- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huma
addikt
válasz Deller2010 #44 üzenetére
Az emberről sokat elárul az, hogy mennyire tartja rendben a kertjét. Ezt le lehet vetíteni egy cégre is. Én biztos nem alkalmaznék egy olyan céget amelyik annyira nem ad a látszatra, hogy egy normális honlapot sem csináltat magának, holott nem tétel a számára. Ez nekem azt jelzi, hogy valószínűleg a munkát is hasonló felületességgel, nemtörődömséggel végzi el.
Ez persze messzemenő következtetés, de van alapja. Engem mindenképp óvatosságra intene egy ilyen dolog.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Syl
nagyúr
válasz Deller2010 #44 üzenetére
Idézet az alapelvekből:
"Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat."(#47) Deller2010
Így
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Deller2010
tag
Ez így van.
Az Állam már lassan 10 éve a legjobb Vevője. Vagy fordítva, az Államnak a Mands az egyik legjobb beszállítója. (Pont nem érdekli őket, hogy mennyire is trendi a honlapjuk.) Ez nem lehet véletlen, hogy bárhonnan is fúj a szél, az Ő vitorlásuk mindig az elsők között ér be a kikötőbe. Csak eddig nem nevesítették őket.
Azt meg el sem tudom képzelni, hogy Magyarországon az egyik irányból a másik irányba egy Nokia-s doboz ment volna a megfelelő pénzmaggal annak érdekében, hogy a másik vonja vissza a jogorvoslati kérelmét.... Ez nem a Vad-Kelet, hanem az EU, itt ilyen nem történhet!
De most már befogom. A továbbiakban meg egykori munkáltatómról vagy jót, vagy semmit. Szóval akkor hallgatok.....
| regular IT guy |
-
Deller2010
tag
A weboldalukat pont letojják. Nem arról/abból van bevétel.
Már 2006-ban javasoltam, hogy az 1.0-ás (talán 2002-es) ultra-egyszerű HTML weboldalt ideje lenne frissíteni. Hamvába halt ötlet volt.Volt (van?) nekik utcára nyíló bolt, illetve ott az évtizedek óta hibátlanul és elég vastagon tejelő állami szféra, mint Vevő, illetve A Vevő - lásd a Referenciát, aminek tartalma 100%-ig megfelel a valóságnak.
| regular IT guy |
-
kcsa
veterán
Nem akarok én lepedőket húzogatni. De magam részéről a nagybanit csak érintőlegesen ismerem, a weboldal érzésem szerint pedig tájékoztatás jellegű információkat tartalmaz, de ne legyen igazam. Belátom én, ha egyáltalán nincs igazam, de úgy érzem, nem feltétlen azt kapod piacon, amit szidtál (ha te voltál, nem néztem vissza).
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
-
veterán
Ha nem ezt kapnád, akkor mi értelme lenne a nagybani piacnak? Vagy szerinted az itt kapható áruk hova kerülnek? (mellékesen megjegyzem, hogy te hivatkoztál a nagybanira). A Sparban, Auchanban rengeteg magyar áru van, a Tesco pedig kizárólag hazai baromfiterméket forgalmaz.
Egyébként miért akarod az áruházakra húzni a vizes lepedőt? Az importról legkevésbé ők tehetnek, hiszen csupán vásárlói igényeket elégítenek ki. Mit akarnak a vásárlók? Olcsó terméket. Ha a külföldi olcsóbb, akkor azt fogják venni (mint már írták is előttem).
-
kcsa
veterán
Köszönöm a mezőgazdasági továbbképzést, azt hittem minden terem itthon. De ha besétálok a boltba (utca végén Spar, kicsit távolabb Auchan), tized ennyi magyar terméket nem látok. A piacon meg nem vagyok biztos benne hogy azt kapod amit itt látsz felsorolva... Ez az én véleményem, ha bizonyíthatóan nem így van, megkövetem a becsületes piaci kereskedőket.
