- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Ha IP cím alapján pingelsz és úgy jó, viszont a DNS cím alapján nem megy akkor egyértelműen névkiszolgáló hiba. Nálam ez a DNS hiba Windows és Linux alatt is jelentkezett. A modemem nem mérvadó mert ősöreg firmware van rajta és eddig nem fogtam neki frissíttetni mert általában sosincs második netem amikor a modemmel lenne időm bütykölni, így ha valamit elrontok, akkor csak elkapna az infarktus. Pedig elvileg ugye a 7.2 Mbps is csak így lenne elérhető vele, de amíg forgalom korlátos a net, addig igazából nem izgat a sebesség, az az átlagos 1,5-2Mbps is bőven elegendő amire kell. Egyébként a Huawei szvsz közel sem annyira gáz mint amennyire elsőnek gondoltam. Nem is tudom hol olvastam hogy valamelyik szolgáltatónak a nem végfelhasználói eszközöket is ők szállították. Egyébként ha bejön a korlátlan internet erőteljesen gondolkodom egy ATA bridge beszerzésén, a vezetékes telefon (ami egyébként mégsem vezetékes, mert GSM alapú) eléggé drága ahhoz képest amilyen ritkán használjuk. Viszont a nagyszülők miatt mindenképpen kell hagyományos telefon. Ehhez viszont nem ártana egy olyan modem ami akár hetekig is képes szakadás nélkül tartani stabilan a kapcsolatot; gondolkodom hogy le kellene cserélni az egészet egy Huawei E169 -re, azon van külső antenna dugó is, csak hogy pigtail -t honnan szerez hozzá az ember itthon az megint talány.
-
atesss
addikt
Köszi a segítséget
Kipróbálom majd anyámnál, de ez lehethogy csak 1-2-3 hét mulva lesz.
Sőt, az a valószinübb, hogy nekem pont nem jön elő a hiba, és kell csinálnom neki bat fájlokat, amiket ilyenkor elindít, és azoknak az eredményét már remélhetőleg le tudja olvasni.De sajnos nem vagyok biztos benne, hogy csak címszerver hiba lenne ez, inkább a modem szar.
De ha amikor rossz a net ráküldök egy "ping www.index.hu"-t és egy "ping <index.hu IP címe>" -t (vagy valami ismeretlenebb oldalt, amit biztosan nem nézett meg), és csak az utóbbi megy, akkor az biztosan címszerver hiba, nem?
Itt a térerő gyengesége biztos nem áll fenn, Bp XI. ker északi része.Talán egy másik modemmel kéne kipróbálni neked is, pl. egy HSDPA-s telefonnal, mert egy haveronak Vodás netje van egy 6120 Classic-al (asszem így hívják, Symbianos, 40-45k körüli áron), és kb. egyszer sem szakadt meg.
A Huawei E220-as van anyámnak is, de már csak név alapján se bízok én az ilyen kínai cuccokban..."a másik hogy lusta vagyok elmenni frissíttetni a modememet" ezt ha bemész egy T-Mobile boltba, akkor ingyen megcsinálják, ugye? És időben mennyi lehet ez nekik, ott megvárható ?
-
Apollyon
Korrektor
Szép és jó, de ez az a szolgáltatáscsalád, amibe nem fektetnék soha bele. A Tré cuccok arról szólnak hogy parasztvakítanak az emberek pénzéért, amiért cserébe nem kapnak semmit. Lám itt ez a hír...
Nah mindegy, görények mindenhol vannak.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
LordX
veterán
Nem tudom hogy vagy vele, de szerintem az információ egy fémdrótban halad, nem pedig vákuumban, azaz max c*2/3.
A megahertzes példa nagyon jól mutatja, hogy hogyan működik a (tágabb) iparág: Mindent a megahertzek, sávszélességek adnak el, még soha nem láttam azt, hogy a következő pl. videokártyát azzal adtak volna el, hogy átlagban x+3 MIPS sebessége van, hanem hogy ennyi csillió GHzen megy és erzermilliárd dróttal van behúzva a memóriája. És amikor megjelenik a középkategóriás chip 128 bites memóriavezérlővel, akkor máris jön a következő Vér István, hogy 2008-ban már igazán el lehetne felejteni az ilyen bakfitty vezérlőket, a nélkül, hogy tudná mit is tud..
-
DarkByte
addikt
Nos nálam kétfajta hiba is van, az egyik ez a DNS cucc, a másik hogy lusta vagyok elmenni frissíttetni a modememet és ez valószínűleg firmware bug hogy időközönként be szokott fagyni (led ciánkéken ragad, lebontani nem lehet, csak a kihúz/visszadug módszer segít), de ez utóbbi elég ritkán fordul elő. (Huawei E220 -as piskótám van egyébként)
Ha nincs DNS szerver akkor nincs címfelfoldás, vagyis valamennyi részleges van mert az oprendszer gyorsító tárazza a lekérések egy részét. A megoldás nálam az volt hogy a modem által létrehozott Hálózati kapcsolatoknál lévő tárcsázós kapcsolat beállításaihoz bemész és a TCP/IP beállításoknál beállítod hogy a DNS kiszolgálókat manuálisan akarod megadni és beírod az IP címeket. Az OpenDNS címe az oldalukon jobb alul van feltüntetve (kettő is van). A T-Mobile DNS címét legegyszerűbben úgy tudod meg hogy amikor felépült a kapcsolat lent a tálcán megjelenik a kapcsolat ikonja, ott eléred az Állapot ablakát és a részletek részen kiírja az elsődleges és másodlagos DNS kiszolgálót. Ezek közül a tesztjeim alapján csak az elsődleges válaszol. Megteheted hogy a T-Mobile elsődleges szerverét beállítod elsődlegesnek az OpenDNS elsődlegesét másodlagosnak. Ilyenkor ha az első nem válaszol egy bizonyos timeout után az OpenDNS -hez fog fordulni a gép. Azt hiszem hogy ezután viszont a modem saját dashboard -jával nem szabad csatlakozást indítani mert visszaállítja a TCP/IP beállításokat, de ebben már nem vagyok biztos. Jó ideje Linux alól használom a modemet, úgy osztom a netet.
Egyébként a szakadások egy részét én annak tudom be hogy csak gyenge térerőm van. De fura hogy ez a net megállás másnál is előfordul. Lehet mondjuk a modem hibája is ha azonos modemünk van.
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Anyám T-Mobilos netje is rendszeresen megszakad, bár ott asszem az egész leáll (azthiszem próbáltam akkor pingelést is, de nem biztos).
Az hogy a DNS szerver elmegy, csak annyi, hogy új netcímet nem tud feloldani ?
Mondjuk a "ping index.hu" is ezt csinálja elvileg
Akkor "ping 217.20.131.2" kellene hozzá...Viszont ha megmarad a fennálló kapcsolat, akkor pl. amitől anyám félt, hogy netes vizsgázása (orvosi továbbképzéshez) is leállna, és a félig kész ürlapot küldené el, akkor ez is alaptalan, nem?
Hogy kéne ezt beállítani , mi a DNS cím pontosan; 2., tartalék cím van-e hozzá, vagy ponthogy oda kéne ezt beírni, és a T-Mobile-é meg maradjon ?
-
atesss
addikt
Ezt a 14Mbit-et mivel lehet majd kihasználni? Ez benne van a HSUPA specifikációjában?
De ezekkel a 3,6Mbit-nél gyorsabb netekkel az az első problémám, hogy ha lenne is ilyen netem, elsősőrban telefonra használnám, és azt kötném géphez is modemként, de azok meg csak 3,6Mbit HSDPA-t tudnak (annak mennyi is a max. feltöltése, 384kbps ?).
A "HSUPA" szó elhangzott már egyáltalán akármelyik magyar szolgáltatótól?
Mert bővítgetik a letöltést állandóan, de a feltöltés mintha nem is lenne (szerencsére valójában azt is, egész jó az Index teszt alapján, a Pannont Budapesten kivéve). -
bubuka71
aktív tag
Nekem 5.5 , 6 mbit/s is szokott menni .
-
joghurt
addikt
Ilyen erővel azt is reklámozhatnák, hogy fénysebességgel megy az információ, hiszen az eszközök között ez igaz is. Vagy hogy az eszközön belül hány gigahertzen ketyeg a vas. De a végfelhasználót a TCP átviteli sebesség érdekli, mert ő csak azt látja. Egyszerűen nem kell többet reklámozni.
A tej élet, erő, egészség.
-
brien
tag
Na ezért kell majd kiírniuk a reklámokban is a tisztelt szolgáltatóknak, hogy mekkora a tényleges adatátviteli sebességük...mert én sem leszek hajlandó overheadeket számolgatni
Ha már itt tartunk, én mint Yoda-netes előfizető is fikázom a saját szolgáltatómat...rájuk fér...
Senki sem vár a szolgáltatóktól teljes sávszélt...az upc sem tolja a 20 megás netjét 20 megával...de az túlzás, hogy a meghirdetett sávszélt el kell osztanod kettővel, majd megint kettővel és akkor talán kapsz valamit.
Ráadásul az ÁSZF-ükben, a garantált sebesség 1 azaz 1 kbit/s! -
LordX
veterán
Nahmost. Ez ugyanaz a probléma, mint pl. a WiFi esetében, azon se fogsz soha az életben 54 Mbit/s adatátvitelt produkálni. Vagy mondjuk mindegyik adatátviteli eszköz esetében, csak a drótnélkülieknél jön ki élesen a "csalás":
A megadott sebesség nem IP protokoll szintű sebesség. Ez a 7,2 Mbit/s kérem szépen az air interface-en fizikailag átvitt 7,2 millió bit per másodperc. Ebből vond le a WCDMA overheadjét, a HSPA overheadjét, a PPP overheadjét, az IP overheadjét, a TCP overheadjét, az FTP/Samba/NTP/stb. overheadjét, és máris ott vagy, hogy a 7,2-ből 3-4 Mbit/s lett, amit azért jó pár mérőponton tapasztaltak Indexék is, többnyire a T-Mobilnak sikerült ezt elérni, csak az Index hozta a szokásos fikázós formáját.
Vezeték nélküli interfészen nyugodtan lehet 50% overheadet számolni csak a miatt, hogy vezeték nélküli. Attól még az akkora sebességen megy.
-
DarkByte
addikt
válasz #95561216 #12 üzenetére
T-Mobile -os nettel ez nálam is előfordult. Én ezt úgy hidaltam át hogy beállítottam manuális DNS szervernek az OpenDNS címeit. Egyébként ez tényleg csak a DNS szervert érinti, minden fennálló kapcsolat ugyanúgy megy tovább az akció ideje alatt.. nem tudom hogy mi lehet az oka, de mivel magam is tudtam tenni ellene így nem különösebben foglalkoztam azóta vele.
-
törölt tag
Én már annak is örülnék, ha fél óránként nem rohadna le, mert nem tud névfeloldani..
-
Keem1
veterán
Na jó, csak vicceltem, ez fotósbolt, de nem hagyhattam ki
-
shtml
őstag
Hát igen, a Pannon mostani korlátlan mobilnetes ajánlatára valamit a Trének is kellett reagálnia. Mivel a Tré mindig is a keveset, de drágán híve volt, korlátlan mobilnet nemigen várható tőle. Így aztán maradt a kamuzás.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
brien
tag
Csak tudnám minek dupláznak, amikor még a szimpla felét se érték el soha?! (értsd 3,6Mbit)
Valaki mostmár igazán megb......ezeket a szolgáltatókat , mert unom a hazudozásukat a hülye sebességeikkel...de ne 50 millióra, mert az kb. 1 percre eső nettó nyeresége...
Az itteni fórumon utánna lehet olvasni mit szenvedünk még mindig a rohadt Yodafone-al...szánalmas.
De mi is azok vagyunk, hogy bizalmat (és legfőképp pénzt) fektettünk, egy olyan technológiába ami kb. a leendő unokáim korában fog működni.[ Szerkesztve ]
-
sekli
addikt
várható volt, hogy a pannon után a T is lép majd valamit...,
nekem egy mobilinternetnél nem az lenne a fontos, hogy mennyire gyors, hanem, hogy mennyibe kerül, lehetne lassabb is, úgy se akarnám az ADSL-t kiváltani és ezen torrentezni..., arra kéne, hogy ha már ott van a táskámban a laptop, akkor ne kelljen a hotspotokat keresgélni, Bp, azért nem gond, de vidéken... -
juliabrilke
veterán
Sok helyen "elég szép" eredményeket elértek, de azért ez még elég messze van a maximálisan megadott értékektől. Talán az új modemekkel majd.
-
joghurt
addikt
Hábazz, igen komoly. Van 14 mega, amit jelenleg senki sem tud elérni, de azért verjük a nyálunkat. És az Indexen most megy egy 3G teszt, ahol teljesen tipikus, hogy a három szolgáltató együtt sem tud 7,2 megabitet produkálni. A PR 14 mega helyett nem inkább a megbízhatóságon és a lefedettségen kellene először javítani? 253 település - azaz még az összes város sincs benne.
A tej élet, erő, egészség.
Új hozzászólás Aktív témák
- gyári Link Bracelet fekete 42/44/45/46mm
- !BONTATLAN! TP-Link UE330 3-Port USB 3.0 Hub & Gigabit Ethernet A
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest