesz, ezeken fognak készülni a jövőben a tesztlapok, órai segédanyagok, jegyzetek, de a ConnectKey technológia platform adta további lehetőség kiaknázása is tervben van.

A ConnectKey technológiára épülő A3-as és A4-es modellek okos funkcióknak köszönhetően, a bevezető képzést nyújtó szakemberek segítségével a tanárok megismerhetik a mobil- és a felhőalapú munkavégzés előnyeit, menetét is, hiszen a berendezések rendelkeznek kapcsolattal a felhő-adattárokhoz, mint a Dropbox, az Office 365, vagy a Google Drive. Mindemellett az üzemeltető szakemberei külön figyelmet fordítanak arra, hogy személyre szabott megoldásokkal bővítsék a készülékek szolgáltatásait, amivel az oktatók számára még élményszerűbbé, az intézmény számára pedig még hatékonyabbá váljon a napi munka.

Mindegyik berendezésen elérhető a Xerox App Gallery könyvtár, amivel közvetlenül kereshető és telepíthető számos alkalmazás, amelyek közül sok számításba jöhet az oktatásban is, így akár az oktatók, akár a diákok általi használat okosabbá tehető. Mivel a technológia valódi újdonságot jelent, ezeknek a lehetőségeknek a feltérképezése és alkalmazhatóságának vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

A Xerox a húsz intézményben most üzembe helyezett berendezéseken túl is szeretne részt venni az oktatásfejlesztés támogatásában, így több hasonló projekttel foglalkoznak jelenleg is, amelyeknek az eredményeiről a vállalat később nyújt tájékoztatást.

Azóta történt

Előzmények