-
kcsa
veterán
válasz sing1ep1ayer #30 üzenetére
Alapvetően természetesen igazad van. De ha még a lehetőséget se adom meg a hazainak, akkor hosszútávon legalább nem lesz a 112-es rendszer pályázatával, mert nem lesz ilyen
Pont ma olvastam egyik Totalcar kommentben - és mélységesen egyetértek a dologgal: ha francia cég itthon francia autókat vesz, akkor én miért ne vehetnék szlovák tej helyett magyart? Azért mert 15 forinttal drágább? Hagyjuk már ezt... (és jöhetnek a könnyes történetek a vidéki rokkantnyugdíjasokról akiknek 15 forint is számít, igen, van ilyen. De aki válogathat, az megtehetné...)
-
sing1ep1ayer
őstag
Szerintem pedig sokkal nagyobb baj, ha elhiszed ezt a marhaságot és azt gondolod, hogy miattam és a hozzám hasonlók miatt megy tönkre az ország, mert nem veszünk hazai terméket, amikor ez egyáltalán nem így van. Azok miatt megy tönkre, akik ezt elhitetik veled, csak ők vannak olyan ügyesek, hogy elérjék hogy mi most egymásra mutogassunk őhelyettük. Pontosan az ő érveik demagógok.
Én nem állítom, hogy nem segít az országon ha hazai terméket veszünk, de rengeteg dolog van, ami ezerszer annyit segítene. Például ha nem úgy alakították volna át az adórendszert, hogy a jómódúak többet vigyenek haza, a szegények meg kevesebbet, az erősen megdobná az itthon elköltött forintokat és a hazai termékek fogyasztását is. Egyébként pedig ha már az egyénnek ennyire támogatnia "illene" a többi társát, akkor lassan visszajutunk oda, ahonnan jöttünk és talán - legalábbis eszmeileg - mindenképp szebb volt, mint a mostani rendszer: a szocializmushoz. Bedobjuk a közösbe amink van, aztán igazságosan elosztjuk, így mindenkinek jut majd és az ország is egyenesbe kerül. Bár ha jobban belegondolok most is majdnem ez megy, apró módosítással: bedobjuk a közösbe amink van, aztán elosztjuk, de néhányan sokkal többet kapnak belőle mint kellene, így aztán nem jut mindenkinek és az ország is nyakig ül a lekvárban. Ezt még el is fogadnám, ha az a néhány nem mondogatná folyton, hogy én nem adok be eleget és ezért tartunk itt...
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz sing1ep1ayer #25 üzenetére
"Az hogy én Magyar Terméket veszek vagy sem, nagyjából annyit számít, mint amennyi az előző pukkantásom üvegházhatásra gyakorolt hatása. Persze sok kicsi sokra megy, értem én, de itthon egyre nagyobb a társadalmi szakadék és ahogy mélyül, egyre többen inkább azt mondják majd, amit én; hogy jó nekünk az olcsó is. Aki pedig tehetné, az sem itthon veri el a pénzét. Sőt, még csak nem is itthon tartja... és pont ők sulykolják belénk, hogy vegyünk hazait. "
És látod, pont itt látom a problémát. Ha az egyéni ember szintjén gondolkozol, juthatsz erre a következtetésre, de ezt én a korlátolt emberek nézőpontjának vélem. Azzal magyarázni hogy "nem veszek magyar terméket mer a Demján is szlovák tejet iszik" (sarkítottam), elég demagóg érvek.
Az egyéni ember szintjén is a lehetőségekhez képest meg kell tenni mindent, hogy a hazait preferáld. Lehet kinevetni, de én tényleg sokat teszek ezért.
-
Huma
addikt
válasz sing1ep1ayer #25 üzenetére
A lényeg a referencia és az, hogy az egyikkel egy európai (EU tag)céget támogatunk a másikkal pedig egy ázsiait. Ezeket is figyelembe kellene venni. Nem csak azt hogy melyik olcsóbb.
De az ilyen pályázatokon amúgy is általában az nyer amelyik a több kenőpénzt ajánlja fel.
A festős témához pedig:
Ismeretlen, XY vállalkozó mindig lutri. A szomszédodat talán ismered annyira, hogy meg tudod ítélni ért e a munkájához vagy sem. Az a +25e nem éri meg a kockázatot. Ha nincs szerencséd akkor sokkal többet bukhatsz rajta.
Nagyban ez ugyanígy működik. Lehet választani az ismeretlen olcsót meg az ismert drágát.
Hozzáteszem a cikkben szereplő egyik céget sem ismerem. Csak azt akartam mondani, hogy van alapja azoknak a mondásoknak, hogy "olcsó húsnak híg a leve" és "a járt utat járatlanért el ne hagyj".A hozzászólásod offba tett részével nagyjából egyetértek.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
sing1ep1ayer
őstag
Ebben igazad van, de ezt így látatlanba nehogy már meg tudd ítélni, hogy az M & S majd rosszabb munkát fog itt végezni, mint az Enterprise Group tette volna, vagy hogy a szomszéd majd szebben csinálja meg a festést, mint XY vállalkozó. A tényleges melót ugyanaz fogja megcsinálni, tök ugyanazok a hazai alvállalkozók. Ha kontár munka lesz, akkor az lett volna a hazai cég győzelme esetén is, erre mérget vehetsz.
Egyébként a hazai cég az eljárási díjból felvehetett volna legalább 4 embert pluszban egy évre, ha annyira tenni akar az országért. De gondolom arra pénzkidobásnak érezték volna ezt az összeget.@ (#22) kcsa
Abszolút nem azon múlik, hogy itt jobb lesz-e valaha is, hogy én veszek-e hazai terméket. Elég sokat teszek már így is, hogy itt jobb legyen, aztán mégsem akar az lenni.
Ha valaki dolgozik, az már a befizetett adójával tesz azért, hogy jobb legyen, azoknak a forintoknak ugyanis jó része olyasmire megy el, amiből ő nem kap vissza... gondolom a majdani jobb létre. (Na persze kérdés hogy kiére.) Aztán amikor az ember újabb és újabb terheket vállal be évről évre, mint például hogy "lemond" az adójóváírásról, hogy többet fizet a benzinért és a napi megélhetésért, annak ellenére hogy az adórendszer átalakítása miatt kevesebbet keres (tisztelet a kivételnek, főként a havonta milliókat hazahurcolóknak) és még hosszasan sorolhatnám, akkor miről beszélünk? Hova tegyen még többet a szerencsétlen? Itt már bizony azoknak kellene tennie, akiknek sosem kell azon töprengenie, hogy mi lesz másnap a vacsora. Az hogy én Magyar Terméket veszek vagy sem, nagyjából annyit számít, mint amennyi az előző pukkantásom üvegházhatásra gyakorolt hatása. Persze sok kicsi sokra megy, értem én, de itthon egyre nagyobb a társadalmi szakadék és ahogy mélyül, egyre többen inkább azt mondják majd, amit én; hogy jó nekünk az olcsó is. Aki pedig tehetné, az sem itthon veri el a pénzét. Sőt, még csak nem is itthon tartja... és pont ők sulykolják belénk, hogy vegyünk hazait.[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
válasz sing1ep1ayer #15 üzenetére
Szerintem te még nem láttál kontár munkát. Megbízod az ismeretlen vállalkozót aki összebarmolja a lakásodat, okoz 50e Ft kárt aztán eltűnik. Így hívod a szomszédodat és az megcsinálja normálisan 75e-ért. Így, bár az 50e olcsóbbnak tűnt, de mégis 175e lett belőle. Több mint a háromszorosa az eredeti összegnek és több mint kétszer annyi amennyiért a szomszédod jól megcsinálta volna.
Nem azt kell nézni, hogy mi mennyibe kerül hanem hogy mennyire éri meg. Ár/érték arányt kell figyelembe venni. Egy neves cég lehet, hogy drágábban dolgozik, de cserébe (jobb esetben) nem végez kontár munkát. Egy újonnan kreált, nevesincs cég meg lehet hogy csinál valami látszatmelót aztán lelép a pénzzel és sosem látod viszont. Aztán csináltathatod meg a másik céggel és máris sokkal többe került mintha rögtön őt választottad volna az Olcsó János BT helyett.(#22) kcsa:
Ez így van. Amikor csak lehet hazai terméket kell vásárolni mert azzal is a saját országunkat támogatjuk. Nem mellesleg a környezetet is védjük vele.[ Szerkesztve ]
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
franc0
őstag
Na megnyugodtam, a kommentek alapján az átlagos IT-s közbeszerzési ügyekben is expert.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
kcsa
veterán
válasz sing1ep1ayer #21 üzenetére
De ha nem kezded el favorizálni a hazai terméket soha nem lesz jobb. Nem lehet jobb. Ezt kellene megérteni. (mondjuk "kedvenc" politikusainknak is, nézzük csak a busztendert akár...)
-
sing1ep1ayer
őstag
Egy bizonyos gazdasági helyzetben már nem érdekli mindez az embert. Egy darabig még veszed a Magyar Terméket a boltban, aztán rájössz, hogy a Cseh tej is jó neked, pláne ha 2/3 áron megkapod, meg jó a makói helyett a kínai fokhagyma, ugyanezen megfontolásból. Tisztában vagy vele mivel jár az, ha nem a hazait választod, de teszel rá, mert már annyira csóró vagy. Na, kicsit nagyobb méretben az országunk ugyanilyen, mint a példában említett emberke. Majd ha jobban megy, akkor biztosan törődni fognak a nemzetgazdasági szinten jelentkező előnyökkel is, addig meg ki kell húzni valahogy.
-
kcsa
veterán
Magánszemélyként kicsit más a dolog fekvése. Ha haver bénán dolgozik nem fogsz szólni neki, csak a legvégső esetben ne legyen sértődés
Ezzel együtt - noha igazad van - de nem szabad elfelejteni a nemzetgazdasági szinten jelentkező előnyöket, amik azzal járnak ha hazai (de ha makro szinten nézzük, akkor európai) beszállítót választasz: több munkalehetőség, több fejlesztési lehetőség a gyártónak, több adóbevétel, stb. - ezek öngerjesztő dolgok.
Nem a pályázó személye az elsődlegesen lényeges, hanem az általa nyújtott szolgáltatás, valamint a szállított termékek eredete, illetve hogy a bevételét hova forgatja: megy kínába a beszállítóhoz (hogy ő fejlesszen, alkalmazzon embereket, stb.), vagy marad itthon/EU-ban.
-
félisten
Egyáltalán nem értek veled egyet ebben a témában. De ilyen az élet.
Szerintem fontosabb az, hogy házon belül maradjon a pénz - márpedig az EU tágabb értelemben véve házon belül van. Nyilván, ha sokkal nagyobb lenne a különbség, akkor már nem így gondolnám, de ez esetben nem akkora a különbség.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
sing1ep1ayer
őstag
Ha ki kellene festeni otthon a kéglit és egy számodra tök ismeretlen vállalkozó 50 rongyot kérne érte, a szomszéd (aki egyben haver is) pedig 75k-ért vállalná, akkor kit bíznál meg?
Szerintem egyáltalán nem kell előnyben részesíteni a hazai, vagy európai vállalkozásokat. Ilyen esetben az olcsóbbat kell választani, sok más esetben pedig mérlegelni kell az árat és a hozzá adott értéket, szolgáltatásokat. Jó példa utóbbira a HP, akik dupla annyiért telepítenek gépeket, rendszereket bárhová, mint egy nevenincs cég, de baj esetén például legkésőbb 24 órán belül kint vannak és elhárítják a hibát... satöbbi.
De vissza a témához: én a számomra legjobbat választanám ilyen esetben. Kit érdekel az EU? Vagy miért lenne jobb az országnak, ha ezt egy hazai milliárdos csinálná, aki abból szedte meg magát, hogy felvállal melókat, amit kiad másnak? (Félreértések elkerülése végett most nem az Enterprise Group vezetőjéről beszélek, hanem csak úgy általánosságban.) Ez a mi pénzünkből megy el, én pedig igenis azt várom, hogy a lehető legkevesebbet tolják el rá a befizetett adónkból és végül működjön majd a rendszer. -
Huma
addikt
No meg nem mindegy a minőség sem. Nem mindig éri meg az olcsóbbat választani mert később akár még többe is kerülhet.
szerk:
A svájciak csinálják jól. Ők védik a saját piacukat. Nem úgy mint az EU.
A múltkor mesélte egy kint élő ismerősöm, hogy pályázat elbírálásakor nem a legolcsóbb nyert hanem szépen elemezték, hogy melyik ajánlat mit nyújt és ár/érték alapján döntöttek. Ez az ami nálunk nem működik. Még ha ki is vesszük a korrupciót akkor is az lesz a győztes aki a legolcsóbb. Akkor is ha utána egy rakás sz@r lesz az eredmény. És utána még egyszer annyiért ki kell javítani az olcsó cég hibáit.(#5) kcsa:
Hát ez az oldal tényleg elég gáz egy nagyban játszó cégnek. Ilyet kb még én is tudnék csinálni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Gáz, hogy az EU-ban nem részesülnek előnyösebb elbírálásban a belsős cégek (kivitelező + beszállítók) a közbeszerzések esetén. Ez az EU számára is jobb lenne.
Nem csak a végösszegnek kellene számítania, hanem annak is, hogy az hova kerül a kifizetés után![ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
gtasystem
őstag
kész csoda hogy Orbán Előd ezzel a névvel nem nyert..
szerintem ő is erre blazírozott és azt hitte tuti befutó lesz..[ Szerkesztve ]
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
.mf
veterán
Azért nekem kicsit sántít a dolog. Most ugyan nagy hangzatosan, sportszerűen és társadalom-tudatosan mondják, hogy visszalépnek, de akkor miért támadták egyáltalán meg a döntést (főleg 8 millió befizetésével)?
S azért a kettő között 141 millió különbség volt, mondhatni az olcsóbb ajánlatnál ~25%-kal drágábbak voltak...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
AtHoS
nagyúr
Az lenne a legszebb a dologban, ha a vesztes felajánlaná a munkálatok műszaki felügyeletének ingyenes elvégzését. A 8 millához - amit buktak - kicsit kellett volna csak hozzátenniük, viszont elég szépen meg tudnák szorongatni a nyertest
read-only mode on the forum
-
csibe1
addikt
A cégről:
"Cégünk fő profilja informatikai megoldások szállítása. Ez értelmezésünk szerint túlhalad az egyszerű hardver- és szoftverszállításon, sokkal inkább jelenti egy adott feladat konkrét megoldását. Természetesen egyedi eszközök értékesítését is vállaljuk, de igyekszünk megrendelőinknek egy kész, a meghatározott feladatra hosszú távon is optimális megoldást jelentő csomagot prezentálni. "Ez kb. a dropshippinges itthoni telefon,tablet és egyéb kütyürendelő oldalakra emlékeztet; ahol előre kifizeted a termék árát+10 ezret,ők meg jól megrendelik neked csájnából.
Miért is kell ehhez külső cég?Valaki elmagyarázhatná,mert nem tiszta.
Esetleg ez is zsebpénzgyűjtő akció?[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
gzbotii
nagyúr
Nem csoda...a nagy multik mind Azsiaiak: Samsung, LG, ZTE. Mindjart minden onnan jon (mikro, legkondi, TV, chipek).
Az egy dolog, hogy mindenki koltozik vagy alapbol ott gyartat de meg az ala toke sem marad Europaban.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
kcsa
veterán
Tipikus projektcégnek néz ki: http://www.mands.hu/
Joomla weboldal...
-
veterán
A technológia kínai, a kivitelező (feltételezem) nem.
-
kcsa
veterán
válasz Armagedown #2 üzenetére
Uniós forrásból kínai cégnek fizetni. Bravó
-
Armagedown
őstag
Remek, így kell egy európai céget tönkretenni, mindenhol a kínaiak vannak.büszkék lehetnek magukra.nem csoda hogy itt tart Európa ahol most van
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Syl
nagyúr
Öööö, szabad tudni, mennyi volt a nokiás dobozban?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest